Dodaj do ulubionych

TA NIEDZIELA BEZ OFIARY ?

IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.02, 09:50
Może wyrazimy w ten właśnie sposób nasz stosunek do skandalu w Poznaniu i
przyśpieszymy , jak zwykle opóźnioną , reakcję władz kościelnych ?
Obserwuj wątek
    • bykk Re: do V.C 24.02.02, 10:30
      V.C.,nie pajacuj! Już trzeci wątek taki zakładasz.
      Pisałeś kiedyś,że jesteś przeciwnikiem KK,że na tacę nie dajesz,więc
      po jaką cholerę wypisujesz takie pierdoły?
      Wiesz,to tak jak ja namawiałbym,aby na znak protestu nie płacić składek
      na SLD!Paranoja V.C.!Pomyśl.
      Kto chce daje na tacę,kto nie, to nie daje!
      Nie chodzisz do kościoła katolickiego? Twoja wola.Ja jak chcę to idę,jak nie
      nie idę,chce daję,nie, to nie daję! To takie trudne do zrozumienia?
      Jak policjant jest złodziejem,czy bandytą,to wołasz żeby na policję budżet
      nie dawał forsy?
      pozdrawiam,mimo
      • sceptyk do Bykka 24.02.02, 11:43
        Bykku, pozdrawiam Cie przy niedzieli. Nie wymagaj jednak od pajaca, aby nie
        pajacowal. A poza tym, ile tego sie teraz na Forum wyleglo... Czy SLD talony na
        komputery z dostepem do internetu ostatnio porozdawal?

sc-k
        • kitek1 Re: do Bykka 24.02.02, 11:48
          sld-uki,
          to takie same kmiotki jak klerykaly,
          nie widze roznicysmile
      • Gość: V.C. Stanowcze dementi IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.02, 13:18
        bykk napisał(a):

> V.C.,nie pajacuj! Już trzeci wątek taki zakładasz. NIEPRAWDA - to były tylko
        > Pisałeś kiedyś,że jesteś przeciwnikiem KK NIEPRAWDA
        że na tacę nie dajesz W ŚWIĘTA DAJĘ
        > po jaką cholerę wypisujesz takie pierdoły?
        > Wiesz,to tak jak ja namawiałbym,aby na znak protestu nie płacić składek
        > na SLD!Paranoja V.C.!Pomyśl. NIE JESTEM CZŁONKIEM SLD
        > Kto chce daje na tacę,kto nie, to nie daje! RACJA
        > Nie chodzisz do kościoła katolickiego? Twoja wola.Ja jak chcę to idę,jak nie
        > nie idę,chce daję,nie, to nie daję! To takie trudne do zrozumienia?
        > Jak policjant jest złodziejem,czy bandytą,to wołasz żeby na policję budżet
        > nie dawał forsy?
        > pozdrawiam,mimo

Czy ja wolałem ? Te duże litery miały na celu jedynie wyróżnienie czcionki wśród
        wątków i postów o wiele dosadniejszych . Cenzura sie marzy , co ?

Masz księdza w rodzinie ? Tak nerwowo zareagowaleś ?

Powtarzam : nie jestem przeciwnikiem Koscioła . Do tej pory nawet nie ujawniałem
        się jako jego krytyk .

Nie jestem czlonkiem SLD ( nawet nigdy na nich nie głosowałem ) . W rodzinie
        nikt nie należał do PZPR ( wręcz przeciwnie ) i nie należy do SLD .

Czy są jeszcze jakies pytaniea do cyt. 'pajaca' ?
        • sceptyk Re: Stanowcze dementi 24.02.02, 13:36
          V.C., skoro przedstawiles sie jako porzadny facet, jestem sklonny to
          zaakceptowac (choc nadal mam Cie za dziwaka). Niemniej jednak miej na uwadze,
          ze jak kozy masowo skacza na pochyle drzewo, to drzewo moze sie czasami
          wyprostowac i taka koze jedna z druga w nos palnac.

sc-k
          • Gość: V.C. Uwaga na g...łowy IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.02, 13:49
            Wszyscy jesteśmy po trosze dziwakami .

Nie przyłączam się do zbiorowego skakania na drzewo ( nawet 2000-letnie i
            pochyłe ) ...

Tak tylko przycupnąłem w cieniu jego gałęzi , niechcący zadarłem głowę , a tu
            nagle ...
    • wojcd zaskoczenie 24.02.02, 13:59
      Gość portalu: V.C. napisał(a):

> Może wyrazimy ....
      Panie V.C.
      czy ja dobrze widzę. Pisze Pan WYRAŹMY. Czy Pan jest katolikiem?
      Wojciech

• Gość: V.C. Re: zaskoczenie - dlaczego ? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.02, 14:12
        Jest to sprawa osobista każdego z nas . Moja również .

Zostałem ochrzczony i wychowany w wierze katolickiej .

To musi wystarczyć za odpowiedź .

Nie pora i miejsce na wyznania wiary z mojej strony .

A czy deklarowanie się jako lewicowy socjaldemokrata wyklucza uczestnictwo w
        którymkolwiek kościele chrześcijańskim ?

Czy nauczanie Kościoła Katolickiego itp. zabrania zadawania pytań ?

Nawet takich dotyczących ofiar na tacę ?

• wojcd Re: zaskoczenie - dlaczego ? 24.02.02, 14:17
          Panie V.C.
          ja to zrozumiałem następująco. Jest Pan wierzący i na dzisiejszej Mszy Św Pan
          się zachowa inaczej niż zwykle i nie da na tacę. Proponuje Pan również bym ja
          to samo uczynił. Czy ja dobrze rozumiem sytuację?
          Pozdrawiam Wojciech
          • Gość: V.C. Re: zaskoczenie - dlaczego ? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.02, 16:37
            Powiedzmy ,że dobrze .

Tylko proponuję . I nic ponadto .

Wybór należy do kazdego z nas .
            • sceptyk Proste pytanie - prosta odpowiedz 24.02.02, 17:22

> Powiedzmy ,że dobrze .
              --------------------------

V.C., zauwazyles chyba, ze Wojciech spytal Cie wprost i poprosil o jednoznaczna
              odpowiedz. Pozwolisz, ze przy braku takowej, ja sie z kolei spytam: czy aby nie
              pajacujesz?
              • kitek1 no to pajacyk, czy medalik............... 24.02.02, 17:36
                bo siem gubiemsmile
              • Gość: V.C. Re: Proste pytanie - prosta odpowiedz IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.02, 00:07
                Nie pajacuję .

W pewnym sensie , nawet współczuję abp Paetzowi .

Ta nagonka musi być dla niego bolesna .

Tym bardziej ,że przeszedł dopiero ( powazną ? ) operację .

Obawiałbym się nawet najgorszego . Nie życzę tego nikomu .

Dlatego powinien dla swojego dobra i dla dobra swojego koscioła - po prostu -
                odejść .

• Gość: krzys52 czy jestes w jednym kk z glizdami Sceptyk i Luka? IP: *.proxy.aol.com 24.02.02, 18:08
              ...jesli tak to, jesli mi wolno, radzilbym Tobie jak najszybsze olanie tego
              calego towarzystwa. A nastepnie namawianie wszystkich o pogladach nie
              prawicowych do pojscia w Twoje slady - w miejsce propozycji jednorazowego nie-
              dawania. Ich Twoja obecnosc tam drazni po prostu. Oni uwazaja, ze powinienes
              nalezec do innego kosciola.
              ....Goraco polecam przemyslenie.
              ..
              Pzdr.
              K.P.
              • sceptyk Jak ja jestem glizda, to Ty jestes p... 24.02.02, 23:31
                Patora, oczywiscie. Caly tytul nie zmiescil mi sie na gorze.

Natomiast Krzysiu wyjasnij mi, prosze, dlaczego Ciebie nazywaja tu powszechnie
                Kretynem, a pan Sceptyk dodatkowo nazywa Cie polskojezycznym talibem? Przeciez
                chyba nie z powodu Twych urozmaiconych tematycznie tekstow? Twa kultura
                polemiczna jest rowniez wzorem do nasladowania. W sumie jakies horrendalne
                nieporozumienie. Powinienes sie bronic. Moze zaloz Club Udaremniania Napasci na
                Taliba (CUNT). Ten skrot moze nawet stac sie nowym pseudonimem, duzo lepiej
                oddajacym Twa osobowosc niz infantylny nieco nick Krzys.
                • Gość: krzys52 daj sie Sceptyk "wyciumkac" Paetzowi raz jeszcze.. IP: *.proxy.aol.com 24.02.02, 23:58
                  bo jestes glizda wraz z jej rymowankami.
                  ..
                  Xiadz Luka jest tylko! glizda. Ale tez lubi "ciumkanie" (biskup mowilsmile
                  • sceptyk Talibku... 25.02.02, 00:14
                    Bardzo slaby tekst ta Twoja odpowiedz. No przeczytaj to jeszcze raz. Humor na
                    poziomie szkoly podstawowej, a i to wsrod tych uczniow, ktorzy dalej sie nie
                    wybieraja. Ale nie martw sie tym. Ludzie nie sa rowno obdzieleni inteligencja.
                • Gość: krzys52 Głódziowi daj się "wyciumkać też, "Sceptyku"... IP: *.proxy.aol.com 25.02.02, 00:13
                  ... za dwa złote.
                  ..
                  A później zrób to samo z Luką: "Na Glempa", oraz nieco intelektualniej -
                  w "Stylu Pieronkowym"
                  ..
                  ..A nawiasem mówiąc to, za tym ę ą, ukrywasz znacznie więcej wulgaryzmu niż
                  tobie samemu wydawało sie. Wstydź się szkaradku! Fuu!
              • xiazeluka Re: czy jestes w jednym kk z glizdami Sceptyk i Luka? 25.02.02, 12:06
                Gość portalu: krzys52 napisał(a):

> ...jesli tak to, jesli mi wolno, radzilbym Tobie jak najszybsze olanie tego
                > calego towarzystwa. A nastepnie namawianie wszystkich o pogladach nie
                > prawicowych do pojscia w Twoje slady - w miejsce propozycji jednorazowego nie-
                > dawania. Ich Twoja obecnosc tam drazni po prostu. Oni uwazaja, ze powinienes
                > nalezec do innego kosciola.
                > ....Goraco polecam przemyslenie.

Czy mogę się dowiedzieć, kretynie52, dlaczego wmawiasz mi przynależność do pewnej
                organizacji?
            • Gość: V.C. Re: zaskoczenie - dlaczego ? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.02, 12:09
              Przy okazji , mam jedno małe pytanie : czy ktos kto nie chodzi co niedziela na
              mszę i nie daje na ofiarę , jest jeszcze katolikiem , czy też nie ?
        • Gość: najtis Re: zaskoczenie - dlaczego ?A fe! IP: *.abo.wanadoo.fr 24.02.02, 17:42

> Jest to sprawa osobista każdego z nas . Moja również .
          >
          > Zostałem ochrzczony i wychowany w wierze katolickiej .
          >
          > To musi wystarczyć za odpowiedź .
          >
          > Nie pora i miejsce na wyznania wiary z mojej strony .
          >
          > A czy deklarowanie się jako lewicowy socjaldemokrata wyklucza uczestnictwo w
          > którymkolwiek kościele chrześcijańskim ?
          >
          > Czy nauczanie Kościoła Katolickiego itp. zabrania zadawania pytań ?
          >
          > Nawet takich dotyczących ofiar na tacę ?
          ===A ja slyszalem,ze Twoj dziadek byl umeczon przez komunistycznych socjalistow
          a Ty chlopie "lewicujesz".Tylko nie mow,ze to dlatego bo Miller jest Twoim
          ojcem chrzestnym, a fe!

• Gość: V.C. Re: A fe! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.02, 20:51
            Z przemysłem dewocjonalnym nie mam nic wspólnego .

Mój dziadek nie był męczennikiem .

Moja znajomośc z Millerem , jak do tej pory , ograniczyła się do uczestnictwa
            30.10.1992 w Czestochowie , w mityngu z jego udziałem i podania mu ręki ( moja
            mi nie uchła wink

Po owym malo znaczacym kontakcie pozostal mi na pamiątkę jego wpis w moim
            sztambuchu z autografami .

Może są wśród Was amatorzy autografów ? Może sie powymieniamy ?
            • Gość: Janusz Re: Forum katolickie? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 11:42
              Jak tylko ktoś ruszy katolików nawet delikatnie gotowi są natychmiast " umrzeć
              za wiarę". Jak głęboko wierzący musiał być ten biskup. Płaćcie frajerzy dalej
              tym co to nie sieją, nie orzą a zbierają. Jeszcze nie zauważyliście, że biblia
              to sprytnie napisana bajka?. Przypominam sobie lekcje religii, na których
              ksiądz opowiadał o wieży Babel. Ludziska byli tak beszczelni, że postanowili
              zajżeć panu Bogu na "pokoje". W związku z tym Bóg pomieszał im języki i nie
              mogli kontynuować budowy. Jakie macie fantazje co do wysokości tej wieży. Mogła
              być wyższa od wieży Eifla?. Powiedzmy, że tak. Mogła być wyższa niż latają
              samoloty? No, być może. A mogła być wyższa niż lot promu kosmicznego?. No i co
              jak podoba się wam bajeczka o wieży Babel? Ale wieżcie i płaćcie. Wasze
              pieniądze. Na złocenia, piękne wille i spasione brzuchy. Oni wam obiecują życie
              wieczne po śmierci. To piękna bajka i chyba prawdziwa. Ci co odeszli jak do tej
              pory nie złożyli reklamacji...
              Pozdrawiam - Janusz
              • Gość: Ciumek Rany Julek! Bój się Boga! IP: *.rybnik.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 11:48
                Siwiec mówi, coby nie mówić: "A nie mówiłem?".
                Jednak zapytam: A NIE MÓWIŁEM?
    • Gość: Indris Infantylizm IP: *.ibspan.waw.pl 25.02.02, 12:19
      Rozumiemmm i podzielam poruszenie V.C. ale na tacę wczoraj dałem tyle co
      zwykle. Proponowana reakcja przypominałaby obcinanie budżetu policji po
      wykryciu policjanta mafiozy. A na przyspieszenie reakcji władz kościelnych
      wpłynie z pewnością sam artykuł w "Rzepie". Nie widzę powodu, żeby za ew. winy
      poznańskiego arcybiskupa miała ponosić konsekwencje moja parafia w Warszawie.
      • Gość: V.C. Re: Infantylizm ? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.02, 22:11
        Gość portalu: Indris napisał(a):

> Rozumiemmm i podzielam poruszenie V.C. ale na tacę wczoraj dałem tyle co
        > zwykle. Proponowana reakcja przypominałaby obcinanie budżetu policji po
        > wykryciu policjanta mafiozy. A na przyspieszenie reakcji władz kościelnych
        > wpłynie z pewnością sam artykuł w "Rzepie". Nie widzę powodu, żeby za ew. winy
        > poznańskiego arcybiskupa miała ponosić konsekwencje moja parafia w Warszawie.

Im dłużej to wszystko potrwa , tym konsekwencje dla kościoła katolickiego w
        Polsce będą poważniejsze .

Także dla Twojej parafii .
        • sceptyk Re: Infantylizm! 25.02.02, 22:15
          Indris, nie lekcewaz sobie tego ostrzezenia. Wszakze powiedzial to V.C.
          • lech.niedzielski Ale jutro będzie super !!!! 25.02.02, 22:22
            Wtorek
            WIADOMOŚCI: 2.05, 4.00, 5.00, 6.00, 8.00, 10.00, 11.00, 12.03, 13.00, 14.00,
            17.00, 18.00, 21.20 - wydanie główne, 23.50.
            RÓŻANIEC: 6.30 12.30, 20.20
            5.45 Rozpoczęcie programu 6.00 Anioł Pański. Jutrznia 7.00 Msza św. 7.45 W
            Rodzinie Radia Maryja 8.05 Godzinki ku czci Niepokalanego Poczęcia NMP 8.30
            Katecheza 9.15 W Rodzinie Radia Maryja 9.50 Mogę, chcę pomóc 10.05 Audycja dla
            dzieci 10.30 Porady pedagoga i psychologa 11.05 W Rodzinie Radia Maryja: 11.45
            Medytacja 12.00 Anioł Pański 12.10 Spotkania z Biblią 13:10 AKTUALNOŚCI 14.05
            Modlitwa popołudniowa z LiturgII Godzin 14.30 W nurcie nauczania ojca Św. Jana
            Pawła II: 14.40 Muzyka mistrzów 15.00 Koronka do Miłosierdzia Bożego 15.30
            Telefoniczny koncert życzeń 15.50 - W nurcie nauczania Ojca Świętego 16.00 W
            Rodzinie Radia Maryja 16:05 Aktualności 16.15 Serwis Informacyjny Radia
            Watykańskiego 16.30 Audycja dla młodzieży 17.05 Katecheza 18.10 Rozmowy
            niedokończone 19.30 Audycja dla dzieci 20.05 Nieszpory 21.00 Apel Jasnogórski
            21.30 Audycja dla małżonków i rodziców. 23.40 Kompleta 0.00 W Rodzinie Radia
            Maryja 2:00 Program dla słuchaczy w Ameryce Północnej 3:05 Katecheza 3:30
            Porady Pedagoga i Psychologa 4:10 Aktualności 5:10 Godzinki ku czci
            Niepokalanego Poczęcia NMP

• sceptyk Do Stacha 25.02.02, 22:32
              Ty to Stachu jestes jajarz. Jak cos napiszesz, to mnie ze smiechu az czkawka
              bierze. I to napisales, kurde, w poniedzialek. A Ty przecie niedzielny. Ja nie
              moge.
              • lech.niedzielski Re: Do pseudo-sceptyka ! 25.02.02, 22:38
                sceptyk napisał(a):

> Ty to Stachu jestes jajarz. Jak cos napiszesz, to mnie ze smiechu az czkawka
                > bierze. I to napisales, kurde, w poniedzialek. A Ty przecie niedzielny. Ja nie
                > moge.

No to zasrańcu rozbij świnkę, wyciągnij dulary z kaszy i zapierdzielaj jutro
                wpłacić kasiorę! - Konta złotówkowe PLN
                PKO BP SA II/O Torun nr 10205011-16577-270-1 z dopiskiem: "Dar dla Radia Maryja
                w Toruniu" (oraz numer kodu w przypadku ofiarodawcy stałego tzn. trzy pierwsze
                litery nazwiska i cztery cyfry)
                Bank Pocztowy S.A. I/O Toruń nr 13201263-61580-27006-100-0/0 z dopiskiem: dar
                dla Radia Maryja w Toruniu oraz w przypadku ofiarodawcy stałego, koniecznie
                numer swojego kodu z Radia Maryja. Przy wpłatach na to konto wszelkie opłaty
                związane z przekazem pokrywa Radio Maryja.

W Banku Watykańskim
                INSTITUTO PER OPERE DI RELIGIONE, CITTA' DEL VATICANO (ponadto w tym miejscu
                należy podać numer i nazwę wlasciciela konta):
                konto dolarowe USD:
                CSSR-Provincia di Varsavia- Polskie RADIO MARYJA konto nr 29920-002;
                konto markowe DEM:
                CSSR-Provincia di Varsavia- Polskie RADIO MARYJA konto nr 29920-001;

Dla Słuchaczy w Niemczech
                Marianische Pilger Gemeinschaft zur Neuewangelisierung - RADIO MARYJA - nr 100
                300 330 BLZ 79069096 Reiba Großbardorf.

Dla Słuchaczy w USA
                (najlepiej czeki bankowe lub personalne albo "Money orders") P.O.Box 39565,
                Chicago, IL 60639-0565

Dla Słuchaczy w Kanadzie
                Czeki personalne, bankowe albo Money Orders
                St. Stanislaus - St. Casimirs Polish Parishes credit Union Limited
                40 John St.
                Oakville, Ont. L6K 1G8
                Nr. konta: 84920

• kunce do Lecha - sympatyka Radyja! 25.02.02, 22:49
                  dziękuję Panu w imieniu mojej Mamy, która - co się starszym osobom zdarza -
                  nigdy nie zdąrzyła zanotować podawanych przez radio numerów kont.
                  Teraz, dzięki wspaniałomyślności pana Lecha Nikolskiego, który łaskawie ujawnił
                  na Forum konta toruńskiego radia (dzielny ten człowiek nie uląkł się ataków
                  zoologicznych antyklerykałów) Mama spełni swoje marzenie i dokona szczodrej
                  wpłaty na rzecz swej ulubionej radiostacji.
                  Panie Lechu, Bóg zapłać!
                • sceptyk Znowu do Stacha 25.02.02, 22:52
                  I Ty Stachu te wszystkie liczby, adresy i obce jezyki to tak z glowy, zaraz co
                  kilka minut po moim liscie? Ty jestes nie tylko jajarz, ale i lepszy gosc. Nie
                  wiedzialem. Popatrz, jak sie czlowiek moze omylic.
                  • lech.niedzielski Re: I dzwońcie moi Drodzy dzwońcie, bo ... 25.02.02, 22:58
                    ... jak wkurwicie Ojca Dyrektora to się Wam dobierze do dupy (ala abp P. z
                    Poznania ?).
                    Adres i telefony.
                    Radio Maryja,
                    ul. Żwirki i Wigury 80 87-100 Toruń,Polska
                    TELEFONY :
                    655-23-55 - antena 1 - słuchacze z Polski płn.
                    655-23-56 - antena 2 - słuchacze z Polski płd.
                    655-23-33 - antena 3 - słuchacze z zagranicy
                    655-23-66 - antena 4 - słuchacze z zagranicy
                    655-23-61 - biuro
                    655-23-62 - fax
                    011-48-56 - nr kierunkowy z USA

• wojcd Re: Infantylizm ? 25.02.02, 23:09
          Panie V.C.
          niech Pan nie udaje praktykującego katolika, któremu na sercu dobro KOŚCIOŁA.
          Gdyby tak było to by Pan nawoływał by się pomodlić za grzeszną duszę
          arcybiskupa - ja to właśnie uczyniłem.
          Pozdrawiam Wojciech
          PS. Gdyby nie Pański wątek nie pomyślałbym o tym. Dzięki.
          • Gość: V.C. Re: Infantylizm ? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.02, 12:17
            wojcd napisał(a):

> Panie V.C.
            > niech Pan nie udaje praktykującego katolika, któremu na sercu dobro KOŚCIOŁA.
            > Gdyby tak było to by Pan nawoływał by się pomodlić za grzeszną duszę
            > arcybiskupa - ja to właśnie uczyniłem.
            > Pozdrawiam Wojciech
            > PS. Gdyby nie Pański wątek nie pomyślałbym o tym. Dzięki.

Panie Wojciechu

Ja nikogo nie udaję , przecież napisałem w innym wątku ,że do kościoła chodzę
            tylko w święta .

Czy w świetle ( a raczej eterze ) radiostacji , kórej zapewne jest Pan stałym
            słuchaczem , jestem jeszcze w ogóle " praktykującym katolikiem "???
            • wojcd Re: Infantylizm ? 26.02.02, 12:32
              Panie V.C.
              Pan propnuje ZEMSTĘ. W takiej sytuacji należy popchnąć świat odrobinę dalej.
              Zło jest okazją do manifestacji dobra i ja to Panu zaproponowałem.
              Serdecznie pozdrawiam Wojciech
              • Gość: V.C. Re: Infantylizm pana Wojciecha IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.02, 12:47
                wojcd napisał(a):

> Panie V.C.
                > Pan propnuje ZEMSTĘ. W takiej sytuacji należy popchnąć świat odrobinę dalej.
                > Zło jest okazją do manifestacji dobra i ja to Panu zaproponowałem.
                > Serdecznie pozdrawiam Wojciech

JAKĄ ZEMSTĘ , DO CHO...?

Manifestacja dobra ? Modlitwa za abp Paetza ?

Niech Pan się modli ,nawet cały dzień , nie zabraniam .

Ja zaś zaraz muszę iść do pracy , na II zmianę ...

Amen .
    • sceptyk V.C., troche mi glupio... 25.02.02, 23:16
      Ale ktos musi Ci o tym powiedziec. Bykk, wyjadacz Forum, mial jednak racje.
      Jestes pajacem. Chociaz dziadek Twoj nie byl w pzpr, a Ty masz tylko jeden
      autograf tow. Millera.
      • Gość: Janusz Re: V.C., troche mi glupio... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 11:35
        sceptyk napisał(a):

> Ale ktos musi Ci o tym powiedziec. Bykk, wyjadacz Forum, mial jednak racje.
        > Jestes pajacem. Chociaz dziadek Twoj nie byl w pzpr, a Ty masz tylko jeden
        > autograf tow. Millera.

Najwięcej dowcipów o Żydach opowiadają Żydzi. Najczęściej słowa towarzysz używają
        byli towarzysze.
        • sceptyk Errata... 26.02.02, 12:03
          Wszystko sie wydalo. Zmieniam zatem post do V.C.

Ale ktos musi Ci o tym powiedziec. Bykk, wyjadacz Forum, mial jednak racje.
          Jestes pajacem. Chociaz dziadek Twoj nie byl w pzpr, a Ty masz tylko jeden
          autograf Szanownego Pana Premiera Millera. W przeciwienstwie do Twego dziadka,
          Szanowny Pan Premier Miller byl czlonkiem Polskiej Zjednoczonej Partii
          Robotniczej (to taka mafijna organizacja komunistyczna, zalozona na ziemiach
          polskich porzez Sowietow i przez nich kontrolowana). Czlonkowie PZPR zwracali
          sie do siebie per 'wy'. Np. Wypier... wszy sekretarzu itp.
          • Gość: V.C. Re: Errata... IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.02, 12:21
            Cóz za wyczerpujący wykład ( z pewnościa nieznanej bliżej nikomu ) historii
            Polski !

Nie masz się czego przyczepić , więc przyczepiasz mi łatkę 'pajaca" ?
            Jak powiedział "komuch" Pawlak w "komunistycznej agitce" pt. "Sami swoi " :

- Czep sie swojego ogona !

P.S. Czy jakos tak
            • bykk Re: do V.C. 26.02.02, 13:44
              V.C.,tyle dobrego napisałeś o sobie,wytłumacz mi tylko po kiego szedłeś
              na spotkanie z Millerem w 92'roku?Kim był wówczas L.M.?
              Prosiłeś o jego autograf? On był tylko byłym sekretarzem KC!
              Moim zdaniem,jesteś jednak pajacykiem!
              pozdrawiam Cię,mimo "ujawnienia"smile))
              • Gość: Grzechu "bykk" to przecież "baran" i "ciota" ! IP: 157.25.130.* 26.02.02, 13:55
                Pod tymi nickami to biedne dziecko "bujało" się na forum !
                • bykk Re: Grze-chu.a 26.02.02, 14:22
                  Grze-chu.u pozdrawiam Cię serdecznie!
                  Życzę powrotu do zdrowia.
              • Gość: V.C. Re: do V.C. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.02, 21:07
                Zaliczałem sie wtedy jeszcze do mlodzieży . I jednym z moich hobby było wtedy
                zbieranie autografów znanych polityków .

Oprócz podpisów Millera , Pastusiaka i Kwaśniewskiego , mam także autografy
                Kaczyńskiego , Glapińskiego , a nawet ...JKM ( sic ! )
    • kitek1 slowo na niedziele.................. 01.03.02, 08:24
      pozdrawiam medalikismile
      • kitek1 bardzo mi sie ten watek podoba...... 02.03.02, 21:26
        smile
    • horwicz Ta i następne niedziele... 02.03.02, 23:07

> Może wyrazimy w ten właśnie sposób nasz stosunek do skandalu w Poznaniu i
      > przyśpieszymy , jak zwykle opóźnioną , reakcję władz kościelnych ?

Nie dawać, nie dawać! smile))))
      • Gość: nurni dzyń! dzyń! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.02, 23:26

chamorwicz
        czy nie zapomniałes o czymś
        trzeba przeprosić kobiete którą po horowiczowsku potraktowałeś
        ile postów trzeba
        cobys poczuł się mężczyzną ?

nurni

• kitek1 dzyń! dzyń! 03.03.02, 09:53
          idzzie do domu,
          pokoj tej tacysmile
Inne wątki na temat: