Dodaj do ulubionych

"Spalona żywcem" Souad, czyli jak żyją w islamie

19.04.04, 12:15
Piekło, w jakim żyją w Autonomii palestyńskie kobiety, nie znajduję słów, aby
wyrazić, jak bardzo chciałbym potępić zasady religijne i obyczaje islamistów,
którzy traktowaniem kobiet pokazują nam, że nie są ludźmi w sensie
psychicznym ani duchowym.

Faceci, którzy palą żywcem swoje siostry i córki za to, że jej oczy spotkały
oczy innego mężczyzny na ulicy, albo za wyjście na ulicę bez stosownej
opieki, to są ci sami faceci, którzy jako terroryści wzbudzają taki respekt
wśród lewicowych polityków Europy.

Jeżeli kobieta rodzi 15 dzieci, z czego 7 zabija zaraz po urodzeniu, bo są
dziewczynkami, to na jakich ludzi w takiej rodzinie mogą wyrosnąć chłopcy. W
takich rodzinach lęgną się degeneraci - bezmyślne machiny do zabijania,
pozbawione ludzkich uczuć innych niż nienawiść i strach. Warunki w jakich
islamiści hodują sobie młodych terrorystów, to koszmar gorszy niż najgorsze
wizje science-fiction z gatunku chodowli podludzi.

Dalsze istnienie świata islamu w takiej postaci, jaką ma on dzisiaj,
tolerowanie tego, co się w nim dzieje, jest hańbą całej ludzkości
Obserwuj wątek
    • oleg3 To według szariatu ? 19.04.04, 12:18
      dokowski napisał:

> Faceci, którzy palą żywcem swoje siostry i córki
      • panidanka Re: To według szariatu ? 19.04.04, 12:46
        oleg

czy możesz zmienić ten swój stały dopisek "że łatwiej zapomnieć o stracie ojca
        niż ojcowizny" ?
        działasz na podświadomość "czytelnika-odbiorcy"?

bo wiesz...
        komu łatwiej zapomnieć ojca niż ojcowizny nie warto w spadku ojcowizny
        pozostawiać

nie wiesz jeszcze o tym?
        a znasz powiedzenie aktualne i dziś i chyba zawsze
        -"nie znałeś mojego ojca-to poznaj chociaż syna"?

a ty jak mantrę powtarzasz o ojcowiźnie

danka
        • oleg3 Re: To według szariatu ? 19.04.04, 12:52
          panidanka napisała:

> oleg
          >
          > czy możesz zmienić ten swój stały dopisek "że łatwiej zapomnieć o stracie
          ojca
          > niż ojcowizny" ?
          > działasz na podświadomość "czytelnika-odbiorcy"?

Pani Danko,

jest to cytat z klasyka myśli europejskiej oddający prawdę o naturze ludzkiej.

Korzystam z prawa wolnościwypowiedzi. Mam nadzieję, że ta wypowiedź nie jest
          antysemicka.
    • Gość: Alex Oczywiście że wyznawcy islamu nie mają prawa IP: 195.94.196.* 19.04.04, 14:02
      żyć na NASZYM pięknym świecie.
      Zorganizuj coś na kształt Auschwitz-Birkenau i zapędź tam muzułmanów (Żydzi
      zapewne pomogą, dużo już w tym kierunku zrobili), a potem w nagrodę otrzymasz
      funkcję kapo czy jakąś inną, ównie zaszczytną.
      Brawo kretynie, brawo.
      • Gość: Astra Doqrwy nedzy co za propaganda!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 19.04.04, 17:54
        Teraz znow mamy przyklad propagandy o mordowaniu 7 dzieci z 15, paleniu zywcem
        (a palenie szkodzi!) etc. Nie widze roznicy miedzy doku a tym co pokazuje al jazira.
        Jesli chcecie pisac o negatywach islamu to opierajcie sie na faktach inaczej
        niczym nie roznicie sie od terroryzmu propagandowego!!!!

• dokowski Na szczęśnie mamy do czynienia ze wspomnieniami... 19.04.04, 23:17
          Gość portalu: Astra napisał(a):

> Jesli chcecie pisac o negatywach islamu to opierajcie sie na faktach inaczej
          > niczym nie roznicie sie od terroryzmu propagandowego!!!!

... ofiary takiego usiłowania morderstwa, podpalonej przez wyznaczonego spośród
          krewnych kata, cudem uratowanej przez jakąś Szwajcarkę. Są to więc wspomnienia
          islamistki z pierwszej ręki - czyste fakty podane bez pośrednictwa kłamliwych
          dziennikarzy czy polityków. Nie istnieją lepsze źródła. Wasza islamska
          propaganda prezentuje się przy tym nie lepiej niż relacje Stefka Burczymuchy.
    • dokowski Drobne doprecyzowanie 19.04.04, 23:07
      dokowski napisał:

> Jeżeli kobieta rodzi 15 dzieci, z czego 7 zabija zaraz po urodzeniu, bo są
      > dziewczynkami, to na jakich ludzi w takiej rodzinie mogą wyrosnąć chłopcy

Oczywiście mowa tu jest o mordowaniu dzieci pod przymusem, gdyż kobieta jest
      niewolnicą mężczyzn a do własnych dzieci nie ma prawa. Nie może być gorszego
      upodlenia kobiety niż zmuszenie jej do mordowania własnych dzieci.
      • Gość: swen Re: Drobne doprecyzowanie IP: 212.143.101.* 19.04.04, 23:35
        glupie bxdziagwy -tylko tak mozna papisac o polkach popierajacych islam. te
        ktore sie nabraly na pieknych o alabastrowej skorze arabach i wyszly za maz
        zatrudniaja teraz rutkowskiego do odbicia dzieci ktore tatus musi koniecznie
        wychowac w 'kulturze' islamu. nie pomaga placz i zgrzytanie zebow. arab nie
        jest na lzy kobiety czuly.palenie kobiet czy polewanie kwasem jest modnym
        islamskim sposobem wyrazania dezaprobaty. sady islamskie z reguly uniewinniaja
        troskliwych malzonkow za te czyny poniewaz sa zgodne z prawem islamskim
        • oleg3 Drobne (?) fałszerstwo 19.04.04, 23:39
          Gość portalu: swen napisał(a):

> palenie kobiet czy polewanie kwasem jest modnym
          > islamskim sposobem wyrazania dezaprobaty. sady islamskie z reguly
          uniewinniaja
          > troskliwych malzonkow za te czyny poniewaz sa zgodne z prawem islamskim

Nie kłam.
          • pan.scan O kłamstwie. 20.04.04, 00:43
            Znam przypadki (od znajomych mi naszych lekarzy pracujacych w dużym szpitalu
            w "cywilizowanym" kraju arabskim) o przypalaniu podręczną lut-lampą genitaliów
            dziewczyn, które zaocznie sprzedane nie chciały iść do tego, za którego ją
            sprzedano. Tak naznaczona - nie miała dokąd iść - szła więc do
            narzeczonego-oprawcy.
            Znam również przypadki zszywania poszarpanych męskich genitaliów, kiedy w
            uniesieniu kochanek przelatywał sukę. Z braku pieniędzy na kobietę.
            • oleg3 Dla jasności 20.04.04, 06:17
              Ja nie twierdziłem i nie twierdzę, że takie przypadki nie występują. Twierdzę
              tylko, że jest to SPRZECZNE z prawem islamskim.
              • Gość: swen Re: Dla jasności olegu IP: 212.143.101.* 20.04.04, 06:42
                W Pakistanie, państwie dysponującym bronią atomową, obyczaj zezwala mężczyznom
                niemal bezkarnie zabijać swe żony, siostry, córki i matki w imię honoru.
                Wiarołomstwa nie trzeba udowadniać. Wystarczy cień podejrzenia, by fanatycy
                sięgnęli po strzelbę, nóż czy siekierę, oblali kobietę kwasem solnym albo
                benzyną i podpalili. Zdarza się często, że oskarżenie o zdradę jest jedynie
                wygodnym, akceptowanym przez władzę i otoczenie pretekstem do pozbycia się
                małżonki. Tylko czasami mordercy trafiają za kratki

filmweb.pl/FilmDescriptions?id=99412#99412
                takich opisów znajdziesz w internecie wiele leniuszku.niepisz wiec ze klamie
                • oleg3 Dla jasności swenie 20.04.04, 06:52
                  W Polsce powszechnym zwyczajem jest dawanie łapówek policjantom i ministrom.
                  Nikt jednak nie twierdzi, że prawdziwe jest zdanie: W Polsce korupcja jest
                  zgodna z prawem.
                  • Gość: swen Re: Dla jasności swenie IP: 212.143.101.* 20.04.04, 18:58
                    oleg3 napisał:

> W Polsce powszechnym zwyczajem jest dawanie łapówek policjantom i ministrom.
                    > Nikt jednak nie twierdzi, że prawdziwe jest zdanie: W Polsce korupcja jest
                    > zgodna z prawem.

porownanie zupelnie nie trafne bo zakladasz, ze mullowie, immamowie, przywodcy
                    wioskowi i inne diably, ktore toleruja niecne tradycje nie znaja koranu, a
                    przeciez oni znaja. tym praktykom przeciwstawiaja sie immamy miejskie czy
                    stoleczne co niewiele zmienia. szkolenie talibow to tez sprawka tych od allah
                    akbar. wszystkie niecne czyny usprawiedliwaja gleboka wiara i przywiazaniem do
                    tradycji islamskiej. islam jest religia zbojow i szubrawcow o czym swiadcza
                    czyny a nie slowa.
              • pan.scan Re: Dla jasności 20.04.04, 08:00
                serwisy.gazeta.pl/wysokie_obcasy/1,53662,1550947.html
                • oleg3 Dzięki scanie 20.04.04, 08:15
                  "Sprawcy pozostaliby bezkarni, gdyby do sprawy nie wtrącił się -
                  nieoczekiwanie - miejscowy kaznodzieja. W kazaniu po piątkowych modłach potępił
                  incydent. - Nigdy nie słyszałem o większym barbarzyństwie i niesprawiedliwości -
                  powiedział. - Panczajat postąpił wbrew islamowi."
                  • pan.scan Proszę uprzejmie. 20.04.04, 08:22
                    W ilu przypadkach braknie "miejscowych kaznodziejów"?
                    Dla mnie to bardziej istotne.
                • pan.scan P.S. 20.04.04, 08:20
                  Musiałem odszukać.

"Masz być posłuszna - mówiła babcia. - Masz być cierpliwa. Masz słuchać Boga,
                  ojca, męża, brata, rodziny, klanu. Od tego zależy twój honor. Za to dostaniesz
                  nagrodę na tamtym świecie. Dla kobiet są tam daktyle i winogrona".

serwisy.gazeta.pl/wysokie_obcasy/1,53662,1411663.html

"W 2000 Roku minęło jedenaście lat, odkąd opuściłam swój kraj, nękany wojnami i
                  klęskami głodu. Nie wiedziałam, co się stało z moją rodziną, a tymczasem miałam
                  w Los Angeles wziąć udział w dyskusji panelowej na temat rytualnego okaleczania
                  kobiet. Zgodziłam się zabrać głos, chociaż nie przyszło mi to łatwo. W 1995
                  roku złamałam surowe tabu obyczajowe i opowiedziałam o tym, co mnie samą
                  spotkało. Zezwolono mi nawet na zreferowanie tego tematu na forum Organizacji
                  Narodów Zjednoczonych, ale każde takie wystąpienie wiązało się dla mnie z
                  przykrymi wspomnieniami. Prawda bowiem wyglądała tak, że będąc dziewczynką
                  niewiele większą od kozy, błagałam matkę, aby poddała mnie zabiegowi
                  obrzezania, gdyż słyszałam, że dopiero to uczyni mnie naprawdę czystą dziewicą.

Zabieg polegał na tym, że matka trzymała mnie mocno, podczas gdy stara kobieta
                  wycięła mi łechtaczkę wraz z częścią sromu, a ranę zszyła, pozostawiając
                  zaledwie otworek nie większy od główki zapałki, którym mógł wydostawać się mocz
                  i krew miesiączkowa.

Przedtem nie miałam pojęcia, na czym rzecz polega, gdyż był to temat tabu,
                  którego nigdy nie poruszałyśmy w rozmowach. Przypuszczałam, chociaż nikt nie
                  powiedział mi tego wprost, że ten właśnie zabieg stał się przyczyną śmierci
                  mojej siostry Halimo, bardzo pięknej dziewczyny. Prawdopodobnie umarła na
                  skutek wykrwawienia albo zakażenia, bo midgaan, czyli kobiety specjalizujące
                  się w tych czynnościach, wykonują je zwykle za pomocą brzytwy lub noża
                  ostrzonego na kamieniu. W społeczeństwie somalijskim zalicza się je do kasty
                  niedotykalnych, gdyż pochodzą z plemienia, które nie wywodzi się bezpośrednio
                  od Mahometa. Do tamowania krwawienia po zabiegu używały pasty z mirry, ale
                  jeśli mimo to w ranę wdawała się infekcja, nie miały przecież penicyliny!
                  Dopiero narzeczony w noc poślubną siłą rozrywał lub rozcinał "zapieczętowane" w
                  ten sposób wejście do pochwy.

serwisy.gazeta.pl/ksiazki/1,20750,1115787.html
                  • oleg3 Re: P.S. 20.04.04, 08:27
                    Miły scanie,

te fakty są mi znane i przejmują mnie przerażeniem. Jak już wcześniej pisałem,
                    idzie mi wąłącznie o to, że Koran i szariat zakreślają ramy fizycznej przemocy
                    wobec kobiet.

W Nigerii sądy islamskie skazały niedawno kilka kobiet na ukamienowanie. Były
                    głośne protesty międzynarodowe. Ale wymowa tego wątku jest taka, że islam
                    dopuszcza np. palenie żywcem kobiet przez rodzinę. To nie jest prawdą.

Ukłony
                    • pan.scan Re: P.S. 20.04.04, 09:02
                      Drogi Olegu,

Tylko człowiek o chorych zmysłach mógłby przyjąć jako prawdę, że "palenie
                      kobiet jest dopuszczalne przez islam".
                      Ja sprawę tę (traktując ją hasłowo) widzę w innym aspekcie - sądzę że mamy to
                      samo odczucie.

Otóż według "Słownika Języka Polskiego" kultura to 'całokształt materialnego i
                      duchowego dorobku ludzkości gromadzony, utrwalany i wzbogacany w ciągu jej
                      dziejów, przekazywany z pokolenia na pokolenie'.

Jestem przeciwny wszelkim pojęciom – znanym i nam z narodowej autopsji typu
                      "kulturtraeger" - również i tym w wydaniu z Iraku AD 2003/2004. Jednakowoż jest
                      coś, co dla mnie jest wartością uniwersalną, i nieuznawanie ich nie znajdzie we
                      mnie zrozumienia, mimo całego mego szacunku dla różnych kultur i mej
                      świadomości ich odrębności a co powoduje, że sam chętnie zostałbym tragarzem.

Kłaniam się również,

• Gość: swen Dlaczego nie ma gini w tym watku????? IP: 212.143.101.* 21.04.04, 17:20
      pewnie lubi te niewyszukane islamskie pieszczoty bo nic innego nie przychodzi
      mnie do glowy. taka znawczyni islamu a tu cisza wymowna bo gini nie ma skad
      zacytowac jakimi wspanialymi mezulkami sa wyznawcy proroka i szaron tez o tym
      sie nie wypowiada. co gini sobie zyczysz?????
      ukamienowanko
      maseczka z kwasu solnego
      a moze przypiekanie zywym ogniem??????

• Gość: miłka Re: Dlaczego nie ma gini w tym watku????? IP: *.chello.pl 21.04.04, 17:41
        Nie pojęte jest jak można tych zbujów, jakże trafnie ich okresliłeś, bronić.
        Jeszcze do pewnego stopnia mogłabym wytłumaczyć to sobie w przypadku mężczyzn.
        Ci to pewnie damscy bokserzy, którym marzą się islamskie porządki w Polsce, ale
        kobiety? To trzeba mieć głowę przenicowaną na lewą stronę.
      • dokowski Może wpisała mnie na listę nieprzyjaciół. Ostatnio 22.04.04, 17:20
        lansuję na FA tę medodę walki z chamstwem, i zachęcam tych, co uważają mnie za
        chama, żeby wpisali mnie na swoja czarną listę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka