Dodaj do ulubionych

Ile w nas wpompowali Zydzi?

30.03.11, 15:33

Społeczność żydowska powinna powstrzymać się od wpompowywania w polską turystykę i inne dziedziny gospodarki pieniędzy - pisze w specjalnym oświadczeniu prawnik Menachem Z. Rosensaft. Amerykański prawnik krytykuje ministra Sikorskiego za jego wypowiedzi. To kolejny odprysk wymiany opinii o wstrzymaniu prac nad ustawą dot. rekompensat dla Żydów za stracony majątek.

Bo jak na razie przyjezdzaja tu zwiedzac "swoje" muzea obozy, kore utrzymuje polski podattnik.
Buduje sie nastepne muzeum w Warszawie, za ktore znow zaplaci polski podatnik.
Wiec moze niech oni tu nie przyjezdzaja, a my po prostu przestaniemy utrzymywac te hektary.
Moze niech raz na zawsze nas zbojkotuja?

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9348081,Swiatowy_Kongres_Zydow_nawoluje_do_bojkotu_Polski.html
Muranowskie muzeum ma być gotowe w marcu 2012 r. Budowa będzie kosztować 152 mln zł. Gdy prace skończą robotnicy konsorcjum firm Polimex Mostostal oraz PBU Interbud-West, zacznie się montaż wyposażenia, w tym multimedialnej wystawy. Zostanie ulokowana w części podziemnej, tej, której budowa właśnie się zaczyna. Ekspozycja będzie niewiele tańsza od samego budynku, jej koszt przekroczy 100 mln zł. Muzeum ma zostać oddane do użytku wiosną 2013 r., przed obchodami 70. rocznicy wybuchu powstania w getcie warszawskim.

.
Obserwuj wątek
    • hymenos Re: Ile w nas wpompowali Zydzi? 30.03.11, 15:40
      Co się martwisz Gini. Nic w nas nie wpompowali to i strachy rodem z wesołego miasteczka. Sikorski się nie podoba?
      • gini Re: Ile w nas wpompowali Zydzi? 30.03.11, 15:48
        hymenos napisał:

> Co się martwisz Gini. Nic w nas nie wpompowali to i strachy rodem z wesołego mi
        > asteczka. Sikorski się nie podoba?
        >

No jak zwykle przeczytales tekst i nie wiesz o co chodzi.To Zydzi twierdza, ze pompuja , i to im sie niepodoba Sikorski.
        Juz mowilam czytaj po pare razy jak za pierwszym razem nie rozumiesz.
        • hymenos Re: Ile w nas wpompowali Zydzi? 30.03.11, 15:57
          Ależ Gini, ja tekst przeczytałem, jednak nie odnosiłem się do niego a do Twoich dywagacji. Wyprowadź mnie zatem z błędu, to Tobie podoba się polityka prowadzona przez Sikorkiego??? A może sprzeciw budzi budowa miejsc pamięci holokaustu, bo do tego się przyczepiłaś w swoim komentarzu? A może zwrot zagrabionego majątku solą w oku Ci stoi??? Czym się martwisz Gini, bo to niejasne stało się w związku z Twoimi wpisami w wątku?
          • gini Re: Ile w nas wpompowali Zydzi? 30.03.11, 16:01
            hymenos napisał:

> Ależ Gini, ja tekst przeczytałem, jednak nie odnosiłem się do niego a do Twoich
            > dywagacji. Wyprowadź mnie zatem z błędu, to Tobie podoba się polityka prowadzo
            > na przez Sikorkiego??? A może sprzeciw budzi budowa miejsc pamięci holokaustu,
            > bo do tego się przyczepiłaś w swoim komentarzu? A może zwrot zagrabionego mająt
            > ku solą w oku Ci stoi??? Czym się martwisz Gini, bo to niejasne stało się w zwi
            > ązku z Twoimi wpisami w wątku?
            >

Tlumacze, ja nie pisalam nic o Sikorskim, zacytowalam tekst, w ktorym to Zydzi skrytykowali jego wypowiedz.

Budowa miejsc pamieci holocaustu?

To jeszcze jakies nowe maja budowac?

A jakie zagrabione mienie?W koncu to Sikorski tlumaczyl cos o umowie, w ktorej Polska wybulila .
            To sie niepodoba, a w ogole to nie plataj mi sie po watkach bpo mam cie wygaszonego, pogadaj sobie z Haszem, jeden poziom.

papatki
            • hymenos Re: Ile w nas wpompowali Zydzi? 30.03.11, 16:11
              gini napisała:

> A jakie zagrabione mienie?W koncu to Sikorski tlumaczyl cos o umowie, w ktorej
              > Polska wybulila .

Gini, Ty nawet Haszowi nie dorównujesz. Sikorski mówił o umowie dotyczącej obywateli Amerykańskich, tymczasem zwrot majątku i ustawa dotyczy obywateli polskich.

> To sie niepodoba, a w ogole to nie plataj mi sie po watkach po mam cie wygaszo
              > nego, pogadaj sobie z Haszem, jeden poziom.

big_grin big_grin big_grin. Kto by tam latał za Gini po wszystkich wątkach i gadał z kimś, kto wygaszeniem się chwali. Toż to niepodobna, wręcz niemożliwe.
              • gini Re: Ile w nas wpompowali Zydzi? 30.03.11, 16:21
                hymenos napisał:

> gini napisała:
                >
                > > A jakie zagrabione mienie?W koncu to Sikorski tlumaczyl cos o umowie, w k
                > torej
                > > Polska wybulila .
                >
                > Gini, Ty nawet Haszowi nie dorównujesz. Sikorski mówił o umowie dotyczącej obyw
                > ateli Amerykańskich, tymczasem zwrot majątku i ustawa dotyczy obywateli polskic
                > h.
                >

Aha czyli Sikorski to glab nie wiedzial o czym mowi.
                >

> > To sie niepodoba, a w ogole to nie plataj mi sie po watkach po mam cie wy
                > gaszo
                > > nego, pogadaj sobie z Haszem, jeden poziom.
                >
                > big_grin big_grin big_grin. Kto by tam latał za Gini po wszystkich wątkach i gadał z kimś, kto wy
                > gaszeniem się chwali. Toż to niepodobna, wręcz niemożliwe.

No widzisz, przeciez piszesz w tym watku i gadasz ,wiec moze daj sobie spokoj.
                >
                • hymenos Re: Ile w nas wpompowali Zydzi? 30.03.11, 16:28
                  gini napisała:

>
                  > Aha czyli Sikorski to glab nie wiedzial o czym mowi.
                  > >

A skąd ten wniosek?? Może jednak wiedział?

> No widzisz, przeciez piszesz w tym watku i gadasz ,wiec moze daj sobie spoko
                  > j.

Gini, ale to Twoja deklaracja była nie moja wink
    • snajper55 Re: Ile w nas wpompowali Zydzi? 30.03.11, 16:32
      gini napisała:

> Społeczność żydowska powinna powstrzymać się od wpompowywania w polską turys
      > tykę i inne dziedziny gospodarki pieniędzy - pisze w specjalnym oświadczeniu pr
      > awnik Menachem Z. Rosensaft. Amerykański prawnik krytykuje ministra Sikorskiego
      > za jego wypowiedzi. To kolejny odprysk wymiany opinii o wstrzymaniu prac nad u
      > stawą dot. rekompensat dla Żydów za stracony majątek.

Nie istnieje projekt ustawy dotyczącej rekompensat dla Żydów za stracony majątek. Nie były i nie są prowadzone prace nad taką ustawą.

S,
    • qwardian Re: Ile w nas wpompowali Zydzi? 30.03.11, 17:42
      Rzecz pierwsza takich rekompensat nigdy nie będzie i wyjaśniałem już kiedyś dlaczego. Niemcy jako winni za zbrodnie i straty majątkowe po prostu finansowali Izrael (Federal Indemnification (or Compensation) Law (BEG), the Federal Restitution Law (BReuG), the Israel Agreement) ze względu na koszty imigracji do tego państwa ocalałych z holocaustu, oraz za utracony majątek w wyniku wojny wszystkich Żydów. Żydzi niemieccy nadal w sądach mogli dochodzić swojej własności. W Polsce sądy rozpatrują indywidualne sprawy dotyczące własności zgodnie z istniejącym prawem dotyczącym każdego właściciela.

Nie wiem jaki ta wojna wypowiedziana przez żydowskiego prawnika będzie miała efekt, ale obserwując ceny biletów na trasach transatlantyckich są po prostu obłędne i na lato Żydom radzę rezerwować za 1400,00$ inclusive do Warszawy, ponieważ podczas sezonu na pewno niżej tego poziomu nie spadną...
      • snajper55 Re: Ile w nas wpompowali Zydzi? 30.03.11, 17:49
        qwardian napisał:

> Rzecz pierwsza takich rekompensat nigdy nie będzie

Ależ będą. Właściciele majątku bezprawnie zabranego lub ich spadkobiercy rekompensaty dostaną. Już chyba jesteśmy ostatnim państwem wśród byłych demoludów, które nie ma ustawy reprywatyzacyjnej.

S.
        • qwardian Re: Ile w nas wpompowali Zydzi? 30.03.11, 18:08

snajper55 napisał:

> Ależ będą. Właściciele majątku bezprawnie zabranego lub ich spadkobiercy rekomp
          > ensaty dostaną. Już chyba jesteśmy ostatnim państwem wśród byłych demoludów, kt
          > óre nie ma ustawy reprywatyzacyjnej.

O tym będzie decydował sędzia w każdym indywidualnie złożonym wniosku o przywrócenie mienia. Byłe demoludki w odróżnieniu od Polski same zawłaszczyły mienie żydowskie w wyniku aktów prawnych wydanych przez ich samych, w Polsce zrobił to okupant.
          • pan.scan Matołek 30.03.11, 18:21
            Premier Jarosław Kaczyński zapewnił podczas spotkania z delegacją Konferencji ds. Żydowskich Roszczeń Majątkowych przeciwko Niemcom, że polski rząd "uczyni wszystko", by jeszcze w tym roku została przyjęta ustawa o rekompensatach - poinformowało Centrum Informacyjne Rządu.
            Projekt ustawy dotyczy wszystkich byłych właścicieli mienia, znacjonalizowanego przez państwo po II wojnie światowej, w tym osób pochodzenia żydowskiego. Zakłada 15-proc. rekompensaty w formie świadczenia pieniężnego dla byłych właścicieli majątków przejętych przez państwo w latach 1944- 1962 lub ich spadkobierców.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,3952682.html
            • gini Re: Matołek 30.03.11, 18:36
              Rosensaft wzywa do bojkotu Polski
              PR,amk,guu,tvn24.pl 30-03-2011, ostatnia aktualizacja 30-03-2011 18:29

Dopóki nie powstanie prawo, które będzie odpowiadać roszczeniom ofiar Holokaustu i ich spadkobiercom, społeczność żydowska, ocaleni i ich rodziny w szczególności powinni powstrzymać się przed wpompowywaniem dolarów z turystyki i innych dziedzin w polską ekonomię - wzywa generalny radca prawny Światowego kongresu Żydów Menachem Z. Rosensatft

Tyle, ze temu pejsatemu chodzi tylko o mienie zydowskie, .
              Nie wiesz ile dolarow w naqs wpompowali ta turystyka?
              Dla mnie niech bojkotuja, niech tu nie przyjezdzaja i zapomna o Polsce.
          • snajper55 Re: Ile w nas wpompowali Zydzi? 30.03.11, 18:42
            qwardian napisał:

> O tym będzie decydował sędzia w każdym indywidualnie złożonym wniosku o przywró
            > cenie mienia.

Nie, jeśli będzie ustawa reprywatyzacyjna.

> Byłe demoludki w odróżnieniu od Polski same zawłaszczyły mienie ż
            > ydowskie w wyniku aktów prawnych wydanych przez ich samych, w Polsce zrobił to
            > okupant.

Nie mówimy o majątku żydowskim, tylko o majątku prywatnym zagarniętym bezprawnie przez państwo. Działo się to we wszystkich byłych demoludach po wojnie, działo się to także w Polsce. Gdzie indziej już tę sprawę uregulowano za pomocą ustaw reprywatyzacyjnych, ureguluje się ją w ten sposób także u nas.

S.
            • gini snajpek umiesz czytac? 30.03.11, 18:49
              snajper55 napisał:

> qwardian napisał:
              >
              > > O tym będzie decydował sędzia w każdym indywidualnie złożonym wniosku o p
              > rzywró
              > > cenie mienia.
              >
              > Nie, jeśli będzie ustawa reprywatyzacyjna.
              >
              > > Byłe demoludki w odróżnieniu od Polski same zawłaszczyły mienie ż
              > > ydowskie w wyniku aktów prawnych wydanych przez ich samych, w Polsce zrob
              > ił to
              > > okupant.
              >
              > Nie mówimy o majątku żydowskim, tylko o majątku prywatnym zagarniętym bezprawni
              > e przez państwo. Działo się to we wszystkich byłych demoludach po wojnie, dzia
              > ło się to także w Polsce. Gdzie indziej już tę sprawę uregulowano za pomocą ust
              > aw reprywatyzacyjnych, ureguluje się ją w ten sposób także u nas.
              >
              > S.
              Dopóki nie powstanie prawo, które będzie odpowiadać roszczeniom ofiar Holokaustu i ich spadkobiercom, społeczność żydowska, ocaleni i ich rodziny w szczególności powinni powstrzymać się przed wpompowywaniem dolarów z turystyki i innych dziedzin w polską ekonomię - wzywa generalny radca prawny Światowego kongresu Żydów Menachem Z. Rosensatft

www.rp.pl/artykul/634742_Rosensaft-wzywa-do-bojkotu-Polski.html
              On chce osobnego prawa dla Zydow.
              • snajper55 Re: snajpek umiesz czytac? 30.03.11, 18:53
                gini napisała:

> Dopóki nie powstanie prawo, które będzie odpowiadać roszczeniom ofiar Holoka
                > ustu i ich spadkobiercom, społeczność
                żydowska, ocaleni i ich rodziny w szc
                > zególności powinni powstrzymać się przed wpompowywaniem dolarów z turystyki i i
                > nnych dziedzin w polską ekonomię - wzywa generalny radca prawny Światowego kong
                > resu Żydów Menachem Z. Rosensatft
                >
                > www.rp.pl/artykul/634742_Rosensaft-wzywa-do-bojkotu-Polski.html
                > On chce osobnego prawa dla Zydow.

Nie, on nie chce osobnego prawa dla Żydów. On chce prawa, które obejmie także Żydów i spełni oczekiwania ofiar Holocaustu i ich spadkobierców.

Nie zapytam, czy potrafisz logicznie rozumować, bo iem, że nie potrafisz.

S.
                • gini Re: snajpek umiesz czytac? 30.03.11, 19:00
                  snajper55 napisał:

> gini napisała:
                  >
                  > > Dopóki nie powstanie prawo, które będzie odpowiadać roszczeniom ofiar
                  > Holoka
                  > > ustu i ich spadkobiercom, społeczność
                  żydowska, ocaleni i ich rodziny
                  > w szc
                  > > zególności powinni powstrzymać się przed wpompowywaniem dolarów z turysty
                  > ki i i
                  > > nnych dziedzin w polską ekonomię - wzywa generalny radca prawny Światoweg
                  > o kong
                  > > resu Żydów Menachem Z. Rosensatft
                  > >
                  > > www.rp.pl/artykul/634742_Rosensaft-wzywa-do-bojkotu-Polski.html
                  > > On chce osobnego prawa dla Zydow.
                  >
                  > Nie, on nie chce osobnego prawa dla Żydów. On chce prawa, które obejmie także Ż
                  > ydów i spełni oczekiwania ofiar Holocaustu i ich spadkobierców.
                  >
                  > Nie zapytam, czy potrafisz logicznie rozumować, bo iem, że nie potrafisz.
                  >
                  > S.

Ty naprawde jestes debil, on sie nie wypowiada o reprywatyzacji, on mowi o prawie, ktore bedzie odpowiadac Roszczeniom ofiar holocaustu .
                  Czyli powinnismy zéaplacic tyle ile sobie zazycza, te ofiary, ktore ponoc zginely jak tu pisza poniektorzy caly zydowski narod zginal, ale w kolejce do kasy to calkiem ich sporo.
                  • snajper55 Re: snajpek umiesz czytac? 30.03.11, 19:50
                    Tak jak sądziłem, zero rozumowania.

S.
                    • gini Re: snajpek umiesz czytac? 30.03.11, 19:57
                      snajper55 napisał:

> Tak jak sądziłem, zero rozumowania.
                      >
                      > S.

U ciebie z pewnoscia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka