Dodaj do ulubionych

PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 16:44
Tak trzymać. Precz z PO. To w większości dawna UW. To ci co odmówili
reprywatyzacji, chronili dawnych ubeków przed lustracją, odmówili
powszechnego uwłaszczenia zastępując to NFI które tylko ubezwłasnowolniły
podległe firmy, centralizując zarządzanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dan Hausner do dymisji, 1 EUR = 7 PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 16:48
      Niech rząd natychmiast skontaktuje się z naszą ambasadą w Buenos Aires, żeby
      dokładnie wyjaśnili jak sytuacja będzie się rozwijać dalej.
      • Gość: Euro Re: Hausner do dymisji, 1 EUR = 7 PLN IP: *.acn.waw.pl 28.02.04, 21:54
        I o to chodzi. Przeciez tym partyjniakom zalezy tylko na elektoracie. Nie sa
        zainteresowani wspolodpowiedzialnoscia. Partyjniackie chciejstwo doprowadzi
        nasz kraj do osmieszenia. Kapital odejdzie na Slowacje, Na Litwe...( juz sie to
        dzieje ).

Te głąby tego nie rozumieją.

Gdzie dwóch się kłóci, tam trzeci korzysta.
        I skorzysta na tym...Samoobrona.

A wtedy wiać i to szybciej, zanim Lepper...zamknie granicę.
        • Gość: Taki paplan! No cóż rozum nam odbiera chłopaki, ja tam zawsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 00:08
          bawiłem się w politykę, to męczy. Już spiskowałem kiedy ci młodzi socjaliści
          bawili się w doktora z chłopakami.
          • slon2002 Żygać sie chce patrząc na tych zboczeńców z PiS 29.02.04, 09:57
            • Gość: antytorsja z ul ro popatrz na Kalisza, jaskiernię, dyducha,waniek,ły IP: *.torun.mm.pl 01.03.04, 15:13
              daje ci esteto kilka smakowitych, przeuroczych facjat z naszej umiłowanej sld:
              kalisz,dyduch, łybacka, waniek,jaskiernia. Wystarczy!? No widzisz i juz nie
              masz odruchów wymiotnych esteto postbolszewicki.na wszelki wypadek wstzymaj sie
              od jedze3nia do wieczora. Odradzam też jazde na rowerku!
    • Gość: mee... Re: DOBRZE , ZE MAMY PiS IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 16:48
      ...panie kaczynski pamietaj pan zadnych ukladow z rozowo -czerwonym po-
      naturalnym sojusznikiem mafii sld...wyborca...
      • Gość: Euro DOBRZE , ZE MAMY PiS = dewaluacja złotego! IP: *.acn.waw.pl 28.02.04, 21:55
        I super!

Wszystko, co zagramaniczne bedzie suuuuuper drogie, a na eksport opchnie sie
        kazde badziewie.
        • Gość: mee... Re: DOBRZE , ZE MAMY PiS = dewaluacja złotego! IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 22:29
          ...zlotowka nie ma nic wspolnego z polska gospodarka...bo gdyby miala to euro
          kosztowalo-by durzo wiecej niz obecnie...zreszta po wstapieniu do unii
          przekonamy sie o tym...jedyne co nas obecnie ratuje to extport na rynnki unijne
          np. do niemiec...gdzie ceny na zywnosc sa wysokie i niemcy kupuja gorsza i
          tansza zywnosc z polski...
          • Gość: lek Polska żywność wcale nie jest gorsza IP: *.amwaw.edu.pl 29.02.04, 11:22
            Pewnie w Ameryce tego nie widzisz, ale w Niemczech polskie kiełbasy są bardzo
            poszukiwanym towarem.

Tutaj chodzi o coś wiecej. O wiarygodność inwestycyjną Polski.

Plan Hausnera może nie jest doskonały, ale jest. Co w zamian?
            Łatwo odrzucać, negować, a co w zamian?
            Bo tutaj chodzi o jasny sygnał dla inwestorów, że wydatki budżetu nie
            doprowadzą do kryzysu finansów publicznych.

Jak na razie kapitał odpływa na Słowację, gdzie koszty zatrudnienia są niższe,
            nie tyle z powodu niższych lac, co niższych podatków i mniejszej biurokracji.
    • Gość: EKSTREMISTA CZAS NA KOALICJĘ ANTY OKRĄGŁOSTOŁOWĄ IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 16:51
      Czas na zmianę elit politycznych. Czas odrzucić okrągłostołowiczów. Dokonany
      wówczas podział władzy utrzymuje się nadal. Obecnie widzimy jak przekaziory
      miękko rozprowadzają PO jako nową alternatywe dla SLD. Ale tak naprawdę nic się
      nie zmieni jak PO zastąpi SLD. Jurz dzisiaj widać pełną zbieżność celów i
      stanowisk. Jak chcemy zmiany musi być głębsza. Wystarczy czytać Wybiórczą (na
      kogo pluje lub o kim wogóle nie pisze) aby wiedzieć na kogo głosować.
      • Gość: mee... Re: CZAS NA KOALICJĘ ANTY OKRĄGŁOSTOŁOWĄ IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 16:58
        ...a swoja droga ciekawe co bolszewicy szykuja tym razem zeby oczernic
        kaczynskiego...bo ,ze szykuja to nie ulega watpliwosci...kaczynski jest ich
        najwiekszym zagrozeniem na dzisiaj...ja tak sobie mysle ,ze pis przyczyni sie
        raz:zlikwiduje i rozliczy mafie pzpr-sld, dwa: powstana w koncu media czysto
        prawicowe, trzy: wprowadza w polsce nowoczesny kapitalizm, ktorego w polsce
        nie uswiadczysz... tylko mafia zgarniajaca wszystko dla siebie z rodzinami i
        znajomymi...
        • Gość: kr Kaczynski to stanowi najwieksze zagrozenie dla IP: *.abhsia.telus.net 28.02.04, 17:25
          siebie, swojej partii i tych, ktorzy by chcieli na tych malych warcholow postawic.
        • Gość: Zenon Re: CZAS NA KOALICJĘ ANTY OKRĄGŁOSTOŁOWĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 20:42
          Nic nie powstanie meczacy.Nic. Poza bogoojczyzniana czkawka na trupie polskiej
          gospodarki. I zadowoleniem "zwyciezcow" wyglaszajacych kolejne tyrady o
          zwyciestwie nad komuna,nowoczesnego kapitalizmu (?),dominacji prawicowych
          mediow. Tylko kto bedzie tego sluchal? Stado nedzarzy myslacych jedynie o
          biologicznym przetrawniu zwane narodem? Ten narod rozszarpie owych "zwyciezcow"
          na strzepy.
          • Gość: mee... Re: CZAS NA KOALICJĘ ANTY OKRĄGŁOSTOŁOWĄ IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 21:11
            ...ja cie rozumiem Zenon ,twa flustracje...ale zacznij od szarpania swoich
            czyli sld...
            • Gość: Zenon Re: CZAS NA KOALICJĘ ANTY OKRĄGŁOSTOŁOWĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 22:03
              Klopoty z czytaniem ze zrozumieniem? Impotencja umyslowa nie pozwalajaca na
              wiazanie faktow w lancuchy przyczynowo-skutkowe? Brak wiedzy ekonomicznej?
              Co zas do mojego zyciorysu meczacy, to gdybys wiedzial... Gdybys wiedzial kim
              byli i sa owi "moi swoi" a kto nim nie byl i nie jest! Pozostan zatem na
              pokrzykiwaniu i przyklejaniu nalepek na czola swych oponentow. A ze do nich one
              nie pasuja? No coz, dobre i to przy braku argumentow. Przynajmniej dalo sie
              odpor oraz jest sie slyszalnym i widocznym. Tyz piknie, jak mawial goral pijac
              druga flaszke "gorskiego koktajlu" patrzac na cepra pociagajacego lyczki
              armaniaka.
              • Gość: mee... Re: CZAS NA KOALICJĘ ANTY OKRĄGŁOSTOŁOWĄ IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 22:12
                ...typowe zachowanie bolszewika na brak argumetow...szpital
                psychiatryczny...musisz sobie uswiadomnic ,ze stoczniowcy wywalczyli w polsce
                wolnosc slowa...i ciagle ona obowiazuje...a swoje wyzwiska w stosunku do-mnie
                zastosuj do swej mamusi lub tatusia...beda dumni z ciebie...
                • Gość: sts Re: CZAS NA KOALICJĘ ANTY OKRĄGŁOSTOŁOWĄ IP: *.crowley.pl 29.02.04, 09:00
                  Prostak!!!!
                  • Gość: alf Re: CZAS NA KOALICJĘ ANTY OKRĄGŁOSTOŁOWĄ IP: *.acn.pl 29.02.04, 17:44
                    Daj mu (jej) spokój, to intelekt kozy. Meeeeeee!
          • Gość: KAZ Z dystansu IP: *.wi.rr.com 29.02.04, 02:18
            Mialem cos tez na ten temat napisac ale po przeczytaniu kilku wypowiedzi po
            prostu mi sie odechcialo.
            Patrze na Was z dystansu (jestem obywatelem USA) i juz nie wiem co o tym mam
            myslec.Wyglada na to ze wszystkim Wam zalezy na tym zeby bylo jeszcze gozej.
        • Gość: alf Re: CZAS NA KOALICJĘ ANTY OKRĄGŁOSTOŁOWĄ IP: *.acn.pl 29.02.04, 17:42
          Spoko, wykończy te czerwone świnie. Potem weźmie się za np. Zydów. Potem za
          masonów. Za cyklistów. Wreszcie dopadnie rudych. A propos, nie jesteś
          przypadkiem rudy(a)? Jeżeli tak, to lepiej się ewakuuj, bo Kaczka u władzy
          będzie potrzebowała wrogów. Jak Benito M., Józef S. i Adolf H.
    • Gość: Zbyszek Plan Hausnera gwoździem do trumny IP: *.telkab.pl 28.02.04, 16:53
      Plan Hausnera gwoździem do trumny dla polskiego społeczeństwa. Laik widzi ze
      nastąpi ogromny wzrost bezrobocia, likwidacja często rodzinnych - prowadzonych
      przez lata firm, spadek wpłacanych podatków. Zastanawiałem się jak może
      wyglądać dno w gospodarce. Teraz to widzę. Tylko dlaczego chcą wprowadzić plan
      antyrozwojowy? Czy Unii jest potrzebna silna Polska?
      Panie Hausner - ile pan wziął pieniędzy za opracowanie tego arcy-nowatorskiego
      planu?
    • Gość: WRZA Wieczni wojownicy o własne dupy IP: *.core.lanet.net.pl 28.02.04, 16:54
      Tak jak myślałem. Jeżeli jest ktoś głupszy i bardziej populistyczny na polskiej scenie politycznej niż SLD, to jest to PiS (Samoobrona i LPR są poza wszelkimi kategoriami).
      Mam nadzieję, że PO nie będzie zmuszone do zawarcia koalicji z partią bliźniaków obrońców uciśnionych, bo skończy się to gorzej niż jest teraz.
      Szczyt głupoty i koniunkturalizmu. Oby wreszcie utoneli ci dwaj wieczni wojownicy o własne dupy.
      • 1gomez Re: brawo Kaczynscy 28.02.04, 17:01
        jesli po najblizszych wyborach PIS nie przejmie wladzy to nic straconego.za dwa
        lata PO bedzie na kolanach jak komunisci dzisiaj .jak bedzie rzadzic zlepek
        nieboszczki uw i denata awuesa podparty paroma agentami ub nie trudno zgadnac
        • Gość: WRZA Re: brawo Kaczynscy IP: *.core.lanet.net.pl 28.02.04, 17:05
          Za to PiS to świeża krew, szczególnie ci dwaj bliźniacy.
          Zastanów się chłopie, co za bzdury wypisujesz.
          • Gość: Wlodek Re: brawo Kaczynscy IP: *.vf.shawcable.net 28.02.04, 21:46
            Gość portalu: WRZA napisał(a):

> Za to PiS to świeża krew, szczególnie ci dwaj bliźniacy.
            > Zastanów się chłopie, co za bzdury wypisujesz.

WIesz co? Ja chetnie popatrze z daleka na wyczyny Kaczorow budujacych IV I V -
            ta RP na gruzach postkomuny, PO, UW itp.
            Ciekawi mnie nowy sojuz PiSuarowy z Lepperami i LPR -ami.
            Chetnie popatrze. Mnie nie zaboli. Najwyzej wysle troche paczek zywnosciowych
            komu trzeba.
            Moja waluta nie straci nagle 50% do US$, a o twoja zdaje sie, ze ma sie kto
            martwic.
            Bojowe Kaczory z Anaheim przynajmniej liczyc potrafia, te pisuarowe zawsze
            tylko stroszyly piora ku poklaskowi gawiedzi.
            Ciekawe jak beda kwakac ci co juz sprobuja kaczej zupy po zwycieskich kaczych
            wyborach.
            I tu nie chodzi o komune postkomune i rozne podobne. Tu chodzi o zwyczajne
            slupki do dodawania.
            • Gość: cynik Re: troska o walute? IP: 5.3.1R* / *.telenet-ops.be 29.02.04, 14:04
              > Moja waluta nie straci nagle 50% do US$, a o twoja zdaje sie, ze ma sie kto
              > martwic.

tak dla balansu - "do US$" to moze nie ale ta "Twoja waluta" do np. zlota juz
              stracila kolo 60% w ostatnich dwoch latach, do euro i wielu innych tez cos kolo
              tego. Niezaleznie wiec od sympatii politycznych w tej dyskusji wzmiankowanie
              US$ jako wzoru stabilnosci gdy ten wlasnie leci "down the toilet" jest
              nieporozumieniem.
        • Gość: mee... Re: brawo Kaczynscy IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 17:06
          ...1gomez... osczec mi tego oczekiwania...,a ze tak bedzie po dwoch latach
          rzadow po to nie
          ulega watpliwosci...tylko po co marnowac cenny czas...
      • Gość: zbyszek Diagnoza PiS, LPR, i Samoobrona to alternatywa SLD IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 17:04
        • Gość: mee... Re: Diagnoza PiS, LPR, i Samoobrona to alternatyw IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 17:11
          ...tylko nie samoobrona ...dziecko mafii sld- (wykreowane przy blokadach drog
          za rzadow buzka- jednym slowem nietykalni i bezkarni buracy na uslugach mafii
          sld)...z towarzyszem lepperem na czele...bylym czlonkiem pzpr...
          • Gość: znachor Re: Diagnoza PiS, LPR, i Samoobrona to alternatyw IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.04, 17:30
            Nie znam planu, ale tak jak został przedstawiony przez J. Kaczyńskiego, to
            wygląda, że ma duże szanse na poparcie przez członków PO.

Jeśli chodzi o alternatywy, to nie widzę żadnej. PiS żeby rządzić musi wejść w
            koalicję z PO i ta koalicja zakończy się takim samym sukcesem jak koalicja AWS
            z UW.
      • Gość: cirr Re: Wieczni wojownicy o własne dupy IP: *.wl.sggw.waw.pl 28.02.04, 17:23
        100% poparcia

w tym kraju ciagle nie jest wazne co ale kto......
        Jesli nie poprze sie planu moze byc bardzo niebezpiecznie, zlotowka oslabnie,
        slaba gospodarka znowu dostanie cios.
        ale nikt tego nie widzi, bo przeciez PO to UW, wiec swinie a im trza pluc.
        Dla mnie pis to partia negacji i tropicieli spisku bez jakiegokolwiek planu,
        dno.
        cirr
        • Gość: mee... Re: Wieczni wojownicy o sld... IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 17:33
          ...dlug wewnetrzny kraju wynosi na dzien dzisiejszy $105 mld...a tu sie mowi o
          slabnacej zlotowce ... ktora to zlotowka jest podtrzymywana stucznie przez
          spekulacyjny kapital zagraniczy...i tak to predzej czy pozniej
          pierdyknie...tylko dziwie sie tym naiwnym..ps. jak zloty do euro nie osiagnie 6
          zl w maju to bedzie cud rzadow millera...
          • Gość: WRZA Re: Wieczni wojownicy o sld... IP: *.core.lanet.net.pl 28.02.04, 17:43
            Masz schizofrenie człowieku.
            Piszesz, że finanse publiczne są w opłakanym stanie, ale chwalisz PiS, że nie popiera planu Hausnera. Może nie jest to plan idealny, ale na tą chwilę układ sił w parlamnenicie nie pozwala na stworzenie innego. Tylko, że jeżeli złotówka rzeczywiście będzie po 6 zł., to bliźniacy i ich ekipa będą winni bardziej niż ci się wydaje.
            • Gość: mee... Re: Wieczni wojownicy o sld... IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 20:41
              ...czas rozliczyc bolszewikow...i zajac ich konta - nielegalnie zdobyta kase..
              • Gość: Zenon Re: Wieczni wojownicy o sld... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 20:45
                Kolejny bolszewik, tyl ze spod innego, ideologicznego sztandaru.
                • Gość: mee... Re: Wieczni wojownicy o sld... IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 20:52
                  ...prawo musi stanowic prawo...a nie rebulike bananowa kolesi...zbrodnie i
                  kradzieze popelnine przez pzpr-sld powinny zostac rozliczone przez prawo...czy
                  to sie komus podoba czy nie...
              • Gość: sts Re: Wieczni wojownicy o sld... IP: *.crowley.pl 29.02.04, 09:07
                NIe zapomnij o prawicy z 1989,r,
        • Gość: znachor Re: Wieczni wojownicy o własne tyłki. IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.04, 17:44
          Zapewne chciałeś napisać tyłki. "Po" w języku niemieckim znaczy tyle co tyłek,
          pupa, pośladek.

• Gość: wojtek Re: Wieczni wojownicy o własne tyłki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 15:25
            A PIS po angielsku znaczy szczać. Partia zaszczańców ???
      • Gość: arndt Re: Wieczni wojownicy o własne dupy IP: *.acn.pl 28.02.04, 20:04
        Niestety, PiS będzie poproszony do koalicji z PO. I ujrzymy jeszcze Tuska
        ściskającego kaczą łapę. I dlatego następne 4 lata też będą zmarnowane.
      • Gość: romek k. Re: Wieczni wojownicy o własne dupy IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 28.02.04, 21:51
        > Mam nadzieję, że PO nie będzie zmuszone do zawarcia koalicji z partią
        bliźniakó
        > w obrońców uciśnionych, bo skończy się to gorzej niż jest teraz.

niestety to co nam grozi to rzady populistow ( Samoobrona + LPR + PIS )
        a nie PO + cos tam.. ;-((( .
    • Gość: Konrad Korzeniowsk Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.02.04, 18:02
      No cóż, sytuacja się klaruje: J.M. Rokita z PO optuje za najszkodliwszymi
      społecznie elementami "Planu Hausnera"! Smutne, bardzo smutne, ale czego
      właściwie po heroldach podatku liniowego można się było spodziewać? A więc
      pozostaje nadzieja w PiS, no i w kim jeszcze? To niewiarygodne: tylko jeszcze
      LPR i SAMOOBRONA (!), może PSL?
    • Gość: Ja PO = trupy do kupy: AWS, UW, KLD i UB... IP: 82.139.15.* 28.02.04, 18:05
      Kaczki też już d. pokazały. W kolejnych wyborach nie ma na kogo głosować -
      przewidywana frekfencja kilkanaście %. Dno.
      • Gość: mee... Re: PO = trupy do kupy: AWS, UW, KLD i UB... IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 21:08
        ...a skad ty o tym wiesz ..Ja.. w wiadomosciach ci powiedzieli...na rzad
        olszewskiego tez przeprowadzono zamach jak podaly wiadomosci dla ratowania
        polski...i te krzywe usta kuronia i drzace rece...tak bolszewicy boja sie
        prawa...dlatego ciagle tworza prawa wlasne...czas z tym skaczyc...
    • Gość: sd RE:Hausner do dymisji, 1 EUR = 7 PLN IP IP: *.richmond.edu 28.02.04, 18:32
      Hej malpo.. naucz sie troche ekonomii. Zlotowka spada bo twoji przyjaciele-
      idioci blokuja plan hausnera... jak by byl przyjety to wtedy by sie umocnila
      • Gość: mee... Re: RE:Hausner do dymisji, 1 EUR = 7 PLN IP IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 21:24
        ...sd...o czym tu prawisz to sie nazywa wskrzeszanie trupa...nistety trupa sie
        nie da wskrzesic...i im wczesniej sie go pchowa tym mniejsze straty ...czyli
        mniejszy smrod...
    • Gość: kubek PiSiaki w natarciu IP: *.fbx.proxad.net 28.02.04, 18:34
      PiSiaki chyba chcą przypodobać się Lepperowi i Giertychowi. Metoda "po moim
      trupie nie ustąpię choćby wszystko dookoła miało się palić i walić..." może im
      w tym rzeczywiście pomóc. Nie jest to dla mnie zaskoczeniem, bo nigdy nie
      podejrzewałem, żeby PiS był skażony wyobraźnią i inteligencją...
    • Gość: lone_wolf Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 18:46
      "Za niezbędne PiS uznał przeprowadzenie doraźnego planu ratunkowego, który oddali bezpośrednie zagrożenie kryzysem finansów publicznych. Plan ten powinien opierać się na rozwiązaniu części rezerwy rewaluacyjnej NBP"

PiS opetal duch Leppera, populizmu i pogardy dla ekonomii
      • hydy Populizm i Socjalizm 28.02.04, 18:52
        mówiąć najkrócej....

żałosne to wszystko
    • Gość: gaweł Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.04, 19:24
      A czy PIS z finansuje kampanie wyborczą i jest w stanie zagwarantować -
      publicznie w radiu i telewizji, że deficyt finansów publicznnych nie będzie
      większy od tego co jest, wiedząc dobrze, że z budżetu państwa dostaną środki
      finansowe za zwrot kosztów wyborów (a i to niemałe pieniążki), a może państwo
      może sobie pozwolić na to, aby wydać z kasy na nowe wybory, wiedząc dobrze, że
      jest krócho z płynnoscią finansową.
    • Gość: wiktor Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia IP: *.amwaw.edu.pl 28.02.04, 19:51
      tylko kaczorkowe rozrabianie jest do przyjecia. Kwa, kwa
    • Gość: DS SLD i popłuczyny po ZCHN - daleko od gospodarki! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 28.02.04, 20:02
      Kaczyńscy jeden talent mają na pewno. Wszystkich potrafią skłócić i wszystko
      potrafią zniszczyć (przepraszam, świetnie potrafią budować rozmaite kanapy - a
      później je niszczyć).
    • Gość: Zenon Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 20:30
      PiS nieuchronnie stacza sie do pozoiomu Samoobrony. Niemalze sciga sie z nia w
      populizmie. Boze bron nas przed taka opozycyjna "elita", ktora w dazeniu do
      wladzy gotowa jest "wylac dziecko z kapiela", czyli nas - obywateli tego kraju;
      bron nas przed takimi przyjaciolmi bo z wogami sami sobie poradzimy.
    • elektroluks Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia 28.02.04, 20:49
      Gość portalu: zbyszek napisał(a):

> Tak trzymać. Precz z PO. To w większości dawna UW. To ci co odmówili
      > reprywatyzacji, chronili dawnych ubeków przed lustracją, odmówili
      > powszechnego uwłaszczenia zastępując to NFI które tylko ubezwłasnowolniły
      > podległe firmy, centralizując zarządzanie.

Moim zdaniem PiS , powinien zawrzeć układ z LPR i szybko wypieprzyć tych
      komuchów. Tylko takie połączenie daje szanse na jednoznaczne zwycięstwo w
      wyborach. Właściwie to i LPR i PiS prowadzi podobną politykę i nic ich nie
      różni- to ewentualnie , tylko kwestia dogadania się dla dobra Polski.
      E
      • Gość: Marek Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia IP: *.eseenet.com 28.02.04, 21:22
        Nie oszukujmy sie . Plan Hausnera nie uzdrowi gospodarki tylko przyhamuje
        zapasc. SLD tylko ten plan wprowadzi a odpowiedzialni za jego realizacje beda
        ich nastepcy bez wzgledu na to kto to bedzie . Odrzucenie planu ma jeden plus -
        szanse na odsuniecie sld od wladzy . Nastepny rzad padnie prawdopodobnie kiedy
        okaze sie ze ze wzgledu na slabosc i niestabilnosc gospodarki Polska nie ma
        szans na wejscie do strefy Euro . Dopiero ich nastepcy beda mieli szanse na
        zrobienie czegos dobrego dla Polski . Czy naprawde ktos wierzy ze istnieje
        jakikolwiek "plan" ktory rozwiaze 20(+) % bezrobocie i nieprzystosowanie
        gospodarki do praw UE .
        • Gość: mee... Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 21:32
          ...nie lubie pesymistow ...Marek...znow musimy sie oddac w czyjes rece ...a
          przyklad wystarczy wziasc z zagranicznych supermarkietow dzialajacych w
          polsce...czyli zwolnic zaczynajacych biznes na trzy lata z podatku, tanie
          kredyty z mozliwoscia zmiany szyldu po trzech latach i znow zwolnienia z
          podatku na nastepne tzrzy lata...wprowadzic wolna amerykanke i pierwszy milion
          ukrasc walesie lub komus z sld ...tak jak oni kradli na poczatku...a pozniej to
          juz z gorki ...
          • Gość: Marek Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia IP: *.eseenet.com 28.02.04, 21:57
            To nie jest pesymizm to prawda. Mnie to nie dotyczy ale szkoda rodakow bo to
            oni placa . Co Polska potrzebuje to solidny i stabilny program promujacy
            dzialalnosc gospodarcza . Niestety tego nie ma i nie bedzie bo koryto-klub nie
            chce konkurencji . W jednym musze sie z toba zgodzic . Oni (znaczy wladza) maja
            juz ten pierwszy milion (i wiele innych)za soba a cala reszta ma juz z gorki .
            • Gość: mee... Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 22:07
              ...dlatego "wladzy " trzeba te miliony zdobyte nielegalnie wyszarpac...dac
              ludziom mozliwosc dzialania...skasowac biurokracje ,rozwalic bolszeickie uklady
              kolesi...ja wiem ,ze michnik i urban chichocza...ale smieje sie ten kto smieje
              sie ostatni...pozatym jak tego w polsce sie nie przeprowadzi to zacznijmy uczyc
              sie jezykow...przedewszystkim niemieckiego
              • Gość: Leszek Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 28.02.04, 22:23
                Slusznie. Jak po zwyciestwie PiS zostaniem rychlo niemiecka kolonia. to sie
                trzeba bedzie z nowymi panami jakos dogadac
    • Gość: Wojtek PiS = Populizm i Socjalizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 21:57
      Kaczyński odrzuca paln Hausnera a równocześnie nie potrafi podać żadnego
      sposobu ograniczenia deficytu. Co roku wydajemy już ponad 25 mld złotych na
      spłatę odsetek od zadłużenia, gigantyczna emisja obligacji skutkuje wysokim na
      20% oprocentowaniem kredytów, bezrobocie rośnie. A Kaczyński nadal promuje te
      swoje socjalistyczne pomysły. Może i jest sprawny w zdobywaniu władzy - teraz
      jest jednak potrzebny ktoś, kto będzie gotowy radykalnie obniżyć wydatki i
      zawrócić Polskę w kierunku kapitalizmu. Bo ostatnie 7 lat to powrót do
      socjalizmu.
      • Gość: Marek Re: PiS = Populizm i Socjalizm IP: *.eseenet.com 28.02.04, 22:03
        Panie Wojtek a czy poparcie planu Hausnera rozwiaze choc jeden z wymienionych
        przez Pana problemow ??. Nazwisko tego nowego tez by sie przydalo bo niestety
        do tej pory jedynym ktory potrafil postawic gospodarke na nogi i rozwiazac
        problem komunistow byl gosc z wasikiem . Niestety mial on cala mase innych
        bardzo istotnych minusow i na szczescie nie zyje .
    • Gość: annita Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia IP: *.spox.org / *.org 28.02.04, 22:05
      kolejny wyczyn clowna w cyrku
    • Gość: ZooRoo Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.02.04, 22:14
      PIS to partia bez JAJ!Kompletnie nie wiedza czego chca.
    • Gość: tomek 1 Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia IP: 5.5D* / 213.40.3.* 28.02.04, 22:26
      1."To jest taki moment, w którym różne siły polityczne muszą się opowiedzieć,
      za czym są - czy za kontynuowaniem tego sposobu funkcjonowania polskiego
      państwa, kontynuowaniem postkomunizmu, czy za jego odrzuceniem. Poparcie tego
      planu to poparcie tej formacji politycznej i gospodarczej, która dzisiaj
      istnieje"

2."To jest plan zwiększenia bezrobocia, postawienia wielkiej części średniego,
      dojrzałego pokolenia pięćdziesięciolatków w sytuacji zupełnie beznadziejnej,
      bez szansy normalnego życia."

3.Za niezbędne PiS uznał przeprowadzenie doraźnego planu ratunkowego, który
      oddali bezpośrednie zagrożenie kryzysem finansów publicznych. Plan ten powinien
      opierać się na rozwiązaniu części rezerwy rewaluacyjnej NBP, ograniczeniu
      wydatków na zamówienia publiczne, natychmiastowej likwidacji zbędnych urzędów
      administracji rządowej i obniżeniu emerytur funkcjonariuszy władzy PRL.

Swoiste przemieszanie ekonomii z polityką. Nic w nim zresztą dziwnego. To też
      jest plon powojennej Polski. Ale przydałyby się jeszcze dokładne wyliczenia ze
      strony PiS. Jak i czym będzie się, ewentualnie, jadło ich plan oszczędności?
      Sama mieszanka emocji i polityki to stanowczo za mało.

• Gość: create Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 22:37
        Kaczyńscy mówią o sobie , jako tych którym się nie udało, chcą rozliczać bo
        sami nic nie mają, a nie mają bo zbyt dużo nie umieją.
        A Dorn po raz kolejny zaprezentował się jako sejmowy pajac - tym razem cnotliwy.
        Oby PO poparcie wzrosło, na tyle aby mogła samodzielnie rzadzic, bez klownów.

Och tak program Hausnera jest taki szkodliwy społecznie, przynajmniej nie
        będziemy sie zadłużać w imię tych którzy co miesiąc kupują sobie X jaboli za
        swoją słuszną rentę - bo im się należy. Może przestaniemy być krajem o
        najniższym wskaźniku aktywizacji zawodowej w UE (być chociaż przedostatnimi oto
        jest marzenie!). Nie mówię że to pewne ,ale mam nadzieję ze coś w tej sferze
        biurokratyczno - wyłudzająco - oszukańczej się w końcu stanie. A strachy w tym
        względzie na lachy. Lepiej coś robić, szukać rozwiązania, przedstawiać
        projekty, niż zachowywać się zachowawczo i trwać w obawie przed negatywną
        opinią wyborców.
        Pozdrawiam

• Gość: Menea Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.02.04, 23:30
          Hej PISuar,Oprocz krytyki wszystkiego co nie POmysli PISiania uslyszal bym
          chetnie jakis konkretny program jak to zapyziale panstewko wyciagnac z blota.
      • Gość: m Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.02.04, 23:25
    • Gość: ZooRoo Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.02.04, 22:46
      Polska to kraj w ktorym zyje ogromna ilosc
      degeneratow,nieudaczniakow,zlodzieii,oszustow itd. . Brak slow na to wszystko!
      • Gość: Marek Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia IP: *.eseenet.com 28.02.04, 23:13
        Nie tylko slow kary i wiezien tez .
        • Gość: mee... Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 23:25
          ...przekrecono i upodlono plakow...zabrano nadzieje...a tu ciagle plany po
          planach piecioletnich ciagle plany...plan kolotki itd...zawsze zabieraja
          tobie ...nigdy sobie...po tym poznac mafie...a co najsmiesniejsze co niektorzy
          naiwni mowia o ekonomii...,ze niby ekonamia kapitalistyczna w polsce
          obowiazuje...oby nie doszlo do tego ,ze bedac juz bez wyjscia jedyne co
          zostanie polakom to stanac koscia w gardle okupantom...swoja droga najlepiej
          polakom to wychodzi...tylko na litosc boiska jak dlugo jeszcze...
      • Gość: wikul Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia IP: *.acn.waw.pl 29.02.04, 01:51
        Gość portalu: ZooRoo napisał(a):

> Polska to kraj w ktorym zyje ogromna ilosc
        > degeneratow,nieudaczniakow,zlodzieii,oszustow itd. . Brak slow na to wszystko!

A ty skąd sie tu wziąłeś wielonickowy (ZooRoo,Menea,m) zniemczony trepie.
        Wypierdalaj do swoich. Po drodze wpadnij do biblioteki i poczytaj co twoi
        nowi rodacy wyprawiali na świecie przez całą historię nowożytną. Ilu ludzi
        wymordowali i co zrabowali z całej Europy.
    • Gość: sentar Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia IP: *.chello.pl 28.02.04, 23:22
      Glupie kaczory znowu bzudry gadaja. Tez nie lubie sld ale czasem trzeba umiec
      wziasc odpowiedzalnosc za panstwo (tak jak to czyni PO). Mam nadzieja, ze PO
      wchlonie caly elektorat PiSu, albo Walendziak zdobedzie wieksze wplywy w
      partii, bo kaczory sie do rzadzenia nie nadaja, rozpieprza wszystko w co wejda.
      • create Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia 28.02.04, 23:33
        popieram sentara,tez jestem za tym aby Walendziak przeszedl do PO, a z PIS
        niech zostana jedynie dwa gdakajace kaczory i palac nadworny w postaci Dorna
    • Gość: Obywatel K. PiS to partia najgorszych tradycji AWS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 23:36
      PiS, obok Samoobrony, LPR, PSL to partia oszołomów. bez programu, epatująca
      walką z ciągłym wrogiem. SLD-UP to partie lewicowe, które potrafiątylko psuć
      państwo i robićafery. Pozostaje tylko PO, ale z kim ma dzielić rządy? Sytuacja
      jest więc dramatyczna, tym bardziej, że na UW nie ma co liczyć. Ta chyba nie
      wydobędzie się z politycznego niebytu. I nie wiem, co gorsze - obecna słaba
      władza, czy nowa władza, bez siły w parlamencie. Sytuacja jest dramatyczna.
      • Gość: mee... Re: PO to partia najgorszych tradycji UW IP: *.proxy.aol.com 29.02.04, 00:17
        ...PO to partia miekkich kregoslupow dla wladzy gotowa zrobic wszystko ...jej
        rzady beda podobne do rzadow sld tak jak to bylo w przeszlosci z uw - gruba
        krecha i ramie w ramie z komunistami wiec durzo prawdopodobne jest ,ze po
        zawiaze sojusz z sld...
        • create Re: PO to partia najgorszych tradycji UW 29.02.04, 00:27
          Wole ludzi ktorzy beda rzadzic, niz wymachiwac haslami ideologicznymi i beda
          zatrudniac ludzi do zbierania dowodow o nieuciwosci innych.
          • Gość: mee... Re: PO to partia najgorszych tradycji UW IP: *.proxy.aol.com 29.02.04, 00:44
            ...mysle ,ze po przegra z pis...tak jak to mialo miejsce w w-wie...po dostalo
            popalic a pis sie sprawdza...wczoraj z gdanska a dzisiaj z w-wy wieje wiatr
            zmian dla polski...
            • Gość: wojtek A kiedy byłeś w Wawie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 15:12
              Kiedy ostatnio byłeś w Wawie skoro piszesz, że PiS się sprawdza. Odkąd
              przyszedł Kaczyński to jedyne co się dzieje w tym mieście to karuzela
              stanowisk. Wymienia po kolei wszystkich ludzi na swoich. Oczywiście w Polsce
              każda partia to robi ale PiS w Wawie nie robi nic więcej. Wszystkie inwestycje
              zostały praktycznie wstrzymane - Kaczyński boi się podejmować decyzje.
              Krytykuje poprzednią ekipę, wyciąga jakieś papiery tylko zapomina, że
              poprzednia ekipa zbudowała dwa mosty i spory odcinek metra oraz kilkanaśice
              biurowców, apartamentowców, centrów handlowych i hoteli. Jedyna znacząca
              inicjatywa Kaczyńskiego to pomysł likwidacji agencji towarzyskich. Pomysł
              wprawdzie bardzo medialny tylko, że w niczym nie poprawi życia mieszkańców.
    • Gość: Lao-Cy Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia IP: 62.233.241.* 29.02.04, 01:18
      Ten, ktory chce prowadzic ludzi, powinien ustawic sie za nimi.
      Dzieki temu medrzec znajduje sie ponad ludzmi, ale ci nie postrzegaja go jak
      ciezaru. Jest przed ludzmi (prowadzi ich), ale nie postrzegaja go jako przeszkody.
      Dlatego, ze z nikim nie konkuruje, nikt nie moze z nim konkurowac....

Lao-Cy
      • Gość: mee... Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia IP: *.proxy.aol.com 29.02.04, 01:31
        ...czas na kolacje...a swoja droga Lao -Cy ustawiajac sie za ludzmi musi
        chodzic ciagle glodny...na co wladza w polsce nie moze sobie pozwolic...bo
        przeciez musi polakow prowadzic...dlatego z rzadem millera nich nie konkuruje,
        nikt nie moze z nim konkurowac...dobranoc panstwu...
    • Gość: wesolek Re: PiS: Plan Hausnera nie do przyjęcia IP: *.se.client2.attbi.com 29.02.04, 04:17
      jesli na wszystko bedziemy patrzec z pozycji nie bo to opozycja to nikomu i
      nigdy nic sie nie uda.wowczas haslo lepiej stad pryskac bedzie na czasie.taka
      prawda niestety
      • Gość: Boom PiS pieprzy slogany populistyczne... IP: 5.3.1R* / *.ihug.com.au 29.02.04, 05:06
        ... juz duzo ludzi ma dosc takiego pieprzenia.
        Jak PiS twierdzi, ze czesc ludzi dorobila sie niezgodnie z prawem, to powinna
        pokazac jak ich wykryc i ukarac, a nie pieprzyc jakis sloganow rodem z
        komunistycznej Polski, gdzie kazdy, kto mial cos wiecej to byl krwiopijca...
        jak plan Hausnera jest niedobry, to powinni przedstawic swoj program reform
        ekonomicznych! A jak takiego nie maja to nie powinni sie w ogole odzywac, bo
        tylko ujawniaja swoja glupote i brak jakiegokolwiek programu ekonomicznego.
        • Gość: sts Re: PiS pieprzy slogany populistyczne... IP: *.crowley.pl 29.02.04, 09:14
          Nic sie nie zmieni przeciez od ponad dwudzuestu lat rzadza Nami Ci sami.
          Zmieniaja partie i tylko obiecuja.Ktora z nich zrealizowala chociaz w 1/4 swoje przdwyborcz obietnice.A o ukaraniu nie ma mowy tam sa powiazania a w gre wchodza
          potezne pieniadze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka