Dodaj do ulubionych

Czy wysłałeś SMS do Papieża ?

21.04.04, 20:59
- nie bądź kutwą, nie żałuj tych paru groszy.
Podziękuj w ten sposób sławnemu Rodakowi za jego wkład w dobrobyt i pokój na
świecie, po 25 latach przewodzenia społeczności katolików.

Drobiazg, jakim jest obecna, otwarta Wojna chrześcijan z Islamem, możesz
pominąć, jak i inne niewygodne okoliczności, podważające jedynie słuszne
metody krzewienia a'la Watykan.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jan Właśnie przyleciałeś z Marsa? IP: *.dclient.hispeed.ch 21.04.04, 21:35
      rolotomasi napisał:
      > Drobiazg, jakim jest obecna, otwarta Wojna chrześcijan z Islamem, możesz
      > pominąć, jak i inne niewygodne okoliczności, podważające jedynie słuszne
      > metody krzewienia a'la Watykan.

Owszem trwa wojna islamu z chrześcijaństwem, lecz nie zauważyłem, by Papież
      brał w niej udział, chyba że i jego zaatakują.

A wolę krzewienia widzę - Europa już jest infiltrowana przez miliony
      muzułmanów, z których znowu większość nie ma z tą wojną nic wspólnego, ale do
      położenia Europy na kolana wystarczy kilkudziesięciu zdecydowanych. Głupie, że
      nawet za to właśnie Europejczycy będą przepraszać, taka ich natura,
      przynajmniej niektórych.

Rozumiem, że już jesteś na kursie Koranu?
    • Gość: Cham ralatamsti Re: Czy wysłałeś SMS do Papieża ? IP: 207.44.154.* 21.04.04, 21:37
      Trwa otwarta wojna z powodu Palestyny. Czy taki marny kraik jak Palestyna
      przyczyni sie do dalszego wzrostu konfliktu Islamistow z amerykanskim imperium?
      Oddajmy Palestyne Arabom to skonczy sie ta wojna. I to szybko. Papiez wzywal od
      poczatku do pokoju -przed najazdem. Amnezja u ciebie rolotomasti? Czy kompleks
      z powodu mniejszosci?
      • Gość: żyd Re: Czy wysłałeś SMS do Papieża ? IP: *.p.lodz.pl 22.04.04, 19:22
        Oddajmy. Palestynę Arabom, Afganistan Talibom, Irak fundamentalistom. Będzie
        spokój przez parę lat, póki nie przepieprzą tego, co dostaną. Potem oddamy im
        Izrael, Kuwejt, potem Francję i Niemcy. Ktoś nam zawsze będzie przywoził pokój.
    • Gość: Cham Re: Czy wysłałeś smrodek do urbana? IP: 207.44.154.* 21.04.04, 21:41
      Rolotomasi nie jada kielbasi? Wieprzowej.
    • wolomin_w_nocy o kurna 21.04.04, 22:15
      a ja myślałem, że jankesi chcą usunąć dyktatora, zainstalować demokrację, i
      oddać władze narodowi irackiemu,
      • rolotomasi Re: Czy wysłałeś SMS do Papieża ? 22.04.04, 00:58
        Nie chciałem być tematem, przed- było nie było papierzem, ale -
        ale pytają, więc odpowiadam, czy jem kielbasę wieprzową, czy byłem na marsie itd
        << Nie ma znaczenia! dla paru istotnych faktów, z dzisiejszego dnia chociażby>>
        Przywódca świata chrześcijan świętuje sobie w Rzymie, a w Rijadzie i Basrze lu-
        dzie uczą się latać na wybuchających bombach - Ja czynię go współodpowiedzialnym
        za te zdarzenia, wieńczące 25-lecie papieskich rządów.
        Taka jest odpowiedź na temat, co jem, a czego nie i z kim indifferent
        • Gość: Jan A co Ty zrobiłeś? IP: *.dclient.hispeed.ch 22.04.04, 01:58
          rolotomasi napisał:
          > Ja czynię go współodpowiedzialnym
          > za te zdarzenia, wieńczące 25-lecie papieskich rządów.

