Dodaj do ulubionych

Komuno wroc!

IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 16.05.04, 23:33
Po parodniowym pobycie w ojczystym kraju, który od 15 lat znajduje się
szponach kapitalistycznej-liberalnej mafii, zostałam napadnięta i okradziona
z kasy i dokumentów w biały dzień w pewnym z wyglądu całkiem sympatycznym
wojewódzkim mieście. Nic takiego nigdy nie zdarzyło mi się w USA ani nigdzie
indziej na świecie. Po tym incydencie doszłam do smutnego wniosku, że dla PL
jedynym systemem, który potrafi utrzymać w ryzach motłoch bandytów i
złodziei jest komuna. A najsmutniejsze jest to, że w PL nędza i bezrobocie,
które są wylęgarnią przestępstwa, dramatycznie się pogłębiają, gdyż władze
III RP puściły naród z torbami – doszczętnie niszcząc polski przemysł oraz
rozkradając i rozdając złodziejom polski majątek narodowy. Należy więc
oczekiwać, że będzie tylko coraz gorzej. PL jest więc stracona na wiele
pokoleń do przodu. To tragiczne i widoczne w zdegenerowanych twarzach
zagłodzonych Polaków, które widzi się wokół. Dlatego nie pozostaje mi nic
innego jak tylko zawołać - komuno wróć i zrób porządek z tym narodem! Albo,
niech się zgłoszą jacyś nowi zaborcy. Beznadzieja!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: albert Re: Komuno wroc! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.04, 23:39
      Obawaim się, ze po ostatnich wydarzeniach w Łodzi
      uprawnienia Policji zostana jeszcze bardziej ograniczone,
      a sama Policja bedzie bac się interweniować
      tak, ze bandyci jeszcze aktywniej zaczna działać.

Ale naród tego chce !!!
    • Gość: Blq Venedo wroc!... do USA. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 00:17
      Wracaj z powrotem do USA. Przejdz sie uliczkami Bronxu. Zmiensnie o swojej Nowej
      Ojczyznie. I co? Co napiszesz? Komuno, przybywaj do USA?

Kurde, gdzie Ty widzisz tych zaglodzonych ludzi na ulicach? Ja wiem, w USA
      mnostwo grubasow, ale to, ze u nas ludzie poki co wygladaja normalnie, to nie
      znaczy ze sa glodni! to w USA same tuczniki!
      • Gość: Veneda Re: Venedo wroc!... do USA. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 17.05.04, 01:11
        Zaglodzone i zdegeneriwane twarze w Polsce widoczne sa wszedzie na ulicach, na
        stacjach, w parkach, nawet w warszawskich Lazienkach. Ta degeneracja czesto
        pochodzi od wielopokoleniowego alkoholizmu. W USA wiadomo, zle sa niektore
        dzielnice niektorych miast i tam sie czlowiek nie zapuszcza. Tutaj
        niebezpiecznie jest wszedzie, poza wlasnym dobrze chronionym domem. Obawiam
        sie, ze policja niewiele tu wskora, bo problem jest systemowy. Jest to problem
        rosnacej nedzy i idacej z nia w parze degrengolady moralnej. Nedzarze nie z
        wlasnej winy uwazaja, ze maja prawo krasc. Moze i maja, tylko nie sposob
        budowac lepsza przyszlosc na takich fundamentach. Bronx tez jest przykladem
        zgnilizny moralnej i degradacji ludzkiej, jaka niesie ze soba liberalny
        kapitalizm.
        • Gość: blq Re: Venedo wroc!... do USA. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 02:23
          uff.... cale szczescie nei jestes jedna z tych idiotow wychwalajacych ponad
          wszystko swoja Nowa Ojczyzne. a co do liberalnego kapitalizmu.... on musial
          zaistniec, i musi istniec, gdyz jest ogniwem przejsciowym, pomiedzy gospodarka
          feudalna a prawdziwym komunizmem.

to, co bylo u nas, czy w Rosji w XX wieku, a nadal jest np na Kubie, to komunizm
          wypaczony. a wypaczony byc musial, z jednej podstawowej przyczyny.... ale o tym
          napisze gdzie inziej i kiedy indziej.

pozdr.
    • Gość: Krzys52 A nie lepiej armie Pasozytow zastapic policja? IP: *.proxy.aol.com 17.05.04, 01:51
      Oskarzanie komuny, o to, ze ponosi po 15 latach od wlasnego upadku
      odpowiedzialnosc za deprawacje mlodziezy to chyba lekka przesada - nie sadzisz?
      Ci mlodzi ludzie (czy poprawnie przyjalem?) ktorzy na Ciebie napadli zostali
      wychowani na katechezach i z Bogiem. Po to aby nie mogli napadac na Ciebie w
      jakims calkiem sympatycznym miescie wojewodzkim.
      Oto link do tekstu ktory rozjasni Ci nieco sytuacje:
      .

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=12555659
      • Gość: blq ale chrzanisz !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 02:18
        teraz to juz przegiales! daleko mi do katolicyzmu, ale chyba sam wiesz, ze
        jestes w tej chwili smieszny? mlodzi bandyci maja w DUPIE Boga i Katechizm!
        zupelnie tak samo jak ty. dokladnie tak samo, takie same slowa i sformuowania
        wyglaszaja, gdy ich o to zapytac. na religie w szkolach nie chadzali, a nawet
        jesli, to sie na niej smiali, odrabiali lekcje lub podrywali kolezanki.

czy jest cos, obsesyjny ateisto, co nie kojazy ci sie z Kosciolem?
        • Gość: Krzys52 Re: ale strasznie chrzanisz !!! IP: *.proxy.aol.com 17.05.04, 02:27
          wrecz przeciwnie, wydaje mi sie, ze to ty jestes smieszny. Przede wszystkim
          wcinasz sie w moja konwersacje Veneda - a to przeciez jej mialem wyjasnic jak
          moglo dojsc do tego napadu. Wyjasnianiem czegokolwiek tobie nie jestem
          absolutnie zainteresowany - i tak nie zrozumiesz.
          Nie wiesz czy mlodzi bandyci maja i co maja w dupie bo nie zagladales im. Mimo
          to wymadrzasz sie jakbys podgladal.
          Nastepnie nie wiesz czy oni chodzili na te katecheze czy nie a z grubej rury
          przyjmujesz, ze nie chodzili. Za czasow mojej mlodosci kilkunajwiekszych
          bandziorow na Balutach bylo slugiwalo wczesniej do mszy w charakterze
          ministrantow. Nie mow wiec, ze podrywali dziewczyni itp. bo sam widzialem, ze
          na religie chodzili oraz latali w komzach.
          .
          K.P.
          • Gość: blq Re: ale strasznie straaaaasznie chrzanisz !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 02:53
            Jestes z Balut? wspolczuje. teraz tam jest dno (na prawdziwych Balutach, bo np
            taki Radogoszcz to zapewne osiedle bogatsze i porzadniejsze niz sam mieszkasz) a
            w twoich czasach to tam pewnie dopiero byl syf i gitostwo!!!

nie zakladaj z gory ze czegos nie zrozumiem. czlowieku o bardzo malym rozumku,
            przerazilyby cie rzeczy, ktore ja rozumiem.....

• cs137 Venedo, jestes troche zepsuta moze zyciem w jakims 17.05.04, 02:40
      ...miejscu z dala od "inner city". Ja mieszkam w nieduzym uniwersyteckim miescie
      w Pacific Northwest, gdzie moge sobie spokojnie wyjsc na spacer w srodku nocy,
      zapominac o zamykaniu samochodu czy nawet domu. W USA w bardszo wielu miejscach
      tak jest, co nie znaczy, ze wszedzie.

Rowniez w Europie, tej duzo bogatszej, sa miejsca, gdzie ludzi spotykaja podobne
      jak Ciebie przygody. To, co mi opowiadali stosunkowo niedawno znajomi po
      odwiedzinach w Hiszpamnii, moglo podniesc wlosy na glowie ze zgrozy.

Najlepiej stosowac proste przeciwsrodki. Ja zawsze nosze pieniadze i dokumenty w
      saszetce pod koszula, a w kieszeni mam "zmylkowy" portfel z paru banknotami o
      nioskiej wartosci i kilku od lat niewaznymi kartami kredytowymi. Poza tym,
      trzeba jak najmniej sie odrozniac od miejscowych. Oczywiscie, gwarancji to nie
      daje, ale zmniejsza prawdopodobienstwo przygody.
      • Gość: Veneda Re: Venedo, jestes troche zepsuta moze zyciem w j IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 17.05.04, 09:13
        Dzieki ceesiu za porady, ja tez w swojej dzielnicy w USA moge begac po
        uliczkach w srodku nocy i najwyzej zaatakuja mnie lisy i szopy. Moze jestem
        zepsuta, ale nikt mnie nie napadl nawet w Harlemie. Na Bronx sie nie
        zapuszczam. Wydaje mi sie, ze polski problem powszechnosci kryminalizmu wynika
        glownie z bezrobocia i braku pieniedzy na porzadna policje. Tam gdzie sie
        udalam nieoptrznie pociagiem (zostalam obrabowana na stacji) berobocie siega
        50%. Przeciez ci ludzie musza z czegos zyc! Na ulicach i dworcach pelno
        walesajacych sie bezrobotnych, wszyscy lysi, wsciekli, bez znakow szczegolnych.
        Nie wierze, ze mozna zdudowac bezpieczne panstwo prawa na tak wielkim
        zroznicowaniu ekonomicznym, jakie systemowo i z gruntu nieuczciwie wprowadzono
        w PL. W Pl mamy teraz mafijny-feudalizm. Gdyby ci ludzie pracowali, nie
        musieliby rabowac. Podobne powszechne bandyctwo jest w krajach Ameryki
        Lacinskiej, gdzie polaryzacja ekonomiczna jest rownie wielka jak w PL. Madre
        kraje skandynawskie maja najnizsze w Europie bezrobocie i najnizsza
        przestepczosc. To sa powiazane zjawiska.
        pozdro
        • Gość: Rycho Re: Venedo, jestes troche zepsuta moze zyciem w j IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.04, 09:41
          Stereotypy mają to do siebie,że nic z nich nie wynika,analiza sytuacji w Polsce
          na podstawie nieprzyjemnego zdarzenia też powierzchowna.
          Bardzo łatwo wymienić co Ci się niepodoba,trochę trudniej wymienić przyczyny
          tej sytuacji,trudno wymyślić metodę na pozytywne zmiany a najtrudniej
          wprowadzić to w życie(o ile jest to w ogóle możliwe w krótkim czasie).Łatwe
          recepty są lotne medialnie ale całkowicie niemożliwe do wprowadzenia w
          praktyce .Pozdr Rycho
    • Gość: AllendeTOpipka Tylko nie komuna !!! IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 17.05.04, 11:50
      Mam dość tych socjalistycznych, socjaldemokratycznych i komunistycznych bredni !
      Proponuję kapitalistyczny zamordyzm a la Pinochet...
      Tylko nie KOMUNA, to już było i niech nigdy więcej nie wróci !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka