Dodaj do ulubionych

Check in LOT - kiedy dostane karty?

19.11.25, 17:23
Dziewczyny poradzcie, problem maly (mam nadzieje), ale nie wiem czy czekac, czy zaczac dzialac. Lece z Paryza do Krakowa LOTem w najblizszy piatek. Zrobilam check in przez ich strone i nie mam jeszcze kart pokladowych. Myslicie, ze warto jeszcze czekac, czy zaczac do nich dzwonic? Jutro mam intensywny dzien w biurze i nie wiem, czy zdaze sie dodzwonic. Co zrobilybyscie na moim miejscu?
Obserwuj wątek
    • pani.asma Re: Check in LOT - kiedy dostane karty? 19.11.25, 17:32
      Zrób przez apke albo dodaj LOT powinny ci od razu się wyświetlić

Pewnie nie skończyłaś się odprawiać dlatego nie masz
    • pani.asma Re: Check in LOT - kiedy dostane karty? 19.11.25, 17:33
      Coś ci się pomieszało bo check in możesz zrobić chyba półtora dnia przed lotem nie pamiętam na ile godzin 36?
      • mademoiselle_myrtille Re: Check in LOT - kiedy dostane karty? 19.11.25, 17:47
        Cos mi sie pomieszalo? smile
    • krwawy.lolo Re: Check in LOT - kiedy dostane karty? 19.11.25, 17:34
      Jak to nie masz kart pokładowych? Zaloguj się ponownie i ściągnij. Przecież przy odprawie online karta pokładowa generowana jest automatycznie.
      • krwawy.lolo Re: Check in LOT - kiedy dostane karty? 19.11.25, 17:36
        A, nie doczytałem dokładnie. W piątek dopiero lecisz. Nie mogłaś dokonać odprawy. To dopiero 36 godzin przed.
        • mademoiselle_myrtille Re: Check in LOT - kiedy dostane karty? 19.11.25, 17:41
          Teraz jest 48 godzin przed lotem. Check in zrobilam przez Opodo i zwykle o tej porze juz mam karty. Dlatego wlasnie zastanawiam sie co zrobic.
          • krwawy.lolo Re: Check in LOT - kiedy dostane karty? 19.11.25, 17:45
            Nigdy nie odprawiałem się przez pośredników. Kiedyś oczywiście dopiero na lotnisku, dopiero od kilku lat online, ale zawsze bezpośrednio u przewoźnika.
            Skontaktuj się z Opodo. Na pewno nawet Opodo nie dostanie karty pokładowej wcześniej, niż 36 godzin przed odlotem.
            • mademoiselle_myrtille Re: Check in LOT - kiedy dostane karty? 19.11.25, 17:47
              Mozliwe. Dzieki za wysluchanie i za porownanie doswiadczen!
            • krwawy.lolo Re: Check in LOT - kiedy dostane karty? 19.11.25, 18:09
              To były zresztą lepsze czasy. Przy odprawie udało mi się ze trzy razy załatwić miejsca przy wyjściu awaryjnym, nie płacąc połowy ceny biletu, jak dzisiaj. Wystarczyło się uśmiechnąć do pani i poprosić o miejsce z możliwością wyprostowania kończyn. Pani pytała jedynie, czy jestem w miarę sprawny i czy mówię (właściwie czy rozumiem) po angielsku. smile
          • pleszkazlasu Re: Check in LOT - kiedy dostane karty? 19.11.25, 18:47
            mademoiselle_myrtille napisała:

To jednak
            > Check in zrobilam przez Opodo

Czy
            > Lece z Paryza do Krakowa LOTem w najblizszy piatek. Zrobilam check in przez ich strone

?
      • ajr27 Re: Check in LOT - kiedy dostane karty? 19.11.25, 17:56
        Odprawić się można a karty przychodzą później. Ok 36- 24h przed lotem
        • mademoiselle_myrtille Re: Check in LOT - kiedy dostane karty? 19.11.25, 18:03
          Rozumiem. Czyli jeszcze mam czas. Zaczekam cierpliwie. Dzieki smile
          • ajr27 Re: Check in LOT - kiedy dostane karty? 20.11.25, 10:04
            Tak właśnie. Czekaj cierpliwie
        • pani.asma Re: Check in LOT - kiedy dostane karty? 19.11.25, 18:12
          No nie można ponieważ jest zablokowane wink
    • smoczy_plomien Re: Check in LOT - kiedy dostane karty? 19.11.25, 18:14
      Możliwe, że bilet był zamawiany na innego maila. Miałam tak często w podróżach służbowych, że boarding passy szły na konto administracji.

Zainstaluj apkę Lotu. Boarding pass pojawia się od razu, nie musisz nic drukować, masz zawsze przy sobie. Dostaniesz też boarding passy na już check-inowane loty.
    • arabelax Re: Check in LOT - kiedy dostane karty? 19.11.25, 18:30
      "Lece z Paryza do Krakowa LOTem w najblizszy piatek. Zrobilam check in przez ich strone" jak Ci sie udalo zrobic odprawę w LOT w środę na lot w piątek? Jest możliwa 36 przed wylotem.
      • debbiena Re: Check in LOT - kiedy dostane karty? 19.11.25, 20:18
        arabelax napisał:

> "Lece z Paryza do Krakowa LOTem w najblizszy piatek. Zrobilam check in przez ic
        > h strone" jak Ci sie udalo zrobic odprawę w LOT w środę na lot w piątek? Jest m
        > ożliwa 36 przed wylotem.

Ona w jednym poście pisze, że odprawiła się przez stronę LOT, w kolejnym, że przez OPODO, także wiesz...
        • arabelax Re: Check in LOT - kiedy dostane karty? 19.11.25, 21:00
          no właśnie widzę. a za chwile się okaże, że leci, ale do Poznania i nie LOTem tylko czymś tam innym😃

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka