Dodaj do ulubionych

Na cześć Reagana opuszczono w Gdańsku flagi do ...

IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 06.06.04, 23:11
Gdańsk - zagłębie prawicowego zacofania i fanatyzmu, poprostu prostactwa i
durnoty, to jest kolejny tego przykład. Jak można czcić byłego wroga Polski,
który nałożył na nasz kraj wyniszczające embargo, który nienawidził Polski i
jej sojuszników z Bloku Wschodniego. Czczenie tego śmiecia to zwykła zdrada.
Obserwuj wątek
    • Gość: Travel Jestem Gdańszczaninem IP: *.acn.waw.pl 07.06.04, 00:12
      Urodziłem się w Gdańsku i jestem z tego dumny.
      To Gdańskowi Polska zawdzięcza, że komunizm się skończył, że znów jesteśmy
      równi wśród państw Europy NIEPODZIELONEJ ani murem berlińskim, ani żelazną
      kurtyną.

Ronald Reagan miał odwagę nazwać ZSRR imperium zła. Tak też uważała większość
      Polaków. Jego autentyczna wiara w możliwość pokonania tego imperium przyniosła
      spełnienie naszych marzeń.

Cieszę się, że moje ukochane rodzinne miasto uczciło godnie odejście tego
      Wielkiego Człowieka i Wielkiego Przyjaciela Polski.
      • Gość: jacky [...] IP: 65.113.199.* 07.06.04, 00:18
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Travel O Tomsonie... IP: *.acn.waw.pl 07.06.04, 00:27
          Podobno ten facet pochodzi ze Słupska i studiuje na gdańskiej Polibudzie (
          którą też kończył mój Tatosmile.

Nie mogę uwierzyć, że żyje DZISIAJ w 2004 roku około dwudziestoletni facet
          wypisujący rzeczy, które w najgorszych i najsz,atławszych czasach stanu
          wojennego odbierane by były przez najwierniejszych funkcjonariuszy systemu za
          zbyt radykalne!

Być może Tomson to postać fikcyjna, mająca jedynie na celu sprowokowanie
          odpowiedzi, po czym odpowiedzi te służą np. grupie socjologów do analizy.
          Nie wykluczam takiego "rodowodu" postów Tomsona.

Może gdyby Tomson jakiś manifeścik, taki od A do Z gdzies umieścił, może swoją
          stronkę?

A może znajdą się jacyś koledzy ze studiów, którzy zaświadczą, że taka postac
          istnieje w REALU?
      • Gość: jacky [...] IP: 65.113.199.* 07.06.04, 00:18
      • Gość: Tomson Re: Jestem Gdańszczaninem - nie martw się, IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 07.06.04, 01:00
        może trudno w to uwierzyć, ale mogłeś wpaść gorzej.

Gość portalu: Travel napisał(a):

> Urodziłem się w Gdańsku i jestem z tego dumny.
        > To Gdańskowi Polska zawdzięcza, że komunizm się skończył,
        A jaki to powód do dumy?

> że znów jesteśmy równi wśród państw Europy
        RÓWNI???? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!! ;o)
        Pod jakim względem? Jesteśmy dla Europy tanią siłą roboczą i rynkiem zbytu,
        nasi pożal się boże politycy w imię interesu zachodniej finansjery zaorali cały
        nasz przemysł, by Polacy nie pracowali na swoje lecz na obcych. Oto równość
        jaką nam przyniósł Zachód przy pomocy swych pożytecznych solidaruszych głupców.

> NIEPODZIELONEJ ani murem berlińskim, ani żelazną
        > kurtyną.
        Europa jest podzielona na Wschód i Zachód od czasów średniowiecza, za komuny
        jedynie ZSRR dawał nam możliwość by nie być niewolnikami i wyrobnikami tych z
        zachodu.

> Ronald Reagan miał odwagę nazwać ZSRR imperium zła.
        Po tym jak jego Ameryka przelała krew milionów niewinnych istnień w Korei czy
        Wietnamie, po tym jak wspierali krwawe faszystowskie reżymi latynoskie, w
        momencie gdy wspierała terrorystów Contras,krwawy reżim Salwadoru, gdy pomagała
        południoafrykańskim rasistom mordować walczących o niezależność czarnych
        mieszkańców Angoli, gdy wspierała fanatyczny zdziczały ruch islamistyczny w
        Afganistanie (protoplaści Talibów). Według mnie to raczej niewyobrażalnie
        beszczelna hipokryzja, a nie odwaga.

> Tak też uważała większość Polaków.
        Dlatego dla zachodu Europy zawsze będziemy nieokrzesanymi dzikusami.

> Jego autentyczna wiara w możliwość pokonania tego imperium przyniosła
        > spełnienie naszych marzeń.
        Marzeń o totalitarnym dyktacie jednej nacji nad światem, marzeń o nowej rzeszy
        zwanej dziś pax americana?? Brawo spełnił więc marzenia hitlera.

> Cieszę się, że moje ukochane rodzinne miasto uczciło godnie odejście tego
        > Wielkiego Człowieka i Wielkiego Przyjaciela Polski.
        To samo miasto, które niedługo straci ponad 50tys miejsc pracy, bo jakieś
        amerykańskie dupki chcą zabrać ze stoczni pochylnie, niszcząc ją doszczętnie
        zarazem??
        • Gość: Travel Re: Jestem Gdańszczaninem - nie martw się, IP: *.acn.waw.pl 07.06.04, 02:22
          Tomson!
          Napisz ile masz lat, co studiujesz i kto ukształtował Ciebie, że masz takie
          poglądy.

Ja mam 37 lat i doskonale pamietam czasy komunizmu w Polsce:
          zakłamanie, przyjazn internacjonalistyczna z bratnimi krajami ( tylko, ze
          pojechac nie mozna bylo inaczej, niz na zaproszenie).
          Kartki, puste poly w sklepach, kolejki po papier toaletowy, cenzura, paszporty,
          ktore trzeba bylo zwracac, niewymienialna zlotowka, peweksy, kurs czarnorynkowy
          czyniacy z nas RZECZYWISTYMI NEDZARZAMI NA ZACHODZIE (bylem w Anglii majac 14
          lat i to byl SZOOOOOK!)

Wiesz, teraz jade sobie do Pragi czeskiejza 94 zl w obie strony, z dowodzikiem
          w kieszonce , o ktory ktos ledwie mnie pyta a na miejscu wyciagam sobie tyle
          koron z bankomatu ile mi trzeba...bez żadnych kart przekroczenia granicy, bez
          książeczek walutowych, bez zaproszen i tłumaczenia się "do kogo".
          A na drogim Bornholmie kupuję sobie lody za DKK wymienione w kantorze w Gdańsku
          i są może 1,5 raza droższe niż w Polsce, ale nie 30 razy droższe, jak za PRL. W
          dodatku płynę na Bornholm wodolotem, a nie...na materacu czy kajakiem.

Do Kaliningradu też sobie mogę pojechać autobusem PKS na wycieczkę (wizy
          bezpłatne). Za PRL - wyjazd tam był niemożliwy.

Ja naprawdę nie mam powodów tęsknić za PRL, a Ty zapewne tego na własnej skórze
          nie przeżyłeś.
      • Gość: wikul Re: Jestem Gdańszczaninem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.06.04, 00:44
        Gość portalu: Travel napisał(a):

> Urodziłem się w Gdańsku i jestem z tego dumny.
        > To Gdańskowi Polska zawdzięcza, że komunizm się skończył, że znów jesteśmy
        > równi wśród państw Europy NIEPODZIELONEJ ani murem berlińskim, ani żelazną
        > kurtyną.
        >
        > Ronald Reagan miał odwagę nazwać ZSRR imperium zła. Tak też uważała większość
        > Polaków. Jego autentyczna wiara w możliwość pokonania tego imperium
        przyniosła
        > spełnienie naszych marzeń.
        >
        > Cieszę się, że moje ukochane rodzinne miasto uczciło godnie odejście tego
        > Wielkiego Człowieka i Wielkiego Przyjaciela Polski.

Nie tylko Gdańskowi zawdzięczamy. A poza tym masz oczywiście rację.
      • Gość: Macius Re: Jestem (fanatycznym) Gdańszczaninem IP: *.ip-pluggen.com 08.06.04, 09:38
        Ja jestem pewny ze wszystkie samotne matki ktorym odebrano pomoc, ludzie ktorzy
        po 40-stu latach pracy zostali wyrzuceni na bruk z tym spoliczkowaniem ktorym
        jest stawka pomocy socjalnej w Polsce, dzieci ktorych nie bardzo stac na nowe
        ubranie lub szkolne obiady i te wszystkie stare babcie ktore chodza i zbieraja
        butelki sa na pewno zdruzgotane smiercia wujka Regana, ktory UWOLNIL ich od
        socjalizmu. Teraz mamy kilku miliarderow, wiekszosc ktora nie moze sobie
        pozwolic na wakacje z dziecmi i armie bezdomnych. To jest twoj kapitalizm, i
        jeszcze nie widzielismy konca. To slepe poparcie dla USA, Regana, prawicy itd.
        wcale nie jest lepsze od Stalinizmu.
    • Gość: ABE Re: Na cześć Reagana opuszczono w Gdańsku flagi d IP: *.dialup.xtra.co.nz 07.06.04, 00:33
      Masz racje Tomson. Gdansk zawsze mial problemy ze znalezieniem swojej
      przynaleznosci panstwowej i lojalnosci. Ni przypial ni przylatal. Pewnie
      wszyscy tam by woleli w US byc, albo przynajmniej w DDR , he he he
      • Gość: Tomson Na szczęście dopływa tu trochę "świeżej krwi" IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 07.06.04, 01:05
        spoza Gdańska, na tutejsze uczelnie. Do tego tuż za miedzą jest jeszcze
        prawdziwie polska Gdynia, dlatego to gdańskie zwyrodnialstwo jest z lekka
        tłumione.
    • Gość: chala Gdansk: miasto durnej ludnosci, slabych szkol IP: *.rdu.bellsouth.net 07.06.04, 00:51
      i beznadziejnie niedorozwinietych ich studentow.Peawie takie zadupie i nedza
      jak Slupsk ( narazaie pod polska okupacja).
      • Gość: Tomson ZOBACZ TRAVEL!! Dumny Gdańszczaninie, co IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 07.06.04, 01:03
        Amerykansyny kochające Reagana myślą o twoim mieście i jego mieszkańcach:

Gość portalu: chala napisał(a):

> i beznadziejnie niedorozwinietych ich studentow.Peawie takie zadupie i nedza
        > jak Slupsk ( narazaie pod polska okupacja).
        I co ty na to? Fajnie tak się płaszczyć przed takimi śmieciami?
        • Gość: jacky [...] IP: 65.113.199.* 07.06.04, 01:10
          • Gość: Tomson Od lizania tyłków są proamerykańskie pachołki. IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 07.06.04, 01:22
        • Gość: chala Antysemita Tomson chcialby miec cale polw dla sieb IP: *.rdu.bellsouth.net 07.06.04, 04:55
          straszac, ze jesli Zyd(owka) odezwie sie, zechce sie bronic, to oskarzy sie ja
          ze jest POWODEM ANTYSEMITYZMU polaczka . Polaczku: antysemityzm to wy macie w
          genah. To wasze antydotum na swiadomosc o swojej tragicznej naturze petakow i
          popychadel nieudacznych. Zalosne zebraki na ciele Europy i swiata. Atakowac
          Zyda potrzebujecie, bo inaczej moze pomyslelibyscie jak poprawic swoj kaprawy
          los.
    • Gość: Tomson Re: Na cześć Reagana opuszczono w Gdańsku flagi d IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 07.06.04, 01:20
      Ty Tomson-kiedy wkoncu przestaniesz upijac sie i wachac
      klej!!!!!!!!!
      • Gość: Astra Analfabeta "matużysta" ze Slupska tow. Tomson IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 07.06.04, 03:14
        Popiera nieboszczke komune, terroryzm i kilka innych rzeczy.
        Skrzyzowac go z kretynami i wyjdzie tomson52. To sa wszystko zwolennicy
        i zniszczenia tego co najlepsze w czlowieku.

Brawo Gdanszczanie!!! To bardzo ladny gest!

• Gość: wikul Re: Analfabeta "matużysta" ze Slupska tow. Tomson IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.06.04, 02:33
          Gość portalu: Astra napisał(a):

> Popiera nieboszczke komune, terroryzm i kilka innych rzeczy.
          > Skrzyzowac go z kretynami i wyjdzie tomson52. To sa wszystko zwolennicy
          > i zniszczenia tego co najlepsze w czlowieku.
          >
          > Brawo Gdanszczanie!!! To bardzo ladny gest!

Trafnie zauważyłaś. Tomson nadaje wprawdzie z serwera domu studenckiego
          P.G., ale koszmarne byki które często trafiają mu sie w tekstach, nasuwają
          podejrzenia że to naiwny komsomolec wychowany przez tatusia-lektora KW, który
          wszczepił synowi wyłącznie jeden rodzaj wiedzy .
          Pzdr.
    • Gość: paul Re: Na cześć Reagana opuszczono w Gdańsku flagi d IP: 203.47.22.* 07.06.04, 07:31
      Wstyd, Gdansku, wstyd.
    • xiazeluka Jak by to powiedział Franz Mauerer: 07.06.04, 09:40
      • xiazeluka [...] 07.06.04, 09:41
        • Gość: Tomson Franz Mauerer... Ten sam były UBek, dumny ze swej IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 08.06.04, 00:20
          byłej służby dla komunistycznej ojczyzny i zaprowadzania w niej (a potem i w
          IIIRP), jak on to mówił, porządku. :o)
          Ja tez go lubię, ale dla ciebie to chyba nie powinien być lubiany bohater. ;o)
    • Gość: Piotr z Daleka Reagan zamiast Roosevelta IP: 142.52.81.* 07.06.04, 18:17
      W wiekszosci miast polskich jest ulica Roosevelta. Tak to komuchy uczcily
      cieniasa, ktory dal sie zastraszyc Stalinowi w Jalcie.

Proponuje by Rada Miasta w Gdansku (a za jej przykladem rowniez w innych
      miastach) wyrzucila Roosevelta na zbity pysk i przemianowala nazwe na
      Reagana !!!
      • Gość: Tomson Tak komuchy uczciły przedostatniego wielkiego IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 08.06.04, 00:18
        prezydenta Ameryki, broniącego jej prawdziwych ideałów (ostatnim był Kennedy).
        Prezydenta który przystąpił do wojny hitlerem, a wcześniej wyciągnął Amerykę z
        kryzysu wspaniałym "new deal". I to CAŁĄ Amerykę, a nie kilka durnych
        megakoncernów.
        Gdyby tacy ludzie jak Roosevelt rządzili Ameryką po IIWŚ, wszyscy by Amerykę
        kochali, a nie jej nienawidzili jak teraz i dla świata byłoby to z o niebo
        większą kożyścią.

Gość portalu: Piotr z Daleka napisał(a):

> W wiekszosci miast polskich jest ulica Roosevelta. Tak to komuchy uczcily
        > cieniasa, ktory dal sie zastraszyc Stalinowi w Jalcie.
        Na szczęście ten durny okularnik co rządził po Roosvelcie też dał się
        zastraszyć Stalinowi i dzięki temu mamy dziś Śląsk i Pomorze Zachodnie.
      • Gość: wikul Re: Reagan zamiast Roosevelta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.06.04, 00:55
        Gość portalu: Piotr z Daleka napisał(a):

> W wiekszosci miast polskich jest ulica Roosevelta. Tak to komuchy uczcily
        > cieniasa, ktory dal sie zastraszyc Stalinowi w Jalcie.
        >
        > Proponuje by Rada Miasta w Gdansku (a za jej przykladem rowniez w innych
        > miastach) wyrzucila Roosevelta na zbity pysk i przemianowala nazwe na
        > Reagana !!!

Jesteś pewny że w większości miast ? Chyba przesadzasz. Ale jeżeli rzeczywiście
        gdzieś się uchował Roosvelt to taka zmiana byłaby bardzo pożądana.
        • Gość: wikul Lenin zamiast Roosevelta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.06.04, 01:10
          Gdzie taki czerwony dziwoląg się uchował ? W dodatku z nickiem Tomson ? Gdyby
          chociaż nazwał się Lenin czy Stalin to jeszcze. Kto go wychował, gdzie się
          uczył tych wszystkich "mądrości" ? Takich czerwonych to chyba nawet w Sowietach
          nie było. Niewiadomo czy śmiać się czy płakać ?
    • Gość: Simpson(Bart) Re: Na cześć Reagana opuszczono w Gdańsku flagi d IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 08.06.04, 01:26
      Co sie tak wkurwiacie na Tomsona - ze wam psuje akademie ku czci, czy ze ma
      odrobine racji w swoich agitkach?
      Ekstrema ma swoje prawa i swoj jezyk, niezaleznie od barwy politycznej...
      Spokojnie, kolebko Solidarnosci, bo dziecko sie obudzi !
    • Gość: Alis Re: A ja na cześć Regana spuszczam spodnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.06.04, 21:43
      • kretyn52 Re: A ja na cześć Regana spuszczam spodnie 08.06.04, 21:52
        Za późno , już i tak się zesrałaś/eś !
    • Gość: tomsontyhuju Re: Na cześć Reagana opuszczono w Gdańsku flagi d IP: *.sa.earthlink.net / *.tx-dallas0.sa.earthlink.net 10.06.04, 06:43
      Gość portalu: Tomson napisał(a):
      Czczenie tego śmiecia to zwykła zdrada.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka