Dodaj do ulubionych

Donald nie może być matołem

19.05.11, 12:21
Kibice Jagiellonii Białystok manifestowali przed tamtejszym Urzędem Wojewódzkim przeciwko polityce Donalda Tuska, w tym zamykaniu stadionów. Krzyczeli, podobnie jak kibice w całej Polsce, "Donald matole, twój rząd obalą kibole" oraz "Precz z komuną". Policja zatrzymała ich za znieważanie premiera.
www.korespondent.pl/index.php?x=artykul_r1&id=9016
Obserwuj wątek
    • superspec Ma wyższe studia.:) 19.05.11, 12:27
      Tak jak ja.smile
      • oleg3 Pikieta w obronie „MATOŁA” 19.05.11, 12:32
        Ludwik Dorn 3 czerwca organizuje pikietę w obronie „MATOŁA”, której celem będzie zademonstrowanie prawa do określania premiera właśnie w ten sposób. Do współpracy Dorn zaprosił dziennikarzy i celebrytów tak aktywnie włączających się w ataki na prezydenta Kaczyńskiego.

W liście otwartym Ludwik Dorn zaprasza do udziału w pikiecie m.in. następujące osoby:

Adama Michnika, Stefana Bratkowskiego, Jacka Żakowskiego, Jerzego Baczyńskiego, Wiesława Władykę, Mariusza Janickiego, Mariusza Ziomeckiego, Tomasza Jastruna, Wojciecha Maziarskiego, Agnieszkę Holland, Daniela Passenta, Grzegorza Miecugowa, Jacka Pałasińskiego, Andrzeja Wajdę, Marcina Króla, Teresę Torańską, Agnieszkę Kublik, Tomasza Wołka, Tomasza Lisa, Monikę Olejnik, Magdalenę Środy, Zbigniewa Hołdysa, Marcina Mellera, Katarzynę Kolendę-Zaleską, Daniela Olbrychskiego i innych.
        niezalezna.pl/10774-pikieta-w-obronie-%E2%80%9Ematola%E2%80%9D
      • oleg3 Re: Ma wyższe studia.:) 19.05.11, 13:24
        Dyplomatołek * ???? smile

• wikul Re: Donald nie może być matołem 19.05.11, 17:47
      Za to ty możesz, z powodzeniem.

Jeszcze jeden obrońca kiboli.

Moze jak by ci buźkę porysowali kosą to bys zmienił zdanie.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9631049,Pierwszy_z_kiboli__ktorzy_pocieli_twarz_nastolatka_.html
      • sz0k wikul a jak ci się podoba 19.05.11, 18:01
        życie w "państwie kaczystowskim"? Nigdy bym się nie spodziewał, że to twój dream come true, wręcz przeciwnie.
        • jean-baptiste coś w tym jest szoku, kaczyzm zastąpiony tuskostan 19.05.11, 18:26
          nic dziwnego, że takie Mężydło nie miał problemu z przejsciem z PiS do PO. Brak różnic programowych, różnica w nakryciu głowy poputczyków.
      • oleg3 Re: Donald nie może być matołem 19.05.11, 19:11
        wikul napisał:
        > Jeszcze jeden obrońca kiboli.

I faszysta! Kanibal i ludożerca !!!

Widzę, że kulisy sprawy są ci obce. Poczytaj sobie. Napisane prostym językiem, b. łatwe do pojęcia.

Cytat
        Oto media podają, że daleko, daleko, za górami i lasami, na krańcu świata w mieście Białystok grupa kibiców zebrała się pod urzędem wojewódzkim w oczekiwaniu na wynik uzgodnień między wojewodą podlaskim, przedstawicielami policji i miejscowego klubu piłkarskiego „Jagiellonia”. Na wieść o tym, że postanowiono zamknąć na ostatnie ligowe kolejki jedną z trybun stadionu „Jagi” kibice rozwinęli transparenty z hasłami "Możecie zamykać nam stadiony, lecz nigdy nie zamkniecie nam ust" oraz "Zamknijcie jeszcze dyskoteki, galerie i szkoły, niech nie będzie niczego" po czym skomentowali sprawę popularnym i chyba lubianym ostatnio dosyć wśród kibiców zdaniem „Donald matole, twój rząd obalą kibole”.**

W efekcie policja zatrzymała 43 osoby. Z postawionych im zarzutów wnioskować można, że cała ich aktywność miała, że tak powiem, charakter „oralny”. Żadnego tam „wtargnięcia na murawę”, „użycia rękoczynów wobec kamerzysty” czy tym podobnych. Część zatrzymanych, jak podano „pojedyncze osoby”, tłumaczyć się będzie z „używania nieprzyzwoitych słów” (Jezu… !!!!! Toż cały prawie naród można by z tego paragrafu natychmiast zatrzymać!) lub „posiadania niebezpiecznych narzędzi „ sztuk jedna. Cała reszta otrzymała zarzut z art. 49 kodeksu wykroczeń, mającego brzmienie następujące”

§ 1. Kto w miejscu publicznym demonstracyjnie okazuje lekceważenie Narodowi Polskiemu, Rzeczypospolitej Polskiej lub jej konstytucyjnym organom,
        podlega karze aresztu albo grzywny.
        § 2. Tej samej karze podlega, kto narusza przepisy o godle, barwach i hymnie Rzeczypospolitej Polskiej. ***
        Tekst linka

• dachs Re: Donald nie może być matołem 20.05.11, 18:51
      Może. Policja przegięła.
    • copy-leftist Re: Donald nie może być matołem 20.05.11, 19:22

To jest karalne.

Są paragrafy za prześladowanie (werbalną stygmatyzację, etc.) niepełnosprawnych, zwanych inaczej "myślącymi inaczej" vel "matołami".
      • pro100 Re: Donald nie może być matołem 20.05.11, 19:43
        copy-leftist napisał:

>
        > To jest karalne.
        >
        >
        > Są paragrafy za prześladowanie (werbalną stygmatyzację, etc.) niepełnosprawnych
        > , zwanych inaczej "myślącymi inaczej" vel "matołami".

twierdzisz, że policja ma dowody że dodek to matoł i stąd akcja przeciw stygmatyzacji sprawnego umysłowo inaczej?
        • copy-leftist Re: Donald nie może być matołem 20.05.11, 19:50

Nie.

Tylko, że nie można obrażać niepełnosprawnych przez nieprzemyślane porównania, ew. kolokacje.
    • prawdziwy.davout Re: Donald nie może być matołem 31.05.11, 14:21
      oleg3 napisał:
      " Policja zatrzymała ich za znieważanie premiera."

A może za ujawnienie tajemnicy państwowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka