GoĹÄ: jola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 09:36 Czy tylko ja mam ten problem? Od dwóch miesiecy nie wystawili faktury Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natalia_sankowska1 Re: brak Elektronicznego Obrazu faktury - NETIA 07.10.09, 18:26 A kontaktowała się Pani z operatorem? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jola Re: brak Elektronicznego Obrazu faktury - NETIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.09, 14:42 tak, dzwoniłam do boku miesiac temu - dostaąłm informację, że jest jakiś błą, wystawią na początku października zbiorczą za dwa miesiące. Dzwoniłam teraz znów, bo nie wystawili. Dostałam informację, ze w przyszłym wystawią zbiorczą za trzy miesiące. Trochę się to zapowiada na neverending story. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia_sankowska1 Re: brak Elektronicznego Obrazu faktury - NETIA 08.10.09, 19:55 Rozumiem, że Pani nie płaci, bo nie ma faktury. Proponuję wysłać do operatora reklamację na piśmie - koniecznie na piśmie! Bo ustne rozmowy są, niestety, bezskuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jola Re: brak Elektronicznego Obrazu faktury - NETIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 14:17 Tak wlasnie zrobię - dziekuję bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
spineczka83 mam podobny problem... 16.11.09, 18:15 co prawda nie dostaje faktury z neti w formie elektronicznej a papierowej, ale również od wrzesnia nie dostałam faktury za internet. mam uruchomione polecenie zapłaty i od wrzesnia nie pobrano z mojego konta na rzecz Neti ani jednej złotówki. dzwoniłam dziś z ciekawości na infolinie netii i zabawne bo stan moich zaległości wynosi 0,00 zł - czyli wynika, że nie mam zadnych zobowiązań wobec netii - niestety, wg. informacji ostatnia faktura wystawiona została w sierpniu. ;] ładny tam bałagan mają! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: joldre Re: mam podobny problem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.09, 09:15 dokładnie tak jak u mnei. Faktury nadal nie wystawione, ja im placę zgodnie z umową, więc popełniają przestepstwo podatkowe, które radosnie złoszę do US. W dodatku pracownicy BOKU nie znają regulaminu. Przyłapani na tym rozłaczaja rozmowę. Przećwiczone trzykrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MiChCiO Re: mam podobny problem... IP: *.2.142.169.tvksmp.pl 25.11.09, 12:24 za co płacisz i na jakiej podstawie skoro nie dostajesz faktur? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: joldre Re: mam podobny problem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.09, 13:23 Płacę na podstawie umowy. To z umowie/regulaminie jest informacja, ze netii należy się co miesiąc określona kaza za internet. Nie będę ryzykować, że ktoś w netii zauważy że nie placiłam, wypowie umowę i obciąży mnie karą. W mojej opinii ich regulamin zostawia tu pole do intrpretacji i nei jest to wykluczone Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MiChCiO Re: mam podobny problem... IP: *.2.142.169.tvksmp.pl 25.11.09, 14:37 Ze strony operatora sprawa jest jasna - podstawą do zapłaty jest wystawienie faktury (nie mylić z dostarczeniem). Skoro masz informacje, że operator nie wystawił Ci faktury to nie masz obowiązku płacenia. Obecnie dokonujesz wpłat na konto i robisz sobie na nim nadpłatę, nie regulujesz żadnych zobowiązań. Operator np. w styczniu może wystawić Ci fakturę zbiorczą za ten okres, w dodatku ma obowiązek w takim przypadku (jego wina, że nie wystawiał faktury regularnie) rozłożyć tą płatność na raty na Twoją prośbę. Jeśli będziesz nadpłacał (tak jak to teraz robisz) to automatycznie faktura "sama" się ureguluje. Termin Twoich zobowiązań wobec operatora rozpoczyna się z chwilą wystawienia faktury za usługę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krzysiek Re: mam podobny problem... IP: *.umed.lodz.pl 02.12.09, 11:08 Ja mam ostatnią fakturę z Netii z drugiego września. Dzwonię tam od października - zwodzą mnie (że albo już, już...), albo właśnie wysłali. Dzisiaj składam reklamację. Problem polega na tym, że jeśli wystawią mi zaległe faktury w styczniu, nie będę mógł skorzystać z ulgi na internet w PIT. W styczniu kończy mi się z nimi umowa. Już wiem, że jej nie przedłużę. Nawet nowa twarz Netii nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krzysiek Re: mam podobny problem - ciąg dalszy IP: *.umed.lodz.pl 09.12.09, 12:43 Wystawili wreszcie fakturę (2.12), ale żeby nie było tak słodko, wystawili fakturę za cztery miesiące (zamiast trzech). Znów koszmar dodzwonienia się do Netii, absolutny brak odpowiedzi na maile. Porażka. Po kilku dniach udało mi się wymęczyć korektę. Kurczę, to już w tpsa było sprawniej... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ego Re: mam podobny problem - ciąg dalszy IP: 77.255.83.* 13.12.09, 18:38 I ja od października nie dostaję faktury. Dzwoniąc w tej sprawie do BOK usłyszałem że maja przebudowę systemu lub coś w tym stylu i zaległe rachunki wkrótce wystawią. Generalnie wszyscy powinniśmy się cieszyć - ot po prostu nie trzeba płacić i już, gorzej gdyby było odwrotnie...Ale coś mi sie wydaje że to afera grubymi nicmi szyta...i że to celowe działanie Odpowiedz Link Zgłoś
natalia_sankowska1 Re: mam podobny problem - ciąg dalszy 13.12.09, 21:49 A żeby tak rozważyć, zamiast uprawiać spiskową teorię, kto i co może zyskać na podobnym zjawisku? Klienci i tak będą musieli zapłacić (mniej więcej ile, każdy przecież się orientuje, firma i tak wystawi faktury. Więc zamiast twierdzić, że płacić nie trzeba (lub uzywać takiego skrótu myślowego), należy napisać, by wszyscy nie otrzymujący faktur po prostu co miesiąc odkładali pieniądze na opłatę. Lub wpłacali operatorom na wiadome konto stałe kwoty. W czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ego Re: mam podobny problem - ciąg dalszy IP: 77.255.83.* 14.12.09, 00:12 mnie trudno zrozumieć że w czasach brutalnego kapitalizmu i ostrej walki o klienta tak wielka firma jak netia może ot tak sobie pozwolić by jej klienci, a z tego co widać to jednak powszechne zjawisko, nie regulowali swoich zobowiązań. W normalnej sytuacji taki proceder mógłby spowodować utratę przez firmę płynności finanasowej, dlatego doszukuję się tu drugiego dna, sami dopowiedzcie dalej... Zresztą mam to gdzieś, nie podchodzę too tego emocjonalnie, przyślą to zapłacę, nie przyślą to będzie darmowy kredycik. Nie będę przecież się po raz trzeci prosił by łaskawie przyjęli moje pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krzysiek Re: mam podobny problem - ciąg dalszy IP: *.umed.lodz.pl 14.12.09, 12:31 Zaraz, zaraz... To chyba nie takie proste. Oczywiście mogę zrobić przelew, ale co wpiszę w tytule? Zwykle wpisuję nr faktury. Ale to jeszcze nic? A jeśli ktoś prowadzi działalność gospodarczą? Jak ma zaksięgować taką wpłatę? A jak do tego jeszcze rozlicza VAT metodą kasową? A teraz co Netia na tym zyskała. Nie wiem. Wiem tylko, że ja bym zyskał sporo, nie wystawiając faktur za usługi w październiku i listopadzie, a wystawiając je dopiero w grudniu. Podatek zapłaciłbym dopiero w kwietniu! Wiem, że Netia rozlicza się na innych zasadach, więc może niech wypowie się ktoś, kto zna się na tym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nn Re: mam podobny problem - ciąg dalszy IP: 77.255.65.* 14.01.10, 19:23 faktury wysyłają dopiero po przekroczeniu 30,50zł ;p Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JA34 Re: mam podobny problem - ciąg dalszy IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.01.10, 13:22 tak albo wystawiają faktury za niewiadomo co - rozwiązana umowa a faktura przyszła . Powiem krótko Z DALA OD NETII - potwierdza to pracownik UKE ( niestety musze walczyć z dziadostwem - mówie o NETII ) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olek11 Re: mam podobny problem - ciąg dalszy IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.10, 20:27 też nie dostaje faktury z Netii od 18.07 br nie ma też zadłużenia na netiionline już przestałem dzwonić bo to bez sensu zadaję sobie tylko pytanie czy oni naprawdę mają taki bałagan czy to celowe działanie ale jak mi przyślą fakturę to będzie kilkaset złotych więc nie piszcie że wystawiają jak będzie powyżej 35zł bo ja co miesiąc z telefonem na pewno mam powyżej 100zł. A może to Promocja HaHa np. dwa lata bez odsetek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: mam podobny problem - ciąg dalszy IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.11, 20:49 Tak jam mam internet z neti bez telefonu od maja 2010 ponad rok po mojej reklamacji uwzględnionej naliczyli mi internet od marca a ja miałem od maja rekompensata 150zł -6 miesiecy za złotówke a teraz rok bez faktury ! na koncie mam parę złotych nadpłaty ,nie ma faktury nie place czekam ? ponad rok !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maria Re: brak Elektronicznego Obrazu faktury - NETIA IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.11, 18:17 Nie mam faktury od 2 miesiecy nie wiadomo z kim się kontaktować. Odpowiedz Link Zgłoś