manny-jestem 18.05.11, 20:51 "Liberalna" reforma zdrowia PO. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,98993,9622593,Obowiazkowa_cytologia_i_mammografia___resort_zdrowia.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wikul Re: Dla Borsuka-- akurat na czasie 18.05.11, 21:49 manny-jestem napisał: > "Liberalna" reforma zdrowia PO. > > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,98993,9622593,Obowiazkowa_cytologia_i_mammografia___resort_zdrowia.html A co ma do tego liberalizm. Wolisz to ? kobieta.wp.pl/kat,114154,title,Codziennie-13-Polek-umiera-na-raka-piersi,wid,11567894,wiadomosc.html?ticaid=1c53d Można i tak, byle nie sprzeniewierzyc sie doktrynie. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Manny 18.05.11, 22:41 zyjesz w innej rzeczywistosci ; Polki nie robia sobie badan mammograficznych ani cytologii choc jest w ramach ubezpieczenia ; mimo akcji plakatowych, reklamowych, wpychanych na sile informacji ... Wiesz dlaczego kobiety nie robia badan ? Boja sie. Boja sie ze badanie 'cos' wykaze. Bywa ze nawet gdy wyczuwaja guzek na pierszi - ze strachu nie ida do lekarza. Ciemnota ? Byc moze ... Jasne ze lepsza jest edukacja niz przymus badan ... ale edukacja trwa i trwa (moze i pokolenie, moze dluzej ?) a w przypadku zagrozen choroba nowotworowa liczy sie kazdy miesiac. Wiesz co Manny, zrob wysilek i porownaj wykrywalnosc np. raka szyjki macicy w Stanach i w Polsce. Moze zrozumiesz ... tete Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Dla Borsuka-- akurat na czasie 18.05.11, 22:50 Dałeś się nieźle nabrać na ten liberalizm uczestników forum, Manny. Kryterium jest jednoznaczne, solidny bat na Polaków Katolików... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Dla Borsuka-- akurat na czasie 18.05.11, 23:49 qwardian napisał: > Dałeś się nieźle nabrać na ten liberalizm uczestników forum, Manny. Kryterium j > est jednoznaczne, solidny bat na Polaków Katolików... Co ty bierzesz że takie masz odloty, Polaku Katoliku Burdeli Miłosniku. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Dla Borsuka-- akurat na czasie 19.05.11, 13:22 no tak atak na Polaków katolików w tym wypasku na Polski katoliczki takie badania są niebezpiczne dla zabawienia duszy zatem niech gromadnie umierają na raka piersi i szyjki macicy,cierpienie wszak uszlachetnia Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Dla Borsuka-- akurat na czasie 19.05.11, 07:26 manny-jestem napisał: > "Liberalna" reforma zdrowia PO. Ja bym rozumiał Twoje oburzenie Manny, gdyby projekt dotyczył np. obowiązkowej kastracji posłów PiS. Też by mnie gniewało bezsensowne obciążanie budżetu, bo i tak mało który ma jaja. Ale w tym wypadku, naprawdę nie widzę powodu. Jak chcesz to możemy pooburzać się razem na wprowadzenie restrykcyjnego zakazu palenia. Odpowiedz Link Zgłoś