Dodaj do ulubionych

Kiedy przyjdą o świcie...

20.05.11, 17:27

antykomor.pl/
Rybitzky

20.05.2011 16:20

20 Przyjdźcie i po mnie, Smutni Panowie!
Jak już wszyscy wiemy, agenci ABW potraktowali studenta prowadzącego satyryczną stronę AntyKomor.pl niczym potencjalnego terrorystę. Nie wiemy za to, dlaczego akurat autor tej niewielkiej strony został obudzony o 6 rano przez służby specjalne.

Oczywiście, na AntyKomor.pl ktoś ponoć doniósł. Ale to nie zmienia faktu, że nie do każdej sprawy prokuratura wysyła akurat ABW. Najwyraźniej tworzący satyryczną stronę pan Robert został – być może całkowicie przypadkiem – wybrany do celów typowej pokazówki. Teraz mamy się bać przed napisaniem jakiegokolwiek słowa o Miłościwie Nam Panujących.

W takiej sytuacji można powiedzieć panom z ABW tylko jedno:

Przyjdźcie także po mnie!

AntyKomor.pl miał ponoć tylko 300-400 czytelników dziennie. Ja, nie chwaląc się, mam ich dużo więcej. I już nawet nie mówię o samym blogu. Na Twitterze mam teraz 1230 tzw. folowersów, czyli czytelników moich miniwpisów.

Czy to na blogu, czy na Twitterze, czy wszędzie indziej, kpię z Miłościwie Nam Panujących. A po Bronkozaurze to już w ogóle jeżdżę jak po łysym kaszalocie. Przyznam, że w wynika to z dwóch rzeczy. Po pierwsze – z chłodnej kalkulacji: nie widzę powodu, by traktować z szacunkiem ludzi, którzy sami okazują pogardę dla znacznej części społeczeństwa. Po drugie zaś, po prostu trudno nie kpić z wielu poczynać naszych Konstytucyjnych Organów.

A szczególnie śmieszny (chociaż to raczej śmiech przez łzy) jest Organ Najwyższy. Ten Organ, który zabiera kieliszek królowej Szwecji, a parasol prezydentowi Francji.

Dlatego proszę was bardzo, Smutni Panowie. Chodźcie po mnie, bo zasłużyłem na przesłuchania, naloty, mandaty i śledztwa znacznie bardziej niż pan Robert. Przecież nie może być tak, że ścigacie jednego, gdy inny nadal bezczelnie prowadzi antypaństwową działalność.
Obserwuj wątek
    • pulbek Re: Kiedy przyjdą o świcie... 20.05.11, 18:26
      Nie no, co to za syf?

Ktoś ma tego Antykomora gdzieś zarchiwizowanego? To przecież trzeba na jakimś zagranicznym serwerze postawić.

Pulbek.
    • yost2 Już nie ma dnia, w którym platfusiana bezpieka 20.05.11, 20:23
      czy milicja nie wywinęła jakiegoś numeru. Dzisiejszym kipiszem przewalili sobie u internautów ostatecznie. Po prostu nie wierzę w to, że znalazłby się jeszcze ktoś normalny a nieprzynależący do Partii, który by na tę chamską bolszewię zagłosował.
    • sz0k o kolejny przykład na "kaczyzację" państwa 20.05.11, 20:25
      i "drugą Białoruś". Gdzie Niesiołki, wikule i dachsy trzęsące podbródkami z oburzenia?
      • wikul Re: o kolejny przykład na "kaczyzację" państwa 20.05.11, 21:54
        sz0k napisał:

> i "drugą Białoruś". Gdzie Niesiołki, wikule i dachsy trzęsące podbródkami z obu
        > rzenia?

Weźcie namiot i jedźcie na Białoruś to wam uswiadomią co to jest porównywanie do Bialorusi.
        • sz0k Re: o kolejny przykład na "kaczyzację" państwa 20.05.11, 21:58
          wikul napisał:

> sz0k napisał:
          >
          > > i "drugą Białoruś". Gdzie Niesiołki, wikule i dachsy trzęsące podbródkami
          > z obu
          > > rzenia?
          >
          >
          > Weźcie namiot i jedźcie na Białoruś to wam uswiadomią co to jest porówny
          > wanie do Bialorusi.

Po co aż na Białoruś? Wystarczy na Wiejską do biura Niesiołka. On wyjaśni.
    • rycho7 muchi obsrali Najjasniejszego Pana 20.05.11, 20:33
      qwardian napisał:

> Teraz mamy się bać przed napisaniem jakiegokolwiek słowa o Miłościwie
      > Nam Panujących.

Nieznalskiej brakowalo bojazni przed Panujacymi Nie z Tego Swiata.

> W takiej sytuacji można powiedzieć panom z ABW tylko jedno:

Na Orawie powinni zaczac produkowac obrazki z widokiem much obsrywajacych Najjasniejszego Potomka hrabiow z Orawy. Obowiazkowy nabytek turystow z Polska.

> z wielu poczynać naszych Konstytucyjnych Organów.

Nie zapominaj o ortografii czlonka podstawowej komorki spoleczenstwa katolskiego.
    • sz0k Re: Kiedy przyjdą o świcie... 20.05.11, 22:25
      predatorxl.salon24.pl/308480,co-lub-kogo-jeszcze-tu-zamknac
    • wikul Re: Kiedy przyjdą o świcie... 20.05.11, 22:42
      ... kibole do szkoły, to PiS nie da ich skrzywdzić.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9637364,Zamaskowani_kibole_wpadli_do_szkoly__Gonili_bylego.html
      • sz0k GWno jest cudowne 20.05.11, 22:47
        Artykuliki jeden po drugim, jak na zamówienie. Istne "Dopalacze BIS".
        GWno to taka "Strażnica" dla sekty POwskich lemingów.
        • marouder.eu Ja tu gdzies pisalem... 21.05.11, 05:33
          ..ba, nawet zgadza sie ze mna moj znajomy, byly posel z Krakowa, niejaki Krzysiu, ze III RP, to prywatny projekt nadredaktora, czesci KIK, Tygodnika Powszechnego z niewielka domieszka "Znaku".
          Mam te przewage, ze np. Pan Ilg mieszka tuz nade mna, a inny znajomu, konserwatysta, z wyksztacenia krytyk sztuki ma zadziwiajaca knajpe na Golebiej, do ktorej lgna wszyscy bez wzgledu na kolor polityczny.

Kto z Panow wiedzial dla przykladu, ze ruch, lewacki cokolwiek, "Wolnosc i Pokoj" byl pomyslem KPN-owskim a jego credo prawne napisal Jas Marysia Wladek Rakieta?
      • gerry won faszystowska pacyno 20.05.11, 22:59
        won faszystowska pacyno
    • sz0k Ze złotych myśli Adasia M.: 20.05.11, 23:14
      "Gdy ktoś puka do Ciebie o 6 rano, to niekoniecznie musi to być mleczarz."
    • marouder.eu Solidaryzuje sie z Qwardianem! 21.05.11, 03:20
      Podam chetnie swoj adres!
      Bronka, wspolczesnego prezydenta mam za zjedzonego choroba krwi, tj. miazdzyca naczyn idiote!
      • marouder.eu Jakies MO, jakies ZOMO? 21.05.11, 03:34
        Ktos w ryj chce zarobic?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka