polski_francuz 11.12.09, 22:54 sie zaczelo. Moze jakis znawca cos o tym swiecie powie. Cos sie je? pije? Sie pracuje? Co sie czci? PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pro100 Re: Swieto Chanuki 11.12.09, 23:02 polski_francuz napisał: > sie zaczelo. > > Moze jakis znawca cos o tym swiecie powie. Cos sie je? pije? Sie pracuje? Co > sie czci? > > PF sie zapraszam na balety do pałacu prezydenckiego wyznawców szamanizmu lewantyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Swieto Chanuki 11.12.09, 23:02 masz tu wszystko.... wlacznie z historiami kazdej swieczki... forum.gazeta.pl/forum/w,47618,88791619,,wesolych_swiat_erecjanie_.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Swieto Chanuki 11.12.09, 23:31 wow wow wow..... ales zadufek zainteresowanie okazal.... nu, co robic... tam nie ma nic o mezach spiacych na podlodze, ani o zdradach, seksie i calej reszcie tego, co ciebie interesuje... Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 cus Kaczynski sie spoznia w tym roku 12.12.09, 02:11 ze swieczka chanukowa w Sejmie. albo go ocenzurowali? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Widzisz Panie Francuz? 12.12.09, 07:56 te zes sie Pan znowu "dokulturalnil"....Zadnej wiedzy nie jest za duzo! Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Widzisz Panie Francuz? 12.12.09, 11:34 alez zorro..... zadufek chcial zwyczajnie "pokazac", ze on nikak nie antysemita, ze nawet sie interesuje swietami zydowskimi.... tylko juz mu nie starczylo tego "pokazywania" nie tylko na komentarz do tego linku, ale nawet nie na uprzejme, choc napewno nie musialo byc serdeczne, "dziekuje".... oczywiscie, bardzo prawdopodobne, ze piszac "Moze jakis znawca cos o tym swiecie powie." mial na mysli goldbauma lub maniaka, nie akurat mnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutki Re: Widzisz Panie Francuz? 12.12.09, 11:53 dana33 napisała: > zadufek chcial ... > "dziekuje".... ...sie spoznilo,a w miedzyczasie 'zadufek' zostal postawiony do kąta. i jak tu rozmawiac jak rowny z rownym? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Widzisz Panie Francuz? 12.12.09, 12:13 "jak tu rozmawiac jak rowny z rownym?" hm PF Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutki Re: Widzisz Panie Francuz? 12.12.09, 12:56 polski_francuz napisał: > "jak tu rozmawiac jak rowny z rownym?" > slucham akurat(po raz wtory) audycji radiowej na temat Palestyny i Palestynczykow.Osoba(kobieta) przedstawiajaca sie jako Polka,ale z obcym akcentem, broni praw Palestynczykow.z taka to jednak nie usiadlabym do wspolnego stolu w sprawach powstania panstwa Palestynskiego. Jej sie marzy JEDNO panstwo a jednoczesnie z Palestynczykow probuje zrobic jedyne ofiary konfliktu.Zenada.Ofiary widzi tylko po jednej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Akcent a bantustany 12.12.09, 16:27 Coz mozna powiedziec...nie znam pani. Akcentu niekiedy ludzie nabywaja po latach zagramanica. Mnie we Francji biora za Belga bo nie mowie z polskim akcentem ale z belgijskim. I zrozum skad? Poza tym Polacy na ogol sie utozsamiaja z ofiarami, bo nimi przez wieki byli. W koncu: jedno panstwo stanie sie jedyny wyjsciem. Z powodu osiedli zydowskich juz nie da rady nijak podzielic panstwa na dwie czesci. A bantustany juz sprawdzano w RPA. Nie funkcjonuja. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: Akcent a bantustany 12.12.09, 16:30 kurcze PF...to masz szczescie! Bo mnie wszedzie za chinczyka biora! Jesli chodzi o akcent, of course.... Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutki Re: Akcent a bantustany 12.12.09, 16:32 polski_francuz napisał: > Poza tym Polacy na ogol sie utozsamiaja z ofiarami, bo nimi przez wieki byli. nutka rycerskosci i humanizmu w kazdym z nas powoduje,ze stajemy po stronie slabszego. > > W koncu: jedno panstwo stanie sie jedyny wyjsciem. i o tym tez mowila ta pani z nie polskich juz akcentem Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 zadufku..... 12.12.09, 17:14 israel nigdy nie zgodzi sie na powrot arabow palestynskich, czego zadaja od lat i swiat juz tez zrozumial, ze o tym mowy byc nie moze... wiec zgodzi sie na israel z arabami z gazy i west bank????? twoja logika, to dokladnie taka jak ty: glupia i zadufana.... Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutki Re: ..... 12.12.09, 17:37 dana33 napisała: > israel nigdy nie zgodzi sie na powrot arabow palestynskich, czego zadaja od lat a ja myslalam,ze glowny problem polegal na tym,ze Palestynczycy nie chcieli uznac panstwa Izrael.cos sie zmienilo? Hamas uznal Izrael? Fatach tez? czy kazda piędź ziemi izraelskiej ma uznanego prawnie wlasciciela? nie wiem,czy wiesz,ze w Polsce odbywaja sie procesy za ziemie tzw. odzyskane,ktorych nowi wlasciciele nie dopilnowali wpisow w ksiegach wieczystych i dawni niemieccy wlasciciele odzyskuja sadownie swoje ziemie i domy.zal serce sciska,ale prawo to prawo.czy ucieczka ze swojego domu palestynczykow w skutek dzialan wojennych jest traktowana jako zbycie swojego prawa wlasnosci na rzecz panstwa Izrael? Odpowiedz Link Zgłoś
markv501 Re: Akcent a bantustany 12.12.09, 18:28 Meksykanczyzcy tez chca jednego panstwa z USA - to sa umiarkowani. Meksykanczycy "nieustepliwi " zadaaja rekonqustty Arizony New mexico i moze Cal Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Meksyk a RPA 12.12.09, 18:45 tobie sie Izrael ze Stanami kojarzy a mnie raczej z RPA. I widze wiele analogii miedzy sytuacja Palestynczykow dzisiaj a Murzynow z czesow przed Mandela. W szczegolnosci calkowita przewaga militara byla po stronie bialych (mieli jak Izrael bombe A). Podobnie tez promowali biala emigracje (tak jak Izrael Zydow wszedzie do emigrowania wzywa). A takze mieli poczucie bycia u siebie (ich emigracja byla z XVII wieku z epoki Mayflower). A jednak, w koncu, biali sie podzielili wladza z czarnymi. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Meksyk a RPA 12.12.09, 20:43 uwielbiam zadufku twoje opinie, wydawane na podstawie twojej wielkiej wiedzy.... rozumiem, ze byles w israelu kilkakrotnie i widziales autobusy z napisami "for arabs forbidden", albo lawki w parkach z napisami "only for jews".... a ci lekarze arabscy w israelskich szpitalach, sedziowie arabscy pracujacy razem z zydowskimi stol w stol, to wszyscy zydzi przebrani za arabow.... napewno to nie uszlo twojej uwadze.... tak tak.... ty wiesz zawsze najlepiej... ale dzisiaj mam lagodny dzien, ostatecznie chanuka, wiec nie napisze ci, z czym kojarzy mi sie francja... zostawie to na inny raz... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Meksyk a RPA 12.12.09, 20:46 aaaaaaaa...... slyszales zadufku co robi teraz egipt? duze, zorganizowane panstwo... ma wlasna armie z dobra bronia.... moze nie najlepsza, ale dobra.... silniejsze duzo niz te gazanczyki... i co robia teraz? odgradzaja sie od gazy metalowym murem..... do czego porownasz teraz egipt? rpa juz zajete... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan To ta, Danutko, 12.12.09, 16:40 www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,96856,7299141,Tania_w_utrzymaniu.html?as=2&ias=3 też ją słyszałem. Jakby wytrenowana w szkole propaganady na Kremlu, zero wiedzy historycznej, kłamstwa i wgrane formułki, proarabska mantra plus słowotok żywcem od lektorów KPZR i jackowskich tuzów tego forum. Telefoniczni rozmówcy porównujący brodatych, rozrywkowych bandytów do żołnierzy z AK - żenujący. Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutki Re: To ta, Danutko, 12.12.09, 16:50 pan.scan napisał: > <a href="www.wysokieobcasy.pl/wysokie- obcasy/1,96856,7299141,Tania_w_utrzymaniu.html?as=2&ias=3" > też ją słyszałem. Jakby wytrenowana w szkole propaganady na Kremlu tak,to ta sama.dla mnie bylo zenada ja sluchac.no i ci radiosluchacze...jeden,jedyny glos rozsadku byl.ale z drugiej strony to ciekawe bylo poznac nastroje i poglady radiosluchaczy niemaryjnego radia,czyli jakoby zdrowej czesci polskiego spoleczenstwa.ilez w narodzie tego antysemityzmu jeszcze,ktore pod byle pretekstem sie ujawnia.a moze to prowokacja dziennikarska byla? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: To ta, Danutko, 12.12.09, 18:12 Nie sądzę,żeby prowokacja- w jakim celu? Chyba, żeby całkowicie zdyskredytować tych "obrońców", bo takiego steku propagandowych bredni żywcem wziętych z hamasowkich propagandówek i bełkotu ćwierćprawd mających robić za Prawdę dawno nie słyszałem. To poziom mentalny jak u tego Palestyna, ichniego medialnego przedstawiciela w PL, czasem wpuszczanego dla hecy do naszej TV, nie pomnę nazwiska. A nasi radiosłuchacze? No cóż, to odpowiedź na (przypadkowe) pytanie czy jesteśmy społeczeństwem, znającym historię i teraźniejszość oraz umiejącym dokonywać analiz i porównań. Uważam, że nie. O "proszę panią, niech pani powie żeby to wziąść, ten, tego i tak naprawdę" z litości nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: To ta, Danutko, 12.12.09, 18:18 pan.scan napisał: To poziom mentalny jak u tego > Palestyna, ichniego medialnego przedstawiciela w PL, czasem wpuszczanego > dla hecy do naszej TV, nie pomnę nazwiska. Omar Faris: Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Z podziękowaniem. 12.12.09, 18:46 Z przyjemnością kiedyś oglądałem jak autorytet Prawdziwych Polaków, antysemita Wolniewicz Bogusław odwracał się tyłem, czerwieniał z wściekłości i chciał przegryźć tętnicę drugiemu antysemicie - Farisowi. Przypuszczam, że PP nie znają jednak drugiej twarzy krajowego antysemity Wolniewicza. www.youtube.com/watch?v=UXWbBpyGLEs Odpowiedz Link Zgłoś