jola.iza1 19.08.10, 13:31 Co ten obrazek przedstawia?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hasz0 a ten? 19.08.10, 13:34 www.video.banzaj.pl/film/4784/iga-wyrwal-gola-w-nuts-2010/ Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Haszu!! 19.08.10, 13:44 Ja Ci powiem krótko i zwięźle: Idź się bujać z seksem w internecie, seks przez monitor to zboczenie! TakiŚ cwaniak, gdy pyszczysz?? Nadawaj, jak myślisz, co przedstawia obrazek?? Potrzebujesz ułatwienia?? Masz trzy możliwości, proponuję publiczność, albo pół na pół. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Haszu!! 19.08.10, 13:57 Z haszem nie wygrasz,Jolu. Wygas albo cierp. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Haszu!! 19.08.10, 14:07 cierpię, li tylko, że Hasz bardziej Dam radę?? Ujmę to tak: Podeślę Ci moje zdjęcia z Helu?? Pożarski?? Olewamy?? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 HaszuBardzo bardzo przepraszam szukałem i foto się 19.08.10, 14:25 samo wypsnęło........tak to jest gdy dajesz zagadki ktore nie mają KOMENTARZA To nie wina-> co do sexu nie widzę tam seksu ale ciężką pracę młodej Polki w Obiecanej Cudownej Wyspie Szczęścia ......która uległa mirażom wizerunkowej, OGŁUPIAJĄCEJ propagandy Tuska i UW. Widzisz pracując w Klinice AM oswoiłem się ze śmiercią, chorobą, cierpieniem, konieczną nagością przy diagnozach i pomocy medycznej. Naprawdę "sex" = PŁEĆ nie oznacza AUTOMATYCZNIE podniecenia u każdego czytelnika. Tak jak naiwnie sądzisz. Mamy na to w języku polskim inne zapożyczenia własciwsze i bardziej adekwatne np. "libido", albo polskie "żądza", "popęd", pożądanie", "pobudzenie" Wszystko to nie jest funkcją pixeli na monitorze jak mylnie sądzisz ale zależy od tego co masz w IQ A propos wyszydzałaś Talibów w Klewkach informacje podaną przez Leppera? KONIECZNIE ODPOWIEDZ!!!!!! CytatMichaił Gorczakow, carski namiestnik Królestwa Polskiego w czasach przed Powstaniem Styczniowym, mawiał, że “nie czyta niezdementowanych depesz” co oznaczało, że informacja, której oficjalnie nie zaprzeczano, nie jest miarodajna, więc szkoda czasu, by się z nią zapoznawać. to zgadnij gdzie były wiezienia CIA! HyperText Transfer Protocol Nie zaszyfrowano wstaw.org/w/9Vq/ Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Dobra 19.08.10, 14:47 Nie pytaj czy wyszydzałam, sprawdź?? Może głupia, ale taka to już nie www.youtube.com/watch?v=bPAv_ZRJvMY&feature=related Jak się bywa w geopolityce, sie czasem umoczy, nie nowina Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Haszu!! 19.08.10, 15:11 Ty milcz, byłaś tam, proszę?? Że stary to wiem, resztę przemilczę Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: a ten? 19.08.10, 15:17 Haszu, nuts to orzechy czyli po naszemu jaja,nie te przyciezkie piersi. Nuts to takze idioci, chorzy psychicznie, wiec? (zapytam jak Jola). Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Zagadka dla Ginii 19.08.10, 13:50 jola.iza1 napisała: > Co ten obrazek przedstawia?? Cmentarz faszystow wloskich w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Zagadka dla Ginii 19.08.10, 13:58 rycho7 napisał: > Cmentarz faszystow wloskich w Warszawie? Nie Niemniej jednak?? Piękne groby, zadbane. Nie powiem dopóki Gini nie odniesie się Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete no tak 19.08.10, 14:45 to przeciez barbarzynstwo - stawiac znicz na grobie sowieckiego zolnierza ; cywilizowani ludzie - niszcza takie mogily a przynajmniej ... nie dbaja o nie czy to chcialas powiedziec Gini ? tete Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: no tak 19.08.10, 14:56 t_ete napisała: > to przeciez barbarzynstwo - stawiac znicz na grobie sowieckiego > zolnierza ; cywilizowani ludzie - niszcza takie mogily a > przynajmniej ... nie dbaja o nie > > czy to chcialas powiedziec Gini ? > > tete Nie nic nie chcialam powiedziec, wkleilam fotke ot tak sobie. Juz Ci pisalam, ze Ty Wajda i inni mozecie sobie palic swieczki gdzie chcecie ,a mnie co do tego?Ja pale tam gdzie uwazam za stosowne. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete jednak 19.08.10, 15:27 gini napisała: > Nie nic nie chcialam powiedziec, wkleilam fotke ot tak sobie. > Juz Ci pisalam, ze Ty Wajda i inni mozecie sobie palic swieczki > gdzie chcecie ,a mnie co do tego?Ja pale tam gdzie uwazam za > stosowne. wg. Ciebie - cos jest stosowne ; a skoro cos jest stosowne - to inne uznajesz za niestosowne, i tego nie robisz ; gdybys rzeczywiscie miala do tego stosunek obojetny - nie pisalabys o tym tak czesto - i z takimi emocjami ; o zamieszczeniu foto nie wspominajac ; Wajda palacy znicz na grobie sowieckiego zolnierza choc ojca Wajdy zamordowano w Katyniu ... ciezko zrozumiec ? katolik nie powinien miec z tym problemu, wszak codziennie pacierz odmawia tete Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: jednak 19.08.10, 15:51 t_ete napisała: > gini napisała: > > > Nie nic nie chcialam powiedziec, wkleilam fotke ot tak sobie. > > Juz Ci pisalam, ze Ty Wajda i inni mozecie sobie palic swieczki > > gdzie chcecie ,a mnie co do tego?Ja pale tam gdzie uwazam za > > stosowne. > > wg. Ciebie - cos jest stosowne ; a skoro cos jest stosowne - to inne Naturalnie, ze nie robie, a dlaczego mam isc za stadem. uznajesz za niestosowne, i tego nie robisz ; > gdybys rzeczywiscie miala do tego stosunek obojetny - nie pisalabys > o tym tak czesto - i z takimi emocjami ; o zamieszczeniu foto nie > wspominajac ; Watek zadydekowala Jola do mnie, ja prawie na tet tematy watkow nie zakladam, wypowiadam sie i wszystko. > Wajda palacy znicz na grobie sowieckiego zolnierza choc ojca Wajdy > zamordowano w Katyniu ... Ojciec Wajdy nie zginal w Katyniu, zginal zdaje si w Ostaszkowie, czy Starobielsku,Wajda moze sobie palic znicze, gdzie chce Ty tez. > ciezko zrozumiec ? katolik nie powinien miec z tym problemu, wszak > codziennie pacierz odmawia > > tete Ja jestem katoliczka ale grzeszna kobieta jestem,nawet in vitro popieram i eutanazje. Pojde sie pewnie w piekle smazyc.Bo Bog niestety nie wszystkie grzechy wybacza. Jezus wybaczyl na Krzyzu, ale Jezus byl Bogiem, my mamy postepowac wg Jego wskazowek, ale jestesmy tylko ludzmi . Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _______obie zrobione w konia "kobyły"? przez Wajdę 19.08.10, 17:01 Wajda palacy znicz na grobie sowieckiego zolnierza choc ojca Wajdy zamordowano w Katyniu ... ciezko zrozumiec ? katolik nie powinien miec z tym problemu, wszak codziennie pacierz odmawia tete Ojciec Wajdy nie zginal w Katyniu, zginal zdaje si w > Ostaszkowie, czy Starobielsku,Wajda moze sobie palic znicze, gdzie > chce Ty tez. _____________________ CytatRzeczywiście, nazywam się Andrzej Wajda – ale ojciec mój, kapitan Jakub Wajda, nie zginął w Katyniu. Znalazł się w obozie w Starobielsku i został zamordowany w Charkowie. Jeszcze w latach 80. Krystyna i ja umieściliśmy dwie tabliczki ku czci mojego ojca, jedną na kościele św. Karola Boromeusza na warszawskich Powązkach, drugą na grobie rodzinnym na krakowskim Salwatorze. Na obu napisaliśmy: "Zginął w Katyniu 1940". Chodziło o to, by powiedzieć, że ojciec mój jest wśród tych zamordowanych oficerów, których symbolem jest Katyń. watykanski-wiatr.blog.onet.pl/Wajda-o-Katyniu,2,ID293214468,n Osoba, do której Pan Andrzej się przyznaje, a która zginęła w Katyniu, nawet nie należała do rodziny Pana Andrzeja, o czym Pan Andrzej dobrze wiedział. Po co więc głosić nieprawdę? Żeby czuć się lepszym? Bardziej doświadczonym przez los? Po co szargał dla swej pychy kolejną świętość Polaków? Faktem zamykającym wszystkie niedomówienia co do osoby zamordowanej w Katyniu była publikacja życiorysów ofiar w Wojskowym Przeglądzie Historycznym (lista ta była drukowana w latach 1989-1994). Według historyków, wspomniany już w 1943 r. zamordowany „kapitan Karol Wajda” to rzeczywiście „Karol Konrad Erazm Wajda, kapitan, syn Stanisława i Marii z Königów”. Nie miał on nigdy nic wspólnego z Jakubem Wajda, synem Kazimierza (czyli ojcem Pana Andrzeja). Sprawa tak niezwykle ważna dla większości ludzi na świecie, jak to, od kogo się wywodzą, ich rodowód, przodkowie, nieraz odlegli, o których pamięć pielęgnowana jest nie tylko przez szlachtę, ale przez mieszczaństwo, a także chłopów – przez reżysera została podeptana, czym poniżył nie tylko siebie, ale i pamięć swojego rzeczywistego rodzica, w tyle lat po jego zgonie, wybierając sobie innego ojca dla autoreklamy. --- Ojciec Wajdy nie zginął w Katyniu Najlepsze jest to, że ojciec Wajdy nie zginął w Charkowie, zginął tam Wajda, ale nie byli spokrewnieni. Chyba na potrzeby filmu ta legenda, ale oględnie mówiąc Wajda to bardzo podejrzana postać, czasem ma się wrażenie, że to kukiełka, którą w razie potrzeby lalkarz wyciąga zza pazuchy i ona mówi to, co właśnie należy powiedzieć, podobnie jak Olbrychski. 2010-04-26 00:04 Katka Balażowa 11 19 Politycznie niepoprawna katkabalazowa.salon24.pl potwierdzam i ja Twoje obserwacje o tych personach. ES 2010-04-27 23:24 Pobóg 129 54 neverlandd Bo caly szkopul w tym ze film Katyn jest tylko przykrywka innego filmu , do ktorego Wajda pewnie nigdy sie nie przyzna .Wskazowka jest strona 88 ksiazki Alefa Sterna " Polalaska Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _________0BIE PaNIE przepraszam za przegięcie 19.08.10, 17:07 CytatBo w „Poli Lasce” jest kilka rodzajów śmierci. Ale sprowadzających się do jednej śmierci. Śmierci narodu Polskiego, którego moim zdaniem już nie ma. Upadek kości, motyw, który stanowi kanwę „Poli Laski”, dręczy mnie od dawna. Jego ślady znalazłem niedawno w notatniku sprzed piętnastu lat. Już wtedy pisałem, że kość jest podłużna i wykonana z blachy i ze szkła. Wtedy też wymyśliłem sobie postać Chomika. W jednej z wersji, którą pisałem, Chomik zostaje prezydentem. Być może jest to analogia do satyrycznego „Polskiego ZOO”, w którym bracia Kaczyńscy byli chomikami. Gdy zacznie się te fakty kojarzyć, to mnie samego przeraża, jak bardzo są one spójne, w jak dużym stopniu pokrywają się z rzeczywistością. To, co jeszcze skrywają moje archiwa w sytuacji sekwencji ostatnich wydarzeń, zadziwia mnie jeszcze bardziej. Inspiracje Alefa? Nostradamus, Stary Testament, Witkacy, Mickiewicz, Wyspiański, Szekspir. Apokalipsa Świętego Jana i „Bal w Operze” Tuwima, który uwielbiam. Milton – rzeczywiście pisałem pod tym samym drzewem, pod którym Milton pisał „Raj utracony”. Okrojona lista inspirujących mnie postaci znalazła się w drugim wydaniu książki. Co jest dla Ciebie ważne w „Poli...”? Dla mnie ważnym rozdziałem w „Poli...” jest fragment o osobowości borderline. Bo my, Polacy, nie dość że na tą osobowość graniczną wciąż cierpimy, to na tle Europy jesteśmy tego typu pograniczem – nieco neurotycznym i zakompleksionym, podzielonym jako społeczeństwo narodem, który nie wie, w którą stronę powinien iść. Czytelnik nie znajdzie tej odpowiedzi w Wikipedii, ale znajdzie ją w „Poli Lasce”? Tak, właśnie dlatego napisałem tę książkę. Ma ona charakter głównie edukacyjny, informacyjny. Jako że coraz mniej ludzi czyta, wręcz obowiązkiem pisarza jest zaciekawienie czytelnika swoim dziełem. Przekonanie go do siebie. Ja to robię poprzez szyfry, gry i zabawy, które wykorzystuję. Obok informacji o języku malajalam, w „Poli Lasce” można znaleźć moje prawdziwe imię i nazwisko, grupę krwi. Informacje o tym, że jestem illuminatą, że jestem żydem, że jestem kabalistą. Czytajcie, a znajdziecie. Alefie, ile razy odpowiadałeś na pytanie, kim jest Pola Laska? Wiele. Odpowiesz jeszcze raz? Polską. To wszystkie Polski, które występują w powieści. Pierwsza, druga, trzecia, czwarta RP, PRL. A także wszyscy jej mieszkańcy. Chcę, by ludzie wreszcie pokochali siebie samych i Polskę. Bo Pola Laska nie jest brzydką panną bez posagu. Jest świetną Laska, która bez kompleksów powinna wkroczyć do Europy i zająć stosowne do swych osiągnięć i możliwości miejsce. I nie dać się źle traktować, tylko asertywnie zadbać o swoje interesy i przyszłość. Bo Pola – wręcz przeciwnie – jest całkiem ładna, i posag ma całkiem niezły. Tylko trzeba o ten posag zadbać. A kim Ty jesteś? Jestem pisarzem, który nie powiedział jeszcze ostatniego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: _________0BIE PaNIE przepraszam za przegięcie 19.08.10, 17:09 Bo w „Poli Lasce” jest kilka rodzajów śmierci. Ale sprowadzających się do jednej śmierci. Śmierci narodu Polskiego, którego moim zdaniem już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: _________0BIE PaNIE przepraszam za przegięcie 19.08.10, 17:12 hasz0 napisał: > Jestem pisarzem, który nie powiedział jeszcze ostatniego słowa. To brzmi, jak groźba karalna. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _______groźby karalne 19.08.10, 17:27 Cytat: „Zawsze będę twierdzić - mówi w nim U. Pańko - że nie był to zwykły wypadek, a jadące BMW, które przecięło nasz samochód na pół, to był po prostu palec Boży. Pamiętam, że zanim doszło do zderzenia jakaś nadprzyrodzona siła zerwała nasz samochód i poprzez pas zieleni pędziliśmy prosto, aby zderzyć się ze ścianą wiaduktu. Wcześniej zanim samochód wypadł z autostrady, usłyszałam jakieś dziwne huki, coś w rodzaju wybuchów. Nie jechaliśmy z oszałamiającą prędkością, ponieważ kierowca zamierzał dopiero co wyprzedzić ciężarówkę. W tym momencie zarzuciło nasz samochód, z jednoczesnym nieprawdopodobnym hukiem”. Dodajmy, iż śmierć prezesa NIK, jednego z najwyższych urzędników polskiego państwa nastąpiła na dwa dni przed planowanym wygłoszeniem przez niego w Sejmie RP wystąpienia na temat zakończonej przez NIK kontroli nieprawidłowości w Funduszu Obsługi Zadłużenia Zagranicznego, która to sprawa dziś nazywana jest tzw „aferą FOZZ”. W tym samym cytowanym wywiadzie U. Pańko stwierdziła - „Mnie (… bardzo martwiły stany depresyjne u męża. Okazało się, że nawet zaczął się leczyć. Nie wiedziałam również o tym, że mój mąż otrzymywał mnóstwo anonimów i listów z pogróżkami. Listów tych niestety nie odnalazłam …”. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete problem polega na tym ze 19.08.10, 22:11 gini napisała: > Naturalnie, ze nie robie, a dlaczego mam isc za stadem. ....... to co robisz Ty - uznajesz za naturalne a to co robia inni - krytykujesz ; przeciez nikt nie czepia sie ze dokonujesz wlasnych wyborow, dlaczego krytykujesz innych ? dlaczego nazywasz ich 'stadem' ? zostaw ich w spokoju Gini, niech ludzie robia tak jak im dyktuje serce i rozum > Ojciec Wajdy nie zginal w Katyniu, zginal zdaje si w > Ostaszkowie, czy Starobielsku,Wajda moze sobie palic znicze, gdzie > chce Ty tez. Byc moze, moj blad. Ostaszkow, Starobielsk, Katyn ... miejsca kazni polskich oficerow, zolnierzy ; nie kazdy kto stracil ojca w takim miejscu - potrafilby zapalic znicz na grobie sowieckiego zolnierza ... Nie my liczymy wlasne grzechy, kto inny to robi. Nie nam oceniac kto jest dobrym katolikiem, kto zlym. Chodzilo mi tylko o to ze wybaczyc - nie oznacza zapomniec. Wybaczyc - oznacza zrzucic ciezar nienawisci i udreki ... tete Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 zróbcie im tablice a nam pomnik mogilny ale nie na 19.08.10, 22:16 cmentarzu Ksiadz zawsze zabójców samego siebie chował skromnie z boku pod murem cemntarza a cóz dopiero zabójcę Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: problem polega na tym ze 19.08.10, 22:18 tete znowu mówisz do gini jakimiś trudnymi pojęciami że wybaczyc nie oznacza zapomnieć wyabczyć -znaczy zrzucić cięzar nienawiści i udręki za trudne Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: problem polega na tym ze 19.08.10, 22:35 t_ete napisała: > gini napisała: > > > Naturalnie, ze nie robie, a dlaczego mam isc za stadem. > > ....... to co robisz Ty - uznajesz za naturalne a to co robia inni - krytykujes > z > ; przeciez nikt nie czepia sie ze dokonujesz wlasnych wyborow, dlaczego > krytykujesz innych ? A dlaczego nie mam prawa krytykowac?Musi mi sie wszystko podobac?Mam w czambul popierac wszystko? dlaczego nazywasz ich 'stadem' ? zostaw ich w spokoju Gini > , > niech ludzie robia tak jak im dyktuje serce i rozum A czy ja komu zabraniam?Pal sobie swieczki gdzie chcesz, ja nie musze i nie musi mi sie wszystko podobac. > > > Ojciec Wajdy nie zginal w Katyniu, zginal zdaje si w > > Ostaszkowie, czy Starobielsku,Wajda moze sobie palic znicze, gdzie > > chce Ty tez. > > Byc moze, moj blad. Ostaszkow, Starobielsk, Katyn ... miejsca kazni polskich > oficerow, zolnierzy ; > nie kazdy kto stracil ojca w takim miejscu - potrafilby zapalic znicz na grobie > sowieckiego zolnierza ... To jest jego sprawa co robi, jest osoba znana, i robi pewne rzeczy wlasnie po to by brano z niego przyklad .Dlatego wlasnie robia mu fotki, by stado polecialo, bo skoro Wajda pali swieczke to ja tez zapale. A ja nie bede palic swieczek, najezdzcom i okupantom. > Nie my liczymy wlasne grzechy, kto inny to robi. Nie nam oceniac kto jest dobry > m > katolikiem, kto zlym. > > Chodzilo mi tylko o to ze wybaczyc - nie oznacza zapomniec. Wybaczyc - oznacza > zrzucic ciezar nienawisci i udreki ... > > tete Wybaczyc, raz jeszcze, nie wszyscy wybaczaja, istnieje cos takiego jak kara smierci w USA,istnieja wiezienia gdzie zamyka sie przestepcow, a przeciez mozna wybaczyc i po sprawie. I raz jeszcze, nie wybaczylabym w zyciu komus kto skrzywdzilby moje dziecko,moze jestem zla katoliczka, ale to pan Bog mnie z tego rozliczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re:No jak Giniuchna?? 19.08.10, 21:58 Kieprzysz rydzykiem, a zagadka zbyt trudna?? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re:No jak Giniuchna?? 19.08.10, 22:38 jola.iza1 napisała: > I słusznie, też tam byłaś Gdzie znowu? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re:No jak Giniuchna?? 19.08.10, 22:23 Nie trudna czytam inne watki, podciagnelas zdjecie, ktore wkleil snajper, tylko co to ma do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re:No jak Giniuchna?? 19.08.10, 22:35 Serio, nie trudne?? No to napisz, tak wprost, co?? Nie wiem co snajper wkleił, to moje miasto, to mój cmentarz, moje pomniki, za poległych w latach 1939/1945. Nie kumasz co ma, Twój problem Odpowiedz Link Zgłoś