Gość: makumba IP: *.chello.pl 27.03.04, 20:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: malomowna i rodzin Re: OBOP: pierwsza PO przed Samooroną, PiS i SDPL IP: *.torun.dialup.inetia.pl 27.03.04, 20:48 lepper wracaj na wies. Znalazl sie najmadrzejszy we wsi. kupuje swoim dzieciom koszulki versage... jezeli on na premiera to ja pakuje walizki i zagranice a niech ci glupi rolnicy zostaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe 1 rząd RP, który upadł dzięki sondażom. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 21:13 z różnych powodów upadały rządy, ale to jest cos nowego. Sondaże kłamią. Wiem o tym, bo sam odpowiedziałem że będę głosować na samoobronę, co nie jest prawdą. Taki miałem nastrój akurat. Inna sprawa, że RP, GW, Polsat, TVN są mediami niemieckimi lub izraelskimi, więc wiedzą jak wpływać na opinię publiczną i manipulować nią. I mają jakieś tam powody. I nie jestem nawiedzony. Sam bym tak robił jakbym prowadził interesy w RP.Normalana sprawa. Niestety. W USA jest to samo. Monopol jednej opcji republikańsko-demokratycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Sondaże: metodyka! Czemu nic nie wiadomo? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.03.04, 21:43 Sondaż telefoniczny na 200 warszawiakach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawiak LABIRYNT ciagnie w dol Kaczynskich IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.03.04, 21:46 A mowili ze potrafia poradzic sobie z korupcja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk co są warte badania na łapu-capu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 22:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Flores Re: Sondaże: metodyka! Czemu nic nie wiadomo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 21:07 > Sondaż telefoniczny na 200 warszawiakach? Intuicja pani nie opuszcza. Już spieszę z wyjaśnieniami na temat metodologii ? moja mama, która przygotowywała ten sondaż powiedziała mi, że zadzwonila tylko do rodziny i znajomych. Proszę więc się uspokoić. W prawdziwych badaniach niechybnie wygrałoby SLD. Każdy głupi wie, że społeczeństwo jest pod wielkim wrażeniem weryfikacji i samokrytyki w SLD. Poza tym wszyscy kochają Aleksandrę Jakubowską za jej patriotyzm i niezłomność. Tak więc proszę się nie martwić i pozdrowić tatę od mojej mamy. S.F. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Re: Sondaże: metodyka! Czemu nic nie wiadomo? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.03.04, 22:32 Szanowna Pani, tzw. psim obowiązkiem każdego socjometrycznego ośrodka jest podanie METRYCZKI badania (kto, kogo, kiedy, jaka próba, jak dobrana), a psim obowiązkiem mediów jest podanie treści tej JEDNOZDANIOWEJ metryczki do publicznej wiadomości. Jeśli Pani nie wie, o czym mowa, to najlepiej niech ocenią to sami forumowicze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: 1 rząd RP, który upadł dzięki sondażom. IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 28.03.04, 10:32 Zgadzam się całkowicie, z jedną uwagą słowo niemiecki należy zastąpić słowem amerykański. Nasze media znacznie bardziej bronią interesów amerykańskich niż niemieckich, i są właściwie antyeuropejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takze malomowny Re: OBOP: pierwsza PO przed Samooroną, PiS i SDPL IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 27.03.04, 21:52 Gość portalu: malomowna i rodzin napisał(a): > lepper wracaj na wies. Znalazl sie najmadrzejszy we wsi. kupuje swoim dzieciom > koszulki versage... jezeli on na premiera to ja pakuje walizki i zagranice a > niech ci glupi rolnicy zostaja Masz racje, popros tylko o paszport bez prawa powrotu,mniej mediotow pozostanie w Kraju, tym lepiej dla tych co pozostana. Brawo Lepper, czas na wyczyszczenie Kraju, z wszelakiego rodzaju karierowiczow, przekretaczy i zydofili. Czas zakonczyc "ere" sluzenia obcym mocodawcom, czs zaczac sluzyc wlasnemu Krajowi i Narodowi. Brawo Lepper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Travel Tęsknisz za PRL? IP: *.acn.waw.pl 27.03.04, 23:50 Przypominam zwolennikowi chamoobrony, że o paszporty to już dawno nie trzeba prosić, tylko się go ma w domowej szufladce, a od 1 maja każdy polski paszport bedzie Paszportem Unii Europejskiej. Prawo Unijnie nie zna pojęcia "paszportu bez prawa poworotu". Zresztą wystarczy dowód osobisty. Doucz się prostaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bloodsucker Re: OBOP: pierwsza PO przed Samooroną, PiS i SDPL IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.04, 07:27 Ubecki tepaku! chcialbys zamordyzmu? Fuck you! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: OBOP: pierwsza PO przed Samooroną, PiS i SDPL IP: *.wszif.wroc.pl / *.crowley.pl 28.03.04, 12:04 ale przecież Lepper koch żydów Odpowiedz Link Zgłoś
inaww Re: OBOP: pierwsza PO przed Samooroną, PiS i SDPL 28.03.04, 18:12 Udało Ci się, "malomowny" w kilku zdaniach zmieścić sporo bzdur: - akurat karierowiczów i przekrętaczy - nikt inny tak nie popiera jak Lepper, - służenie obcym mocodawcom - to jest to czemu służy Lepper najskuteczniej, - służeniem własnemu krajowi i narodowi - nie jest mącenie ludziom w głowach i obietnice nie do zrealizowania. Nigdy żaden wróg nie potrafił tak zaszkodzić interesom własnego kraju (rodziny, przyjaciół) jak pierwszy lepszy matoł, w dodatku ambitny i pazerny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: OBOP: pierwsza PO przed Samooroną, PiS i SDPL IP: 80.51.254.* 28.03.04, 19:53 a Ty skoro nie siedzisz ciulu w kraju (pozwolisz drogi kolego na małe spoufalenie - wiekszego nie bedzie bo mi komentarz usuna) to po co w ogole gebe strzepisz? zabieraj tego troglodyte ze soba jak tak go kochasz - niech u Ciebie zaprowadza dobrobyt (nie mowie ze u nas w kraju jest pieknie i wspaniale ale lepper to na pweno nie jest gosc, ktory ta sytuacje naprawi), a przekretaczy jak to juz ktos tutaj nadmienil to własnie lepper gromadzi bez pozdrowien pajacu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: OBOP: pierwsza PO przed Samooroną, PiS i SDPL IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.03.04, 09:54 następny naiwny! a ten twój Andriu to niby kto? patriota? karierowicz który jedzie na biedzie innych, to taki polski Adolf, też polulista i awanturnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przedsiebiorca juz bylo-ale tu pasuje jak ulał-fani lepera to... IP: *.stalowa-wola.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 20:30 Zwolennicy lepera to 1- Ludzie którzy stracili już wiarę ze może być lepiej. („niech rozwali tę republikę” ludzie, którzy nie chcą już (albo nigdy nie chcieli) budować. Są sfrustrowani i chcą niszczyć. Jak dzieci nieudany zamek z piasku... albo jeszcze lepiej – udany zamek kolegi. Bo to daje ulgę. Kopnąć coś, komuś wpier... i nie obchodzi ich, ze później pozostają już tylko gruzy. „ja nie mam nic do stracenia” mówią i traktują te słowa jako usprawiedliwienie. To ci, którzy fakt ze ktoś może mieć więcej odbierają jako własna krzywdę, jako wystarczający powód do nienawiści, rzadko jako motywację by dorównać temu komu zazdroszczą. 2 – ci, którzy tęsknią za prl, za czasami kiedy każdy miał taki samiutki zamek z piasku. Nie trzeba było się wcale a wcale wysilać żeby go zbudować. Nie warto było się wysilać żeby zbudować większy i solidniejszy, bo Główny Budowniczy czuwał i dbał żeby zamek był jaki miał być – nie za duży. 3 – ci (głupi? Miejmy nadzieję ze tylko zahipnotyzowani, naiwni) którzy mu wierzą. Że on ma pomysł. Ze on dobry. Ze on uczciwy. Że on ich poprowadzi. Ale w końcu Niemcy uwierzyli hitlerowi. Widzieliście kroniki filmowe? Hitler stoi na trybunach, ludzie wiwatują. Mówi: „my jesteśmy lepsi, my nadludzie” (WIWAT) „oni nas okradli: Polacy ze Śląska i Pomorza (UUU!) Francuzi z Alzacji (UUU!) Żydzi z kapitału (UUU!). oni już byli, teraz nasza kolej (WIWAT!). posprzątamy, wyrzucimy, zabijemy (WIWATWIWATWIWAT!!!). i poszli za nim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasnowidz Re:DĘTE BADANIA-KPINY Z OPINII PUBLICZNEJ!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 15:06 Odpowiedz Link Zgłoś
gandalv Mnie dziwi poparcie dla sdpl - wyszli sobie z sdl 27.03.04, 20:50 jakby nic się nie stało. I robią za aniołki które niczemu nie są winne, a prawda jest taka że połowa z nich to ministrowie lub pierwsza liga sdlu. Pani Banach to były minister, Pan Borowski , .......... Teraz znów znaleźli sobie sposób aby grzać ławę przez następne cztery lata a gdzie byli przez te trzy??? Aniołki - niedobrze się robi. Pozdrawiam Gandalv www.twojamagia.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjaldemokrata A mnie nie dziwi, nie całe SLD było złe... IP: 62.233.145.* 27.03.04, 21:21 W podobnej sytuacji co SDPL powstało przecież PO i PiS. Czy tam nie ma ludzi odpowiedzialnych za rządy AWS-UW? Tam są praktycznie sami tacy ludzie, a na dodatek w tej chwili są jedyną alternatywą do przyszłego rządzenia dla Samoobrony. Jest spora ludzi w polsce o lewicowych poglądach, czy mają głosować na Leppera? Chyba lepiej jednak nie! To jest w interesie nas wszystkich, żeby taka partia istniała, w interesie większości jej krytyków także... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Oczywiście masz rację, że... IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 28.03.04, 08:26 Gość portalu: socjaldemokrata napisał(a): > W podobnej sytuacji co SDPL powstało przecież PO i PiS. Czy tam nie ma ludzi > odpowiedzialnych za rządy AWS-UW? Tam są praktycznie sami tacy ludzie, a na > dodatek w tej chwili są jedyną alternatywą do przyszłego rządzenia dla > Samoobrony. Jest spora ludzi w polsce o lewicowych poglądach, czy mają głosować > > na Leppera? Chyba lepiej jednak nie! To jest w interesie nas wszystkich, żeby > taka partia istniała, w interesie większości jej krytyków także... Oczywiście masz rację, że PO powstało ze skompromitowanych w rządzeniu AWS i UW. To jednak jest dla SLD dodatkowym argumentem ZA podzieleniem się!! Przykład Platformy jest bardzo pociągający. Skoro bowiem mogło się udać politykom tak zgranym jak Rokita, Tusk, czy Olechowski, to dlaczego nie miałoby się udać Borowskim i Sierakowskim?? Wystarczyło, że SLD się podzieliło, a poparcie w sondażach skoczyło z granicy progu wyborczego dla całego SLD do kilkunastu procent dla samej tylko SDPiL!!! Nie trzeba mieć programu naprawy państwa. Po co to komu? Wyborcy wiedzą (przeczuwają) przecież, że nie może się różnić od dotychczasowego programu SLD. Wystarczy się podzielić!! Wreszcie w pełni zajaśniała gwiazda Borowskiego. Prawda natomiast jest taka, że ci ludzie zasmakowali w "posłowaniu". To się stało już ich sposobem na życie. Nie jest ważne jak, byleby znaleźć się w Sejmie. Spośród 20 posłów i 4 senatorów, którzy przeszli do SDPiLu, tylko SZEŚCIU nie ma wcześniejszego stażu parlamentarnego!!! Rekordzistką w tym towarzystwie jest tow. IZABELLA SIERAKOWSKA, posłująca nieprzerwanie od 1989 roku!!! To już 15 lat w ławach poselskich. Jej sposób na życie. I gdzież ona pójdzie, nauczycielka języka rosyjskiego, ze znajomością rosyjskiego... Naucza się jeszcze gdzieś rosyjskiego w Polsce? Niewiele mniejszym stażem może się poszczycić tow. Borowski. W Sejmie nieprzerwanie od 1991 roku. Obecna kadencja jest jego czwartą. Sposób na życie. Swoją przygodę z Senatem już w 1989 r. zaczynał też Andrzej Celiński, wtedy z "Solidarnością". W Senacie spędził dwie (krótsze) kadencje, czyli do 1993 r., kiedy to wraz z Unią Demokratyczną znalazł się na drugą kadencję (do 1997) w Sejmie. Sposób na życie. Po dwie kadencje mają na swym koncie tow.tow. Romuald Ajchler, Jolanta Banach, Jan Byra, Grzegorz Gruszka, Antoni Kobielusz, Czesław Pogoda, Marek Balicki (obecnie senator). Sposób na życie. Jedną kadencję (w Sejmie lub Senacie) zdążyli już zaliczyć tow.tow. Michał Kaczmarek, Bogdan Lewandowski, Sylwia Pusz, Joanna Sosnowska, Cezary Stryjak, Małgorzata Winiarczyk-Kossakowska, Zdzisława Janowska (obecie senator), Jerzy Suchański (obecnie senator). Jeśli zatem ktoś oczekuje zmian i zarazem twierdzi, że właśnie DLATEGO zagłosuje na SDPiL lub PO, to można to uznać za przejaw głupoty. Brak umiejętności wyciągania prostych wniosków, kojarzenia faktów. Oczywiście wiemy, że za przefarbowanymi lisami stoją potężne media, które mogą bardzo dużo namieszać. Nie zwalnia to jednak z obowiązku samodzielnego myślenia!!! Ludzie!!! To od Was zależy, czy w Polsce będzie lepiej. Nie można więc kierować się emocjami. Na emocjach żerują media. Proszę spojrzeć na portal GW: jak mało jest tu prób przedstawienia rzetelnej informacji, a jak dużo szczucia jednych na drugich. Dziel i rządź. Naród zjenoczony jest groźny. Naród żrący się między sobą można łatwiej utrzymać w karności. Pod pozorem "przeciwstawienia się anarchii" można wyprowadzić czołgi na ulice. Czy nie zwróciliście uwagi na fakt, jak wiele miejsca poświęca Michnik Samoobronie? Jest przecież zbyt cwany na to, by nie wiedzieć, że w ten sposób ją promuje. Samoobrona rośnie, gdy się o niej mówi (Chłop śpi, a jemu rośnie). Jeśli chce się z kimś rzeczywiście walczyć, to się go zamilcza na śmierć, manipulując przy okazji sondażami. Przypominam, co mówił Rokita do Leppera w Radiu Zet. Mówił o esbekach kręcących się wokół Samoobrony... Może jest to prawdą. Było sporo czasu, by wysłać do Leppera odpowiednich ludzi. Nie może przecież działać sam. Musi się oprzeć na doradcach i innych w rodzaju Tymochowicza Dlatego może się zdażyć, że te ostre hasła zostaną oszlifowane i Samoobrona także zawiedzie ten biedny naród. Mając to wszystko na uwadze, proponuję zwolennikom Samoobrony przyjrzenie się LPR i jej programowi. Za LPR stoi długa historia ruchu narodowego i związanych z tym ruchem znanych rodzin, tak w Kraju jak i na powojennej emigracji. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: Oczywiście masz rację, tyle ze giertych out IP: 216.223.169.* 29.03.04, 07:23 za przegrane referendum na wlasne zyczenie jesli go czlonkowie LPR wykopia za nieskutecznosc to glosuje na nich przynajmniej na jedna kadencje bo wladza dlugotrwala deprawuje a absolutna deprawuje absolutnie pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Mnie dziwi poparcie dla sdpl - wyszli sobie z IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.04, 21:24 gandalv jak cie to moze dziwic a pemietasz jak bylo w poprzednich wyborach. Ludzie glosowali na PO i Pis awiec zmarla smiercia naturalna poprzedniczke AWS i na takie osobniki jak Tusk, Rokita czy Ujazdowski, ktory byl ministrem kultury u Buzka. Na Balazsa , ktory takze mial ministerialna teke na Komoroskiego, ministra obrony zamieszaengo w afery. Same nowe twarze Jedyny nowy to byl chyba tylko lepperek i romus Giertych ten kraj jest popierd.... albi obywatele sa popierd.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Mnie dziwi poparcie dla sdpl - wyszli sobie z IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 28.03.04, 21:22 Dokładnie to samo można powiedzieć o poparciu dla PO tylko pozamieniać partie z których uciekli i nazwiska ministrów. Ale to Cie oczywiście już nie dziwi. Mnie natomiast zdumiewa poparcie dla partii 20 (może 30) osobowej. Ale na listę do europarlamentu pewnie tylu wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leper Re: OBOP: pierwsza PO przed Samooroną, PiS i SDPL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 20:52 Ja też!!!! Kocham sex jak koń owies. Zawsze marzyłem o Renatce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woj Re: OBOP: pierwsza PO przed Samooroną, PiS i SDPL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 20:57 te wyniki są tragiczne samoobrona ma ponad 120 warchołów w sejmie a SLD odrobilo troche strat przez "pączkowanie" rezultat - nie ma możliwości stworzenia mocnego rządu jesli platforma i PiS nie zwiekszą poparcia to znowu nie wyjdą żadne reformy - za łatwo ich bedzie zablokowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 Nie oburzajcie się na zwolenników Leppera: IP: *.aine.pl 27.03.04, 20:59 Pracuję na dwóch wyższych uczelniach - tak dsamo moja żona - i żyjemy nieźle, ale ludziom pada "wentyl bezpieczeństwa". Przyznam uczciwie, że nie potrafiłbym teraz przeżyć z rodziną za 4000 zł miesięcznie, a wielu musi za 400. I nie chodzi o męty spod budki z piwem, ale zdesperowanych, pracowitych i uczciwych ludzi... Potrzebują alternatywy, albo zagłosują na oszołoma - inni niczego im nie oferują... Pozdrawiam Wqrwiony2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malena Re: Nie oburzajcie się na zwolenników Leppera: IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.04, 21:30 zgadzam sie z toba . ja studiuje za granica i dostaje 1200 € misiecznie stypendium . Nie wyobrazam sobie ze jak wroce do Polski to moze dostane pensyjke 1000 OLn to jest 200 € . Ja wydaje na pare butow 150€. Mam wielu znajomych w polsce . kolega np po studiach za granica pracuje w ministertwie za 1600 PLN brutto, ale chociaz jest patriota i wrocil ja nie wiem czy sie na to zdobede... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Re: Nie oburzajcie się na zwolenników Leppera: IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.03.04, 23:13 To co piszesz karze mi wątpić czy w ogóle studiujesz. Jeżeli rzeczywiście tak jest to biada temu narodowi. Skoro wykształceni ludzie stają się zwolennikami Leppera i z nim wiążą swoją przyszłość to już jest koniec. Tak przy okazji - na szczęście zarabiam wielokrotnie więcej od Ciebie, ale butów za 150 funtów jeszcze sobie nie kupiłem. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr I jak ten lepper ma im dodac euros-nierozumiem IP: *.abhsia.telus.net 28.03.04, 06:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malena Re: Nie oburzajcie się na zwolenników Leppera: IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.04, 15:01 Czy ty nie odrozniasz walut europejskich? funt a euro to nie to samo. Moze zarabiasz wiecej ode mnie bo moze pracujesz jaki meska prostytutka albo na jakies budowie od rana od nocy. Ja dostaje stypendium jezeli wiesz co to znaczy. tak ja wydaje 150€na bity a ty pewnie przepijasz wszytski z kumplami z budowy n'est -ce pas? Nie rozumiesz nawet jezyka polskiego i ironii ja nigdy nie napislalm, ze popieram Leppera tylko ironicznie odnisolam sie do komentarza mojego przedmowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kupujesz tylko iluzje IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 28.03.04, 11:05 ... kupujac buty za 150 eur kupujesz sobie tylko iluzje bycia kims lepszym. Mieszkam juz od wielu lat na zachodzie i ten temat przerabialem juz wielokrotnie ... miedzy innymi ostatnio moja dorastajaca corka. Jezeli moge cos doradzic (jakie to polskie – znajdz chwile czasu i sprobuj dotrzec do literatury dajacej odpowiedz na pytanie dlaczego tak malo ludzi posiada tak ogromne pieniadze a cala reszta zyje cale zycie na kredyt. Jestes na najlepszej drodze do tego aby dolaczyc do tej drugiej grupy ludzi. Pozdrawiam i zycze wielu powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malena Re: Kupujesz tylko iluzje IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.04, 15:14 ale czlowieku jakie iluzje. Przeciez to normalna cena za buty w sklepach w Kolonii . W Polsce masz tez buty za 600€ . Co wy zescie sie tak przyczepili za te moje buty. Chcialam powiedziec , ze majac 1000€ STYPEDIUMJ z DAAD a nie pejsii moge zyc lepiej niz nie jeden czlowiek pracujacy w Polsce. Moje stypendium jest niskie w porownaniu z zarobkamiw tzw "Industrie". Mam nadzieje , ze po studiach bede miala o wiele wiecej i bedzie mnie stac na wiele wiecej. Wcale nie uwazam, ze jestem komsc lepszym ale z drugiej strony nie kazdy dostaje stypendium , tylko okolo 10% wnioskow jest rozpatrywanyh pozytywnie wiec ..... jestem studentka, mieszkam w akademiku i wcale nie szastam sie na lewo i prawo. Uwazam , ze to nie w porzadku ze moj kumpel w ministerium ma tylko 1600 PLN za 50 godz w tagodniu i dla niego nawet takie buty bylyby wielkim wydatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skorpion Re: Kupujesz tylko iluzje IP: 195.27.163.* 30.03.04, 15:47 Malena nie wiem do jakich sklepow chodzisz w Koloni ale w Monachium buty za 150 euro sa juz towarem z gornej polki. Cena normalna jest czyms w przedziale 60-80 Euro. Co do Twoich poboznych zyczen w stylu: „Mam nadzieje , ze po studiach bede miala o wiele wiecej i bedzie mnie stac na wiele wiecej „ , jak juz pisal moj poprzednik nie widze wiekszych szans dopoki nie zmienisz swoich nawykow (Kaufverhalten) i nie wlaczysz myslenia podczas zakupow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: 150 Euro za pare butow IP: 217.93.0.* 28.03.04, 14:30 Wiesz co stary, Ja zyje od 20 lat w Niemczech. Pracuje jako "wolny" grafik. Zarabiam roznie: od 20.000 do 50.000 Euro w roku. Po podatkach i ubezpieczeniach zostaje jakies 1200 do 3000 Euro miesiecznie. Nawet jak mam dobry rok to nie wydaje na pare butow wiecej niz 80 Euro. Kto tyle forsy na ciuchy wydaje ten sam jest sobie winny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws sorry, ty jestes chyba panienka IP: 217.93.0.* 28.03.04, 14:35 A wiec te 150 Euro za buty to mozna zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malena Re: sorry, ty jestes chyba panienka IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.04, 15:07 ale o co wam chodzi z butami za 150€ to normalan cena w niemczech przeciez nie napisalam 1500€. Ja nie pije nie pale wiec odpadaja mi koszty piwska i papierosow a chyba to kazdego sprawa na co wydaje swoje pieniadze. Kots przepusci na alkohol albo inne pseudo przyjemnosci. Chcialam tylko zaznaczyc, ze niestety w Polsce ludzie za ciezka prace dostaja bardzo male wynagrodzenie i to nie jest fair. Wynagrodzenie, kotre pozwala wegetowac a nie godnie zyc nistety biedni ludzie zaczynaja wierzyc populiscie Lepperowi, ktory chce przeznaczyc mp. czesc rezerw walutowych NBP na zasilki i ludzie w to wierza. Po co jakias tam rezerwa skoro mozna dostac wiecej do kieszeni. niestety tak dlugo jak nie bedzie w Polsce silnej klasy srednie jak np w Niemczech nie tacy panowie jak Lepper beda mieli coraz wiecej zwolennikow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malena Re: 150 Euro za pare butow IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.04, 15:19 ws ja studiuje w Kolonii i niestety takie tyle tutaj PRZECIEZNE buty kosztuja wiec co mam zrobic chodzic na boso. Moj chlopak tez nie wydje tyle pieniedzy na buty ale za to majatek na "neue Festplatte" , "Speiche" czy "CD Rollinge" no ale on studiuje informatyke i pracuje jako Hiwi i firmie komputerowje wiec jest mu to potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luc Re: 150 Euro za pare butow IP: 134.93.62.* 28.03.04, 17:58 wszystko ok, ale widac ze sodowka juz ci do glowy uderzyla.Dyzio nic obrazliwego nie napisal, owszem- pomylil sie co do ciebie (ze jestes zwolenniczka Leppera),ale to nie oznacza, ze trzeba go od razu nazywac "meska prostytutka" albo stwierdzac,ze pracuje "na jakies budowie od rana od nocy". Nie kazdy ma takie szczescie dostawac z DAAD 1000 euro miesiecznie. Pisze szczescie, bo chyba umiejetnosci ci troche brakuje- nie "Speiche" tylko "Speicher", nie "CD Rollinge" tylko "CD-Rohlinge" - 3 wyrazy i 2 bledy...Jak na DAAD to chyba slabiutko. Tak a propos- ja tez lubie drogie buty, ale tylko frajerzy kupuja w Niemczech, gdzie jest wszystko 2 razy drozej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws OK IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.04, 20:23 OK, Malena, Z tymi butami to jest tak: Jak dla kogos to wazne to niech kupuje i za 500 Euro. Ja zamiast PC za 1000 Euro kupuje Maca za 2000. Zamiast nad Baltyk jade na Kanary. Ale ty to tak ujelas jakby to nie byl luksus a minimum socjalne a tak to nawet i w Niemczech nie jest. A swoja droga, to ty chyba zanim sie niemieckiego nauczylas ("rollinge", "Speiche" ) juz polskiego zapomnialas. Chyba, ze ci sie z podniecenia tak rece nad tastatura trzesa. Ale to juz chyba troche za zlosliwa uwaga. Sorry. Co do samej sprawy: Jedne kraje sa biedniejsze, drugie bogatsze. Miejmy nadzieje, ze Polska za dziesiec, dwadziescia lat bedzie nalezala do tych drugich. Do tego czasu lepiej zeby elity zamiast szpanowac drogimi butami ( i prowokowac zawisc i resentymenty u tych, ktorym brak ich zdolnosci, bogatych rodzicow albo po prostu szczescia ) uczyly sie "protestanckiej" skromnosci. Niestety Kolonia jest akurat "erzkatholisch". Odpowiedz Link Zgłoś
hawaian Nie oburzajcie się na wqrwionego2 to debil 28.03.04, 17:46 z wyzszym wykrztałaceniem. Gość portalu: Wqrwiony2 napisał(a): > Pracuję na dwóch wyższych uczelniach - tak dsamo moja żona - i żyjemy nieźle, > ale ludziom pada "wentyl bezpieczeństwa". Przyznam uczciwie, że nie potrafiłbym > teraz przeżyć z rodziną za 4000 zł miesięcznie, a wielu musi za 400. I nie > chodzi o męty spod budki z piwem, ale zdesperowanych, pracowitych i uczciwych > ludzi... > Potrzebują alternatywy, albo zagłosują na oszołoma - inni niczego im nie oferuj > ą... > Pozdrawiam > Wqrwiony2 widać kto uczy zwolenników Leppera. gratuluję uniwersyteckiego nika, czy twoja żona podpisuje sie wqrwiona1? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Flores Re: Nie oburzajcie się na zwolenników Leppera: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 21:27 > ...Potrzebują alternatywy, albo zagłosują na oszołoma - inni niczego im nie oferują > Pozdrawiam > Wqrwiony2 Zostałem kiedyś zaproszony na spotkanie funduszu piramidy. Rzeczą, którą najmocniej zapamiętałem były rozmarzone oczy ludzi, którzy już w wyobraźni wydawali pieniądze, które mieli nadzieję zarobić. Myślę sobie, że jeżeli ktoś jest na tyle naiwny, żeby uwierzyć, że pieniądze same spadają z nieba, to jest jego i tylko jego wina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: premanently banned OTO TEJEMNICA PRZEKRĘTU SLD !!!!! IP: *.tvsat364.lodz.pl 27.03.04, 21:00 I nikt się nie zorientował na czym polega przekręt SLD !! No to popatrzcie teraz głupi ludzie, jak SLD (PZPR) dalej was wyprowadza w pole!! SDPL MA TYLE GŁOSÓW CO PIS!!! (coś ok 18 %) Dodajcie do tego głosy SLD (coś ok 13%) to razem jest 31% !!!!! I w ten sposób SLD (PZPR wyskakuje przed PO !!! I NADAL NIEUSTANNIE JEST JEDYNĄ PRZEWODNIĄ SIŁĄ NARODU!!! SKU.WYSYNY ZDĄŻYLI !!! Tuż przed wyborami!!! A NARÓD DAŁ SIĘ ZNOWU NABRAĆ!!!! SKĄD SIĘ BIORĄ TACY IDIOCI, KTÓRZY MYŚLĄ, ŻE TOWARZYSZ BOROWSKI TO COŚ INNEGO NIŻ TOWARZYSZ MILLER, CZY TOWARZYSZ KWAŚNIEWSKI???? TOŻ TO CI SAMI KOLEDZY Z BOISKA PZPR!!! TRĄBIĘ W TĄ SAMĄ TRĄBĘ JUŻ OD KILKUDZIESIĘCIU LAT !!! LUDZIE, OBUDŹCIE SIĘ, BO ZDECHNIECIE Z GŁODU NIEBAWEM!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: permanently banned Re: OTO TEJEMNICA PRZEKRĘTU SLD !!!!! POPRAWKA IP: *.tvsat364.lodz.pl 27.03.04, 21:07 WAŻNA POPRAWKA!! : TRĄBIĄ W TĄ SAMĄ TRĄBE JUŻ OD KILKUDZIESIECIU LAT !! Sorki, w ferworze napisałm "trąbię" Cholera jasna , nawet złe licho im pomaga ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: OTO TEJEMNICA PRZEKRĘTU SLD !!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.04, 21:19 no a jak bylo w popredniej kadencji`Raptem AWS sie rozpadlo i NOWE TWARZE sie pojawily takie jak PO PIs i oczywsicie Tusk , rokita, plazynnski Ujazdowski, Kamisnki , walnedziak, Balazs? takie farbowane lisy jak i teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~8~ Re: OTO TEJEMNICA PRZEKRĘTU SLD !!!!! IP: *.cable.alamedanet.net 27.03.04, 23:21 Wiecie, rozumiecie i nadal na nich glosujecie ) Stalo sie! Wrogom swoim Polacy pozwolili wmowic sobie, ze lepiej byc parobkiem niz panem... Czy przerazili sie mozliwosci naplywajacej z UE do Polski fali bezrobotnych i poszukujacych pracy w Polsce? Pracy, ktora Polacy nie chcieli by sami wykonywac? - moze, a moze w ogole do glowy Polakom taka mozliwosc nie przyszla... taka blokada... Wmowiono Im(Polakom) tez, ze najpierw zaklada sie instalacje elektryczna i hydrauliczna (czyt. program gospodarczy i inny) w domu (Polsce) ktory lezy jeszcze w gruzach, albo ktorego fundament i sciany musza byc najpierw odnowione. Na nic Wasz trud i lamenty Polacy, az do chwili kiedy dom (Polske) postawicie na skale o mocnym fundamencie i mocnych scianach. Wtedy i TYLKO wtedy jest sens i koniecznosc zakladac instalacje domu czyli program gospodarczy i inne najlepsze dla Polski idee. Skala, fundamentem i mocnymi scianami sa prawi, uczciwi kochajacy Polske i Polakow polscy Patrioci . DAJCIE IM WRESZCIE SZANSE. Wasi wrogowie polakozercy orietuja sie dobrze kto jest kim w Polsce i nazywaja TYCH polskich Patritow oszolomami, ciemnogrodem, a nawet nazistami... Polacy, otworzcie oczy, WYBIERZCIE DOBRO... dla siebie i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmiotek Re: OTO TEJEMNICA PRZEKRĘTU SLD !!!!! IP: *.komprachcice.sdi.tpnet.pl 28.03.04, 03:26 Fala bezrobotnych napływających do Polski, a to dobre!! HAHAHAHA! Dotychczas świat miał do czynienia z sytuacją odwrotną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: OTO TEJEMNICA PRZEKRĘTU SLD !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 12:48 Twój świat kończy się na Bugu! A z tamtąd jak my kiedyś na Zachód napłyną bezrobotni i biedni, biedniejsi od nas i za 3 zł za godzinę będą robić jak woły, bo od 1 maja tu będzie już Europa, a to że wykorzystana przez dotychczasową 15 do otwarcia sobie drogi na wschodnie rynki zbytu - to już inna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmiotek Re: OTO TEJEMNICA PRZEKRĘTU SLD !!!!! IP: *.magma / *.magma-net.pl 29.03.04, 03:21 Już napływają. Pracują za 4 zł. A jeśli Polakom nie będzie chciało się wykonywać pewnych prac, to już ich problem. Prawa rynku. Jak się kurwa leniom nie będzie chciało pracować, to ich Ukraińcy wyprą z rynku. I bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_B Analogie i metafory. IP: 195.150.116.* 28.03.04, 12:57 Program gospodarczy moj patrioto, to jak kazdy program czy plan rzecz, ktora sie wykonuje na poczatku. Analogia domu i panstwa poucza, ze tak jak przed budowa domu musimy najpierw stworzyc jego projekt, tak przed budowa mocnej ojczyzny musimy najpierw przyjac jakis rzeczowy program gospodarczy. "Budowanie na skale" brzmi dobrze, ale czy aby nie zpomniales o kanalizacji, ktora chcesz dodac na koncu. Wiercenie twardego kamienia bedzie kosztowne. Niech wiec patrioci decyduja o ksztalcie domu, ale niech projektuja go architekci. Dodam jeszcze dla jasnosci, ze architekci tez bywaja patriotami i vice versa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~8~ Re: Analogie i metafory. IP: *.cable.alamedanet.net 28.03.04, 20:06 "------------------------------------------------------------------------------- - Program gospodarczy moj patrioto, to jak kazdy program czy plan rzecz, ktora sie wykonuje na poczatku. Analogia domu i panstwa poucza, ze tak jak przed budowa domu musimy najpierw stworzyc jego projekt, tak przed budowa mocnej ojczyzny musimy najpierw przyjac jakis rzeczowy program gospodarczy. "Budowanie na skale" brzmi dobrze, ale czy aby nie zpomniales o kanalizacji, ktora chcesz dodac na koncu. Wiercenie twardego kamienia bedzie kosztowne. Niech wiec patrioci decyduja o ksztalcie domu, ale niech projektuja go architekci. Dodam jeszcze dla jasnosci, ze architekci tez bywaja patriotami i vice versa." Masz racje Wszystko co DOBRE dla Polski i Polakow TYLKO polscy Patrioci sa gwarancja realizacji. A w skale pod Polska juz od tysiaca lat jest kanalizacja wyryta polska meczenska Krwia. Teraz tylko do roboty i na tym samym miejscu budowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjaldemokrata Ta, a Celiński, Małachowski, Nałęcz?? IP: 62.233.145.* 27.03.04, 21:27 Czy oni też byli w PZPR? Czy w naszym kraju naprawdę dla niektórych ludzi nie ma prawa bytu partia o orientacji socjaldemokratycznej? Głosuj na Samobronę i LPR a gwarantuję że wtedy to dopiero szybko zdechnie z głodu cały naród!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ururasek Re: Ta, a Celiński, Małachowski, Nałęcz?? IP: *.pronet.lublin.pl 27.03.04, 21:35 No proszę, pomyśl komuszku. Czym różni się Celińki, Nałęcz, Małachowski od Millera, Janika i Ala K. z Białogardu? Odpowiedź jest boleśnie prosta: niczym. To ci sami towarzysze, jak kto woli złodzieje lub czerwone zarazki. Czym jest także owa "nowoczesna socjaldemokracja"? To leninizm soft, pozbawiony ideologii, lecz funkcjonujący na tych samych zasadach. Jak naród (przepraszam, najdurniejsze 30% rozplenione w partyzantach Samoobrony, SLD, i SDPL) tak upokorzony i skrzywdzony przez wręcz terrorystyczne PZPR i NKWD może nadal głoskować na lewych "demokratów"? Nieskończona niczym wszechświat ludzka głupota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjaldemokrata Re: Ta, a Celiński, Małachowski, Nałęcz?? IP: 62.233.145.* 27.03.04, 21:46 A gadaj se co chcesz, widzę że jedyne co potrafisz to nienawidzić. Reszta niech pozostanie bez komentarza... Tak jestem starym komuchem, mam 23 lata, napewno więc sporo działałem w PZPR. Człowieku poprostu sporo jest ludzi o innej niż ty wrażliwości społecznej. Ale ty pewnie nawet nie zrozumiesz tego co napisałem, ponieważ twoje ograniczenie niestety nie pozwala na to żebyś to zrozumiał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjaldemokrata Re: Ta, a Celiński, Małachowski, Nałęcz?? IP: 62.233.145.* 27.03.04, 21:46 A gadaj se co chcesz, widzę że jedyne co potrafisz to nienawidzić. Reszta niech pozostanie bez komentarza... Tak jestem starym komuchem, mam 23 lata, napewno więc sporo działałem w PZPR. Człowieku poprostu sporo jest ludzi o innej niż ty wrażliwości społecznej. Ale ty pewnie nawet nie zrozumiesz tego co napisałem, ponieważ twoje ograniczenie niestety nie pozwala na to żebyś to zrozumiał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: Ta, a Celiński, Małachowski, Nałęcz?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 12:55 Drogi 23 letni socjaldemorato - a jakie jest Twoje miejsce urodzenia - wieś czy małe miasteczko - bo jak widzę to stamtąd wywodzi się najwięcej zwolenników SLD i opluwaczy Leppera - o korzeniach chcecie szybko zapomnieć, bo w mieście taka kariera - przedstawiciel handlowy itp. ale za to krów nie trzeba doić i z tatą gnoju co rano wywozić na pole. Sie siada przy kompie i delej tym gnojem obrzucać wszystkich, którzy mają inne zdanie. Niektórzy to nawet laptopy i komóry mają i służbowe Seicento z logiem nowego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmiotek Re: Ta, a Celiński, Małachowski, Nałęcz?? IP: *.komprachcice.sdi.tpnet.pl 28.03.04, 03:40 No panie kolego. Pan ma spore braki w edukacji. Po pierwsze: Wszechświat jest skończony. No niestety. Po drugie: Jeśli wymienia pan PZPR, to bez sensu jest dołączać do niej NKWD. Można ją połączyć znacznie sensowniej z UB. Połączenie z NKWD bez podania jakiegoś łączącego ogniwa jest objawem braku konkretnej wiedzy o rzeczywistości lub typowego internetowo-radiomaryjnego wśiekłego zaplucia. Oczywiście te dwie możliwości się nie wykluczają, a nawet istnienie jednej uprawdopodabnia występowanie drugiej. Jak nauczył się kolega obsługi komputera? To musi być bardzo interesująca historia samozaparcia godnego naśladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ururasek Re: Ta, a Celiński, Małachowski, Nałęcz?? IP: *.pronet.lublin.pl 22.04.04, 19:43 Wiem, ze nie mogę posiąść całej wiedzy świata (łącznie z tą, która kieruje logiką komuszków). Przykro mi jednak, że moja niewiedza udziela się innym. Gorzej- zapominają nawet o Einsteinie. To Einstein bowiem powiedział: "Są dwie rzeczy nieskończone: wszechświat i ludzka głupota. Nie jestem jeszcze pewien odnośnie wszechświata...". Panie kolego, przepraszam. Towarzyszu! (posłużę się balsamem dla Twego czerwonego jak najbardziej serca) Wyrażam moje ubolowanie wobec posługiwania sie tą samą mową, co podrzędny frustrat, nie rozumiejący najprostszych aluzji. Jak chyba obaj wiemy (a w tym przypadku uważam, że aż za dobrze) Narodnyj Komissariat Wnutriennich Dieł był organem władz bezpieczeństwa ZSRR, czyli obiektu kultu, intensywnego nawiedzania i "naśladunku" Polski lat czarnych jak oczęta misia Koralgola. Bezsensem jest chyba tłumaczenie, że UB stanowi kontynuację tejże struktury, jednak Wam, leninkom, trzeba wszystko ciągle powtarzać, bowiem skóra okrywająca grzechoczącą łepetynkę jest wyjątkowo gruba dla jakichkolwiek sugestii czy napomknięć. Pragnę nadmienić, że wcale nie lubuję się w audycji pseudokatolickiego wręcz Radia Maryja, choc nie mam nic przeciwko, żeby ludzie wspólnie modlili się. NIe mogę tolerować jednak sacro-polo uprawianego przez o. Rydzyka. Moje samozaparcie jest zaś bardzo skuteczne, a jego efekty bedziesz mógł poznać, gdy któregoś pięknego dnia, kiedy już będzie można wysyłac maile zapachowe, otrzymasz mail z mądrzejszym od Ciebie pierdem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyk TO PRZEKRĘTU ALE SOCJOTECHINICZNY GW !!!!! IP: 141.158.65.* 27.03.04, 21:53 Gość portalu: premanently banned napisał(a): > I nikt się nie zorientował na czym polega przekręt SLD !! > > No to popatrzcie teraz głupi ludzie, jak SLD (PZPR) dalej was wyprowadza > w pole!! > > SDPL MA TYLE GŁOSÓW CO PIS!!! (coś ok 18 %) > > Dodajcie do tego głosy SLD (coś ok 13%) to razem jest 31% !!!!! > > I w ten sposób SLD (PZPR wyskakuje przed PO !!! > > I NADAL NIEUSTANNIE JEST JEDYNĄ PRZEWODNIĄ SIŁĄ NARODU!!! > > SKU.WYSYNY ZDĄŻYLI !!! Tuż przed wyborami!!! > > A NARÓD DAŁ SIĘ ZNOWU NABRAĆ!!!! > > SKĄD SIĘ BIORĄ TACY IDIOCI, KTÓRZY MYŚLĄ, ŻE TOWARZYSZ BOROWSKI TO COŚ INNEGO > NIŻ TOWARZYSZ MILLER, CZY TOWARZYSZ KWAŚNIEWSKI???? > TOŻ TO CI SAMI KOLEDZY Z BOISKA PZPR!!! TRĄBIĘ W TĄ SAMĄ TRĄBĘ JUŻ OD > KILKUDZIESIĘCIU LAT !!! > > LUDZIE, OBUDŹCIE SIĘ, BO ZDECHNIECIE Z GŁODU NIEBAWEM!! ........... SDPL MA TYLE GŁOSÓW CO PIS!!! (coś ok 18 %) .......... to kompletna bzdura !!! skad te 18 procent ?! ta licza jest wymichniczona z sufitu ! rownie dobrze mogloby byc 16, 20, 33 itd. ! jest to robienie ludziom wody z mozgu wedlug zasady, ze im jest wieksze zamieszanie w Polsce tym lepiej ! zaden normalny i uczciwie myslacy czlowiek nie moze brac powaznie tej czerwonej michniczej propagandy lansujacej bratnia komusza partie, za rzeczywistosc ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pemanently banned Do statystyka - socjotechnika i innych młodszych IP: *.tvsat364.lodz.pl 28.03.04, 09:47 Napisałeś tak: SDPL MA TYLE GŁOSÓW CO PIS!!! (coś ok 18 %) > .......... > to kompletna bzdura !!! > skad te 18 procent ?! > ta licza jest wymichniczona z sufitu ! > rownie dobrze mogloby byc 16, 20, 33 itd. ! Otóż to 18 % wziąłem nie z sufitu, ale z telewizyjnej informacji o sondażu przeprowadzonej na zlecenie nowoutworzonego SLDP. Czy zgadza się to z prawdą - oczywiście (mam nadzieję), że nie! Ale i ten fakt jest pięknym dowodem na to, że "nowa" SDLP używa tych samych brudnych metod wyprowadzania w pole opini publicznej przy pomocy poddańczych mediów i oszukańczych lipnych sondaży, co "stara" SLD i jeszcze starsza PZPR ! Ale nie pisałem o metodach, tylko o przekręcie polegającym na tym, że głosy SLD i nowej SDLP po prostu się dodadzą - bo to są ci sami towarzysze. Ci co nic dotychczas nie zrobili , oprócz nabijania własnych kieszeni - a przecież jeszcze przed chwilą - należeli do rządzącej SLD! I - tu masz rację - nie ma znacznia, czy będą mieli 10, 20 czy 30 % głosów. Istotne jest ,że dodadzą się z głosami SLD i na tym polega cały ten przekręt. Zresztą - jak ktoś już na tym forum słusznie zauważył - to samo zrobiły kilka lat temu AWS i UW no i teraz mamy PO. I jeszcze chciałby odpowiedzieć temu młodemu człowiekowi na forum co ma 23 lata. Rzeczywiście, twój młody wiek jest pewnym usprawiedliwieniem, że nie pamietasz, gdzie przedtem należeli Nałęcz i Małachowski i tym podobno sku..le, ale zabierając głos na forum wypadałoby się wcześniej zapytać starszych! Ale odpowiem Ci: OWSZEM - NALEŻELI DO PZPR !!! Natomiast wymieniając nieboszczyka ( Chwała Panu Bogu !!), skur..syna Małachowskiego, udowadniasz, że twoja orientacja polityczn jest zerowa i jednak nie powinieneś zabierać głosu w sprawach o których nie masz zielonego pojęcia. Licz dalej na nieboszczyków (notabene także bandytów), a będziesz niedługo jadł trawę jak w Korei PN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siouks Re: Do statystyka - socjotechnika i innych młodsz IP: *.acn.pl 28.03.04, 16:44 jeśli wg. ciebie sama przynależność do PZPR wystarcza by kogoś nazwać skur..synem to gratuluję rozumu. Obrażanie osób nieżyjących też świadczy o poziomie naszej prawicy (poziom ten od dwudziestolecia międzywojennego waha się między żenującym a beznadziejnym). pewnie że łatwiej było wyjechać na zmywak do reichu i po pół roku zapomnieć polskiego niż próbować coś zrobić jak by tak uogólniać jak ty to robisz, to należałoby wszystkich aws-owców powywieszać, bo bardziej zrujnowali ten kraj niż 40 lat PRL-u... to tylko dzięki AWS i ich reformom, po któych ludzie nie mają co do garnka włożyć, mamy teraz Leppera i innych oszołomów na karku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: permanently banned Zerwałeś się z choinki idioto czy co ?? IP: *.tvsat364.lodz.pl 28.03.04, 19:36 Gość portalu: siouks napisał(a): > jeśli wg. ciebie sama przynależność do PZPR wystarcza by kogoś nazwać > skur..synem to gratuluję rozumu. Obrażanie osób nieżyjących też świadczy o > poziomie naszej prawicy (poziom ten od dwudziestolecia międzywojennego waha się > > między żenującym a beznadziejnym). > pewnie że łatwiej było wyjechać na zmywak do reichu i po pół roku zapomnieć > polskiego niż próbować coś zrobić > jak by tak uogólniać jak ty to robisz, to należałoby wszystkich aws-owców > powywieszać, bo bardziej zrujnowali ten kraj niż 40 lat PRL-u... > to tylko dzięki AWS i ich reformom, po któych ludzie nie mają co do garnka > włożyć, mamy teraz Leppera i innych oszołomów na karku Ani ja z prawicy ani bronię AWS Ani bronię lepera ani nie twierdzę,że wszyscy z PZPR to byli bandyci ani nie obrażam nieżyjących (to nie ja wyciągnąłęm tu nieboszczyka na forum - lecz to właśnie uświadomiłem komuś kto to zrobił) (To tak, jak jakby jakiś idiota powiedział teraz zupełnie poważnie: tak, ten Bierut to nas wyprowadzi z bagna...) Czepiaj się tramwaju ( bo czerwony ) i zjeżdzaj na swój zlewozmywak do "reichu" bo nic lepszego najwyrażniej cię nie czeka. I nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz zielonego pojecia!! I odpuść sobie następne wyzwiska, bo nie będę odpowiadał na twoje idiotyczne posty! Uczyli mnie, że gó.no lepiej obejść z daleka niż próbować się z nim bić.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Modlcie sie dzieci Re: OBOP: pierwsza PO przed Samooroną, PiS i SDPL IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.03.04, 21:04 Z perspektywy patrzac, juz same nazwy partii (abstrachujac od programow) tchna nuta europejskiej niedowartosciowanej prowincji. Zacznijcie myslec w innnych kategoriach. To potrwa, oby nie dluzej niz 2-3 generacje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarubo Tajemnica sondażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 13:04 w czwartek idę z kolegą, pochodzi panienka, mówi,że z OBOBu i pyta kto za SDPL. Ja jestem przeciw - kolega za. W piątek czytam - nowa partia Borowskiego na podstawie przeprowadzonego wczoraj sondażu cieszy się 50% poparciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator uw IP: 217.153.99.* 27.03.04, 21:05 tw same gęby wszedzie zmieniaja rekawiczki, a lu dzie z uw z kręgosłupami nie moga liczyć na poparcie za swoją uczciwośc i solidnośc polityczna??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helena Re: uw IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.04, 21:26 dokladnie mam takie samo zdanie . zamiast zaglosowac na UW to ludzie wybrali tych popaprancow z PO i PiSu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Re: uw IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.03.04, 23:22 Panowie! Skąd to zdziwienie, przecież tak zarozumiałych polityków jak w UW nie ma w innych ugrupowaniach. Faktycznie, potencjał intelektualny mają wielki, ale zapomnieli, że w polityce nie liczą się racje tylko głosy, co najmniej 5% głosów. Kto o tym nie pamięta niech nie zajmuje czasu innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Re: uw IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 28.03.04, 09:43 Gość portalu: Dyzio napisał(a): > Faktycznie, potencjał intelektualny mają wielki, ale... Co przez to rozumiesz? IQ Frasyniuka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ururasek Re: uw IP: *.pronet.lublin.pl 27.03.04, 21:43 Ludzie z UW ze stwardniałymi na kość kręgosłupami nie mają na szczęście czego szukać, bo w latach rządzenia zamiast przeprowadzać, wraz z wielkim zaufaniem i poparciem społecznym, reformy robili dokładnie to samo co komuchy (no może nie zabili tylu ludzi, noi ogólnie było "trochę" różnic) marnując jedną z ostatnich desek ratunku dla stagnacji gospodarczej i społecznej (wprowadzone przekonanie, że WSZYSCY politycy to złodzieje) i sami wskakując do politycznego niebytu oczyścili ludzi z pomysłem. I w przeciwieństwie do PiS-u i PO nie mają żadnego sensownego programu reformy państwa, a zresztą. Kto się będzie kłócił z przegranymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_B Zawsze bede z UWolnosci. Za PRL tez wszyscy IP: 195.150.116.* 27.03.04, 22:31 uwazali opozycjonistow za przegranych. A UW nie moze przegrac, bo w nic nie gra. Wolnosc od handlu zaufaniem spolecznym. )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Re: Zawsze bede z UWolnosci. Za PRL tez wszyscy IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.03.04, 23:28 Wojtku, chyba Ci się wszystko pokoziołkowało? Co ma piernik do wiatraka? Jeżeli partia inteligencka wybiera sobie robotnika - kapitalistę na szefa to popełnia samobójstwo. I stało się to co musiało się stać. Nie żałuję UW, nie miała programu, straciła poparcie, poszła na dno. Bul, bul ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świstak Do tych, którym nie żal UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 00:39 Gość portalu: Dyzio napisał(a): > Nie żałuję UW, nie miała programu, straciła poparcie, poszła na dno. Bul, > bul ... No i dobrze - Twoje prawo. Tylko potem nie narzekaj, że Leppery wygrywają. Skoro wolisz hucpę od uczciwości, cwaniactwo od wierności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Re: Do tych, którym nie żal UW IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 28.03.04, 09:56 Gość portalu: Świstak napisał(a): > No i dobrze - Twoje prawo. Tylko potem nie narzekaj, że Leppery wygrywają. > Skoro wolisz hucpę od uczciwości, cwaniactwo od wierności... ...hucpę od uczciwości (Lewandowski, Balcerowicz & Co.?), cwaniactwo od wierności (Rokita & Co.?)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_B Czy z tego powodu, ze jestem inteligentem IP: 195.150.116.* 28.03.04, 09:39 powinienem niecierpiec kapitalistow i lekcewazyc robotnikow? Inteligencja okresla moje mozliwosci nie pozycje spoleczna. Piernik do wiatraka ma tyle, ze wbrew temu, co mowi wiele osob UW zyje i ma wiele do zapoponowania Polsce. Jestem dumny z tego, co politycy z UW zrobili dla mojego kraju, wiec nie wiem czemu mieliby czuc sie przegranymi. Wielu ludzi zwiazanych z UW pelni wazne funkcje spoleczne. Kolejne rzady kontynuuja kierunek wyznaczony przez Balcerowicza oraz pozostale reformy przygotowane przez ekspertow UW. Czy ci ludzie naprawde powinni sie czuc przegrani? Polityka to jednak sluzba spoleczenstwu, a rozgrywki o glosy to niestety efekt uboczny demokracji. Ale UWolnosci zawsze usmiechnieta. Wierze, ze na przyszle wybory przygotuje jakis nowy cool FREE-pack i ludzie ja kupia. W koncu wroci moda na oryginalne marki. )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ururasek Re: Czy z tego powodu, ze jestem inteligentem IP: *.pronet.lublin.pl 22.04.04, 20:28 Nikt nie kwestionuje zasług UW. Nikt nie zaprzecza, że to rzeczywiście była alternatywa dla robotnikowstwa. Ale UW zniszczyła się sama. Usypała cienką warstewkę ściółki dla Samoobrnoy rozczarowując Polaków nierozliczeniem z komunizmem i niewystarczającą polityką prywatyzacyjną. Nie mogą się czuć przegrani, bo zapisali piękne karty historii. Pamiętajmy i... zauważmy, że prawica ma nowe twarze pozbawione niektórych z wad i "rzućmy cegłę" a nie "cegłą" dla przyszłości... P.S. Wtem zawiało sloganem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo [...] IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 27.03.04, 21:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek 1 TRAGICZNA ATROFIA MOTYWACJI IP: 5.5D* / 213.40.3.* 27.03.04, 21:38 "Gdyby wybory odbyły się jutro, zdecydowanie wziąłby w nich udział co trzeci z ankietowanych." xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx I tu jest wielka tragedia. Tak niskie zainteresowanie czynnym udziałem w wyborach powszechnych jest oznaką rozdziału między politykami a dużą częścią społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baby Re: TRAGICZNA ATROFIA MOTYWACJI IP: 194.146.248.* 27.03.04, 23:23 > "Gdyby wybory odbyły się jutro, zdecydowanie wziąłby w nich udział co trzeci z > ankietowanych." To akurat mnie nie dziwi. Przyczyna jest prosta. W Polsce rządzi kościół i tylko naiwniacy myślą, że wybory mają jakieś znaczenie i idą do urn. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: TRAGICZNA ATROFIA MOTYWACJI 28.03.04, 15:05 Gość portalu: baby napisał(a): > > "Gdyby wybory odbyły się jutro, zdecydowanie wziąłby w nich udział co trze > ci > z > > ankietowanych." > > To akurat mnie nie dziwi. Przyczyna jest prosta. W Polsce rządzi kościół i > tylko naiwniacy myślą, że wybory mają jakieś znaczenie i idą do urn. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Ja zaś sądzę, że ta potworna atrofia jest spowodowana kontynuacją nomenklatur PZPR-u w gospodarce i polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony ludek a co z Zielonymi 2004 IP: *.tele2.pl 27.03.04, 22:00 Dlaczego w sondażach uwzględnia się rózne kanapy a nie Zielonych 2004? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Ranking partii politycznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.04, 22:11 Wszystko już było i rak i ryba...Co jest temu narodowi, że nie potrafi odróżnić fałszu od prawdy i ciągle daje sobą manipulować. Kilku cwaniaków, widząc że okręt zaczyna tonąć, w trosce o swoje interesy, doraźnie powołuje partyjkę a Polacy już gotowi są ich poprzeć. Przypomnijmy sobie jak powstał AWS i LPR. Ludzie wyciągnijcie naukę z przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Re: Ranking partii politycznych IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 28.03.04, 08:50 Rozwiń wątek powstania LPR-u, jeśli możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość A jednak jakaś sprawiedliwość jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 22:13 Moim zdaniem J.Hausner i jego plan przyczynił się do klęski SLD. Jeśli wyciąga się łape po pieniądze do najbiedniejszej grupy społecznej czyli rencistów to dobrze się stało, że ten elektorat dokonał świetnej ryposty i zwala teraz ze stołków towarzyszy na czele z Hausnerem. Na przyszłość będą pamiętać, że łapa może uschnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBOK PRAWDY co te manipulatory antypolskie takie bezczelne ? IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.04, 22:30 Borowski dzisiejszy niczym się nie różni od wczorajszego cała ta SDPL to przecież SLD, która miała rzekomo 5 % -- to jak z piwa można zrobić wino ? z 5 procent 15 ? -- prawda jest tu : cards.mail.ru/card.php3?id=9868880257316&user_id=21910168 pozycja@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrix zakłamane sondaże IP: *.magma / *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.04, 22:58 UPR jest realnym i zywym bytem na polskiej scenie politycznej. To, że dopiero teraz "fachowcy" od sondaży zauważyli tę partię i jej elektorat świadczy tylko o tym, że badania te są nierzetelne i zmanipulowane. Społeczeństwo polskie nie jest skazane na wybór między barbarzńcami i złodziejami z komuną w tle. Prawdziwą alternatywą dla chamstwa i populizmu jest przesłanie wolności zawarte w konsekwentnie od lat i pod jednym szyldem głoszonym programie UPR. Weryfikacją tej opinii będą wyniki odbywających się jutro we Wrocławiu wyborów uzupełniających do senatu . Z całą pewnością kuglarze z PO i cwaniaki z Samoobrony przeżyją szok! I co wtedy na to powiedzą "fachowcy" od sondaży? P.S. Tak jak zawsze przed jakimikolwiek wyborami media zasypywane są bardziej lub mniej wiarygodnymi prognozami wyborczymi, tym razem wszyscy nabrali wody w usta! Czyżby było aż tak tragicznie w twierdzy PO - Wrocławiu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Re: zakłamane sondaże IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 28.03.04, 08:59 Gość portalu: matrix napisał(a): > Czyżby było aż tak tragicznie w twierdzy PO - Wrocławiu? Twierdzą PO jest podobno Gdańsk. Pozdrowienia dla Wrocławia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: zakłamane sondaże IP: *.inter / 80.48.110.* 28.03.04, 16:57 Posła, który zmienia partię polityczną na partię o podobnych poglądach w zasadzie można zrozumieć, natomiast posła, który zmienia swoje poglądy z dnia na dzień można tylko nazwać idiotą. UPR od początku swojego powstania nie zmieniło swoich poglądów. Hasła głoszone przez UPR są zawsze aktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABUK SLD + SDPL+ SAMOOBRONA= PZPR IP: 62.233.177.* 27.03.04, 23:06 Jak widac podzial SLD wychodzi cwaniakom na dobre... notowania "nowej" partii wzrosly prawie o ponad 100%. Znakomite posuniecie Borowskiego - mysle ze wielce prawdopodobne jest to ze bylo to ukratowane z Panem Janikiem. PZPR znwou zblizas ei w ten sposob do 20% poparcia. Jesli doliczyc do tego glosy na SAMOOBRONE MAMY PRAWIE 40%- JESZCZE TROCHE I BEDZIE WIEKSZASC W SEJMIE - MOZE ZALOZA RAZEM PZPR I WROCA DO KORZENI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: SLD + SDPL+ SAMOOBRONA= PZPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 23:28 Panie Borowski,najpierw niech pan weżmie się za porządki w sejmie ,bo patrząc na frekwencję oraz na podejście do pracy przez posłów to dawno powinniście być na zielonej trawce lub na syberii.Nowa partyjka jakiej pan chce przewodzić ma czerwone korzenie.Życzę jej mocnego upadku,a posłom i senatorom w niedalekiej przyszłości bezrobocia bez prawa do jakiegokolwiek zasiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaka No to lewaki maja znow 18% IP: *.acn.waw.pl 28.03.04, 00:09 Oj glupie te nasze spoleczenstwo. glupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom BZDURA! IP: *.wa.bigpond.net.au 28.03.04, 00:37 spytalem kilkadziesiat osob o to i tylko 2 wiedzialy wogole kto jest Borowski... przecieztny Polak totalnie nawet go nie zna... ale to jest wlasnie nagonka GW, teraz beda naganiac, ze juz jak odszedl Miller to juz spadlo o polowe bezrobocie bo Borowski im dal itd, itp... manipulacja GW, a niestety przecietny Polak gloduje i nie ma pracy panie Michnik, czy nigdy panu nie szkoda bedzie tych ludzi ktorych dzieci umieraja bo nie ma na leczenie ich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: BZDURY pleciesz! TOM IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.03.04, 08:58 Pan Marszałek Borowski cieszy się ogromną popularnością i szacunkiem niezależnie od sympatii partyjnych. To dlatego w ciemno ludzie mu zawierzyli i popierają jego ugrupowanie. TOM ty chyba się pytałeś krów, bo tylko tak można wytłumaczyć twoje spostrzeżenia. Przecież jeśli nie zna Pana Marszałka Borowskiego, oznacza to, że ta osoba zupełnie jest poza nawiasem życia publicznego, życia politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Re: BZDURY pleciesz! TOM IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 28.03.04, 09:26 Gość portalu: eryk napisał(a): > Pan Marszałek Borowski cieszy się ogromną popularnością i szacunkiem > niezależnie od sympatii partyjnych. To dlatego w ciemno ludzie mu zawierzyli i > popierają jego ugrupowanie. A sygnały utwierdzające go w przekonaniu o swej popularności dochodziły go nawet z sejmowej mównicy. ks.sejm.gov.pl:8009/kad4/068/40682064.htm [...] Panie Marszałku! Wysoka Izbo! Historia kołem się toczy. Uchylenie immunitetu poselskiego mojej osobie jest prowokacją, politycznym skandalem, reżyserowaną według bolszewickiego scenariusza: dajcie człowieka, a ja znajdę paragraf. Próba pozbawienia immunitetu jest drugim takim przypadkiem w mojej rodzinie. Pierwszy miał miejsce w 1947 r., kiedy to Jakub Berman, zamocowany przez Stalina wszechwładca Polski, przygotował proces polityczny w celu wydania wyroku śmierci na mojego wuja, premiera polskiego rządu Stanisława Mikołajczyka. Przy okazji planował Berman również morderstwo polityczne na innych posłach: Stefanie Korbońskim, Wincentym Brei, a także na więzionym na Kremlu Stanisławie Bagińskim. Łajdak Jakub Berman osobiście napisał wystąpienie sejmowe krwawemu katowi Polaków Romanowi Zambrowskiemu, który z trybuny oskarżył premiera Stanisława Mikołajczyka słowami, że: ˝dla swoich egoistycznych ambicji stworzył bratobójcze podziemie, finansował je z obcych źródeł, a uciułane na patriotyzmie kapitały ulokował w dokach angielskich, aby służyć zagranicznej finansjerze˝. Dalej wierny Bermanowi Zambrowski w iście wizjonerskim natchnieniu udowadniał, że: ˝Polska Partia Robotnicza dawno przejrzała to zakłamane oblicze Mikołajczyka i jego najbliższych współpracowników i dlatego z taką pasją i ofiarnością zwalczyliśmy jego kłamliwą demagogię...˝. Przywołałem postać męża stanu Stanisława Mikołajczyka, ponieważ nie mam najmniejszego powodu, aby ukrywać fakt, że mój ród wydał tak znakomitego męża stanu, którego również pozbawiono immunitetu, aby osądzić i zamordować. Mój wuj stał się dla mnie wzorem, który ciągle zobowiązywał, i chlubą, która drogo kosztowała. Tabuny ubeków, esbeków upokarzały, szykanowały, znęcały się nad naszą rodziną, a mnie i najbliższym nie oszczędzono więzienia i emigracyjnych cierpień. Z dumą jednak przywołałem imię mojego wuja. Panie Marszałku Marku Borowski, Bratanku Jakuba Bermana! Co może pan powiedzieć, przywołując imię swego stryja Jakuba Bermana? Ja kontynuuję pracę moich przodków, a pan? Ja, poseł na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej, walczyłem o wolną Polskę, a pan bezprawnie wyciąga rękę po mój immunitet. Jako weteran walk z pierwszego szeregu demokratycznej opozycji, występującej przeciwko komunistycznemu zniewoleniu, przeciwko władzy łobuzów z Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej, jako sygnatariusz porozumień społecznych mam prawo grzmieć z trybuny sejmowej: Niech stanie się sprawiedliwości zadość! Głębiej sięgajmy do prawdy. Jakub Berman i pański ojciec Aron Berman vel Wiktor Borowski, wyszkoleni w strukturach Kominternu w Moskwie, oddali się bezgranicznie największemu bandycie czasów Józefowi Stalinowi. A komu pan się oddał, marszałku Sejmu Marku Borowski? [...] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: BZDURY pleciesz! TOM IP: 195.136.247.* 28.03.04, 15:26 Przipadek? Nie chcemy tej ławki!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: BZDURY pleciesz! TOM IP: *.inter / 80.48.110.* 28.03.04, 17:12 Nie rozumiem dlaczego cytujesz przemówienie obrończe jakiegoś posła. Kolasiński (był taki w AWS) nawet wierszem pisze, że jest niewinny. Zapytaj któregokolwiek pensjonariusza ZK za co siedzi. Każdy za niewinność, no może znajdzie się któryś, kto wjechał taczką do kościoła w czsie mszy. Ten kit to my a nie na nam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja w sondażu onetu UPR miał 9% reszta błędów w normie IP: 82.139.15.* 28.03.04, 00:39 ? Odpowiedz Link Zgłoś
porfirion.osielek Neo-SLD pojętnym uczniem PO 28.03.04, 00:49 Tak, ten neo-SLD Borowskiego, to dokładne naśladowanie szczurów, które utworzyły PO. Wielu na forum dziwi się, że Polacy dają się nabrać na takie plewy. A kto pierwszy z dość dobrym skutkiem zresztą, zastosował ten manewr? Żeby ratować tyłki (i stołki) Rokity, Piskorki i inne Tuski uciekły ze swoich partii i jako dziewice bez skazy załapały się, wyrzucając poza burtę tych, którzy byli wierni swoim poglądom. Podobnie i teraz nagradzane jest (mam nadzieję, że tylko w sondażach) dobre wyczucie wiatru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: Neo-SLD pojętnym uczniem PO IP: 213.17.204.* 28.03.04, 01:29 Dokładnie. Farba i kit i bedzie git. Albo TU PIRDYKNIEM ANIŁKA, TAM PIERDYKNIEM ROKITKĘ I JESZCZE GDZIEŚ BORÓWKĘ I BEDZIE JAK W NIEBIE. Kiedy nasz naród się opamięta, albo kiedy opamiętaja się fałszerze opinii??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luke89 Nowa ordynacja autorstwa Gazety Wyborczej? IP: *.man.lodz.pl 28.03.04, 01:07 "Dla mniejszości niemieckiej w Sejmie zarezerwowane są dwa miejsca." A może pan(i) dziennikarz najpierw by się czegoś dowiedział(a) o polityce, a dopiero potem pisał artykuły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... WCZORAJ ( na...sracje)- 18 DZISIAJ 11 PROCENT... IP: *.proxy.aol.com 28.03.04, 01:21 ...jutro zapewne 15 a pojutrze 100 procent...na sracje socjalistyczna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Szokuje mnie w dalszym ciągu poparcie dziecka GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 09:45 Społeczeństwo niezwykle wysoko ceni sobie dziecko Gazety - Unię Wolności.Tym razem aż na 2 % ! Skąd się bierze to spontaniczne poparcie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po SDPL i sondaże IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.04, 10:12 Bzdury kto zna ich program i na co i kogo chce głosować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lepperozaurus Rex A.Lepper: "WIDZĘ SIĘ W ROLI DYKTATORA POZYTYWNEGO" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 10:46 A.Lepper: "Widzę się w roli dyktatora pozytywnego. Takiego, który nie zabija..." ...Powiedział Andrzej Lepper na łamach niemieckiego "Der Spiegel". Cytuje to w swoim "cytacie tygodnia" "Przekrój" z 28 marca 2004, nr 13, na stronie 3. Odpowiedz Link Zgłoś