polski_francuz 27.01.10, 21:37 Coraz bardziej trzezwo: blog.rp.pl/gillert/2010/01/27/stan-usa-jaki-jest-kazdy-widzi/ I bardzo dobrze. PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pro100 Re: Jak Polacy widza Stany? 27.01.10, 21:52 polski_francuz napisał: > Coraz bardziej trzezwo: > > blog.rp.pl/gillert/2010/01/27/stan-usa-jaki-jest-kazdy-widzi/ > I bardzo dobrze. > > PF ciekawym co na to manny Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Jeszcze à propos 27.01.10, 21:56 cociaz niezbyt na temat. Amerykanie przyznali azyl politycznej niemieckiej rodzinie, ktora nie chciala dzieci do szkol wysylac: fuged.notlong.com Nie wiem, kto durniejszy: czy ci Szwabi czy ten azylowy sedzia Trzym sie PF Odpowiedz Link Zgłoś
analfabeta7 Re: Jeszcze à propos 27.01.10, 22:17 W Ameryce jest legalne(w Europie Nie) uczenie dzieci w domu. Sa do tego specjalne ksiazki. Trzeba wysylac dzieci na okresowe egzaminy itd. Najwazniejsze jest to, ze dzicko nie musi byc wystawiane na rzadowa propagande, co ma miejsce w panstwy szkolach, gdzie przedewszystkim uczy sie braku indywidalnego myslenia, posluszenstwa do panstwa i calkowitego buntu przeciw spoleczenstwu. Bendonc w Europie nic o tym nie wierz. Myslisz, ze tylko w komunistycznym manifescie zalozono koniecznosc kontrolowania szkolnictwa(np.dzieci Hitlera) i tak dla zabawy, a komunizm "umarl" z upadkiem ZSRR lub PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Jeszcze à propos 27.01.10, 22:29 Widzisz to uczciwie ale, wlasnie, po amerykansku. Mamy dobre szkoly. I ucza w miare uczciwie. Amerykanie sa wielkimi indywidualistami. Wychowanymi w wierze, ze sa w stanie gory przewracac. Euopejskie wychowanie jest bardziej solidarne i bardziej skromne. W szczegolnosci, niemieckie szkoly sa dobre. Zreszta, na pewno to sobie sedzia po cichu pomyslal, ze dobrze ze takich azylowcow dostaja. PF Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Jeszcze à propos 27.01.10, 22:43 Ucza w nich dobrze i dlatego polowa Francuzow i Niemcow nie wie gdzie jest Polska.. Hehe. A wyksztalciuchy rzucaja sie ze Amerykanie maja z tym problemy hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
analfabeta7 Re: Jeszcze à propos 27.01.10, 22:44 Mysle, ze sie myslisz, bo nigdy tu nie mieszkales przez conajmniej pare lat. Ja mieszkalem po pare lat(zanim na stale w USA) i chodzilem do szkol w: CHELLES kolo Paryza, Rendsburg kolo Kiel i Poznaniu na Nowym Miescie(tylko pare miesiecy). Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Jak Polacy widza Stany? 27.01.10, 21:56 Dobrze byloby zeby Gillert zajal sie wlasnym podworkiem najpierw bo jesli stan Stanow jest rzeczywiscie kiepski to Europy tragiczny. Dzisiaj czytalem artykul w FT opisujacy badania jakies lewicowej organizajci w UE ktora , bedac lewicowa, stwirdzila ze pomimo wszystkich europejskich sukcesow to najabrdziej boagte kraje Unii wciaz zyja na poziomie Missisippi... Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: Jak Polacy widza Stany? 27.01.10, 22:09 manny-jestem napisał: > Dobrze byloby zeby Gillert zajal sie wlasnym podworkiem najpierw bo jesli stan > Stanow jest rzeczywiscie kiepski to Europy tragiczny. Dzisiaj czytalem artykul > w > FT opisujacy badania jakies lewicowej organizajci w UE ktora , bedac lewicowa, > stwirdzila ze pomimo wszystkich europejskich sukcesow to najabrdziej boagte > kraje Unii wciaz zyja na poziomie Missisippi... można byc wielkim panem na krechę. ale wcześniej czy później zawsze przychodzi - sprawdzam. pytanie czyja krecha wieksza? Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Jak Polacy widza Stany? 27.01.10, 22:18 Fakt jest taki ze pomimo kryzysu i Busha najbogatsze kraje Europy zyja na poziomie najbiedniejszych amerykanskich stanow. Europejskia elita doprowadzila do tego ze mozna UE porownywac z amerykanskimi rednekami. Gratuluje sukcesu! Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Jak Polacy widza Stany? 27.01.10, 22:37 sądzisz ze w norwegii jest biedniej niz w missisipi Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Rownanie 27.01.10, 22:40 zadluzony+armia zwycieska=bogaty. Tak pewnie mysla. Chociaz mysleniem bym tego nie nazwal. PG Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Rownanie 27.01.10, 22:45 badanie wykazywalo ze przeliczajac na stope zycia i uwzgledniajac wszystkie tego aspekty przecietny Amerykanin ma 47000. W UK i Niemczech wychodzi 36,000, Francji 34000, a we Wloszech 31000. Nic o kwestiach militarnych badanie nie mowilo. Zapraszam do Mississippi Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Jak Polacy widza Stany? 27.01.10, 22:42 Po pierwsze to nie ja sdze tylko badanie. Po drugie dotyczylo ono krajow UE a Norwegia i Szwajcaria czlonkami UE nie sa. Ciekawe ze sa od krajow UE bogatsze? Jak sadzisz dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Jak Polacy widza Stany? 27.01.10, 22:54 bez przesady manny. owszem west i east coast jest rozwiniete + troche innych wysp w morzu amerykanskiej,zapyziałej prowincji. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Jak Polacy widza Stany? 27.01.10, 22:57 a ta zapyziala prowincja zyje na poziomie Paryza Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Jak Polacy widza Stany? 27.01.10, 23:06 kompleksów na punkcie ameryki nie mam. i mysle ze wiecej wiem o swiecie niz przecietny amerykanin. a i do paryza mam blizej niz on. and the least but not the least-nie mam wielkiego samochodu a dokladniej nie mam żadnego samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
wolna444 Re: Jak Polacy widza Stany? 27.01.10, 23:11 aaki napisała: -nie mam wielkiego samochodu a > dokladniej nie mam żadnego samochodu masz ale za to super rower - w Europie wystarczy calkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
analfabeta7 Re: Jak Polacy widza Stany? 27.01.10, 22:25 Wiem, ze trudno jest myslec indywidalnie, po ukonczeniu panstwoej szkoly(nawet im leprze stopnie sie mialo, to miej sie umie myslec). Pomysl troche. Niby Chiny maja amerykanskie pieniadze(i inne kraje). Te pieniadze zdobyli sprzedajac do USA produkty wyprodukowane poza Stanami. Wienc pomysl co sie stanie z tymi ich pieniedzmi jak Ameryka wprowadzi cla na import (na ich produkty) i te ich fabryki bedzie trzeba sprowadzic spowrotem do Stanow? A wlasnie o tym sie tutaj ostatnio mysli. Podam link za chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
analfabeta7 Link o clach na import do USA 27.01.10, 22:31 republicbroadcasting.org/?p=6347 Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Errata 27.01.10, 22:21 artykul nie byl w FT tylko w National Journal. Odpowiedz Link Zgłoś
zyziozyzio oceany i niebo to własnosc USA 27.01.10, 22:27 1)Flota USA jest wieksza niż wszystkie floty swiata razem wzięte co daje jej absolutną wladzę nad oceanami i swiatowym chandlem 2) lotnictwo USA jest silniejsze niż połaczone lotnictwo swiata do daje panowanie nad przestrzenia powietrzną calego globu. 3) Dolar jest i będzie swiatową walutą. Amerykanie za puste drukowane pieniądze kupują efekty pracy durniow chinskich i europejskich. 4) Deficyt USA to buchalteryjna fikcja i USA może go zlikwidowac jedną uchwła Konresu 5)USA może w kazdej chwili rozwalic chiny wprowadzając blokadę ich wybrzeży i dewaluujac dolara w stosunku do chinkiej waluty np 10 000 razy i redukując chinskie rezerwy do gory toaletowego papieru 6) CIA może rozwalic fikcję EU w ciągu 3 dni , zatapiając francje i niemcy w morzu krwi islamskich rozruchow i wprowadzając oceaniczne blokady na europejski chandel. Tak więc nie podskakuj, zamknij dziób i Amerykanom przytakuj. ha,ha,ha,ha. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz I like it 27.01.10, 22:35 "Deficyt USA to buchalteryjna fikcja i USA może go zlikwidowac jedną uchwała Kongresu" Gdybym byl wredny, jak taka jedna kretynka co za mna lata to bym sobie sygnaturke zrobil z tego wpisu. A ze wredny nie jestem to sie tylko posmieje. BTW, jacys twoi "przyjacieli" donosili, ze na forach kobiecych grasujesz. Co jest? Zmniejszyl ci sie z wiekiem? PF Odpowiedz Link Zgłoś
analfabeta7 Re: I like it 27.01.10, 22:58 Widzisz, ja staralem sie wytlumaczyc niedawno na tym forum jak zarobiaja swoje pieniadze banki centralne i te mniejsze. Ale poza stwierdzeniem, ze oszukuja dalej nie zaszlismy(nie bylo madrych pytan). Wiec znowusz wiedza sie klania(a raczej jej brak w Europie). Wymienione punkty 3 i 4 sa jaknajbardziej mozliwe. Obecnym problemem jest tylko elita, ale ta ostatnio gubi wladze i bedzie zmuszona do ustemps jak benda chcieli miec wogle jakis glos. Odpowiedz Link Zgłoś
zyziozyzio Re: I like it 27.01.10, 22:59 Katolicyzm to bastion prawdziwego feminizmu i to lewaczkom-feminiaczkom uswiadamiam Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 pochwala Putina 28.01.10, 09:24 zyziozyzio napisał: > 6) CIA może rozwalic fikcję EU w ciągu 3 dni Mowa jest srebrem, a milczenie zlotem. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Jak Polacy widza Stany? 27.01.10, 22:25 wow stan usa jaki jest..a po jakiemu to panie gillert? moze zamiast zajmowac sie stanami zajmiesz sie pan wlasna nauka..polszczyzny? poza tym jak widze tematow do rozwazan coraz mniej a zyc w..polsce ..jakos tez trzeba, cu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Jak Polacy widza Stany? 27.01.10, 22:59 Myslisz ze lewakom zalazaloby przyznac ze europejskiemu rajowi tyle jest pozostalo do dogonienia jeszcze do amerykanskiego szatana? Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: Jak Polacy widza Stany? 27.01.10, 23:32 jak polacy widza stany obchodzi nas tyle co jak szczeniaki widza mona lize. czyli nic. co polski francuz mysli o czymkolwiek, obchodzi nas jeszcze mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: Jak Polacy widza Stany? 28.01.10, 04:54 zayin? z czym to sie je? odzywam sie zeby rozwiac jakiekolwiek mozliwe watpliwosci na ten temat... Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 jak pan blogista widzi stany 28.01.10, 00:02 pan blogista prezentuje nam sarkastyczne spojrzenie imputując jednocześnie, że jest odkrywcze, zastrzega w tytule, że każdy widzi jaki jest stan stanów. ciekaw jestem co pan blogista ma na myśli i co każdy jego zdaniem widzi. niestety odpowiedzi na próżno szukać u blogisty. na odsiecz przyszedł francuski rozpoczynając wątek a potem posypało się jak z rogu obfitości. nie podobają się mu amerykańskie szkoły w domu. w zasadzie nie bardzo wie co to jest ale wie, że europejskie szkoły są dobre i nie indoktrynują młodzieży. każda szkoła, francuski, indoktrynuje nawet ta domowa. rzecz w tym, że w usa masz możliwość indoktrynować sam. w europie takiej możliwości nie ma i dlatego sędzia, który udzielił azylu jest głupi według francuskiego z zastzreżeniem, że szwabi moą być durniejsi. nastepnie francuski napisał "zadluzony+armia zwycieska=bogaty. Tak pewnie mysla. Chociaz mysleniem bym tego nie nazwal. " spójrzmy zatem na tę wspaniałą, niezadłużoną europę, której brak zwycięskiej armii. zadłużenie skarbu państwa w % PKB w 5 największych gospodarkach europy francja 80% GDP niemcy 77% GDP uk 69% GDP włochy 115% GDP hiszpania 60% GDP i usa 39% GDP z powyższego wynika, że europa jest znacznie bardziej zadłużona z tym, że francuski i nie tylko on widzi co u sąsiada na podwórku a nie dostrzega, że w jego własnym domu szambo sie przelewa. potwierdzam, że część długu publicznego usa to buchalteryjna fikcja. pisałem kiedyś o tym ale widzę, że zapomniałeś, francuski. no i dochodzimy do pytania jaki jest stan stanów? z wpisów wynika, ze znakomita wiekszość nie wie. na pocieszenie dodam, że obama też nie wie. nikt nie wie. niemniej jednak z naciskiem twierdzę, że stan stanów jest znacznie lepszy niż stan przodującej europejskiej piątki. Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: jak pan blogista widzi stany 28.01.10, 04:57 stan stanow jest zalobny. przewaznie dzieki kretynowi w bialym domu. ale trudno sie nie zgodzic ze stan europy jest znacznie gorszy. euro zacznie (zaczelo) padac porzadnie wdol. bida bedzie w europie piszczec, oj bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś