Dodaj do ulubionych

Poputinczik

17.05.12, 07:56

<<W środę w Sejmie Macierewicz i Szuladzinski przedstawili najbardziej skrajną - jak dotąd - wersję przyczyn tragedii z 10 kwietnia 2010 r.>>

wyborcza.pl/1,75248,11736863,Macierewicz__tupolew_eksplodowal.html
Otóż nieprawda. Zapomnieli w tej Wybiórczej (dlatego ona tak właśnie się nazywa -
Obserwuj wątek
    • cepekolodziej Re: Poputinczik 17.05.12, 08:07

PS. Eksperta rozpoznaję natychmiast po tym, że w trakcie rozmowy wtrąca tu i ówdzie słowa z lotniczego żargonu, głównie: "kokpit".

Ale to tylko na marginesie.
    • cepekolodziej Re: Poputinczik 17.05.12, 08:37

Żeby nie było, namiar na tekst prof. Jacka Trznadla:

niezalezna.pl/27630-profjacek-trznadel-maskirowka-w-smolensku-zamach
    • marouder.com.pl Wypilo sie wczoraj, co?/bt 17.05.12, 08:42
      .
      • cepekolodziej Re: Wypilo sie wczoraj, co?/bt 17.05.12, 09:03
        Ty się tutaj Marudo nie wymądrzaj.

Ja już od dawna tę "maskirowkę" obserwuję. I tylko ze zdziwieniem konstatuję, że ostatnio jakby zrezygnowano z filmowo-Quentin-Tarantinowego obrazu sportowców upychających gdzieś pod Warszawą zwłoki pasażerów Tupolewa w maszyny do rozdrabniania padliny.

Przypominam sobie, że jak to przeczytałem, to zaraz zapytałem, czy najpierw ci sportowcy odłożyli gdzieś pod ścianę szturmówki.

Lubię filmy typu "Tożsamość Bourne'a", w których ni cholery nie wiadomo, o co chodzi. Albo taka "Teoria spisku" z Gibsonem.

Tam też wszędzie maskirowka. Jak mawiał dramaturg Trzęsigrucha: "wheels within wheels".

Zamiast gadać o gorzale i to wczorajszej, lepiej zastanów się, jak by tu zwołać zespół łebskich aquanetowców i napisać scenariusz do filmu, pierwsza scena - coś w stylu:

Nad Smoleńskiem czarne chmury wiszą,
        Idzie Wania z pijaniutkim Griszą -
        Wania to spec od spec-nazu
        Grisza jest od eF-eS-Be.

Finansowa opłacalność przedsięwzięcia - gwarantowana. Nie wspominając już o politycznej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka