Dodaj do ulubionych

Aspołeczny Kondrat

30.12.11, 22:57
www.radiozet.pl/Programy/Gosc-Radia-ZET/
Obserwuj wątek
    • andrzejg Re: Aspołeczny Kondrat 30.12.11, 23:18
      Miał idiotyczny śmiech i najważniejsze było otwarcie kolejnego sklepu w Szczecinie...
      no i krok do Berlina (o ile to ta sama audycja, bo powyższy link mi nie działa)

A.
      • wikul Re: Aspołeczny Kondrat 30.12.11, 23:23
        andrzejg napisał:

> Miał idiotyczny śmiech i najważniejsze było otwarcie kolejnego sklepu w Szczecinie...
        > no i krok do Berlina (o ile to ta sama audycja, bo powyższy link mi nie działa)
        > A.

Tylko tyle zapamiętałeś z tego wywiadu ? Dla mnie to ciekawe spojrzenie człowieka zdystansowanego od polityki i spraw bieżacych. Ale mogę zrozumieć że zauważyłeś te sprawy. Skażenie zawodowe.
        • andrzejg Re: Aspołeczny Kondrat 30.12.11, 23:35
          słuchałem jednym uchem , jak to w pracy
          Zapamietałem też osadzenie Kaczyńskiego i Dorna na pozycji wiecznego opozycjonisty,
          już od szkoły średniej...ale ten durny śmiech psuł wszystko. Tak śmieją się ludzie chcący coś ukryć, niepewni siebie, albo zgrywający się na luzaków.
          Ogólnie - nie podobał mi się

A.
        • sz0k Re: Aspołeczny Kondrat 31.12.11, 01:56
          wikul napisał:

> Dla mnie to ciekawe spojrzenie człowie
          > ka zdystansowanego od polityki i spraw bieżacych.

Marek Kondrat jest mniej więcej tak zdystansowany jak ty. Ten sam typ lemingowskiego odmóżdżenia:

Przekrój, 18.11.2009, Piotr Najsztub rozmawia z Markiem Kondratem.

Piotr Najsztub: Platforma dwa lata temu wygrała wybory. Pamięta pan swoje ówczesne emocje?
          Marek Kondrat: – Bardzo się cieszyłem! Byłem cały czas na łączach z Palikotem, który mi donosił w trakcie dnia wyborczego domniemane procenty, i ta radość we mnie wzbierała. Głównie wynikająca z tego, że PiS odchodzi! Bo to nie było zawierzenie nowemu rozdaniu, wybór tych „wymarzonych”, bo PO nie jest „tą moją” partią. Po prostu wygoniliśmy braci i czułem, że będzie inaczej, spokojniej.

(…wink

Był taki moment, w którym zatęsknił pan za premierem Kaczyńskim?
          – Ani razu. Tamta ulga trwa do dzisiaj razem z – już umiarkowanym – lękiem, że mogą wrócić, bo myślę, że zbyt głęboko zaleźli nam za skórę, aby móc wrócić.

(…wink

Po dwóch latach rządzenia PO jeszcze mniej jest „pana” partią?
          – Nie mam wielkich rozczarowań z nią związanych.

(…wink

Wtedy więc euforia, Palikot przysyła wyniki, wychyla pan butelkę wina lub więcej, kładzie się spać. Budzi się pan następnego dnia rano i życie się zmieniło?
          – Nie oczekiwałem, że się zmieni. Oczekiwałem, że zniknie jad, i zniknął. Ten miłosny odruch premiera, później nazwany polityką miłości, traktowałem z wielkim zrozumieniem, był mi bliski.

marekmagierowski.salon24.pl/178108,artysci-z-platforma-platforma-z-artystami
          Chociaż "odmóżdżenie" to jednak niezbyt ładne założenie. Tutaj może być grane coś więcej:
          www.wykop.pl/ramka/263891/kondrat-lubi-platforme-platforma-lubi-kondrata/
          A ty wikulek za ile robisz? Bo przecież o ile przez pierwsze 2 lata można było jednak zakładać, że jesteś po prostu naiwnym głupcem, to po ponad 5 to już na prawdę trudno uwierzyć w tak bezinteresowną, czystą głupotę...
          • wikul Sz0koza i pisofrenia nie dopuszcza innych poglądów 31.12.11, 16:33
            sz0k napisał:

> Marek Kondrat jest mniej więcej tak zdystansowany jak ty. Ten sam typ lemingows
            > kiego odmóżdżenia:

Nie wolno mieć takich poglądów, bo to lemingoza. Wolno tylko uwielbiać Ziemkiewicza i podzielać poglądy sz0ka i jemu podobnych "myslicieli".
            Dawka pogardy jaka ty wydalasz codziennie w stosunku do inaczej myslących, "katoliku" od siedmiu boleści, świadczy o stanie swojego zdziwaczałego mózgu.
            • sz0k paranoik pogadał se z lustrem... 31.12.11, 16:55
              wikul napisał:

> Dawka pogardy jaka ty wydalasz codziennie w stosunku do inaczej myslących,

smile)))) Wpisz sobie w wyszukiwarce na FA w polu autor: wikul i pogadaj se dalej z lustrem...
              Ja nic nie mam do ludzi "inaczej myślących", za to bardzo wiele do ludzi NIE myślących. I tu się różnimy.
              • wikul Zsz0kowany paranoik pogadał se z lustrem ... 31.12.11, 18:30
                sz0k napisał:

> Ja nic nie mam do ludzi "inaczej myślących", za to bardzo wiele do ludzi NIE my
                > ślących. I tu się różnimy.

Nie wystarczą twoje deklaracje. Przejrzyj swoje wątki, bo pamięć cię zawodzi. Żałosny i śmieszny dupek, nie dość że "myślący" inaczej, to jeszcze wiecznie przekonany o swojej nieomylności.
            • matelot Re: Sz0koza i pisofrenia nie dopuszcza innych pog 31.12.11, 18:33
              Sz0k nie jest katolikiem. Jest zwyczajnym katolem, pewnie chłopskim synem, który nauczył się paru paciorków na pamięć i niczego nie rozumie. Pisanie o nim :katolik" obraza np. Azerską.
      • marouder.com Takie tam pierdu-pierdu 30.12.11, 23:25
        Rzeczywiscie, to ten sam material, o ktorym myslales.
    • marouder.com Ale, ale.. 30.12.11, 23:42
      ...zeby nie bylo, ze ze mnie wieczny malkontentent, pomysl Kryski Jandy, o ktorym Marek Kondrat wspomnial, by zrobic film o Danucie Walesowej, uwazam za wysmienity.
      • wikul Re: Ale, ale.. 30.12.11, 23:54
        marouder.com napisał:

> ...zeby nie bylo, ze ze mnie wieczny malkontentent, pomysl Kryski Jandy, o ktor
        > ym Marek Kondrat wspomnial, by zrobic film o Danucie Walesowej, uwazam za wysmi
        > enity.

Było wiecej ciekawostek, tylko ty sie skupiłeś na śmiechu.
        • marouder.com Nie kpie, Wikule! 31.12.11, 00:03
          Podobnie jak indagowany Monika Olejnik Kondrat uwazam, ze obraz przedstawiajacy oczyma tej obdarzonej duza rodzina, zarobionej kobiety czas leworucji i zmian za bardziej interesujacy niz spodziewana laurka Andrzeja Bajdy poswiecona jej mezowi.
          • wikul Re: Nie kpie, Wikule! 31.12.11, 00:26
            marouder.com napisał:

> Podobnie jak indagowany Monika Olejnik Kondrat uwazam, ze obraz przedstawiajacy
            > oczyma tej obdarzonej duza rodzina, zarobionej kobiety czas leworucji i zmian
            > za bardziej interesujacy niz spodziewana laurka Andrzeja Bajdy poswiecona jej m
            > ezowi.

A gdzie ja napisałem że kpisz ? Ja też uważam tak jak Janda i Kondrat.
            • marouder.com Inna rzecz, ze laudacje poswiecane Tuskowi.. 31.12.11, 00:47
              ..w kilku miejscach wywiadu a majace sie nijak do rzeczywistosci, powiedzmy delikatnie, oburzyly mniesmile
              • wikul Re: Inna rzecz, ze laudacje poswiecane Tuskowi.. 31.12.11, 01:14
                marouder.com napisał:

> ..w kilku miejscach wywiadu a majace sie nijak do rzeczywistosci, powiedzmy del
                > ikatnie, oburzyly mniesmile

A mnie oburza twoja pisiasta natura. Nie ma mowy o żadnej laudacji, Kondrat w delikatny spsób, indagowany przez Olejnikową, ujawnił swoje sympatie. Co w tym złago ?
                Nie pamietam żebyś się oburzał "laudacjami" Hofmanów czy innych Brudzińskich.
                • marouder.com Notak:/ 31.12.11, 01:56
                  Ja to juz nie wiemuncertain Ile razy mam powtorzyc i uargumentowac, ze ze mnie PiSdziak jak z lipy gwozdz?!
                  Moje sympatoe polityczne z braku laku sytuuja mnie nieopodal Korwina, choc wolalbym, by twarza i ideologiem partii liberalnej byl ktos mniej pajacowaty.

Co do Kondrata, to prosze o wyrozumienie, ze ja mu nie bronie, bo i prawa do tego nie mam, sympatii dla kogokolwiek, czy tez jakiejkolwiek sily politycznej, tyle, ze o czym on mowil? O podziwie dla rozmaitych kompetencji pana premiera, ktorych, poza medialnymi i obszerniej, komunikacyjnymi ja nie dostrzegam.
                  • matelot Re: Notak:/ 31.12.11, 09:32
                    Nie dostrzegasz?
                    Zatem kto jest ślepcem ty czy Kondrat?
                    Dla ułatwienia - on dostrzega...
                  • wikul Re: Notak:/ 31.12.11, 14:44
                    marouder.com napisał:

> Ja to juz nie wiemuncertain Ile razy mam powtorzyc i uargumentowac, ze ze mnie PiSdzia
                    > k jak z lipy gwozdz?!
                    > Moje sympatoe polityczne z braku laku sytuuja mnie nieopodal Korwina, choc wola
                    > lbym, by twarza i ideologiem partii liberalnej byl ktos mniej pajacowaty.

Nie bądź taki skromny, nie kokietuj. Nie pamietam żebyś napisał coś krytycznego o pisiakach. Platformersów na czele z Tuskiem krytykujesz nieustannie. Przytoczyć czy sam sprawdzisz ?

> Co do Kondrata, to prosze o wyrozumienie, ze ja mu nie bronie, bo i prawa do te
                    > go nie mam, sympatii dla kogokolwiek, czy tez jakiejkolwiek sily politycznej, t
                    > yle, ze o czym on mowil? O podziwie dla rozmaitych kompetencji pana prem
                    > iera, ktorych, poza medialnymi i obszerniej, komunikacyjnymi ja nie dostrzegam.

Nie bronisz, ale jego sympatie cie oburzają. Ciekawe, jestem za a nawet przeciw.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka