Dodaj do ulubionych

Kranowa jak swiecona.

10.02.11, 21:18
wyborcza.pl/1,87648,9070588,Ale_o_czym_tu_gadac_z_ksiedzem_.html
Kiedy Dorota (36 lat, nauczycielka, dwie córki, "niesakramentalny" mąż) przyjmowała księdza z kolędą, było jej wstyd. Raz, że zapraszała go wbrew sobie, dwa, że kłamała w sprawie wody w salaterce, którą stawiała na stole obok krzyża. Bała się przyznać, że to kranówa.
wink))
Obserwuj wątek
    • dachs Re: Kranowa jak swiecona. 10.02.11, 22:01
      Przyjąłeś już księdza w domu? No i jak było?
      • polazrski Re: Kranowa jak swiecona. 11.02.11, 02:12
        Daje kopa, a on leci ze schodow.
        • ada08 Re: Kranowa jak swiecona. 11.02.11, 08:07
          polazrski napisał:

> Daje kopa, a on leci ze schodow.
          >

Pomyliłeś adresata kopa. Zawsze najpierw przychodzi ministrant i pyta czy przyjmiesz księdza. Ministrantowi zatem dałeś kopa, nie księdzu wink
          a.
          • polazrski Re: Kranowa jak swiecona. 11.02.11, 08:30
            Mylisz sie. Do moich drzwi przychodzi ksiadz. Sasiadka mowi: Nie jestesmy katolikami, prosze ksiedza i wtedy ja mu daje kopa.
            • snajper55 Re: Kranowa jak swiecona. 11.02.11, 14:55
              polazrski napisał:

> Mylisz sie. Do moich drzwi przychodzi ksiadz. Sasiadka mowi: Nie jestesmy katol
              > ikami, prosze ksiedza i wtedy ja mu daje kopa.

Widocznie żaden chłopiec nie chce być u niego ministrantem. Ciekawe dlaczego? wink

S.
              • polazrski Re: Kranowa jak swiecona. 11.02.11, 15:55
                snajper55 napisał:

> polazrski napisał:
                >
                > > Mylisz sie. Do moich drzwi przychodzi ksiadz. Sasiadka mowi: Nie jestesmy
                > katol
                > > ikami, prosze ksiedza i wtedy ja mu daje kopa.
                >
                > Widocznie żaden chłopiec nie chce być u niego ministrantem. Ciekawe dlaczego?
                > wink
                >
                > S.
                Nie wiem.wink)
        • jaceq Re: Kranowa jak swiecona. 11.02.11, 09:12
          polazrski napisał:

> Daje kopa, a on leci ze schodow.

No popatrz pan, jak to się zmienia.
          Kiedyś taki jeden lichwiarz przychodził do wojskowego księdza katolickiego, który był mu winien parę koron, ponieważ potrzebował gotówki na alkohol i panienki. Natrętny lichwiarz zostawał kilkakrotnie spuszczony ze schodów za pomocą kopa wymierzonego w zad lichwiarzowi przez ordynansa księdza. Pomimo, że był natrętny, lichwiarz nie zobaczył ani halerza z pożyczki, której księdzu niebacznie udzielił, natomiast minimum kilkakrotnie pokonał trasę góra-dół po schodach z prędkością, jaka nie przystoi zawodowi lichwiarza. Ksiądz katolicki nazywał się Katz i był pochodzenia narodowościowego takiego samego, co lichwiarz, a na imię było mu Otto, a całą rzecz opisał taki jeden sowiecki komisarz.
          • polazrski Re: Kranowa jak swiecona. 11.02.11, 09:16
            Znamy, znamy. I dlatego sie kop ksiedzu nalezy.
            • ewa8a Re: Kranowa jak swiecona. 11.02.11, 13:41
              Ech Pożarski, robisz się agresywny niczym Perła. Mnie się grzecznie pyta chłopiec w sukience, czy przyjmę księdza, więc i ja grzecznie odpowiadam, że nie widzę takiej potrzeby.
              • polazrski Re: Kranowa jak swiecona. 11.02.11, 15:56
                Ale tylko na ksiedza za koleda.
              • matelot Re: Kranowa jak swiecona. 11.02.11, 17:32
                ewa8a napisała:

> Ech Pożarski, robisz się agresywny niczym Perła. Mnie się grzecznie pyta chłopi
                > ec w sukience, czy przyjmę księdza, więc i ja grzecznie odpowiadam, że nie widz
                > ę takiej potrzeby.
                >
                ==================
                A do mnie już nie przychodzą. Pewnie figuruję w jakiejś kartotecesmile
    • rycho7 cel uswieca srodki 10.02.11, 22:39
      polazrski napisał:

> Bała się przyznać, że to kranówa.

Liczy sie intencja. Obilo mi sie kiedys o uszy, ze w naglej potrzebie noworodka moze ochrzcic kazdy, kazda woda.

Z punktu widzenia epidemiologi kranowa bezpieczniejsza bo nie zawiera legionelozy. Ta z publicznych spluwaczek i prezydenckich pisuarow tego nie gwarantuje.
      • jaceq Re: cel uswieca srodki 10.02.11, 23:32
        rycho7 napisał:

> Liczy sie intencja.

Dokładnie tak. To nie kleszy pokropek robi z wody ciecz święconą. Ani wielodniowy pobyt w kropielnicy. Liczy się intencja.
        • benek231 Re: cel uswieca srodki 11.02.11, 01:28
          jaceq napisał:

> rycho7 napisał:
          >
          > > Liczy sie intencja.
          >
          > Dokładnie tak.
          >
          >
          *Eeetam. Kiedys tez tak uwazalem, ale od czasu jak nic nie wyszlo mi z przemienienia butelki wody w butelke gorzaly, uznalem ze to zabobon. wink
          • rycho7 jestes czlowiekiem malej wiary 11.02.11, 08:06
            > nic nie wyszlo mi z przemienienia butelki wody w butelke gorzaly

Moj ateistyczny Bog objawil mi, ze Bog lubi jak mu sie pomaga (wersja judaistyczna i protestancka). Pomoc w tym przypadku powinna polegac na dodaniu cukru i drozdzy w rytualnych proporcjach 1410. Potrzeba jeszcze cierpliwosci i energii do destylacji duszy religianctwa (spiritus ethylicus).
    • ewa8a Re: Kranowa jak swiecona. 11.02.11, 07:49
      Patrzcie, jacy to młodzi ludzie bywają wstydliwi i bojaźliwi:
      ,,A młodzi, którzy najczęściej wynajmują mieszkania, są w parafiach tymczasowo. I nie żyją w związkach sakramentalnych. Naturalne, że boją się konfrontacji z księdzem, bo przecież my ich o ten związek zapytamy. Wstydzą się, że nie uregulowali swoich spraw przed Bogiem, i z tego wstydu nie otwierają drzwi - uważa zakonnik.''

Do głowy takiemu pasozytowi nie przyjdzie, że młody człowiek po prostu nie życzy sobie ingerencji w jego zycie.

Poza tym zdumiewający wynik sondażu :
      Czy przyjmujesz księdza po kolędzie?

36%
      Nie, czuję takiej potrzeby (1110)

34%
      Nie, nie jestem katolikiem/katoliczką (1078)

30%
      Tak (938)

34 % nie jest katolikami ???? To chyba znów jakis wstyd do przyznania się, że się nim jest.
      • rycho7 liczone przed denominacja 11.02.11, 08:10
        ewa8a napisała:

> 34 % nie jest katolikami ????

Ten wynik nalezy podzielic przez 10 000. To kazde dziecko wie.
      • polazrski Re: Kranowa jak swiecona. 11.02.11, 08:32
        W kazdym razie bastion katolicyzmu na forum od razu dal znak zycia. Boki zrywac!wink))
    • trzecikot Re: Kranowa jak swiecona. 11.02.11, 16:25
      E tam. Do mnie przyszła sąsiadka pożyczyć trochę wody, bo wiedziała, że mam filtr odwróconej osmozy, którego używam do akwariów. Stwierdziła, że ta woda po prostu jest czysta i się nada wink
    • nihil-istka powiedzmy szczerze szczerze, dorota to ku*rwa.... 11.02.11, 16:31
      ...... i woda jest jej najmniejszym problemem. ha,ha,ha,ha,ha
      • trzecikot Re: powiedzmy szczerze szczerze, dorota to ku*rwa 11.02.11, 17:23
        Ty też jesteś kuuurwą i twój penisek nie stanowi problemu
        • nihil-istka powiedzmy szczerze szczerze, dorota to ku*rwa 11.02.11, 17:33
          trzecikot, powiedzmy sobie szczerze - ty nawet na kurwe sie nie nadajesz. Na karme dla swych rybek - moze. Podobno piranie chodujesz? ha,ha,ha, ha, hoj
          • trzecikot Re: powiedzmy szczerze szczerze, dorota to ku*rw 11.02.11, 17:37
            "Chodujesz"? Od kogo się uczyłeś pisowni, krótkoprąciu? Doktorat to ty masz, ale ze zbieractwa metali nieżelaznych, fajfusie zapchlony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka