dachs Re: Sawicka skazana 16.05.12, 16:19 manny-jestem napisał: > czyli jednak... czyli jednak co? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Sawicka skazana 16.05.12, 16:19 Przede wszystkim należy podziękować Centralnemu Biurze Antykorupcyjnemu, Mariuszowi Kamińskiemu z PiS oraz Tomaszowi Kaczmarkowi znanemu jako agent Tomek. Sprawnie przeprowadzona operacja, szkoda jedynie, że władza się zmieniła i kręcenie lodów nadal ma się świetnie co pokazała afera hazardowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Sawicka skazana 16.05.12, 16:50 qwardian napisał: > szkoda jedynie, że władza się zmieniła i kręceni > e lodów nadal ma się świetnie co pokazała afera hazardowa.... o tym to już i Sawicka mówiła właśnie: K… mać, tyle mam układów teraz wypracowanych i to wszystko w łeb weźmie, bo nie problem byłby, gdybyśmy my wzięli władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Takie życie pechowe 16.05.12, 16:56 Jedna/druga/trzecia jeździ na gapę i ich nie złapią, a czwarta raz się na gapę przejedzie i ją zaraz złapią i musi bulić. Jedna/druga/trzecia podkrada w sklepach i ich nie złapią, a czwarta raz ukradnie batonik i ją zaraz złapią i wezwą policję. Jedna/druga/trzecia kręci lody i nikt o tym się nie dowie, a czwartą zaraz złapią i pójdzie siedzieć. Glupia baba ta Sawicka, ale jakoś mi jej żal. Taką mam mieszaninę litości i niesmaku. a. PS Oczywiście jedna/druga/trzecia to też może być jeden/drugi/trzeci - wyjaśniam dla porządku a. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Takie życie pechowe 16.05.12, 17:02 ada08 napisała: > Jedna/druga/trzecia jeździ na gapę i ich nie złapią, a czwarta raz się na gapę > przejedzie i ją zaraz złapią i musi bulić. > Jedna/druga/trzecia podkrada w sklepach i ich nie złapią, a czwarta raz ukradni > e batonik i ją zaraz złapią i wezwą policję. > Jedna/druga/trzecia kręci lody i nikt o tym się nie dowie, a czwartą zaraz złap > ią i pójdzie siedzieć. To nie zupełnie tak. Nad nią ponad rok pracował cały sztab Kamińskiego z jego czołowymi żygolakami. > Glupia baba ta Sawicka, ale jakoś mi jej żal. Taką mam mieszaninę litości i nie > smaku. > a. Z tym pełna zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Takie życie pechowe 16.05.12, 17:55 ada08 napisała: > Jedna/druga/trzecia jeździ na gapę i ich nie złapią, a czwarta raz się na gapę > przejedzie i ją zaraz złapią i musi bulić. No wiesz, ale kontrolerzy nie namawiają ludzi, aby nie kasowali biletów, nie proszą ich o to wykorzystując swój wdzięk osobisty. S. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Snajper, możesz snajperować do woli 16.05.12, 18:23 ale i tak na twą lubą POsłankę czeka cela w KL Grudziądz właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Snajper, możesz snajperować do woli 16.05.12, 19:05 perla napisał: > ale i tak na twą lubą POsłankę czeka cela w KL Grudziądz właśnie. Nie jest to moja luba posłanka. Ale nie jest też moim lubym posłem agent Tomek, dlatego nie zamierzam zamykać oczu na metody zastosowane wobec Sawickiej. Ty sobie możesz dalej zamykać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Snajper, możesz snajperować do woli 16.05.12, 19:14 Snajper, to ona szukała korupcyjnych kontaktów i nadziała się na CBA. Posłuchaj co ona mówiła na nagraniach. To ona składała agentowi udającemu biznesmena różne propozycje i go instruowała. A w Polsce prawo dopuszcza tzw. zakup kontrolowany, więc nie wiem o jakie metody ci chodzi. Aha, agent Tomek nie dmuchnął Sawickiej, a w sytuacji wręcz bez wyjścia udał, że ma biegunkę i zwiał. Słowem, metody były ok właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Snajper, możesz snajperować do woli 16.05.12, 19:36 perla napisał: > Aha, agent Tomek nie dmuchnął Sawickiej, a w sytuacji wręcz bez wyjścia udał, ż > e ma biegunkę i zwiał. > Słowem, metody były ok właśnie. Udawanie biegunki jakoś popularne w PiSowskich kręgach, jakby. Choć, kto wie, może tamta słynna biegunka była nawet prawdziwa. BTW. Gratuluję oceny metod. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Snajper, możesz snajperować do woli 16.05.12, 20:38 perla napisał: > Snajper, to ona szukała korupcyjnych kontaktów i nadziała się na CBA. To ciekawe co piszesz. Pierwszy raz o tym słyszę. Znasz jakieś szczegóły (poparte linkiem, oczywiście)? Z tego co czytałem, to przed całą prowokacją nie miano absolutnie żadnych dowodów przeciwko Sawickiej. S. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Snajper, możesz snajperować do woli 16.05.12, 20:49 snajper55 napisał: > To ciekawe co piszesz. Pierwszy raz o tym słyszę. dziś o tym mówiło w TV - z uzasadnienia wyroku. Że absolutnie nie można mówić o tym, że była wytypowana do prowokacji. Czyli - sama się nadziała... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Snajper, możesz snajperować do woli 17.05.12, 12:06 a000000 napisała: > dziś o tym mówiło w TV - z uzasadnienia wyroku. Że absolutnie nie można mówić o > tym, że była wytypowana do prowokacji. Czyli - sama się nadziała... "Wykluczyć należy, że Sawicka była wytypowana przez służby i od początku planowano przeciw niej działania - mówił w ustnym uzasadnieniu wyroku sędzia Hubert Gąsior" No nadziała się sama. Miała pecha być na jednym szkoleniu z agentem CBA. Jest takie powiedzenie - okazja czyni złodzieja. Ma ono zastosowanie, gdy złodziej nie typuje obiektu kradzieży, tylko korzysta ze sprzyjającej okazji. S. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Snajper jest 17.05.12, 07:41 snajper55 napisał: > To ciekawe co piszesz. Pierwszy raz o tym słyszę. Znasz jakieś szczegóły (popar > te linkiem, oczywiście)? Z tego co czytałem, to przed całą prowokacją nie miano > absolutnie żadnych dowodów przeciwko Sawickiej. mówił o tym Kamiński podczas konferencji a teraz potwierdził to sąd. Sawicka w środowiskach biznesowych rozpowiadała o atrakcyjnych działkach, które można okazyjnie kupić. No i nadziała się na agenta CBA, którego mocno zainteresowała posłanka z Jeleniej Góry mówiąca o działkach na Helu. Tu masz link to tej konferencji a uzasadnienia wyroku sam sobie poszukaj właśnie: www.youtube.com/watch?v=C8-LfK0PUVQ Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Snajper jest 17.05.12, 08:26 perla napisał: > Sawicka w środowiskach biznesowych rozpowiadała o atrakcyjnych działkach, które > można okazyjnie kupić. To oczywista oczywistość, że środowiska biznesowe w innych partiach interesują się głównie działkami, które można drogo kupić i tanio sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Borsuk jest 17.05.12, 09:45 nie wiem co chcesz udowodnić Borsuku. Generalnie posłowie nie powinni się zajmować działkami. Ani tanimi ani drogimi. A jak już poseł/posłanka mówią o okazji, to z daleka kantem zalatuje właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Borsuk jest 17.05.12, 10:06 perla napisał: > nie wiem co chcesz udowodnić Borsuku. > Generalnie posłowie nie powinni się zajmować działkami. Ani tanimi ani drogimi. A dlaczego? Oczywiście jest taka ideologia, że ktoś, kto prowadzi własny biznes nie powinien zajmować się sprawami publicznymi. Nie jestem jej wyznawcą. Uważam, że przedsiębiorca ma takie samo prawo bycia posłem, jak każdy inny obywatel. > A jak już poseł/posłanka mówią o okazji, to z daleka kantem zalatuje właśnie. W tym jest dużo racji. Dlatego osoby łączące funkcje publiczne z własną działalnością gospodarczą powinny być wyjątkowo starannie kontrolowane. Są na to inne sposoby niż napuszczanie na nieładną kobietę przystojnego żygolaka i prowokowanie jej do czynów karalnych. Ja tu nie bronię Sawickiej, jak parę osób mylnie sądzi. Sawicka dała się wpuścić w lewy biznes i nie ma co tu dalej deliberować. Odsiedzieć swoje musi. Natomiast mam prawo wyrazić swoją odrazę do sposobu, w jaki do tego biznesu doszło. Bo widzisz, Perła, kobieta to jest takie wspaniałe stworzenie, które z miłości gotowe jest pójść na zatracenie. Stąd historia jest pełna typowych epizodów, gdy szpieg uwodzi kobietę, uchodzi ze informacjami, dostaje order i zaszczyty, a kobieta zawisa na szubienicy. Ja jestem człowiek starej daty. Ja to rozumiem, ale nie pochwalam. A żygolak, nawet w najlepszej sprawie, żygolakiem być nie przestaje. Z szacunkiem borsuk Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Borsuk jest 17.05.12, 10:17 dachs napisał: > Bo widzisz, Perła, kobieta to jest takie wspaniałe stworzenie, które z miłości > gotowe jest pójść na zatracenie To nie dotyczy Sawickiej, Borsuku. To zimna, wyrachowana kobitka, która hołdy Tomka traktowała jako element biznesu. Mnie nie musisz wierzyć, ale sądowi możesz. A ten burmistrz Helu też poleciał na Tomka? Prowokacja policyjna to oczywiście narzędzie wątpliwe moralnie. Ale Sawicką zgubiła chciwość, nie miłość. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Borsuk jest 17.05.12, 10:39 oleg3 napisał: > To nie dotyczy Sawickiej, Borsuku. To zimna, wyrachowana kobitka, która hołdy T > omka traktowała jako element biznesu. Mnie nie musisz wierzyć, ale sądowi możesz. Trudno mi, bo ja o sądach mam takie same złe zdanie jak Perła. > z. A ten burmistrz Helu też poleciał na Tomka? A wieszszsz... To interesująca hipoteza. Może Biedroń się odezwie. > Prowokacja policyjna to oczywiście narzędzie wątpliwe moralnie. Ale Sawi > cką zgubiła chciwość, nie miłość. Może, może. Ale napewno nie wiemy. Wątpliwości, wiesz, na korzyść oskarżonego. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Borsuk jest 17.05.12, 10:18 dachs napisał: > Bo widzisz, Perła, kobieta to jest takie wspaniałe stworzenie, które z miłości > gotowe jest pójść na zatracenie. Stąd historia jest pełna typowych epizodów, gd > y szpieg uwodzi kobietę, uchodzi ze informacjami, dostaje order i zaszczyty, a > kobieta zawisa na szubienicy. ale to działa i w drugą stronę. Historia jest pełna historii o różnych agentach-kobietach, które rozkochiwały w sobie różnych prominentów. A w czasie 2wś to było nagminne. Stosowali to i Niemcy, Żydzi, Polacy, Rosjanie, Anglicy. No i pytanie jest, czy owa holenderska Żydówka, po wojnie obywatelka Israela mająca potem męża i dzieci, to dziwka bo sypiała z ważnym esesmanem na prośbę ruchu oporu, wyciągając od niego różne infa właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Borsuk jest 17.05.12, 10:34 perla napisał: > No i pytanie jest, czy owa holenderska Żydówka, po wojnie obywatelka Israela ma > jąca potem męża i dzieci, to dziwka bo sypiała z ważnym esesmanem na prośbę ruc > hu oporu, wyciągając od niego różne infa właśnie? "Seksapil to nasza broń kobieca". To śpiewał wprawdzie Eugeniusz Bodo, ale był to numer kabaretowy, nie metoda śledcza. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Brokul 17.05.12, 16:49 przypomne, ze numer znany bardzo dobrze miezdunarodnom establishmentom ( blatnym) pod nazwa bodylanguage* i ktorym do dzisiaj (z powodzeniem) operuja dzieci z htpp;/ pajaczek klaniajac pozdrawiam klaka Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Brokul 17.05.12, 20:29 kalllka napisała: > przypomne, ze numer znany bardzo dobrze miezdunarodnom establishmentom ( blat > nym) > pod nazwa bodylanguage* i ktorym do dzisiaj (z powodzeniem) operuja dzieci z > htpp;/ pajaczek > > klaniajac pozdrawiam > klaka Co ty bierzesz ? Ale odlot. Odpowiedz Link Zgłoś
astra18 Re: Borsuk jest 17.05.12, 10:31 dachs napisal: "W tym jest dużo racji. Dlatego osoby łączące funkcje publiczne z własną działalnością gospodarczą powinny być wyjątkowo starannie kontrolowane. Są na to inne sposoby niż napuszczanie na nieładną kobietę przystojnego żygolaka i prowokowanie jej do czynów karalnych. Ja tu nie bronię Sawickiej, jak parę osób mylnie sądzi. Sawicka dała się wpuścić w lewy biznes i nie ma co tu dalej deliberować. Odsiedzieć swoje musi. Natomiast mam prawo wyrazić swoją odrazę do sposobu, w jaki do tego biznesu doszło. Bo widzisz, Perła, kobieta to jest takie wspaniałe stworzenie, które z miłości gotowe jest pójść na zatracenie. Stąd historia jest pełna typowych epizodów, gdy szpieg uwodzi kobietę, uchodzi ze informacjami, dostaje order i zaszczyty, a kobieta zawisa na szubienicy. Ja jestem człowiek starej daty. Ja to rozumiem, ale nie pochwalam. A żygolak, nawet w najlepszej sprawie, żygolakiem być nie przestaje. Z szacunkiem borsuk " Borsuku, po pierwsze: jakie inne metody masz na myśli, skoro piszesz że "są"? po drugie : żygolak czy żigolak, jak go tam nazywasz, wykonywał swoją pracę,z której płaci podatki, a profesja którą mu sugerujesz nie jest wciąż znana polskim spisie legalnych zawodów po trzecie: skoro jesteś starej daty - jak sam siebie określasz - to nieładnie nazywać kobietę "nieładną", tylko żeś pan skąpiec, bo żal ci wydać więcej ojro na lepsze wino Astra Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Borsuk jest 17.05.12, 10:46 astra18 napisała: > Borsuku, po pierwsze: jakie inne metody masz na myśli, skoro piszesz że "są"? Kontrola dokumentów biznesowych, albo i inwigilacja. Choć też niepetyczna mniej jednak od prowokacji. > po drugie : żygolak czy żigolak, jak go tam nazywasz, wykonywał sw > oją pracę, z której płaci podatki, a profesja którą mu sugerujesz nie jest wciąż znana > polskim spisie legalnych zawodów. Bo to nie profesja - to charakter. > po trzecie: skoro jesteś starej daty - jak sam siebie określasz - to nieładnie nazywać > kobietę "nieładną", tylko żeś pan skąpiec, bo żal ci wydać więcej ojro na lepsze wino Oj! Asterko! To ja nie wiedziałem, że Tomek miał aż tak gigantyczne diety. Odpowiedz Link Zgłoś
astra18 Re: Borsuk jest 17.05.12, 10:59 dachs napisal: "Oj! Asterko! To ja nie wiedziałem, że Tomek miał aż tak gigantyczne diety. smile " Oj Borsuku, wykręcasz się od odpowiedzi! A te diety to byc może taki dodatek za pracę w szczególnie ciężkich warunkach,zastanawiam się tylko, czy biegunkę można zaliczyć do chorób zawodowych. Astra Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Borsuk jest 17.05.12, 11:24 astra18 napisała: > Oj Borsuku, wykręcasz się od odpowiedzi! No dobrze, to już powiem. Nie jestem zwolennikiem dopingu. > A te diety to byc może taki dodatek za pracę w szczególnie ciężkich warunkach,z > astanawiam się tylko, czy biegunkę można zaliczyć do chorób zawodowych. Jeżeli występuje jako element wykonywania pracy, to chyba nie. Raczej jako szczególna kwalifikacja zawodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Snajper, możesz snajperować do woli 16.05.12, 21:13 perla napisał: > Snajper, to ona szukała korupcyjnych kontaktów i nadziała się na CBA. > Posłuchaj co ona mówiła na nagraniach. To ona składała agentowi udającemu bizne > smena różne propozycje i go instruowała. > A w Polsce prawo dopuszcza tzw. zakup kontrolowany, więc nie wiem o jakie metod > y ci chodzi. > Aha, agent Tomek nie dmuchnął Sawickiej, a w sytuacji wręcz bez wyjścia udał, ż > e ma biegunkę i zwiał. > Słowem, metody były ok właśnie. Kwaśniewska też szukała ? Popatrz miała pecha nie nadziała się. www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/jak-dopasc-jolante-kwasniewska Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Snajper, możesz snajperować do woli 16.05.12, 21:27 Szukali haków na opozycję, i to ewidentnie. Byli tak tym pochłonięci, że licho wie, ilu łapownikom z PiSu przez to uszło na sucho? Ile było telefonów typu "weźcie się za coś innego, nie macie już nic do roboty"? Czy to nie jest znamienne, że po zmianie u żłobu cała prominentna wierchuszka tej policji politycznej Kamińskiego wystartowała w barwach PiSu? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Snajper, możesz snajperować do woli 16.05.12, 21:30 jaceq napisał: > Szukali haków na opozycję, i to ewidentnie. > Byli tak tym pochłonięci, że licho wie, ilu łapownikom z PiSu przez to uszło na > sucho? Ile było telefonów typu "weźcie się za coś innego, nie macie już nic do > roboty"? > > Czy to nie jest znamienne, że po zmianie u żłobu cała prominentna wierchuszka t > ej policji politycznej Kamińskiego wystartowała w barwach PiSu? Święta racja, bardzo znamienne. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Snajper, możesz snajperować do woli 17.05.12, 00:50 Typowym przykładem na polityczność pisdzielczego CBA jest sprawa Biereckiego. Wtedy ukręcona, na polecenie z góry, dziś - niestety - przedawniona. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Snajper, możesz snajperować do woli 17.05.12, 06:39 jaceq napisał: > Typowym przykładem na polityczność pisdzielczego CBA jest sprawa Biereckiego. W > tedy ukręcona, na polecenie z góry, dziś - niestety - przedawniona. Może to była cena za umorzenie www.money.pl/banki/wiadomosci/artykul/cba;mialo;umowe;ze;skok-ami,240,0,603888.html Taki informator policji nazywa sie w języku potocznym "kapuś" Na ogół kapuś dostaje za to wolną rękę w pomniejszych, ale i tak zyskownych przedsięwzięciach. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Snajper, możesz snajperować do woli 16.05.12, 21:43 jaceq napisał: > Szukali haków na opozycję, i to ewidentnie. Lipiec nie był w opozycji, nie był w niej również Andrzej Lepper więc to nieprawda. Poza tym CBA Jarosława Kaczyńskiego, Ziobro i Kamińskiego jednak odnosi znaczące sukcesy, czym media niespecjalnie się dzielą z czytelnikami, albo bardzo lakonicznie... www.wprost.pl/ar/322586,1/Korupcja-w-Komendzie-Glownej-Policji-CBA-zatrzymalo-jednego-z-naczelnikow/ Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Snajper, możesz snajperować do woli 16.05.12, 22:10 qwardian napisał: > Poza tym CBA Jarosława Kaczyńskiego, Ziobro i Kamińskiego jednak odnosi zn > aczące sukcesy, To juz nie jest CBA Jarosława Kaczyńskiego, Ziobro i Kamińskiego. To jest CBA powołane wspólnymi głosami PO i PiS. A sukcesy odnosi, bo koncentruje się na korupcji, nie na opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Snajper, możesz snajperować do woli 17.05.12, 00:03 qwardian napisał: > > jaceq napisał: > > > Szukali haków na opozycję, i to ewidentnie. > > Lipiec nie był w opozycji, nie był w niej również Andrzej Lepper więc to niepra > wda. Poza tym CBA Jarosława Kaczyńskiego, Ziobro i Kamińskiego jednak odnosi zn > aczące sukcesy, czym media niespecjalnie się dzielą z czytelnikami, albo bardzo > lakonicznie... 2 lipca 2007 Centralne Biuro Antykorupcyjne zatrzymało pod zarzutem korupcji przy budowie Stadionu Narodowego dyrektorów Centralnego Ośrodka Sportu, którzy przyznali się do winy. Premier Jarosław Kaczyński wezwał w związku z tym Lipca na wyjaśnienia. Z nieoficjalnych wiadomości wynikało, że premier zamierza zdymisjonować Lipca. Dymisji Lipca żądała Platforma Obywatelska, PO zapowiedziała 4 lipca 2007, że złoży w Sejmie wotum nieufności dla ministra sportu Tomasza Lipca, jeśli ten nie zostanie zdymisjonowany. 9 lipca 2007 sam podał się do dymisji, a premier Jarosław Kaczyński ją przyjął. Tego samego dnia prezydent Lech Kaczyński odwołał go z urzędu. 25 października 2007 Tomasz Lipiec został zatrzymany przez Centralne Biuro Antykorupcyjne na polecenie prokuratora apelacyjnego z Warszawy pod zarzutem m.in. przyjęcia korzyści majątkowej (100 tysięcy zł) oraz uzależnienia wykonania czynności służbowych od otrzymania korzyści majątkowej. Sprawa dotyczy śledztwa w sprawie korupcji w Centralnym Ośrodku Sportu. wg Wikipedii Dlaczego Lipca zatrzymano dopiero 25.10.2007 ? Ano dlatego że 21.10.2007 odbyły się wybory parlamentarne. Nie można było popsuć wizerunku przed smymi wyborami.W ten sposób ówczesne CBA pomagało PiS-owi, szukając haków i ewentualnie tuszując. Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Snajper, możesz snajperować do woli 17.05.12, 09:13 Obawiam sie, ze ta wiadomosc nie wywola entuzjazmu wsrod tutejszych pissmatolkow. Po prostu jej nie zauwaza. wikul napisał: > Dlaczego Lipca zatrzymano dopiero 25.10.2007 ? Ano dlatego że 21.10.2007 odbyły > się wybory parlamentarne. Nie można było popsuć wizerunku przed smymi wyborami > .W ten sposób ówczesne CBA pomagało PiS-owi, szukając haków i ewentualnie tuszu > jąc. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Snajper, możesz snajperować do woli 17.05.12, 12:11 pikrat napisał: > Obawiam sie, ze ta wiadomosc nie wywola entuzjazmu wsrod tutejszych pissmatolko > w. Po prostu jej nie zauwaza. Wykręcą kota ogonem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Snajper, możesz snajperować do woli 17.05.12, 23:35 snajper55 napisał: > Wykręcą kota ogonem. No już nie bądźcie tacy skromni. Platfusiory skazały Sawicką po wielu latach, również po kolejnych wyborach, właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
perla a PO nadal łże 16.05.12, 17:00 "Platforma Obywatelska z trudem przełyka tę gorzką pigułkę. Poseł Paweł Olszewski mówi, że Beata Sawicka była "słabym ogniwem", a sprowokował ją były już agent CBA Tomasz Kaczmarek. - Działanie służby specjalnej, jaką było CBA, było działaniem politycznym. Starano się wygenerować pewną sytuację. CBA prowokowało, a Beata Sawicka okazała słabość i w końcu przyjęła korzyść majątkową - mówi Olszewski." +++++++++++++++++++++++++++++ najpierw Sawicka zrobiła szoł we łzach, i dużo ludzi się nabrało na to, a teraz PO próbuje ją wybielać mówiąc o prowokacji. Toż jej nie trzeba było prowokować! Ona sama prowokowała jak rozszalała łapówkarka. Klika cytatów jej autorstwa właśnie: K… mać, tyle mam układów teraz wypracowanych i to wszystko w łeb weźmie, bo nie problem byłby, gdybyśmy my wzięli władzę. Zgadza się tylko wiesz mieć biznes, otwierajcie jak coś tutaj w Warszawie, zgram wam taką pakę ludzi, którą bym kierowała jak tra la la la, i biznes w Warszawie. I rezyduję tutaj, na stałe przeprowadzam się i koniec i kręcimy lód, co półtora tygodnia jestem w Sejmie. Jestem, pod względem politycznym, dla mojego ugrupowania i ważna i atrakcyjna z powodów politycznych, bo mówimy po prostu o dużej ilości głosów, czyli mocnym poparciu. I rozważają w tej chwili, czy będę startowała do Sejmu czy do Senatu. Mnie tam jest obojętne,równie dobrze mogę być panią senator, więcej czasu może być na biznes. Powiem szczerze, że chciałabym to doprowadzić do końca, jeżeli coś z tego mielibyśmy oboje albo ty. Ale jeżeli jest tylko za friko, to to pieprzę. Biznes na służbie zdrowia będzie robiony. Natomiast do tego typu spraw będzie pierwszy macher, frontmenka, partnerka z mojej grupy, a dzisiejsza (............) Pamiętaj, pamiętaj ile ja ryzykuję (… Widzisz co robi CBA i cała reszta Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr A jak przyłapią posła PiS na 16.05.12, 18:05 pedofilstwie to uznasz PiS za partie pedofili? Perla weź ty się chłopie ogarnij! Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: A jak przyłapią posła PiS na 16.05.12, 18:21 ja tylko napisałem, że PO nadal ją próbuje wybielać, a nie, że w PO wszyscy biorą łapówki. Więc to ty się ogarnij właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Bardzo dobrze 16.05.12, 18:03 powinna być ukarana. ================== Mam jednak nadzieję (jeśli to będzie możliwe) że odwoła się do Strasburga i tam, niezależni sędziowie ocenią czy prowokacja CBA była legalna. Mi się wydaje że prowokacja bez żadnych podstaw jest nielegalna w świetle polskiego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Bardzo dobrze 16.05.12, 18:25 wkkr napisał: > Mi się wydaje że prowokacja bez żadnych podstaw jest nielegalna w świetle polsk > iego prawa. tobie się wydaje, a sąd jasno w tej materii się wypowiedział właśnie: "Wykluczyć należy, że Sawicka była wytypowana przez służby i od początku planowano przeciw niej działania - mówił w ustnym uzasadnieniu wyroku sędzia Hubert Gąsior." Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Bardzo dobrze 16.05.12, 22:00 > "Wykluczyć należy, że Sawicka była wytypowana przez służby i od początku planow > ano przeciw niej działania - mówił w ustnym uzasadnieniu wyroku sędzia Hubert Gąsior" Jakoś nie mam zaufania do ptasich nazwisk. Inny sedzia moglby nie byc taki pewny. Zapewne wyrok nie jest prawomocny a Sawicka, ktora w jakims sensie jest winna dostanie zawiasy. Pozwole sobie przypomniec Panstwu, ze ow gogus dobieral sie do Pazurowej, ktora jednak nie ulegla jego urokowi osobistemu a intelektualnie to mogla owinac go wokol palca. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Bardzo dobrze 16.05.12, 19:09 wkkr napisał: > powinna być ukarana. > ================== > Mam jednak nadzieję (jeśli to będzie możliwe) że odwoła się do Strasburga > i tam, niezależni sędziowie ocenią czy prowokacja CBA była legalna. > Mi się wydaje że prowokacja bez żadnych podstaw jest nielegalna w świetle polsk > iego prawa. Prowokacja bez żadnych podstaw jest nielegalna. Pytanie, czy w przypadku Sawickiej były podstawy. No i czy "akcję" agenta Tomka można jeszcze nazwać prowokacją. Ciekaw jestem co by o tym powiedział Strasburg. Dlatego mam nadzieję (graniczącą z pewnością), że się odwoła. S. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Sawicka skazana 16.05.12, 18:23 I bardzo dobrze. Wyrok wydaje mi się w sam raz. Ale: Jeżeli za paręset tysięcy trzy lata, to członkowie tak zwanej Komisji Majątkowej nie powinni wyjść z pierdla przed końcem wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Sawicka skazana 16.05.12, 18:27 jaceq napisał: > I bardzo dobrze. Wyrok wydaje mi się w sam raz. a mnie nie. Onegdaj skarżył się do Sztrasburga jakiś aresztant, że siedzi już 4 lata za kradzież roweru i jeszcze się procesu nie doczekał właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq A Sztrasburg 16.05.12, 21:08 długo będzie rozpatrywał skargę? Zresztą (i tu nie jestem pewien) ale łapownictwo szybciej mogło się przedawnić, niż kradzież. A przedawnienie jest bodaj najważniejszym koszmarem polskiego wymiaru sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: A Sztrasburg 17.05.12, 09:52 jaceq napisał: > długo będzie rozpatrywał skargę? cholera ich wie, ale czyn aresztanta jest zagrożony maksymalnie 5 lat. Sąd będzie musiał mu dać maksa co by wyjść z twarzą z tej afery. Zresztą, to, że Sawicka została skazana po 5 latach dopiero, też sporo mówi o kondycji wymiaru właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Sawicka skazana 17.05.12, 16:36 Za malo czy za dużo Perła, bo gangster Lipiec dostał 3,5. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Sawicka skazana 17.05.12, 17:27 wikul napisał: > Za malo czy za dużo Perła, bo gangster Lipiec dostał 3,5. Wikul, każdy wyrok to nieszczęście ludzkie. Bo wyrok bierze się z czynu, gdzie byli pokrzywdzeni, ofiary, oszukani. To również nieszczęście dla skazanego, że będzie gnił w mamrze. Niemniej, więziennictwo to jeden z filarów każdego państwa. Ale jeżeli ktoś nam tworzył prawa, które musimy przestrzegać, a sam okazał się przestępcą być, to nie ma litości. Dlatego też, Sawicka i Lipiec powinni dostać maksymalny wyrok przewidziany kodeksem za taki czyn, czyli 10 lat właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Sawicka skazana 17.05.12, 21:55 perla napisał: > wikul napisał: > > > Za malo czy za dużo Perła, bo gangster Lipiec dostał 3,5. > > Wikul, każdy wyrok to nieszczęście ludzkie. Bo wyrok bierze się z czynu, gdzie > byli pokrzywdzeni, ofiary, oszukani. > To również nieszczęście dla skazanego, że będzie gnił w mamrze. Niemniej, więzi > ennictwo to jeden z filarów każdego państwa. > Ale jeżeli ktoś nam tworzył prawa, które musimy przestrzegać, a sam okazał się > przestępcą być, to nie ma litości. > Dlatego też, Sawicka i Lipiec powinni dostać maksymalny wyrok przewidziany kode > ksem za taki czyn, czyli 10 lat właśnie. Ciekawa argumentacja. Wynika z niej, ze kazdy ksiadz, ktory dopuszcza sie przestepstwa powinien dostac podwojny wyrok za nie przestrzeganie prawa moralnego, ktore wyklada z ambony. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Sawicka skazana 18.05.12, 09:32 pikrat napisał: > Ciekawa argumentacja. Wynika z niej, ze kazdy ksiadz, ktory dopuszcza sie przes > tepstwa powinien dostac podwojny wyrok za nie przestrzeganie prawa moralnego, k > tore wyklada z ambony. Podobnie, jak policjant współpracujący z bandytą, powinien dostać z automatu dwa razy większy wyrok, od swego wspólnika. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Furda Cielebąk, 17.05.12, 16:25 co wie mentorka i frontmentka, że ją tak awansowali? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Furda Cielebąk, 17.05.12, 17:03 A co ci koszykarz zawinił ? www.google.com/search?hl=pl&q=cieleb%C4%85k+tomasz Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Furda Cielebąk, 17.05.12, 17:28 wikul napisał: Ale się odgryzłeś, widać, że potrafisz guglować, gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Furda Cielebąk, 17.05.12, 17:48 off_nick napisała: > wikul napisał: > > Ale się odgryzłeś, widać, że potrafisz guglować, gratulacje Mnie sie Cielebąk kojarzył wyłacznie z koszykówką. Nie grzebię w życiorysach by wzmacniać niechęć do "niesłusznych" nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: Furda Cielebąk, 17.05.12, 17:14 O! Dzieki off_nick! Nie mogłam sobie przypomnieć ja się ta kobita nazywała przedtem, zanim ładne i oryginalne nazwisko Cielebąk zmieniła urzędowo na banalną Sawicką. Gdyby pozostała przy nazwisku Cielebąk, to może jej życie potoczyłoby się ładniej i ciekawiej? a. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Furda Cielebąk, 17.05.12, 20:47 ada08 napisała: Rak, który nas toczy to UW, partia 'ludzi rozsądnych'. Dziennikarze „Nowin Jeleniogórskich” odkryli, że tak naprawdę Beata Sawicka nosiła, jeszcze do połowy lat 90., nazwisko męża Cielebąk. Potem oboje przemianowali się na Sawickich. Ani ona, ani jej małżonek Zbigniew nigdy nie wyjaśnili, skąd pomysł na zmianę nazwiska, unikali tego tematu jak ognia. – W 1996 r. wstąpiła do Unii Wolności, była aktywna i przebojowa, nastawiona na karierę polityczną. Czy polityk o nazwisku Cielebąk może być poważnie traktowany? – zastanawia się jeden z reporterów. Mąż jeszcze jako Cielebąk był zawodowym wojskowym, pracował jako sierżant w Wojskowej Komendzie Uzupełnień. Po przejściu na emeryturę (po 15 latach służby) dostał pracę w miejscowej firmie melioracyjnej. – To spokojny, cichy facet, przeciwieństwo swojej żony – mówi ich znajomy. – Unikał polityki, typ domatora. Ale namówiła go, żeby został radnym. Wystartował z listy PO i go wybrano. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Furda Cielebąk, 17.05.12, 22:45 off_nick napisała: > co wie mentorka i frontmentka, że ją tak awansowali? Pisia podejrzliwość i pogarda do nazwisk. Cielebąk ? Fe, gdyby tak Kruk, Kaczor, Szczygło czy inny ptak ale Cielebąk ? Weź się za Solorza, ten to zmieniał nazwiska a kieszenie jakie ma głębokie. No tak, ale jaki agent sie w nim zakocha ? Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick comparatio non est ratio...n/txt 17.05.12, 23:00 wikul napisał: > Pisia podejrzliwość i pogarda do nazwisk. Cielebąk ? Fe, gdyby tak Kruk, Kaczor > , Szczygło czy inny ptak ale Cielebąk ? > Weź się za Solorza, ten to zmieniał nazwiska a kieszenie jakie ma głębokie. No > tak, ale jaki agent sie w nim zakocha ? Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Sawicka skazana wrokiem nieprawomocnym 17.05.12, 17:22 manny-jestem napisał: > czyli jednak... Do jednak daleka droga. Przez apelację a może i SN. Nie chciałbym być złym prorokiem, ale wiele wskazuje na to, że wszyscy będą wiedzieć, że łapówkara a sąd jej nie będzie mógł skazać, bo kolesie z CBA zwyczajnie spieprzyli sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Sawicka skazana wrokiem nieprawomocnym 17.05.12, 17:44 hymenos napisał: > Do jednak daleka droga. Przez apelację a może i SN. Nie chciałbym być złym pror > okiem, ale wiele wskazuje na to, że wszyscy będą wiedzieć, że łapówkara a sąd j > ej nie będzie mógł skazać, bo kolesie z CBA zwyczajnie spieprzyli sprawę. Właśnie. To wyrok w I instancji. Jestem przekonany że obrona wykorzysta wszystkie okazje do apelacji z kasacją i ewentualnym odwołaniem do Strasburga włacznie. Niech sie chłopcy z PiS-u nie spieszą. Nie wiadomo co znimi będzie gdy sprawa zostanie definitywnie zamknięta. Tymczasem niech nakłonią swojego prezesa do przeprosin, do czego nigdy nie był skory. www.tvn24.pl/0,1716715,0,1,kaczynski-przegral-z-psl,wiadomosc.html wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/344719,kaczynski-przegral-z-agora-proces-o-porownanie-gw-do-trybuny-ludu.html wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,8049243,Kaczynski_przegral_proces__Musi_sprostowac_wypowiedz_.html Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Sawicka skazana wrokiem nieprawomocnym 17.05.12, 20:22 hymenos napisał: > Do jednak daleka droga. Przez apelację a może i SN. Nie chciałbym być złym pror > okiem, ale wiele wskazuje na to, że wszyscy będą wiedzieć, że łapówkara a sąd j > ej nie będzie mógł skazać, bo kolesie z CBA zwyczajnie spieprzyli sprawę. A jak jej mieli nie spieprzyć? S. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Sawicka skazana wrokiem nieprawomocnym 18.05.12, 13:53 snajper55 napisał: > A jak jej mieli nie spieprzyć? No nie wiem, może trzymając się procedur procesowych obowiązujących przy zbieraniu dowodów przestępstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Sawicka skazana wrokiem nieprawomocnym 18.05.12, 14:06 hymenos napisał: > snajper55 napisał: > > > > A jak jej mieli nie spieprzyć? > > No nie wiem, może trzymając się procedur procesowych obowiązujących przy zbiera > niu dowodów przestępstwa? Wtedy całej sprawy by nie było. S. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Sawicka skazana wrokiem nieprawomocnym 18.05.12, 14:13 Dlaczego? Przecież łapówkarstwo miało miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Sawicka skazana wrokiem nieprawomocnym 18.05.12, 14:20 hymenos napisał: > Dlaczego? Przecież łapówkarstwo miało miejsce. Według mnie nie miałoby miejsca, gdyby nie metody agenta Tomka. S. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Sawicka skazana wrokiem nieprawomocnym 18.05.12, 14:23 snajper55 napisał: > Według mnie nie miałoby miejsca, gdyby nie metody agenta Tomka. To czysta spekulacja, nie do udowodnienia. Według mnie, szanowna posłanka miała sporą inklinację do wzbogacenia się przy okazji... > > S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Sawicka skazana wrokiem nieprawomocnym 18.05.12, 17:05 hymenos napisał: > To czysta spekulacja, nie do udowodnienia. Według mnie, szanowna posłanka miała > sporą inklinację do wzbogacenia się przy okazji... Skoro miała takie inklinacje to po co było aż takie metody stosować i ją rozkochiwać, namawiać? Skoro jej o kasę chodziło, to po co te czułe słówka, śpiewy? Cała akcja miała na celu sprowadzenie Sawickiej na złą drogę, a nie złapanie Sawickiej, która już tą drogą wędrowała. A jeśli mam rację, to ta akcja była niezgodna z prawem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Sawicka skazana wrokiem nieprawomocnym 18.05.12, 23:27 snajper55 napisał: > A jeśli mam rację, to ta akcja była niezg > odna z prawem. Jeśli... Sąd w uzasadnieniu nie dostrzegł i nie potwierdził Twoich sugestii. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Sawicka skazana wrokiem nieprawomocnym 19.05.12, 22:13 hymenos napisał: > snajper55 napisał: > > > A jeśli mam rację, to ta akcja była niezg > > odna z prawem. > > Jeśli... Sąd w uzasadnieniu nie dostrzegł i nie potwierdził Twoich sugestii. Może sąd wiedział więcej niż ja. S. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Sawicka skazana wrokiem nieprawomocnym 20.05.12, 00:14 hymenos napisał: > Jeśli... Sąd w uzasadnieniu nie dostrzegł i nie potwierdził Twoich sugestii. Sady też sie mylą. Znasz uzasadnienie wyroku ? A opinię Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka ? www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,11745086,_Panstwo_nie_jest_od_tego__zeby_prowokowac_do_popelniania.html Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Sawicka skazana wrokiem nieprawomocnym 17.05.12, 22:58 hymenos napisał: > Do jednak daleka droga. Przez apelację a może i SN. No i prezydenckie prawo do ułaskawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Sawicka skazana wrokiem nieprawomocnym 17.05.12, 23:27 jaceq napisał: > hymenos napisał: > > > Do jednak daleka droga. Przez apelację a może i SN. > > No i prezydenckie prawo do ułaskawienia. Ale byłby wrzask, wyobrażasz sobie ? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 akcja wywoluje reakcje 17.05.12, 19:41 manny-jestem napisał: > czyli jednak... Sad wzial na klate. Slowa jednak nie uslyszalem na temat podstawy prawnej zastosowania prowokacji. To znaczy jakie dowody mial prowokator, ze Sawicka wczesniej siem korumpowala. Bo jak sad to olewa to jak takoz sad. Kesim kesim. To, ze ja jestem bandyta jest oczywistie w TAKIM panstewku. To jedynie kwestia czasu, ze jeszcze mnie bandytyzmu nie udowodniono. Takoz szanownej audiencji. I wice wersa. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Rycho pije!!!!! 17.05.12, 20:02 manny-jestem napisał: > Milo Cie znowu widziec Milo jest to przeczytac. Czasami mam potrzebe wypicia (alkoholu). W takich chwilach powstrzymuje sie od pracy i zepsucia czegos pod wplywem. Objawiam sie wtedy w przedsionku Hadesu. Jakoz wlasnie. Platne pacholki USAranstwa zabanowaly mnie swego czasu za milosc blizniego do bohatera Wojny Ojczyznianej z okazji pogrzebu denatki. Wykorzystalem to do do obnizenia mego klikactwa dla ich korzysci. W koncu to une powinny byly kumac w czym maja interes (nie moj). Moj duch nieswiety lata nad Waszymi wyslowieniami i z luboscia wylawia co smakowitsze kaski. Jest tego bez liku u oglupionych zawlaszczeniami semantycznymi nie od 2000 lecz od 5500 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul "Państwo nie jest od tego, żeby prowokować do ... 17.05.12, 23:39 ... popełniania przestępstwa" - Bodnar dla TOK FM - Prowokacja przez służby specjalne jest dopuszczalną formą sprawdzania, czy ktoś popełnia przestępstwo, ale tylko w sytuacji, gdy istnieje uzasadnione podejrzenie, że ktoś popełniał wcześniej przestępstwa i jedynie przez prowokację można zweryfikować dowody na popełnienie tego przestępstwa - komentuje wyrok ws. Beaty Sawickiej, w rozmowie z TOK FM, Adam Bodnar z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka. Sprawa Sawickiej budzi o tyle wątpliwości, że przypomina scenariusz sprawy Ramanauskas przeciwko Litwie - kontynuuje Bodnar. - To był jeden z nielicznych wyroków w Strasburgu, w którym trybunał zajmował się tego typu sprawą. A chodziło o to, że litewskie służby antykorupcyjne wielokrotnie kusiły prokuratora łapówką. On konsekwentnie odmawiał, nie brał, aż w końcu się skusił. I w tym momencie służby specjalne go złapały i oskarżyły o popełnienie przestępstwa. Prokurator został skazany. Trybunał w Strasburgu, ktory badał sprawę, stwierdził, że nastąpiło przekroczenie granic działań państwa - że nie jest rolą państwa robienie prowokacji, kiedy nie istnieje wcześniejsze podejrzenie. www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,11745086,_Panstwo_nie_jest_od_tego__zeby_prowokowac_do_popelniania.html Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: "Państwo nie jest od tego, żeby prowokować do 18.05.12, 09:10 Jak słucham tego palanta Kaminskiego, to człowiek mogłby odnieść wrażenie, że celem procesu nie było osądzenie i skazanie tej łapówkary Sawickiej, ale przywrocenie "doberego imienia" tej instytucji CBA i "oczyszczenie z błota". No więc starannie przeczytałem uzasadnienie wyroku i niczego takiego tam nie znalazłem, wiec ten palant zwyczajnie łze. Odpowiedz Link Zgłoś
perla a właściwie to jak to było z tym romansem? 18.05.12, 08:54 bo romans ryczącej po czterdziestce posłanki z 12 lat młodszym agentem można tylko wyczytać w peowskich mediach i tekstach sympatyków PO. W materiałach źródłowych nic o romansie nie ma. Za to jest tylko kasa i robienie biznesu właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: a właściwie to jak to było z tym romansem? 18.05.12, 10:14 perla napisał: > bo romans ryczącej po czterdziestce posłanki z 12 lat młodszym agentem można ty > lko wyczytać w peowskich mediach i tekstach sympatyków PO. > W materiałach źródłowych nic o romansie nie ma. Za to jest tylko kasa i robieni > e biznesu właśnie. Agent Tomek przyznal sie do spiewania Poza tym - 'ryczace po_czterdziestki' to dla Ciebie starowinki ? Naprawde ? Dlugo juz zyje i niejedno widzialam - takze romanse (oraz dluzsze zwiazki) z taka roznica wieku. Niekoniecznie z finansami czy biznesem w tle. Choc te biznesowe zdarzaja sie czesciej ... np. w sytuacji gdy to facet jest starszy o kilkanascie/kilkadziesiat lat. Choc Agent Tomek prezentuje urode i sznyt 'diskopolowy' - kto wie co zagralo w glodnym babskim serduszku, gdy wystartowal z bukietami kwiatow, czulymi sms-ami itd... Racjonalne myslenie w takich sytuacjach czesto idzie spac. Kobieta (nie kazda !) uwierzy ze jest interesujaca ... podobnie jak uwierzy w to podstarzly facet (nie kazdy !) gdy jakas panna zatrzepocze rzesami i pozwoli mu myslec ze jest tym jednym jedynym (a stan jego konta nie ma tu nic do rzeczy). Nie bronie Sawickiej. Zlamala prawo - musi poniesc kare. Tyle ze ... sposob i okolicznosci w jakich to zlamanie prawa 'sie zadzialo' budza moje watpliwosci. tete Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: a właściwie to jak to było z tym romansem? 18.05.12, 10:23 t_ete napisała: > Poza tym - 'ryczace po_czterdziestki' to dla Ciebie starowinki ? Naprawde ? a gdzie ja coś takiego napisałem tete? Nie manipuluj. Gdy byłem w wieku ówczesnego agenta Tomka to może bym i tak wtedy napisał. On zdaje się miał wtedy 32 lat, a ona 44. > Nie bronie Sawickiej. Zlamala prawo - musi poniesc kare. Tyle ze ... sposob i o > kolicznosci w jakich to zlamanie prawa 'sie zadzialo' budza moje watpliwosci. tyle tylko tete, że gdyby nie ten sposób i okoliczności to Sawicka już by dawno cię sprzedała razem z całym tym szpitalem właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: a właściwie to jak to było z tym romansem? 18.05.12, 10:35 perla napisał: > tyle tylko tete, że gdyby nie ten sposób i okoliczności to Sawicka już by dawno > cię sprzedała razem z całym tym szpitalem właśnie. I wtedy moża by ją skazać na 15 lat, a nie na 3 właśnie. A tak generalnie, czy nie jesteś zdania, że państwo powinno dawać obywatelom więcej wolności, a za to ostro (bardzo ostro) karać przestępstwa, zamiast ferować niskie wyroki, a koncentrować się na zapobieganiu? Mam tu myśli także całe mnóstwo mnóstwo krepujących obywateli przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: a właściwie to jak to było z tym romansem? 18.05.12, 10:41 dachs napisał: > A tak generalnie, czy nie jesteś zdania, że państwo powinno dawać obywatelom wi > ęcej wolności, a za to ostro (bardzo ostro) karać przestępstwa, zamiast ferować > niskie wyroki, a koncentrować się na zapobieganiu? Mam tu myśli także całe mnó > stwo mnóstwo krepujących obywateli przepisów. oczywiście, że tak. Dlatego nie lubię Tuska bo on nas skrępował jak nikt dotąd właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
astra18 Re: no ale nie ma tego złego.. 18.05.12, 10:55 ..co by na dobre nie wyszło: www.fakt.pl/Historia-romansu-Sawickiej-Maz-wybaczyl-Sawickiej,artykuly,157659,1.html I jeśli to nie jest plotka to wielki szacunek dla pana męża. Astra Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: no ale nie ma tego złego.. 18.05.12, 11:30 pan mąż jest ok. Ale faceci tacy są, stokroć wolą aby żona okazała się złodziejką niż dawała na boku. Widać pan mąż ma odpowiednią wiedzę z akt sprawy, że jednak do właściwego momentu nie doszło właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: a właściwie to jak to było z tym romansem? 18.05.12, 10:59 perla napisał: > oczywiście, że tak. Czyli moge przyjąć, że obaj bylibyśmy bardziej zadowoleni gdyby Sawicka skazano za rzeczywiste przestępstwo, a nie za jego usiłowanie i do tego udowodnione w sposób pozostawiający wątpliwości. > Dlatego nie lubię Tuska bo on nas skrępował jak nikt dotąd właśnie. Też mam zastrzeżenia do wielu jego posunięć. A, jako niepalący, największą pretensję mam o wprowadzenie zakazu palenia w restauracjach. Bo ja lubię sobie od czasu do czasu cygarko zapalić. A to robiłem zwykle w knajpie, po dobrym jedzonku. I to mi własnie k.. zabrali. Odpowiedz Link Zgłoś
astra18 Re: a właściwie to jak to było z tym romansem? 18.05.12, 11:20 dachs napisał: > perla napisał: > > > oczywiście, że tak. > > Czyli moge przyjąć, że obaj bylibyśmy bardziej zadowoleni gdyby Sawicka skazano > za rzeczywiste przestępstwo, a nie za jego usiłowanie i do tego udowodnione w > sposób pozostawiający wątpliwości. > > > Dlatego nie lubię Tuska bo on nas skrępował jak nikt dotąd właśnie. > > Też mam zastrzeżenia do wielu jego posunięć. A, jako niepalący, największą pret > ensję mam o wprowadzenie zakazu palenia w restauracjach. > Bo ja lubię sobie od czasu do czasu cygarko zapalić. A to robiłem zwykle w knaj > pie, po dobrym jedzonku. I to mi własnie k.. zabrali. > Ale jak rozumiem - miłość wszystko wybaczaI nie tylko jeśli chodzi o dymek ( nomen omen ) - vide post wyżej Astra Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: a właściwie to jak to było z tym romansem? 18.05.12, 12:33 astra18 napisała: > Ale jak rozumiem - miłość wszystko wybaczaI nie tylko jeśli chodzi o dymek ( > nomen omen ) - vide post wyżej No, bo ja pretensję mam, że nie dość ostro przeciw idiotom walczył. Sam pomysł zakazywania dymku pisowski był. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: a właściwie to jak to było z tym romansem? 18.05.12, 11:25 dachs napisał: > Czyli moge przyjąć, że obaj bylibyśmy bardziej zadowoleni gdyby Sawicka skazano > za rzeczywiste przestępstwo, Borsuku, to było rzeczywiste przestępstwo. Ona przyjęła łapówkę. I nie ważne jest, że łapówkę wręczał agent. Ważne jest, że ona sądziła, iż wręcza jej biznesmen właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: a właściwie to jak to było z tym romansem? 18.05.12, 12:29 perla napisał: > Borsuku, to było rzeczywiste przestępstwo. > Ona przyjęła łapówkę. I nie ważne jest, że łapówkę wręczał agent. Ważne jest, ż > e ona sądziła, iż wręcza jej biznesmen właśnie. Ważne jest, że są duże zastrzeżenia co do legalności tej całej prowokacji. Prowokacja nie polega na tym, że niewinnego człowieka namawia się wszelkimi metodami do popełnienia przestępstwa. S. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: a właściwie to jak to było z tym romansem? 18.05.12, 13:04 Snajper, 2 prokuratury odmówiły ścigania agentów CBA z tej sprawy, gdyż nie stwierdzono znamion przestępstwa. Kluczowe jest, kto zaczął mówić o działkach na Helu, Sawicka czy agenci? Sąd uznał, że Sawicka. I przeczytaj link Astry co mówią o Sawickiej ówczesne posłanki PO. Jeszcze przed aferą ciągle mówiła o robieniu biznesu. A ten "niewinny człowiek" namawiała swojego kolegę z PO do przekrętu, za co został wywalony z PO. Czy wy nie rozumiecie, że Sawicka to wyrachowana łapówkarka, która łzami was oszukała? I nie rozumiecie, że ona jak nikt zaszkodziła PO? Ale pisz dalej swoje właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: a właściwie to jak to było z tym romansem? 18.05.12, 14:08 perla napisał: > Snajper, 2 prokuratury odmówiły ścigania agentów CBA z tej sprawy, gdyż nie stw > ierdzono znamion przestępstwa. > Kluczowe jest, kto zaczął mówić o działkach na Helu, Sawicka czy agenci? Sąd uz > nał, że Sawicka. > I przeczytaj link Astry co mówią o Sawickiej ówczesne posłanki PO. > Jeszcze przed aferą ciągle mówiła o robieniu biznesu. A ten "niewinny człowiek" > namawiała swojego kolegę z PO do przekrętu, za co został wywalony z PO. > Czy wy nie rozumiecie, że Sawicka to wyrachowana łapówkarka, która łzami was os > zukała? Nie rozumiesz, że to nie o łzy chodzi, tylko o metody stosowane przez służby służby? S. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: a właściwie to jak to było z tym romansem? 18.05.12, 14:28 perla napisał: > Czy wy nie rozumiecie, że Sawicka to wyrachowana łapówkarka, która łzami was oszukała? Był w moim życiu jeden, jedyny dzień, w którym chciałem głosować na PiS. Dniem tym był dzień, w którym zobaczyłem, jak Sawicka leje te swoje ślozy. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: a właściwie to jak to było z tym romansem? 18.05.12, 12:08 perla napisał: > t_ete napisała: > a gdzie ja coś takiego napisałem tete? Nie manipuluj. Napisales 'ryczaca po czterdziestka'. Wydzwiek pejoratywny. A ja zapytalam czy dla Ciebie kobieta w tym wieku - to starowinka. Gdziez tu manipulacja ? > Gdy byłem w wieku ówczesnego agenta Tomka to może bym i tak wtedy napisał. > On zdaje się miał wtedy 32 lat, a ona 44. A mnie sie wydaje ze to zalezy od poziomu a nie od wieku. Bylam raz swiadkiem niepochlebnych wobec czterdziestolatki komentarzy dwudziestokilkulatkow. A potem okazalo sie ze jeden z nich lazil za nia z zamglonym wzrokiem Pewnie wstydzil sie facet przed kolegami przyznac ze go 'kreci' 'ryczaca czterdziestka'. > tyle tylko tete, że gdyby nie ten sposób i okoliczności to Sawicka już by dawno > cię sprzedała razem z całym tym szpitalem właśnie. Z ktorym szpitalem ? Tym, ktory juz wczesniej zostal sprywatyzowany ? )) Perlo, co do przeksztalcania szpitali - mam pewna wiedze. Najblizszy rok bedzie pewnie obfitowal w w medialne darcie pierza i bicie piany. Blady strach padl na tych, ktorzy sobie bytowali beztrosko mnozac dlugi. Spelnilo sie oto marzenie tych podatnikow, ktorzy mieli dosyc ciaglego oddluzania szpitali przez Panstwo i fatalnego nimi zarzadzania przez niektore samorzady. Nowa ustawa bowiem naklada na wlascicieli (samorzady) obowiazek splaty dlugow szpitala albo przeksztalcenia go. Polowanie na inwestorow strategicznych sie rozpocznie... Ciekawe czy odezwa sie zachodnie koncerny, ktore 'podzielily sie' Polska w kwestii stacji dializ ? Jesli szpital dzialajac w dotychczasowej formie prawnej (czyli spzoz) radzi sobie niezle - samorzad nie ma zadnego interesu by go przeksztalcac bo proces przygotowania do przeksztalcenia jest kosztowny. Tak wiec samorzady, ktore podchodzily do swoich szpitali racjonalnie a nie 'politycznie' - moga spac spokojnie. Generalnie - w interesie pacjenta jest by byl szpital (w jak najlepszym standardzie), w ktorym ubezpieczyciel kupuje dla niego uslugi. To czy szpital jest spzoz-em czy spolka - jest dla pacjenta bez znaczenia. Warunki, jakosc - sie licza a nie to czy szpitalem zarzadza marszalek czy osoba prywatna. tete Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: a właściwie to jak to było z tym romansem? 18.05.12, 13:40 t_ete napisała: > Napisales 'ryczaca po czterdziestka'. Wydzwiek pejoratywny. no bo Sawicka to taka pejoratywna rycząca czterdziestka. > A ja zapytalam czy dla Ciebie kobieta w tym wieku - to starowinka. manipulacją jest przypisywanie mi określanie nazywania czterdziestek starowinkami właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: a właściwie to jak to było z tym romansem? 18.05.12, 14:44 perla napisał: > manipulacją jest przypisywanie mi określanie nazywania czterdziestek starowinka > mi właśnie. Ale tylko, jeżeli piszesz z punktu widzenia zgreda. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: a właściwie to jak to było z tym romansem? 18.05.12, 15:12 dachs napisał: > Ale tylko, jeżeli piszesz z punktu widzenia zgreda. no to musimy najpierw ustalić od jakiego wieku jest się zgredem. Ja nie lubię dużych różnic wiekowych więc 40+ nie są dla mnie starowinkami jakby by to chciała widzieć tete właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: a właściwie to jak to było z tym romansem? 18.05.12, 19:11 Naprawdę moim zdaniem w szczycie swojej seksualności kobiety prezentują się najlepiej i są najbardziej atrakcyjne. Ale jak się to ma do agenta Tomka, który równie dobrze może być pedałem, bo uwiódł również kolegę Sawickiej który okazał się burmistrzem chcącym oddawać z miłości działki budowlane... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: a właściwie to jak to było z tym romansem? 18.05.12, 17:22 t_ete napisała: > A mnie sie wydaje ze to zalezy od poziomu a nie od wieku. Bylam raz swiadkiem n > iepochlebnych wobec czterdziestolatki komentarzy dwudziestokilkulatkow. A potem > okazalo sie ze jeden z nich lazil za nia z zamglonym wzrokiem Pewnie wstydz > il sie facet przed kolegami przyznac ze go 'kreci' 'ryczaca czterdziestka'. Masz rację, gdy miałem dwadziescia kilka lat a nawet wcześniej, marzyłem o romansie z taką "starszą" panią. To kwintesencja kobiecości. Nie zawiodłem sie nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: a właściwie to jak to było z tym romansem? 18.05.12, 19:20 wikul napisał: > Masz rację, gdy miałem dwadziescia kilka lat a nawet wcześniej, marzyłem o roma > nsie z taką "starszą" panią. To kwintesencja kobiecości. Nie zawiodłem sie nigd > y. To podobno najlepszy (wiekowo) moment dla pary. On - wulkan seksualnej energii ona - w pelni swiadoma i bardzo glodna tete Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k cotygodniowa porcja RAZ-a 19.05.12, 12:54 fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz-mysli_nowoczesnego-endeka/news/testowanie-kadr,1798534 Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: cotygodniowa porcja RAZ-a 19.05.12, 18:23 Pewnie nie będziesz chciał przeprowadzić porównania stopnia bojowości felietonów RAZa z wynikami sondaży na temat szans PiS. Ja też nie przeprowadzę, ale z lenistwa. RAZ - zieeeeew. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: cotygodniowa porcja RAZ-a 19.05.12, 19:21 dachs napisał: > Pewnie nie będziesz chciał przeprowadzić porównania stopnia bojowości felietonó > w RAZa z wynikami sondaży na temat szans PiS. Przykro mi ale kompletnie nie interesuję się sondażami. Z zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: cotygodniowa porcja RAZ-a 19.05.12, 22:16 "Łzy i błaganie pana ministra, żeby jej "nie zabijał", którymi oszustka wygrała dla swojej partii wybory, były wymyśloną przez pijarowców Tuska inscenizacją." No to pijarowcy Jarosława już nie muszą tego wymyślać. Wystarczy, że wymyślone zastosują i PiS ma wygrane wybory. Może Sobecka? S. Odpowiedz Link Zgłoś