Dodaj do ulubionych

Po co komu Fecesbook

19.08.11, 17:27

czy inne tzw. portale społecznościowe?
Obserwuj wątek
    • manny-jestem Re: Po co komu Fecesbook 19.08.11, 17:56
      A dlaczego Ci one przeszkadzaja? Ja dzieki FB odnowilem kontakt z ludzmi z ktorymi kontaktu nie mialem od lat. SIla na FB nikogo sie nie goni.
      • g-48 Re: Po co komu Fecesbook 19.08.11, 18:00
        A dlaczego Ci one przeszkadzaja? Ja dzieki FB odnowilem kontakt z ludzmi z ktor
        > ymi kontaktu nie mialem od lat. SIla na FB nikogo sie nie goni.
        Zobaczysz jak dlugo te znajomosci pociagna.Moze tak dlugo jak na "Naszej Klasie" przedszkolaki w ataku.
      • cepekolodziej Re: Po co komu Fecesbook 19.08.11, 18:06

Mnie tam ani ziębi ani grzeje. Nie należę do żadnego, jakoś z zasady. Tylko się zastanawiam -
        • cepekolodziej Re: Po co komu Fecesbook 19.08.11, 18:15

Głupio się zastanawiam. Bo na bank chodzi o możliwość zamieszczania reklam.
        • wikul Re: Po co komu Fecesbook 19.08.11, 18:28
          cepekolodziej napisał:

> Mnie tam ani ziębi ani grzeje. Nie należę do żadnego, jakoś z zasady. Tylko się
          > zastanawiam -
          • cepekolodziej Re: Po co komu Fecesbook 19.08.11, 18:39

Jako facet po siedemdziesiątce powinieneś być zadowolony -
            • wikul Re: Po co komu Fecesbook 19.08.11, 19:32
              cepekolodziej napisał:

> Jako facet po siedemdziesiątce powinieneś być zadowolony -
              • cepekolodziej Re: Po co komu Fecesbook 19.08.11, 20:32
                > ale co zrobić gdy przysyłają po trzy oferty ?

Jak to co? Czarujący rubensowski czworokącik, no chyba - nie?
              • jenisiej Sposób na totalne przegięcie pały! 19.08.11, 20:59
                wikul:
                Ciagle dostaję w poczcie jakies powiadomienia, czy propozycje spotkań pań po 50. Totalne przegięcie pały !

cepekolodziej:
                Jako facet po siedemdziesiątce powinieneś być zadowolony -
              • g-48 Re: Po co komu Fecesbook 20.08.11, 00:50
                Jestem wniebowzięty, ale co zrobić gdy przysyłają po trzy oferty ?
                Z miejscami w domu starcow czy tez "spokojnej Starosci"?
    • polski_francuz Narzedzie Big Brother 19.08.11, 19:29
      dzieki temu, poznaja Cie lepiej niz sam sie znasz: co lubisz, co kupujesz, gdzie jezdzisz na wakacje, jakie masz gusta seksualne...

Po co? Aby sprzedac z zyskiem formom sprzdajacym to czy tamto.

Kapitalizm mate.

PF
      • polski_francuz Sprzedac Twoj profil 19.08.11, 19:29
        jako klienta oczywiscie.

PF
    • hordol nigdy nie bylem na fb 19.08.11, 20:37
      wiec nikt mnie nie namierza
      • polski_francuz I masz racje 19.08.11, 20:50
        lepiej samemu szukac czego sie chce.

PF
        • jaceq Nigdy w internecie 19.08.11, 23:09
          nie podałem swoich prawdziwych danych. Mam kapownik, w nim loginy i hasła (bo się pogubić można w tym dziadostwie). Nawet rejestrując się na allegro tylko adres był prawdziwy, a i to tylko ten, pod którym nigdy mnie nie było, ale była za to skrzynka pocztowa.

Przeczytałem wlaśnie o pilocie uniwersalnym do TV/AV/itp. Aby go uruchomić, musisz się gdzieśtam-gdzieśtam zarejestrować. Rozumiem, rapidshare itp., ale żeby gòwnianego pilota do gòwnianego telewizora? Niedługo się okaże, że marchewki w warzywniaku nie kupisz, bo nie masz konta na fej-zbuku.
          • wikul Re: Nigdy w internecie 19.08.11, 23:16
            jaceq napisał:

> nie podałem swoich prawdziwych danych. Mam kapownik, w nim loginy i hasła (bo s
            > ię pogubić można w tym dziadostwie). Nawet rejestrując się na allegro tylko adr
            > es był prawdziwy, a i to tylko ten, pod którym nigdy mnie nie było, ale była za
            > to skrzynka pocztowa.
            >
            > Przeczytałem wlaśnie o pilocie uniwersalnym do TV/AV/itp. Aby go uruchomić, mus
            > isz się gdzieśtam-gdzieśtam zarejestrować. Rozumiem, rapidshare itp., ale żeby
            > gòwnianego pilota do gòwnianego telewizora? Niedługo się okaże, że ma
            > rchewki w warzywniaku nie kupisz, bo nie masz konta na fej-zbuku.

Masz rację, to jakiś obłęd. Ale ja kupuję dużo przez internet (przez Allegro bez rejestracji bo sie na dziadów obraziłem kiedy mi zawiesili konto przez jakiegoś kabla) i muszę sie rejestrować.
            • jaceq Re: Nigdy w internecie 19.08.11, 23:23
              Ja też kupuję. Przywożą na adres, gdzie nie jestem "zameldowany". Płacę kartą, którą bank kiedyś wystawił mi (czytaj: wmusił) w zasadzie "na okaziciela" (podałem, że się nazywam przysłowiowy Jan Fasola i nikt nie chciał ode mnie nawet kawałka dowodu czy prawa jazdy) - oczywiście dbam, żeby nie było długów, by rachunek miał pokrycie itp.
    • jaceq Re: Po co komu Fecesbook 19.08.11, 22:22
      cepekolodziej napisał:

> czy inne tzw. portale społecznościowe?

Masz rację. Spróbuj kupić teraz telefon, w każdym jest to kurеstwo FB, tłyter gotowe, tylko kliknąć (puknąć, telefon się puka). A i każdy pomniejszy chuј typu gugle próbuje wcisnąć swoje "załóż konto, zarejestruj się". I ciężko to dziadostwo usunąć won z telefonu. Nie rozumiem palantów, którzy w drodze do sracza sprawdzają, czy nie ma nowej poczty, albo czy ktoś ich lajkuje czy nie lajkuje. Ріеrdolę to. Cenię sobie odrobinę świętego spokoju, a 5 dni w Bieszczadach bez laptopa, bez telefonu, to jest to, a raczej byłoby, gdyby od czasu do czasu jakiejś kurеwcе nie zadzwonił na szlaku różowy telefon "umcyk-umcyk" i potem przez kwadrans wymieniała z psiąpsiółką uwagi o ciastkach.
      • cepekolodziej Re: Po co komu Fecesbook 19.08.11, 22:35

Ja co i raz mam w poczcie, żebym się z kimś zaprzyjaźnił, albo jakoś tak. Głównie od studentek. Kiedy pytam, o co chodzi, twierdzą, że gdzie tam, nie śmiałyby, że to leci automatycznie, bo kiedyś miały ze mną mejlowy kontakt.

I przepraszają. Raz mi się przyplątała nawet jakaś Chinka, też chciała się zaprzyjaźnić.

Moje hasło: odpierdólta się od wójta.

Te różowe gadki znam z autobusów. Nieraz dla zgrywy się włączam. Jak rozmowa publiczna, to publiczna - nie?
        • wkkr Właśnie dlatego zlikwidowałem konto na fb 20.08.11, 08:17
          to qrestwo zaczęło mnie "wyręczać".
          A ja nie korzystam z rzeczy nad którymi nie panuję.
          • wikul Re: Właśnie dlatego zlikwidowałem konto na fb 20.08.11, 16:40
            wkkr napisał:

> to qrestwo zaczęło mnie "wyręczać".
            > A ja nie korzystam z rzeczy nad którymi nie panuję.

Właśnie tak, bardzo nie lubię jak próbują mnie zastepować, bez mojego przyzwolenia.
            • matelot Re: Właśnie dlatego zlikwidowałem konto na fb 20.08.11, 20:05
              Też je zlikwidowałem i nie bez trudności ze strony strony.
              • wkkr Re: Właśnie dlatego zlikwidowałem konto na fb 21.08.11, 12:46
                matelot napisał:

> Też je zlikwidowałem i nie bez trudności ze strony strony.
                ========
                jesteś pewien że twoje konto nie istnieje? Sprawdź to bo różne cuda na fb się zdarzają.
                • matelot Re: Właśnie dlatego zlikwidowałem konto na fb 21.08.11, 12:53
                  wkkr napisał:

> matelot napisał:
                  >
                  > > Też je zlikwidowałem i nie bez trudności ze strony strony.
                  > ========
                  > jesteś pewien że twoje konto nie istnieje? Sprawdź to bo różne cuda na fb się z
                  > darzają.

==================
                  Możesz mieć rację bo kiedyś chciałem tam zajrzeć korzystając z linka to system od razu mnie rozpoznał. Pewnie zostawili mi jakieś ciastko w systemie.sad
      • hordol Re: Po co komu Fecesbook 19.08.11, 22:39
        mam tak stary telefon ze gdybym nawet chcial to zadnego fb tam nie wcisne.
        tani sagem ale dziala juz 5 ty rok. i wystarczy
    • 4.marouder.eu Re: Po co komu Fecesbook 19.08.11, 23:18
      Jakos nigdy nie potrafilem sie przekonac do tego tam goownauncertain
      Niby mam profil, ale nie zagladam.

Kiedys dla zgrywy zalozylem sobie konto na jednym z portali randkowych..ze bezrobotny alkoholik, palacy, nie przesadnie higieniczny szuka pani...i otrzymywalem oferty spotkan, kurdesmile
      • jaceq Re: Po co komu Fecesbook 19.08.11, 23:27
        4.marouder.eu napisał:

> Jakos nigdy nie potrafilem sie przekonac do tego tam goownauncertain
        > Niby mam profil, ale nie zagladam.
        >
        > Kiedys dla zgrywy zalozylem sobie konto na jednym z portali randkowych..ze bezr
        > obotny alkoholik, palacy, nie przesadnie higieniczny szuka pani...i otrzymywale
        > m oferty spotkan, kurdesmile

Wiesz, niektóre Panie to podobno jarzy. Intelektualnie podobno nikt nie dorówna bezrobotnemu palącemu alkoholikowi i chyba coś w tym jest. Dużo czasu, umysł wolny od dietetycznych bzdetów...

Sądzisz, że osoba śpi? Będę cytował dla sicherheist Twoje wypowiedzi w całości, jak jakaś Gini. No, prawie w całości, by nie łamać leguraminy.
        • 4.marouder.eu Łykenduje sie a pewnie zapomniala przekazac... 19.08.11, 23:29
          ..instrukcyj dyzurnemusmile
    • melord Po co komu Pejsbook i inne Twittery ? 20.08.11, 00:25
      te badziewne portale coraz czesciej uzywane sa przez ewentualnych pracodawcow jako uzupelnienie CV....wiekszosci na tym forum raczej to nie grozi,tym niemniej lepiej tego goowna nie dotykac
      • 4.marouder.eu Totez i malo kto z nas tam zachodzi:) 20.08.11, 00:32
        No, Maniek podrozuje se sentymentalnie po swoich wspomnieniach.
        • melord btw.. 20.08.11, 00:39
          za cie cenzura katuje??...sam ich tutaj wezwales,siwa goraco namawiales...
          widze zmieniasz nicki jak rekawiczki
          • 4.marouder.eu Powiedzmy, ze roznimy sie zdaniem, co do jednej... 20.08.11, 00:58
            ..takiej niestabilnej a przykrej dla otoczenia forumowiczki.
            Panie z administracji, co zreszta mozna rozszerzyc na kazdy rodzaj administracji, maja to do siebie, ze z trudem przyjmuja do wiadomosci mozliwosc popelnienia przez siebie bledu.
            • melord tak czy inaczej.. 20.08.11, 01:35
              ostrzegalem,ze cenzura to przeklenstwo dla tego...wtedy "wolnego" forum
              sam sie wiec przekonales,ze kij ma dwa konce...obys lekcje z tego wyciagnal na przyszlosc
      • trzecikot Re: Po co komu Pejsbook i inne Twittery ? 21.08.11, 13:38
        wyborcza.biz/Firma/1,101618,10140707,Wystarczy_jedno_slowo__a_twoja_kariera_runie__Uwazaj_.html
    • wkkr byłem... 20.08.11, 08:09
      ....odszedłem, choć nie uwierzycie jak ciężko się z czegoś takiego wypisać.......
      I nie mówię tu o zawieszeniu konta, tylko o realnej likwidacji.
    • superspec Jestem pod fałszywym imieniem i nazwiskiem: 21.08.11, 13:50
      Jan Kaczorek.smile
      • jaceq Z dedykacją dla superspeca: 21.08.11, 23:03
        www.youtube.com/watch?v=qZdwToXjvns
    • jaceq Re: Po co komu Fecesbook 22.08.11, 12:41
      "Szef urzędu ochrony danych osobowych w Szlezwiku-Holsztynie kazał wszystkim instytucjom państwowym w tym kraju związkowym zlikwidować swoje strony na Facebooku.
      Co więcej, urząd nakazał też wszystkim instytucjom państwowym zlikwidować na swoich zwykłych stronach internetowych klawisze "Lubię" pozwalające użytkownikom na pokazanie na swych stronach na Facebooku, że podoba im się jakaś informacja lub artykuł na stronach urzędów Szlezwika-Holsztynu.

Zdaniem Thilo Weicherta, szefa urzędu ds. ochrony danych osobowych, Facebook łamie prawo europejskie i niemieckie. Klikając na klawisz "Lubię" niemieccy użytkownicy Facebooka przekazują bowiem na amerykańskie serwery firmy informacje o sobie, a tego - zdaniem Weicherta - robić w UE nie wolno.

"Każdy, kto odwiedza stronę Facebook.com lub w jakikolwiek sposób używa oprogramowania Facebooka powinien wiedzieć, że przez dwa lata będzie szpiegowany przez tę firmę" - napisał Weichert w oświadczeniu dla prasy - "Nasze badania techniczne pokazały, że Facebook utrzymuje olbrzymią i bardzo szczegółową bazę danych o swych użytkownikach".

Rzecznik Facebooka przyznał, że klikając na klawisz "Lubię" użytkownicy Facebooka pozwalają firmie widzieć adres IP swoich komputerów."

wyborcza.pl/1,75477,10151032,Szlezwik_Holsztyn_wydaje_wojne_Facebookowi.html#ixzz1VkkaNuTy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka