Dodaj do ulubionych

Irak/Wybuch samochodu-pułapki koło bazy USA w B...

IP: *.75.3.213.cust.bluewin.ch 17.05.04, 08:36
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: xeno Poczekaj aż amerykanie wrócą do domu. IP: 213.134.140.* 17.05.04, 08:48
      Jak jankesi wycofają się z iraku, to dopiero zobaczysz jak "pokojowi"
      irakijczycy zaczną się wyżynać między sobą.

Palant!
      • Gość: siker Są też inne argumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 10:07
        Do czasu inwazji się nie wyrzynali.Jankesi rozpierduche zrobili (tylko tyle
        mogą) ale żeby coś zbudować to już nie wystarcza tomahawki,bomby
        laserowe,latające fortece,bomby uranowe ani nawet tortury_jak sie okazuje.Tyle
        tylko,że busz and consortes wychowani na micie wojen gwiezdnych swoim cienkim
        intelektem nie byli zdolni tego przewidziec.A Chirac im to
        powiedział:wpieprzycie sie w bagno.
        • Gość: TAK KONCZĄ ZDRAJCY żydoamerykańskie pachołki IP: *.igf.edu.pl 17.05.04, 14:12
          • Gość: Leszek Re: żydoamerykańskie pachołki IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 17.05.04, 14:19
            Spadaje, bekarcie Saddama
            • Gość: I TY HVJU TEZ żydoamerykańskie pachołki IP: *.igf.edu.pl 17.05.04, 14:21
              • Gość: Leszek Re: żydoamerykańskie pachołki IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 17.05.04, 14:39
                Tak, cipo
                • Gość: sarin cie uciszy Re: żydoamerykańskie pachołki IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 17.05.04, 22:57
            • Gość: Marek Re: żydoamerykańskie pachołki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 16:10
              Glupku nie uzywaj slow, ktorych nie rozumiesz...
          • Gość: zzzz Re: żydoamerykańskie pachołki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 14:22
            nie zabieraj głosu jak nie masz nic do powiedzenia.
            • Gość: więcej od ciebie żydoamerykańskie pachołki IP: *.igf.edu.pl 17.05.04, 14:23
              usa to pachołki izraela, to ważna prawda nie docierająca do wielu
          • Gość: polak Re: zagadka: narodowość jezusa IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.05.04, 07:56
            czy jezus byl amerykaninem, czy żydem? jedna z dwóch odpowiedzi jest prawdziwa
        • Gość: BumBum Re: kara dla kolaborantow!!! IP: 129.81.192.* 17.05.04, 16:41
          Coz, w okupowanej przez hitlerowcow Polsce takze strzelano do
          kolaborantow, a niektorym kobietom, np. golono glowy "na lyso".
          To co robi teraz anty-buszowski ruch oporu w Iraku jest zupelnie
          podobne do tego co robilo, np. AK podczas okupacji!
        • Gość: arek Re: Są też inne argumenty IP: 157.25.139.* 18.05.04, 11:39
          Bzdury gadasz, a kto zagazował ziomków i wymordował część swojej rodziny?
        • Gość: doradca wojenny Re: Są też inne argumenty IP: *.us.wroc.pl / *.us.wroc.pl 18.05.04, 12:11
          To zrobili amerykanie lub żydzi aby opóźnić przekazanie władzy irakijczykom
      • Gość: ZEUS Ależ nie!! maja tam siedziec i umierac za wony IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 17.05.04, 10:30
        Irak!!! do ostatniego!! skoro juz tam poszli nie mysląc ani grama, narobili
        balaganu to teraz niech tam siedzą i wojują!!!
    • Gość: usiruf BRAWO ADMIN!! IP: *.org.helsinki.fi 17.05.04, 09:12
      Ktoś wreszcie zaczął usuwać tego przeżartego nienawiścią idiotę "pacyfistę".
      • Gość: Max Pacyf przenies sie na czat "Trybuny Ludu"... IP: 5.3.1R* / *.ihug.com.au 17.05.04, 09:27
      • Gość: ewa Re: BRAWO ADMIN!! IP: *.isp.pl 17.05.04, 10:11
        Popieram ! To nie tyle "pacyfista" co niedopieszczony frustrat.
        • Gość: ZZ Re: BRAWO ADMIN!! IP: *.top.net.pl 17.05.04, 13:48
          A czy lepperowcy i ich orientacja mają jakąś sympatyzującą z nimi gazetę? Chyba
          nie, bo ten elektorat nie ma zwyczaju czytania.
    • Gość: mario W Bagdadzie zginął szef Rady Zarządzającej IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 17.05.04, 09:48
      Tak gina kolaboranci z okupantem
    • Gość: MR Czeczenian a teraz Irak-skuteczni terroryści IP: 212.160.130.* 17.05.04, 09:49
      Czeczenian a teraz Irak-skuteczni terroryści. Demokracja ponosi klęski. Kto
      trzyma szefa Rady Zarządzającej pod bramą koszar... Wystawili go.
    • Gość: prawiczek W Bagdadzie zginął szef Rady Zarządzającej IP: *.toya.net.pl 17.05.04, 09:54
      nastepny szef RZ juz tak szybko nie poprosi amerykanow o wycofanie wojsk z
      Iraku (ktos to niezle zaplanowal), kolejny pretekst do dlugiej okupacji Iraku
      przez usa
      • antykagan Re: W Bagdadzie zginął szef Rady Zarządzającej 17.05.04, 10:23
        Gość portalu: prawiczek napisał(a):

> nastepny szef RZ juz tak szybko nie poprosi amerykanow o wycofanie wojsk z
        > Iraku (ktos to niezle zaplanowal), kolejny pretekst do dlugiej okupacji Iraku
        > przez usa

Ten twoj nick pochodzi od dziewiczego, nieuzywanego twojego rozumku???
    • Gość: arahat Jankesi w iraku aby zydzi mogli IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 17.05.04, 10:15
      czynic HOLOKAUST na palestynczykach!!
      • Gość: ja duzo pracy dla admin IP: *.csv.warwick.ac.uk 17.05.04, 10:21
        znowu troglodyta. Jestem i bylem przeciw wojnie ale czemu zeby krytykowac busza
        blaira berlusconiego i millera trzeba uzyc najpbardziej idiotyczne hasla?
        • Gość: polak Re: bo forum gazety przyciaga idiotów IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.05.04, 10:27
          moga sobie tu popluc na żydów, pedałów i cyklistów
      • Gość: arahat = brudas Re: Jankesi w iraku aby zydzi mogli IP: *.visp.energis.pl 18.05.04, 01:09
        Do twojej wiadomosci, lewacko-arabski pojebie: gdyby Zydzi naprawde urzadzili
        arabom holokaust, to w ciagu 5 lat wytlukliby ich wszystkich co do jednego.
        Dziwnym trafem jednak, choc rzekomo od lat 60tych trwa "holokaust
        palestynczykow" (wczesniej w ogole nikt o takiej nacji nie slyszal, bo byli to
        po prostu jordanczycy z Zachodniego Brzegu i egipcjanie z Gazy, dopiero zmiana
        okupacji z jordanskiej na izraelska obudzila w nich poczucie tozsamosci
        narodowej), to jest ich coraz wiecej i niedlugo bedzie ich wiecej niz Zydow.
        Tak na marginesie, to wiecej tych durniow samodzielnie wyslalo sie do allaha,
        wysadzajac sie w autobusach, kawiarniach itp., niz z pomoca Izraela.
    • Gość: Atlantyk Solidaryzuję się z pacyfistą IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 17.05.04, 10:50
      Nie wiem co napisał, ale jestem pewny, że mógłbym się pod tym podpisać. Celowo
      łagodzę sformułowania, żeby mi nie usunęli. Jeżeli ktoś chce naśladować
      Qislinga, Petaina czy Nadżibullaha, musi się liczyć z takim końcem. Rada
      Zarządzająca nigdy nie poprosi Amerykanów o wycofanie wojsk z Iraku, ponieważ
      byłby to ostatni dzień życia jej członków. Warszawskiej Akcji pod Arsenałem
      nikt nie nazywa terrorystyczną. Do dziś jest wzorem patriotyzmu.
      • Gość: dokladny Re: Solidaryzuję się z pacyfistą IP: *.chello.pl 17.05.04, 11:05
        Gość portalu: Atlantyk napisał(a):

> Nie wiem co napisał, ale jestem pewny, że mógłbym się pod tym podpisać. Celowo
        > łagodzę sformułowania, żeby mi nie usunęli. Jeżeli ktoś chce naśladować
        > Qislinga, Petaina czy Nadżibullaha, musi się liczyć z takim końcem. Rada
        > Zarządzająca nigdy nie poprosi Amerykanów o wycofanie wojsk z Iraku, ponieważ
        > byłby to ostatni dzień życia jej członków. Warszawskiej Akcji pod Arsenałem
        > nikt nie nazywa terrorystyczną. Do dziś jest wzorem patriotyzmu.

Czy możesz przytoczyć ilość ofiar wśród ludności cywilnej Warszawy, które
        zgineły w czasie akcji pod Arsenałem? Czy możesz podać przykład na atak
        polskiego Ruchu Oporu na Polaków, robiących zakupy na bazarze. Jeżeli nie,
        to skończ z głupimi i obraźliwymi dla żołnierzy PW porównaniami. Jesteś
        sfrustrowany, to rzuć kamieniem w psa, albo przywal dziecku sasiada.
        Dresiarzom to zwykle przynosi ulgę i dowodzi ich "pacyfizmu".
        • Gość: henat nie solidaryzuję się z solidaryzującym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.04, 11:16
          Bredzić każdy może (czasem lepiej, czasem...).
          W pewnych sytuacjach jest to jednak wręcz niesmaczne.
          Najlepiej chyba przestać komentować wypowiedzi niektórych inteligentnych
          inaczej. Takim najczęściej właśnie o to chodzi aby zajmowano się ich "ideami".
          Zaglądają na forum i niecierpliwie czekają jakiż to odzew
          wywołało "pszemysilenie"
        • Gość: Autor Re: Solidaryzuję się z pacyfistą IP: *.arcor-ip.net 17.05.04, 11:36
          Gość portalu: dokladny napisał(a):

> Czy możesz przytoczyć ilość ofiar wśród ludności cywilnej Warszawy, które
          > zgineły w czasie akcji pod Arsenałem?

A mozesz przytoczyc liczbe ofiar wsrod ludnosci cywilnej w TEJ przedmiotowej
          akcji w Bagdadzie? Jest taka sama jak w akcji pod arsenalem: ZERO.

> Czy możesz podać przykład na atak polskiego Ruchu Oporu na Polaków,
          > robiących zakupy na bazarze.

Bylo cos znacznie gorszego gorszego pod wzgledem ofiar cywilnych wskutek
          polskich akcji zbrojnych: Powstanie Warszawskie. A jednak dzis ja i wielu nie
          podwazamy jego zasadniczej racji, choc wielu innych tak czyni, twierdzac, ze
          polska krew na polskich rekach. Do ktorych ty nalezysz? A moze do tej trzeciej
          kategorii swietych, ktorzy twierdza, ze co zlego, to nie my?

• Gość: dokladny Re: Solidaryzuję się z pacyfistą IP: *.chello.pl 17.05.04, 12:08
            Gość portalu: Autor napisał(a):

> Gość portalu: dokladny napisał(a):
            >
            > > Czy możesz przytoczyć ilość ofiar wśród ludności cywilnej Warszawy, które
            > > zgineły w czasie akcji pod Arsenałem?
            >
            > A mozesz przytoczyc liczbe ofiar wsrod ludnosci cywilnej w TEJ przedmiotowej
            > akcji w Bagdadzie? Jest taka sama jak w akcji pod arsenalem: ZERO.

Wg agencji informacyjnych: 8 (ofiar) -1 (przewodniczący Rady) = 7 osób
            dwóch żołnierzy US Army jest rannych. 7 to więcej niz ZERO.

>
            > > Czy możesz podać przykład na atak polskiego Ruchu Oporu na Polaków,
            > > robiących zakupy na bazarze.
            >
            > Bylo cos znacznie gorszego gorszego pod wzgledem ofiar cywilnych wskutek
            > polskich akcji zbrojnych: Powstanie Warszawskie. A jednak dzis ja i wielu nie
            > podwazamy jego zasadniczej racji, choc wielu innych tak czyni, twierdzac, ze
            > polska krew na polskich rekach. Do ktorych ty nalezysz? A moze do tej trzeciej
            > kategorii swietych, ktorzy twierdza, ze co zlego, to nie my?

Ja się nie pytam o skutki, tylko o bezpośrednie ofiary. To wykazuje pierwszą
            różnicę. A druga to taka, że po akcji pod Arsenałem, jak zwykle, Niemcy
            urządzili łapankę i rozstrzelali odpowiednią ich zdaniem ilość cywilów, a
            w Iraku, z braku Saddama, nikt już łapanek nie urządza i publicznych egzekucji
            ludności cywilnej nie organizuje. Tak więc porównania obu sytuacji są
            bezsensowne.

I na koniec - twierdzenie, że Powstanie Warszawskie jest przyczyną ofiar
            wśród ludności Warszawy jest mi znane z czasów PRL-u i stanowić miało
            kolejny argument w walce propagandowej. Widzę, że dla niektórych nic się
            nie zmieniło.
        • Gość: Atlantyk Re: Solidaryzuję się z pacyfistą IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 17.05.04, 11:37
          A czy możesz przytoczyć liczbę ofiar cywilnych ataku na tego faceta? W artykule
          jest napisane o dwóch żołnierzach amerykańskich. Czy jakiś przypadkowy cywil
          nie kolaborujący z okupantami miałby w ogóle szansę znaleźć sie w tym miejscu?
          Moja opinia dotyczyła tej konkretnej sprawy. Zamachy na ludność cywilną, bazary
          itp. są częścią metod walki charakterystyczną dla świata islamu. Są dziełem
          obcokrajowców, którzy przyjechali do Iraku toczyć dżihad przeciwko
          chrześcijańskim krzyżowcom. Przed amerykańską inwazją nie było w tym kraju
          terrorystów. Te zamachy są konsekwencją inwazji. Przepaść kulturowa między
          światem arabskim a zachodnim wyklucza porównywanie metod walki. Myśmy mieli
          gazowanie kin i golenie prostytutek. W ostateczności wyroki śmierci na
          kolaborantach (jak np. Igo Sym), wykonywane w imieniu Państwa Podziemnego.
          Arabowie walczą po swojemu, zgodnie ze swoją tradycją. Metody mogą nas
          przerażać, ale nie są gorsze niż te stosowane w Abu Ghraib. Zamach na Muhammada
          był jak na irackie warunki uderzeniem wręcz chirurgicznym. Ofiar jest mniej niż
          w przypadku zamordowania przez Żydów Jassina czy Rantissiego. Wtedy wszyscy
          krzyczeli, że Izrael ma prawo się bronić. A Irak nie?
          • Gość: KUNDEL WON!!! TRWA PARANOJA WSCIEKLEGO PSA PASYFA!!! IP: *.dynamic.mts.net 17.05.04, 11:50
            PASYFISTA GO HOME, NIKT CIE TU NIE CHCE, IDZ DO SWOICH KUNDLU ZAPCHLONY!
          • Gość: dokladny Re: Solidaryzuję się z pacyfistą IP: *.chello.pl 17.05.04, 12:26
            Gość portalu: Atlantyk napisał(a):

> A czy możesz przytoczyć liczbę ofiar cywilnych ataku na tego faceta? W artykule
            >
            > jest napisane o dwóch żołnierzach amerykańskich. Czy jakiś przypadkowy cywil
            > nie kolaborujący z okupantami miałby w ogóle szansę znaleźć sie w tym miejscu?
            > Moja opinia dotyczyła tej konkretnej sprawy.

W informacji agencyjnych: 8 ofiar -1 (przewodniczacy rady) = 7 ofiar.
            2 żołnierzy US Army jest rannych (do bilansu zatem nie wchodzą).
            Nie tobie sądzic, kto kolaboruje, kto szpieguje, a kto obserwuje, czyli
            z jakich powodów znalazł sie w pobliżu.

> Zamachy na ludność cywilną, bazary
            > itp. są częścią metod walki charakterystyczną dla świata islamu. Są dziełem
            > obcokrajowców, którzy przyjechali do Iraku toczyć dżihad przeciwko
            > chrześcijańskim krzyżowcom. Przed amerykańską inwazją nie było w tym kraju
            > terrorystów.

Ależ byli. Ich szefem był Saddam, posługujący się aparatem partii Baas i tajną
            policją, a ofiarami byli (tak jak i teraz) zwykli Irakijczycy.

> Te zamachy są konsekwencją inwazji. Przepaść kulturowa między
            > światem arabskim a zachodnim wyklucza porównywanie metod walki.

Skoro wyklucza, to czemu porównujesz. Oto cytat z postu Atlantyka:
            =========
            Rada Zarządzająca nigdy nie poprosi Amerykanów o wycofanie wojsk z Iraku,
            ponieważ byłby to ostatni dzień życia jej członków. Warszawskiej Akcji pod
            Arsenałem nikt nie nazywa terrorystyczną. Do dziś jest wzorem patriotyzmu.
            =========
            Trochę więcej konsekwencji w głoszonych poglądach nie zaszkodzi.

Myśmy mieli
            > gazowanie kin i golenie prostytutek. W ostateczności wyroki śmierci na
            > kolaborantach (jak np. Igo Sym), wykonywane w imieniu Państwa Podziemnego.
            > Arabowie walczą po swojemu, zgodnie ze swoją tradycją. Metody mogą nas
            > przerażać, ale nie są gorsze niż te stosowane w Abu Ghraib. Zamach na Muhammada
            >
            > był jak na irackie warunki uderzeniem wręcz chirurgicznym. Ofiar jest mniej niż
            >
            > w przypadku zamordowania przez Żydów Jassina czy Rantissiego. Wtedy wszyscy
            > krzyczeli, że Izrael ma prawo się bronić. A Irak nie?

Skup się i nie biegaj po tematach. A przede wszystkim skończ z bezsensownymi
            porównaniami.
          • Gość: pac do atlantyka Jestes "Queen Mary" -USA to Titanic,po zderzeniu IP: *.75.3.213.cust.bluewin.ch 17.05.04, 12:40
          • Gość: pac do atlantyka Jestes "Queen Mary" -USA to Titanic,po zderzeniu IP: *.75.3.213.cust.bluewin.ch 17.05.04, 12:40
          • Gość: Leszek Re: Solidaryzuję się z pacyfistą IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 17.05.04, 14:49
            A nie wpadlo Ci do glowy, ze ta "operacja chirurgiczna", to dzielo gebneralow
            Saddama, lub Al Kaidy? Moze zamiast porownywac do akcji pod Arsenalem, trzeba
            porownac ten zamach do akcji posthitlerowskiego Wehrwolfu? Nie twierdze, ze tak
            jest na pewno, ale podstawy do takiego wniosku mam nie mniejsze, niz Ty do swojego
          • Gość: Bolo Re: Solidaryzuję się z pacyfistą IP: 209.47.22.* 17.05.04, 17:12
            Atlantyk, ciekawie piszesz. Jednak nie moge sie z toba zgodzic co do tego kiedy
            piszesz o okupacji Amerykanow w Iraku. Juz chyba zapomniales ,ze wsumie to oni
            wyzwolili Irak od Sadama. Niemcy polski od nikogo niewyzwolili. Bardziej trafne
            bylo by porownanie do armi sowieckiej "wyzwalajacej" Polske spod nazizmu.
            Chociaz i w tym wypadku nie jest to 100% trafne. Ruscy nazucali nam system
            komunistyczny a nie czesciowa demokracje jak to czynia Stany. Stanom wcale
            niezalezy na utworzeniu jakiejs nowej dyktatury. Im zalezy aby tam powstala
            demokracja w stylu zachodnim.Czy im sie to udaje to jest inna sprawa.
      • Gość: pacyfista Re: Solidaryzuję się z pacyfistą IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 17.05.04, 11:22
        Pisałem, że lubię sypiać z kozami i prosiłem o nowy sweterek bo w starym mam
        związane rękawy na plecach i nie mogę się ruszać sad...
        Dzięki za wsparcie, nadal czekam na pomoc!
    • Gość: pacyfista trwa paranoja Busha, Blaira i Kwasniewskiego! IP: *.75.3.213.cust.bluewin.ch 17.05.04, 11:33
      Yankee i inni okupancji GO HOME !
      • Gość: gut Re: trwa paranoja Busha, Blaira i Kwasniewskiego! IP: *.nyc.rr.com 17.05.04, 11:49
        Gość portalu: pacyfista napisał(a):

> Yankee i inni okupancji GO HOME !

ooooo pacol co sie stalo ??? ksiazeczki dla idiotow juz nie wciskasz ??? mama
        zabronila wkoncu ???
      • Gość: ale-jaja A ty kretynie do psychiatry :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.04, 23:16
    • Gość: Joe z Teksasu Kolejna smierc w Iraku IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 17.05.04, 12:14
      Trudno jest rzadzic Irakiem. Mieszkaja tam szyici, sunni i Kurdowie. Trudno
      jest im pogdzic sie. Moze kraj powinien podzielic sie na trzy czesci? Od czasu
      gdy Cypr podzilil sie na czesc grecka i turecka - obie czesci zyja w zgodzie.

Problem jest kto bedzie kontrolowal rope naftowa i zyski z jej sprzedazy? Moze
      dzielic zyski proporcjonalnie do liczby ludnosci w trzech panstwach powstalych
      ze starego Iraku, utworzonego oryginalnie jako kolonia brytyjska w 1920 roku.

Biezacy problem - Bush i Cheney tez chca kontrolowac rope naftowa. Bush chce
      skonczyc z sukcesem swoja krucjate i miec rzad w Bagdadzie, ktory bedzie go
      sluchal. Wczoraj sluchalem w TV rozmowy z kongresmenami Mc Cain i Biden.
      Powiedziano, ze 82% mieszkaszkancow Iraku obecnie chce aby Amerykanie wycofali
      sie stamtad natychmiast. Szanse Busha na to aby Irakczycy go polubili sa zadne.
      W Polsce wojska ZSRR stacjonowaly przez 40 lat pilnujac demokracji ludowej.
      Demokracja ta natychmiast sie rozpadla gdy wojske sie wycofaly. "Demokracja"
      ktora chce Bush wprowadzic w Iraku wydaje mi sie niemal identyczna do tej w
      Polsce. Bush mowi, ze Arabowie moga wybierac kogo chca pod warunkiem, ze nie sa
      to osoby ktorych on nie lubi (jest niemal doslowny cytat jego wypowiedzi na
      temat wyborow w Palestynie).

Inny problem - Jak ucywilizowac Busha aby zgodzil sie on, ze on inne narody
      maja takie same prawa ludzkie jak Amerykanie? Mam dwoje dzieci, ktore maja
      paszporty USA i dwoje ktore nie maja. Wedlug mnie ta czworka ma takie sama
      prawa, wedlug Busha nie. Zdaniem Busza - paszport USA stawia posiadacza ponad
      prawem miedzynarodowym, konwencja genewska itp. Moja zona ma rodzicow
      mieszkajacych w Polsce. Ona ich moze odwiedzac. Oni do nas nie moga przyjechac,
      bo pracownicy State Dept w konulacie amerykanskim w Polsce odmawiaja im wizy.
      Dobrodziejstwem dla ludzkosci byloby odejscie Busha z Bialego Domu tak szybko
      jak to mozliwe.
      • Gość: Mamlas ZOBACZYCIE ĆWOKI CO BĘDZIE JAK USA SIE WYCOFA.RZEŹ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 12:31
        te debilne araby W ŻYCIU nie dojdą do porozumienia, gdy tylko skończy się nad
        nimi jakakolwiek kontrola,zaczną się wyżynać, że aż miło. wszyscy nawzajem,bez
        wyjątku, szyici,sunnici,kurdowie. Irak zamieni się w pobojowisko, co skwapliwie
        wykorzystają państwa ościenne, dokonując jego rozbioru(rzecz banalna przy
        kopletnym braku regularnej irackiej armii i zupełnie innych metodach-tu nikt
        sie nie bedzie "bawił" tak jak US Army,żołnierz irański czy turecki poprostu
        wysadzi w powietrze całą wioskę z którą są problemy i po krzyku. Ten kto ma
        nadzieję,że irakijczycy bez USA poradzą sobie lepiej, jest debilem czystej
        rasy,który kurewsko się przeliczy już w parę tygodni po wyjeździe US Army.
        Puszka pandory została otwarta i USA MUSZĄ tam pozostać tak długo,aż sama się
        zamknie. Bo jeżeli tego nie zrobią,to Irak zniknie raz na zawsze z mapy świata.
        Nawet wy,zagorzali antyamerykaniści w głębi duszy doskonale wiecie,że mam rację.
        • indris Buszostrachy 17.05.04, 12:41
          Istnieje naświecie trochę pańśtw arabskich, gdzie nie ma amerykańskiej
          okupacji, i rzezi też jakoś nie ma. Przekonywanie, że jakiś naród potrzebuje
          amerykańskiej kontroli jest albo głupotą albo oszustwem. W Iraku rzeź grozi
          tylko amerykańskim kolaborantom, ale tych Amerykanie moga zabrać ze sobą,
          będzie to i tak mniej kosztowało niż okupacja.
          A Kurdowie NIE są Arabami. Amerykanie mogliby rzeczywiście pozostac w
          Kurdystanie i tam rzeczywiście byliby mile widziani, ale TYLKO tam. I to jest
          dla nich JEDYNY sensowny sposób na pozostanie w regionie.
          • Gość: Mamlas Re: Buszostrachy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 12:48
            jesteś taki ślepy czy taki głupi??? nie widzisz co tam sie dzieje? jakie są
            stosunki miedzy szyitami a sunnitami? Że w to wszystko mieszała sie jeszcze Al-
            Kaida? To że Irak żył w spokoju za czasów Husajna nie podlega wątpliwości.Ale
            czasy Husajna się skończyły,a wolność która nastała przyczyniła się do
            radykalizacji nastrojów w całym kraju,uwidocznienia długo skrywanej nienwiści
            między nacjami zamieszkującymi ten kraj i szansy na powrót do starych
            porachunków między nimi. przed wybuchem zbiorowej nienawiści chronią Irak
            jedynie czołgi USA!!!! Czy naprawde wierzysz w to,że po wycofaniu się
            Waszyngtonu nastanie tam pokój i wszyscy będą żyć w sielance???!!!
            • indris Jak narazie... 17.05.04, 13:06
              ...to szyici i sunnici zgodnie (a jest to spostrzeżenie korespondenta "GW")
              walczą z okupantami i kolaborantami. A w ogóle, to USA (ani nikt inny) nie mają
              żadnego prawa do "urządzania" innych krajów.
              • Gość: Leszek Re: Jak narazie... IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 17.05.04, 14:25
                Nie ma to, jak trzymanie za morde. Przykladow mamy mnostwo: Stalin trzymal w
                garsci ZSSR, Tito Jugoslawie, Saddam Irak. Demokracja to bagno. Niech zyje komunizm
                • Gość: fuck USA Re: Jak narazie... IP: 63.150.174.* 17.05.04, 15:58
                  > Nie ma to, jak trzymanie za morde. Przykladow mamy mnostwo: Stalin trzymal w
                  > garsci ZSSR, Tito Jugoslawie, Saddam Irak. Demokracja to bagno. Niech zyje
                  komu
                  > nizm

a po kiego grzyba US of A sie pchalo do Iraku ??
                  Przeciez nie dlatego, zeby wybawic Irakijczykow od Saddama,
                  bo jakos on im w latach 80-tych gdy gazowal kurdyjskie wioski
                  nie przeszkadzal, a wrecz przeciwnie byl popierany...
                  Czemu nie wyslali uSS Army na Kube, by obalic Castro ???
                  Rezim brutalny, komunistyczny, ludzie nie maja co jesc,
                  byloby taniej, bo blizej, nie trzeba byloby tyle wydawac
                  na transport.
                  A i poparcie w US of A byloby wieksze z racji pokaznej emigracji kubanskiej.

• Gość: polak Re: do frustrata fuck usa (mieszkańca usa zreszta) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.05.04, 08:05
                    facet, stan kolorado chyba ci nie sluzy, może wyjedz z boulder gdzies za miasto,
                    odpręż się. potem wez sie do pracy, kup bilet do polski i... wlasnie pomyslaelm,
                    ze ludzie tacy jak ty w polsce poslugują sie łamaną polszczyzną i często używają
                    słowa "polaczki"... echh... to moze najpiew sie wylecz - macie tam w stanach
                    dobrych psychiatrow...
            • Gość: ZZ Re: Buszostrachy IP: *.top.net.pl 17.05.04, 13:54
              Dodać jeszcze należy to, że krajom sąsiadującym wcale nie zależy na
              integralności terytorialnej Iraku. Po ewentualnym wycofaniu wojsk USA z
              pewnością Turcja, Syria i Iran mogą nabrać apetytu na ziemię. Wtedy każdy
              będzie wojować z każdym.
          • Gość: Jurek.K. Re: Buszostrachy IP: *.dip.t-dialin.net 17.05.04, 16:01
            indris napisał:
            Istnieje naświecie trochę pańśtw arabskich, gdzie nie ma amerykańskiej
            okupacji, i rzezi też jakoś nie ma...

Jeden przyklad poprosze, tylko jeden!
        • Gość: Lekarz Te debilne mamlasy powinny być sterylizowane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 12:50
          rozmnażanie się podobnego badziewia zagraża światu bardziej niż AIDS i SARS
          razem wzięte.
          • Gość: Mamlas noLekarz,nie ma to jak merytoryczna dyskusja.Brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 12:53
            • Gość: Lekarz No widzisz chłopcze, wystarczy postrzaszyć i już IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 12:59
              sobie przypomniałeś o tym, że dyskusja powinna być merytoryczna.

A poza tym nie martw się, póki co sterylizacja - nawet słuszna - jest w Polsce
              zabroniona, chyba żebyś się sam uparł.
              • dundrub Lekarz - wypoeidz sie na temat Iraku.... 17.05.04, 13:12
                ... i sytuacji tam, jak masz cos do powiedzenia... od dyskutantow sie amputuj..
                bo to non topic... netykiete znasz?
              • Gość: Leszek Taki z ciebie lekarz jak z koziej dupy traba IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 17.05.04, 14:34
          • Gość: ue Re: Te debilne mamlasy powinny być sterylizowane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 14:34
            komentarz bardzo na poziomie. gratuluję.
        • Gość: Polak Patriota Wtedy Irakijczycy wyrżną zdrajców IP: *.igf.edu.pl 17.05.04, 14:15
          • Gość: Leszek Re: Wtedy Irakijczycy wyrżną zdrajców IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 17.05.04, 14:36
            Ty jestes patriota iracki (Saddama), a nie Polak
            • Gość: Polak Patriota ty jestes zydofil, padalcu IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 17.05.04, 22:59
              • Gość: polak Re: a co na to twój lekarz? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.05.04, 07:58
                moze trzeba zmienic leki? podniesc dawki?
                • Gość: Polak Patriota jaki lekarz? twoj z psychiatryka??? IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 18.05.04, 17:01
          • Gość: Mamlas SUPER,WŁAŹCIE DALEJ W DUPĘ TERRORYSTOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 16:19
            To rzeczywiście się u nas zadomowią. Z tego co można przeczytać na tym
            forum,90% uczestników popiera islamski terror. popiera wszystko,byle tylko
            wyżyć się na USA,którym zazdrości niemal wszystkiego. Wiadomo,Polak żyje
            zazdrością. Mogę nie mieć,byle tylko drugi też nie miał - to powinna być nasza
            narodowa dewiza. Dno,dno,dno z super-przedstawicelami - "Lekarzem" i "ue" .
            Naprawdę nie mogę pojąc,jak można przyznawać racje tym terrorystycznym
            zwyrodnialcom.
            • Gość: ue Re: SUPER,WŁAŹCIE DALEJ W DUPĘ TERRORYSTOM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 16:22
              ty mamlas a skąd wniosek że ja przyznaję rację usa??????????
            • indris JAKI terror popiera 90% 17.05.04, 17:16
              Te 90% popiera terror W IRAKU wymierzony przeciw NAJEŹDŹCOM. TAKI terror jest
              uprawniony.
        • Gość: 666 Re: ZOBACZYCIE ĆWOKI CO BĘDZIE JAK USA SIE WYCOFA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 23:22
          i bardzo dobrze, niech się wycinają
          Allah ich za to wyświęci
          i mniej zarazy będzie na ziemi

a niedobitki zawsze można napalmem wysmażyć, w imię Allaha
      • Gość: Bolo Re: Kolejna smierc w Iraku IP: 209.47.22.* 17.05.04, 17:52
        I myslisz ze jak Bush odejdzie to nagle rodzice zony cudownie dostana wizy?
        Ja za Bushem nieprzepadam ale mniej lubie Demokratow. Bush moze zrobil blad
        pchajac sie do Iraku. Rok czasu to jest malo czasu aby tam
        zaprowadzic "demokracje", zwlaszcza jak caly swiat siedzi na plocie i sie
        cieszy ze niewychodzi (jeszcze gorzej ze niektorzy "kibice" aktywnie pracuja
        przeciw). Amerykanie siedzieli pare ladnych lat w Niemczech i Japoni, moze i
        musza siedziec dluzej w Iraku?
        • Gość: Joe Re: Wiza z pomoca Demokraty IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 18.05.04, 03:56
          Bolo napisał(a):
          > I myslisz ze jak Bush odejdzie to nagle rodzice zony cudownie dostana wizy?
          Taka mam nadzieje. Kiedys za Reagana kuzyn mojej corki dostal odmowe wizy.
          Poradzilem corce aby napisala do naszego kongresmana, Demokraty. Wyslal on
          interwencje do konsulatu w Warszawie i kuzyn dostal wize. Republikanscy
          kongresmeni i senatorzy z Teksasu troskali sie tylko Enron aby mogl dobrze
          zarabiac na handlu elektrycznoscia manipulujac popytem. Teraz troskaja sie aby
          aby Haliburton i inne firmy prywatne zarabialy dobrze w Iraku.
    • Gość: FRODO No coz nie poprosil Mnie o protekcje IP: *.icpnet.pl 17.05.04, 12:35
    • Gość: Brooklynczyk Niech zyje nowy przewodnicacy! IP: *.rasserver.net 17.05.04, 13:46
      ... tylko jak dlugo? Jak sie okazuje do Iraku latwiej bylo wejsc, niz z niego
      wyjsc.
      • Gość: Trafna uwaga On też długo nie pociągnie ... IP: *.igf.edu.pl 17.05.04, 14:27
        ... taki los zdrajców
    • Gość: pacyfista Dlaczego nie wybrano Kwasniewskiego lub Belki? IP: *.75.3.213.cust.bluewin.ch 17.05.04, 13:54
      Pasuja do tej funkcji doskonale.. Maja doswiadczenie, kwalifikacje i poparcie
      USA.. Poniewaz sa specjalistami od politycznych wolt (skoki w pelnym biegu z
      satelity Moskwy na satelite USA), to z pewnoscia tez w pelnym biegu moga zostac
      sunitami lub szyitami, w zaleznosci od potrzeb.. wiecej o polityce naszego
      nowego brata i metodach CIA w www.panstwozla.pl - polecam...
      • Gość: Atx Pasyfiscie polecam www.tworki.internetdsl.pl IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.04, 14:24
      • Gość: ale-jaja Re: Dlaczego nie wybrano Kwasniewskiego lub Belki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.04, 23:17
        Odpowiedz sobie - fuju - sam - bo ttylko ty jeden znasz odpowiedzi na swoje
        kretynskie pytania.
    • Gość: Czas na GHAZIEGO ! rozrywka dla kolejnego zdrajcy IP: *.igf.edu.pl 17.05.04, 14:25
      • Gość: Leszek Re: rozrywka dla kolejnego zdrajcy IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 17.05.04, 14:37
        Spadaj, pacholku Saddama
        • Gość: fuck USA Re: rozrywka dla kolejnego zdrajcy IP: 63.150.174.* 17.05.04, 16:00
          pocaluj mnie w dupe,
          ty bushowska wszo !
          • Gość: polak Re: oddaj zieloną kartę, pajacu IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.05.04, 08:07
            skoro tak cie sie nie podoba w stanach. boulder, colorado... taka ladna
            okolica... a tacy wszarze tam mieszkaja...
            • Gość: Polak Patriota bulder do poznania sie nie umywa ... IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 18.05.04, 17:03
              ... w tym ostatnim wyroily sie gnidy
    • Gość: Atlantyk Następny do golenia IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 17.05.04, 14:58
      Ciekawe, czy Jawar "porządzi" tak samo długo jak Muhammad. Pewnie skończy jak
      Rantissi. Jak widać dla chcącego nic trudnego. Można sobe dać radę nawet bez
      amerykańskich helikopterów. A nawiasem - dzięki "dokładny", że mnie cytowałeś.
      Powiększa mi to grono odbiorców. Mimo Twoich zastrzeżeń pozostanę przy swoim.
      Walka z okupantem jest zawsze sprawiedliwa i godna poparcia, czy w Polsce 60
      lat temu, czy teraz w Iraku. Różne epoki, różne metody, cel ten sam.
    • Gość: S-T Czy ktos IP: *.customer.alfanett.no 17.05.04, 15:22
      moglby mi wytlumaczyc co w Iraku robia amerykanie. O ile mi wiadomo to podobno
      miala byc tam bron masowego razenia.
      Czy rok temu przed wybuchem wojny USA-Irak mowiono cos o wprowadzaniu
      demokracji w Iraku. Moze o to irakijczycy prosili, nic nie rozumiem. Jest ktos
      kto to sprobuje skomentowac.
      ( prosze bez "inwektyw" itp)
    • Gość: Maniek zz CIA Islam jako alternatywa!? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.05.04, 15:47
      Islam jest jedyna alternatywa wobec zepsucia, niesprawiedliwosci i korupcji na
      swiecie. Im wczesniej to zrozumiemy tym lepiej, a pomoc w zrozumieniu moze nam
      niemiecki ooo dyplomata, absolwent Harvardu: Murad Hofman, ktory napisal m. in.
      zbior esejow pt.: Islam jako alternatywa. Pelny teskt dostepny jest na
      www.ipdirect.home.pl/kmp/publication/Islam_jako_alternatywa/index.htm
    • Gość: ae KOLABORANCI BOJA SIE IP: *.tor.primus.ca 17.05.04, 15:47
      bo wiedza ze nastepny dzien moze byc ich ostatnim w zyciu, i ze nikt nie bawi
      sie z kolaborantami - czy to warto kolaborowac za tych pare groszy ???
      • Gość: H Re: KOLABORANCI BOJA SIE IP: 63.121.99.* 17.05.04, 16:11
        Wlasnie teraz ten grosz stal sie bogiem.Zostalo niewielu ktorzy wybiora
        najpierw pieniadz a odrzuca Boga.
    • Gość: chris zamet w iraku IP: *.43.202.62.cust.bluewin.ch 17.05.04, 19:29
      Z oburzeniem czytam komentarze kipiace nienawiscia do USA.Czy ludzie ci maja
      jakiekolwiek pojecie o sytuacji na swiecie.Co by pisali gdyby amerykanie nie
      weszli do Iraku?Jak dawniej reagowali na zbrodnie Saddama?
      W sytuacji histerycznej nagonki na tych,ktorzy mieli odwage przeciwstawic sie
      tyranowi zaczynam watpic w slusznosc interwencji amerykanskiej.Moze byloby
      lepiej zostawic Saddama w spokoju?Nie gineli by cywile i wszyscy walczacy
      przeciwko "okupantom".A ze gineli by inni z reki policji Saddama.A kogo to by
      obchodzilo?
      • Gość: Mamlas ''lekarz'' i ''ue'' WRACAĆ NA POLE DO GNOJOWISKA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 00:14
        pewnie właśnie tam spędzacie większość czasu,bo ludzie z waszym intelektem mogą
        go spędzać jeszcze jedynie w psychiatryku(ale tam na szczęście nie ma
        połączenia z internetem). Jesteście tak durni że nie chce mi się z wami gadać.
        Krzyż wam na drogę,nara pastuchy.
        • Gość: Andrzej MAMLAS WRACAJ NA POLE DO GNOJU IP: *.ny325.east.verizon.net 18.05.04, 00:50
          Jestes taka sama platna qrwa jak meerkat. Pies was jebal faszysci.
          • Gość: meerkat ANDRZEJ QRWI SIE ZA FRIKO- Z CHCICY!!! :-))) IP: *.mclnva23.dynamic.covad.net 18.05.04, 01:01
            Za to ty Andrzej jestes NIEplatna Qrwa, czyli tzw. cichodajka.
            Qurwisz sie i dajesz lewactwu d..y za friko bo cie po prostu wlasne komuchostwo
            tak swierzbi miedzy nogami, ze wytrzymac nie mozes.
            • Gość: Mamlas dobry jesteś Meerkat!!!! :-)))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 10:21
              • Gość: Polak Patriota merkat to meska dziwka daje darmo IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 18.05.04, 17:05
                kochanek maxa-kolanko tej kurvvy wazelinujacej ekipie busza
      • Gość: Rosomak Re: zamet w iraku IP: 157.25.139.* 18.05.04, 11:21
        Chociaż jeden pogląd, który w części popieram. W części, dlatego że przyszła
        kryska obojętnie dla mnie kto to zrobił na Saddama i jego hołotę zbrodniarzy.
        Obecnie jest najważniejsze, aby Powstał nowy Rząd i wszyscy wrócili do domów. I
        tu są schody, dlatego że wojna jest o wpływy, nie zaś tak całkiem o wolność
        Iraku. Mimo wszystko dobrze, że załatwiono choć trochę bandytów. Pozdrawiam
    • Gość: bucz Zginął przewodniczący irackiej Rady Zarządzającej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 02:34
      praca w tej Radzie jest szkodliwa dla zdrowia
      • Gość: Marek Re: Zginął przewodniczący irackiej Rady Zarządzaj IP: *.eseenet.com 18.05.04, 10:33
        "..praca w tej Radzie jest szkodliwa dla zdrowia..."

Absolutnie . Trzeba ja zasilic grupka naszych politykow szczegolnie tych z
        ekipy rzadzacej . Czuliby sie jak u siebie w domu . A i my czulibysmy sie
        lepiej .
        • Gość: Rosomak Re: wysłać tam naszych parlamentarzystów IP: 157.25.139.* 18.05.04, 11:12
          Tak, tak wysłać tam naszych parlamentarzystów, Władzię i Prezesów kolesi. Może
          nauczyliby się myśleć, przynajmniej jak uniki robić. Irakijczycy też byliby
          zadowoleni tyle nowych celów przy których mogliby się wysadzić. Przynajmniej
          nie musieliby swoich mordować.
    • Gość: ZADOWOLONY HA HA HA ;] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.04, 10:31
      SMIERC AMERYKANSKIM TLUSTYM WIEPRZOM I ICH SLUGUSOM !
    • Gość: Antek kolejny prosze IP: 216.223.64.* 18.05.04, 14:03
      co za pomyslana wiadomosc- wybrali pospiesznie nowego, ten powinien ,na wszelki
      wypadek, pozegnac sie z rodzina i znajomymi.
    • Gość: Antek nastepny prosze IP: 216.223.64.* 18.05.04, 14:05
      na czesc przewodniczacego, ktory polegl! hip hip
      hurraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Polak Patriota spotkala go sprawiedliwosc IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 18.05.04, 17:06
        niech jego nastepcom sarin lekki bedzie, amen ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka