manny-jestem 25.01.12, 02:09 Czy Francja kiedys potepi ta zbrodnie przeciw ludzkosci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krates-8 Re: Pacyfikacja Wandei 25.01.12, 02:52 kto to jest francja front narodowy pana lepena potępia już Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Pacyfikacja Wandei 25.01.12, 17:57 W tym przypadku chodzi o parlament, ale moze byc jakakolwiek wazniejsza instytucja publiczna- prezydent, rzad... Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.com A wspolczesna Rosja potepila rzez tambowskich.. 25.01.12, 03:14 ..chlopow urzadzana przez komarma Tuchaczewskiego? Nie badz glupi, Maniek Rosja Fiutina nie dziedziczy po cesarstwie podobnie jak Franca Sarko nie kontynuuje monarchii kapetyngow. Obiedwie krwawe, pasozytnicze schmaty poczatkowala hekatomba z zywicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: A wspolczesna Rosja potepila rzez tambowskich 25.01.12, 17:58 Ale Francja Sarko niewatpliwie dziedziczy po republice. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol sprawa wstydliwa 25.01.12, 05:19 i raczej ukrywana.bowiem nie pasuje do liberte egalite fraternite a tymczasem było to zaplanowane ludobójstwo na mniejsza skale od holocaustu ale tez nader wyrafinowanymi metodami prowadzone Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz W domysle 25.01.12, 08:09 czemu, do cholery, sie francuski parlament miesza do nieswojej historii. Moge tyko potwierdzic i moje zdziwienie i powiedziec: Czemu sie, do cholery francuski parlament miesza do nieswojej historii! Nawet sie MSZ Juppe od tych glupot odcial. PF Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.com Spadaj! Mamy w nosie odciecie sie pana.. 25.01.12, 08:18 ..Zupe. Normalny czlowiek nie znosi Francy w swoim towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Krucjaty 25.01.12, 18:22 manny-jestem napisał: > Czy Francja kiedys potepi ta zbrodnie przeciw ludzkosci? Czy Watykan kiedyś potępi te zbrodnie przeciw ludzkości? S. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Tak 25.01.12, 20:37 jp2 przeprosził za grzechy Kościoła. PS Czy żydzi przeprosili Egipcjan za plagi? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Krucjaty 26.01.12, 19:27 Muzułmanie pierwsi prześladowali i łupili chrześcijan. W Etiopii, Hiszpani i na południu Francji (splądrowanie Bordeaux przez Rahmana w 732 roku). Oraz doprowadzili do ruiny Jerozolimę. W latach 636-640 Palestyna została podbita przez będących od niedawna muzułmanami Arabów. W 637 roku została zdobyta Jerozolima. Rok 750 to początek rządów Abbasydów w Jerozolimie. Wraz z upadkiem Umajjadów, Jerozolima popadła niemal zupełnie w zapomnienie. Miasto straciło rozgłos na 350 lat, a wzniesiona Kopuła na Skale zawaliła się w 1099 roku. Jerozolima została doprowadzona do ruiny. W 1009 roku fatymidzki kalif al-Hakim zburzył Bazylikę Grobu Świętego. W roku 1072 miasto zdobyli Turcy seldżuccy i zabronili chrześcijańskim pielgrzymom przybywać do miasta. W 1095 roku papież Urban II wezwał do krucjaty, mającej na celu wyzwolenie Ziemi Świętej. Odpowiedz Link Zgłoś
piq Krucjaty, tow. niecelny55,... 26.01.12, 19:58 ...były wyprawami wojennymi prowadzonymi na ówczesny sposób. Znajdę ci na pęczki podobne przedsięwzięcia połączone z wycinaniem w pień ludności jako zabiegiem PR-owskim. Podobnie robił takoż np. Aleksander Macedoński wcześniej. Rzeź Wandei była prenazistowskobolszewickim ludobójstwem dokonanym przez postępową drobnomieszczańską ćwierćinteligencję (która wcześniej wymyśliła rewolucję francuską, a później wspomniane totalitarne systemy XX-wieczne) na tradycjonalistycznym chłopstwie w celu zaprowadzenia w Wandei wymyślonej przez tych cymbałów szczęśliwości. Niczym się to nie różni od moru głodowego na Ukrainie wykonanego przez sowiety czy też nazistowskiego holokaustu. Ty nie niczego nie odróżniasz, pudło55, reagujesz bezmyślnie jak rybka na szczyptę dafni. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Krucjaty, tow. niecelny55,... 26.01.12, 20:22 Takim samym ludobójstwem były rzezie, jakie oprawcy spod znaku krzyża urządzali inaczej myślącym w trakcie krucjat ( i nie tylko). Jeśli potępiamy rzezie i oczekujemy aby współcześni nam za nie przepraszali, to oczekujmy tego w stosunku do wszystkich rzezi. Aby nie było wątpliwości - takie oczekiwanie przeprosin uważam za absurdalne i pozbawione sensu. S. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Krucjaty, tow. niecelny55,... 26.01.12, 20:53 W zadnym przypadku nie mam zamiaru relatywizowac wojennych rzezi, ale jak zaczniemy je klasyfikowac jako ludobojstwo to pojecie to przestaje miec jakiekolwiek znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Krucjaty, tow. niecelny55,... 26.01.12, 21:08 manny-jestem napisał: > W zadnym przypadku nie mam zamiaru relatywizowac wojennych rzezi, ale jak zaczn > iemy je klasyfikowac jako ludobojstwo to pojecie to przestaje miec jakiekolwiek > znaczenie. Masz rację, dlatego lepiej rozważnie używać tego określenia. Wracając jednak do sprawy przepraszania, to w historii świata zostało popełnionych tyle strasznych czynów, iż oczekiwanie przeprosin od dalekich potomków sprawców czy nawet ich spadkobierców ideowych wydaje mi się nieuprawnione. Stąd mój, może zbyt skrótowy, komentarz o krucjatach. Tak nikt nie powinien oczekiwać od Papieża przeprosin za krucjaty czy za zbrodnie innych papieży, jak nikt nie powinien oczekiwać przeprosin za Wandeę. S. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Krucjaty, tow. niecelny55,... 26.01.12, 21:44 A dlaczego uwazasz ze Polacy maja przepraszac za jedwabne w takim razie? Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Ty snajper nie rozróżniasz ludobójstwa od 26.01.12, 21:20 zwyczajnej rzezi? W takim razie holokaust jest tyle samo wart co wyrżniecie średniej wielkości małopolskiego miasteczka przez czambuł tatarski. Snajpys trzeba być konsekwentnym. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Ty snajper nie rozróżniasz ludobójstwa od 26.01.12, 21:57 wkkr napisał: > W takim razie holokaust jest tyle samo wart co wyrżniecie średniej wielkości ma > łopolskiego miasteczka przez czambuł tatarski. Snajper najbardziej docenia dorobek kulturowy stepowych Mongołów mieszkających w jurtach i popijających kobyle mleko. On marzy o takiej cywilizacji... Odpowiedz Link Zgłoś