hymenos 13.02.12, 11:45 to mit, za który nie warto walczyć, a co dopiero umierać. Karykatura historii Rockefellera: deser.pl/deser/1,111858,11112945,Ameryka_zszokowana_sprawa__dzieciecej_miss___Matka.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dachs Re: Amerykański styl życia 13.02.12, 11:58 hymenos napisał: > to mit, za który nie warto walczyć, a co dopiero umierać. "Mała Alana jest gwiazdą popularnego reality show o uczestniczkach dziecięcych konkursów piękności "Toddlers and Tiaras". Stali widzowie programu ..." Jeżeli to nie jest pedofilia, to niech mi ktoś powie co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Amerykański styl życia 13.02.12, 12:08 Parafrazując słowa pani profesor to chyba jest to jednak "Chodzi o elementarną odpowiedzialność, o brak moralnego indyferentyzmu,..." , czyli to, co pani profesor leży na sercu. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus "Są dużo gorsze rzeczy.... 13.02.12, 12:40 ...Mogłabym jej na przykład dawać alkohol - dodaje matka". Mamusia tez sie nadaje na konkurs pieknosci Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Amerykański styl życia 13.02.12, 12:41 hymenos napisał: > Parafrazując słowa pani profesor to chyba jest to jednak "Chodzi o elementarną > odpowiedzialność, o brak moralnego indyferentyzmu,..." , czyli to, co pani > profesor leży na sercu. Ne nazywałbym tego ani pedofilią ani amerykańskim stylem życia. To zwykłe ku...two. Jednego nie rozumiem. Państwo (w USA chyba też) zabiera rodzicom dzieci za niewłaściwe żywienie, a tu nic. Może jakieś kary dla organizatorów tych wyborów. Skoro walki psów są nielegalne. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Amerykański styl życia 13.02.12, 13:20 oleg3 napisał: > Ne nazywałbym tego ani pedofilią ani amerykańskim stylem życia. T > o zwykłe ku...two. Jednego nie rozumiem. Państwo (w USA chyba też) zabiera rodz > icom dzieci za niewłaściwe żywienie, a tu nic. Może jakieś kary dla orga > nizatorów tych wyborów. Skoro walki psów są nielegalne. Pomijając pedofilię, ten styl życia to stereotyp poprzez, który budujemy sobie pewien obraz Ameryki. Te wszystkie konkursy, reality szoły, pęd do sukcesu i popularności to wydarzenia, które budują nowy stereotyp. A nowe wypiera stare. A to, że za stereotypami kryją się naprawdę brzydkie rzeczy, nie zmienia istoty rzeczy. Amerykanie robili gorsze rzeczy w obronie ich własnego i słynnego stylu życia. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Sprawa jest prosta 13.02.12, 15:35 i sprowadza sie do kasy. Hollywoodu sie nie ogrniacza bo Hollywood nie tylko produkuje amerykanskiej lewicy propagande na zamowienie ale tez jest jednym z najwiekszych zrodel ich kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Amerykański styl życia 13.02.12, 16:47 dachs napisał: > hymenos napisał: > > > to mit, za który nie warto walczyć, a co dopiero umierać. > > "Mała Alana jest gwiazdą popularnego reality show o uczestniczkach dziecięcy > ch konkursów piękności "Toddlers and Tiaras". Stali widzowie programu .. > ." > > Jeżeli to nie jest pedofilia, to niech mi ktoś powie co to jest? A stali widzowie konkursów piękności psów to zoofile? S. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Amerykański styl życia 13.02.12, 14:02 Nie wiem czy amerykanski. Glupota rodzicow nie zna granic ani jezyka. Matki odreagowuja wlasne traumy czy kompleksy. Male dziewczynki lubia byc ksiezniczkami. Ale czym innym jest zabawa w domu i strojenie min do lustra oraz chodzenie w maminych butach na obcasie a czym innym cyrkowe parady przed kamera Zarzuty ze plyn spozywany przez mala krolewne jest wyjatkowo szkodliwy ... no smiechu warte ! Cola i Pepsi (ale inne ciecze gazowane oraz wiele sokow) sa tak doslodzone ze trudno sobie wyobrazic. Gory cukru kazdego miesiaca wchlaniaja pociechy z blogoslawienstwem rodzicow (ktorzy nie widza w tym problemu bo takze sie na coli wychowali). A ociekajace tluszczem megakaloryczne czipsowo-fastfudowe zarcie ? tete Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Amerykański styl życia 13.02.12, 14:20 t_ete napisała: > Zarzuty ze plyn spozywany przez mala krolewne jest wyjatkowo szkodliwy ... no > smiechu warte ! Wydaje mi się, że skupiłaś uwagę na cukrze. Cytat Okazuje się, że w butelce podawanej Alanie znajduje się mieszanka Mountain Dew i Red Bulla. W półlitrowej porcji napoju, którą dziewczynka wypija duszkiem jest tyle samo kofeiny, co w dwóch filiżankach kawy i mnóstwo cukru. Mała jest na dopingu. Nie znam napoju Mountain Dew, ale Red Bull jest sprzedawany w Polsce. Zwróć uwagę na ilość kofeiny, którą łyka czteroletnia dziewczynka. Red Bull bezalkoholowy napój pobudzający (kategoria tzw. "energy drinków") Napój energetyzujący Napoje te przeznaczone są dla osób wykonujących wzmożony wysiłek psychiczny lub krótkotrwały wysiłek fizyczny (przy długotrwałym wysiłku fizycznym o wiele bardziej sprawdzają się napoje izotoniczne). Zwiększają szybkość reakcji i wydolność organizmu, wzmacniają koncentrację, przeciwdziałają zmęczeniu oraz przyspieszają metabolizm. Z tych powodów są spożywane przez kierowców na długich trasach, studentów oraz osoby będące na kacu. Cieszą się także dużą popularnością na imprezach klubowych. Mają jednak wiele skutków ubocznych, mogą powodować m.in. uszkodzenia układu nerwowego, serca a w ekstremalnych przypadkach nawet zgon[1]. Napojów energetyzujących nie powinny pić dzieci i młodzież poniżej 16 lat, diabetycy, osoby chore na fenyloketonurię, kobiety w ciąży oraz osoby uczulone na kofeinę, jednak polskie prawo nie zabrania sprzedaży tego typu napojów osobom poniżej 18 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Oleg 13.02.12, 15:45 oczywiscie sluszna uwaga ze kofeina ; ale ten cukier w coli i podobnych - nie jest bez znaczenia ; a wiekszosc rodzicow przechodzi nad tym do porzadku tete Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Napewno amerykanski? 13.02.12, 15:31 Przeciez Big Brother i wiele szolow tego typu sa na licencjach a oryginaly byly wymyslone w Europie. Nie wiem czy tez ten, ale to ze Hollywood jest maszynka ktora wyrzuca mase glupoty nie znaczy ze jest oryginalnym producentem wiekszosci tych glupot. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Napewno amerykanski? 13.02.12, 15:52 manny-jestem napisał: > Przeciez Big Brother i wiele szolow tego typu sa na licencjach a oryginaly byly > wymyslone w Europie. Nie wiem czy tez ten, ale to ze Hollywood jest maszynka k > tora wyrzuca mase glupoty nie znaczy ze jest oryginalnym producentem wiekszosci > tych glupot. Oto - w skrocie - historia reality show : www.reality-tv.pl/historia/ Zanim dotarly do Europy - byly jednak w Stanach. tete Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem No ok 13.02.12, 17:41 Jak sie Candid Camera pod to podciaga to niech tak bedzie tylko miedzy Candid Camera a Big Brother to jednak spora roznica jest. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: No ok 13.02.12, 20:22 manny-jestem napisał: > Jak sie Candid Camera pod to podciaga to niech tak bedzie tylko miedzy Candid C > amera a Big Brother to jednak spora roznica jest. Owszem. Reality show ewoluowalo. Wraz z postepem technicznym, upowszechnieniem tv, obyczajowa rewolucja itd. Ale byl jakis poczatek z zagladaniem ludziom w zycie. i okazalo sie ze to wlasnie ekscytuje widzow. Mijaly lata i programy musialy sie zmienic. To co ekscytowalo przed 50-ciu laty wywolaloby ziew. Podobnie ewoluowaly skandalizujace pisemka. Byly takie i przed II wojna. Ale kudy im do dzisiejszych tabloidow tete Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem O amerykanskim stylu zycia 13.02.12, 18:48 moznaby mowic gdyby tak postepowalo tutaj wielu. Jak sam tutyul wskazuje Ameryka jest tym zszokowana. Nie wskazuje to raczej aby to bylo postepowanie akceptowane tu jako normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: O amerykanskim stylu zycia 13.02.12, 18:56 manny-jestem napisał: > moznaby mowic gdyby tak postepowalo tutaj wielu. Jak sam tutyul wskazuje Ameryk > a jest tym zszokowana. Nie wskazuje to raczej aby to bylo postepowanie akceptow > ane tu jako normalne. Z tego co zrozumiałem t Ameryka jest zszokowana tym, że kretynka mama podaje dziecku napoje podniecającas. Fakt urządzania żenującego, publicznego targowiska dla pedofilów pozostaje, wg. tego co wyczytałem, poza szokiem społecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: O amerykanskim stylu zycia 13.02.12, 19:18 Mysle ze sie mylisz. Przypuszczam ze ogladalnosc tego "widowiska" jest tak mala ze nikt tak naprawde o nim nie wie. Ja sie sam o tym dowiedzialem z wyzej zalinkowanego artykulu. A producentow czegos takiego zalezaloby po prostu odstrzelic. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: O amerykanskim stylu zycia 13.02.12, 19:21 "TLC's "Toddlers and Tiaras" has been mired in controversy since it debuted in 2009, and much of the distaste for the series stemmed from concerns about whether we were feeding the stage mothers' desire for attention, or about the insensitivity in taping and televising children in the middle of a meltdown or temper tantrum. But whether you think child beauty pageants are just a chance for little girls to play dress-up, or a training ground for superficial, self-centered princesses in the making, everyone should agree that sexualizing a 3-year-old little girl is wrong." www.cnn.com/2011/09/12/opinion/henson-toddlers-tiaras/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: O amerykanskim stylu zycia 13.02.12, 19:22 A MTV Ty ostatnimi czasami włączałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: O amerykanskim stylu zycia 13.02.12, 19:34 Jesli "ostatnimi czasami" oznaczasz poczatek lat 90tych , to tak. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Amerykański styl życia 13.02.12, 19:16 prawdziwny chytry lis z Ciebie hymn, choc wlasciwie nalezalo sie spodziewac, ze po drugiej na deser podasz cos w stylu "american pie". ale i tak dobrze, ze Przedwiosnias nie rzucil przekaskiem- Springerowi. Odpowiedz Link Zgłoś