A ja czynię Ciebie współodpowiedzialnym.

Wiesz, można Papieża nie lubić, ale teoria, że rządzi on światem nieislamskim,
          jest dość zaskakująca.

Ciekawe, że nie upominasz się o Kim Jong Ila, który też ma wpływ (i to durny)
          na losy świata.

Tyle na razie, bo jak nie przedstawisz jakichś argumentów, jakie tu widzisz
          związki przyczynowo-skutkowe, nie ma co z Tobą dyskutować.

To nie jest problem być nastolatkiem, kiedyś się dorasta.
          Zapytaj polonistki, jak się pisze "papierzem".
          • rolotomasi Re: A co Ty zrobiłeś? << a kto pyta ? 22.04.04, 02:57
            " A ja czynię Ciebie współodpowiedzialnym.

Wiesz, można Papieża nie lubić, ale teoria, że rządzi on światem nieislamskim,
            jest dość zaskakująca.

Ciekawe, że nie upominasz się o Kim Jong Ila, który też ma wpływ (i to durny)
            na losy świata.

Tyle na razie, bo jak nie przedstawisz jakichś argumentów, jakie tu widzisz
            związki przyczynowo-skutkowe, nie ma co z Tobą dyskutować.

To nie jest problem być nastolatkiem, kiedyś się dorasta.
            Zapytaj polonistki, jak się pisze "papierzem". "

Od końca: zauważono rz zamiast ż - obyśmy tylko taki problem z tym mieli,
            niestety, jest to tzw. pobożne życzenie.
            Argumentów nie muszę przedstawiać one są w każdej gazecie, portalu, na ulicy,
            przytułku, biurze pracy, dworcu PKP, no wszędzie !
            Nie upominam się o Kim Dzong Ila, chociaż mi żal jego Narodu. ale i paru innych-
            na razie upominam się o swój naród.
            Teoria o tym że p. NIE RZĄDZI światem nie-islamskim jest nie tyle zaskakująca
            ile bulwersująca !
            • rolotomasi Re: A co Ty zrobiłeś? << a kto pyta ? 22.04.04, 02:59
              miało być: " upominam się o swój Naród ! "
            • Gość: Jan Argumenty IP: *.shl / *.shl.bfh.ch 22.04.04, 09:21
              rolotomasi napisał:
              > Argumentów nie muszę przedstawiać one są w każdej gazecie, portalu, na ulicy,
              > przytułku, biurze pracy, dworcu PKP, no wszędzie !

Polemizowalbym. Jezeli wychodzis z prowokacyjna i bzdurna teza, to moglbys sie
              jednak pofatygowac i przytoczyc jakies argumenty.
              Slyszalem juz rozne rzeczy o Papiezu - ze jest zniedoleznialym staruszkiem,
              itp. ale ze rzadzi reszta swiata, to jeszcze nie.
              Jedna piata ludnosci swiata rzadzi Hu Jintao i to ze spora dyscyplina - idz
              najpierw do niego.
              • rolotomasi Re: No to jak>> wysłałeś SMS do Papieża , czy nie? 22.04.04, 16:20
                Argumentów nie muszę przedstawiać one są w każdej gazecie, portalu, na ulicy,
                przytułku, biurze pracy, dworcu PKP, no wszędzie !
                - nie jesteśmy w szkole, a ja nie jestem nauczycielem, jak już, to
                przewodnikiem po. Można iść, można patrzeć, ale za głowę ciągnąć nie będę = jak
                te panie>> chcą albo nie, nic na siłę.
                Proste, prawda ?
    • Gość: Diradca KK wciaz szuka nowych sposobow zarobku ? IP: 195.145.228.* 22.04.04, 02:03
      Idz zebrac z czapka na dworcu kolejowym,petaku.
    • indris Czy nie zauważyłeś Reformacji ? 22.04.04, 16:33
      Była juz prawie 500 lat temu, ale jej skutki trwają do dzisiaj. A wyrażają się
      m. in tym, że wcale nie wszyscy chrześcijanie uważają papieża za autorytet.
      Może też nie zauważyłeś, że G.W. Bush i popierający go neoconsi są albo
      PROTESTANTAMI albo Żydami. Pewnie też nie zauważyłeś, że do ostatniej chwili
      przed atakiem na Irak Watykan i Jan Paweł II osobiście czynił wszelkie wysiłki,
      żeby zatrzymać wojnę.
      Stroną w obecnej wojnie NIE są więc chrześcijanie, a co najwyżej protestanccy
      fundamentaliści z USA. Ale za nich Papież naprawdę nie odpowiada bardziej niż
      za Tamilskie Tygrysy na Sri Lance.
      • Gość: Galba Przepraszam bardzo IP: 144.57.128.* 22.04.04, 16:36
        > Stroną w obecnej wojnie NIE są więc chrześcijanie, a co najwyżej protestanccy
        > fundamentaliści z USA.

Ja nie jestem z USA (choć faktycznie w tej chwili nie jestem także w Polsce),
        nie jestem także protestanckim fundamentalistą a do bycia stroną w tej wojnie
        światów jednak się poczuwam.

G.
        • rolotomasi REFORMACJA ? TO JUŻ BYŁO. NEXT ! 22.04.04, 17:18
          Stroną w obecnej wojnie NIE są więc chrześcijanie, a co najwyżej protestanccy
          fundamentaliści z USA. Ale za nich Papież naprawdę nie odpowiada bardziej niż
          za Tamilskie Tygrysy na Sri Lance. " << na prawdę ?

Różne są sposoby rozwadniania ODPOWIEDZIALNOŚCI , mogą być nimi wymieniane
          narodowości i kolejne konflikty, czekam na następne.

Co nie zmienia faktów : 25-lecia obecności papierza w ścisłym menedżmencie
          politycznym świata, i obecnie trwającej, od 11 września 2001r,
          Wojny cywilizacji= religi.
          • indris Konflikty i fakty 22.04.04, 17:33
            "Wojnę" to ogłosił Bush po 11 września i to NIE chrześcijaństwa i NIE z
            islamem, ale USA z terroryzmem. A tak naprawdę, to terroryzm istniał oczywiście
            na długo przed wspomnianą datą.
            A właśnie Papież zrobił wszystko, żeby odebrać temu konfliktowi pozory wojny
            religii. To są fakty powszechnie znane. Z drugiej strony fundamentaliści
            muzułmańscy też atakują raczej cywilizację Zachodu - który jest w dużej części
            laicki - niż religię. Atakują także laickie kraje z większościa muzułmańską jak
            Turcja czy Indonezja a nawet "religijne" jak Arabia Saudyjska.
        • indris Jednostki i grupy 22.04.04, 17:23
          Pisałem o grupach wśród chrześcijan. Oczywiście stanowisko Busha mogą podzielać
          również np. katolicy, ale wtedy nie są reprezentatywni dla Kościoła
          katolickiego.
          A jeśli chodzi o koncepcje wojny chrześcijaństwa z islamem, to nie podziela
          jej - przynajmniej werbalnie - również sam Bush.
    • Gość: Polak. Re: Czy wysłałeś SMS do Papieża ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 17:07
      A czy On wysłał SMS do mnie?,czy docenił mój wkład w dobrobyt,jakim
      przyczyniłem się wieloletnią swoją pracą na rzecz Ojczyzny? a nie jej skubaniem
      na każdym kroku? "jak jego urzędnicy?". Ja pracowałem, On gadał i gada dalej a
      za to nie siejąc i nie orząc zbiera plony. To chore i od tego "towarzystwa"
      radzę z daleka.
      • rolotomasi Czy wysłałeś SMS do Papieża, i dlaczego nie . 22.04.04, 18:53
        " Papież zrobił wszystko, żeby odebrać temu konfliktowi pozory wojny
        religii "

Kocham, autentycznie kocham to sformułowanie : " zrobił wszystko "
        <<używane, jak przerywnik, przez p. polityków. To, czy rzeczywiście 'zrobił
        wszystko' oceniam negatywnie, zresztą efekt widać codziennie. Dla jasności ;
        współczuję Mu szczerze <<zobaczyć za życia kompletne fiasko(jego-życia), to nie
        jest to, co bym życzył, sobie też.
        Głębsze analizy jeszcze będą, to pewne, ale na teraz, podsumowanie jego
        politycznej działalności w XX wieku wypada -szczególnie na tle innych znaczących
        postaci- przygnębiająco smutno, ponuro wręcz indifferent
        • rolotomasi Re: Czy wysłałeś SMS do Papieża, i dlaczego nie . 23.04.04, 17:35
          " Co nie zmienia faktów : 25-lecia obecności papierza w ścisłym menedżmencie
          politycznym świata, i obecnie trwającej, od 11 września 2001r,
          Wojny cywilizacji= religi. "

Wygląda na to, że potrzeba czasu, na utrwalenie oczywistej Prawdy,
          kilku znas już zauważyło ~pewne nielogiczności~ w ćwierć-wieczu rządów Wielkiego
          rodaka -nie ma się co gniewać, tak to wygląda,i papierz to też wie bardzo dobrze
    • rospon Oto Polacy.Nabijanie się z największego Autorytetu 23.04.04, 17:45
      jakim jest Ojciec Święty karane winno być.
      • dragon.w Re: Oto Polacy.Nabijanie się z największego Autor 23.04.04, 17:57
        a czyż ty rolmopsik wysłałeś
        już do swojego immama
        sms z podzięką za mordowanie
        niewinnych ludzi?
      • Gość: Katolik. Re: Oto Polacy.Nabijanie się z największego Autor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 18:10
        Tak powinno być karane,po katolicku, przez ukrzyżowanie żywcem, albo przez
        wyrwanie na żywca serca.Można też nożem wypruć flaki, albo siekierą rozbić
        głowę tak, żeby mózg wypłynął. Potem w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku
        można pójść do kośćiółka i wyspowiadać się i wrócić do domciu jak świeżo
        narodzony, z rogrzeszeniem i zadowoleniem.
    • rospon Pzyzwolenia do plucia na Kościół,wiarę największe 23.04.04, 18:21
      jej Autorytety nie będzie nigdy.
      • rolotomasi Re: Przyzwolenie do plucia na kośćKatol 23.04.04, 20:06
        Jasiu, czy,jak tam komu, O pluciu sami tzw. wierzący piszą najwięcej i wyłącznie

Prezentuję tu pogląd- polityczny - a nie religijny ! że bilans jest ujemny.
        bilans 25lat rządów sławnego Rodaka. Przykra Prawda, co ?
        Jego mi żal,
        a Was ?
        zobaczymy.
        • Gość: . Re: Przyzwolenie do plucia na kośćKatol IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.04.04, 01:51
          rolotomasi napisał:

> Jasiu, czy,jak tam komu, O pluciu sami tzw. wierzący piszą najwięcej i
          wyłączni
          > e
          >
          > Prezentuję tu pogląd- polityczny - a nie religijny ! że bilans jest ujemny.
          > bilans 25lat rządów sławnego Rodaka. Przykra Prawda, co ?
          > Jego mi żal,
          > a Was ?
          > zobaczymy.

Skąd się takie matoły biorą. Pluj w oczy a on powie że deszcz pada.
          • rolotomasi Re: Czy wysłałeś SMS do Papieża ? 25.04.04, 19:45
            Napisz ! pójdziesz do nieba,
            może.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka