Dodaj do ulubionych

W redakcji Gazety.pl pracuja idioci

11.02.11, 18:34
Wlasnie wszedlem na glowna witryne a tam olbrzymi naglowek : "Egipt wreszcie wolny".

W amerykanskich mediach dopiero co slyszalem ze armia przegnala rzad i rozwiazala parlament. Tak , to napewno oznaka ze naplywa wolnosc...
Obserwuj wątek
    • matelot Re: W redakcji Gazety.pl pracuja idioci 11.02.11, 18:40
      manny-jestem napisał:

> Wlasnie wszedlem na glowna witryne a tam olbrzymi naglowek : "Egipt wreszcie wo
      > lny".
      >
      > W amerykanskich mediach dopiero co slyszalem ze armia przegnala rzad i rozwiaza
      > la parlament. Tak , to napewno oznaka ze naplywa wolnosc...
      ===================
      Ach te niezależne, amerykańskie mendia... smile

A tak na serio... idiotów spotkasz wszędzie wiec w Wyborczej pewnie też.
      Wolność. Obawiam się, że ulica miała tej wolności przez ostatnie dni w nadmiarze i jak to ulica, nie umiała jej zagospodarować. Czy jest wolność okaże się po przygotowanych przez armię procesach wyborczych.
    • manny-jestem Re: W redakcji Gazety.pl pracuja idioci 11.02.11, 18:41
      worldblog.msnbc.msn.com/_news/2011/02/11/6033562-report-council-to-suspend-parliament-fire-cabinet
      • matelot Re: W redakcji Gazety.pl pracuja idioci 11.02.11, 18:46
        Nic nowego pod słońcem. Tajemnica Poliszynela jest fakt, że Mubarak rządził Egiptem dzięki armii. Teraz przejmują władzę ale nie pozwolą swojego prezydenta skrzywdzić.
    • oleg3 Czytałem ten tytuł 11.02.11, 18:46
      i zastanawiałem się nad tym "wreszcie wolny". To chyba jak w starym dowcipie. - Wolny jesteś - powiedziała żona wystawiając mężowi bety na ulicę.
    • rycho7 nie obrazaj idiotow 11.02.11, 18:53
      manny-jestem napisał:

> "Egipt wreszcie wolny"

Mubarak przestal zzerac zywnosc dla dziesiatkow milionow Egipcjan. Ceny wreszcie spadna. Na czolko.

Ciekawe czy teraz beda wolno glosili, ze USA daje za malo armii na walke z USA?
    • polazrski Re: W redakcji Gazety.pl pracuja idioci 11.02.11, 19:01
      W gazecie pracuja lewacy, ktorzy wierza, ze przejecie wladzy przez Braci Muzulmanskich bedzie mialo pozytywny wplyw na rozwój wypadkow. Da sie powiedziec, ze faktycznie - idioci.
      • polazrski Re: W redakcji Gazety.pl pracuja idioci 12.02.11, 14:54
        W gazecie to pol bidy, ale tu to juz inna bajka:
        www.youtube.com/watch?v=rPgEvJtp2JI&feature=player_embedded
        • hasz0 _____W redakcji Gazety.pl pracują nad Polaczkami 12.02.11, 16:11
          Sortuj: od najnowszego
          Re: EOT?___w życiu!..Tetetko skąd?...ta przemożna
          hasz0 12.02.11, 16:05 Odpowiedz
          • hasz0 __Gnojek Hymenos uczy starszych co wtedy chcieli.. 12.02.11, 16:18
            • hasz0 miast uczyć się od starszychHymenos uczy starszych 12.02.11, 16:21
              • hasz0 __miast uczyć się od starszych Hymenos uczy star 12.02.11, 16:26
                • hasz0 Re: __miast uczyć się od starszych Hymenos uczy s 12.02.11, 16:32
                  • hasz0 Re: __miast uczyć się od starszych Hymenos uczy s 12.02.11, 16:34
                    • hasz0 __miast uczyć się od starszych Hymenos uczy stars 12.02.11, 16:37
                      Sortuj: od najnowszego
                      Przestań cymbale jako pierwszy oceniać ludzi,
                      hasz0 12.02.11, 16:36 Odpowiedz
    • absztyfikant Re: W redakcji Gazety.pl pracuja idioci 11.02.11, 19:13

Hezbollah congratulated the Egyptian people over its "historic victory" following President Hosni Mubarak's resignation.

Iran also addressed the dramatic developments in Egypt, stressing that the Egyptian people achieved a "great victory." (News agencies)
      • hasz0 Manny Ty naprawdę nie znasz familii KPP? piq tam p 11.02.11, 19:25
        • hasz0 Idioci?.którzy sprawują RZĄDY dusz polskich? _IQ=? 11.02.11, 19:28
    • dachs Re: W redakcji Gazety.pl pracuja idioci 11.02.11, 20:47
      manny-jestem napisał:

> Wlasnie wszedlem na glowna witryne a tam olbrzymi naglowek : "Egipt wreszcie wo
      > lny".
      >
      > W amerykanskich mediach dopiero co slyszalem ze armia przegnala rzad i rozwiaza
      > la parlament. Tak , to napewno oznaka ze naplywa wolnosc.

Jedno drugiego nie wyklucza. Ponad połowa egipskich wyższych oficerów to absolwenci West Point. Z punktu widzenia wiernej wobec USA Gazety Wyborczej, wolność jest odzyskana.
      Osobiście jestem bardziej sceptyczny i z niesmakiem obserwuje ten jubel u Ciebie i w Europie.
      To co się dzieje w Egipcie to rewolucja, a logika rewolucji jest wszędzie taka sama - zawsze biorą górę siły najbardziej ekstremalne, w tym wypadku bractwo muzułmańskie. Będziemy mieli nowy Iran. Tyle, że z sunnicką orentacją .
      • manny-jestem Re: W redakcji Gazety.pl pracuja idioci 11.02.11, 20:53
        Sklaniam sie ku temu aby zgodzic sie z Twoja ocena sytuacji w Egipcie. Co do jublu w USA i UE pisze sam od dawna wiec dyskutowac nie ma o czym.
        • manny-jestem NO coz 11.02.11, 20:58
          Mubarak chyba wie co mowi :

"Binyamin Ben-Eliezer, izraelski polityk i wojskowy, rozmawiał wczoraj z Mubarakiem. Były już prezydent Egiptu bardzo narzekał na USA, które nie wsparły go. Przypomniał również, że próby tworzenia demokracji na Bliskim Wschodzie kończy się triumfem fundamentalizmu islamskiego. Rozmowę cytuje Reuters."
      • manny-jestem PS co do bractwa 11.02.11, 21:01
        Wczoraj jeden z wysokich oficjeli national intelligence powiedzial ze bractwo muzulmanskie to organizacja swiecka. Kilka dnie temu Obamie w materialach dotyczacych kryzysu podano ze Mubarak to Kopt i dlatego tak jest znienawidzony w Egipcie.

Tak naprawde nie powinienem narzekac na pisamakow w GW bo w moim obecnym rzadzie sa , jak widac, jeszcze wieksi debile.
        • dachs Re: PS co do bractwa 11.02.11, 21:12
          manny-jestem napisał:

> Wczoraj jeden z wysokich oficjeli national intelligence powiedzial ze bractwo m
          > uzulmanskie to organizacja swiecka. Kilka dnie temu Obamie w materialach dotycz
          > acych kryzysu podano ze Mubarak to Kopt i dlatego tak jest znienawidzony w Egip
          > cie.

Aż dreszcz po plecach przechodzi, jeśli pismak jest durny można kupić inną gazetę, jeśli durny jest szpieg to już tylko uciekac trzeba.

> Tak naprawde nie powinienem narzekac na pisamakow w GW bo w moim obecnym rzadzi
          > e sa , jak widac, jeszcze wieksi debile

Olśnienie przychodzi z najmniej spodziewanego kierunku. smile
          • manny-jestem Borsuku wyjsnienie jest nadzwyczaj proste 11.02.11, 21:24
            Rzad Obamy to bezprzecznie najbardziej zideologizowany rzad w historii Stanow Zjednoczonych. No a jak na szczycie wladzy sa ideolodzi to na biurokratow dobieraja podobnych sobie.

W. byl prawdopodbnie jednym z najgorszych , jesli nie najgorsyzm prezydentem USA>, ale gdy wybuchl kryzys finansowy to (bez wchodzenia teraz w to czy byla to sluszna decyzja czy nie) zdecydowal sie podjac decyzje wbrew jego ideologicznym pogladom na gospdarke, ale taka , ktora uznal za najbardziej sluszna i dajaca szanse na wyjscie z kryzysu.

Obama jeszcze nawet raz nie podjal decyzji, ktora odbiegalaby od jego ideologicznych zalozen.

On zniszczy USA bo stawia ideologie ponad dobro ojczyzny.

Tak to wyglada.
            • dachs Re: Borsuku wyjsnienie jest nadzwyczaj proste 11.02.11, 21:27
              I kto mówił, że się nie możemy zgodzić? Mam dokładnie ten sam pogląd na Obamę, co Ty.
              A zauważ jak często sie na dobro ojczyzny powołuje i jak głośno i dużo o tym mówi.
              • manny-jestem No prosze Borsuku. 11.02.11, 21:54
                To wlasnie powiedzial moj prezydent:

"In an address from the White House, President Obama said the "people of Egypt have spoken, their voices have been heard and Egypt will never be the same." He likened the relatively peaceful ouster of Egyptian President Hosni Mubarak to the fall of the Berlin Wall and to the advances of the American civil rights movement. Invoking the words of Dr. Martin Luther King, he said: "There's something in the soul that cries out for freedom. Those were the cries that came from Tahrir Square, and the entire world has taken it up." "

A co jesli jutro Tantawi utopi plac Tahrir w morzu krwi? Ideolodzy widza tylko to co chca. Ten nie pamieta ze zaraz po upadku muru berlinskiego nastapilo Tiananmen Square.

Z sympatii dla zwyklych Egpicjan mam nadzieje ze Obama ma racje, ale gleboko w to watpie.
                • polazrski Re: No prosze Borsuku. 11.02.11, 22:57
                  Mur berlinski spadl 9 listopada 1989; Tianamen odbyl sie w 4 czerwca 1989. A teraz maniak zagadka: Co bylo wczesniej?
                  • manny-jestem Re: No prosze Borsuku. 11.02.11, 23:10
                    No ok Pozarski, myslalem o okraglym stole. Ale fakt. Popelnilem kuku i przylapales mnie.
                    • polazrski Re: No prosze Borsuku. 11.02.11, 23:31
                      Bo ty jestes doopa, nie historyk, maniak.
                      • manny-jestem Re: No prosze Borsuku. 11.02.11, 23:39
                        Jaa jestem zwykly czlowiek Kotlecik. Ludzie popelniaja bledy.
                        • polazrski Re: No prosze Borsuku. 11.02.11, 23:45
                          manny-jestem napisał:

> Jaa jestem zwykly czlowiek Kotlecik. Ludzie popelniaja bledy.

Takich bledow historycy nie popelniaja:
                          A co jesli jutro Tantawi utopi plac Tahrir w morzu krwi? Ideolodzy widza tylko to co chca. Ten nie pamieta ze zaraz po upadku muru berlinskiego nastapilo Tiananmen Square.

by post pozniej napisac, ze sie myslalo o Okraglym Stole.wink))
                          • manny-jestem Re: No prosze Borsuku. 11.02.11, 23:52
                            Tak Kotlet popelnilem dupiasty bald, ale jestem w stanie sie do niego przyznac w przeciwienstwie do innych dup , ktorzy swoimi wymyslami obwiniaja zbiorowo caly narod i jeszcze dumnie to propaguja.

Myslalem o zmianach w Polsce a napisalem mur berlinski bo to symbol. Idiotyczny blad i jak najbardziej mozesz mi go wyrzucac ile chcesz, gdzie chcesz i jak chcesz.
                            • polazrski Re: No prosze Borsuku. 12.02.11, 00:04
                              Widze, ze ci Gross zalazl za skore. To dobrze, maniak. A nawet bardzo dobrze.
                • dachs Re: No prosze Borsuku. 11.02.11, 23:02
                  manny-jestem napisał:

> A co jesli jutro Tantawi utopi plac Tahrir w morzu krwi?

Nie sądzę. To raczej plac Tahrir wytoczy krew Tantawiemu.
                  • manny-jestem Re: No prosze Borsuku. 11.02.11, 23:10
                    Nie wiem. Zalezy to od tego na ile armia podatna jest na ideologie bractwa.
    • absztyfikant Re: W redakcji Gazety.pl pracuja idioci 11.02.11, 20:54
      izrael.org.il/news/1169-prognoza-dla-demokracji-w-egipcie.html
    • manny-jestem Ale jak nie zyczyc tym ludziom jak najlepiej? 11.02.11, 23:39
      www.foxnewsinsider.com/2011/02/11/live-video-crowd-roars-as-mubarak-steps-down/
    • hymenos Re: W redakcji Gazety.pl pracuja idioci 12.02.11, 16:11
      Kontynuując wątek, w dzisiejszym TVN24 usłyszałem info o tym, jak bardzo ludzie się cieszą z odzyskanej wolności, tymczasem z przekazywanej relacji widać, że oni owszem, cieszyli się ale z obalenia Mubaraka. To coś podobnego do naszego zrywu solidarnościowego, który miał podłoże ekonomiczne a dzisiaj opisywany jest jako zryw wolnościowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka