Dodaj do ulubionych

zmarł amerykański oficer wywiadu czy polski kapuś?

11.02.04, 17:26
o Kulkińskim w gazetach piszą, że zmarł amerykański oficer wywiadu, a może to
polski kapuś? Czy szpicel tylko dlatego, że donosił amerykanom staje się od
razu bohaterem?
Obserwuj wątek
    • lukis Re: zmarł amerykański oficer wywiadu czy polski k 11.02.04, 17:31
      Zastanów się człowieku jakie informacje przekazywał i czyje informacje dotarły
      do usa. chwile się zastanów, bo może ten kapuś jak go nazywał przekazał
      informacje ZSRR, planów inwazji na europę układu warszawskiego??? Pewnie nie
      wiesz a wyciągasz głupie wnioski. nie jest to bohater, ale nei jest tez zdrajcą
      polski bo zdradzał komunę jej system wojskowy w czasach, kiedy nie bylismy do
      konca suwerenni
      • johannes4 Re: zmarł amerykański oficer wywiadu czy polski k 11.02.04, 17:35
        fakt zdradzał niezbyt ukochany system - to jednak swój kraj, nawet jak nie był
        to wymarzony system. zresztą dla mnie takimi samymi może gorszymi zdrajcami
        byli ci co donosili Moskwie. ale kapowanie USA chluby też nie przynosi. on był
        zdrajcą, to fakt. inny fakt że jego obmierzły postępek usprawiedliwia trochę
        to, że kapował na nielubiany system. jednak szpicel zawsze pozostanie szpiclem.

lukis napisał:

> Zastanów się człowieku jakie informacje przekazywał i czyje informacje
        dotarły
        > do usa. chwile się zastanów, bo może ten kapuś jak go nazywał przekazał
        > informacje ZSRR, planów inwazji na europę układu warszawskiego??? Pewnie nie
        > wiesz a wyciągasz głupie wnioski. nie jest to bohater, ale nei jest tez
        zdrajcą
        >
        > polski bo zdradzał komunę jej system wojskowy w czasach, kiedy nie bylismy do
        > konca suwerenni
        • lukis Re: zmarł amerykański oficer wywiadu czy polski k 11.02.04, 22:19
          Sluchaj szpiclem jest ktos kto cos robil dla kasy. ale powiedzmy, ze facet
          chcial czerwony system zniszczyc w ten sposob, bo uswiadomil sobie ze to
          wielkie gówno i przekazal im info o wrogu demokracji, wolnosci, czy wciaz
          uwazasz ze przyczynil sie do zhanbienia munduru? czy uwazasz ze jego czyn
          zasluguje na potepienie? Uwazam ze trzymasz sie jednej rzeczy - zdrady. Ale ja
          nie uwazam zeby to byla zdrada polski, bo nie zdradzil interesow swojej
          ojczyzny ale interesow zwiazku radzieckiego. Co ty na to?
    • kobieta_wiosna Re: zmarł amerykański oficer wywiadu czy polski k 11.02.04, 17:44
      ok. zdrada to zdrada. Nawet jak zdjacą jest ktoś kto walczył z komuną. Ale co
      powiesz o kapusiach Moskwy? Czy oni wg. ciebie byli niby lepsi?

johannes4 napisał:

> o Kulkińskim w gazetach piszą, że zmarł amerykański oficer wywiadu, a może to
      > polski kapuś? Czy szpicel tylko dlatego, że donosił amerykanom staje się od
      > razu bohaterem?
    • Gość: felusiak Czy Kuklinski byl zdrajca IP: *.nyc.rr.com 11.02.04, 17:46
      Zastanowmy sie kogo Kuklinski zdradzil. Jesli przyjmiemy, ze rzad ludowej
      ojczyzny zostal przyniesiony na bagnetach sowieckiej armii i sluzyl interesom
      osciennego mocarstwa to Kuklinski nikogo nie zdradzil.
      Natomiast jesli przyjmiemy, ze Polska byla w owym czasie suwerennym panstwem to
      niewatpliwie Kuklinski jest zdrajca.

Pytanie w zasadzie sprowadza sie do kwestii suwerennosci PRL-u.
      • johannes4 Re: Czy Kuklinski byl zdrajca 11.02.04, 17:51
        a może poprostu? porządny człowiek nie zdradza. nikogo. jak sie nie zgadza
        walczy z podniesioną przyłbicą. mydłek zawsze dla swojej podłości szuka
        wielkich usprawiedliwień. widzisz mój przodek walczył z komuną. odsiedział i
        dalej walczył. rodzina miała u komuchów przesrane. ale nie uczył zdrady. zawsze
        powtarzał ze komuna upadnie. ale nier był zdrajcą.
        • Gość: felusiak Re: Czy Kuklinski byl zdrajca IP: *.nyc.rr.com 11.02.04, 19:32
          Powraca kwestia suwerennosci. Nie mozna zdradzic niesuwerennego panstwa.
          Po Kongresie Wiedenskim na czesci ziem polskich pod zaborem rosyjskim zostalo
          utworzone Krolwstwo Polskie. Krolem byl rosyjski car ale administracja byla polska
          z dosyc szeroka autonomia, bylo rowniez polskie wojsko. Czy zatem konspiratorzy
          powstania listopadowego byli zdrajcami?

A moze potrzebujesz wytlumaczenia co oznacza suwerennosc i racja stanu aby
          lepiej zrozumiec, ze sprawa Kuklinskiego nie jest taka jednoznacznie przejrzysta
          i nie moze byc malowana w dwoch kolorach, czarnym i bialym.
    • dr_jekyll Re: zmarł amerykański oficer wywiadu czy polski k 11.02.04, 17:50
      Zdradził Układ Warszawski, czyli de facto Armię Czerwoną i ZSRR. Czyli mozna go
      uważac za bohatera - przynajmniej ja tak myslę.

------------------------------
      Don't smoke in bed.
      Ashes on the floor may be your own!
      • kobieta_wiosna Re: zmarł amerykański oficer wywiadu czy polski k 11.02.04, 18:00
        johannes łatwo oskarża ty łatwo zdradę usprawiedliwiasz. nie chciałabym mieć
        takiego przyjeciela jak ty, który nie ma jednym słowem honoru. zdradzi kiedy
        uzna za stosowne. ja nie usprawiedliwiam takze tych którzy wspólpracowali z
        Moskwą. dla mnie to kuklińscy sowieccy.

dr_jekyll napisał:

> Zdradził Układ Warszawski, czyli de facto Armię Czerwoną i ZSRR. Czyli mozna
        go
        >
        > uważac za bohatera - przynajmniej ja tak myslę.
        >
        > ------------------------------
        > Don't smoke in bed.
        > Ashes on the floor may be your own!
        • Gość: anonim Re: zmarł amerykański oficer wywiadu czy polski k IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 11.02.04, 19:02
          Jemu bardziej pasowała PRL.Teraz by nie miał takiej kasy.
          Sprzedawczyk a nie patriota.
          • janosik6 [...] 11.02.04, 20:13
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • lukis Re: zmarlo sie sprzedwczykowi czy wam sie podoba 11.02.04, 22:25
              janosik wez ciupage i idz na wroga zarzuc plaszcz i z okrzykiem "JESTEM DEBILEM"
              rzuc sie na zdrajcow, mam nadzieje ze pierwszy dostaniesz w swoj durny
              zakapiorowaty leb
    • Gość: deszczwtwarz Re: johannes4. zmarł amerykański oficer wywiadu IP: *.core.lanet.net.pl 11.02.04, 20:42
      Wytłumacze Ci to na przykładzie bliższym naszemu życiu,może dotrze do Ciebie.

Jeżeli Twój ojciec terroryzuje rodzinę, leje Twoją matke to co robisz - nic?!!!
      Bo jak pojdziesz na policje to będziesz kapusiem i zdrajcą rodziny a konkretnie
      ojca ?
      Takie mniej więcej jest to Twoje myślenie.
      • Gość: Józefina Re: johannes4. zmarł amerykański oficer wywiadu IP: 80.72.34.* 11.02.04, 20:55
        Ale ja nie przysięgałam na wierność itd.
        ps
        Porównanie kretyńskie!!
        Ojca sie nie wybiera,niestety!
        A karjerę tak,chciało się być na świeczniku,to co?
        nie wiedziało się?
        więcej kasy dali ,to i poglądy zmieniliśmy?
        Całe to pieprzenie o ideowości pana k.to wielkie g.
        ideowy to był Michnik,Kuroń,itp.dlaczego oni nie poszli na ...???
        • Gość: deszczwtwarz Re: johannes4. zmarł amerykański oficer wywiadu IP: *.core.lanet.net.pl 11.02.04, 21:16
          A jaka bedzie powojenna Polska to moglismy wybrać ?
          A pamiętasz jaką Konstucję na wierność ZSSR wysmażyli nam ci patrioci,
          Jaruzelski,Kiszczak, Siwicki też w mundurach - miałaś(eś) na to wpływ ?
          Skąd wiesz, skąd masz taką pewność że zrobił to dla kasy ?
          Który polak w mundurze bardziej przysłużył sie przyszłości Polski ci wymienieni
          na usługach Moskwy,wiernopoddańczo wykonującu rozkazy ruskich wbrew interesom
          Polski, czy Kukliński nawet jezeli dopiero po czasie zrozumiał, że Polska jest
          tylko marna atrapą wolnego państwa.
          Kuroń i Michnik też najpierw byli po tamtej stronie, ale zrozumieli istotę tego
          systemy i zmienili front czyli wg Ciebie zdradzili.
          Dziwie sie ze tak łatwo przyzchodzi Ci oceniać ta sprawę
          • Gość: Józefina Re: johannes4. zmarł amerykański oficer wywiadu IP: 80.72.34.* 11.02.04, 21:35
            Nie,nie nie!!
            Łatwo mi nie przychodzi!Wiem jedno ,ci którzy prcowali dla zsrr byli zdrajcami,
            i tu dylemat? czy ci którzy na drugą stronę to też,
            dla mnie żołnierz łamiący przysięgę to zdrajca.
            • Gość: deszczwtwarz Re: johannes4. zmarł amerykański oficer wywiadu IP: *.core.lanet.net.pl 11.02.04, 22:10
              Noooooooo zaczynasz mieć wątpliwości to dobrze !!
              Problem polega na przykładaniu zbyt wielkiej wagi do żołnierskiej przysięgi
              jednocześnie zapominając o tym że dobrem ponad wszystko jest wierność OJCZYŹNIE.
              Zatem wg mnie złamanie przysięgi wobec armii, która była wasalna wobec armii
              obcego państwa, podporządkowana bez reszty, w planach ZSRR do wykorzystania
              jako mięso armatnie do planowanych podbojów Europpy jest w pełni
              usprawiedliwione.
              Nie wiem w jakim jestes wieku ale to Układ Warszawski miał agresywne militarne
              plany podboju Europy. To ten Układ planował zajęcie najpierw Danii a miało to
              zrobic Wojsko Polskie. To w owym czasie propaganda bębniła,że rakiety Polaris
              to śmiercionośna broń imperialistów a SS-20 to rakiety miłujące Pokój.
              Czy gdybyś w dobrej wierze złozyła w jakiejś sprawie przysięgę a potem okazało
              by się że uczestniczysz w czynie haniebnym, [a przecież wysługiwanie sie
              faktycznie wrażemu państwu jakim było ZSSRR - 17 września'39r, Katyń, NKWD,
              Sybir - było hańbą] to w imie jakiegoś irracjonalnie pojętego honoru dalej
              brnęła byś w tym czynie?

• Gość: Józefina Re: johannes4. zmarł amerykański oficer wywiadu IP: 80.72.34.* 11.02.04, 22:24
                Co chcesz mi wmówić,że pan K.. NIE WIEDZIAŁ O 17 09 39,nie miał pojęcia
                co to NKWD,nie słyszał o KATYNIU, i co ? do wojska poszedł i przysięgę
                składał bo wierzył w Grunwald, albo Psków?
                Nie,chciał zrobic karjerę,a ,że ktoś dał więcej i to w bonach.
                zdaża się.
                Ale nie dorabiajcie ideologi do bardzo przyziemnych spraw.
                I nie wmawiajcie, że walczył o wolmość waszą i naszą
          • Gość: Torsdag Re: johannes4. zmarł amerykański oficer wywiadu IP: *.015-61-6e6b7010.cust.bredbandsbolaget.se 12.02.04, 13:56
            Gość portalu: deszczwtwarz napisał(a):

> A jaka bedzie powojenna Polska to moglismy wybrać ?
            > A pamiętasz jaką Konstucję na wierność ZSSR wysmażyli nam ci patrioci,
            > Jaruzelski,Kiszczak, Siwicki też w mundurach - miałaś(eś) na to wpływ ?
            > Skąd wiesz, skąd masz taką pewność że zrobił to dla kasy ?
            > Który polak w mundurze bardziej przysłużył sie przyszłości Polski ci
            wymienieni
            >
            > na usługach Moskwy,wiernopoddańczo wykonującu rozkazy ruskich wbrew interesom
            > Polski, czy Kukliński nawet jezeli dopiero po czasie zrozumiał, że Polska
            jest
            > tylko marna atrapą wolnego państwa.
            > Kuroń i Michnik też najpierw byli po tamtej stronie, ale zrozumieli istotę
            tego
            >
            > systemy i zmienili front czyli wg Ciebie zdradzili.
            > Dziwie sie ze tak łatwo przyzchodzi Ci oceniać ta sprawę

Zgadzam sie z Toba. Plk Kuklinski "zdradzil" zaborcow, najemnikow obcego
            panstwa, "platnych zdrajcow pacholkow Rosji", bysmy teraz mogli sie cieszyc -
            moze nie doskonala - lecz wolna Polska. Szubrawcy, ubeckie pomioty nigdy sie z
            tym nie pogodza bo musieliby sobie codziennie pluc w swolocze mordy (twarzy juz
            dawno nie maja). Czesc Jego Pamieci.
      • Gość: felusiak Re: johannes4. zmarł amerykański oficer wywiadu IP: *.nyc.rr.com 11.02.04, 21:02
        No w takim wypadku zostalby Pawlikiem Morozowem, bohaterem i przykladem do
        nasladowania. Ojciec Morozowa wprawdzie nie byl pijakiem i nie bil matki ale
        wraz ze swoim bratem ukryl owoc wlasnej pracy przed konfiskata przez wladze
        radziecka. Pawlik pobiegl do jaczejki CzeKa i doniosl na rodzine. Tatusia z
        bratem wywieziono w nieznanym kierunku i sluch po nich zaginal , Pawlik stal sie
        donosicielem-aktywista ale wkrotce zostal zamordowany.
        • Gość: deszczwtwarz Re: johannes4. zmarł amerykański oficer wywiadu IP: *.core.lanet.net.pl 11.02.04, 21:26
          Pawka Morozow to spektakularny przypadek ale nie porównywalny z tym o czym jest
          ten wątek.
    • Gość: ale-jaja [...] IP: 5.1.* / 206.47.0.* 11.02.04, 21:58
    • sfx1 [...] 11.02.04, 22:17
      • lukis Re: gdzie tego amerykańskiego kundla pochowają? 11.02.04, 22:20
        jestes jakims debilem do entej
        • sfx1 Re: gdzie tego amerykańskiego kundla pochowają? 11.02.04, 22:24
          a ty pewnie takim amerykańskim przudupasem jak ten zdrajca Kuklinoś? pewnie
          sprzedawałbyś Plaków CIA. tacy "patrioci" są już znani hahaha. a co tak ci żał
          tego sprzedawczyka? Judasza zasranego?

lukis napisał:

> jestes jakims debilem do entej
          • lukis Re: gdzie tego amerykańskiego kundla pochowają? 11.02.04, 22:29
            jasne pierwszego wydalbym ciebie jako tajną bron polaków - głupota i ignorancja
            do entej. Sluchaj poczytaj chlopcze lepiej jakie rzeczy przekazal amerykanom i
            przede wszystkim do kogo te tajemnice i plany nalezaly. Jesli wciaz ci sie to
            nie podoba to zapisz sie do fanklubu KGB, NKWD, stalina i komuny, a moze jestes
            zwiazany z tym jakos? moze ktos z twojego otoczenia lubil takie klimaty. ja tam
            sie ciesze ze usa wiedzialy o planach brezniewa i o planach inwazji na pl jak
            bysmy chcieli przypadkiem tej glupiej wolnosci i demokracji....
            zastanow sie i zanim cokolwiek powiesz to troche poczytaj PATRIOTO za piec
            groszy.....
            • sfx1 Re: gdzie tego amerykańskiego kundla pochowają? 11.02.04, 22:35
              nie zarzucaj mnie amerykański przydupasie sprzyjania Moskalom. widzisz dla mnie
              Moslkale i USA to takie smao zagrożenie dla Polski. i jednokowi zdrajcy tay co
              sprzedawli Polskę Ruskom jak ci co teraz Amerykanom. a ty wprost napisałeś, że
              cieszysz sie z tego ze ten szpicel dał namiary USA aby waliły prosto w naszych
              chłopców. To byli Polacy baranie, nawet jak nosili mundury LWP. ginełiby od
              amerykańskich bomb, bo ten zasranbiec sprzedał im plany. Cieszę się że Ruscy
              poszli won, mam nadzieję że tak samo stanie się z USA, a my w końcu będziemy
              wolni

lukis napisał:

> jasne pierwszego wydalbym ciebie jako tajną bron polaków - głupota i
              ignorancja
              >
              > do entej. Sluchaj poczytaj chlopcze lepiej jakie rzeczy przekazal amerykanom
              i
              > przede wszystkim do kogo te tajemnice i plany nalezaly. Jesli wciaz ci sie to
              > nie podoba to zapisz sie do fanklubu KGB, NKWD, stalina i komuny, a moze
              jestes
              >
              > zwiazany z tym jakos? moze ktos z twojego otoczenia lubil takie klimaty. ja
              tam
              >
              > sie ciesze ze usa wiedzialy o planach brezniewa i o planach inwazji na pl jak
              > bysmy chcieli przypadkiem tej glupiej wolnosci i demokracji....
              > zastanow sie i zanim cokolwiek powiesz to troche poczytaj PATRIOTO za piec
              > groszy.....
              • lukis Re: gdzie tego amerykańskiego kundla pochowają? 11.02.04, 22:42
                czyli mądralo nie przeszkadzałyby ci ruskie czołgi przejezdzajace przez polske
                waląc na europe nie? a ty myslisz ze co byloby lepsze? walka z kim? pewnie
                wolalbys siedziec cieplutko za piecem i czekac az sie wszystko skonczy. Twoje
                podejscie jest niezmiernie proste i jednoznacznie ukierunkowane. a wtedy bylbys
                wolny i szczekalbys temu kto akurat rządzi i sie nie wychyla. wydaje mi sie ze
                po prostu jestes zwyklym tchorzem bez zadnych mądrych poglądów i przekonań
                • sfx1 Re: gdzie tego amerykańskiego kundla pochowają? 11.02.04, 22:47
                  co ty bredzisz miłośniku zdrajców byle amerykańskich.... w przeciwieństwie
                  amerykański sługo do ciebie - uważam ,że Ruscy to było zlo i USA jest takim
                  samym okupantem. tyle że stosuje nowoczęsniejsze metody. i nie mam ochoty
                  tolerować ani ZSRR ani USA. dlatego zdrajcy wszelkiej maści powinni zostać
                  ukarani a nie nagradzani.

lukis napisał:

> czyli mądralo nie przeszkadzałyby ci ruskie czołgi przejezdzajace przez
                  polske
                  > waląc na europe nie? a ty myslisz ze co byloby lepsze? walka z kim? pewnie
                  > wolalbys siedziec cieplutko za piecem i czekac az sie wszystko skonczy. Twoje
                  > podejscie jest niezmiernie proste i jednoznacznie ukierunkowane. a wtedy
                  bylbys
                  >
                  > wolny i szczekalbys temu kto akurat rządzi i sie nie wychyla. wydaje mi sie
                  ze
                  > po prostu jestes zwyklym tchorzem bez zadnych mądrych poglądów i przekonań
                  • lukis Re: gdzie tego amerykańskiego kundla pochowają? 11.02.04, 22:53
                    sluchaj slugusie glupoty moze zacznij tolerowac siebie w lustrze, polecam,
                    przypominasz mi takiego pseudobohatera co by wskoczyl na konika i z szabelką
                    ruszył na wyimaginowanego wroga. w czasach kiedy zyl kuklinski wrogiem polski
                    byli ruscy i ich machina wojenna(ale to do ciebie nie dociera, sprawdzales IQ w
                    narodowym tescie inteligencji?) i niezmiernie sie ciesze ze ktos sie onich
                    dowiedzial,i o ich planach i zamiarach, ciekawe czy szczekalbys rownie glosno
                    jakby donosil np anglikom (pewnie to tez okupanci wg ciebie) stary gromadz
                    armaty bo WROG IDZIE!!!!!!!
      • Gość: deszczwtwarz [...] IP: *.core.lanet.net.pl 11.02.04, 22:30
        • lukis [...] 11.02.04, 22:35
    • Gość: Danka [...] IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 11.02.04, 22:26
    • Gość: Tow.Brezniew Spasibo,towarszczu IP: *.cem.itesm.mx 11.02.04, 22:28
      Gdyby w Polsce bylo wiecej takich rozumnych "patriotow" jak ty od dawna jej
      stolica bylaby na kremlu.
      • sfx1 Re: Spasibo,towarszczu 11.02.04, 22:30
        za to dzięki tobie i takim "patriotom" jak Kuklinoś jest w waszyngtonie....a
        rządzi nami ambasador USA. jedni sprzedawali Polskę Ruskim, a te amerykańskie
        przydupasy szmacą się z USA

Gość portalu: Tow.Brezniew napisał(a):

> Gdyby w Polsce bylo wiecej takich rozumnych "patriotow" jak ty od dawna jej
        > stolica bylaby na kremlu.
      • lukis Re: Spasibo,towarszczu 11.02.04, 22:33
        brezniew sfx ma problem z demokracja i walka o nia, nie kuma chlopaczyna, w
        ktorej sie powinno grac druzynie...woli jednak moskwe, moze tez byc za tym ze w
        kopalni wujek zastrzelili gornikow, wiesz nie ma rady na ignorancje i glupote
        • sfx1 Re: Spasibo,towarszczu 11.02.04, 22:39
          sam jesteś ignorantem i nie wyzywaj mnie błaźnie sprzedajny od komuchów. to
          takie smao zagrozenie jak ty i USA. ZSRR i USA to okupanci. A demokrację
          naturalnie popieram. Komunistów i amerykańkich kundelków podobnie jak kundli
          Moskwy nie trawię

lukis napisał:

> brezniew sfx ma problem z demokracja i walka o nia, nie kuma chlopaczyna, w
          > ktorej sie powinno grac druzynie...woli jednak moskwe, moze tez byc za tym ze
          w
          >
          > kopalni wujek zastrzelili gornikow, wiesz nie ma rady na ignorancje i glupote
          • Gość: Józefina Re: Spasibo,towarszczu IP: 80.72.34.* 11.02.04, 22:44
            Taaaak
            jak brak argumentów to,na siki mówią deszcz w twarz
            ps
            Właśnie do takich argumentów jak mój ,ta duskusja się sprowadza.
            Zegnam
            • Gość: Józefina Re: Spasibo,towarszczu IP: 80.72.34.* 11.02.04, 22:47
              Oooo! Jeszcze Giwi się włączył(a)
              Żegnam definitywnie
            • Gość: deszczwtwarz Re: Jożefina. Spasibo,towarszczu IP: *.core.lanet.net.pl 11.02.04, 22:51
              Taaaak!
              marnych argumentów używasz i marnie dykusje skończyłaś.
              Nie ja pisałem o sikaniu na czyjś grób, ale skoro Cie to nie bulwersuję to
              jesteś taka jak ten tą podłością się popisał.
              • sfx1 Re: Jożefina. Spasibo,towarszczu 11.02.04, 22:55
                za to ty pewnie zdrajom jeszcze lampki byś zapalił. tak znamy takich "patriotów"

Gość portalu: deszczwtwarz napisał(a):

> Taaaak!
                > marnych argumentów używasz i marnie dykusje skończyłaś.
                > Nie ja pisałem o sikaniu na czyjś grób, ale skoro Cie to nie bulwersuję to
                > jesteś taka jak ten tą podłością się popisał.
          • lukis Re: Spasibo,towarszczu 11.02.04, 22:46
            jasne stary obrońcą niewiniątek jesteś.... troche obiektywizmu ci zycze,
            sprowokowales mnie swoim wulgaryzmem, bez jakiejkolwiek opcji na dyskusję,
            swoją agresją i brakiem tolerancji, nie dorosłeś do wolności wypowiedzi, a
            upatrując wroga w każdym i wszędzie wydajesz się być jakimś ksenofobem, no
            cóż... mam tylko nadzieję ze kiedyś zmądrzejesz i dorosniesz to dyskusji
            opartej na dobrych argumentach...
            • sfx1 Re: Spasibo,towarszczu 11.02.04, 22:50
              haha dobre, a ty nie przedstawiłeś chociazby jednego dobrego argumetu, poza
              ciągłym boronieniem wszlskiej maści zdrajców i sprzedwczyków, pod warunkiem że
              kapowali dla USA. ja widzisz nie jestem ksenofobem, ale nie jestem sprzedajny

lukis napisał:

> jasne stary obrońcą niewiniątek jesteś.... troche obiektywizmu ci zycze,
              > sprowokowales mnie swoim wulgaryzmem, bez jakiejkolwiek opcji na dyskusję,
              > swoją agresją i brakiem tolerancji, nie dorosłeś do wolności wypowiedzi, a
              > upatrując wroga w każdym i wszędzie wydajesz się być jakimś ksenofobem, no
              > cóż... mam tylko nadzieję ze kiedyś zmądrzejesz i dorosniesz to dyskusji
              > opartej na dobrych argumentach...
              • lukis Re: Spasibo,towarszczu 11.02.04, 22:55
                to co ty na to - polak przekazujący informacje o innym panstwie bedacym
                zagrozeniem dla swiata to zdrajca polski? czy innego panstwa?
                a czlowiek z korei polnocenj ktory przekazal informacje o lagrach torturach i
                usmiercaniu calych rodzin w komorach gazowych to wg ciebie tez zdrajca i
                sprzedawczyk?? w koncu usa dla korei to tez wrog nr 1? hm?
                • sfx1 Re: Spasibo,towarszczu 11.02.04, 23:00
                  jak widac kolaboracja i sprzedawnie własnego kraju byleby amrykanom dla ciebie
                  to ok. no cóż. w itraku też mamy pełno "patriotów" którzy wspólpracują z
                  amerykańskimi "wyzwolicielami". taka to już mentalnośc ludzi nie wiedzących co
                  to patriotyzm, honor, nie kolaborowanie z obcymi państwami. sprzedajni mali
                  ludzie zawsze znajdą wielką wymówkę dla swojej małej nikczemności. Kuklinoś to
                  świetny przykład, jak ze sprzedawczyka zrobiono bohatera......

lukis napisał:

> to co ty na to - polak przekazujący informacje o innym panstwie bedacym
                  > zagrozeniem dla swiata to zdrajca polski? czy innego panstwa?
                  > a czlowiek z korei polnocenj ktory przekazal informacje o lagrach torturach i
                  > usmiercaniu calych rodzin w komorach gazowych to wg ciebie tez zdrajca i
                  > sprzedawczyk?? w koncu usa dla korei to tez wrog nr 1? hm?
                  • lukis Re: Spasibo,towarszczu 11.02.04, 23:01
                    nie odpowiedziales na moje pytanie
                  • lukis Re: Spasibo,towarszczu 11.02.04, 23:11
                    czekam czekam sfx, zwłaszcza po tym jak napisales ze to bylo sprzedawanie
                    wslasnego kraju - czyli utozsamiasz ZSRR z polską, bo on sprzedał informacje
                    ruskich a nie polakow, ale czekam na jakąś mądrą ripostę z twojej strony a nie
                    szczekanie w kolko o jednym i tym samym
              • lukis Re: Spasibo,towarszczu 11.02.04, 23:01
                i jeszcze mam jedno pytanie, jakbys wiedzial ze ruscy szykuja sie do inwazji na
                polske jak na czechy w 68 to jakbys sie zachowal w tamtych czasach jako jak sie
                nazywasz patriota?
    • Gość: wikul Re: zmarł amerykański oficer wywiadu czy polski k IP: *.acn.waw.pl 11.02.04, 23:37
      johannes4 napisał:

> o Kulkińskim w gazetach piszą, że zmarł amerykański oficer wywiadu, a może to
      > polski kapuś? Czy szpicel tylko dlatego, że donosił amerykanom staje się od
      > razu bohaterem?

Zmarł polski oficer wywiadu który w swoim czasie podją znaną decycyzję .
      Historia i Ojczyzna jemu przyznała rację .
    • rycho7 kapus ale czyj? USA, ZSRR, ... 12.02.04, 10:05
      bohater naszych czasow. Ze tez my musimy w takich czasach zyc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka