Dodaj do ulubionych

Dla Borsuka-- akurat na czasie

18.05.11, 20:51
"Liberalna" reforma zdrowia PO.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,98993,9622593,Obowiazkowa_cytologia_i_mammografia___resort_zdrowia.html
Obserwuj wątek
    • wikul Re: Dla Borsuka-- akurat na czasie 18.05.11, 21:49
      manny-jestem napisał:

> "Liberalna" reforma zdrowia PO.
      >
      > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,98993,9622593,Obowiazkowa_cytologia_i_mammografia___resort_zdrowia.html

A co ma do tego liberalizm. Wolisz to ?

kobieta.wp.pl/kat,114154,title,Codziennie-13-Polek-umiera-na-raka-piersi,wid,11567894,wiadomosc.html?ticaid=1c53d

Można i tak, byle nie sprzeniewierzyc sie doktrynie.
    • t_ete Manny 18.05.11, 22:41
      zyjesz w innej rzeczywistosci ; Polki nie robia sobie badan mammograficznych ani cytologii choc jest w ramach ubezpieczenia ; mimo akcji plakatowych, reklamowych, wpychanych na sile informacji ... sad

Wiesz dlaczego kobiety nie robia badan ? Boja sie. Boja sie ze badanie 'cos' wykaze. Bywa ze nawet gdy wyczuwaja guzek na pierszi - ze strachu nie ida do lekarza.
      Ciemnota ? Byc moze ...

Jasne ze lepsza jest edukacja niz przymus badan ... ale edukacja trwa i trwa (moze i pokolenie, moze dluzej ?) a w przypadku zagrozen choroba nowotworowa liczy sie kazdy miesiac.

Wiesz co Manny, zrob wysilek i porownaj wykrywalnosc np. raka szyjki macicy w Stanach i w Polsce. Moze zrozumiesz ...

tete
    • qwardian Re: Dla Borsuka-- akurat na czasie 18.05.11, 22:50

Dałeś się nieźle nabrać na ten liberalizm uczestników forum, Manny. Kryterium jest jednoznaczne, solidny bat na Polaków Katolików...
      • wikul Re: Dla Borsuka-- akurat na czasie 18.05.11, 23:49
        qwardian napisał:

> Dałeś się nieźle nabrać na ten liberalizm uczestników forum, Manny. Kryterium j
        > est jednoznaczne, solidny bat na Polaków Katolików...

Co ty bierzesz że takie masz odloty, Polaku Katoliku Burdeli Miłosniku.
        • ariadna-enta Re: Dla Borsuka-- akurat na czasie 19.05.11, 13:22
          no tak atak na Polaków katolików w tym wypasku na Polski katoliczki
          takie badania są niebezpiczne dla zabawienia duszy
          zatem niech gromadnie umierają na raka piersi i szyjki macicy,cierpienie wszak uszlachetnia
    • dachs Re: Dla Borsuka-- akurat na czasie 19.05.11, 07:26
      manny-jestem napisał:

> "Liberalna" reforma zdrowia PO.

Ja bym rozumiał Twoje oburzenie Manny, gdyby projekt dotyczył np. obowiązkowej kastracji posłów PiS.
      Też by mnie gniewało bezsensowne obciążanie budżetu, bo i tak mało który ma jaja.
      Ale w tym wypadku, naprawdę nie widzę powodu.
      Jak chcesz to możemy pooburzać się razem na wprowadzenie restrykcyjnego zakazu palenia. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka