Dodaj do ulubionych

Faszyzm+komunizm!czy roznia sie czyms?

20.06.04, 02:12
Powinno wytepic sie wszystkich skurwieli czerwonych i
czarnych!.Dziwne jest tylko ze zabroniono legalnego
dzialania odlamom faszystowskim-a komuchy maja sie nadal
swietnie,legalnie dzialaja, np:w w zblizajacych sie wyborach
do rzadu federalnego w Kanadzie-staja legalnie do
wyborow:marksisci-leninisci,komunisci,i socjialisci! i jest
jedna partia centro prawicowa ! czyz niejest dziwnym
ze dopuszcza sie do jawnego dzialania ludzi ktorzy
reprezentuja wczorajszych masowych mordercow
komunistycznych, ktorzy przeciez wymordowali 3 razy
wiecej ludzi niz faszysci!, w dodatku komuchy
wymordowali swoich obywateli-jako wrogow systemu! .Zas
faszysci wymordowali w duzej wiekszosci obywateli
innych narodowosci!.Do dzisiejszego dnia-nikt nierobi
sadow kapturowych na mordercach komunistycznych-gdzie dla
odmiany na bylych faszystach prowadzi sie polowanie
do ostatniego dechu!.Kiedy wiec przyjdzie kolei na
tych co dzis probuja wciskac ciemnote ludzka -tak
azeby zapomnieli wszyscy ich haniebne masowe morderstwa!
Obserwuj wątek
    • kdesw Re: Faszyzm+komunizm!czy roznia sie czyms? 20.06.04, 08:22
      maniekxxx napisał:

> Powinno wytepic sie wszystkich skurwieli czerwonych i
      > czarnych!.Dziwne jest tylko ze zabroniono legalnego
      > dzialania odlamom faszystowskim-a komuchy maja sie nadal
      > swietnie,legalnie dzialaja, np:w w zblizajacych sie wyborach
      > do rzadu federalnego w Kanadzie-staja legalnie do
      > wyborow:marksisci-leninisci,komunisci,i socjialisci! i jest
      > jedna partia centro prawicowa ! czyz niejest dziwnym
      > ze dopuszcza sie do jawnego dzialania ludzi ktorzy
      > reprezentuja wczorajszych masowych mordercow
      > komunistycznych, ktorzy przeciez wymordowali 3 razy
      > wiecej ludzi niz faszysci!, w dodatku komuchy
      > wymordowali swoich obywateli-jako wrogow systemu! .Zas
      > faszysci wymordowali w duzej wiekszosci obywateli
      > innych narodowosci!.Do dzisiejszego dnia-nikt nierobi
      > sadow kapturowych na mordercach komunistycznych-gdzie dla
      > odmiany na bylych faszystach prowadzi sie polowanie
      > do ostatniego dechu!.Kiedy wiec przyjdzie kolei na
      > tych co dzis probuja wciskac ciemnote ludzka -tak
      > azeby zapomnieli wszyscy ich haniebne masowe morderstwa!

Trochę za ostro,ale to chyba wina wieku.
      • Gość: Mosul Faszyzm i komunizm. IP: *.enformatic.pl 20.06.04, 16:02
        Twórca tematu pyta czy sie różnią. Zapewne jakieś różnice są.Natomiast jedną
        cechę napewno maja wspólną.Są to podłe systemy.
      • blq Re: Faszyzm+komunizm!czy roznia sie czyms? 20.06.04, 17:43
        > Trochę za ostro,ale to chyba wina wieku

Akurat kwestia wieku jest o wiele bardziej widoczna u innych panów. Zgodze sie,
        ze za ostro, ale jak najbardziej z sensem. Oszolomstwo faszystwoskie tak
        naprawde nie rozni sie zbytnio od oszolomstwa lewackiego. Różnią sie tylko
        przeczytanymi książkami oraz znajomymi, którzy akurat ich zwerbowali do tej, a
        nie innej, organizacji.

• xiazeluka Re: Faszyzm+komunizm!czy roznia sie czyms? 20.06.04, 21:09
          blq napisał:

> Oszolomstwo faszystwoskie tak
          > naprawde nie rozni sie zbytnio od oszolomstwa lewackiego.

Pewnie, że się nie różni - jedno i drugie to Lewica.
          • bimi Re: Faszyzm+komunizm!czy roznia sie czyms? 20.06.04, 21:37
            xiazeluka napisała:

> blq napisał:
            >
            > > Oszolomstwo faszystwoskie tak
            > > naprawde nie rozni sie zbytnio od oszolomstwa lewackiego.
            >
            > Pewnie, że się nie różni - jedno i drugie to Lewica.

Chyba Ci się wielka litera niechcący wcisnęła.
            Chcesz powiedzieć, że ja lewak nie różnię się niczym od takiego np. mańka
            faszysty? A to wszystko dlatego, że obaj jesteśmy z Lewicy. smile
            Widzę, że dalej cierpisz na swoją chorobę.

Czy może maniek nie jest wcale faszystą, ale prawdziwym prawicowcem?
            Bo faktycznie - jak chce mordowac islamistów dla chwały kapitalizmu, to
            przemawia przez niego po prostu zwykły prawicowy imbecyl, a nie żaden faszysta.
            Choć w sumie nie wiem czy to jakas różniaca. Znaczy nie wątpię, że dla Ciebie
            spora - wszak faszyści to w twoim świecie lewca Lewica smile
            • oleg3 Czy to warto 20.06.04, 21:44
              przeczyć oczywistym faktom. Faszyzm to ruch lewicowy. Wystarczy porównać
              programy partii komunistycznych i faszystowskich.
              • bimi Re: Czy to warto 20.06.04, 21:46
                oleg3 napisał:

> przeczyć oczywistym faktom. Faszyzm to ruch lewicowy. Wystarczy porównać
                > programy partii komunistycznych i faszystowskich.

Serio? A wiesz może na czym polega faszyzm?
                I co ma niby wspólnego z lewicą? I dlaczego większośc współczesnych faszystów, z
                Bushem i Szaronem na czele to zatwardziali kapitaliści?
                • oleg3 Ja wiem 20.06.04, 23:00
                  bimi napisał:

> Serio? A wiesz może na czym polega faszyzm?
                  > I co ma niby wspólnego z lewicą? I dlaczego większośc współczesnych faszystów,
                  > z Bushem i Szaronem na czele to zatwardziali kapitaliści?

Ty natomiast nie rozumisz znaczenia słów, które używasz. Dla mnie faszystą jest
                  zwolennik ideologii faszystowskiej, dla Ciebie to nielubiany polityk. Dla mnie
                  faszysta to pojęcie politologiczne, dla Ciebie to inwektywa.

Ukłony
                  • dopkay Re: Ja wiem 20.06.04, 23:05
                    oleg3 napisał:

> bimi napisał:
                    >
                    > > Serio? A wiesz może na czym polega faszyzm?
                    > > I co ma niby wspólnego z lewicą? I dlaczego większośc współczesnych faszys
                    > tów,
                    > > z Bushem i Szaronem na czele to zatwardziali kapitaliści?

Ja sie zgadzam z bimi!
                    a faszysci to nacjonaliscie i rasisci ktorzy zabijaja innych tylko dla tego ze
                    wyznaja inna wiare wlasnie jak busz i szaron!
                    • oleg3 To jakaś nowa definicja 20.06.04, 23:14
                      dopkay napisała:

> a faszysci to nacjonaliscie i rasisci ktorzy zabijaja innych tylko dla tego ze
                      > wyznaja inna wiare

Tak definiowany faszyzm ma wielotysiączną już historię, a mnie nauczono, że
                      pierwszym faszystą był Mussolini.

Bawcie się dalej
                  • bimi Re: Ja wiem 20.06.04, 23:40
                    oleg3 napisał:

> Ty natomiast nie rozumisz znaczenia słów, które używasz. Dla mnie faszystą jest
                    > zwolennik ideologii faszystowskiej, dla Ciebie to nielubiany polityk. Dla mnie
                    > faszysta to pojęcie politologiczne, dla Ciebie to inwektywa.

OK - więc pozwól, że zacytuję definicję faszyzmu z Encyklopedi WIEM z onetu -
                    naprawdę ich nie lubię. Prawie tak jak Busha.

"Faszyzm (z włoskiego fascio - wiązka, związek), kierunek polityczny powstały po
                    I wojnie światowej, jako opozycyjny wobec działalności socjalistów i komunistów.
                    Głoszący hasła skrajnie nacjonalistyczne, antydemokratyczne i antyliberalne,
                    zmierzający do stworzenia państwa totalitarnego i monopartyjnego. Skupiał w
                    swoich szeregach nie tylko tzw. warstwy średnie (średnia burżuazja miejska i
                    wiejska, drobnomieszczaństwo, drobni kupcy, byli wojskowi), ale także
                    najbardziej zacofane grupy klasy robotniczej (zwłaszcza w Niemczech).
                    Powstanie faszyzmu we Włoszech"

wiem.onet.pl/wiem/00d78a.html

No i powiedz, czy na podstawie takiej definicji, Bush ze swoimi mocodawcami nie
                    są faszystami? Moizm zdaniem o wiele bardziej pasują do tej definicji niż ja:
                    "kierunek polityczny powstały [...] jako opozycyjny wobec działalności
                    socjalistów i komunistów [...] głoszący hasła skrajnie nacjonalistyczne [...]
                    zmierzający do stworzenia państwa totalitarnego i monopartyjnego".

Normalnie jakbym czytał książkę o dzisiejszych Stanach Zjednoczonych. Albo
                    zastanawiał się nad waszymi poglądami. smile
                    • oleg3 Re: Ja wiem 20.06.04, 23:52
                      Jakie elementy ideologii i praktyki faszystowskiej wprowadził Bush w USA ?
                      Gdzie ta monopartia ?
                      • bimi Re: Ja wiem 21.06.04, 15:09
                        oleg3 napisał:

> Jakie elementy ideologii i praktyki faszystowskiej wprowadził Bush w USA ?

Bardzo podobne jak niejaki Hitler. Hitler aby zdobyć mandat społeczeńśtwa do
                        faszyzacji Niemiec, podpalił niemiecki parlament - i podziałało. Tzn. mandat
                        zdobył, a że się nim udlawił, to już inna bajka.
                        Bush natomiast wysadził dwie wieże i jedną ścianę w Pentagonie i wymordował
                        kilka tysięcy niewinnych ludzi - przypadkowych aktorów jego chorego spektaklu.
                        I na razie też działa - syjoniści mają jednego wroga na Bliskim wsodzie mniej.
                        I zarazem miliony więcej na Świecie, ale to już inna bajka smile

W każdym bądź razie prawicowiec Bush i faszysta Hitler metody mają bardzo
                        podobne, a cel praktycznie ten sam.
                        Czyli samozagłada wywołana połączeniem pychy z glopotą. wink

Oczywiście nie nalezy przeceniać Busha jako takiego. O ile Hitler mógł sam sobie
                        wymyslać co zrobi, to w przypadku Busha ewidentnie ktoś mu za sznurki pociąga.
                        Zresztą pociąga również za sznurki kolejengo prezydenta USA.
                        A czy również za sznurki jego nastepców? To się okaże - w zalezności od tego jak
                        długo USA jeszcze pociągną, z takim systemem politycznym.

> Gdzie ta monopartia ?

Monopartia jest zbędna gdy bipartia, sprawdza się doskonale na jej miejscu.
                        Monopartia tak naprawdę służy utrzymaniu dyktatury pewnej grupy osób. Jednak,
                        gdy grupa owa opanuje dwie partie (jak w USA), a nawet o wiele więcej (jak w
                        Polsce), to nie ma już sensu dążyć do monopartii. A taki układ jest lepszy, bo
                        stwarza większej częśći społeczeństwa pozory tego, że nikt nimi nie manipuluje.
                        • oleg3 Re: Ja wiem 21.06.04, 15:23
                          Nawet gdyby Twoja analiza była oparta na faktach, to nie wyczerpuje
                          podręcznikowej definicji faszyzmu. Mechanizm prowokacji jest tak stary jak
                          polityka. Faszyzm to coś więcej.

Na tym poprzestanę
                          Cześć
                          • bimi Re: Ja wiem 21.06.04, 20:24
                            oleg3 napisał:

> Nawet gdyby Twoja analiza była oparta na faktach, to nie wyczerpuje
                            > podręcznikowej definicji faszyzmu. Mechanizm prowokacji jest tak stary jak
                            > polityka. Faszyzm to coś więcej.

Jest oparta na faktach. I nie mówimy o podręcznikowej definicji faszyzmu, ale o
                            definicji faszyzmu w ogóle. Bo podręcznikowa ma to do siebie, że jest różna, w
                            zalezności, z którego podręcznika korzystasz.
                            Owszem, faszyzm to coś więcej, ale pytałeś się jakie elementy z faszyzmu stosuje
                            Bush. Więc wskazałem te, które są najbardziej oczywiste i obrazowe.
                            Mogę oczywiście udowadniać, że nie lubi Murzynów, ale po co? Wolę powiedzieć, o
                            tym jak wymordował trzy tysiące swojego luda, nie patrząc na kolor skóry. Tylko
                            na korzyści polityczne.
              • dopkay Re: Czy to warto 20.06.04, 22:56
                oleg3 napisał:

ciebie pogielo!!! myslalam ze padne ze smiechu jak to przeczytalam!
                faszyzm to ruch prawicowy, prostaku, faszyzm wychodzi z nacjonalizmu!! powiedz
                mi jeszcze ze nacjonalizm to ruch lewicowy to poloze sie na ziemi i bede tupala
                nogami ze smiechu!
                • xiazeluka Po co istnieją szkoły? 20.06.04, 23:15
                  Przecież nie po to, by młodych ludzi edukować, czego mamy dowód poniżej:

> faszyzm to ruch prawicowy, prostaku, faszyzm wychodzi z nacjonalizmu!!

Twórcą faszyszmu był wybitny włoski działacz socjalistyczny, Benito Mussolini,
                  redaktor naczelny italiańskiej "Trybuny Ludu" o nazwie "Avanti". Ze swoimi
                  towarzyszami rozszedł się w wyniku sporu o cele wojny światowej - dla
                  przyszlego duce była to doskonała okazja do przeprowadzenia rewolucji
                  socjalnej, czołówka WPS miała bardziej ograniczone cele. Jak więc widać, tow.
                  Mussolini był bardziej radykalny.
                  Sam faszyzm natomiast akcentował przede wszystkim wiodącą rolę państwa i
                  podporządkowanie mu wszystkich obywateli we wszelkich przejawach życia, sam
                  nacjonalizm nie odgrywał decydującego znaczenia. Mowa byla o państwie, a nie
                  narodzie.
                  • oleg3 Kłaniam się Xięciu n/t 20.06.04, 23:22

• dopkay Re: Po co istnieją szkoły? 20.06.04, 23:32
                    mussolini byl pierw socjalista ale to bylo przez 1919r!
                    w 1919 kreowal swoja grupke faszystow, i to byli nacjonalisci!
                    • xiazeluka Gdzie leją taki twardy beton do głowy? 21.06.04, 00:10
                      Proszę łaskawie przeczytać mój poprzedni tekst jeszcze raz, ale tym razem ze
                      zrozumieniem. Ewentualnie zaznajomić się wprowadzeniem prof. Witucha
                      do "Doktryny faszyzmu". Na kompromitowanie się niewiedzą zawsze Pani znajdzie
                      czas.
            • xiazeluka O, cześć, warzywo 20.06.04, 21:48
              Wielka litera byla z premedytacją.
              Wy, lewacy, różnicie sie jedynie metodami. faszyści byli w bardziej gorącej
              wodzie kąpani od socjaldemokratow i tyle. Cele te same, metody różne.
              Faszyści to lewica w świecie normalnych ludzi, co w świecie warzyw zapewne jest
              rewelacją... Przeczytaj sobie wstęp do "Doktryny faszyzmu" tow. Mussoliniego
              autorstwa prof. Witucha, który wprost stwierdza, że faszyzm to emanacja Lewicy.
              • bimi Re: O, cześć, warzywo 20.06.04, 21:52
                xiazeluka napisała:

> Wielka litera byla z premedytacją.
                > Wy, lewacy, różnicie sie jedynie metodami. faszyści byli w bardziej gorącej
                > wodzie kąpani od socjaldemokratow i tyle. Cele te same, metody różne.
                > Faszyści to lewica w świecie normalnych ludzi, co w świecie warzyw zapewne jest
                >
                > rewelacją... Przeczytaj sobie wstęp do "Doktryny faszyzmu" tow. Mussoliniego
                > autorstwa prof. Witucha, który wprost stwierdza, że faszyzm to emanacja Lewicy.

Mam czytać teksty jakichś faszystów sprzed ponad pół wieku i brać je za wzór?
                Równie dobrze mogę posłuchać Busha i wierzyć w to, że niesie Irakijczykom wolność
                • xiazeluka Re: O, cześć, warzywo 20.06.04, 21:55
                  Nie, szparagu - masz przeczytać dla nauki, a nie dla wzoru. Towarzysz Mussolini
                  się napocił, a Ty lekceważysz wysiłek swego ideologicznego kamrata?
                  • bimi Re: O, cześć, warzywo 20.06.04, 21:59
                    xiazeluka napisała:

> Nie, szparagu - masz przeczytać dla nauki, a nie dla wzoru. Towarzysz Mussolini
                    > się napocił, a Ty lekceważysz wysiłek swego ideologicznego kamrata?

No jasne, że lekceważę. Dziwi Cię to? Przecież to jakiś tępy faszol, który sam
                    sobie grób wyszykował.
                    A ja nigdy nie powoływałem się na nikogo, prócz siebie i zdrowego rozsądku.
                    Raz tylko zapodałem tekst o tym, ze Einstein był socjalistą. Ale Einstein był
                    spoko przecież. Nawet dla Ciebie chyba?
                    • xiazeluka Wiadomość z ósmego wymiaru 20.06.04, 22:03
                      Miałeś pretensję, nieuku, że wiążę faszyzm z Lewicą. Teraz stwierdzasz, że nic
                      Cię to nie obchodzi. Dlaczego więc się spierasz, pieniaczu?
                      • bimi Re: Wiadomość z ósmego wymiaru 20.06.04, 22:07
                        xiazeluka napisała:

> Miałeś pretensję, nieuku, że wiążę faszyzm z Lewicą. Teraz stwierdzasz, że nic
                        > Cię to nie obchodzi. Dlaczego więc się spierasz, pieniaczu?

Nie miałem żadnych pretensji - Twoje urojenia nie stanowią dla mnie problemu, a
                        jedynie zagadkę.
                        Spieram się, bo jako lewaka, obraża mnie porównywanie do faszystów. Gdy ja z
                        faszystami uosabiam najgorsze ścierwo tego świata, pod syjonistycznym sztandarem.
                        • xiazeluka Re: Wiadomość z ósmego wymiaru 20.06.04, 22:10
                          Urojenia są Twoje, zgodnie z Twoją deklaracją, że nie zamierzasz się edukować.
                          A skoro identyfikujesz się z Lewicą, to z całym bogactwem inwentarza.
                          • bimi Re: Wiadomość z ósmego wymiaru 20.06.04, 22:17
                            xiazeluka napisała:

> Urojenia są Twoje, zgodnie z Twoją deklaracją, że nie zamierzasz się edukować.
                            > A skoro identyfikujesz się z Lewicą, to z całym bogactwem inwentarza.

Z jednej strony mówisz, że jestem faszystą, bo identyfikuję się z lewicą, a
                            lewica i faszyści to to samo. Ale jak Ci mówię, że nie identyfikuję się z
                            faszystami bardziej, niż z Tobą, to masz to w dupie. I stwierdzasz, że skoro nie
                            czytałem faszystowskich książek zachwalającyhc lewicę, to mój problem.

Czyli co, nie mogę być lewakiem, ale nie faszystą? Jak ja to przezyję? smile
                            To może nie będe lewakiem od dzisiaj, skoro ci tak się faszyzmem zhańbili?
                            To kim ja mam być, żeby było dobrze, bo już nie wiem? smile
                            • xiazeluka Logika worka ziemniaków 20.06.04, 22:21
                              Nie twierdzę, że jesteś faszystą, sałato. Twierdzę, że faszyści to jeden z
                              wielu nurtów Lewicy, do której należą bolszewicy, socjaldemokraci, naziści,
                              maoiści itd. Dlatego nie ma musu z identyfikowaniem się z akurat faszystami.

No, a to, że nie czytasz książek, to faktycznie Twój problem, kalafiorze.
                              • bimi Re: Logika worka ziemniaków 20.06.04, 22:27
                                xiazeluka napisała:

> Nie twierdzę, że jesteś faszystą, sałato. Twierdzę, że faszyści to jeden z
                                > wielu nurtów Lewicy, do której należą bolszewicy, socjaldemokraci, naziści,
                                > maoiści itd. Dlatego nie ma musu z identyfikowaniem się z akurat faszystami.
                                >
                                > No, a to, że nie czytasz książek, to faktycznie Twój problem, kalafiorze.

No spoko. Tylko co mnie obchodzą nurty lewicy? Mój nurt jest niezmienny i dobrze
                                ugruntowany.
                                To że jakiś tam lewacki nurt natknął faszyste do napisania rozdziału w swojej
                                propagandowej książce nie znaczy wcale, że od razu wszyscy lewacy stali się od
                                tego faszystami.

Po cholerę mam czytać takie książki? Sam bym lepsze napisał.
                                • janusz2_ Re: Logika worka ziemniaków 20.06.04, 22:34
                                  bimi napisał:

> xiazeluka napisała:
                                  >
                                  > > Nie twierdzę, że jesteś faszystą, sałato. Twierdzę, że faszyści to jeden z
                                  >
                                  > > wielu nurtów Lewicy, do której należą bolszewicy, socjaldemokraci, naziści
                                  > ,
                                  > > maoiści itd. Dlatego nie ma musu z identyfikowaniem się z akurat faszystam
                                  > i.
                                  > >
                                  > > No, a to, że nie czytasz książek, to faktycznie Twój problem, kalafiorze.
                                  >
                                  > No spoko. Tylko co mnie obchodzą nurty lewicy? Mój nurt jest niezmienny i
                                  dobrz
                                  > e
                                  > ugruntowany.
                                  > To że jakiś tam lewacki nurt natknął faszyste do napisania rozdziału w swojej
                                  > propagandowej książce nie znaczy wcale, że od razu wszyscy lewacy stali się od
                                  > tego faszystami.
                                  >
                                  > Po cholerę mam czytać takie książki? Sam bym lepsze napisał.

Tylko przypomnę:
                                  ------------------------------------------------------------------------------

Re: Czy to warto
                                  bimi 20.06.2004 21:46 odpowiedz na list odpowiedz cytując

oleg3 napisał:

Serio? A wiesz może na czym polega faszyzm?
                                  I co ma niby wspólnego z lewicą?
                                  ------------------------------------------------------------------------------
                                  • bimi Re: Logika worka ziemniaków 20.06.04, 22:49
                                    janusz2_ napisał:

> > Po cholerę mam czytać takie książki? Sam bym lepsze napisał.
                                    >
                                    >
                                    > Tylko przypomnę:
                                    > ------------------------------------------------------------------------------
                                    >
                                    > Re: Czy to warto
                                    > bimi 20.06.2004 21:46 odpowiedz na list odpowiedz cytując
                                    >
                                    >
                                    > oleg3 napisał:
                                    >
                                    > > przeczyć oczywistym faktom. Faszyzm to ruch lewicowy. Wystarczy porównać
                                    > > programy partii komunistycznych i faszystowskich.
                                    >
                                    > Serio? A wiesz może na czym polega faszyzm?
                                    > I co ma niby wspólnego z lewicą?
                                    > ------------------------------------------------------------------------------

Spoko - dzieki że zadałeś sobie trud, aby mi przypomnieć.
                                    Ale i tak nie rozumiem o co może wam chodzić.
                                    Mam wrażenię, że chcecie wszyscy abym przeczytał propagandową książkę
                                    Musolliniego i z niej wywnioskował sobie coś, do czego wy nie potraficie mine
                                    przekonać, bez tej jego książki?
                                    Naprwdę myślisz, że jest sens, abym czytał takie ścierwo? Poza tym nawet mi się
                                    nie chce przecież. Wolę poczytać to. co wy macie mi do powiedzenia.
                                    • janusz2_ Re: Logika worka ziemniaków 20.06.04, 22:56
                                      bimi napisał:

> Spoko - dzieki że zadałeś sobie trud, aby mi przypomnieć.
                                      > Ale i tak nie rozumiem o co może wam chodzić.
                                      > Mam wrażenię, że chcecie wszyscy abym przeczytał propagandową książkę
                                      > Musolliniego i z niej wywnioskował sobie coś, do czego wy nie potraficie mine
                                      > przekonać, bez tej jego książki?
                                      > Naprwdę myślisz, że jest sens, abym czytał takie ścierwo? Poza tym nawet mi
                                      się
                                      > nie chce przecież. Wolę poczytać to. co wy macie mi do powiedzenia.

Źle rozumiesz smile))
                                      Zaprzeczałeś oczywsitości, iż faszyzm jest lewicowy.
                                      Teraz sprowadzasz to do "zmuszania cię" smile)) do przeczytania ksiązki (ja nie
                                      podejmuje się rzeczy niemożliwych smile)) ).
                                      • bimi Re: Logika worka ziemniaków 20.06.04, 23:05
                                        janusz2_ napisał:

> bimi napisał:
                                        >
                                        > > Spoko - dzieki że zadałeś sobie trud, aby mi przypomnieć.
                                        > > Ale i tak nie rozumiem o co może wam chodzić.
                                        > > Mam wrażenię, że chcecie wszyscy abym przeczytał propagandową książkę
                                        > > Musolliniego i z niej wywnioskował sobie coś, do czego wy nie potraficie m
                                        > ine
                                        > > przekonać, bez tej jego książki?
                                        > > Naprwdę myślisz, że jest sens, abym czytał takie ścierwo? Poza tym nawet m
                                        > i
                                        > się
                                        > > nie chce przecież. Wolę poczytać to. co wy macie mi do powiedzenia.
                                        >
                                        > Źle rozumiesz smile))
                                        > Zaprzeczałeś oczywsitości, iż faszyzm jest lewicowy.

Nie. To wy zaprzeczyliści oczywistości, iż faszyzm jest prawicowy.
                                        A na dowód, że macie rację każecie mi czytać Musolliniego.

> Teraz sprowadzasz to do "zmuszania cię" smile)) do przeczytania ksiązki (ja nie
                                        > podejmuje się rzeczy niemożliwych smile)) ).

To dobrze, bo już się bałem.
                                        Ale czy masz może jakieś inne argumenty na to, że faszyzm to lewica poza tymi
                                        książkami, o których wiesz, że nie zamierzam ich czytać?
                • janusz2_ Re: O, cześć, warzywo 20.06.04, 21:57
                  bimi napisał:

> xiazeluka napisała:
                  >
                  > > Wielka litera byla z premedytacją.
                  > > Wy, lewacy, różnicie sie jedynie metodami. faszyści byli w bardziej gorące
                  > j
                  > > wodzie kąpani od socjaldemokratow i tyle. Cele te same, metody różne.
                  > > Faszyści to lewica w świecie normalnych ludzi, co w świecie warzyw zapewne
                  > jest
                  > >
                  > > rewelacją... Przeczytaj sobie wstęp do "Doktryny faszyzmu" tow. Mussolinie
                  > go
                  > > autorstwa prof. Witucha, który wprost stwierdza, że faszyzm to emanacja Le
                  > wicy.
                  >
                  > Mam czytać teksty jakichś faszystów sprzed ponad pół wieku i brać je za wzór?
                  > Równie dobrze mogę posłuchać Busha i wierzyć w to, że niesie Irakijczykom
                  wolno
                  > ść

Ciekaw jestem, na jakiej podstawie twierdzisz, że faszyzm nie jest lewicą,
                  skoro jednoczesnie nie chcesz niczego się na ten temat dowiedzieć?
                  • bimi Re: O, cześć, warzywo 20.06.04, 22:03
                    janusz2_ napisał:

> Ciekaw jestem, na jakiej podstawie twierdzisz, że faszyzm nie jest lewicą,
                    > skoro jednoczesnie nie chcesz niczego się na ten temat dowiedzieć?

Na takiej podstawie, jak zawsze - wiem to z życia. Lewacy z faszytami lubią się
                    tak jak ja z mańkiem. A rozumieją jeszcze mniej.
                    • Gość: blq Re: O, cześć, warzywo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 22:07
                      To zaden argument. Lewacy i faszysci nie lubią sie z jednego powodu: są dla
                      siebie konkurencją w zabieganiu o słabe, zidiociałe jednostki. Są konkurencją w
                      walce o rząd dusz...

Za to metody działania i plany faszyzmu i lewicy są dokładnie takie same.
                      • bimi Re: O, cześć, warzywo 20.06.04, 22:12
                        Gość portalu: blq napisał(a):

> To zaden argument. Lewacy i faszysci nie lubią sie z jednego powodu: są dla
                        > siebie konkurencją w zabieganiu o słabe, zidiociałe jednostki. Są konkurencją
                        > w walce o rząd dusz...

No popatrz. To Mikke tez jest faszystą i lewakiem?

> Za to metody działania i plany faszyzmu i lewicy są dokładnie takie same.

Czyli jakie? Mordowanie własnych obywateli i zrzucanie winy na urojonego wroga?
                        A kiedy lewacy tak robili?
                        • Gość: blq Re: O, cześć, warzywo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 22:20
                          "Czyli jakie? Mordowanie własnych obywateli i zrzucanie winy na urojonego wroga?
                          A kiedy lewacy tak robili?"

A o których (lewakach przy władzy) mówisz?
                          • bimi Re: O, cześć, warzywo 20.06.04, 22:29

> "Czyli jakie? Mordowanie własnych obywateli i zrzucanie winy na urojonego wroga
                            > ?
                            > A kiedy lewacy tak robili?"
                            >
                            > A o których (lewakach przy władzy) mówisz?

Mówię o faszystach przy władzy i naprawde nie ma ochoty znowu tłumaczyć, o
                            których ani dlaczego. Bo gada się całkiem sympatycznie.
                            • blq Re: O, cześć, warzywo 20.06.04, 22:47
                              Nie zrozumiales. Pytam sie, którzy lewacy byli przy wladzy a nie mordowali ludzi?
                              • dopkay Re: O, cześć, warzywo 20.06.04, 22:49
                                i prawica i lewica mordowaly, co za rownica, jedno "shit"! tyle ci powiem, kto
                                do tej wladzy dojdzie to juz sie robi z tego texas!
                              • bimi Re: O, cześć, warzywo 20.06.04, 22:54
                                blq napisał:

> Nie zrozumiales. Pytam sie, którzy lewacy byli przy wladzy a nie mordowali ludz
                                > i?

No żadni. Słuszna uwaga. Bo lewakom nie władza w głowie.
                                • janusz2_ Re: O, cześć, warzywo 20.06.04, 22:58
                                  bimi napisał:

> blq napisał:
                                  >
                                  > > Nie zrozumiales. Pytam sie, którzy lewacy byli przy wladzy a nie mordowali
                                  > ludz
                                  > > i?
                                  >
                                  > No żadni. Słuszna uwaga. Bo lewakom nie władza w głowie.

Bzdura.
                                  Tak przy okazji - w postach poniżej podałem przykład bolszewików (lewacy,
                                  mordujący swoich obywateli).
                        • janusz2_ Re: O, cześć, warzywo 20.06.04, 22:24
                          bimi napisał:

> Gość portalu: blq napisał(a):
                          >

> > Za to metody działania i plany faszyzmu i lewicy są dokładnie takie same.
                          >
                          > Czyli jakie? Mordowanie własnych obywateli i zrzucanie winy na urojonego
                          wroga?
                          > A kiedy lewacy tak robili?

Jaja sobie robisz, stawiając takie pytania?
                          A bolszewicy w Rosji? Mordujący swoich obywateli od chłopów ukraińskich
                          począwszy a na wlasnych oficerach i towarzyszach partyjnych skończywszy?
                          Oczywiście winny był cały otaczający świat, chcący zniszczyć miłujący pokój
                          Związek Sowiecki i dlatego kaptujący obywateli radzieckich w szeregi swoich
                          wywiadów itp. smile))
                          • bimi Re: O, cześć, warzywo 20.06.04, 22:33
                            janusz2_ napisał:

> Jaja sobie robisz, stawiając takie pytania?
                            > A bolszewicy w Rosji? Mordujący swoich obywateli od chłopów ukraińskich
                            > począwszy a na wlasnych oficerach i towarzyszach partyjnych skończywszy?
                            > Oczywiście winny był cały otaczający świat, chcący zniszczyć miłujący pokój
                            > Związek Sowiecki i dlatego kaptujący obywateli radzieckich w szeregi swoich
                            > wywiadów itp. smile))

No i co z tego? Wiele było tyrani w dziejach ludzkości. Było i jest. Jedne
                            lewicowe, a drugie prawicowe. Natomiast zapewne wszystkie faszystowskie.
                            • janusz2_ Re: O, cześć, warzywo 20.06.04, 22:37
                              bimi napisał:

> janusz2_ napisał:
                              >
                              > > Jaja sobie robisz, stawiając takie pytania?
                              > > A bolszewicy w Rosji? Mordujący swoich obywateli od chłopów ukraińskich
                              > > począwszy a na wlasnych oficerach i towarzyszach partyjnych skończywszy?
                              > > Oczywiście winny był cały otaczający świat, chcący zniszczyć miłujący pokó
                              > j
                              > > Związek Sowiecki i dlatego kaptujący obywateli radzieckich w szeregi swoic
                              > h
                              > > wywiadów itp. smile))
                              >
                              > No i co z tego? Wiele było tyrani w dziejach ludzkości. Było i jest. Jedne
                              > lewicowe, a drugie prawicowe. Natomiast zapewne wszystkie faszystowskie.

To z tego, że kilka postów wczesniej pytałeś:

-----------------------------------------------------------------------------
                              Re: O, cześć, warzywo
                              bimi 20.06.2004 22:12 odpowiedz na list odpowiedz cytując

> Za to metody działania i plany faszyzmu i lewicy są dokładnie takie same.

Czyli jakie? Mordowanie własnych obywateli i zrzucanie winy na urojonego wroga?
                              A kiedy lewacy tak robili?
                              -----------------------------------------------------------------------------

Więc ci wskazałem przykład, kiedy lewacy tak robili smile))
                              • bimi Re: O, cześć, warzywo 20.06.04, 22:59
                                janusz2_ napisał:

> > No i co z tego? Wiele było tyrani w dziejach ludzkości. Było i jest. Jedne
                                > > lewicowe, a drugie prawicowe. Natomiast zapewne wszystkie faszystowskie.
                                >
                                > To z tego, że kilka postów wczesniej pytałeś:
                                >
                                > -----------------------------------------------------------------------------
                                > Re: O, cześć, warzywo
                                > bimi 20.06.2004 22:12 odpowiedz na list odpowiedz cytując
                                >
                                > Gość portalu: blq napisał(a):
                                > > Za to metody działania i plany faszyzmu i lewicy są dokładnie takie same.
                                >
                                > Czyli jakie? Mordowanie własnych obywateli i zrzucanie winy na urojonego wroga?
                                > A kiedy lewacy tak robili?
                                > -----------------------------------------------------------------------------
                                >
                                > Więc ci wskazałem przykład, kiedy lewacy tak robili smile))

To nie byli lewacy, tylko jakieś jakieś żydowskie oszołomy. smile
                                To ja jestem prawdziwym lewakiem.
                                • janusz2_ Re: O, cześć, warzywo 20.06.04, 23:04
                                  bimi napisał:

> janusz2_ napisał:
                                  >
                                  > > > No i co z tego? Wiele było tyrani w dziejach ludzkości. Było i jest.
                                  > Jedne
                                  > > > lewicowe, a drugie prawicowe. Natomiast zapewne wszystkie faszystowsk
                                  > ie.
                                  > >
                                  > > To z tego, że kilka postów wczesniej pytałeś:
                                  > >
                                  > > --------------------------------------------------------------------------
                                  > ---
                                  > > Re: O, cześć, warzywo
                                  > > bimi 20.06.2004 22:12 odpowiedz na list odpowiedz cytując
                                  > >
                                  > > Gość portalu: blq napisał(a):
                                  > > > Za to metody działania i plany faszyzmu i lewicy są dokładnie takie s
                                  > ame.
                                  > >
                                  > > Czyli jakie? Mordowanie własnych obywateli i zrzucanie winy na urojonego w
                                  > roga?
                                  > > A kiedy lewacy tak robili?
                                  > > --------------------------------------------------------------------------
                                  > ---
                                  > >
                                  > > Więc ci wskazałem przykład, kiedy lewacy tak robili smile))
                                  >
                                  > To nie byli lewacy, tylko jakieś jakieś żydowskie oszołomy. smile
                                  > To ja jestem prawdziwym lewakiem.

To twoje stwierdzenie wiele wyjaśnia smile))
                                  Tak przy okazji mówiąc "To ja jestem prawdziwym lewakiem" zapomniałes
                                  dodać "jedynym" smile))

Na tym więc kończę tę "interesująca" dyskusję.
                                  Dobranoc.
                                  • bimi Re: O, cześć, warzywo 20.06.04, 23:08
                                    janusz2_ napisał:

> > > Więc ci wskazałem przykład, kiedy lewacy tak robili smile))
                                    > >
                                    > > To nie byli lewacy, tylko jakieś jakieś żydowskie oszołomy. smile
                                    > > To ja jestem prawdziwym lewakiem.
                                    >
                                    > To twoje stwierdzenie wiele wyjaśnia smile))
                                    > Tak przy okazji mówiąc "To ja jestem prawdziwym lewakiem" zapomniałes
                                    > dodać "jedynym" smile))

Bynajmniej - jest nast wielu i będzie jeszcze więcej.

> Na tym więc kończę tę "interesująca" dyskusję.
                                    > Dobranoc.

Dobranoc.
                    • janusz2_ Re: O, cześć, warzywo 20.06.04, 22:11
                      bimi napisał:

> janusz2_ napisał:
                      >
                      > > Ciekaw jestem, na jakiej podstawie twierdzisz, że faszyzm nie jest lewicą,
                      >
                      > > skoro jednoczesnie nie chcesz niczego się na ten temat dowiedzieć?
                      >
                      > Na takiej podstawie, jak zawsze - wiem to z życia. Lewacy z faszytami lubią
                      się
                      > tak jak ja z mańkiem. A rozumieją jeszcze mniej.

A bolszewicy to wg. ciebie lewica?
                      Bo socjaldemokratów uważali za jednego z najgorszych wrogów smile))
                      • bimi Re: O, cześć, warzywo 20.06.04, 22:23
                        janusz2_ napisał:

> A bolszewicy to wg. ciebie lewica?
                        > Bo socjaldemokratów uważali za jednego z najgorszych wrogów smile))

Jacy bolszewicy? Chyba nie byłem akurat na tej lekcji histori.

Ale, wnioskując z pobieżnego opisu sytuacji mogę zaryzykowac odpowiedź: widać
                        jedni byli zżydzeni, a drudzy nie. Ale nie wiem którzy z nich.

W prawdziwej polityce dzisiejszych czasów lewica i prawica są tylko po to, żeby
                        mydlić ludziom oczy. A lewacy są po to, aby im te oczy otwierać.
                        • Gość: blq Re: O, cześć, warzywo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 22:27
                          > W prawdziwej polityce dzisiejszych czasów lewica i prawica są tylko po to, żeby
                          > mydlić ludziom oczy. A lewacy są po to, aby im te oczy otwierać.

Tylko ze jak otworzysz zamydlone oczy, to bardzo bardzo szczypie. Pewnie dlatego
                          lewactwo ma tak małe społeczne poparcie... smile))))
                          • bimi Re: O, cześć, warzywo 20.06.04, 22:40

> > W prawdziwej polityce dzisiejszych czasów lewica i prawica są tylko po to,
                            > żeby
                            > > mydlić ludziom oczy. A lewacy są po to, aby im te oczy otwierać.
                            >
                            > Tylko ze jak otworzysz zamydlone oczy, to bardzo bardzo szczypie. Pewnie dlateg
                            > o
                            > lewactwo ma tak małe społeczne poparcie... smile))))

Lewactwo nie zabiega o społeczne poparcie, bo nie wierzy za bardzo w demokrację.
                            A społeczeństwo samo zmądrzeje jak się obudzi któregoś dnia z ręką w nocniku.
                            Nie ma co prowadzić wojen, bo człowiek jest zbyt ułomny, aby mógł ustalić
                            przyszłośc świata za 100 lat. Nawet jak ma za sobą taką socjotechniczną machinę
                            jak syjoniści - na znaczącą zmianę losów ludzkości to o wiele za mało.
                            I lewactwo tym się różni od faszoli i ogromnej reszty prawicowego bydła, że jest
                            tego świadome. Jedyne o co warto walczyć to spokój i dostatek dla jak najwiękzej
                            liczby ludzi dzisiaj. Bo jutro i tak nas zaskoczy.
                        • janusz2_ Re: O, cześć, warzywo 20.06.04, 22:30
                          bimi napisał:

> janusz2_ napisał:
                          >
                          > > A bolszewicy to wg. ciebie lewica?
                          > > Bo socjaldemokratów uważali za jednego z najgorszych wrogów smile))
                          >
                          > Jacy bolszewicy? Chyba nie byłem akurat na tej lekcji histori.

Tylko na tej? smile))

"(...) mówił obrazowo, dobitnie, zrozumiałym, prostym językiem. Nie było dla
                          niego kwestii nierozstrzygniętych. Marynarz dobrze znał swoją drogę i Paweł
                          zrozumiał, że cały ten kłębek rozmaitych partii o pięknie brzmiących nazwach:
                          socjaliści-rewolucjoniści, socjaldemokraci, Polska Partia Socjalistyczna - to
                          zaciekli wrogowie robotników i że jedyną partią naprawdę rewolucyjną, niezłomną
                          i walczącą przeciw bogaczom jest Partia Bolszewików."

Mikołaj Ostrowski
                          "Jak hartowała się stal"
                          Wydawnictwo Ministerstwa Obrony Narodowej
                          Warszawa 1951

>
                          > Ale, wnioskując z pobieżnego opisu sytuacji mogę zaryzykowac odpowiedź: widać
                          > jedni byli zżydzeni, a drudzy nie. Ale nie wiem którzy z nich.

Masz zapewne jeszcze inne obsesje, nieprawdaż? smile))

> W prawdziwej polityce dzisiejszych czasów lewica i prawica są tylko po to,
                          żeby
                          > mydlić ludziom oczy. A lewacy są po to, aby im te oczy otwierać.

Kapitalnesmile))
                          Będę opowiadał ten dowcip znajomym smile))
                          • bimi Re: O, cześć, warzywo 20.06.04, 22:44
                            janusz2_ napisał:

> > Jacy bolszewicy? Chyba nie byłem akurat na tej lekcji histori.
                            >
                            > Tylko na tej? smile))

smile Przyznaję - nie tylko

> "(...) mówił obrazowo, dobitnie, zrozumiałym, prostym językiem. Nie było dla
                            > niego kwestii nierozstrzygniętych. Marynarz dobrze znał swoją drogę i Paweł
                            > zrozumiał, że cały ten kłębek rozmaitych partii o pięknie brzmiących nazwach:
                            > socjaliści-rewolucjoniści, socjaldemokraci, Polska Partia Socjalistyczna - to
                            > zaciekli wrogowie robotników i że jedyną partią naprawdę rewolucyjną,
                            > niezłomną i walczącą przeciw bogaczom jest Partia Bolszewików."
                            >
                            > Mikołaj Ostrowski
                            > "Jak hartowała się stal"
                            > Wydawnictwo Ministerstwa Obrony Narodowej
                            > Warszawa 1951

No, nie wątpię, że ciekawa. Ale wolę Diunę.

> > Ale, wnioskując z pobieżnego opisu sytuacji mogę zaryzykowac odpowiedź: wi
                            > dać
                            > > jedni byli zżydzeni, a drudzy nie. Ale nie wiem którzy z nich.
                            >
                            > Masz zapewne jeszcze inne obsesje, nieprawdaż? smile))

Chciałbym smile
                            Niestety innych nie mam.

> > W prawdziwej polityce dzisiejszych czasów lewica i prawica są tylko po to,
                            > > żeby mydlić ludziom oczy. A lewacy są po to, aby im te oczy otwierać.
                            >
                            > Kapitalnesmile))
                            > Będę opowiadał ten dowcip znajomym smile))

A opowiadaj sobie, jeśli ich to bawi.
                            • janusz2_ Re: O, cześć, warzywo 20.06.04, 23:01
                              bimi napisał:

> janusz2_ napisał:
                              >
                              > > > Jacy bolszewicy? Chyba nie byłem akurat na tej lekcji histori.
                              > >
                              > > Tylko na tej? smile))
                              >
                              > smile Przyznaję - nie tylko
                              >
                              >
                              > > "(...) mówił obrazowo, dobitnie, zrozumiałym, prostym językiem. Nie było d
                              > la
                              > > niego kwestii nierozstrzygniętych. Marynarz dobrze znał swoją drogę i Pawe
                              > ł
                              > > zrozumiał, że cały ten kłębek rozmaitych partii o pięknie brzmiących nazwa
                              > ch:
                              > > socjaliści-rewolucjoniści, socjaldemokraci, Polska Partia Socjalistyczna -
                              > to
                              > > zaciekli wrogowie robotników i że jedyną partią naprawdę rewolucyjną,
                              > > niezłomną i walczącą przeciw bogaczom jest Partia Bolszewików."
                              > >
                              > > Mikołaj Ostrowski
                              > > "Jak hartowała się stal"
                              > > Wydawnictwo Ministerstwa Obrony Narodowej
                              > > Warszawa 1951
                              >
                              > No, nie wątpię, że ciekawa. Ale wolę Diunę.

Udzieliłem ci odpowiedzi, jacy bolszewicy nienawidzili socjaldemokratow.
                              Jednak udajesz, że tego nie zauważyłes smile))
                              • bimi Re: O, cześć, warzywo 20.06.04, 23:19
                                janusz2_ napisał:

> Udzieliłem ci odpowiedzi, jacy bolszewicy nienawidzili socjaldemokratow.
                                > Jednak udajesz, że tego nie zauważyłes smile))

Kurcze, to chyba faktycznie coś z moją inteligencją nie tak, bo ni cholery nie
                                mogę się doczytać żadnej odpowiedzi, na żadne z pytań, które przychodzi mi do
                                głowy,, w tym fragmencie powieści. To powieść, tak?

Ale co, teraz chcesz mi wmówić, że partia bolszewików z tej powieści jest
                                własnie tym, czym jestem ja? Nie żadne socjaliści-rewolucjoniści,
                                socjaldemokraci, Polska Partia Socjalistyczna, tylko akurat Bolszewicy są
                                prekursorami mojego światopoglądu?

No popatrz kurde. I co, powinno mi być teraz wstyd, czy jak?
                                Bo wiesz, może faktycznie powinno tylko, że ja nic nie wiem o żadnych
                                bolszewikach, socjaldemokratach, ani żadnych innych tworach z czasów Przedwiośnia.
                                Nie interesuje mnie to, bo wszystko co wiem wymyslam sobie sam. I w ten sposób
                                stałem się lewakiem.
    • dopkay Re: Faszyzm+komunizm!czy roznia sie czyms? 20.06.04, 22:41
      niczym sie nie roznia.
      ekstremalne systemy sa niezdrowe, czy to prawica czy lewica.
      nacjonalisci czy komunisci, jedno "shit".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka