johannes4 11.02.04, 17:26 o Kulkińskim w gazetach piszą, że zmarł amerykański oficer wywiadu, a może to polski kapuś? Czy szpicel tylko dlatego, że donosił amerykanom staje się od razu bohaterem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukis Re: zmarł amerykański oficer wywiadu czy polski k 11.02.04, 17:31 Zastanów się człowieku jakie informacje przekazywał i czyje informacje dotarły do usa. chwile się zastanów, bo może ten kapuś jak go nazywał przekazał informacje ZSRR, planów inwazji na europę układu warszawskiego??? Pewnie nie wiesz a wyciągasz głupie wnioski. nie jest to bohater, ale nei jest tez zdrajcą polski bo zdradzał komunę jej system wojskowy w czasach, kiedy nie bylismy do konca suwerenni Odpowiedz Link Zgłoś
johannes4 Re: zmarł amerykański oficer wywiadu czy polski k 11.02.04, 17:35 fakt zdradzał niezbyt ukochany system - to jednak swój kraj, nawet jak nie był to wymarzony system. zresztą dla mnie takimi samymi może gorszymi zdrajcami byli ci co donosili Moskwie. ale kapowanie USA chluby też nie przynosi. on był zdrajcą, to fakt. inny fakt że jego obmierzły postępek usprawiedliwia trochę to, że kapował na nielubiany system. jednak szpicel zawsze pozostanie szpiclem. lukis napisał: > Zastanów się człowieku jakie informacje przekazywał i czyje informacje dotarły > do usa. chwile się zastanów, bo może ten kapuś jak go nazywał przekazał > informacje ZSRR, planów inwazji na europę układu warszawskiego??? Pewnie nie > wiesz a wyciągasz głupie wnioski. nie jest to bohater, ale nei jest tez zdrajcą > > polski bo zdradzał komunę jej system wojskowy w czasach, kiedy nie bylismy do > konca suwerenni Odpowiedz Link Zgłoś
lukis Re: zmarł amerykański oficer wywiadu czy polski k 11.02.04, 22:19 Sluchaj szpiclem jest ktos kto cos robil dla kasy. ale powiedzmy, ze facet chcial czerwony system zniszczyc w ten sposob, bo uswiadomil sobie ze to wielkie gówno i przekazal im info o wrogu demokracji, wolnosci, czy wciaz uwazasz ze przyczynil sie do zhanbienia munduru? czy uwazasz ze jego czyn zasluguje na potepienie? Uwazam ze trzymasz sie jednej rzeczy - zdrady. Ale ja nie uwazam zeby to byla zdrada polski, bo nie zdradzil interesow swojej ojczyzny ale interesow zwiazku radzieckiego. Co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_wiosna Re: zmarł amerykański oficer wywiadu czy polski k 11.02.04, 17:44 ok. zdrada to zdrada. Nawet jak zdjacą jest ktoś kto walczył z komuną. Ale co powiesz o kapusiach Moskwy? Czy oni wg. ciebie byli niby lepsi? johannes4 napisał: > o Kulkińskim w gazetach piszą, że zmarł amerykański oficer wywiadu, a może to > polski kapuś? Czy szpicel tylko dlatego, że donosił amerykanom staje się od > razu bohaterem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Czy Kuklinski byl zdrajca IP: *.nyc.rr.com 11.02.04, 17:46 Zastanowmy sie kogo Kuklinski zdradzil. Jesli przyjmiemy, ze rzad ludowej ojczyzny zostal przyniesiony na bagnetach sowieckiej armii i sluzyl interesom osciennego mocarstwa to Kuklinski nikogo nie zdradzil. Natomiast jesli przyjmiemy, ze Polska byla w owym czasie suwerennym panstwem to niewatpliwie Kuklinski jest zdrajca. Pytanie w zasadzie sprowadza sie do kwestii suwerennosci PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
johannes4 Re: Czy Kuklinski byl zdrajca 11.02.04, 17:51 a może poprostu? porządny człowiek nie zdradza. nikogo. jak sie nie zgadza walczy z podniesioną przyłbicą. mydłek zawsze dla swojej podłości szuka wielkich usprawiedliwień. widzisz mój przodek walczył z komuną. odsiedział i dalej walczył. rodzina miała u komuchów przesrane. ale nie uczył zdrady. zawsze powtarzał ze komuna upadnie. ale nier był zdrajcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Re: Czy Kuklinski byl zdrajca IP: *.nyc.rr.com 11.02.04, 19:32 Powraca kwestia suwerennosci. Nie mozna zdradzic niesuwerennego panstwa. Po Kongresie Wiedenskim na czesci ziem polskich pod zaborem rosyjskim zostalo utworzone Krolwstwo Polskie. Krolem byl rosyjski car ale administracja byla polska z dosyc szeroka autonomia, bylo rowniez polskie wojsko. Czy zatem konspiratorzy powstania listopadowego byli zdrajcami? A moze potrzebujesz wytlumaczenia co oznacza suwerennosc i racja stanu aby lepiej zrozumiec, ze sprawa Kuklinskiego nie jest taka jednoznacznie przejrzysta i nie moze byc malowana w dwoch kolorach, czarnym i bialym. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_jekyll Re: zmarł amerykański oficer wywiadu czy polski k 11.02.04, 17:50 Zdradził Układ Warszawski, czyli de facto Armię Czerwoną i ZSRR. Czyli mozna go uważac za bohatera - przynajmniej ja tak myslę. ------------------------------ Don't smoke in bed. Ashes on the floor may be your own! Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_wiosna Re: zmarł amerykański oficer wywiadu czy polski k 11.02.04, 18:00 johannes łatwo oskarża ty łatwo zdradę usprawiedliwiasz. nie chciałabym mieć takiego przyjeciela jak ty, który nie ma jednym słowem honoru. zdradzi kiedy uzna za stosowne. ja nie usprawiedliwiam takze tych którzy wspólpracowali z Moskwą. dla mnie to kuklińscy sowieccy. dr_jekyll napisał: > Zdradził Układ Warszawski, czyli de facto Armię Czerwoną i ZSRR. Czyli mozna go > > uważac za bohatera - przynajmniej ja tak myslę. > > ------------------------------ > Don't smoke in bed. > Ashes on the floor may be your own! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: zmarł amerykański oficer wywiadu czy polski k IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 11.02.04, 19:02 Jemu bardziej pasowała PRL.Teraz by nie miał takiej kasy. Sprzedawczyk a nie patriota. Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 [...] 11.02.04, 20:13 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lukis Re: zmarlo sie sprzedwczykowi czy wam sie podoba 11.02.04, 22:25 janosik wez ciupage i idz na wroga zarzuc plaszcz i z okrzykiem "JESTEM DEBILEM" rzuc sie na zdrajcow, mam nadzieje ze pierwszy dostaniesz w swoj durny zakapiorowaty leb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deszczwtwarz Re: johannes4. zmarł amerykański oficer wywiadu IP: *.core.lanet.net.pl 11.02.04, 20:42 Wytłumacze Ci to na przykładzie bliższym naszemu życiu,może dotrze do Ciebie. Jeżeli Twój ojciec terroryzuje rodzinę, leje Twoją matke to co robisz - nic?!!! Bo jak pojdziesz na policje to będziesz kapusiem i zdrajcą rodziny a konkretnie ojca ? Takie mniej więcej jest to Twoje myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józefina Re: johannes4. zmarł amerykański oficer wywiadu IP: 80.72.34.* 11.02.04, 20:55 Ale ja nie przysięgałam na wierność itd. ps Porównanie kretyńskie!! Ojca sie nie wybiera,niestety! A karjerę tak,chciało się być na świeczniku,to co? nie wiedziało się? więcej kasy dali ,to i poglądy zmieniliśmy? Całe to pieprzenie o ideowości pana k.to wielkie g. ideowy to był Michnik,Kuroń,itp.dlaczego oni nie poszli na ...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deszczwtwarz Re: johannes4. zmarł amerykański oficer wywiadu IP: *.core.lanet.net.pl 11.02.04, 21:16 A jaka bedzie powojenna Polska to moglismy wybrać ? A pamiętasz jaką Konstucję na wierność ZSSR wysmażyli nam ci patrioci, Jaruzelski,Kiszczak, Siwicki też w mundurach - miałaś(eś) na to wpływ ? Skąd wiesz, skąd masz taką pewność że zrobił to dla kasy ? Który polak w mundurze bardziej przysłużył sie przyszłości Polski ci wymienieni na usługach Moskwy,wiernopoddańczo wykonującu rozkazy ruskich wbrew interesom Polski, czy Kukliński nawet jezeli dopiero po czasie zrozumiał, że Polska jest tylko marna atrapą wolnego państwa. Kuroń i Michnik też najpierw byli po tamtej stronie, ale zrozumieli istotę tego systemy i zmienili front czyli wg Ciebie zdradzili. Dziwie sie ze tak łatwo przyzchodzi Ci oceniać ta sprawę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józefina Re: johannes4. zmarł amerykański oficer wywiadu IP: 80.72.34.* 11.02.04, 21:35 Nie,nie nie!! Łatwo mi nie przychodzi!Wiem jedno ,ci którzy prcowali dla zsrr byli zdrajcami, i tu dylemat? czy ci którzy na drugą stronę to też, dla mnie żołnierz łamiący przysięgę to zdrajca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deszczwtwarz Re: johannes4. zmarł amerykański oficer wywiadu IP: *.core.lanet.net.pl 11.02.04, 22:10 Noooooooo zaczynasz mieć wątpliwości to dobrze !! Problem polega na przykładaniu zbyt wielkiej wagi do żołnierskiej przysięgi jednocześnie zapominając o tym że dobrem ponad wszystko jest wierność OJCZYŹNIE. Zatem wg mnie złamanie przysięgi wobec armii, która była wasalna wobec armii obcego państwa, podporządkowana bez reszty, w planach ZSRR do wykorzystania jako mięso armatnie do planowanych podbojów Europpy jest w pełni usprawiedliwione. Nie wiem w jakim jestes wieku ale to Układ Warszawski miał agresywne militarne plany podboju Europy. To ten Układ planował zajęcie najpierw Danii a miało to zrobic Wojsko Polskie. To w owym czasie propaganda bębniła,że rakiety Polaris to śmiercionośna broń imperialistów a SS-20 to rakiety miłujące Pokój. Czy gdybyś w dobrej wierze złozyła w jakiejś sprawie przysięgę a potem okazało by się że uczestniczysz w czynie haniebnym, [a przecież wysługiwanie sie faktycznie wrażemu państwu jakim było ZSSRR - 17 września'39r, Katyń, NKWD, Sybir - było hańbą] to w imie jakiegoś irracjonalnie pojętego honoru dalej brnęła byś w tym czynie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józefina Re: johannes4. zmarł amerykański oficer wywiadu IP: 80.72.34.* 11.02.04, 22:24 Co chcesz mi wmówić,że pan K.. NIE WIEDZIAŁ O 17 09 39,nie miał pojęcia co to NKWD,nie słyszał o KATYNIU, i co ? do wojska poszedł i przysięgę składał bo wierzył w Grunwald, albo Psków? Nie,chciał zrobic karjerę,a ,że ktoś dał więcej i to w bonach. zdaża się. Ale nie dorabiajcie ideologi do bardzo przyziemnych spraw. I nie wmawiajcie, że walczył o wolmość waszą i naszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torsdag Re: johannes4. zmarł amerykański oficer wywiadu IP: *.015-61-6e6b7010.cust.bredbandsbolaget.se 12.02.04, 13:56 Gość portalu: deszczwtwarz napisał(a): > A jaka bedzie powojenna Polska to moglismy wybrać ? > A pamiętasz jaką Konstucję na wierność ZSSR wysmażyli nam ci patrioci, > Jaruzelski,Kiszczak, Siwicki też w mundurach - miałaś(eś) na to wpływ ? > Skąd wiesz, skąd masz taką pewność że zrobił to dla kasy ? > Który polak w mundurze bardziej przysłużył sie przyszłości Polski ci wymienieni > > na usługach Moskwy,wiernopoddańczo wykonującu rozkazy ruskich wbrew interesom > Polski, czy Kukliński nawet jezeli dopiero po czasie zrozumiał, że Polska jest > tylko marna atrapą wolnego państwa. > Kuroń i Michnik też najpierw byli po tamtej stronie, ale zrozumieli istotę tego > > systemy i zmienili front czyli wg Ciebie zdradzili. > Dziwie sie ze tak łatwo przyzchodzi Ci oceniać ta sprawę Zgadzam sie z Toba. Plk Kuklinski "zdradzil" zaborcow, najemnikow obcego panstwa, "platnych zdrajcow pacholkow Rosji", bysmy teraz mogli sie cieszyc - moze nie doskonala - lecz wolna Polska. Szubrawcy, ubeckie pomioty nigdy sie z tym nie pogodza bo musieliby sobie codziennie pluc w swolocze mordy (twarzy juz dawno nie maja). Czesc Jego Pamieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Re: johannes4. zmarł amerykański oficer wywiadu IP: *.nyc.rr.com 11.02.04, 21:02 No w takim wypadku zostalby Pawlikiem Morozowem, bohaterem i przykladem do nasladowania. Ojciec Morozowa wprawdzie nie byl pijakiem i nie bil matki ale wraz ze swoim bratem ukryl owoc wlasnej pracy przed konfiskata przez wladze radziecka. Pawlik pobiegl do jaczejki CzeKa i doniosl na rodzine. Tatusia z bratem wywieziono w nieznanym kierunku i sluch po nich zaginal , Pawlik stal sie donosicielem-aktywista ale wkrotce zostal zamordowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deszczwtwarz Re: johannes4. zmarł amerykański oficer wywiadu IP: *.core.lanet.net.pl 11.02.04, 21:26 Pawka Morozow to spektakularny przypadek ale nie porównywalny z tym o czym jest ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale-jaja [...] IP: 5.1.* / 206.47.0.* 11.02.04, 21:58 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sfx1 [...] 11.02.04, 22:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lukis Re: gdzie tego amerykańskiego kundla pochowają? 11.02.04, 22:20 jestes jakims debilem do entej Odpowiedz Link Zgłoś
sfx1 Re: gdzie tego amerykańskiego kundla pochowają? 11.02.04, 22:24 a ty pewnie takim amerykańskim przudupasem jak ten zdrajca Kuklinoś? pewnie sprzedawałbyś Plaków CIA. tacy "patrioci" są już znani hahaha. a co tak ci żał tego sprzedawczyka? Judasza zasranego? lukis napisał: > jestes jakims debilem do entej Odpowiedz Link Zgłoś
lukis Re: gdzie tego amerykańskiego kundla pochowają? 11.02.04, 22:29 jasne pierwszego wydalbym ciebie jako tajną bron polaków - głupota i ignorancja do entej. Sluchaj poczytaj chlopcze lepiej jakie rzeczy przekazal amerykanom i przede wszystkim do kogo te tajemnice i plany nalezaly. Jesli wciaz ci sie to nie podoba to zapisz sie do fanklubu KGB, NKWD, stalina i komuny, a moze jestes zwiazany z tym jakos? moze ktos z twojego otoczenia lubil takie klimaty. ja tam sie ciesze ze usa wiedzialy o planach brezniewa i o planach inwazji na pl jak bysmy chcieli przypadkiem tej glupiej wolnosci i demokracji.... zastanow sie i zanim cokolwiek powiesz to troche poczytaj PATRIOTO za piec groszy..... Odpowiedz Link Zgłoś
sfx1 Re: gdzie tego amerykańskiego kundla pochowają? 11.02.04, 22:35 nie zarzucaj mnie amerykański przydupasie sprzyjania Moskalom. widzisz dla mnie Moslkale i USA to takie smao zagrożenie dla Polski. i jednokowi zdrajcy tay co sprzedawli Polskę Ruskom jak ci co teraz Amerykanom. a ty wprost napisałeś, że cieszysz sie z tego ze ten szpicel dał namiary USA aby waliły prosto w naszych chłopców. To byli Polacy baranie, nawet jak nosili mundury LWP. ginełiby od amerykańskich bomb, bo ten zasranbiec sprzedał im plany. Cieszę się że Ruscy poszli won, mam nadzieję że tak samo stanie się z USA, a my w końcu będziemy wolni lukis napisał: > jasne pierwszego wydalbym ciebie jako tajną bron polaków - głupota i ignorancja > > do entej. Sluchaj poczytaj chlopcze lepiej jakie rzeczy przekazal amerykanom i > przede wszystkim do kogo te tajemnice i plany nalezaly. Jesli wciaz ci sie to > nie podoba to zapisz sie do fanklubu KGB, NKWD, stalina i komuny, a moze jestes > > zwiazany z tym jakos? moze ktos z twojego otoczenia lubil takie klimaty. ja tam > > sie ciesze ze usa wiedzialy o planach brezniewa i o planach inwazji na pl jak > bysmy chcieli przypadkiem tej glupiej wolnosci i demokracji.... > zastanow sie i zanim cokolwiek powiesz to troche poczytaj PATRIOTO za piec > groszy..... Odpowiedz Link Zgłoś
lukis Re: gdzie tego amerykańskiego kundla pochowają? 11.02.04, 22:42 czyli mądralo nie przeszkadzałyby ci ruskie czołgi przejezdzajace przez polske waląc na europe nie? a ty myslisz ze co byloby lepsze? walka z kim? pewnie wolalbys siedziec cieplutko za piecem i czekac az sie wszystko skonczy. Twoje podejscie jest niezmiernie proste i jednoznacznie ukierunkowane. a wtedy bylbys wolny i szczekalbys temu kto akurat rządzi i sie nie wychyla. wydaje mi sie ze po prostu jestes zwyklym tchorzem bez zadnych mądrych poglądów i przekonań Odpowiedz Link Zgłoś
sfx1 Re: gdzie tego amerykańskiego kundla pochowają? 11.02.04, 22:47 co ty bredzisz miłośniku zdrajców byle amerykańskich.... w przeciwieństwie amerykański sługo do ciebie - uważam ,że Ruscy to było zlo i USA jest takim samym okupantem. tyle że stosuje nowoczęsniejsze metody. i nie mam ochoty tolerować ani ZSRR ani USA. dlatego zdrajcy wszelkiej maści powinni zostać ukarani a nie nagradzani. lukis napisał: > czyli mądralo nie przeszkadzałyby ci ruskie czołgi przejezdzajace przez polske > waląc na europe nie? a ty myslisz ze co byloby lepsze? walka z kim? pewnie > wolalbys siedziec cieplutko za piecem i czekac az sie wszystko skonczy. Twoje > podejscie jest niezmiernie proste i jednoznacznie ukierunkowane. a wtedy bylbys > > wolny i szczekalbys temu kto akurat rządzi i sie nie wychyla. wydaje mi sie ze > po prostu jestes zwyklym tchorzem bez zadnych mądrych poglądów i przekonań Odpowiedz Link Zgłoś
lukis Re: gdzie tego amerykańskiego kundla pochowają? 11.02.04, 22:53 sluchaj slugusie glupoty moze zacznij tolerowac siebie w lustrze, polecam, przypominasz mi takiego pseudobohatera co by wskoczyl na konika i z szabelką ruszył na wyimaginowanego wroga. w czasach kiedy zyl kuklinski wrogiem polski byli ruscy i ich machina wojenna(ale to do ciebie nie dociera, sprawdzales IQ w narodowym tescie inteligencji?) i niezmiernie sie ciesze ze ktos sie onich dowiedzial,i o ich planach i zamiarach, ciekawe czy szczekalbys rownie glosno jakby donosil np anglikom (pewnie to tez okupanci wg ciebie) stary gromadz armaty bo WROG IDZIE!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deszczwtwarz [...] IP: *.core.lanet.net.pl 11.02.04, 22:30 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lukis [...] 11.02.04, 22:35 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka [...] IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 11.02.04, 22:26 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tow.Brezniew Spasibo,towarszczu IP: *.cem.itesm.mx 11.02.04, 22:28 Gdyby w Polsce bylo wiecej takich rozumnych "patriotow" jak ty od dawna jej stolica bylaby na kremlu. Odpowiedz Link Zgłoś
sfx1 Re: Spasibo,towarszczu 11.02.04, 22:30 za to dzięki tobie i takim "patriotom" jak Kuklinoś jest w waszyngtonie....a rządzi nami ambasador USA. jedni sprzedawali Polskę Ruskim, a te amerykańskie przydupasy szmacą się z USA Gość portalu: Tow.Brezniew napisał(a): > Gdyby w Polsce bylo wiecej takich rozumnych "patriotow" jak ty od dawna jej > stolica bylaby na kremlu. Odpowiedz Link Zgłoś
lukis Re: Spasibo,towarszczu 11.02.04, 22:33 brezniew sfx ma problem z demokracja i walka o nia, nie kuma chlopaczyna, w ktorej sie powinno grac druzynie...woli jednak moskwe, moze tez byc za tym ze w kopalni wujek zastrzelili gornikow, wiesz nie ma rady na ignorancje i glupote Odpowiedz Link Zgłoś
sfx1 Re: Spasibo,towarszczu 11.02.04, 22:39 sam jesteś ignorantem i nie wyzywaj mnie błaźnie sprzedajny od komuchów. to takie smao zagrozenie jak ty i USA. ZSRR i USA to okupanci. A demokrację naturalnie popieram. Komunistów i amerykańkich kundelków podobnie jak kundli Moskwy nie trawię lukis napisał: > brezniew sfx ma problem z demokracja i walka o nia, nie kuma chlopaczyna, w > ktorej sie powinno grac druzynie...woli jednak moskwe, moze tez byc za tym ze w > > kopalni wujek zastrzelili gornikow, wiesz nie ma rady na ignorancje i glupote Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józefina Re: Spasibo,towarszczu IP: 80.72.34.* 11.02.04, 22:44 Taaaak jak brak argumentów to,na siki mówią deszcz w twarz ps Właśnie do takich argumentów jak mój ,ta duskusja się sprowadza. Zegnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józefina Re: Spasibo,towarszczu IP: 80.72.34.* 11.02.04, 22:47 Oooo! Jeszcze Giwi się włączył(a) Żegnam definitywnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deszczwtwarz Re: Jożefina. Spasibo,towarszczu IP: *.core.lanet.net.pl 11.02.04, 22:51 Taaaak! marnych argumentów używasz i marnie dykusje skończyłaś. Nie ja pisałem o sikaniu na czyjś grób, ale skoro Cie to nie bulwersuję to jesteś taka jak ten tą podłością się popisał. Odpowiedz Link Zgłoś
sfx1 Re: Jożefina. Spasibo,towarszczu 11.02.04, 22:55 za to ty pewnie zdrajom jeszcze lampki byś zapalił. tak znamy takich "patriotów" Gość portalu: deszczwtwarz napisał(a): > Taaaak! > marnych argumentów używasz i marnie dykusje skończyłaś. > Nie ja pisałem o sikaniu na czyjś grób, ale skoro Cie to nie bulwersuję to > jesteś taka jak ten tą podłością się popisał. Odpowiedz Link Zgłoś
lukis Re: Spasibo,towarszczu 11.02.04, 22:46 jasne stary obrońcą niewiniątek jesteś.... troche obiektywizmu ci zycze, sprowokowales mnie swoim wulgaryzmem, bez jakiejkolwiek opcji na dyskusję, swoją agresją i brakiem tolerancji, nie dorosłeś do wolności wypowiedzi, a upatrując wroga w każdym i wszędzie wydajesz się być jakimś ksenofobem, no cóż... mam tylko nadzieję ze kiedyś zmądrzejesz i dorosniesz to dyskusji opartej na dobrych argumentach... Odpowiedz Link Zgłoś
sfx1 Re: Spasibo,towarszczu 11.02.04, 22:50 haha dobre, a ty nie przedstawiłeś chociazby jednego dobrego argumetu, poza ciągłym boronieniem wszlskiej maści zdrajców i sprzedwczyków, pod warunkiem że kapowali dla USA. ja widzisz nie jestem ksenofobem, ale nie jestem sprzedajny lukis napisał: > jasne stary obrońcą niewiniątek jesteś.... troche obiektywizmu ci zycze, > sprowokowales mnie swoim wulgaryzmem, bez jakiejkolwiek opcji na dyskusję, > swoją agresją i brakiem tolerancji, nie dorosłeś do wolności wypowiedzi, a > upatrując wroga w każdym i wszędzie wydajesz się być jakimś ksenofobem, no > cóż... mam tylko nadzieję ze kiedyś zmądrzejesz i dorosniesz to dyskusji > opartej na dobrych argumentach... Odpowiedz Link Zgłoś
lukis Re: Spasibo,towarszczu 11.02.04, 22:55 to co ty na to - polak przekazujący informacje o innym panstwie bedacym zagrozeniem dla swiata to zdrajca polski? czy innego panstwa? a czlowiek z korei polnocenj ktory przekazal informacje o lagrach torturach i usmiercaniu calych rodzin w komorach gazowych to wg ciebie tez zdrajca i sprzedawczyk?? w koncu usa dla korei to tez wrog nr 1? hm? Odpowiedz Link Zgłoś
sfx1 Re: Spasibo,towarszczu 11.02.04, 23:00 jak widac kolaboracja i sprzedawnie własnego kraju byleby amrykanom dla ciebie to ok. no cóż. w itraku też mamy pełno "patriotów" którzy wspólpracują z amerykańskimi "wyzwolicielami". taka to już mentalnośc ludzi nie wiedzących co to patriotyzm, honor, nie kolaborowanie z obcymi państwami. sprzedajni mali ludzie zawsze znajdą wielką wymówkę dla swojej małej nikczemności. Kuklinoś to świetny przykład, jak ze sprzedawczyka zrobiono bohatera...... lukis napisał: > to co ty na to - polak przekazujący informacje o innym panstwie bedacym > zagrozeniem dla swiata to zdrajca polski? czy innego panstwa? > a czlowiek z korei polnocenj ktory przekazal informacje o lagrach torturach i > usmiercaniu calych rodzin w komorach gazowych to wg ciebie tez zdrajca i > sprzedawczyk?? w koncu usa dla korei to tez wrog nr 1? hm? Odpowiedz Link Zgłoś
lukis Re: Spasibo,towarszczu 11.02.04, 23:11 czekam czekam sfx, zwłaszcza po tym jak napisales ze to bylo sprzedawanie wslasnego kraju - czyli utozsamiasz ZSRR z polską, bo on sprzedał informacje ruskich a nie polakow, ale czekam na jakąś mądrą ripostę z twojej strony a nie szczekanie w kolko o jednym i tym samym Odpowiedz Link Zgłoś
lukis Re: Spasibo,towarszczu 11.02.04, 23:01 i jeszcze mam jedno pytanie, jakbys wiedzial ze ruscy szykuja sie do inwazji na polske jak na czechy w 68 to jakbys sie zachowal w tamtych czasach jako jak sie nazywasz patriota? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: zmarł amerykański oficer wywiadu czy polski k IP: *.acn.waw.pl 11.02.04, 23:37 johannes4 napisał: > o Kulkińskim w gazetach piszą, że zmarł amerykański oficer wywiadu, a może to > polski kapuś? Czy szpicel tylko dlatego, że donosił amerykanom staje się od > razu bohaterem? Zmarł polski oficer wywiadu który w swoim czasie podją znaną decycyzję . Historia i Ojczyzna jemu przyznała rację . Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 kapus ale czyj? USA, ZSRR, ... 12.02.04, 10:05 bohater naszych czasow. Ze tez my musimy w takich czasach zyc. Odpowiedz Link Zgłoś