Dodaj do ulubionych

Swieto Chanuki

11.12.09, 22:54
sie zaczelo.

Moze jakis znawca cos o tym swiecie powie. Cos sie je? pije? Sie pracuje? Co
sie czci?

PF
Obserwuj wątek
    • pro100 Re: Swieto Chanuki 11.12.09, 23:02
      polski_francuz napisał:

> sie zaczelo.
      >
      > Moze jakis znawca cos o tym swiecie powie. Cos sie je? pije? Sie pracuje? Co
      > sie czci?
      >
      > PF
      sie zapraszam na balety do pałacu prezydenckiego wyznawców szamanizmu lewantyńskiego.
    • dana33 Re: Swieto Chanuki 11.12.09, 23:02
      masz tu wszystko.... wlacznie z historiami kazdej swieczki...

forum.gazeta.pl/forum/w,47618,88791619,,wesolych_swiat_erecjanie_.html?v=2
      • dana33 Re: Swieto Chanuki 11.12.09, 23:31
        wow wow wow.....
        ales zadufek zainteresowanie okazal....
        nu, co robic... tam nie ma nic o mezach spiacych na podlodze, ani o zdradach,
        seksie i calej reszcie tego, co ciebie interesuje... big_grin big_grin big_grin
    • al-kochol-8 cus Kaczynski sie spoznia w tym roku 12.12.09, 02:11
      ze swieczka chanukowa w Sejmie. albo go ocenzurowali?
      • 1zorro-bis Widzisz Panie Francuz? 12.12.09, 07:56
        te zes sie Pan znowu "dokulturalnil"....Zadnej wiedzy nie jest za duzo!
        • dana33 Re: Widzisz Panie Francuz? 12.12.09, 11:34
          alez zorro.....
          zadufek chcial zwyczajnie "pokazac", ze on nikak nie antysemita, ze nawet sie
          interesuje swietami zydowskimi.... tylko juz mu nie starczylo tego "pokazywania"
          nie tylko na komentarz do tego linku, ale nawet nie na uprzejme, choc napewno
          nie musialo byc serdeczne,
          "dziekuje"....
          oczywiscie, bardzo prawdopodobne, ze piszac "Moze jakis znawca cos o tym swiecie
          powie." mial na mysli goldbauma lub maniaka, nie akurat
          mnie.... big_grin big_grin big_grin
          • d_nutki Re: Widzisz Panie Francuz? 12.12.09, 11:53
            dana33 napisała:

> zadufek chcial ...
            > "dziekuje"....

...sie spoznilo,a w miedzyczasie 'zadufek' zostal postawiony do kąta.
            i jak tu rozmawiac jak rowny z rownym?
            • polski_francuz Re: Widzisz Panie Francuz? 12.12.09, 12:13
              "jak tu rozmawiac jak rowny z rownym?"

hmsmile

PF
              • d_nutki Re: Widzisz Panie Francuz? 12.12.09, 12:56
                polski_francuz napisał:

> "jak tu rozmawiac jak rowny z rownym?"
                >

slucham akurat(po raz wtory) audycji radiowej na temat Palestyny i
                Palestynczykow.Osoba(kobieta) przedstawiajaca sie jako Polka,ale z
                obcym akcentem, broni praw Palestynczykow.z taka to jednak nie
                usiadlabym do wspolnego stolu w sprawach powstania panstwa
                Palestynskiego. Jej sie marzy JEDNO panstwo a jednoczesnie z
                Palestynczykow probuje zrobic jedyne ofiary konfliktu.Zenada.Ofiary
                widzi tylko po jednej stronie.
                • polski_francuz Akcent a bantustany 12.12.09, 16:27
                  Coz mozna powiedziec...nie znam pani. Akcentu niekiedy ludzie nabywaja po latach
                  zagramanica. Mnie we Francji biora za Belga bo nie mowie z polskim akcentem ale
                  z belgijskim. I zrozum skad?

Poza tym Polacy na ogol sie utozsamiaja z ofiarami, bo nimi przez wieki byli.

W koncu: jedno panstwo stanie sie jedyny wyjsciem. Z powodu osiedli zydowskich
                  juz nie da rady nijak podzielic panstwa na dwie czesci. A bantustany juz
                  sprawdzano w RPA. Nie funkcjonuja.

Pozdro

PF
                  • 1zorro-bis Re: Akcent a bantustany 12.12.09, 16:30
                    kurcze PF...to masz szczescie! Bo mnie wszedzie za chinczyka biora! Jesli chodzi
                    o akcent, of course....
                  • d_nutki Re: Akcent a bantustany 12.12.09, 16:32
                    polski_francuz napisał:

> Poza tym Polacy na ogol sie utozsamiaja z ofiarami, bo nimi przez
                    wieki byli.

nutka rycerskosci i humanizmu w kazdym z nas powoduje,ze stajemy po
                    stronie slabszego.

>
                    > W koncu: jedno panstwo stanie sie jedyny wyjsciem.

i o tym tez mowila ta pani z nie polskich juz akcentem smile
                  • dana33 zadufku..... 12.12.09, 17:14
                    israel nigdy nie zgodzi sie na powrot arabow palestynskich, czego zadaja od lat
                    i swiat juz tez zrozumial, ze o tym mowy byc nie moze...
                    wiec zgodzi sie na israel z arabami z gazy i west bank?????

twoja logika, to dokladnie taka jak ty: glupia i zadufana....
                    • d_nutki Re: ..... 12.12.09, 17:37
                      dana33 napisała:

> israel nigdy nie zgodzi sie na powrot arabow palestynskich, czego
                      zadaja od lat

a ja myslalam,ze glowny problem polegal na tym,ze Palestynczycy nie
                      chcieli uznac panstwa Izrael.cos sie zmienilo? Hamas uznal Izrael?
                      Fatach tez? czy kazda piędź ziemi izraelskiej ma uznanego prawnie
                      wlasciciela? nie wiem,czy wiesz,ze w Polsce odbywaja sie procesy za
                      ziemie tzw. odzyskane,ktorych nowi wlasciciele nie dopilnowali
                      wpisow w ksiegach wieczystych i dawni niemieccy wlasciciele
                      odzyskuja sadownie swoje ziemie i domy.zal serce sciska,ale prawo to
                      prawo.czy ucieczka ze swojego domu palestynczykow w skutek dzialan
                      wojennych jest traktowana jako zbycie swojego prawa wlasnosci na
                      rzecz panstwa Izrael?
                  • markv501 Re: Akcent a bantustany 12.12.09, 18:28
                    Meksykanczyzcy tez chca jednego panstwa z USA - to sa umiarkowani.
                    Meksykanczycy "nieustepliwi " zadaaja rekonqustty Arizony New
                    mexico i moze Cal
                    • polski_francuz Meksyk a RPA 12.12.09, 18:45
                      tobie sie Izrael ze Stanami kojarzy a mnie raczej z RPA.

I widze wiele analogii miedzy sytuacja Palestynczykow dzisiaj a Murzynow z
                      czesow przed Mandela.

W szczegolnosci calkowita przewaga militara byla po stronie bialych (mieli jak
                      Izrael bombe A). Podobnie tez promowali biala emigracje (tak jak Izrael Zydow
                      wszedzie do emigrowania wzywa). A takze mieli poczucie bycia u siebie
                      (ich emigracja byla z XVII wieku z epoki Mayflower).

A jednak, w koncu, biali sie podzielili wladza z czarnymi.

PF

• dana33 Re: Meksyk a RPA 12.12.09, 20:43
                        uwielbiam zadufku twoje opinie, wydawane na podstawie twojej wielkiej wiedzy....
                        rozumiem, ze byles w israelu kilkakrotnie i widziales autobusy z napisami "for
                        arabs forbidden", albo lawki w parkach z napisami "only for jews"....
                        a ci lekarze arabscy w israelskich szpitalach, sedziowie arabscy pracujacy razem
                        z zydowskimi stol w stol, to wszyscy zydzi przebrani za arabow.... napewno to
                        nie uszlo twojej uwadze....

tak tak.... ty wiesz zawsze najlepiej...
                        ale dzisiaj mam lagodny dzien, ostatecznie chanuka, wiec nie napisze ci, z czym
                        kojarzy mi sie francja... zostawie to na inny raz... big_grin
                        • dana33 Re: Meksyk a RPA 12.12.09, 20:46
                          aaaaaaaa...... slyszales zadufku co robi teraz egipt?
                          duze, zorganizowane panstwo... ma wlasna armie z dobra bronia.... moze nie
                          najlepsza, ale dobra.... silniejsze duzo niz te gazanczyki... i co robia teraz?
                          odgradzaja sie od gazy metalowym murem..... do czego porownasz teraz egipt? rpa
                          juz zajete... big_grin big_grin big_grin
                • pan.scan To ta, Danutko, 12.12.09, 16:40
                  www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,96856,7299141,Tania_w_utrzymaniu.html?as=2&ias=3

też ją słyszałem. Jakby wytrenowana w szkole propaganady na Kremlu, zero
                  wiedzy historycznej, kłamstwa i wgrane formułki, proarabska mantra plus
                  słowotok żywcem od lektorów KPZR i jackowskich tuzów tego forum.
                  Telefoniczni rozmówcy porównujący brodatych, rozrywkowych bandytów do
                  żołnierzy z AK - żenujący.
                  • d_nutki Re: To ta, Danutko, 12.12.09, 16:50
                    pan.scan napisał:

> <a href="www.wysokieobcasy.pl/wysokie-
                    obcasy/1,96856,7299141,Tania_w_utrzymaniu.html?as=2&ias=3"
                    > też ją słyszałem. Jakby wytrenowana w szkole propaganady na Kremlu

tak,to ta sama.dla mnie bylo zenada ja sluchac.no i ci
                    radiosluchacze...jeden,jedyny glos rozsadku byl.ale z drugiej strony
                    to ciekawe bylo poznac nastroje i poglady radiosluchaczy
                    niemaryjnego radia,czyli jakoby zdrowej czesci polskiego
                    spoleczenstwa.ilez w narodzie tego antysemityzmu jeszcze,ktore pod
                    byle pretekstem sie ujawnia.a moze to prowokacja dziennikarska byla?
                    • pan.scan Re: To ta, Danutko, 12.12.09, 18:12
                      Nie sądzę,żeby prowokacja- w jakim celu? Chyba, żeby całkowicie
                      zdyskredytować tych "obrońców", bo takiego steku propagandowych bredni
                      żywcem wziętych z hamasowkich propagandówek i bełkotu ćwierćprawd mających
                      robić za Prawdę dawno nie słyszałem. To poziom mentalny jak u tego
                      Palestyna, ichniego medialnego przedstawiciela w PL, czasem wpuszczanego
                      dla hecy do naszej TV, nie pomnę nazwiska.

A nasi radiosłuchacze? No cóż, to odpowiedź na (przypadkowe) pytanie czy
                      jesteśmy społeczeństwem, znającym historię i teraźniejszość oraz umiejącym
                      dokonywać analiz i porównań. Uważam, że nie. O "proszę panią, niech pani
                      powie żeby to wziąść, ten, tego i tak naprawdę" z litości nie wspomnę.
                      • off_nick Re: To ta, Danutko, 12.12.09, 18:18
                        pan.scan napisał:

To poziom mentalny jak u tego
                        > Palestyna, ichniego medialnego przedstawiciela w PL, czasem wpuszczanego
                        > dla hecy do naszej TV, nie pomnę nazwiska.

Omar Faris:

https://photos4.hi5.com/0079/758/003/rWaJ1y758003-02.jpg
                        • pan.scan Z podziękowaniem. 12.12.09, 18:46
                          Z przyjemnością kiedyś oglądałem jak autorytet Prawdziwych Polaków,
                          antysemita Wolniewicz Bogusław odwracał się tyłem, czerwieniał z
                          wściekłości i chciał przegryźć tętnicę drugiemu antysemicie - Farisowi.
                          Przypuszczam, że PP nie znają jednak drugiej twarzy krajowego antysemity
                          Wolniewicza.

www.youtube.com/watch?v=UXWbBpyGLEs

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka