Dodaj do ulubionych

Zagadka dla Ginii

19.08.10, 13:31
Co ten obrazek przedstawia??
https://wstaw.org/m/2010/08/19/cmentarz_jpg_600x400_q85.jpg
Obserwuj wątek
    • hasz0 a ten? 19.08.10, 13:34

www.video.banzaj.pl/film/4784/iga-wyrwal-gola-w-nuts-2010/
      • jola.iza1 Re: Haszu!! 19.08.10, 13:44
        Ja Ci powiem krótko i zwięźle:
        Idź się bujać z seksem w internecie, seks przez monitor to zboczenie!
        TakiŚ cwaniak, gdy pyszczysz?? Nadawaj, jak myślisz, co przedstawia obrazek?? Potrzebujesz ułatwienia?? Masz trzy możliwości, proponuję publiczność, albo pół na pół.
        • marudna.menda Re: Haszu!! 19.08.10, 13:57
          Z haszem nie wygrasz,Jolu. Wygas albo cierp.
          • jola.iza1 Re: Haszu!! 19.08.10, 14:07
            cierpię, li tylko, że Hasz bardziejsmile
            Dam radę??
            Ujmę to tak:
            Podeślę Ci moje zdjęcia z Helu??
            Pożarski?? Olewamy??
            • marudna.menda Re: Haszu!! 19.08.10, 14:08
              Podeslij!!!
        • hasz0 HaszuBardzo bardzo przepraszam szukałem i foto się 19.08.10, 14:25

samo wypsnęło........tak to jest gdy dajesz zagadki
          ktore nie mają
          KOMENTARZA

To nie wina-> co do sexu nie widzę tam seksu ale ciężką pracę
          młodej Polki w Obiecanej Cudownej Wyspie Szczęścia
          ......która uległa mirażom wizerunkowej, OGŁUPIAJĄCEJ propagandy
          Tuska
          i UW.

Widzisz pracując w Klinice AM oswoiłem się ze śmiercią, chorobą,
          cierpieniem, konieczną nagością przy diagnozach i pomocy medycznej.

Naprawdę "sex" = PŁEĆ nie oznacza AUTOMATYCZNIE podniecenia
          u każdego czytelnika. Tak jak naiwnie sądzisz.

Mamy na to w języku polskim inne zapożyczenia
          własciwsze i bardziej adekwatne

np.
          "libido", albo polskie "żądza", "popęd", pożądanie", "pobudzenie"
          Wszystko to nie jest funkcją pixeli na monitorze

jak mylnie sądzisz ale zależy od tego co masz w IQ

A propos wyszydzałaś Talibów w Klewkach

informacje podaną przez Leppera?

KONIECZNIE ODPOWIEDZ!!!!!!

CytatMichaił Gorczakow, carski namiestnik Królestwa Polskiego w
          czasach przed Powstaniem Styczniowym, mawiał, że “nie czyta
          niezdementowanych depesz” co oznaczało, że informacja, której
          oficjalnie nie zaprzeczano, nie jest miarodajna, więc szkoda czasu,
          by się z nią zapoznawać.

to zgadnij gdzie były wiezienia CIA!
          https://sol.myslpolska.pl/wp-content/uploads/2010/08/szymany-
400x300.jpg
          HyperText Transfer Protocol
          Nie zaszyfrowano
          wstaw.org/w/9Vq/
          https://wstaw.org/m/2010/08/19/cmentarz_jpg_750x750_q85.jpg
          • jola.iza1 Re: Dobra 19.08.10, 14:47
            Nie pytaj czy wyszydzałam, sprawdź??
            Może głupia, ale taka to już niesmile
            www.youtube.com/watch?v=bPAv_ZRJvMY&feature=related
            Jak się bywa w geopolityce, sie czasem umoczy, nie nowina
        • ariadna-enta Re: Haszu!! 19.08.10, 15:07
          stary zbereżnik z tego hasza.)
          • jola.iza1 Re: Haszu!! 19.08.10, 15:11
            Ty milcz, byłaś tam, proszę??smile
            Że stary to wiem, resztę przemilczęsmile
      • marudna.menda Re: a ten? 19.08.10, 15:17
        Haszu, nuts to orzechy czyli po naszemu jaja,nie te przyciezkie piersi.
        Nuts to takze idioci, chorzy psychicznie, wiec? (zapytam jak Jola).wink
    • rycho7 Re: Zagadka dla Ginii 19.08.10, 13:50
      jola.iza1 napisała:

> Co ten obrazek przedstawia??

Cmentarz faszystow wloskich w Warszawie?
      • jola.iza1 Re: Zagadka dla Ginii 19.08.10, 13:58
        rycho7 napisał:
        > Cmentarz faszystow wloskich w Warszawie?
        Niesmile
        Niemniej jednak?? Piękne groby, zadbane. Nie powiem dopóki Gini nie
        odniesie sięsmile
        • gini Re: Zagadka dla Ginii 19.08.10, 14:03
          https://bi.gazeta.pl/im/9/7842/z7842719X.jpg
          • t_ete no tak 19.08.10, 14:45
            to przeciez barbarzynstwo - stawiac znicz na grobie sowieckiego
            zolnierza ; cywilizowani ludzie - niszcza takie mogily a
            przynajmniej ... nie dbaja o nie

czy to chcialas powiedziec Gini ?

tete
            • gini Re: no tak 19.08.10, 14:56
              t_ete napisała:

> to przeciez barbarzynstwo - stawiac znicz na grobie sowieckiego
              > zolnierza ; cywilizowani ludzie - niszcza takie mogily a
              > przynajmniej ... nie dbaja o nie
              >
              > czy to chcialas powiedziec Gini ?
              >
              > tete

Nie nic nie chcialam powiedziec, wkleilam fotke ot tak sobie.
              Juz Ci pisalam, ze Ty Wajda i inni mozecie sobie palic swieczki
              gdzie chcecie ,a mnie co do tego?Ja pale tam gdzie uwazam za
              stosowne.
              • t_ete jednak 19.08.10, 15:27
                gini napisała:

> Nie nic nie chcialam powiedziec, wkleilam fotke ot tak sobie.
                > Juz Ci pisalam, ze Ty Wajda i inni mozecie sobie palic swieczki
                > gdzie chcecie ,a mnie co do tego?Ja pale tam gdzie uwazam za
                > stosowne.

wg. Ciebie - cos jest stosowne ; a skoro cos jest stosowne - to inne
                uznajesz za niestosowne, i tego nie robisz ;
                gdybys rzeczywiscie miala do tego stosunek obojetny - nie pisalabys
                o tym tak czesto - i z takimi emocjami ; o zamieszczeniu foto nie
                wspominajac ;

Wajda palacy znicz na grobie sowieckiego zolnierza choc ojca Wajdy
                zamordowano w Katyniu ...

ciezko zrozumiec ? katolik nie powinien miec z tym problemu, wszak
                codziennie pacierz odmawia

tete
                • gini Re: jednak 19.08.10, 15:51
                  t_ete napisała:

> gini napisała:
                  >
                  > > Nie nic nie chcialam powiedziec, wkleilam fotke ot tak sobie.
                  > > Juz Ci pisalam, ze Ty Wajda i inni mozecie sobie palic
                  swieczki
                  > > gdzie chcecie ,a mnie co do tego?Ja pale tam gdzie uwazam za
                  > > stosowne.
                  >
                  > wg. Ciebie - cos jest stosowne ; a skoro cos jest stosowne - to
                  inne

Naturalnie, ze nie robie, a dlaczego mam isc za stadem.

uznajesz za niestosowne, i tego nie robisz ;
                  > gdybys rzeczywiscie miala do tego stosunek obojetny - nie
                  pisalabys
                  > o tym tak czesto - i z takimi emocjami ; o zamieszczeniu foto
                  nie
                  > wspominajac ;

Watek zadydekowala Jola do mnie, ja prawie na tet tematy watkow
                  nie zakladam, wypowiadam sie i wszystko.

> Wajda palacy znicz na grobie sowieckiego zolnierza choc ojca
                  Wajdy
                  > zamordowano w Katyniu ...

Ojciec Wajdy nie zginal w Katyniu, zginal zdaje si w
                  Ostaszkowie, czy Starobielsku,Wajda moze sobie palic znicze, gdzie
                  chce Ty tez.

> ciezko zrozumiec ? katolik nie powinien miec z tym problemu,
                  wszak
                  > codziennie pacierz odmawia
                  >
                  > tete

Ja jestem katoliczka ale grzeszna kobieta jestem,nawet in vitro
                  popieram i eutanazje.
                  Pojde sie pewnie w piekle smazyc.Bo Bog niestety nie wszystkie
                  grzechy wybacza.

Jezus wybaczyl na Krzyzu, ale Jezus byl Bogiem, my mamy postepowac
                  wg Jego wskazowek, ale jestesmy tylko ludzmi
                  .
                  • hasz0 _______obie zrobione w konia "kobyły"? przez Wajdę 19.08.10, 17:01

Wajda palacy znicz na grobie sowieckiego zolnierza choc ojca
                    Wajdy
                    zamordowano w Katyniu ...

ciezko zrozumiec ? katolik nie powinien miec z tym problemu, wszak
                    codziennie pacierz odmawia

tete

Ojciec Wajdy nie zginal w Katyniu, zginal zdaje si w
                    > Ostaszkowie, czy Starobielsku,Wajda moze sobie palic znicze, gdzie
                    > chce Ty tez.

Krystyna i ja umieściliśmy dwie tabliczki ku czci mojego ojca, jedną
                    na kościele św. Karola Boromeusza na warszawskich Powązkach, drugą
                    na grobie rodzinnym na krakowskim Salwatorze. Na obu
                    napisaliśmy: "Zginął w Katyniu 1940". Chodziło o to, by powiedzieć,
                    że ojciec mój jest wśród tych zamordowanych oficerów, których
                    symbolem jest Katyń.
                    watykanski-wiatr.blog.onet.pl/Wajda-o-Katyniu,2,ID293214468,n

Osoba, do której Pan Andrzej się przyznaje, a która zginęła w
                    Katyniu, nawet nie należała do rodziny Pana Andrzeja, o czym Pan
                    Andrzej dobrze wiedział. Po co więc głosić nieprawdę? Żeby czuć się
                    lepszym? Bardziej doświadczonym przez los?

Po co szargał dla swej pychy kolejną świętość Polaków? Faktem
                    zamykającym wszystkie niedomówienia co do osoby zamordowanej w
                    Katyniu była publikacja życiorysów ofiar w Wojskowym Przeglądzie
                    Historycznym (lista ta była drukowana w latach 1989-1994). Według
                    historyków, wspomniany już w 1943 r. zamordowany „kapitan Karol
                    Wajda” to rzeczywiście „Karol Konrad Erazm Wajda, kapitan, syn
                    Stanisława i Marii z Königów”. Nie miał on nigdy nic wspólnego z
                    Jakubem Wajda, synem Kazimierza (czyli ojcem Pana Andrzeja).

Sprawa tak niezwykle ważna dla większości ludzi na świecie, jak to,
                    od kogo się wywodzą, ich rodowód, przodkowie, nieraz odlegli, o
                    których pamięć pielęgnowana jest nie tylko przez szlachtę, ale przez
                    mieszczaństwo, a także chłopów – przez reżysera została podeptana,
                    czym poniżył nie tylko siebie, ale i pamięć swojego rzeczywistego
                    rodzica, w tyle lat po jego zgonie, wybierając sobie innego ojca dla
                    autoreklamy.
                    ---
                    Ojciec Wajdy nie zginął w Katyniu
                    Najlepsze jest to, że ojciec Wajdy nie zginął w Charkowie, zginął
                    tam Wajda, ale nie byli spokrewnieni.
                    Chyba na potrzeby filmu ta legenda, ale oględnie mówiąc Wajda to
                    bardzo podejrzana postać, czasem ma się wrażenie, że to kukiełka,
                    którą w razie potrzeby lalkarz wyciąga zza pazuchy i ona mówi to, co
                    właśnie należy powiedzieć, podobnie jak Olbrychski.

2010-04-26 00:04
                    Katka Balażowa 11 19
                    Politycznie niepoprawna
                    katkabalazowa.salon24.pl
                    potwierdzam i ja Twoje obserwacje o tych personach.
                    ES
                    2010-04-27 23:24
                    Pobóg 129 54
                    neverlandd
                    Bo caly szkopul w tym ze film Katyn jest
                    tylko przykrywka innego filmu , do ktorego
                    Wajda pewnie nigdy sie nie przyzna
                    .Wskazowka jest strona 88 ksiazki Alefa
                    Sterna " Polalaska

• hasz0 _________0BIE PaNIE przepraszam za przegięcie 19.08.10, 17:07
                      CytatBo w „Poli Lasce” jest kilka rodzajów śmierci. Ale
                      sprowadzających się do jednej śmierci. Śmierci narodu Polskiego,
                      którego moim zdaniem już nie ma. Upadek kości, motyw, który stanowi
                      kanwę „Poli Laski”, dręczy mnie od dawna. Jego ślady znalazłem
                      niedawno w notatniku sprzed piętnastu lat. Już wtedy pisałem, że
                      kość jest podłużna i wykonana z blachy i ze szkła. Wtedy też
                      wymyśliłem sobie postać Chomika. W jednej z wersji, którą pisałem,
                      Chomik zostaje prezydentem. Być może jest to analogia do
                      satyrycznego „Polskiego ZOO”, w którym bracia Kaczyńscy byli
                      chomikami. Gdy zacznie się te fakty kojarzyć, to mnie samego
                      przeraża, jak bardzo są one spójne, w jak dużym stopniu pokrywają
                      się z rzeczywistością. To, co jeszcze skrywają moje archiwa w
                      sytuacji sekwencji ostatnich wydarzeń, zadziwia mnie jeszcze
                      bardziej.

Inspiracje Alefa?

Nostradamus, Stary Testament, Witkacy, Mickiewicz, Wyspiański,
                      Szekspir. Apokalipsa Świętego Jana i „Bal w Operze” Tuwima, który
                      uwielbiam. Milton – rzeczywiście pisałem pod tym samym drzewem, pod
                      którym Milton pisał „Raj utracony”. Okrojona lista inspirujących
                      mnie postaci znalazła się w drugim wydaniu książki.

Co jest dla Ciebie ważne w „Poli...”?

Dla mnie ważnym rozdziałem w „Poli...” jest fragment o osobowości
                      borderline. Bo my, Polacy, nie dość że na tą osobowość graniczną
                      wciąż cierpimy, to na tle Europy jesteśmy tego typu pograniczem –
                      nieco neurotycznym i zakompleksionym, podzielonym jako społeczeństwo
                      narodem, który nie wie, w którą stronę powinien iść.

Czytelnik nie znajdzie tej odpowiedzi w Wikipedii, ale znajdzie ją
                      w „Poli Lasce”?

Tak, właśnie dlatego napisałem tę książkę. Ma ona charakter głównie
                      edukacyjny, informacyjny. Jako że coraz mniej ludzi czyta, wręcz
                      obowiązkiem pisarza jest zaciekawienie czytelnika swoim dziełem.
                      Przekonanie go do siebie. Ja to robię poprzez szyfry, gry i zabawy,
                      które wykorzystuję. Obok informacji o języku malajalam, w „Poli
                      Lasce” można znaleźć moje prawdziwe imię i nazwisko, grupę krwi.
                      Informacje o tym, że jestem illuminatą, że jestem żydem, że jestem
                      kabalistą. Czytajcie, a znajdziecie.

Alefie, ile razy odpowiadałeś na pytanie, kim jest Pola Laska?

Wiele.

Odpowiesz jeszcze raz?

Polską. To wszystkie Polski, które występują w powieści. Pierwsza,
                      druga, trzecia, czwarta RP, PRL. A także wszyscy jej mieszkańcy.
                      Chcę, by ludzie wreszcie pokochali siebie samych i Polskę. Bo Pola
                      Laska nie jest brzydką panną bez posagu. Jest świetną Laska, która
                      bez kompleksów powinna wkroczyć do Europy i zająć stosowne do swych
                      osiągnięć i możliwości miejsce. I nie dać się źle traktować, tylko
                      asertywnie zadbać o swoje interesy i przyszłość. Bo Pola – wręcz
                      przeciwnie – jest całkiem ładna, i posag ma całkiem niezły. Tylko
                      trzeba o ten posag zadbać.

A kim Ty jesteś?

Jestem pisarzem, który nie powiedział jeszcze ostatniego słowa.

• hasz0 Re: _________0BIE PaNIE przepraszam za przegięcie 19.08.10, 17:09

Bo w „Poli Lasce” jest kilka rodzajów śmierci.

Ale

sprowadzających się do jednej śmierci.

Śmierci narodu Polskiego,

którego moim zdaniem już nie ma.
                      • dachs Re: _________0BIE PaNIE przepraszam za przegięcie 19.08.10, 17:12
                        hasz0 napisał:

> Jestem pisarzem, który nie powiedział jeszcze ostatniego słowa.

To brzmi, jak groźba karalna. smile
                        • hasz0 _______groźby karalne 19.08.10, 17:27
                          Cytat:
                          „Zawsze będę twierdzić - mówi w nim U. Pańko - że nie był to zwykły
                          wypadek, a jadące BMW, które przecięło nasz samochód na pół, to był
                          po prostu palec Boży. Pamiętam, że zanim doszło do zderzenia jakaś
                          nadprzyrodzona siła zerwała nasz samochód i poprzez pas zieleni
                          pędziliśmy prosto, aby zderzyć się ze ścianą wiaduktu. Wcześniej
                          zanim samochód wypadł z autostrady, usłyszałam jakieś dziwne huki,
                          coś w rodzaju wybuchów. Nie jechaliśmy z oszałamiającą prędkością,
                          ponieważ kierowca zamierzał dopiero co wyprzedzić ciężarówkę. W tym
                          momencie zarzuciło nasz samochód, z jednoczesnym nieprawdopodobnym
                          hukiem”.
                          Dodajmy, iż śmierć prezesa NIK, jednego z najwyższych urzędników
                          polskiego państwa nastąpiła na dwa dni przed planowanym wygłoszeniem
                          przez niego w Sejmie RP wystąpienia na temat zakończonej przez NIK
                          kontroli nieprawidłowości w Funduszu Obsługi Zadłużenia
                          Zagranicznego, która to sprawa dziś nazywana jest tzw „aferą FOZZ”.
                          W tym samym cytowanym wywiadzie U. Pańko stwierdziła - „Mnie (…wink
                          bardzo martwiły stany depresyjne u męża. Okazało się, że nawet
                          zaczął się leczyć. Nie wiedziałam również o tym, że mój mąż
                          otrzymywał mnóstwo anonimów i listów z pogróżkami. Listów tych
                          niestety nie odnalazłam …”.

• t_ete problem polega na tym ze 19.08.10, 22:11
                    gini napisała:

> Naturalnie, ze nie robie, a dlaczego mam isc za stadem.

....... to co robisz Ty - uznajesz za naturalne a to co robia inni - krytykujesz
                    ; przeciez nikt nie czepia sie ze dokonujesz wlasnych wyborow, dlaczego
                    krytykujesz innych ? dlaczego nazywasz ich 'stadem' ? zostaw ich w spokoju Gini,
                    niech ludzie robia tak jak im dyktuje serce i rozum

> Ojciec Wajdy nie zginal w Katyniu, zginal zdaje si w
                    > Ostaszkowie, czy Starobielsku,Wajda moze sobie palic znicze, gdzie
                    > chce Ty tez.

Byc moze, moj blad. Ostaszkow, Starobielsk, Katyn ... miejsca kazni polskich
                    oficerow, zolnierzy ;
                    nie kazdy kto stracil ojca w takim miejscu - potrafilby zapalic znicz na grobie
                    sowieckiego zolnierza ...

Nie my liczymy wlasne grzechy, kto inny to robi. Nie nam oceniac kto jest dobrym
                    katolikiem, kto zlym.

Chodzilo mi tylko o to ze wybaczyc - nie oznacza zapomniec. Wybaczyc - oznacza
                    zrzucic ciezar nienawisci i udreki ...

tete
                    • hasz0 zróbcie im tablice a nam pomnik mogilny ale nie na 19.08.10, 22:16

cmentarzu

Ksiadz zawsze zabójców samego siebie chował skromnie z boku pod
                      murem cemntarza a cóz dopiero zabójcę Polski.
                    • ariadna-enta Re: problem polega na tym ze 19.08.10, 22:18
                      tete znowu mówisz do gini jakimiś trudnymi pojęciami
                      że wybaczyc nie oznacza zapomnieć
                      wyabczyć -znaczy zrzucić cięzar nienawiści i udręki
                      za trudne
                    • gini Re: problem polega na tym ze 19.08.10, 22:35
                      t_ete napisała:

> gini napisała:
                      >
                      > > Naturalnie, ze nie robie, a dlaczego mam isc za stadem.
                      >
                      > ....... to co robisz Ty - uznajesz za naturalne a to co robia
                      inni - krytykujes
                      > z
                      > ; przeciez nikt nie czepia sie ze dokonujesz wlasnych wyborow,
                      dlaczego
                      > krytykujesz innych ?

A dlaczego nie mam prawa krytykowac?Musi mi sie wszystko
                      podobac?Mam w czambul popierac wszystko?

dlaczego nazywasz ich 'stadem' ? zostaw ich w spokoju Gini
                      > ,
                      > niech ludzie robia tak jak im dyktuje serce i rozum

A czy ja komu zabraniam?Pal sobie swieczki gdzie chcesz, ja nie
                      musze i nie musi mi sie wszystko podobac.

>
                      > > Ojciec Wajdy nie zginal w Katyniu, zginal zdaje si w
                      > > Ostaszkowie, czy Starobielsku,Wajda moze sobie palic znicze,
                      gdzie
                      > > chce Ty tez.

>
                      > Byc moze, moj blad. Ostaszkow, Starobielsk, Katyn ... miejsca
                      kazni polskich
                      > oficerow, zolnierzy ;
                      > nie kazdy kto stracil ojca w takim miejscu - potrafilby zapalic
                      znicz na grobie
                      > sowieckiego zolnierza ...

To jest jego sprawa co robi, jest osoba znana, i robi pewne
                      rzeczy wlasnie po to by brano z niego przyklad .Dlatego wlasnie
                      robia mu fotki, by stado polecialo, bo skoro Wajda pali swieczke
                      to ja tez zapale.
                      A ja nie bede palic swieczek, najezdzcom i okupantom.

> Nie my liczymy wlasne grzechy, kto inny to robi. Nie nam oceniac
                      kto jest dobry
                      > m
                      > katolikiem, kto zlym.
                      >
                      > Chodzilo mi tylko o to ze wybaczyc - nie oznacza zapomniec.
                      Wybaczyc - oznacza
                      > zrzucic ciezar nienawisci i udreki ...
                      >
                      > tete

Wybaczyc, raz jeszcze, nie wszyscy wybaczaja, istnieje cos
                      takiego jak kara smierci w USA,istnieja wiezienia gdzie zamyka sie
                      przestepcow, a przeciez mozna wybaczyc i po sprawie.
                      I raz jeszcze, nie wybaczylabym w zyciu komus kto skrzywdzilby
                      moje dziecko,moze jestem zla katoliczka, ale to pan Bog mnie z
                      tego rozliczy.
    • jola.iza1 Re:No jak Giniuchna?? 19.08.10, 21:58
      Kieprzysz rydzykiem, a zagadka zbyt trudna??
      https://wstaw.org/m/2010/08/19/cmentarz_jpg_600x400_q85.jpg
      • tytanya Re:No jak Giniuchna?? 19.08.10, 22:08
        Nie podpowiem. big_grin

https://tiny.pl/h72nr
        • jola.iza1 Re:No jak Giniuchna?? 19.08.10, 22:36
          I słusznie, też tam byłaśsmile
          • gini Re:No jak Giniuchna?? 19.08.10, 22:38
            jola.iza1 napisała:

> I słusznie, też tam byłaśsmile

Gdzie znowu?
      • gini Re:No jak Giniuchna?? 19.08.10, 22:23
        Nie trudna czytam inne watki, podciagnelas zdjecie, ktore wkleil
        snajper, tylko co to ma do rzeczy.
        • hasz0 to Bolszewicy nam taki cmentarz zafundowali? 19.08.10, 22:28

czy co?
        • jola.iza1 Re:No jak Giniuchna?? 19.08.10, 22:35
          Serio, nie trudne?? No to napisz, tak wprost, co??
          Nie wiem co snajper wkleił, to moje miasto, to mój cmentarz, moje
          pomniki, za poległych w latach 1939/1945.
          Nie kumasz co ma, Twój problemsad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka