Dodaj do ulubionych

30 lat minelo

13.12.11, 05:44
A sprawcy wciaz nierozliczeni.
Obserwuj wątek
    • marouder-pl I nie zostana! Zgodnie z tym, co ustalone zostalo 13.12.11, 06:36
      ..przy okraglym stole. Weteran odznaczony Leninami niezdrow, reszta to samouncertain Nikt nigdy nie zajal sie panamy z wojewodztwa i gminyuncertain

Pamietam taka scene z miasteczka, gdzie sie urodzilem..idziemy z moim kolega Markiem, podowczas juz studentem, dzien piekny, styczen 1982 roku, samo slonce i snieg i spotykamy dawnego Marka wychowawce a mojego wtenczas jeszcze nauczyciela historii, Pana Klausa Semmlera, witamy sie a ten zlamany, oczy mu uciekaja, pytamy co sie stalo, Klaus odpowiada, ze zostal okrutnie pobity przez okolicznych chlopkow, ktorzy, okazalo sie byli w ORMO i czesci z nich nie podobalo sie, ze Niemiec uczciwie uczy polskiej historii, kiedys stawial im negatywne oceny z tejze historii..cos mi sie stalo wtenczas, prosze Towarzystwa. Ja bylem do tamtej pory dosc spokojnym chlopcem..mialem przed soba mature i studia, ale zlosc jaka mnie wtedy zdjela..nie nawet teraz nie potrafie jej wyrazic.
      Klaus niebawem wraz ze swoja partnerka, Pania Gabriela Kruger, ktora uczyla nas chemii wyjechali do Rajchu. A ja, Drodzy Panstwo caly czas nie pojmuje jak tak bylo mozna i czemu nikt za ten stan rzeczy nigdy nie poniosl odpowiedzialnosci?!
      • pro100 rosyjska partia żulikow i worow 13.12.11, 07:02
        i jej odnoga na polskę - Partia Oszustów (i Złodziei) to formacje lewackie. elementy im socjalnie bliskie zaludniają zakłady karne i areszty. jak to się niegdyś mawiało: ku..., złodziej i milicjant w jednym domu. i nic się od owego czasu nie zmieniło.
      • jaceq Re: I nie zostana! Zgodnie z tym, co ustalone zos 13.12.11, 09:32
        > zostal okrutnie pobity przez okolicznych
        > chlopkow, ktorzy, okazalo sie byli w ORMO i czesci z nich nie podobalo sie, ze
        > Niemiec uczciwie uczy polskiej historii,

A jak sobie wyobrażasz pociągnięcie do odpowiedzialności takich, ze się tak wyrażę, narodowo nastawionych chłopków, wtedy w ORMO, później pewnie wiernych wyborców Leppera, a dziś - PiSu?
      • snajper55 Re: I nie zostana! Zgodnie z tym, co ustalone zos 13.12.11, 15:15
        Dziś tacy sami bandyci są nobilitowani przez polityków i nazywani patriotyczną, prawicową młodzieżą. Jakoś nie zauważyłem, abyś się oburzał.

"Pracownik Polsatu pobity do nieprzytomności w Poznaniu. Ma wybity ząb, podejrzenie wstrząsu mózgu i stłuczoną kość policzkową. Napastnicy grozili mu śmiercią i spaleniem wozu satelitarnego."

m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105402,10685505,Piescia_w_telewizje__Kto_pobil_pracownika_Polsatu_.html

"Policja zatrzymała trzech kiboli Lechii Gdańsk, którzy wracając z meczu z Legią w Warszawie pobili 59-letniego mieszkańca Zawał."

tiny.pl/hjxg8
        "Grupa bandytów skopała i pobiła butelkami dwóch mężczyzn - ojców młodych piłkarzy Lecha Poznań, którzy uczestniczyli we wrocławskim turnieju."

poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,9247673,Wroclawscy_kibole_pobili_rodzicow_trampkarzy_Lecha.html
        S.
      • manny-jestem Dla mnie odpowiedz jest banalnie prosta 13.12.11, 15:19
        Michnik.
    • oleg3 Re: 30 lat minelo 13.12.11, 14:09
      Byliśmy młodzi, zdrowi i pełni nadziei. Teraz jesteśmy starzy, zgorzkniali i cyniczni.
      A konkretnie: wszystkie zbrodnie przedawniają się po 30 latach. Prawnicy wymyślili, że pewne zbrodnie nie ulegają przedawnieniu, ale biologia jest nieubłagana. Świadków zawodzi pamięć, oskarżeni mają demencję. Sędziowie nie mają pojęcia o co chodzi.

Za późno na proces.
      • manny-jestem Sad opinii publicznej 13.12.11, 15:18
        wydaje sie dzis generalowi dziwnie przychylny. Mysle ze to jest najwiekszy dramat tego wszystkiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka