Dodaj do ulubionych

Więzienie o najostrzejszym rygorze

IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.02, 22:58
Mamy kolejną okazję zapoznania się z "wybitnymi" osiągnieciami amerykańskiego
systemu penitencjarnego .
Dziś o 23:30 , w cyklu "Czas na... kontrowersyjny dokument " , film
pt. "Więzienie o najostrzejszym rygorze " .

Czy zobaczymy ludzi ze skutymi przez cały czas nogami ?
Może będą mieli przykute do nóg żelazne kule ?

Czy USA może nas jeszcze czyms zaskoczyć ?
Obserwuj wątek
    • sceptyk Deportivo wygrali! 06.03.02, 23:20
      V.C., nie bede ogladal tego 'kontrowersyjnego dokumentu' (miedzy dlatego, ze
      nie mam mozliwosci, choc to najmniej wazny powod). Z przyjemnoscia za to i bez
      podswiadomych podtekstow, obejrzalem wlasnie druga polowe finalowego meczu o
      puchar Hiszpanii, miedzy Realem a Deportivo La Coruna. Mimo, ze grali w
      Madrycie, Deportivo wygrali 2:1. Poziom taki sobie, ale mecz emocjonujacy.
      Sporo zoltych kartek. Figo wdlg mnie jest przereklamowany. A Zidane b. po
      chamsku fauluje. Nie wykluczam, ze z czasem moze pojawic sie na Forum. Medale
      zas wreczal Juan Carlos. Oj, zamienilbym Kwacha na krola. Chocby za sam wyglad.

Truj sie mlody czlowieku temi niegodziwosciami Amerykanow. Ja jeszcze sobie cos
      smacznego i zdrowego zjem na pozna kolacje, popijajac winem, i zrelaksowany
      pojde spac. Nie przegap aby zadnego okrucienstwa Jankesow. Oby tylko Ci sie w
      nocy nie przysnily.

sc-k
      • Gość: V.C. 23:30 , program I TVP IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.02, 23:22
        ?
      • Gość: V.C. Re: Deportivo wygrali! - do Sceptyka IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.02, 23:24
        Byle nie krwisty befsztyk !

Smacznego
        • sceptyk Befsztyk? 06.03.02, 23:30
          Dziekuje za troske. Chcialbym jednoczesnie poinformowac, ze na tzw. Zgnilym
          Zachodzie miesa jada sie coraz mniej. Rybka, Kolego, jakies jarzyny, troche
          salaty. No i jak rzeklem, b.zdrowe wino.

Ostroznie z TV. Zwlaszcza jesli to jest TVP. Maja zwyczaj kit wciskac.

sc-k
          • Gość: V.C. Śmierć za śmierć , śmierć za udział IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.02, 21:35
            To był film dokumentalny produkcji amerykańskiej .

Oprócz sposobu traktowania więżniów w Oklahomie , najbardziej zbulwersował
            mnie przypadek człowieka skazanego na śmierć za sam udział w napadzie ( nikogo
            nie zabił , ani nie okaleczył ) .

"Dziki to kraj . Dzikie obyczaje [ i prawa ] "

H. Sienkiewicz " Krzyżacy"
            • sceptyk Re: Śmierć za śmierć , śmierć za udział 07.03.02, 22:36
              V.C., jestem gleboko wdzieczny za zrelacjonowanie tego programu. Mam wrazenie,
              jakbym sam go ogladal. Jestes mistrzem narracji. Mimo wszystko czuje jednak
              pewien niedosyt. Moglbys mi moze tasme z tym programem przeslac? Pasjonuje sie
              traktowaniem wiezniow w Oklahomie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka