Dodaj do ulubionych

Wybor demokratyczny

26.07.12, 10:54
Wlasnie przezylem w mojej nowej Ojczyznie torture wyboru miedzy kandydatem o osobowosci wyrostka i o w miare rozsadnym programie wyborczym i innym zachowujacym sie jak dorosly ale z idiotycznym programem wyborczym.

I widze, ze w starej Ojczyznie zaczyna sie podobnie. Polacy beda mieli przy nastepnych wyborach wybor miedzy jednym wielkim PZPN kierowanym przez dosc rozsadnego przewodce a partia gloszaca potrzebe uczciwosci i sprawiedliwosci spolecznej kierowanej przez osobe konfliktowa.

Wyborca jest postawiony przed wyborem jednego ciut lepszego pod jednym wzgledem i innego, ciut lepszego pod innym.

Jak bardzo brakuje zwyczajnego wyboru miedzy dobrym i zlym...

PF
Obserwuj wątek
    • rycho7 fasada demokracji 26.07.12, 13:50
      polski_francuz napisał:

> Wyborca jest postawiony

Moim zdaniem ja nie mam niczego do wyboru. Partie aby sie przedostac z informacjami do czarnej tluszczy musza korzystac z mendiow bedacych we wrazej wladzy. Celem mendiow jest zarabianie (na reklamach) a nie dostarczanie jakichkolwiek informacji, a juz bynajmniej rzetelnych lub prawdziwych. Tak zwani politycy musza wiec dostarczac pismakom "krwi na pierwsza strone" oraz njusow, ze "czlowiek" (z partii A) pogryzl psa z komendy powiatowej w Wyruchalach Pieprznietych.

W tej sytuacji nastepuje naturalna selekcja sposrod psycholi bedacych w stanie byc dymanym przez pismactwo.

Inna sprawa jest spojnosc mysli, slow i czynow. Przesiani psychole alfa maja najbardziej rozdeta multiplikacje jazni z calej populacji. Ty chcesz to widzec jako dziecinna lub dorosla osobowosc. Mowia co popadnie pod aktualne sondaze. Mowiac nie nawiazuja do zadnego obecnego lub przyszlego dzialania. A robia pozniej bez ladu i skladu. Zazwyczaj pod urojenia pismakow. Bo niby lud chce aby zzarli zaby przemalowanie na biedronki.
      • polski_francuz Media sa wazne 26.07.12, 16:15
        jesli nie najwazniejsze w kreacji postaci. Wie o tym wyrostek, ktorego wpierw prasa piescila z wlosem a potem gnoila niemilosiernie. Wiem o tym tez prezes tysiaclecia, ktorego media nie lubia i niepolubia.

Spojnosc rzeczywiscie trudno zachowac. Tylko jeden wspolczesny polityk o pieknej przeszlosci lewaka i protestanta - Jospin, staral sie o to bo wiedzial, ze to wazna sprawa. Inni sie nie staraja.

Bo tak naprawde od ich wyboru niewiele zalezy. Prawdziwa wladza jest w innych rekach. Maja ja wlasnie media, rynki finansowe i KC KPCh.

PF
        • rycho7 kult chinskich mundurkow 01.08.12, 19:21
          polski_francuz napisał:

> Prawdziwa wladza jest w innych
          > rekach. Maja ja wlasnie media, rynki finansowe i KC KPCh.

Towarzysze siem naumieli. Wytworzyli nadwyzki finansowe rzucajace na kolana bankowych przekreciarzy. Zapanowali wiec nad strumykiem sterujacym pismactwem. Musi jako jedyni potrafili odczytac Marksa i uwierzyc. Wiara czyni cuda.
          • polski_francuz Prawo wielkich liczb 01.08.12, 22:29
            Wiesz zwiekszajac liczbe Reynolds przechodzisz od przeplywu laminarnego do turbulentnego.

Moze od 1 mld mieszkancow jednego kraju, teoria Marksa sie stosuje?

PF
    • krates-8 zawsze można głosować na tea party 01.08.12, 20:29
      skąd wiesz
      że wystartują tylko dwie partie
      i że oddanie ważnego głosu na jedną z nich
      będzie obowiązkowe
      ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka