pozarski 24.01.10, 09:48 www.youtube.com/watch?v=UnQxMTxT1A0&annotation_id=annotation_590605&feature=iv ciebie, Ewa. Wlasnie widzialem i bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa8a Re: Maly prezencik dla 24.01.10, 12:37 Obejrzałam 2 odcinki, ale jakoś nie potrafię podzielić Twojego zachwytu. Ateizm to normalny stan zdrowego umysłu, coś dla mnie oczywistego i bezdyskusyjnego. Jestem wrogiem wszelkiej ewangelizacji, tej w przeciwnym kierunku także. Człowiek, wychowany w duchu religijności ludowej może jedynie sam się z tego balastu otrząsnąć, a jeśli mu z tym dobrze, to nie ma sensu niczego zmieniać. Problem jest wówczas, gdy dojdzie do władzy i chciałby swoim oszołomieniem uszczęśliwiać na siłę innych. Żenujące są te uświadamiające spotkania z (jak sądzę) farmerami. Nie można wymagać od potomków pastuchów i prostytutek, żeby sami zrewidowali pewne nonsensy, które od najmłodszych lat im się wpaja. 25 % Amerykanów wierzy w diabła, a połowa jest przekonana, że świat powstał w sposób, jaki opisuje to biblia. Tylko co trzeci wierzy w teorię ewolucji, podczas, gdy w Europie kreacjonistów jest zaledwie parę procent. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Maly prezencik dla 24.01.10, 12:46 No,trudno sie mowi. Sprobuj dalej,zwlaszcza do momentow z mohamedanami. To jest przeglad obecnego rynku religijnego,nie tylko chrzescijan. A ze prowadzi to wszystko amerykanski komik,wiec i nadaje programowi dodatkowy smaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Maly prezencik dla 24.01.10, 12:47 > co trzeci wierzy w teorię ewolucji To dobrze, że wierzą? Darwin chyba byłby zdumiony? Odpowiedz Link Zgłoś