pamin1 12.10.05, 07:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barrykent Bulterier PiS poległ za Wehrmacht 12.10.05, 07:10 moim zdaniem material ten mial na celu zwrocic uwage nietyle na dziadka donalda ile na postawe kaczynskiego w tej sprawie i pokazac jaki to on jest praworzadny szkoda tylko ze bylo to z gory zaplanowane dzialanie a nie spontaniczna postawa. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Zatopic Kuskiego 12.10.05, 07:40 Jakby ktos mial watpliwosci jak bedzie wygladala Polska Kaczynskich, to teraz nie powinien. Banda nieudacznikow i fuszerow, ktorzy nawet porzadnej intrygi nie potrafia snuc Kurski do "Kurska"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: A pamietacie, dlaczego zatonał "Kursk"?Pamiet 12.10.05, 08:03 Kurski ukradl korek? Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Kurski moja percepcja apelu RM: zatopić PO, za 12.10.05, 10:01 Moja percepcja apelu RM: zatopić PO, zatopić Tuska! Ja Radio Maryja zrozumiałem następująco: PiS da Ci zawsze, PO nie dla ciebie. Pomyślałem : obiecanki, cacanki! Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Jak Cię cudza sobaka ugryzie.... 12.10.05, 11:42 ....to masz pretencje nie do psiny (choć należy się jej zdzielenie w łeb), ale do właściciela. I z tej właśnie prostej przyczyny koncentrowanie sie na Kurskim jest niecelowe. Nasz jaśnie oświecony Mister Etyki i Moralności, Lech K. spędził spory kawałek wczorajszego dnia: 1) uprawdopodabniając wypowiedzi Kurskiego (że niby nie kłamie), 2) potem go broniąc (że to prowokacja dziennikarza Angory), 3) a resztę dnia twierdząc, że nic o tym nie wiedział. Te dwie pierwsze czynności wskazują tym, co się wczesniej nie zorientowali, że dla wyniku wyborczego zapisałby własną matkę do Oświęcimia (na ochotnika), a co dopiero dziadka Tuska do Wermachtu. Ta trzecia wskazuje - jeśli prawdziwa - że nadaje się najwyżej na stanowisko babci klozetowej, bo tu nie ma podwładnych, za których wszystkie poczynania się odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Jak Cię cudza sobaka ugryzie.... 12.10.05, 13:45 Dla mnie osobiście znamienne jest, że ten faci (Lech K. znaczy się) nigdy nic nie wie. Pytany o warszawską broszurę - nic nie wie na jej temat (choć jest prezydentem miasta i napisał słowo wstępne do wydawnictwa) Pytany o działania swojego sztabu też nic nie wie. Panie K. czy tak ma wyglądać pańska prezydentura? Trochę straszno i śmieszno będzie gdy Kaczyński na jakiejś międzynarodowej konferencji powie JA NIC NIE WIEM! Odpowiedz Link Zgłoś
heiltusek Kurski zatopił Tuska, nie da się tego odkręcić 12.10.05, 13:57 Troche pozno Tusk zareagowal na to co Kurski powtorzyl o kandydacie z PO. Te wiadomosci od miesiecy kraza i jakos mu nie przeszkadzaly. No ale teraz walczy sie o kazdy glos, nie tylko o dobra opinie w Rzeszy, skad mozna otrzymac pieniadze na kampanie. Niech Tusk sprobuje zdementowac swoje wlasne wypowiedzi, ze "Polskośc to nienormalność!" Kandydat na prezydenta Polski po takiej wypowiedzi jest ZEREM!!! Polskość to nienormalność (...)Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu (...)Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski tej na ziemi, konkretnej, przegranej, brudnej i biednej(...)- tak Donald Tusk wypowiadał się w 1987 roku w wywiadzie dla czasopisma "Znak". Skandaliczna wypowiedż kandydata na prezydenta RP, Donalda Tuska na temat Polski i polskości: "...husarie i ułani, powstańcy i marszałkowie, majaczą Dzikie Pola i Jasna Góra, dziejowe misje, polskie miesiące, zwycięstwa i klęski. Zwycięstwa? Jak wyzwolić się z tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność - takie skojarzenie narzuca mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnej ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski tej na ziemi, konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem." Tak wypowiadał się na temat Polski i polskości obecny kandydat na prezydenta RP Donald Tusk w ankiecie dla magazynu "Znak" numer 11-12 w roku 1987 (str.190).Tusk wziął wtedy udział w ankiecie "Czym jest polskość?" rozpisanej przez wspomniany miesięcznik. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza Re: Kurski zatopił Tuska, nie da się tego odkręci 12.10.05, 14:15 u > (...)Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski tej na ziemi, konkretnej, > przegranej, brudnej i biednej(...)- tak Donald Tusk bardzo piekny tekst, subtelny i nie latwy do zrozumienia.. Wlasnie jak wyzwolic z tych nafaszerowanych stereotypow, ktrorymi bylismy ( jestesmy) karmieni od niemowlecia? To jest ten bunt, bunt o realnosc, rzeczywistosc prawdziwego polaka a nie wieczna walka z widmami przeszlosci. Bo nasza przyszlosc jest w nurtach nowych koncepcji, marzen czy idealow. Respektujmy pamiec ale zyjmy przyszloscia. Odpowiedz Link Zgłoś
ann_karska1 Re: Kurski zatopił Tuska, nie da się tego odkręci 12.10.05, 15:03 > > (...)Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski tej na ziemi, konkretn > ej, > > przegranej, brudnej i biednej(...)- tak Donald Tusk > TUSKA TRZEBA DOBRZE PRZESWITLIC !!! AZEBY PO WYBORZE NIE OKAZALO SIE ZE KURSKI ODKRYCH CZUBEK GORY !!!! PS TAK JAK MICHNIK NIECHCCY ODKRYL KRYMINALNA III RP !!! Odpowiedz Link Zgłoś
heiltusek Re: Kurski zatopił Tuska, nie da się tego odkręci 12.10.05, 15:53 ann_karska1 napisała: > > > (...)Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski tej na ziemi, ko > nkretn > > ej, > > > przegranej, brudnej i biednej(...)- tak Donald Tusk > > > > TUSKA TRZEBA DOBRZE PRZESWITLIC !!! > AZEBY PO WYBORZE NIE OKAZALO SIE > ZE KURSKI ODKRYCH CZUBEK GORY !!!! > > PS > TAK JAK MICHNIK NIECHCCY > ODKRYL KRYMINALNA III RP !!! . W wywiadzie było nie tylko o tym, ale i o tym; Kurski mowi: - Układ pokomunistyczny w obliczu oczywistej klęski postawił na Tuska. Dziś w rządzie Belki można spotkać wielu przyjaciół Tuska. - Przykłady? - Gronicki - minister finansów, Socha minister skarbu, Brochwicz doradza Barcikowskiemu, Olechowski desygnowany do rady nadzorczej Orlenu. Kilka dni temu szefem rady nadzorczej został Rafał Jurkowaniec. Najbliższy współpracownik Grzegorza Schetyny. Do niedawna radą nadzorczą kierował Andrzej Długosz (siedzi lewe faktury) - osobisty przyjaciel Tuska... Pan pułkownik Maciej Hunia, prawa ręka Miodowicza i Rokity, za zgodą Barcikowskiego rządzi Agencją bezpieki. Szef PO w Katowicach I. Król został ostatnio wsadzony przez min. Sochę do rady nadzorczej Ciechu.To świadczy o tym że, Układ komuszy postawił na platformę i Tuska - jako strażnika i gwaranta uratowania choćby części ich aktywów. Oni będą mieli nadal wpływ na media. Na służby speckjalne już mają. Ich nieformalne układy rządzą finansami i bankowością. Dzięki Tuskowi mają przetrwać... ...W jego domu mówiło sie po Niemiecku. rodzice byli Gdańszczanami i mówili po Niemiecku. Pisał on sam wielokrotnie o tym w swoich książkach. ...Trzeba wiele wyjaśnić - poważne źródłą na pomorzu mówią o dziadku który wstąpił do wermachtu. Niczego nie wiem napewno, ale trzeba to wyjaśnić. Winię Tuska za tolerowanie tego rodzaju plotek. Nie może milczec powinien zaprzeczyć albo potwierdzić... - Próbuje Pan przestraszyć wyborców? - Nie straszę. Mam wątpliwości i wolę zapytać o nie przed wyborami niż po. Czy ktoś dopatruje sie tu oskarżenia. Takie wątpliwości ma wielu pomorzan. Odpowiedz Link Zgłoś
heiltusek Re: Kurski zatopił Tuska, nie da się tego odkręci 12.10.05, 15:57 > TUSKA TRZEBA DOBRZE PRZESWITLIC !!! > AZEBY PO WYBORZE NIE OKAZALO SIE > ZE KURSKI ODKRYCH CZUBEK GORY !!!! > > PS > TAK JAK MICHNIK NIECHCCY > ODKRYL KRYMINALNA III RP !!! W wywiadzie było nie tylko o tym, ale i o tym; Kurski mowi: - Układ pokomunistyczny w obliczu oczywistej klęski postawił na Tuska. Dziś w rządzie Belki można spotkać wielu przyjaciół Tuska. - Przykłady? - Gronicki - minister finansów, Socha minister skarbu, Brochwicz doradza Barcikowskiemu, Olechowski desygnowany do rady nadzorczej Orlenu. Kilka dni temu szefem rady nadzorczej został Rafał Jurkowaniec. Najbliższy współpracownik Grzegorza Schetyny. Do niedawna radą nadzorczą kierował Andrzej Długosz (siedzi lewe faktury) - osobisty przyjaciel Tuska... Pan pułkownik Maciej Hunia, prawa ręka Miodowicza i Rokity, za zgodą Barcikowskiego rządzi Agencją bezpieki. Szef PO w Katowicach I. Król został ostatnio wsadzony przez min. Sochę do rady nadzorczej Ciechu.To świadczy o tym że, Układ komuszy postawił na platformę i Tuska - jako strażnika i gwaranta uratowania choćby części ich aktywów. Oni będą mieli nadal wpływ na media. Na służby speckjalne już mają. Ich nieformalne układy rządzą finansami i bankowością. Dzięki Tuskowi mają przetrwać... ...W jego domu mówiło sie po Niemiecku. rodzice byli Gdańszczanami i mówili po Niemiecku. Pisał on sam wielokrotnie o tym w swoich książkach. ...Trzeba wiele wyjaśnić - poważne źródłą na pomorzu mówią o dziadku który wstąpił do wermachtu. Niczego nie wiem napewno, ale trzeba to wyjaśnić. Winię Tuska za tolerowanie tego rodzaju plotek. Nie może milczec powinien zaprzeczyć albo potwierdzić... - Próbuje Pan przestraszyć wyborców? - Nie straszę. Mam wątpliwości i wolę zapytać o nie przed wyborami niż po. Czy ktoś dopatruje sie tu oskarżenia. Takie wątpliwości ma wielu pomorzan. Odpowiedz Link Zgłoś
heiltusek Re: Kurski zatopił Tuska, nie da się tego odkręci 12.10.05, 15:58 W wywiadzie było nie tylko o tym, ale i o tym; Kurski mowi: - Układ pokomunistyczny w obliczu oczywistej klęski postawił na Tuska. Dziś w rządzie Belki można spotkać wielu przyjaciół Tuska. - Przykłady? - Gronicki - minister finansów, Socha minister skarbu, Brochwicz doradza Barcikowskiemu, Olechowski desygnowany do rady nadzorczej Orlenu. Kilka dni temu szefem rady nadzorczej został Rafał Jurkowaniec. Najbliższy współpracownik Grzegorza Schetyny. Do niedawna radą nadzorczą kierował Andrzej Długosz (siedzi lewe faktury) - osobisty przyjaciel Tuska... Pan pułkownik Maciej Hunia, prawa ręka Miodowicza i Rokity, za zgodą Barcikowskiego rządzi Agencją bezpieki. Szef PO w Katowicach I. Król został ostatnio wsadzony przez min. Sochę do rady nadzorczej Ciechu.To świadczy o tym że, Układ komuszy postawił na platformę i Tuska - jako strażnika i gwaranta uratowania choćby części ich aktywów. Oni będą mieli nadal wpływ na media. Na służby speckjalne już mają. Ich nieformalne układy rządzą finansami i bankowością. Dzięki Tuskowi mają przetrwać... ...W jego domu mówiło sie po Niemiecku. rodzice byli Gdańszczanami i mówili po Niemiecku. Pisał on sam wielokrotnie o tym w swoich książkach. ...Trzeba wiele wyjaśnić - poważne źródłą na pomorzu mówią o dziadku który wstąpił do wermachtu. Niczego nie wiem napewno, ale trzeba to wyjaśnić. Winię Tuska za tolerowanie tego rodzaju plotek. Nie może milczec powinien zaprzeczyć albo potwierdzić... - Próbuje Pan przestraszyć wyborców? - Nie straszę. Mam wątpliwości i wolę zapytać o nie przed wyborami niż po. Czy ktoś dopatruje sie tu oskarżenia. Takie wątpliwości ma wielu pomorzan. Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_brat Re: Kurski zatopił Tuska, nie da się tego odkręci 13.10.05, 16:01 a moze anna kurska? wstydz sie osobniku za to co piszesz, jesli przodkowie Tuska byli w obozach a ty podtrzymujesz takie po,owienia kim jestes - kim jest piS i jego elektora? nie chce takiej Polski - brudnej, pelnej nienawisci - nie chce kurskiej Polski Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Kurski zatopił Tuska, nie da się tego odkręci 12.10.05, 15:25 Pieknie powiedziane, teksty trzeba umieć zrozumieć. A przywary polskie szkalować. a tak mysli 50% młodych Polaków, gdzie pełno moherowych beretów, teorii spiskowych. sr.. się zechciewa czsami na taki kraj >Polskość to nienormalność (...)Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu >(...)Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski tej na ziemi, konkretnej, <przegranej, brudnej i biednej(...)- tak Donald Tusk wypowiadał się w 1987 roku <w wywiadzie dla czasopisma "Znak". Skandaliczna wypowiedż kandydata na <prezydenta RP, Donalda Tuska na temat Polski i polskości: Odpowiedz Link Zgłoś
warry Re: Kurski zatopił Tuska, nie da się tego odkręci 12.10.05, 15:58 Cóż, historia zna przypadki jeńców obozów koncentracyjnych, którzy bardzo udanie współpracowali z oprawcami... Czyli bycie w obozie i bycie żołnierzem Wehrmachtu raczej się nie wyklucza... Ale nie o to chodzi- Tusk nie powinien być prezydentem, bo daje sobą manipulować (Olechowskiemu, zresztą to, kto nim manipuluje, jest zupełnie nieważne- prezydent powinien sam podejmować swoje decyzje, uwzględniając opinie innych, ale nie słuchać ślepo), a poza tym nie ma własnego zdania- a przynajmniej takie sprawia wrażenie. Wiem skądinąd, że określa się mianem liberała, ale nie mówi tego od chyba 4 tygodni głośno, bo boi się spadku notowań! (pamiętacie?- "jestem na wskroś liberałem"- i poleciało parę % ...) Nie mówiąc o tym, że liberałem nie jest, więc wcześniejsze sugestie były kłamliwe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_brat Re: Kurski zatopił Tuska, nie da się tego odkręci 13.10.05, 16:05 oczywiscie, wybierzmy na Prezydenta Lecha "Nic Nie Wiedziałem" Kaczyńskiego! Niech rzadzi nami on i jego bulteriery! Odpowiedz Link Zgłoś
tata.jaro Re: Kurski zatopił Tuska, nie da się tego odkręci 12.10.05, 16:15 Trzeba patrzec na kontekst. W 1987roku jakie mialy byc poglady. Ta Polska ciazyla - kombatanctwem. nic nie mozna bylo zrobic, zadnych perspektyw, i glos Tuska, aby zerwac z przeszloscia i patrzec w przyszlosc byla na miejscu, prawie jak jasnowidz, to bedzie dopiero dobry prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
ann_karska1 SLEPA NIENAWISC BLOKUJE TUSKA !!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.10.05, 15:17 TUSK NIE ODPOWIADA NA PYTANIA ZACHOWUJE SIE JAK W TRANSIE CHROBLIWA NIENAWISC BLOKUJE MU ROZUM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.rucki Re: SLEPA NIENAWISC BLOKUJE TUSKA !!!!!!!!!!!!!!! 12.10.05, 15:26 ann_karska1 napisała: > TUSK NIE ODPOWIADA NA PYTANIA > ZACHOWUJE SIE JAK W TRANSIE > CHROBLIWA NIENAWISC BLOKUJE MU > ROZUM !!! tusk wyraznie przegrywa (i kompromituje sie) z inteligentnym Kaczorem w debata telewizyjnch nie mowiac o tym ze jego program faworyzuje bogaczy ! dlatego kwach radzi tuskowi nie wystepowac w tv tylko jezdzic po Polsce z wyklepanymi na pamiec gagkami !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bennecik Re: SLEPA NIENAWISC BLOKUJE TUSKA !!!!!!!!!!!!!!! 12.10.05, 16:04 > ann_karska1 napisała: tusk wyraznie przegrywa > (i kompromituje sie) > z inteligentnym Kaczorem > w debata telewizyjnch Współczuję Ci dziweczyno ... jeżeli bełkot Kaczora trąci dla Ciebie inteligencją, to nie wiem co Ci odpowiedzieć ... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: SLEPA NIENAWISC BLOKUJE TUSKA !!!!!!!!!!!!!!! 12.10.05, 18:01 Kaczyński to dno. Kompromitacja w Polsce i Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.rucki Re: SLEPA NIENAWISC BLOKUJE TUSKA !!!!!!!!!!!!!!! 12.10.05, 15:30 ann_karska1 napisała: > TUSK NIE ODPOWIADA NA PYTANIA > ZACHOWUJE SIE JAK W TRANSIE > CHROBLIWA NIENAWISC BLOKUJE MU > ROZUM !!! tusk jest zbyt mala inteligentny aby stawic czolo Kaczorowi w dyskusji ! pozostaje mu tylko obrazanie sie ! Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.wronski Re: SLEPA NIENAWISC BLOKUJE TUSKA !!!!!!!!!!!!!!! 12.10.05, 15:45 andrzej.rucki napisał: > ann_karska1 napisała: > > > TUSK NIE ODPOWIADA NA PYTANIA > > ZACHOWUJE SIE JAK W TRANSIE > > CHROBLIWA NIENAWISC BLOKUJE MU > > ROZUM !!! > > tusk jest zbyt mala inteligentny > aby stawic czolo Kaczorowi > w dyskusji ! > pozostaje mu tylko obrazanie sie ! tusk ma psychopatyczne spojrzenie ! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: SLEPA NIENAWISC BLOKUJE TUSKA !!!!!!!!!!!!!!! 12.10.05, 18:02 Kaczyński to bazyliszek. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: SLEPA NIENAWISC BLOKUJE TUSKA !!!!!!!!!!!!!!! 12.10.05, 18:00 Tusk jest przyzwoitym człowiekiem, jedyny na Prezydenta. Kaczyński to cofanie się w rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
franek_bermus Re: SLEPA NIENAWISC BLOKUJE TUSKA !!!!!!!!!!!!!!! 12.10.05, 18:29 wrojoz napisał: > Tusk jest przyzwoitym człowiekiem, jedyny na Prezydenta. Kaczyński to cofanie > się w rozwoju. he he he ! tusk odpowiedzialny jest za krycie najwiekszych aferzystow wz uni wolnosci Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_brat Re: SLEPA NIENAWISC BLOKUJE TUSKA !!!!!!!!!!!!!!! 13.10.05, 16:07 Chorobliwa nienawisc blokuje rozum Tuskowi? a co blokuje rozum panu Wehrmachtowi Kurskiemu? PiS = Pały i Szykany Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Kurski zatopił Tuska, nie da się tego odkręci 12.10.05, 15:30 przeczytałem cytat, kurne, Tusk ma rację, zagłosuję na niego. piszę serio. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Kurski zatopił Tuska, nie da się tego odkręci 12.10.05, 16:31 > przeczytałem cytat, kurne, Tusk ma rację, zagłosuję na niego. piszę serio. A ja nawet całość przeczytałem - jak na tym forum (w różnych wątkach) różne indywidua przyczepiały sie do tego jednego wyrwanego z kontekstu zdania: "Polskość to nienormalność". Oceniłem - na własny użytek - że tekst jest mądry, tyle, że w swej próbie definicji czym jest Polskość, bardzo podobny do kilkadziesiąt lat starszego Transatlantyku Gombrowicza. Tylko Gombrowicz dużo mniej subtelnych określeń używał czasami... Problem w tym, że taki młotek jeden z drugim, potrafi skupić swój mizerny intelekt co najwyżej na jednym - wyrwanym z kotekstu - zdaniu. I memłać je w kółko (różańcowe zapewne) po wszystkich wątkach. Otóż, jak nad tym teraz siedzę, to mam wrażenie, że właśnie to zdanie o Polskości, znowu może dzięki rządom Kaczorów stać się bardzo aktualne. Polskość będzie znaczyć ciągłe grzebanie w aktach i teczkach (z przerwami na ich preparowanie), będzie oznaczać chorobliwą podejrzliwość i szukanie wszędzie wrogów (trzeba będzie czymś uzasadnić biedę i obrócenie obietnic wyborczych w niwecz), będzie oznaczać burzenie wszystkiego, co nie zostało zbudowane przez jedynie słusznych wodzów Jacka & Placka. To dopiero będzie nienormalność. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Kurski zatopił Tuska, nie da się tego odkręci 12.10.05, 18:03 Głosujemy na Tuska. Brawo Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
konstanty52 Re: Kurski zatopił Tuska, nie da się tego odkręci 12.10.05, 18:17 Dziękuję za te dwa głosy. Oczywiście Tusk miał rację mówiąc o TAKIEJ polskości, że jest stanem nienormalnym. Atakujący go przypominają głupców, których razi "fałszywy" Mickiewicz, bo napisał "Litwo, ojczyzno moja". Odpowiedz Link Zgłoś
heiltusek Kurski zatopił Tuska, nie da się tego odkręcić 12.10.05, 13:50 Troche pozno Tusk zareagowal na to co Kurski powtorzyl o kandydacie z PO. Te wiadomosci od miesiecy kraza i jakos mu nie przeszkadzaly. No ale teraz walczy sie o kazdy glos, nie tylko o dobra opinie w Rzeszy, skad mozna otrzymac pieniadze na kampanie. Niech Tusk sprobuje zdementowac swoje wlasne wypowiedzi, ze "Polskośc to nienormalność!" Kandydat na prezydenta Polski po takiej wypowiedzi jest ZEREM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jacoxl Re: Kurski zatopi........ a Tatarzyn za łab trzyma 12.10.05, 14:25 Stara bolszewico-czekistowska metoda. Jak z samochodami na Placu Czerwonym... Zaklinanie rzeczywistości nie pomoże. Jeśli nie w tych wyborach to w nastepnych, uda się ludzi przekonać, że by mieć, trzeba ciężko zasuwać. Chiny sa coraz bliżej. Nie wspominając o Moralności (bez przymiotników i z dużej litery). Może PO to jeszcze nie ta partia, ale coraz bliżej... Odpowiedz Link Zgłoś
ann_karska1 SPRAWDZIC W JAKIM JEZYKU MOWILI TUSKI W DOMU !!!!! 12.10.05, 15:05 w obozach hitlerowski zamykano przeciec tez niemcow !!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.rucki Re: SPRAWDZIC W JAKIM JEZYKU MOWILI TUSKI W DOMU 12.10.05, 15:32 ann_karska1 napisała: > w obozach hitlerowski zamykano przeciec tez niemcow !!! i to jest najbardziej miarodajne !!!!! ps Polskosc to nienormalnosc !!!!!! J. Polski nienormalny jezyk ! Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.wronski Re: SPRAWDZIC W JAKIM JEZYKU MOWILI TUSKI W DOMU 12.10.05, 15:46 andrzej.rucki napisał: > ann_karska1 napisała: > > > w obozach hitlerowski zamykano przeciec tez niemcow !!! > > i to jest najbardziej miarodajne !!!!! > > ps > Polskosc to nienormalnosc !!!!!! > J. Polski nienormalny jezyk ! slusznie ! Odpowiedz Link Zgłoś
tata.jaro Re: SPRAWDZIC W JAKIM JEZYKU MOWILI TUSKI W DOMU 12.10.05, 16:38 Och wy jezykoznawcy, Cimoszko tez powiedzial ze trzeba bylo sie ubezpieczyc, czy zda zdania wyrwane z kontekstu oddaja wszystko, trzeba patrzec na calosc a nia na konteksty i fragmenty, pozdrawiam wszystkich co im zolc zalewa watrobe, patrzcie obiektywnie a nie tylko to co widzi mi sie Odpowiedz Link Zgłoś
bennecik Re: SPRAWDZIC W JAKIM JEZYKU MOWILI TUSKI W DOMU 12.10.05, 16:06 > ps > Polskosc to nienormalnosc !!!!!! > J. Polski nienormalny jezyk ! "Spieprzaj Dziadu" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
heiltusek Re: SPRAWDZIC W JAKIM JEZYKU MOWILI TUSKI W DOMU 12.10.05, 15:44 Po polsku to brzmi mniej wiecej tak: - Presytent wsystkich meneli barco topse i cysto mufi. Mosna sie ucyc, ale ceba uwazac bo sie slini. Co zostaje po odrzuceniu prawa i sprawiedliwosci? Szara strefa i menele. Taki jest ten elektorat. W aresztach i więzieniach Tusk zdobył ponad 80% głosów, wynika z danych udostępnionych na stronach PKW: www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/P/020000/026401_284.htm www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/P/140000/146505_1009.htm www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/P/300000/302408_12.htm www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/P/020000/022203_14.htm Prezydent wszystkich meneli i szarej strefy - To haslo wyborcze wypelni miejsce Prezia wszystkich UBekow na nastepna kadencje?! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: SPRAWDZIC W JAKIM JEZYKU MOWILI TUSKI W DOMU 12.10.05, 18:07 Kto za kaczyńskim, to za ciemnotą. Za Tuskiem młodzi, wykształceni i aktywni. Tylko Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
franek_bermus Re: SPRAWDZIC W JAKIM JEZYKU MOWILI TUSKI W DOMU 12.10.05, 18:52 Kto za kaczyńskim, to za POLSKĄ. Za Tuskiem głupi, niewykształceni i tępi. Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_brat Re: SPRAWDZIC W JAKIM JEZYKU MOWILI TUSKI W DOMU 13.10.05, 16:15 Kto jest prezedentem meneli i szarej strefy? Szara strefa to skutek wysokich podatków które PiS utrzyma, menele to skutek panstwa socjalnego! Jesli uwazasz ze to cechy Tuska to stzrel sobie w glowe z procy - moze ci pomoze! PiSkość to nienormalnosc Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_brat Re: SPRAWDZIC W JAKIM JEZYKU MOWILI TUSKI W DOMU 13.10.05, 16:11 zamilcz kobieto bo sie wstydze za ciebie - jak czytam to co piszesz to potiwerdzam ze polskosc to nienormalnosc, twoja polskosc, polskosc z takim zacieciem, a moze inaczej- PiSkość to nienormalność! Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_rehabilitowany PiS-bul zagryzł zawodnika Gazety. Oj rety, rety! 12.10.05, 15:11 "Należy psa uśpić." Wyrok nieodwołalny, gawiedź klaszcze. A co do stwierdzenia Tuska, że Polskość to nienormalność, to nie tłumaczcie go Gombrowiczem. Inaczej to brzmi wypowiedziane przez pisarza (choć nie przypominam sobie, żeby Gombrowicz kiedykolwiek wypowiedział takie słowa), a inaczej przez polityka reprezentującego naród. Tym bardziej przez kandydata na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_rehabilitowany Re: "Polskość to nienormalność." Tusk 12.10.05, 15:15 Takich słów się nie da cofnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_brat Re: "Polskość to nienormalność." Tusk 13.10.05, 16:24 Tusk będzie Prezydentem, bo Bóg nie dopuści by wygrał ktoś kto ma za sobą ludzi tak bezmyslnych jak elektorat Kaczora tu wystepujacy, reprezentanci kurskiej Polski - wywrywasz zdanie z kontekstu i twierdzisz ze nie mozna ich wybaczysz bo wypowiedzial je kandydat na Prezydenta. W 87 roku byla inna sytuacja i Tuskowi nie snila sie ta kandydatura, tekst jest pewnym rozwazaniem i niczym wiec, ale skoro tak pieknie potrafimy wyrywac teksty z kontekstu to mam rade: Biblia mówi ze Judasz kiedy zrozumial co sie stalo powiesił, a w innym miejscu mówi "idz i ty czyn podobnie". Kolorowych snów zycze... Odpowiedz Link Zgłoś
every2 Re: Kurski zatopił Tuska, nie da się tego odkręci 12.10.05, 17:26 heiltusek napisał: > Troche pozno Tusk zareagowal na to co Kurski powtorzyl o kandydacie z PO. > Te wiadomosci od miesiecy kraza i jakos mu nie przeszkadzaly. No ale teraz > walczy sie o kazdy glos, nie tylko o dobra opinie w Rzeszy, skad mozna otrzymac > > pieniadze na kampanie. > Niech Tusk sprobuje zdementowac swoje wlasne wypowiedzi, ze "Polskośc to > nienormalność!" Kandydat na prezydenta Polski po takiej wypowiedzi jest ZEREM!! > ! A to przeciez ziobro jest ZEREM Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Kurski zatopił Tuska, nie da się tego odkręci 12.10.05, 18:09 Kaczyński zerem tak jak Ziobro. PiS to ciemnogród. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Plugawą świnie bierze na szefa kampanii a potem... 12.10.05, 11:48 zdziwienie i sąd dyscyplinarny??? Po co ten sąd - przeciez dokladnie wiedzieli kogo biorą, przeciez tego oczekiwali. I Kaczynski jeszcze wczoraj, wlasciwie CAŁY DZIEN dopisywał sie do tego co wymyślił jego bull(shit)terier. A co by bylo gdyby dziadek Tuska był w Wehrmachcie? Kaczka by zrobiła z Donalda volksdeutscha co najmniej. Rzygać sie chce! I szkoda ze Kurskiego zatopili, mozna by zobaczyc co nas czeka. Bo Kurski i Kaczynski to jeden (po)miot tyle ze ten drugi bardziej wyrachowany - nie chlapie wszystkiego tylko rachuje co sie opłaca powiedziec, a czego (na razie) nie mowic. Mamy przedsmak prezydentury KAczynskiego. Jak zorientował sie ze to zaszkodzi mu a nie Tuskowi szybko sie wycofał. Szczwana... kaczka Nie jest Tusk moim idealem ale nie chce powtorki z 1992r, nocy teczek, oszołomow w rodzaju Olszewskiego, hasel typu "Bolek do Moskwy" rozliczen, piętnastu komisji śledczych i słuzb specjalnych na kazdym kroku. Kur... ludzie, obudzcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Co zrobić z Ziobro, on jest szefem sztabu? 12.10.05, 12:02 Taki człowiek nie może być ministrem sprawiedliwości! "Proces" Franza Kafki (genialny Żyd) jest wzorem IV rzeczpospolitej Kaczyńskich. Perypetie niewinnego Pana K. po urzędach kończą się karą śmierci i to przez wbicie noża w serce. Odpowiedz Link Zgłoś
ann_karska1 WERMAHT I KACET NIE MUSZA SIE WYKLUCZAC !!!!!!!!! 12.10.05, 15:11 WIELU OCHOTNIKOW ZAMIAST DO WERMACHTU TRAFIALO DO OBOZU KONCENTR. JEZELI NIE SPELNIALO WARUNKOW RASOWOWYCH NAWET WSROD NIEMCOW !!!! PS PODEJRZANA JEST SLEPA NIENAWISC TUSKA !!! I JEGO NADREAKCJA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.rucki Re: WERMAHT I KACET NIE MUSZA SIE WYKLUCZAC !!!!! 12.10.05, 15:28 ann_karska1 napisała: > WIELU OCHOTNIKOW > ZAMIAST DO WERMACHTU > TRAFIALO DO OBOZU KONCENTR. > JEZELI > NIE SPELNIALO WARUNKOW RASOWOWYCH > NAWET WSROD NIEMCOW !!!! > > PS > PODEJRZANA JEST SLEPA NIENAWISC TUSKA !!! > I JEGO NADREAKCJA !!! to jest oczywiste ! do obozow koncentacyjnego mozna bylo trafic bedac nawet dobrym niemcem ! Odpowiedz Link Zgłoś
franek_bermus Re: WERMAHT I KACET NIE MUSZA SIE WYKLUCZAC !!!!! 12.10.05, 18:31 andrzej.rucki napisał: > ann_karska1 napisała: > > JEZELI > > NIE SPELNIALO WARUNKOW RASOWOWYCH > > NAWET WSROD NIEMCOW !!!! > > > > PS > > PODEJRZANA JEST SLEPA NIENAWISC TUSKA !!! > > I JEGO NADREAKCJA !!! > > to jest oczywiste ! > do obozow koncentacyjnego mozna bylo > trafic bedac nawet dobrym niemcem ! jezeli tuski w domu mowili po niemiecku to znaczy ze byli dobrymi niemcami ! Odpowiedz Link Zgłoś
franek_bermus Re: WERMAHT I KACET NIE MUSZA SIE WYKLUCZAC !!!!! 12.10.05, 18:31 andrzej.rucki napisał: > ann_karska1 napisała: > > JEZELI > > NIE SPELNIALO WARUNKOW RASOWOWYCH > > NAWET WSROD NIEMCOW !!!! > > > > PS > > PODEJRZANA JEST SLEPA NIENAWISC TUSKA !!! > > I JEGO NADREAKCJA !!! > > to jest oczywiste ! > do obozow koncentacyjnego mozna bylo > trafic bedac nawet dobrym niemcem ! jezeli tuski w domu mowili po niemiecku to znaczy ze byli dobrymi niemcami ! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: WERMAHT I KACET NIE MUSZA SIE WYKLUCZAC !!!!! 12.10.05, 18:12 Spieprzaj dziadu! Odpowiedz Link Zgłoś
franek_bermus Re: WERMAHT I KACET NIE MUSZA SIE WYKLUCZAC !!!!! 12.10.05, 18:39 niemieckosc to normalnosc !!!!!!! gorzej ze tusk jest bardziej pruski !! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Co zrobić z Ziobro, on jest szefem sztabu? 12.10.05, 18:11 Tusk to rozwój Polski. Głosujemy na Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Plugawą świnie bierze na szefa kampanii a pot 12.10.05, 18:10 Masz rację, Kaczyński to histeryk. Gnojek. Odpowiedz Link Zgłoś
mmos Pan Wroński przeinacza fakty 12.10.05, 09:51 Dlaczego Pan Wroński na początku artykułu mówi, że Kurski coś takie stwierdził. Nic takiego nie stwierdził, co poniekąd nawet widać w środku artykułu, ale niesmaczne wrażnie z początku pozostaje. Czy aby Pan Wroński sam nie jest specjalistą od czarnego PR ? Kurski powiedział coś takiego. Jak widać Kurski raczej bronił Tuska, jedynie mówił, że słyszał takie plotki: - A czy to prawda, że jednym z planowanych przez was haków było ubranie Donalda Tuska w mundur żołnierza Wermachtu? - To obrzydliwe. To, że w jego domu mówiło się po niemiecku, nie oznacza, że trzeba go przebierać w mundur. - Po niemiecku? - Rodzice Tuska byli gdańszczanami i mówili po niemiecku. Pisał o tym wiele razy w swoich książkach. Jest natomiast półmrok niedomówień i tajemniczości na temat dziadka Tuska. Sądzę, że w jego interesie leży wyjaśnienie tej kwestii. W przypadku wyborów prezydenckich Polacy mają prawo wiedzieć wszystko o kandydacie. - Rozumiem, że pan wie? - Niczego nie wiem na pewno. Poważne źródła na Pomorzu mówią, że dziadek Tuska zgłosił się na ochotnika do Wermachtu. Na Pomorzu zdarzało się często wcielanie do Wermachtu, ale siłą. Cokolwiek było z jego dziadkiem - nie winię za to Donalda Tuska. Winię go jedynie za tolerowanie plotek na ten temat. Powinien albo zaprzeczyć, albo potwierdzić, a nie milczeć. To już nie jest jego prywatna sprawa. Tusk nie kandyduje na prezydenta Sopotu, tylko prezydenta Polski. Wyjaśnienie tej kwestii jest dlatego takie ważne, że Tusk w swojej publicystyce historycznej prezentuje często niemiecki punkt widzenia. Czyni także wiele proniemieckich gestów. Odpowiedz Link Zgłoś
entropia Re: Pan Wroński przeinacza fakty 12.10.05, 10:18 > Czy aby Pan Wroński sam nie jest specjalistą od czarnego PR ? Kurski powiedział > coś takiego. Jak widać Kurski raczej bronił Tuska, jedynie mówił, że słyszał > takie plotki: Jeśli z tej wypowiedzi przedmówca wyczytał obronę Tuska przed atakami to gratuluję umiejętności rozumienia czytanego tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Pan Wroński przeinacza fakty 12.10.05, 18:15 Kaczyński jest perfidny. Nie powinien nawet kandydować. Odpowiedz Link Zgłoś
yogithebear Re: Pan Wroński przeinacza fakty 12.10.05, 10:59 Bzdura! Nic nie przeinacza. Intencją Jacka Kurskiego było rzucic błotem lub czymś jeszcze gorszym w Donalda Tuska. To, że robił to "na okrętkę" wynika z faktu, że zdawał sobie sprawę z tego, że rzuca oszczerstwem. Za takie pomówienie idzie się do sądu i przeprasza, a na to sobie sztab Kaczyńskiego pozwolić nie mógł. Dlatego te okrągłe słowa i "troska" o plotki na temat przeciwnika w wyborach. Klasyka czarnego PR. Nie przewidzieli jedynie przyboczni Kaczek, że sztab Tuska tak szybko wyjmie dokumenty potwierdzające niezbicie, że obaj dziadkowie kandydata przeszli przez gehennę obozów koncentracyjnych. Gdyby nie to Wielka Kaczka do samych wyborów gdybałaby, że to jest niewyjaśniony goebelsowski epizod w życiu Tuska... tfu... Tłumaczenie Kaczora, że on o tym nic nie wiedział też do mnie nie przemawia, bo znaczy jedno z dwóch: 1. nie umie dobierać współpracowników i kontrolować własnego otoczenia - jako prezydent będzie to robił lepiej? 2. łże jak pies tylko po to, żeby się dorwać do Dużego Pałacu i zostać nowym Preziem - jak już będzie Pierwszym, to mu się nagle zmieni charakter? Ani jedna ani druga alternatywa nie jest dla mnie zachęcająca. Nie przekonuje mnie też ten wymuszony grymas udający uśmiech na plakacie. Nie podoba mi się też ten zadarty nos i przemówienie jak za dawnych lat bywało w wieczorze wyborczym. A wam się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Odpowiada Ziobro kandydat na monistra sprawiedl 12.10.05, 11:48 Odpowiada Ziobro kandydat na monistra sprawiedliwości , to on nadzorował Kurskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re:Odpowiada Ziobro kandydat na monistra sprawied 12.10.05, 12:39 Ziobro nie lepszy. Jednak chociaz nie lubie Millera, to Ziobro okazal tez sie zerem. Przytocze tylko jedna wypowiedz Ziobro: "PO to partia na ktora glosowali bandyci" (moze sie troche szyk zdanie roznic). Ja glosowalem na PO i bede glosowal na Tuska i nie jestem bandyta, a wrecz zalezy mi na rozwoju Polski. A to zdanie nie tylko obraza PO ale i mnie. I to boli najbardziej, ze na klamstwach i bajkach dochodza do wladzy ludzie, ktorzy pograza Polske w jeszcze gorszym kryzysie. A mowiacy prawde (czasem nie taka jakby chcieli niektorzy ludzie uslyszec) przegrywaja... Odpowiedz Link Zgłoś
jacoxl Ziobro - Miler = 0 : 2 12.10.05, 13:56 Gdy brak tzw. "merytorycznych" argumentów, dyskusja staje się "polityczna". Niestety politycy bardzo rzadko rozmawiaja o FAKTACH, najczęściej je tworzą. Oczywiście te prasowe-medialne. Konsekwentne unikanie przez Tuska tego poziomu dyskusji to jedyne co mnie do niego przekonuje. Musi wystarczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Teraz przez 5 lat Donald będzie promował Polskę. 12.10.05, 14:13 Teraz przez 5 lat Donald będzie promował Polskę. Oczywiście bez Disneylandu. Ale i tak będzie wesoło - konflikty PiS-PO - murowane, oraz parlament-pałac prezydencika. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re:Odpowiada Ziobro kandydat na monistra sprawied 12.10.05, 18:17 Ziobro, Kaczyński, Kurski, Rydzyk-to jedna parafia. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek To teraz tekst - wg mmos -"w obronie Kaczynskiego" 12.10.05, 12:00 Czy Lech KAczynski jest gejem? -TO obrzydliwe, to ze lubi ogladac zdjecia chłopcow nie znaczy ze jest gejem. - Chłopców? - No tak, facetów w mundurach, policjantow, zołnierzy. To jego zaangazowanie w - podobno - zwalczanie przestepczosci i ciąg do służb specjalnych, gdzie jak wiemy 90% to męzczyzni skads sie bierze. - Wiec jest gejem? - Tego nie wiem na pewno. Ale krąza powazne pogłoski ze tak, o czym swiądcza te wszystkie fakty ktore przytaczam. Nie wiem tego na pewno ale w interesie Lecha K. jest wyjasnienie tych spraw. Jest to o tyle wazne iz nie raz Kaczynski zabierał głos w sprawie gejow. Moze to nie niechec a pokazanie ze sie jest bardziej swiętym od papieza aby odsunąc podejrzenia? Jak mowie nie wiem tego na pewno ale Kaczynski powienien to wyjasnic. Nie kandyduje on bowiem na prezydenta Krakowa a prezydenta Polski i juz dawno powinien te fakty potwierdzic lub zdementowac. Odpowiedz Link Zgłoś
arkasm Re: To teraz tekst - wg mmos -"w obronie Kaczynsk 12.10.05, 12:43 To jest genialny komentarz! Ciekawe jak by się Kaczor wtedy bronił??? Musiałby dokumenty jakieś przedstawiać, z WKU może.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: To teraz tekst - wg mmos -"w obronie Kaczynsk 12.10.05, 18:18 Ja słyszałem,że Kaczyński jest gejem. Ma kolorowe skarpetki. Takiego chcecie Prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Pan Wroński przeinacza fakty 12.10.05, 18:16 Kaczyński to konserwa-świńska. Jak można być takim kłamcą. Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Re: Pan Wroński przeinacza fakty 12.10.05, 19:54 problem w tym ze sztab Tuska nie zdementowal faktu wspolpracy z niemcami dziadka tuska tylko wykazal ze dziadek siedzial w obozie; w obozie siedzieli czesto ci c przestawali byc juz niemcom potrzebni nawet jesli wczesniej z nimi kolaborowali; przeciez w gettach zydowskich dla przykladu to zydzi tworzyli policje ktora nazdorowala innych zydow i wydawala ich niemcom; potem i tak wszyscy konczyli jednakowo co nie zmienia faktu ze znaczna czesc ofiar kolaborowala z nazistami; tak smao moglo byc (choc oczywiscie nie musialo) byc w przypadku przodka tuska; szybkosc z jaka sztab wyciagnal dokumenty dziadka swiadczyc moze o tym ze byli przygotowani na ewentualnosc tego ze ktos dogrzebie sie nieciekawej przeszlosci przodka sepleniacego kandydata; Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep A nawet jesli przodek Tuska by w Wehrmachcie... 12.10.05, 11:18 ...to co z tego? Brat mojej babci sluzyl w SS. Czy to znaczy, ze jestem gorszym Polakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 To podłe i obrzydliwe - polski, zaścianek 12.10.05, 22:40 Wszystko co piszesz jest podłe i obrzydliwe! Typowe dla faszyzującego zaścianka. Cytat Kurska: "To, że w jego domu mówiło się po niemiecku, nie oznacza, że trzeba go przebierać w mundur." To jest podłe. Być może w domu Tuska wszyscy biegle mówili po niemiecku i mówili raz po polsku, a raz po niemiecku. Bo taka jest kultura polskich rodzin przedwojennego Gdańska, miasta w którym 80% mieszkańców stanowili Niemcy! To jest podłe, że rodzinom dwujęzycznym: to znaczy, że posługują się jak własnym językiem, dwoma językami, stawia się taki zarzut. W Szwajcarii byłoby to nie do przyjęcia! W Szwajcarii jest mnóstwo rodzin, które posługują się na co dzień i francuskim i niemieckim. Jakiej narodowości są te rodziny? Francuskiej? Niemieckiej? Nie! one są narodowości szwajcarskiej! Tylko w Polsce nie uważa się za Polaka osoby która w domu może porozumiewać się biegle z domownikami w innym języku niż polski. I ta insynuacja: "- Rodzice Tuska byli gdańszczanami i mówili po niemiecku. Pisał o tym wiele razyw swoich książkach. Jest natomiast półmrok niedomówień i tajemniczości na temat dziadka Tuska. Sądzę, że w jego interesie leży wyjaśnienie tej kwestii. W przypadku wyborów prezydenckich Polacy mają prawo wiedzieć wszystko o kandydacie." Podła insynuacja: Tusk - Gdańszczanin, a nie Polak. Tusk mówiący po niemiecku a nie po polsku. Sam się do tego przyznawał. I ta insynuacja co do dziadka, który miał na ochotnika walczyć o wielką Rzeszę. To właśnie z powodu takich ludzi jak Kurski i jego mocodawca Kaczyński - podrzegających do waśni narodowych - wybuchła wojna domowa w Jugosławi. To dlatego, że naród szwajcarski eliminował takich ludzi jak Kaczyński, Konfederacja Szawajcarska trwa już ponad 700 lat. Konfederacja Szwajcarska składa się z 4 narodów różnojęzycznych: z ludzi mówiących po francusku, po niemiecku, po włosku i w języku retoromańskim. I w tym kraju nikt nikomu nie zarzuca, że mówi innym językiem. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: A pamietacie, dlaczego zatonał "Kursk"?Pamiet 12.10.05, 10:32 I wsadził go tam i tam, bo Tusk i PO puszcza oko do facetów sprawnych inaczej. miss.take napisała: > Kurski ukradl korek? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_m_pl TO NIE JE, BULLTERIER, A JE TO PITBULL .. !! 12.10.05, 09:37 Dziadek : Donalda Franciszka Te. w SS i Gestapo Na Ochotnika ? .. no to patriota .. a ja skolei słyszałem w radiu Erewań bodajże, żEE stryjeczna Ciotka ze str. babki ojca konia brata syna .. Lecha Aleksandera ..Ka. służyła za Foke Kamikaze w Kriks Marine .. i Zatopiła na goscinnych występach Lotniskowiec OklaHoma w Zatoce PerL .. Bulba !P Odpowiedz Link Zgłoś
rechott Re: Zatopic Kuskiego 12.10.05, 08:01 Właśnie w tym wszystkim dziwi mnie tylko amatorszczyzna, z jaką zrobiono tą akcję Odpowiedz Link Zgłoś
dzimdzirimdzi72 Kurskiego tłumaczą ludzie, którzy popierają PiS? 12.10.05, 09:05 Kurski jest przykładem Prawa i Sprawiedliwości IV Rzeczpospolitej jak tłumaczą go ludzie, którzy popierają PiS? i postawę Kaczyńskiego, który "nic nie wie" itd.? bez piany proszę, jestem po prostu ciekawy Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Był w Wermahcie na ochotnika, i w obozie karnie??? 12.10.05, 10:14 Był w Wermahcie na ochotnika, i w obozie karnie??? Czy taki scenariusz jest możliwy? Jest! Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Był w Wermahcie na ochotnika, i w obozie karn 12.10.05, 10:22 anna-dark napisała: > Był w Wermahcie na ochotnika, i w obozie karnie??? > Czy taki scenariusz jest możliwy? > Jest! Kaczyński był agentem SB !!! Czy taki scenariusz jest możliwy? Jest! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Był w Wermahcie na ochotnika, i w obozie karn 12.10.05, 10:24 Dowody proszę. Pokażmy wszystki teczki - i będzie spokój. Tylko wtedy Tusk i jego świta będzie spierniczać na biegun, a raczej za Ural. az100 napisał: > anna-dark napisała: > > > Był w Wermahcie na ochotnika, i w obozie karnie??? > > Czy taki scenariusz jest możliwy? > > Jest! > > Kaczyński był agentem SB !!! > Czy taki scenariusz jest możliwy? > Jest! Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Był w Wermahcie na ochotnika, i w obozie karn 12.10.05, 10:26 anna-dark napisała: > Dowody proszę. Pokażmy wszystki teczki - i będzie spokój. Tylko wtedy Tusk i > jego świta będzie spierniczać na biegun, a raczej za Ural. Tusk swoją teczkę ujawnił. Przypominam, że to PO chce ujawnienia wszystkiego jak leci, a PiS nie Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Nie chodzi o teczkę Tuska, ale jego popleczników ! 12.10.05, 10:30 Nie chodzi o teczkę Tuska, ale jego popleczników ! Tusk to figurant. az100 napisał: > anna-dark napisała: > > > Dowody proszę. Pokażmy wszystki teczki - i będzie spokój. Tylko wtedy Tus > k i > > jego świta będzie spierniczać na biegun, a raczej za Ural. > > Tusk swoją teczkę ujawnił. Przypominam, że to PO chce ujawnienia wszystkiego > jak leci, a PiS nie Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Nie chodzi o teczkę Tuska, ale jego popleczni 12.10.05, 10:33 anna-dark napisała: > Nie chodzi o teczkę Tuska, ale jego popleczników ! > Tusk to figurant. To kto w takim razie steruje tym figurantem od 15 lat? Jeśli to wiesz i masz na to dowody to tylko świadczy o tym, ze sama jesteś uwikłana w agenturę, bo przeciętni ludzie takiej wiedzy nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Nie chodzi o teczkę Tuska, ale jego popleczni 12.10.05, 10:34 A kto się boi ujawnienia archiwum IPN??? PiS, czy PO ??? az100 napisał: > anna-dark napisała: > > > Nie chodzi o teczkę Tuska, ale jego popleczników ! > > Tusk to figurant. > > To kto w takim razie steruje tym figurantem od 15 lat? > Jeśli to wiesz i masz na to dowody to tylko świadczy o tym, ze sama jesteś > uwikłana w agenturę, bo przeciętni ludzie takiej wiedzy nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Nie chodzi o teczkę Tuska, ale jego popleczni 12.10.05, 10:43 anna-dark napisała: > A kto się boi ujawnienia archiwum IPN??? PiS, czy PO ??? Oczywiście, że PiS !!! To Kaczyński chce ujawniać wybiórczo. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Nie chodzi o teczkę Tuska, ale jego popleczni 12.10.05, 10:46 Uśmiałam się do łez - PO chce ujawnienia teczek? To po co Rokita (i Tusk też) odwoływał rząd Jana Olszewskiego? To kogo teraz chce kryć Tusk, Kwaśniewski, i Michnik??? az100 napisał: > anna-dark napisała: > > > A kto się boi ujawnienia archiwum IPN??? PiS, czy PO ??? > > Oczywiście, że PiS !!! > To Kaczyński chce ujawniać wybiórczo. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Nie chodzi o teczkę Tuska, ale jego popleczni 12.10.05, 11:01 anna-dark napisała: > Uśmiałam się do łez Nie przejmuj się to reakcja alergiczna. Weź krople Waleriana to ci przejdzie. Całe szczęście, że znalazło się wtedy kilku rozsądnych ludzi, żeby pogonić Maciarewicza bo to człowiek opętany. Szkoda tylko, że w wyniku tego namaścili Pawlaka. Bo Olszewski nadawał się na premiera tak samo jak ty. Ponadto Maciarewicz Odpowiedz Link Zgłoś
yogithebear Re: Nie chodzi o teczkę Tuska, ale jego popleczni 12.10.05, 11:06 PO mówi jasno - wyciągnąć wszystkie teczki. PiS mówi mniej jasno - jak się do teczek dorwiemy, to pokażemy społeczeństwu co uznamy za stosowne... A może się boją, że w teczkach jest zapisane dlaczego Jarek Kaczka do dziś głaszcze kotka i robi mamusi herbatkę do łóżka? He he... teraz ja robię czarny PR. Odpowiedz Link Zgłoś
gulaga7 bo rzad Olszewskiego byl cienki jak barszcz! 12.10.05, 11:24 Olszewicy byli po prostu beznadziejni,czego juz nikt niemal nie pamieta.Nie mieli pojecia o niczym -a jedyny plan dzialania to teczki.To byl rzad marazmu,bezwladu panstwa,braku sensownych dzialan.No to wpadli na pomysl ,ze zafunduja nam igrzyska.A i tego nawet nie potrafili profesjonalnie zrobic... Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Nie chodzi o teczkę Tuska, ale jego popleczni 12.10.05, 12:52 Tusk chce ujawniania wszystkich teczek, a nie tych ktore Olszewski i Kacynski uznaja za stosowne. Nie widzisz roznicy? Jesli tak to jestes myslaca inaczej... Takie wybiorcze ujawniania przyniesie wiecej szkody. No ale widac, ze Kaczynski lubi "grac teczkami". Niestety nie udalo mu sie. Za to jego brat boi sie ujawnic teczki. Ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Nie chodzi o teczkę Tuska, ale jego popleczni 12.10.05, 16:43 > Tusk chce ujawniania wszystkich teczek, a nie tych ktore Olszewski i Kacynski > uznaja za stosowne. Nie widzisz roznicy? Jak za Stalina nie było ważna kto jak głosuje, tylko kto liczy głosy, tak za Kaczyńskiego nie będzie ważne co jest w teczkach, tylko kto daje do nich dostęp (i komu i kiedy). PiS ma zero realnych pomysłów na większość aspektów naprawy państwa (poza ministerstwem sprawiedliwości). I już teraz wiedzą, że zaraz będą musieli zafundować sobie i nam igrzyska. A jak do tej pory wyjmowanie i chowanie teczek świetnie sie sprawdzało. Czyli władzę utrzyma (w opinii PiS) ten, kto będzie miał teczki w garści. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Do Anny Dark 12.10.05, 12:52 Anno z Ciemności,a może raczej z Pomroczności Jasnej! Niektórzy z nas mają więcej niż 15 lat i po prostu pamiętają. Dziadkowie Tuska nie zostali nawet zapytani, czy by do Werhrmachtu chcieli, bo dla Hitlerowców zafajdaną przeszłość mieli. Pradziad mój został rozwalony z okazji 11.XI. 1939. Szybko, nie? Urzędów juz nie piastował i chorym człowiekiem był. Rację miały Szkopy, bo AK w Łodzi zakładał. Rzeczywistość jest taka, że dziadkowie Tuska na kolaborację nie mieli żadnych szans. Nie oglądałam wypocinki sukinsynka o Olszewskiego upadku, bo propagandowe filmiki już wcześniej mi uszami wyszły. Dobrze pamiętam, jak mi ulżyło strasznie, kiedy rząd misia koala trafił wreszcie szlag. Wdzięcznam każdemu, kto się przyczynił. Pamietam też troszkę SB i jej nie wierzę. Lubisz teorie spiskowe? Dobra. KGB z kolesiami zmianę ustroju przygotowało pieczołowicie i w Okrągły Stół poszło, żeby się wraz z czerwoną nomenklaturą przy żłobie usadzić. Twierdzonko ładne jest i nawet prawdziwe być może, ale naiwnym strasznie trzeba być, żeby uwierzyć, że oni TO z Michnikiem negocjowali, a ów Michnik wstrętny teraz kolegów broni, bo z nimi wódkę pił. To tłumaczenie dla naiwnych przedszkolaków! Służby lepiej wiedziały jak się sypie blok niż dysydenci i my wszyscy. Przygotować się mogły m.in. zadanie domowe w teczkach odrabiając. Takie rzeczy robi się WCZEŚNIEJ! Naprawdę wierzysz, że gdyby zamiast Stołu, co obecnie tak opluwany jest, PRAWDZIWA KREW SIE POLAŁA, TO TECZKI SAMĄ PRAWDĘ BY MÓWIŁY? Naprawdę sądzisz, że praca takich służb na mówieniu prawdy polega? Naprawdę chcesz, żeby to wypocinki kapusiów Nową Świetlaną Przyszłość pięknie kształtowały?! Serdecznie współczuję. Za Ural, to raczej pan Kurski się nadaje, choć trochę tępy jest. Niech po naukę się uda, może się rozwinie intelektualnie. A SZERYF KACZUCHA ewidentnie syndrom sztokholmski posiada. Metody własnych oprawców przejmuje. Leczyć go trza, a nie na ludzi wypuszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Do magdolot'a - od Anny Ciemnej jak ta noc 12.10.05, 14:32 Prezydent jest odpowiedzialny przed Bogiem i historią, czyli jeśli były jakieś niecne sprawki kandydata, to się napewno dowiedzą o tym dopiero twoje wnuki (może). Żyjemy w takim kraju, gdzie Targowica też się zdarzyła (ale jej uczestnicy już wyginęli - wzorce pozostały), a z reżimem komunistycznym współpracowali co poniektórzy co jeszcze żyją, a nawet mają się dobrze - w polityce i biznesie. Smród straszny, ale każdy lobbuje jak może. Jakoś się nie dziwię, że wielu nie chce odnowy Rzeczypospolitej, ponieważ w mętnej wodzie... Tylko proszę - nie opowiadajcie już bajek, że jak wszystko będzie już prywatne i liberalne (służba zdrowia, transport-np. koleje, budownictwo i rynek nieruchomości-np. brak miezkań komunalnych, szkolnictwonp. płatne studia, itp., itd.) to obywatelom będzie się żyło lepiej i dostatniej - ponieważ polskie społeczeństwo w większości zdecydowanej jest za biedne żeby z tych w/w przywilejów korzystać. Kto jeździ IC do Warszawy? Kogo stać na drogi zabieg w prywatnych gabinetach? Kto kupi sobie mieszkanie - jak nawet zdolności kredytowej nie ma (lub pracy), albo jego zarobek jest tak śmiesznie niski??? To ci ludzie mają być dumni z Polski? Tusk będzie dumny - bo się ustawi, swoją rodzinkę, i całą świtę towarzyszy. A o normalnych, przeciętnych obywatelach szybko po wyborach zapomni - wspomnicie moje słowa. Poza tym - wiele państw Europy Zachodniej, z o wiele lepszą kondycją gospodarki i zaawansowaniem cywilizacyjnym, wyższymi standardami życia NIE zdecydowało się w wielu dziedzinach na pełną prywatyzację i liberalizację - ale w Polsce taki ksperyment na pewno się uda - bo tak chce Donald, i PO, prawda? magdolot napisała: > Anno z Ciemności,a może raczej z Pomroczności Jasnej! > Niektórzy z nas mają więcej niż 15 lat i po prostu pamiętają. > Dziadkowie Tuska nie zostali nawet zapytani, czy by do Werhrmachtu chcieli, bo > dla Hitlerowców zafajdaną przeszłość mieli. Pradziad mój został rozwalony z > okazji 11.XI. 1939. Szybko, nie? Urzędów juz nie piastował i chorym człowiekiem > > był. Rację miały Szkopy, bo AK w Łodzi zakładał. Rzeczywistość jest taka, że > dziadkowie Tuska na kolaborację nie mieli żadnych szans. > Nie oglądałam wypocinki sukinsynka o Olszewskiego upadku, bo propagandowe > filmiki już wcześniej mi uszami wyszły. Dobrze pamiętam, jak mi ulżyło > strasznie, kiedy rząd misia koala trafił wreszcie szlag. Wdzięcznam każdemu, > kto się przyczynił. > Pamietam też troszkę SB i jej nie wierzę. Lubisz teorie spiskowe? Dobra. KGB z > kolesiami zmianę ustroju przygotowało pieczołowicie i w Okrągły Stół poszło, > żeby się wraz z czerwoną nomenklaturą przy żłobie usadzić. Twierdzonko ładne > jest i nawet prawdziwe być może, ale naiwnym strasznie trzeba być, żeby > uwierzyć, że oni TO z Michnikiem negocjowali, a ów Michnik wstrętny teraz > kolegów broni, bo z nimi wódkę pił. To tłumaczenie dla naiwnych przedszkolaków! > > Służby lepiej wiedziały jak się sypie blok niż dysydenci i my wszyscy. > Przygotować się mogły m.in. zadanie domowe w teczkach odrabiając. Takie rzeczy > robi się WCZEŚNIEJ! Naprawdę wierzysz, że gdyby zamiast Stołu, co obecnie tak > opluwany jest, PRAWDZIWA KREW SIE POLAŁA, TO TECZKI SAMĄ PRAWDĘ BY MÓWIŁY? > Naprawdę sądzisz, że praca takich służb na mówieniu prawdy polega? Naprawdę > chcesz, żeby to wypocinki kapusiów Nową Świetlaną Przyszłość pięknie > kształtowały?! Serdecznie współczuję. > Za Ural, to raczej pan Kurski się nadaje, choć trochę tępy jest. Niech po naukę > > się uda, może się rozwinie intelektualnie. A SZERYF KACZUCHA ewidentnie syndrom > > sztokholmski posiada. Metody własnych oprawców przejmuje. Leczyć go trza, a nie > > na ludzi wypuszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
yogithebear Do Anny Ciemnej jak tabaka w rogu 12.10.05, 14:47 Dziewczę słodkie, otóż chodzi o to, żeby Polacy nie byli biedni i żeby każdego było stać. Ja, ze swoimi dochodami stanowię wg PiS przykład bogacza, którego trzeba pognębić wyższą stawką, a mnie nie stać. Rynek ma to do siebie, że optymalizuje podaż i popyt. Wszystkiego jest dokładnie tyle ile ktoś chce zrobić, a drugi kupić. Preferencje poszczególnych ludzi decydują o tym, że wolą oni kupić jedno dobro (np. święty spokój i lezenie bykiem), a nie drugie (Mercedes S-klasse). Jeżeli każdemu obiecasz Mercedesa, to niestety nikomu nie będzie się chciało robić i kto wtedy zapłaci za 40 mln Mercedesów? Liberalizm mówi tyle: chcesz leżeć - leż, chcesz pracować - pracuj. I daje receptę na to, żeby ta praca była... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Do yogithebear'a durnego jak but! 12.10.05, 15:57 Jak sobie zaczynamy komplementy prawić - to proszę (to powyżej). A odnośnie tego co poniżej (czyli twoich nędznie durnych wypocin) - niewidzialna ręka wolnego rynku i liberalizm nie sprawią, że nagle ludzie będą mieli większą siłę nabywczą swoich środków pieniężnych, bo jest ich poprostu za mało. Gadasz bzdury, że ten co hce, to w Polsce może mieć pracę i zarobić, i zapewnić godny byt i życie z którego będzie dumny ("Będziemy dumni z Polski"). Otóż dziecino droga - wielu jest takich, co nie leży brzuchem do góry, nie pije taniego wina, itp., tylko szuka wszędzie pracy, wszystkimi możliwymi kanałami (rodzina, znajomi, itp.) a jakoś ciągle problem bezrobocia jest największe w UE w Polsce. To nie jest tylko kwestia chęci - by mieć pracę, i być bogatszym. Na to potrzeba też czasu - czasem lat. A co w sytuacji, jak taki ktoś, komu się powiodło gorzej od ciebie, będzie musiał skorzystać z płatnej służby zdrowia? np. jakiś skomplikowany, drogi zabieg? często ratujący wybór? Jest liberalny wybór - jeszcze ciągle pusty portfel (trochę bardziej pusty niż twój) albo np. cmentarz. Jakie możliwości stwarza prywatyzacja - dzika od 16 lat, i głupio przeprowadzany liberalizm? Nie tłumacz tego mnie, ale tym, co mają 800zł na cały miesiąc, albo i rodzinę, albo nie mają pracy wcale. Może trochę bardziej uczciwi byli po 1981??? Ci co pierwszy milion ukradli jak muchy lecą do PO i liberalizmu, prywatyzacji, i zera praw socjalnych ( a w Niemczech, Anglii, czy Szwecji to takowych nie ma???). Z Donaldowym komunistycznym pozdrowieniem. yogithebear napisał(a): > Dziewczę słodkie, otóż chodzi o to, żeby Polacy nie byli biedni i żeby każdego > było stać. Ja, ze swoimi dochodami stanowię wg PiS przykład bogacza, którego > trzeba pognębić wyższą stawką, a mnie nie stać. > Rynek ma to do siebie, że optymalizuje podaż i popyt. Wszystkiego jest > dokładnie tyle ile ktoś chce zrobić, a drugi kupić. Preferencje poszczególnych > ludzi decydują o tym, że wolą oni kupić jedno dobro (np. święty spokój i > lezenie bykiem), a nie drugie (Mercedes S-klasse). Jeżeli każdemu obiecasz > Mercedesa, to niestety nikomu nie będzie się chciało robić i kto wtedy zapłaci > za 40 mln Mercedesów? > Liberalizm mówi tyle: chcesz leżeć - leż, chcesz pracować - pracuj. I daje > receptę na to, żeby ta praca była... Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Do yogithebear'a durnego jak but! 12.10.05, 17:01 > jakoś ciągle problem bezrobocia jest największe w UE w Polsce. I tak zostanie, jeśli przedsiębiorcy nie stworzą tych miejsc pracy. Bo jak nie oni, to nikt inny. Rząd i prezydent dają pracę paru najwyżej tysiącom krewnych i znajomych (tzn. chciałem powiedzieć specjalistom i ekspertom). Do tego, by przedsiębiorcy tworzyli miejsca pracy, trzeba im stowrzyć odpowiednie warunki. I tego dokładnie (warunków) brak w programie PiS - rzekłbym nawet, że sa tam liczne "zachęty negatywne". Przykład: sam bym chętnie zatrudnił niańkę do dziecka, ale jak to zarejestruję i będę za nią płacił ZUS oraz podatki, to jej się nie opłaci, albo mnie nie będzie stać. Inny przykład: zatrudniłbym fotografa i zaopatrzył w sprzęt do pracy. Ale jak mam dla niego wypełniać wszystkie ZUS-owskie i skarbowe papiery, ryzykować, że nie dopatrzę jakiegoś obowiązku BHP (ważne w kopalni, ale nie w pracy fotografa na ślubach), to mi się odechciewa. Otworzyłbym restaurację, ale załatwianie pozwoleń zajmuje kwartał (nie licząc łapówek). I tak dalej. PiS ma w program wpisane dalsze ograniczanie wolności obywateli. Co przełoży się na dalszą emigrację i większe bezrobocie. Nie ma niestety innej możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
tata.jaro Re: Do yogithebear'a durnego jak but! 12.10.05, 17:03 A jak myslisz, tym co troche maja zabierze Kaczor, to bedzie lepiej, to i nawet 800 zl nie dostana i co ty na to?. Zeby wszyscy mieli lepiej to ktos musi na to zarabiac, opieka tego nie zapewni, nie od razu wszyscz mieli lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
dzimdzirimdzi72 Re: Do magdolot'a - od Anny Ciemnej jak ta noc 12.10.05, 15:43 >pełną prywatyzację i liberalizację chyba słabiutko u ciebie także z podstawami ekonomii... Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Do magdolot'a - od Anny Ciemnej jak ta noc 12.10.05, 16:52 > Kogo stać na drogi zabieg w prywatnych gabinetach? Piszesz co wiesz. A powinnas spróbować wiedzieć, co piszesz. Za pełna prywatną opiekę zdrowotną płacę miesięcznie dużo mniej, niż wynosi tzw. ubezp. zdrowotne wpłacane do ZUS od pensji minimalnej. Czyli w tłumaczeniu na polski: ZUS nas okrada, bo bierze za marną usługę więcej, niż prywatne firmy chcą za tę samą usługę wykonaną dobrze. I Kaczyński obiecuje ten system utrzymać. > Kto kupi sobie mieszkanie - jak nawet zdolności > kredytowej nie ma (lub pracy), albo jego zarobek jest tak śmiesznie niski??? Jak rząd PiS zlikwiduje Radę Polityki Pieniężnej (co obiecuje wprost) i dodrukuje pieniędzy na pokrycie swoich czczych obietnic, to będziemy mieli infację jak w latach osiemdziesiątych, i nikt nie będzie miał żadnej zdolności kredytowej, a kredyty będą dawać tylko lombardy i gangsterzy, na najwyżej kilka dni. Sama sobie dośpiewaj jak w tych warunkach ludzie będą domy i mieszkania kupować. Zarobek jest śmiesznie niski, bo jest bezrobocie w połączeniu z dużymi obciążeniami socjalnymi (ZUS). Sposobem na pierwsze jest tylko i wyłącznie wzrost gospodarczy - w tym konkurencyjność z p. widzenia inwestorów zagranicznych - napędzana przez prosty system niskich podatków. Sposobem na to drugie jest znany na świecie system opieki zdrowotnej opartej na konkurencji ubezpieczycieli oraz lekarzy (zamiast gomółkowskiego centralizku a'la Kaczyńscy). > To ci ludzie mają być dumni z Polski? No teraz nie mają z czego i za Kaczyńskiego co najwyżej będą mieli więcej komisji śledczych, ale nie więcej chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Do magdolot'a - od Anny Ciemnej jak ta noc 13.10.05, 04:34 Anno! Pamiętam mój pierwszy wyjazd za żelazną kurtyne i szok w autobusie z Orly na widok... stacji benzynowej, że taka śliczna może być! Sklepy, w ktorych sprzedają, zamiast pokrzykiwać... i tamtejszego biednego robotnika, co ma TYLE!!! Pamiętam swędzenie między łopatkami po minięciu milicjanta na ulicy. Nie chcę do tego wracać! Pamiętam, jak się socjalizm skończył swieżo i mój przyjaciel architekt chodził sobie na budowe tego, co zaprojektował i sie gapil i oczom nie wierzyl - bo robotnicy, miast lezeć: pracowali! Robotnicy byli socjalistyczni, ale zleceniodawcami byli Amerykanie. Pamietam jak w moim miescie powstawały pierwsze prywatne sklepy i nagle zamiast sraczkowatych lamperii w srodku... Na SWOJE się pracuje, nie na państwowe. Za Mazowieckiego nie miałam na bilet tramwajowy. Nauczycielska pensja, cóż. Ale w narodzie siły było wiele i nadziei, woli wyrzeczeń i budowania. To wojna na górze spaprała ten zryw. Mnie zalazł za skórę Marek Jurek opowiadając, że miejsca w szkolnictwie nie będzie dla "pacyfistów i nihilistów", a na myśli miał mnie. Uczyłam wtedy w slumsach, margines znałam i mnie szanował. Czułam się tam desperacko potrzebna. Wiem, że większość tych dzieciaków do odzyskania była. I żaden Kaczor mi nie wmówi, że trzeba je odłogiem zostawić i tylko zamykać, jak podrosną dość! Marek Jurek za Kaczorem stoi. Pamiętam, co odpowiedział minister Handke /AWS/w sprawie numeru telefonu dla maltretowanych dzieci. Ja takie miałam w szkole, jeden siniak od pasa w dół. Gó.. się dało zrobić! Dzieciaka z gwałtu też uczyłam. Tatko się nim nie interesował, wiadomo. Matka w wariatkowie umarła. Wujostwo go przygarnęli, ale mu nie potrafili wybaczyć tego, czim synem jest i co z matką "zrobił". Chyba w bidulu by szczęśliwszy był. Kaczyński rodzaj moralności katolickiej - obrzydliwy dla mnie jest, bo efekty oglądałam z bliska. Widziałam jak Amerykanie dzieci wychowują - szacunek zamiast bicia świetnie działa. Wiem jedno z pewnością: speckomisje i reaktywowanie Inspekcji Robotniczo- Chłopskiej nie załatwia biednym nic. Niższe podatki dla przedsiębiorców na spółę z gnojeniem skurczybyckich pracodawców i funkcjonującym prawem / na codzień/ - tak. Bzdurny przykład : na Słowacji początkujący prywaciarz ma obniżony ZUS, on mu rośnie wraz z dochodami. U nas kupa ludzi liczy ZUS i NIE ZACZYNA NICZEGO. Moja córka pracowała nocami w knajpie. 3.50 na godzinę. Na czarno, inaczej się nie dało /ZUS/. Niech się da! Teraz pracuje w angielskim domu dziecka, dostaje podwyżki, opłacają jej szkolenia. Ustawiają dyżury tak, żeby się wyrabiała z college'em. Pracuje, zarabia, płaci za naukę, kieckę sobie kupi. Może wróci. Jak tu podobnie będzie. Święcie wierzę w naszą przedsiębiorczość, tylko jej nie dusić trzeba, a cywilizować. Zabrać bogatym i oddać biednym? To każdy po 50 groszy dostanie i na piwo nie będzie miał. Zabrać chłopom i dać górnikom? Od tego nie przybędzie. Dać biednemu uczciwie zarobić - to jest coś! Mniejsze podatki, UCZCIWIE PŁACONE daja więcej budżetowi niż drakońskie... niepłacone. Jest co dzielić. Kasę się inwestuje jak spokojnie jest /z pożytkiem dla biednych i miejsc pracy/, a jak sie na Robin Hooda zanosi, to się w skarpetę chowa i bezrobocie jest. I chyba nie jest tak źle. Patrz: Polityka sprzed tygodnia, wywiad Żakowskiego z socjologiem, który wyniki świeże ma. Mnie Kaczor za bardzo socjalizmem trąci realnym. Szeryfów się boję, polowań na czarownice nie lubię. Wpieprzać się na komuchów nię będę, jeżeli za oddanie władzy koryto dostali. Na bratnią krew nie ma ceny. Koledzy Solidaruchy już też porośli w pierze. Pamięć mam dobrą, wiele wolt widziałam. Kaczor za Olszewskim stał, Tusk misia obalał, plusa u mnie ma. Mój kandydat przepadł. Przeraża mnie facet, co świętością życia sobie pysk wyciera... do wprowadzenia kary śmierci dążąc. Niestety, inteligentny jest. Mam dość rzucania gównem. Dlatego Tuska wolę. Wolę jak z kampanii hospicjum cos ma, niż jak się sam smród unosi. Kilka autorytetów mi zostało jeszcze. Niepopularne są. Po mojemu - kiełbasą nie dyndają. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
mirdek Re: Nie chodzi o teczkę Tuska, ale jego popleczni 12.10.05, 13:02 Faktycznie jesteś "dark" Poziom argumentów godny Pis Odpowiedz Link Zgłoś
madzad Re: Nie chodzi o teczkę Tuska, ale jego popleczni 12.10.05, 10:48 Uff, do tej pory byłem kibicem, ale czytając wywody anny dark chyba zagłosuje na Tuska, z jej płomiennym zapałem w sercu i immobilnością umysłową powinna zająć czołowe miejsce w niejednej formacji politycznej. Wywody w rodzaju ".. a ty jesteś głupi i masz wszy.. " naprawdę powalają merytoryką. aa. istnieje jeszcze jedne wytłumaczenie ... bulterier może miał młode Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Nie chodzi o teczkę Tuska, ale jego popleczni 12.10.05, 10:54 Jest jeszcze jedno wytłumaczenie: moher działa silnie na komórki mózgowe powodując ich przyspieszony zanik. Stosowanie środków zaradczych ( w tym koka) okazało się nieskuteczne. (Podaję za wiarygodnymi źródłami naukowymi z Pcimia Dolnego.) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Nie chodzi o teczkę Tuska, ale jego popleczni 12.10.05, 10:56 Według twojej teorii następuje u ciebie przyspieszony zanik n/w komórek... az100 napisał: > Jest jeszcze jedno wytłumaczenie: moher działa silnie na komórki mózgowe > powodując ich przyspieszony zanik. Stosowanie środków zaradczych ( w tym koka) > okazało się nieskuteczne. > (Podaję za wiarygodnymi źródłami naukowymi z Pcimia Dolnego.) Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Nie chodzi o teczkę Tuska, ale jego popleczni 12.10.05, 11:06 anna-dark napisała: > Według twojej teorii następuje u ciebie przyspieszony zanik n/w komórek... Niestety moheru nie noszę. Zresztą u mnie zanik komórek już się rozpoczął dosyć dawno - wg naukowców od 18 roku życia. To jednak nie jest jednoznaczne ze spadkiem inteligencji (jak w przypadku moherowców). Z wiekiem wykorzystuje więcej objętości mózgu co równoważy spadek liczby komórek. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Nie chodzi o teczkę Tuska, ale jego popleczni 12.10.05, 18:28 anna-dark, ale ty naprawdę jesteś ciemna. Tylko Tusk zapewni ci naukę i rozwój. Głosuj na Tuska, to twoja szansa. Odpowiedz Link Zgłoś
bennecik Re: Był w Wermahcie na ochotnika, i w obozie karn 12.10.05, 13:03 Anna Dark - Spieprzaj Dziadu !!! > anna-dark napisała: > > > Dowody proszę. Pokażmy wszystki teczki - i będzie spokój. Tylko wtedy Tus > k i > > jego świta będzie spierniczać na biegun, a raczej za Ural. > Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Był w Wermahcie na ochotnika, i w obozie karn 12.10.05, 12:49 No tak dowody musi pokazywac tylko Tusk i osoby ktore mowia cos na kaczynskiego. Kaczynski i niejaka Anna-dark (pewnie "dark" od czarnej propagandy ;) ) nie musza, bo oni maja specjalne prawa. Myslisz sie, jeszcze nie macie takich praw, moze po wygranej kaczynskiego bedzie mozna otwarcie klamac i pomawiac, ale jeszcze na razie nie mozna... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Był w Wermahcie na ochotnika, i w obozie karn 12.10.05, 18:22 Słyszałem, że Kaczyński kradnie.Że złapano go w supermarkecie. Ale wpadka. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Był w Wermahcie na ochotnika, i w obozie karn 12.10.05, 12:46 Wszystko jest mozliwe. Ale tamto jest niesamowicie malo prawdopodobne oraz nie ma zadnych dowodow. Wiec prosze mi nie wyjezdzac z tkaimi tekstami. Juz bardziej prawdopodobne jest, ze kaczynski jest od dawna agentem Rosji... Ty i ja mamy takie same dowody na te tezy (czyli zadne). Ludzie nie dajcie sie zwariowac. Kazdy moze powiedziec co mu sie podoba i to sie nazywa pomowienie i klamstwo, chyba ze ma sie mocne dowody. Na razie na klamstwie lapany jest tylko i wylacznie Kaczynski i jego pieski. Przyklady (jest ich znacznie wiecej): - sprawa dziadka Tuska - gwarancje, ze jego brat bedzie premierem - stwierdzenie ze na PO to partia na ktora glosowali bandyci - ja glosowalem i nie jestem bandyta - spaa hospicjow - moze to przykre, ale prawdziwe, hospicja maja mniej pieniedzy - duza czesc niespojnego i demagogicznego programu gospodarczego itd Odpowiedz Link Zgłoś
kolczugin To byla jednak profesjonalna akcja... 12.10.05, 09:56 rechott napisał: >Właśnie w tym wszystkim dziwi mnie tylko amatorszczyzna, z jaką zrobiono tą >akcję Amatorszczyzna? Jaka amatorczyzna? Moim zdaniem bylo to zrobione bardzo profesjonalnie: 1. najpierw ktos rozpuszczal plotki - nioficjalnie, cicho, gdzies w kuluarach chodzily nioficalne sluchy o tej niby niemieckiej przeszlosci dziadkow Tuska. Byly to oczywiscie balony probne - gdyby Tusk zareagowal, pokazal papiery oczyszczające to afera dalej by nie szla i wszystko szybko by sie zakonczylo bez zbednego rozglosu. 2. Ale Tusk w tamtym momencie nie zaregowal - siedzial cicho. A wiec cos tu moze byc... Kurski ma pewne podstawy do tego zeby domniemywac ze cos tam jednak jest skoro Tusk nie probuje zdusic plotki w zarodku. 3. Uderza wiec juz konkretnie - osobiscie mowi to co mowi. Co by bylo gdyby Tusk nie mial tych papierow oczyszczajacych, albo faktycznie jego dziadek mialby cos wspolnego z armia niemiecka??? To bylby koniec Tuska - musialby sie tlumaczyc co najmniej tydzien, a sztab kaczorow serwowalby co kilka dni informacje o glosowaniach w ktorych Donald glosuje z korzyscia dla Niemiec. I kolejne tlumaczenia. To bylby koniec Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
madzad Re: To byla jednak profesjonalna akcja... 12.10.05, 11:02 Nie sadze by była to profesjonalna akcja: primo Tusk jest historykiem, a .. profesja czyni człowieka, stąd wypadało sie zapoznać z jego dziełami nt historii gdańska i kaszubów, w tym kontekscie nie zbadanie własnych korzeni byłoby dyletantyzmem i brakiem profesjonalizmu ze strony Tuska. Poza tym kaszub, jak wszystkie mniejszości etniczne tak i oni kultywują swą tradycję, stąd przyjęcie założenia ze cisza ze strony sztabu wyborczego tuska po strzale próbnym Kurskiego wynika ze strachu było bez watpienia brakiem profesjonalizmu po stronie PiS (i dali się chłopcy złapać na .. plewy). secundo - wycieczki z niemieckojęzycznością domową tuska i ukłonami w stronę niemców, well nie każdy niemiec był faszystą (ze np Gunthera Grassa przypomnę), a rzec tylko pragnę że moze najwyższy czas bysmy w naszej polityce zagranicznej zaczeli sie kierować naszym interesem narodowym a nie fobiami i uprzedzeniami resume: załkost bierze jak widzi sie tak sprawnych specjalistów w sztabie PiS, i .. jak sie do tego doda drugiego uczciwego w IV RP powiązanego z Łuczakiem to IV RP juz mnie przeraża ;) kolczugin napisał: > rechott napisał: > >Właśnie w tym wszystkim dziwi mnie tylko amatorszczyzna, z jaką zrobiono t > ą > >akcję > > Amatorszczyzna? Jaka amatorczyzna? Moim zdaniem bylo to zrobione bardzo > profesjonalnie: > 1. najpierw ktos rozpuszczal plotki - nioficjalnie, cicho, gdzies w kuluarach > chodzily nioficalne sluchy o tej niby niemieckiej przeszlosci dziadkow Tuska. > Byly to oczywiscie balony probne - gdyby Tusk zareagowal, pokazal papiery > oczyszczające to afera dalej by nie szla i wszystko szybko by sie zakonczylo > bez zbednego rozglosu. > 2. Ale Tusk w tamtym momencie nie zaregowal - siedzial cicho. A wiec cos tu > moze byc... Kurski ma pewne podstawy do tego zeby domniemywac ze cos tam jednak > > jest skoro Tusk nie probuje zdusic plotki w zarodku. > 3. Uderza wiec juz konkretnie - osobiscie mowi to co mowi. Co by bylo gdyby > Tusk nie mial tych papierow oczyszczajacych, albo faktycznie jego dziadek > mialby cos wspolnego z armia niemiecka??? To bylby koniec Tuska - musialby sie > tlumaczyc co najmniej tydzien, a sztab kaczorow serwowalby co kilka dni > informacje o glosowaniach w ktorych Donald glosuje z korzyscia dla Niemiec. I > kolejne tlumaczenia. To bylby koniec Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
yogithebear Re: To byla jednak profesjonalna akcja... 12.10.05, 11:13 Popieram w całej zozciągłości. Bardzo profesjonalnie przygotowane i jeszcze profesjonalniej rozegrane ze strony sztabu Tuska. Wpuścili Kurskiego na pole minowe działając idalnie zgodnie z jedną podstawową zasad marketingu politycznego: Gdy pojawia się negatywna plotka - nie dementuj, przemilczaj, żeby sprawy nie nagłaśniać; niech plotka zdechnie sama - ty szykuj kontr-kwity. Jeżeli przeciwnik zachęcony podpuchą łyknie haczyk i zacznie nagłaśniać ty wyciągasz swoje kwity, dementujesz krótko i zdecydowanie podważając wiarygodność przeciwnika. Kurski padł od własnej broni. Chciał użyć zbyt ciężkiego sprzętu, a nie doczytał instrukcji. Zapaprał przy tym podwórko swojego mocodawcy obnażając mechanizm kampanii Wielkiej Kaczki. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek hehe dokladnie. Dopiero jak do Kaczki dotarły info 12.10.05, 12:10 ze Tusk ma mocne papiery oczyszczajace dopiero wtedy zaczął sie wycofywac. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Kurski padł od własnej broni 12.10.05, 13:06 Tak Łuk Kurskiego okazał się BUMERANGIEM!!!!! :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
divak2 nie pierwsza to amatorszczyzna :) 12.10.05, 13:44 no coż - to nie pierwsza amatorszczyzna w trakcie tej kampanii (wrześniowej) :D Odpowiedz Link Zgłoś
1gadacz12 Dlaczego Michnik boi sie Kaczora? 12.10.05, 08:12 Ostatni wybryk Kurskiego nie jest, w gruncie rzeczy niczym nadzwyczajnym. Wiadomo, ze kazda kampania tego typu to gra na ludzkich emocjach. Wypieprzenie Kurskiego ze sztabu ma albo znaczenie symboliczne i jest dzialaniem pod publiczke (Kaczor ratuje swoj kuper) albo znalazl sie wreszcie pretekst zeby pozbyc sie "dziada". ...i tak naprawde - czy to nie wszystko jedno? Zastanawia mnie natomiast fakt, ze GW przerzucila swoje sympatie na Tuska. Czy Kaczor ma cos na Michnika? Ciekaw jestem waszych opinii na ten temat, Szanowni Dyskutanci. Odpowiedz Link Zgłoś
bennecik Re: Dlaczego Michnik boi sie Kaczora? 12.10.05, 08:21 Szczerze mówiąc nie widze żadnej nagłej zmiany nastawiania Wyborczej do żadnego z kandydatów ... Widzę natomiast, że kampania Kaczyńskiego coraz bardziej zaczyna ocierać się o G. Może stąd reakcja Wyborczej ?? Odpowiedz Link Zgłoś
jancior Nie widziales tez pewnie ze pupilem GW byl Cimo- 12.10.05, 15:14 wszewicz, a kiedy zrezygnowal Tusk stal sie ostatnia deska ratunku dla 'salonu Michnika'. Napisz jeszcze ze GW rownie dobrze pisze o Kaczynskim co o Tusku :-) szutnik :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ajam77 Re: Dlaczego Michnik boi sie Kaczora? 12.10.05, 09:04 no właśnie, dlaczego Michnik boi się Kaczyńskiego, bo Agora wydaje wszystkie bardzo kosztowne ogłoszenia miasta, np. ogłoszenie o konkursie na dyrektora przedszkola na całą stronę w Stołeczej. Nigdy przedtem nie wydawano tak kolosalnych pieniędzy na ogłoszenia prasowe. Odpowiedz Link Zgłoś
donald_duck1 'GW przerzuciła sympatie na Tuska' -z Cimoszewicza 12.10.05, 09:34 bo ten odpadł, a kogoś trzeba było wesprzeć (wszak to Wyborcza prasa). Kaczyński nie wchodzi w rachubę, bo drąży temat lustracji, a to nie dla wszystkich jest wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Niezlustrowani boją się Kaczyńskich 12.10.05, 10:19 Niezlustrowani boją się Kaczyńskich. Bo lepiej się rządzi i dzieli w zgniliźnie i smrodzie typu towarzyszy, SB, i UB. donald_duck1 napisał: > bo ten odpadł, a kogoś trzeba było wesprzeć (wszak to Wyborcza prasa). > Kaczyński nie wchodzi w rachubę, bo drąży temat lustracji, a to nie dla > wszystkich jest wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: Niezlustrowani boją się Kaczyńskich 12.10.05, 10:28 anna-dark napisała: > Niezlustrowani boją się Kaczyńskich. > Bo lepiej się rządzi i dzieli w zgniliźnie i smrodzie typu towarzyszy, SB, i UB > . > > donald_duck1 napisał: > > > bo ten odpadł, a kogoś trzeba było wesprzeć (wszak to Wyborcza prasa). > > Kaczyński nie wchodzi w rachubę, bo drąży temat lustracji, a to nie dla > > wszystkich jest wygodne. Jak sadzisz, dlaczego "GW" tak lansuje p. Tuska? Ten pan jest gwarantem kontynuacji polityki tow. Kwasniewskiego i styropianu czyli krycia kolesi z SB, ktorzy praktycznie trzymaja nitki wladzy w swoich lapach. A pan A. Michnik bardzo nie chce, zeby prawda o nim ujrzala swiatlo dzienne. Zreszta wiekszosc tej prawda zostala juz zniszczona. Odpowiedz Link Zgłoś
madzad Re: Niezlustrowani boją się Kaczyńskich 12.10.05, 11:18 dałem juz wyraz podziwowi dla przedmówczyni, powtarzanie sloganów, niemerytorycznych ale za to z jasnym przesłaniem marketingowym jest dobre na wiecach wyborczych, tutaj jak sadze wymagana jest szczypta finezji, wiedzy. Ta wymiana pogladów z założenia ma być .. konstruktywan. Stąd uprzejmie proszę anne dark by zechciała się dwa razy zastanowić nad każdą tezą głoszoną tutaj. Jesli to przekracza jej mozliwości percepcyjne to proponuję szklankę wody ... zamiast anna-dark napisała: > Niezlustrowani boją się Kaczyńskich. > Bo lepiej się rządzi i dzieli w zgniliźnie i smrodzie typu towarzyszy, SB, i UB > . > > donald_duck1 napisał: > > > bo ten odpadł, a kogoś trzeba było wesprzeć (wszak to Wyborcza prasa). > > Kaczyński nie wchodzi w rachubę, bo drąży temat lustracji, a to nie dla > > wszystkich jest wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
yogithebear Re: Niezlustrowani boją się Kaczyńskich 12.10.05, 11:21 Koleżanko droga - odczep się w końcu od tej lustracji, bo ktoś Ci bajek naopowiadał, że Kaczory chcą wyjmować teczki. Z resztą stanowisko Michnika w tej sprawie jest zbliżone do stanowiska Kaczek - on też nie chce ujawnienia "prywatnej" części teczek. Przyjmij w końcu do wiadomości, że poważni ludzie interesują się tym, czy za cztery lata będziemy mieć wszyscy znikająca PIS'owską lodówkę, czy będziemy mieć godne miejsce w europejskiej rodzinie. Kaczor nie ma pojęcia o gospodarce, żyje w jakimś magicznym świecie i tego sie wszyscy boimy. Lustracja i urząd "rączka-rączkę-myje" nie nakarmią mi dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
donald_duck1 Re: Niezlustrowani boją się Kaczyńskich 12.10.05, 11:58 Ludzie popierający PZPR, a potem SLD mieli zawsze w zanadrzu ten argument, że idei do garnka się nie włoży. Cóż, z takimi ludźmi nie da się dyskutować. Oni są gotowi sprzedać nie tylko swoją ojczyznę, ale też duszę za miskę żarcia. Tacy zawsze byli i będą. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
yogithebear Re: Niezlustrowani boją się Kaczyńskich 12.10.05, 12:04 Za młody jestem, żeby popierać PZPR... Idee są piękne, ale wtedy, kiedy idą z dołu. Kacze Państwo nie zapewni mi wolności tworzenia idei, bo będzie lepiej ode mnie wiedziało, co jest dobre, a co złe dla mnie i nie zapewni mi miski bo co zarobię to zabierze, żeby dać premie urzędnikom wymyślającym idee. W tym sensie uważam, że to złe państwo. Jesli się ze mną nie zgadzasz - masz prawo, które jako liberał szanuję. Odpowiedz Link Zgłoś
dzimdzirimdzi72 lustracja 12.10.05, 16:03 jestem za młody, żeby mieć do czynienia z aparatem SB UB itp. dlatego mam w d. lustrację ale mam pytanie do tych, którzy tak za tym szaleją jak już zlustrujecie i obecny właściciel fabryki mebli jest dawnym agentem, to wtedy co... zabierzecie? a jak udowodnicie że korzyści które ma to nie jest wynik jego pracy, zarządzania tą fabryką? ile mu każecie dopłacić? tyle co powinien był zapłacić WTEDY (jak to wycenicie?) czy tyle ile to warte teraz (to jak wycenicie, ile jest warta jego praca przez te lata?) czy zabierzecie w cholerę wszystko (znacjonalizujecie? - kto w Europie wam na to pozwoli?) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark I dlatego ludzie pokroju Tuska blokowali lustrację 12.10.05, 16:09 I dlatego ludzie pokroju Tuska blokowali lustrację przez 16 lat, a i on teraz do tego łapy przykłada. Ktoś może być za młody i za głupi żeby pewne fakty kojarzyć i rozumieć. dzimdzirimdzi72 napisał: > jestem za młody, żeby mieć do czynienia z aparatem SB UB itp. > dlatego mam w d. lustrację > > ale mam pytanie do tych, którzy tak za tym szaleją > > jak już zlustrujecie i obecny właściciel fabryki mebli jest dawnym agentem, to > wtedy co... zabierzecie? > a jak udowodnicie że korzyści które ma to nie jest wynik jego pracy, zarządzani > a > tą fabryką? > ile mu każecie dopłacić? tyle co powinien był zapłacić WTEDY (jak to wycenicie? > ) > czy tyle ile to warte teraz (to jak wycenicie, ile jest warta jego praca przez > te lata?) > czy zabierzecie w cholerę wszystko (znacjonalizujecie? - kto w Europie wam na t > o > pozwoli?) Odpowiedz Link Zgłoś
madzad Re: 'GW przerzuciła sympatie na Tuska' -z Cimosze 12.10.05, 11:12 Szczerze powiedziawszy mam w głębokim powazaniu lustrację (bo winno to być zrobione 10 lat temu) zamiast porzadkowania archiwów chciałbym by PKB wzratstał rocznie o 6-8 %, bo od tego bedzie zależeć np moja przyszła emerytura. I wyłacznie przez ten pryzmat patrze w przyszłość swoją i swoich dzieci. donald_duck1 napisał: > bo ten odpadł, a kogoś trzeba było wesprzeć (wszak to Wyborcza prasa). > Kaczyński nie wchodzi w rachubę, bo drąży temat lustracji, a to nie dla > wszystkich jest wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: 'GW przerzuciła sympatie na Tuska' -z Cimosze 12.10.05, 11:36 I bardzo słusznie piszez - tylko z nieznanych naukowcom przyczyn PiS posiada jakiś elektorat, który jest zainteresowany głównie teczkami i jałmużną (którą PiS wstępnie wyciśnie z cudzych kieszeni). Gdzie jest mój paszport?..... Odpowiedz Link Zgłoś
dzimdzirimdzi72 Re: 'GW przerzuciła sympatie na Tuska' -z Cimosze 12.10.05, 16:05 i dokąd pojedziesz? ja już nawet myślałem - ale w Niemczech socjalizm aż piszczy, UK daleko, USA jeszcze dalej... echhh Odpowiedz Link Zgłoś
znudzilsiekalboj Rozbity łuk Kurskiego - wór porwany. 12.10.05, 09:35 Szanowny Dyskutancie. Oto próbka genialnego wrzucania do jednego wora wszystkiego co sie da: "Poważne źródła na Pomorzu mówią, że dziadek Tuska zgłosił się na ochotnika do Wehrmachtu. Na Pomorzu zdarzało się często wcielanie do Wehrmachtu, ale siłą. Cokolwiek było z jego dziadkiem - nie winię za to Donalda Tuska. Winię go jedynie za tolerowanie plotek na ten temat. (...) Tusk w swojej publicystyce historycznej prezentuje często niemiecki punkt widzenia. Czyni też wiele proniemieckich gestów". Przy tak płaskim mysleniu, nawet ćwiartki Rzeczpospolitej się nie zbuduje. Poza tym oczywiste dla mnie jest, że przeciętny czytelnik Wyborczej wybierze Tuska. Dziecko by się domyśliło. Nie jest to też wbrew pozorom żadne "przerzucenie".