Gość: geolog IP: *.pwn.com.pl 02.07.04, 10:23 80 lata na pewno mają długi termin ważności. 16 bombek zagroziło by USA. Farsa i jeszcze my się musieliśmy w to dać wrobić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: claymore "Zagroziłoby USA" ? ? ? IP: *.netten.pl 02.07.04, 10:42 A co to miałaby być za różnica, czy jest ich 16 czy 1600000? Jeśli ktoś sobie nie życzy mieć do czynienia z czymś takim, to temu zapobiega. (Jeśli ma tzw. jaja, w odróżnieniu od różnych Chiraców i innych różowych zgniłków.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geolog Re: "Zagroziłoby USA" ? ? ? IP: *.pwn.com.pl 02.07.04, 11:20 USA rozpoczęło wojnę z Irakiem bo ten miał i wytwarzał broń chemiczną i biologiczną - co było ponoć zagrożeniem dla sąsiadów i USA. USA nie życzy sobie "mieć do czynienia z czymś takim" to niech zniszczy swoje arsenały broni chemicznej i bilogicznej (ma ich duzo więcej niż te 16 znalezionych bombek- pocisków możdzieżowych). WNIOSEK: proponuje zaatakowac USA bo stwarza zagrożenie dla sąsiadów i cywilizowanego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: "Zagroziłoby USA" ? ? ? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.07.04, 11:26 takie myślenie jest błedne, trzeba likwidować potencjalne zagrożenia a nie stawarzac nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triarius Myślenie jest błędne? IP: *.netten.pl 02.07.04, 13:41 Kolego, brak ci elementarnego przygotowania filozoficznego. To nie "myślenie" jest błędne, albo nie - tu nie chodzi o takie czy inne myślenie, tylko o sprawę WARTOŚCI. Ja to widzę w jeden sposób, ty w inny. I wg. mojej optyki i hierarchii wartości należy lać terrorystów i Saddama ile wlezie. Tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur takie tam gadanie 03.07.04, 00:22 atak na Irak byl blędem tak samo jak nic nie robienie byloby blędem, tutaj nie ma dobrych rozwiązań, trzeba szukać mniejszego zla, Hitlera nikt nie atakowal i co to wyszlo na dobre ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geolog Re: "Zagroziłoby USA" ? ? ? IP: *.pwn.com.pl 02.07.04, 14:35 UWAGA NOWY WĄTEK - od kogo kupili i gdzie są więc te magazyny "Szef WSI ujawnia kulisy zdobycia broni chemicznej Na początku czerwca otrzymaliśmy informację o możliwości zakupu głowic, dokonaliśmy zakupu i poddaliśmy je badaniom - powiedział gen. Marek Dukaczewski, szef WSI. 23 czerwca przejęliśmy 17 głowic i pociski moździeżowe z cieczą - poinformował Dukaczewski. Po badaniach okazało się, że głowice zawierają m. in. cyklosarin. Według Dukaczewskiego terroryści poszukiwali podobnych głowic, które mieli użyć w atakach na wojska koalicji w Iraku." Coraz ciekawiej dajemy się wrobić w rozgrywki polityczne. Jeśli znaleźli by arsenał to co innego, a oni po prostu to kupili jakie jest źródło tej broni magazyny USA z napisami po arabsku???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: a cia to utrąciła nos sfinksowi IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.07.04, 14:42 bo ktos przeciez musi byc winien, wiec albo zyd, albo amerykanin. albo jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Nie zagroziłyby nikomu IP: *.chello.pl 03.07.04, 10:01 A może wartoby zwrócić uwagę na cytowaną w artykule wypowiedź gen. Dukaczewskiego, że broń ta nie mogłaby być użyta do działań ofensywnych, a jedynie do zasadzki. A wiec nie tylko USA, ale nawet Kuwejt czy Iran nie byłyby ta bronią zagrożone. Jak dotad szum wokół tego znaleziska rbią wyłącznie polskie media. Od paru dni szukłem w angielskojęzycznych portalach wzmianek o tym znalezisku. W CBS wczoraj ukazała się krótka notka; w CNN nie znalazłem niczego. Tylko w BBC znalazłem nieco obszerniejsze omówienie. Alarmistyczne wypowiedzi polskiego dowództwa skonfrontowane tam są ze znacznie bardziej wstrzemięźliwymi opiniami Amerykanów. Wg tych ostatnich tylko dwie spośród znalezionych głowic zawierają jakiś gaz bojowy. Jest to sarin, w ilościach tak niewielkich, że użycie tych głowic odniosłoby skutek ograniczony lub zgoła żaden. news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/3861197.stm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat GEOLOG PIER..LI JAK POPARZONY SARINEM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 11:27 Zamiast szerzyc antyamerykanska DEZinformacje zapoznaj sie z ogolnie znanymi faktami. Stany zjednoczone zniszczyly CALY swoj arsenal broni biologicznej jeszcze w XX wieku!!! Ich bron chemiczna jest obecnie niszczona w specjalnych incyneratorach. Doswiadczenia z bronia termonuklearna zostaly w Ameryce wstrzymane CWIERC WIEKU TEMU!!!! A ty pier..lisz i pier..lisz jak "Krasnaja Zwiezda"! Nawyk? (( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Nie nudzi cię proamerykańska propaganda? IP: 80.51.240.* 02.07.04, 11:37 O, pacz pan, meerkat... już się stęskniłem. :> Co do wypowiedzi... jakbym słyszał radzieckiego politruka, mówiącego dokładnie na ten sam temat, tylko kraj inny. > zapoznaj sie z ogolnie znanymi faktami. Ogólnie znanym faktem jest, że najbardziej przodującym krajem na świecie jest USA. Brzmi znajomo? > Ich bron chemiczna jest obecnie niszczona w specjalnych incyneratorach Napisz jeszcze, że nigdy nie mieli broni atomowej, a japońcom się coś przywidziało ponad 60 lat temu. >A ty pier..lisz i pier..lisz jak "Krasnaja Zwiezda"! Nawyk? (( Zakładam, że masz zawodowe doświadczenia z przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Nudza mnie zyjacy o wiek za pozno LEWACY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 11:53 A juz lewacki becwale zapomniales co kiedy i KOMU zrobili Japonczycy? Smuci cie tez moze bestialska inwazja Jankesow na Normandie i obalenie "legalnie wybranego" rzadu Adolfa HITLERA? Albo bestialski"atak" zoldakow USA na "humanitarnie interweniujaca" na Poludniu Koree Polnocna w l950tym???! Nie, propaganda PROamerykanska mnie nie nudzi. Jest jej przeciez wciaz zdecydowanie za malo w porownaniu z ANYamerykanska propaganda uprawiana przez takich lewakow jak ty, wychowanych na "Prawdzie" (ha!)"Izwiestii" i "Trybunie Ludu". P.S. A amerykanologii na WSNP kto towarzysza uczyl: prof. Zygmunt Broniarek, profesor Wieslaw Gornicki, czy profesor Longin Pastusiak?! )) Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: Nudza mnie zyjacy o wiek za pozno LEWACY! 02.07.04, 12:20 > A juz lewacki becwale Łoo, ale się wkurzyłeś. > zapomniales co kiedy i KOMU zrobili Japonczycy? Atomówki zostały spuszczone pod koniec wojny, gdy Japońce przegrywały, czyli z wojskowego punktu widzenia nie były konieczne. Tylko i wyłącznie z politycznego. I one nie zostały bynajmniej użyte do zniszczneia celów wojskowych. Wiesz, jak się nazywa mniej lub bardziej masowe zabijanie cywili przez organizacje i rządy? Podpowiadam, to jest to, z czym ameryka podobno teraz walczy. > Nie, propaganda PROamerykanska mnie nie nudzi. Jest jej przeciez wciaz > zdecydowanie za malo w porownaniu z ANYamerykanska propaganda uprawiana przez > takich lewakow jak ty, wychowanych na "Prawdzie" (ha!)"Izwiestii" i "Trybunie > Ludu". A ja ci powiem kochanie, że nienawidzę jakiejkolwiek propagandy. Twoje kłamstwa choćby na temat rzekomo wstrzymanych doświadczeń z bronią jądrową ćwierć wieku temu dobrze tego dowodzą. > P.S. A amerykanologii na WSNP kto towarzysza uczyl: prof. Zygmunt Broniarek, > profesor Wieslaw Gornicki, czy profesor Longin Pastusiak?! )) Mnie? Nikt. Wystarczy mieć oczy, widzieć i patrzeć. Stwierdzam, że w ciągu najbliższych 20, 30 lat USA ma zdrową szansę przekstałcić się w państwo co najmniej autorytarne, jeśli nie totalitarne, choć okoliczności, metody i cele zapewnie będą nieco inne, niż ZSRR. Daję wyraz temu przekonaniu. A ty pluj się, jak ktoś powie coś niemiłego na nowego Wielkiego Brata. Ja będę to robić, póki tacy jak wy nie mają władzy i nie mogą mi zamknąć ust i umysłu represjami, cenzurą, pałą i przetrzymywaniem latami bez wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Nudza mnie zyjacy o wiek za pozno LEWACY! IP: *.nll.se 02.07.04, 12:38 Usta zmkna ci twoi kumple! Jak to nie pomoze - wyrwa ci jezyk, a jak i to nie pomoze to wysla ciebie tam, gdzie juz wyslali wczesniej setki milionow ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: Nudza mnie zyjacy o wiek za pozno LEWACY! 02.07.04, 12:44 Sądząc po twoich innych wypowiedziach w tym wątku typu "jestes głupi kutas", generalnie pozwolę sobie ciebie olać ciepłym, żółtym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Nudza mnie zyjacy o wiek za pozno LEWACY! IP: *.nll.se 02.07.04, 13:20 Olewaj! Mam jamnika, ktory tez olewa! Jakos nie zauwazylem zeby dzieki temu nauczyl sie mowic ludzkim jezykiem. Mimo, ze olewa juz 8 lat, nie wie nawet ile jest 2x2! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskar Re: Nudza mnie zyjacy o wiek za pozno LEWACY! IP: 195.117.188.* 02.07.04, 13:38 w tym akurat jest bardzo podobny do swojego pana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Nudza mnie zyjacy o wiek za pozno LEWACY! IP: *.nll.se 02.07.04, 13:40 Mylisz sie! Moj jamnik nie zarabia swoim mysleniem 1 500 000 SEK przez rok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triarius Sek? IP: *.netten.pl 02.07.04, 13:51 Mieszkasz w Szwecji zatem? Wiesz, naprawdę znam ten kraj nieźle (du kan tro mig kompis), i jego zasadniczą cechą jest to, że tylko durnie, urzędasy i mętni ideolodzy mają tam wzgl. szansę. Zarabiaj tam ile wlezie, ale to nie świadczy o twoim rozumie, sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali do: mad cioty IP: 193.28.0.* 02.07.04, 13:01 Masz rację! Umysłu nikt nie jest w stanie ci zamknąć bo próżno by go szukać. A usta się przydadzą. Będzie gdzie stolca wcisnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: do: mad cioty 02.07.04, 13:05 > Masz rację! Umysłu nikt nie jest w stanie ci zamknąć bo próżno by go szukać. A > usta się przydadzą. Będzie gdzie stolca wcisnąć. Wolę już meerkata. Ma lepszy poziom umysłowości - propagandzista musi być inteligentny, a z tobą jak widzę jest dokładnie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: do: mad cioty IP: 193.28.0.* 02.07.04, 13:12 Tym razem pudło. Jesteś najlepszym przykładem gorliwego propagandzisty kompletnie pozbawionego rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbychu Re: do: mad cioty IP: *.icpnet.pl 02.07.04, 15:41 Chyba panowie dyskutujący o głowicach z Iraku się zagalopowali. Myślę,że zamiast "dopier..ć" dyskutantom powinniście zastanowic się nad istotą tego co się stało. Nie jestem amerykanofobem, wręcz przeciwnie uważam, że amerykanski system edukacji i kształcenia społeczeństwa jest zły i służy bardzo wąskiej grupie ludzi zamożnych i ludzi władzy, niezależnie demokratom czy republikanom bo to jedna sitwa. Tak samo w hasłach głoszonych przez Busha o obronie demokracji i swobód obywatelskich widzę zasłonę dymną dla interesów ekonomicznych (ropa). Jednakże w tym wypadku wydaje mi się, że decyzja o wojnie była słuszna. USA wzięły na siebie praktycznie cały ciężar tej wojny łącznie z ryzykiem swoich obywateli, a może przede wszystkim. Fakt, że tą straszliwą broń znaleziono udowadnia, że jednak chyba ta wojna była potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CF Re: do: mad cioty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 22:47 1. Masz rację w tym wszystkim chodzi tylko o kasę, bo np. w Koreii dzieją się dużo gorsze rzeczy, do tego oficjalnie prowadzą program atomowy, ale ropy nie ma więc kogo to obchodzi. 2. Gdyby u nas znaleziono stary magazyn amunicji z czasów wojny (analogiczy) to też mamy stać się ofiarami agresji? 3. Może lepiej byśmy wyszli handlując z "terrorystmi" niż licząc na irackie kontrakty? (dla zbyt poważnych - nie traktujcie tego serio) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Nudza mnie zyjacy o wiek za pozno LEWACY! IP: *.imz.gliwice.pl 02.07.04, 13:11 Zdobywanie miast w walkach z japońskimu samobójcami nie było by takie łatwe. Rząd jest po to aby chronić swoich obywateli. Jeżeli uratowali jednego amerykańskiego żołnierza to dobrze robili. W Nienczech też bombardowano dywanowo Drezno, Hamburg potem Berlin. Po co narażać wielu lotników jak można kilku. Co broni atomowej to kolega napisał o termojądrowej, a nie jądrowej. Może nie jest to kluczowa sprawa, ale kłamstwa nie należy zarzucać jak się nie wie o czym się mówi. W sumie to typowe lewackie pomieszanie niekompetencji, buty, ignorancji i głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: Nudza mnie zyjacy o wiek za pozno LEWACY! 02.07.04, 13:19 > Zdobywanie miast w walkach z japońskimu samobójcami nie było by takie łatwe. Broń atomowa została użyta pod koniec wojny. Umknęło? > Rząd jest po to aby chronić swoich obywateli. Jeżeli uratowali jednego > amerykańskiego żołnierza to dobrze robili. W Nienczech też bombardowano > dywanowo Drezno, Hamburg potem Berlin. Po co narażać wielu lotników jak > można kilku. Cosik nie na temat mówisz. Mówiłem o zasadności użycia broni atomowej przez amerykanów przeciwko Japończykom. Ja tej zasadności nie widzę. > Co broni atomowej to kolega napisał o termojądrowej, a nie jądrowej. Jak się tak czepiasz, to on pisał o broni termonuklearnej, a nie temojądrowej. Powtarzam: czy symulacje przebiegu wybuchu termonuklearnego to "Doswiadczenia z bronia termonuklearna" (dosłowny cytat z postu meerkata), czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xeno Re: Nudza mnie zyjacy o wiek za pozno LEWACY! IP: 213.134.140.* 02.07.04, 14:48 >> Zdobywanie miast w walkach z japońskimu samobójcami nie było by takie łatwe. > Broń atomowa została użyta pod koniec wojny. Umknęło? Mylisz skutki z przyczynami. Japończycy podpisali akt kapitulacji, bo myśleli, że amerykanie mają mnóstwo takich bomb. Słyszałeś o planie "Ketsu go"? Amerykanie w końcu by zdobyli Japonię. Mieli gotowe plany inwazji. Zależnie od planu i powodzenia straty po obu stronach obliczano na 700 tysięcy do ponad 3 milionów zabitych. Wobec takiej alternatywy wolę 60 tys ofiar Hiroszimy i drugie tyle Nagasaki. > Cosik nie na temat mówisz. Mówiłem o zasadności użycia broni atomowej przez > amerykanów przeciwko Japończykom. Ja tej zasadności nie widzę. Pewnie. Lepsze i zasadniejsze byłyby krwawe desanty przy któych Omaha Beach to pestka. Setki tysięcy Marines szturmujących nabrzeżne umocnienia, samobójcze łodzie tarnujące amerykańskie barki desantowe, japońskie dzieci wysadzające się w powietrze wraz z amerykańskimi czołgami, walki uliczne o każdy dom, dywanowe naloty z użyciem napalmu, dodatkowe osiem miesięcy wojny i prawdopodobnie ofiary przekraczające milion osób. Bardzo zasadne, bardzo. > Powtarzam: czy symulacje przebiegu wybuchu termonuklearnego to "Doswiadczenia > z bronia termonuklearna" (dosłowny cytat z postu meerkata), czy nie? Oczywiście, że nie. Symulacja to symulacja, a doświadczenie, to doświadczenie. Amerykanie prób jądrowych nie prowadzą i sukcesywnie zmniejszają swój potencjał atomowy. Co nie znaczy, że nie prowadzą badań w tym zakresie i że nie opracowują nowych generacji broni. Tyle, że raczej pod kątem skutecznego rozwalania podziemnych umocnień niewielkim ładunkiem jądrowym (do kilkadziesięciu kt) powodującym minimalne skażenie, a nie rozp...lania miast wielogłowicowymi rakitami o mocy liczonej w megatonach (jak rosjanie i chińczycy). Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: Nudza mnie zyjacy o wiek za pozno LEWACY! 02.07.04, 15:24 > > Broń atomowa została użyta pod koniec wojny. Umknęło? > Mylisz skutki z przyczynami. Japończycy podpisali akt kapitulacji, bo myśleli, > że amerykanie mają mnóstwo takich bomb. Słyszałeś o planie "Ketsu go"? Słyszałem różne rzeczy. Na przykład o rowie nuklearnym poprzez Polskę na wypadek zmiany zimnej wojny w gorącą. Tylko co ma to do rzeczy? Wyjaśnię. Japończycy chcieli skapitulować już od jakiegoś czasu, jednakże amerykanie przyjęli ją dopiero PO dwóch atomówkach. Dlatego moja ocena moralna tego jest taka jaka jest. [...] > w powietrze wraz z amerykańskimi czołgami, walki uliczne o każdy dom, dywanowe > naloty z użyciem napalmu, dodatkowe osiem miesięcy wojny i prawdopodobnie > ofiary przekraczające milion osób. Bardzo zasadne, bardzo. Skąd wziąłeś te liczby? Z ciekawości się pytam. > > Powtarzam: czy symulacje przebiegu wybuchu termonuklearnego to "Doswiadcze > > nia z bronia termonuklearna" (dosłowny cytat z postu meerkata), czy nie? > Oczywiście, że nie. Symulacja to symulacja, a doświadczenie, to doświadczenie. Masz jakąś dziwną definicję słowa "doświadczenie". Symulacja dla mnie może mieścić się w zakresie doświadczeń. Innymi słowy, amerykanie nie przeprowadzają testów z broną jądrową nie z dobrego serduszka, tylko dlatego, że uważają symulacje za dostatecznie wiarygodne, jeśli chodzi o przebieg, skutki i efekty eksplozji. > Amerykanie prób jądrowych nie prowadzą Prowadzą. Są to symulacje, ale prowadzą. Nie wspominając o np subkrytycznych testach jądrowych i innych rzeczach naciągających do granic możliwości moratorium na realne próby z pełną reakcją łańcuchową. Odpowiedz Link Zgłoś
meteorr Re: Nudza mnie zyjacy o wiek za pozno LEWACY! 02.07.04, 17:19 Sorki ze odpowiadam nie po kolei: > Skąd wziąłeś te liczby? Z ciekawości się pytam. Toche myslenie, to na prawde nie boli... Jak nie wiesz gdzie szukac wygooglaj sobie "Ketsu go": www.fas.org/irp/eprint/arens/chap4.htm cyt: "The sooner the Americans come, the better...One hundred million die proudly. - Japanese slogan in the summer of 1945." Moze teraz twoje zrodla? BTW Jak wygladaly skutki nalotu dywanowego na drewniane Tokio? "The dead from that one night's bombing numbered 80,000 to 100,000—more than later died in Nagasaki (70,000 to 80,000), and more than half the number who died in Hiroshima (120,000 to 150,000)." www.theatlantic.com/issues/2002/07/rauch.htm (Dla porownania Drezno: "Somewhere between 35,000 and 135,000 civilians were killed in the Feb. 13-14, 1945 attack.", www.hartford- hwp.com/archives/61/001.html ) > Słyszałem różne rzeczy. Na przykład o rowie nuklearnym poprzez Polskę > na wypade k zmiany zimnej wojny w gorącą. Dodaj jeszcze kto to planowal... Bo na moje oko pachnie to "bratnia pomoca" ZSRR. > Masz jakąś dziwną definicję słowa "doświadczenie". Symulacja dla mnie może > mieścić się w zakresie doświadczeń. A Ty wsiadziesz w samolot opracowany tylko na podstawie "symulacji" a nie sprawdzony doswiadczalnie przez oblatywacza? > Prowadzą. Są to symulacje, ale prowadzą. Nie wspominając o np subkrytycznych > testach jądrowych i innych rzeczach naciągających do granic możliwości > moratorium na realne próby z pełną reakcją łańcuchową. Tak... nie wspominajac o testach TR-3 itd. itp. Poza tym jest duza roznica w posiadaniu BMR przez panstwo demokratyczne, z demokratyczna wladza sprawowana nad wojskiem, a posiadaniu BMR przez jakiegos despotycznego kacyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Nudza mnie zyjacy o wiek za pozno LEWACY! IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 02.07.04, 22:30 Piszesz o Rosji Sowieckiej w czasach Stalina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Nie nudzi cię proamerykańska propaganda? IP: *.nll.se 02.07.04, 12:40 Glupi jestes! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claymore Żałosna demagogia IP: *.netten.pl 02.07.04, 13:45 To, że sowiecka propaganda czasem (żadko) potrafiła udawać sensowną argumentację, nie jest jeszcze wielkim argumentem przeciwko innym wypowiedziom, które tobie to przypominają. Czytalem kiedyś Mein Kampf (jako lekture na studiacy) i naprawde nie każde słowo w tej książce jest durne czy bezsensownie krwiożercze. Napisać parę sensownych rzeczy potrafi niemal każdy - komuch, Hitler, Kwaśniewski, Geremek... i nie jest to argument przeciwko sensownym rzeczom. Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: Żałosna demagogia 02.07.04, 14:00 Nie musisz mi mówić, że wszystkie poglądy, które nie wielbią aktualnego Wielkiego Brata, zaliczasz do sowieckich. Zapewnie jesteś przyzwyczajony z czasów, kiedy to oskarżano o amerykanizm i imperializm, kiedy ktoś wyrażał poglądy nie pasujące ówczesnemu Wielkiemu Bratu. Przestawić się jest łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
meteorr Re: Żałosna demagogia 02.07.04, 17:27 A wszystkie poglady ktorepotepiaja Ameryke sa niby ok? Nawet jak sa durne? Twoj poprzednik zauwazyl po prostu podobienstwo stylu i tresci do propagandy sowieckiej. Mozna mowic ze Amerykanie sa "be" bo np. wprowadzili paszporty z odciskami palcow. Ale podwazanie faktow historycznych za pomoca belkotliwego gledzenia (niepopartego weryfikowalnymi faktami) to bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geolog Re: GEOLOG PIER..LI JAK POPARZONY SARINEM! IP: *.pwn.com.pl 02.07.04, 12:01 "A świstak siedzi i płacze bo mu ktoś sreberka zajumał" - doświadczenia z bronią atomową wstrzymane 25 lat temu HAA HAA. Mało wiesz i dlatego musisz posługiwać się łaciną "pospolitą" - za Busha odmrozili program nuklearny w USA. Broń biologiczna zniszczona w XX wieku być może pod takich pacanów jak ty - a możliwości tworzenia. Irak był zagrożeniem bo mógł wyprodukować - USA jest tak zacofane, że niestety nie ma zdolności produkcji takiej broni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat GEOLOG! ZAJMIJ SIE LEPIEJ PLEISTOCENEM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 12:13 bo to z owej epoki rodem jest twoja mentalnosc. Nie pier..lol, tylko podaj mi JEDEN przyklad amerykanskiej probnej eksplozji nuklearnej(w powietrzu w wodzie czy pod ziemia) w ostatnim CWIERCWIECZU! Wymien choc jeden rodza broni biologicznej znajdujacej sie w arsenale Pentagonu! A wreszcie, zalosny bucu, czy wiesz ze w USA nie istnieja nawet zadne wojska CHEMICZNE? A moze ty je wkryjesz, podobnie, jak inna nie nuklearna BMR? Jakby co, daj znac! )) Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: GEOLOG! ZAJMIJ SIE LEPIEJ PLEISTOCENEM! 02.07.04, 12:24 > Nie pier..lol, tylko podaj mi JEDEN przyklad amerykanskiej probnej eksplozji > nuklearnej(w powietrzu w wodzie czy pod ziemia) w ostatnim CWIERCWIECZU! To dla ciebie symulacje eksplozji jądrowej to NIE są doświadczenia z bronią nuklearną? A może będziesz twierdził, że bomby (o coraz większym tonażu) skonstruowane później, niż 25 lat temu to były budowane na chybił trafił i zgaduj zgadula, a nuż wybuchnie, jak w końcu naprawdę się ich użyje? Nie wiem jak to ty nazywasz. Ja to nazywam manipulacją i kłamstwem, czyli propagandą w najczystszej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: GEOLOG! ZAJMIJ SIE LEPIEJ PLEISTOCENEM! IP: *.nll.se 02.07.04, 12:56 Matolku madcio! Bomby o "coraz wiekszym tonazu", to produkt twoich pracodawcow z CCCP. "Wiekszy tonaz" bomb, mial kompensowac ich mniejsza celnosc! P.S Podobaja mi sie twoje wyrazenia: "na chybil trafil" i "zgaduj zgadula"! Maja one swoj ciezar gatunkowy, i jakby podkreslaja znaczenie twojego postu! Ja znam jeszce kilka wyrazen z tego gatunku. Moge ci je podac - mozesz je potem uzyc do nastepnych twoich postow! Oto one: "bujaj sie Fela, bo jutro niedziela"( czesto uzywa sie tylko pierwszej czesci), "wisi wisielec, kreci krecielec", "piszcziot, a leziot", "ciasteczka z wiadereczka" i "kopsnij fajke". Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: GEOLOG! ZAJMIJ SIE LEPIEJ PLEISTOCENEM! 02.07.04, 13:13 Miałem nie odpowiadać, ale co tam, nudzi mi się. > Matolku madcio! Bomby o "coraz wiekszym tonazu", to produkt twoich pracodawcow > z CCCP. "Wiekszy tonaz" bomb, mial kompensowac ich mniejsza celnosc! Możesz podać statystyczny rozkład posiadanego arsenału (np. x1 bomb o mocy y1, x2 bomb o mocy y2) dla obydwóch państw (USA i ZSRR) na dzień dzisiejszy? > P.S Podobaja mi sie twoje wyrazenia: "na chybil trafil" i "zgaduj zgadula"! > Maja one swoj ciezar gatunkowy, i jakby podkreslaja znaczenie twojego postu! Podaj proszę, w jaki sposób są projektowane, tworzone i produkowane nowe bomby bez przeprowadzania próbnych wybuchów jądrowych powietrznych, podwodnych czy podziemnych. Zdaje się, ze dla meerkata przeprowadzanie tych testów ma znaczenie kluczowe dla wyrażenia "doświadczenia z bronią nuklearną". Jesli zaś nie masz nic do powiedzenia, to nie klikaj na "odpowiedz". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: GEOLOG! ZAJMIJ SIE LEPIEJ PLEISTOCENEM! IP: *.nll.se 02.07.04, 13:27 Nie wypowiadaj sie za meerkata, bo nie mozesz wiedziec co on mial na mysli! Reszta twojego postu jest w zwiazku z tym, bez znaczenia. Zamiast sie wiec do niej ustosunkowywac, podam ci jeszcze dwa powiedzenia do wykorzystania: "baju baju, bedziesz w raju" i "zgaduj zgadula". Niezle co? Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: GEOLOG! ZAJMIJ SIE LEPIEJ PLEISTOCENEM! 02.07.04, 13:59 > Nie wypowiadaj sie za meerkata, bo nie mozesz wiedziec co on mial na mysli! Za to wiem, co napisał. I tylko to mnie obchodzi. Niech się tłuamczy albo przyzna, że pieprznął głupotę. > Reszta twojego postu jest w zwiazku z tym, bez znaczenia. Nie podałeś statystyk ani spsoobu projektowania i utrzymania broni termojądrowej w jej dobrym stanie. Proponuję ci zamilczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . MEERKAT KLAMIESZ JAK ZWYKLE IP: *.arcor-ip.net 02.07.04, 13:29 Gość portalu: meerkat napisał(a): > Zamiast szerzyc antyamerykanska DEZinformacje zapoznaj sie z ogolnie znanymi > faktami. > > Stany zjednoczone zniszczyly CALY swoj arsenal broni biologicznej jeszcze w XX > wieku!!! Ich bron chemiczna jest obecnie niszczona w specjalnych incyneratorach > . > Doswiadczenia z bronia termonuklearna zostaly w Ameryce wstrzymane CWIERC WIEKU > > TEMU!!!! A ty pier..lisz i pier..lisz jak "Krasnaja Zwiezda"! Nawyk? (( Od 1997 roku konstruowane sa specjalne bomby zdolne przenosic baterie waglika. Prace nad genetyczna modyfikacja takich bakterii w celu uodpornienia ich na szczepienia ochronne. 21 czerwca 2001 USA odmowily podpisania protokolu w sprawie broni biologicznych, ktory opracowywano przez 6 lat - warunki ograniczaly zbytnio powyzsze prace. Marynarka wojenna USA prowadzi program badawczy nad "Non-Lethal Weapons" ktorego celem jest produkcja broni biologicznych niszczacych i paralizujacych przeciwnika, niszczacych infrastrukture, produkcje zywnoci, uprawy rolne. Amerykanie wznowili prace laboratorium badajacego militarna przydatnosc choroby owiec i bydla domowego tzw. "kulawki". W nowootwartym "National Biodefense Analysis and Countermeasures Center" (NBACC) prowadzone sa prace nad gentechnicznie zmienionymi infekcjami, odpornoscia srodowiskowa infektow, mozliwosciami ich rozprzestrzeniania w aerozolach i innych nosnikach. i tak dalej. ALE TAKI ZMUTOWANY HAMBURGERAMI DUPEK JAK TY WIEDZIEC O TYM NIE CHCE, NO NIE? Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: MEERKAT KLAMIESZ JAK ZWYKLE 02.07.04, 14:00 Linki proszę. Oczywiście, z obiektywnych źródeł - ja takie preferuję, w przeciwieństwie do niektórych tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Meerkat wie co mowi, <gosc> mowi co wie. :-((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 21:49 Drogi <gosciu> . Juz cie raz prosilem zebys nie cytowal tu (prawie doslownie) falszywek rozsylanych do gazet przez znany ci wydzial X FSB (dawniej KGB). Sily Zbrojne USA NIE maja na wyposazeniu ZADNEJ broni chemicznej i biologicznej. Wierutnym klamstwem jest rowniez to, ze w USA prowadzi sie jakiekolwiek prace nad produkcja nowej broni nuklearnej. Gdyby antyamerykanskie debile znaly cokolwiek fakty, to wiedzialyby, ze komputerowe symulacje o ktorych pisza, prowadzone sa tylko w jednym miejscu: w Lawrence Livermore Laboratory, w ramach programu ASCII, i maja one tylko jeden cel: symulacje zachowania glowic jadrowych skladowanych od dziesiatkow lat w amerykanskich arsenalach. W gre wchodzi nie tylko ich potencjalna skutecznosc, ale i bezpieczenstwo. Poniewaz Stany Zjednoczone sa sygnatariuszem traktatu o zakazie prob z bronia jadrowa nie moga testowac starzejacych sie glowic w warunkach realnych. Capisci? A poza tym: kto w Pentagonie potrzebuje nowych broni nuklearnych dysponujac takimi bombami konwencjonalnymi jak MOAB-y, ktore maja porownywalna z nimi sile wybuchowa? Sapienti sat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xeno To ty kłamiesz IP: 213.134.140.* 02.07.04, 15:22 > Od 1997 roku konstruowane sa specjalne bomby zdolne przenosic baterie waglika. Bomby? Przecież nie ma specjalnych bomb do wąglika. Poza tym doktryna USA nie przewiduje użycia broni biologicznej. Tak więc takie bomby byłyby im zwyczajnie zbędne i po prostu nie mają bomb z wąglikiem w uzbrojeniu (jak zdajesz się sugerować), ani nie zamierzają mieć. Faktem jest, że mają bomby zdolne przenosić czynniki biologiczne i chemiczne. Jednak samo w sobie jest to w równym stopniu przestępstwem, co posiadanie kanistra - bo przecież można by go napełnić wąglikiem. > Prace nad genetyczna modyfikacja takich bakterii w celu uodpornienia ich na > szczepienia ochronne. Oczywiście. Przecież prowadzone są badania nad różnymi szczepami wąglika, co zaowocowało m.in. opracowaniem szczepionek. Takie badania są jak najbardziej uzasadnione, o czym świadczą przypadki wysyłania listów skażonych wąglikiem - to jest realne, a nie wymyślone zagrożenie i konieczne jest opracowanie ochrony przed nim. > 21 czerwca 2001 USA odmowily podpisania protokolu w sprawie broni > biologicznych, ktory opracowywano przez 6 lat - warunki ograniczaly zbytnio > powyzsze prace. USA będąc suwerennym państwem ma prawo podpisywać takie protokołu i umowy, które uzna za zgodne ze swoim interesem. Czas przygotowywania tegoż protokołu nie ma nic do rzeczy. > Marynarka wojenna USA prowadzi program badawczy nad "Non-Lethal Weapons" > ktorego celem jest produkcja broni biologicznych niszczacych i paralizujacych > przeciwnika, niszczacych infrastrukture, produkcje zywnoci, uprawy rolne. Po pierwsze nie tylko Marynarka. Po drugie - to są non-lethal. One nie zabijają ludzi. Chodzi o zmodyfikowanie bakterii tak, aby zjadała antyradarową farbę z samolotów wroga. Trudno to nazwać bronią masowego rażenia. > Amerykanie wznowili prace laboratorium badajacego militarna przydatnosc > choroby owiec i bydla domowego tzw. "kulawki". Taak? To ciekawe. A skąd wiesz? > W nowootwartym "National Biodefense Analysis and Countermeasures Center" > (NBACC) prowadzone sa prace nad gentechnicznie zmienionymi infekcjami, > odpornoscia srodowiskowa infektow, mozliwosciami ich rozprzestrzeniania > w aerozolach i innych nosnikach. Może się czepiam, ale co to infekty i na czym polega gentechniczność? Może spróbuj po polsku? Natomiast same badania nad bronią biologiczną jako taką są i były prowadzone. Również w Polsce (laboratorium w Puławach). Inaczej trudno byłoby opracować szczepionki i środki przeciwdziałania. Rzecz w tym, co się chce zrobić później z tymi wirusami. Bo zapewniam cię, że w USA nikt nie chce rozpylić wąglika nad wioską w Missouri. Saddam u siebie się nie wachał z sarinem. Różnieca nie w środkach, ale w woli ich użycia i zabezpieczeniach przeciwko nadużyciom. ALE TAKI ZAŚLEPIONY AMERYKOFOBIĄ MUTANT NIE MUSI MYŚLEĆ, BO MA GOTOWE HASŁA DO POWTARZANIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutek Re: To ty kłamiesz IP: 63.148.113.* 02.07.04, 18:34 Bomby? Przecież nie ma specjalnych bomb do wąglika. Poza tym doktryna USA nie przewiduje użycia broni biologicznej. Tak więc takie bomby byłyby im zwyczajnie zbędne i po prostu nie mają bomb z wąglikiem w uzbrojeniu (jak zdajesz się sugerować), ani nie zamierzają mieć. Nie przewiduje? A skad ty to wiesz? W wypadku konfliktu nie ma sentymentow - robi sie wszystko by wygrac. To jedno zdaje swiadczy o twojej fanatycznej glupocie i nie warto z toba polemizowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam ... niszcza i niszcza i zniszczyc nie moga ... IP: *.ext.eurgw.xerox.com 02.07.04, 13:59 ... duzo tego naprodukowali ! Wszyscy troche racji maja. Husajn tez tak niszczyl i niszczyl i ... wyglada na to ze wyprzedzil USA i praktycznie zniszczyl wszystko ! Jeszcze sie nikt nie wzial za ex-CCCP. Tez nie wiadomo ile i gdzie to mieli, czy raczej wciaz maja. Pewnie gdzies poupychane po ex-kolchozach bo buraki na tym lepiej rosna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geolog Re: GEOLOG PIER..LI JAK POPARZONY SARINEM! IP: *.pwn.com.pl 02.07.04, 14:36 UWAGA NOWY WĄTEK - od kogo kupili i gdzie są więc te magazyny "Szef WSI ujawnia kulisy zdobycia broni chemicznej Na początku czerwca otrzymaliśmy informację o możliwości zakupu głowic, dokonaliśmy zakupu i poddaliśmy je badaniom - powiedział gen. Marek Dukaczewski, szef WSI. 23 czerwca przejęliśmy 17 głowic i pociski moździeżowe z cieczą - poinformował Dukaczewski. Po badaniach okazało się, że głowice zawierają m. in. cyklosarin. Według Dukaczewskiego terroryści poszukiwali podobnych głowic, które mieli użyć w atakach na wojska koalicji w Iraku." Coraz ciekawiej dajemy się wrobić w rozgrywki polityczne. Jeśli znaleźli by arsenał to co innego, a oni po prostu to kupili jakie jest źródło tej broni magazyny USA z napisami po arabsku???? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Pytania do Meerkata 02.07.04, 15:07 1. Jak myślisz jaki kraj na świecie ma jeszcze zarazki dżumy w swych "magazynach" i po co mu one? Odpowiedź: USA 2. Jak myślisz kto wyprodukował ten gaz w znalezionych pociskach? Odpowiedź: USA dostarczało Irakowi BMR do walki z Iranem 3. Co to jest broń BIOLOGICZNA? Odpowiedź: To zarazki różnych chorób takich jak np. dżuma - patrz punkt 1. Jeszcze coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xeno Sam sobie odpowiadasz i do tego błednie :P IP: 213.134.140.* 02.07.04, 15:42 > 1. Jak myślisz jaki kraj na świecie ma jeszcze zarazki dżumy w > swych "magazynach" i po co mu one? > Odpowiedź: > USA Częściowo prawda. Bo nie tylko USA. Wiele cywilizowanych krajów przechowuje szczepy różnych bakterii i wirusów. Kto wie, kiedy będą mogły się przydać. Np. do produkcji szczepionek albo leków. > 2. Jak myślisz kto wyprodukował ten gaz w znalezionych pociskach? > Odpowiedź: > USA dostarczało Irakowi BMR do walki z Iranem Niemcy? Nie wiem, ale to jest najprawdopodobniejsza odpowiedź. Ewentualnie Francja. Akurat USA wśród swego wsparcia dla Iraku nie umieściły dostaw BMR. Czyli zła odpowiedź. > 3. Co to jest broń BIOLOGICZNA? > Odpowiedź: > To zarazki różnych chorób takich jak np. dżuma - patrz punkt 1. Znowu błąd. Dżuma jako broń biologiczna? A jak niby miałaby zarażać ludzi? Wyhodowali by duuużo pcheł i zrzucali je na miniaturowych spadochronach? Broń biologiczna to czynniki biologiczne (bakterie, wirusy, riketsje lub toksyny) przystosowane do wykorzystania jako broń. Czyli umieszczone w odpowiednim pojemniku i mające formę pozwalającą efektywnie razić nieprzyjaciela. W praktyce jest to np. bomba lotnicza wypełniona przetrwalnikami bakterii w formie przetrwalnikowej, skonstruowana tak, aby rozpulała swoją zawartość na dużym obszarze. Skuteczna broń biologiczna charakteryzuje się dużą zjadliwością, łatwością przenoszenia, stosunkowo długim czasem inkubacji. Ze względu na brak możliwości kontrolowania skutków użycia broni biologicznej oraz możliwość zagrożenia dla własnych sił, w większości cywilizowanych krajów została ona wycofana z uzbrojenia i nie przewiduje się jej wykorzystania w działaniach wojennych. USA oficjalnie zamknęły swoje programy rozwoju broni biologicznej w 1969 roku. CIA potajemnie kontynuowała badania na małą skalę jeszcze do 1975 roku. Obecnie USA prowadzą badania nad bronią biologiczną tylko dla celów naukowych - opracowywania szczepionek itp. Badania te podlegają ścisłej kontroli Rządu Federalnego, choć ich szczegóły są z oczywistych powodów utajnione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutek Re: Sam sobie odpowiadasz i do tego błednie :P IP: 63.148.113.* 02.07.04, 20:14 Z jakich powodow utajnione?! Jak mozna byc tak glupim by twierdzic ze cos co sie tyczy obronnosci jest lub nie jest rozwijane? Kto sie do tego przyzna? Chlopie, zastanow sie co piszesz, a jesli jestes pewny tego co mowisz to podaj zrodlo. Inaczej sie osmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat XENO MA RACJE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 22:00 Nie chcialem jatrzyc, ale jego przypuszczenie jest sluszne. SKLADNIKOW gazow bojowych ( w tym paralizujacych) dostarczyly Saddamowi firmy NIEMIECKIE (rzekomo bez wiedzy rzadu w Bonn). Skladniki te byly nastepnie ostroznie mieszane juz w Iraku przez domoroslych specjalistow. Sorry! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Sam sobie odpowiadasz i do tego błednie :P 04.07.04, 11:50 Gość portalu: xeno napisał(a): > Częściowo prawda. Bo nie tylko USA. Wiele cywilizowanych krajów przechowuje > szczepy różnych bakterii i wirusów. Kto wie, kiedy będą mogły się przydać. Np. > do produkcji szczepionek albo leków. Dżumę ma tylko USA i Rosja. > > Niemcy? Nie wiem, ale to jest najprawdopodobniejsza odpowiedź. Ewentualnie > Francja. Akurat USA wśród swego wsparcia dla Iraku nie umieściły dostaw BMR. > Czyli zła odpowiedź. Dobra. USA dostarczało Irakowi gazy i technologię ich produkcji. Francja też ale w ogranicznym zakresie, bo Francuzi dostarczali głównie broń konwencjonalną. > > Znowu błąd. Dżuma jako broń biologiczna? A jak niby miałaby zarażać ludzi? > Wyhodowali by duuużo pcheł i zrzucali je na miniaturowych spadochronach? Tak - pchłami. Japończycy tak robili w Chinach w latach 30. > > Broń biologiczna to czynniki biologiczne (bakterie, wirusy, riketsje lub > toksyny) przystosowane do wykorzystania jako broń. Czyli umieszczone w > odpowiednim pojemniku i mające formę pozwalającą efektywnie razić > nieprzyjaciela. W praktyce jest to np. bomba lotnicza wypełniona > przetrwalnikami bakterii w formie przetrwalnikowej, skonstruowana tak, aby > rozpulała swoją zawartość na dużym obszarze. Skuteczna broń biologiczna > charakteryzuje się dużą zjadliwością, łatwością przenoszenia, stosunkowo długim > > czasem inkubacji. > > Ze względu na brak możliwości kontrolowania skutków użycia broni biologicznej > oraz możliwość zagrożenia dla własnych sił, w większości cywilizowanych krajów > została ona wycofana z uzbrojenia i nie przewiduje się jej wykorzystania w > działaniach wojennych. > > USA oficjalnie zamknęły swoje programy rozwoju broni biologicznej w 1969 roku. > CIA potajemnie kontynuowała badania na małą skalę jeszcze do 1975 roku. Obecnie > > USA prowadzą badania nad bronią biologiczną tylko dla celów naukowych - > opracowywania szczepionek itp. Badania te podlegają ścisłej kontroli Rządu > Federalnego, choć ich szczegóły są z oczywistych powodów utajnione. Jasne. Produkują BMR dla zdrowia ludzkości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Odpowiedz Meerkata dla Ojca Zadzumionych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 21:57 MALY eksmoterze (nie <Wielki Czarodzieju>!) Czyja bron znajdujemy niemal co tydzien w Iraku wiadomo. Mirage'y i Rolandow-3 np. nigdy w USA nie produkowano, podobnie jak sowieckich czolgow, noktowizorow i zagluszarek GPS. A jaki kraj ma ogromne zapasy broni biologicznej, przechowywanej w tak nieodpowiedzialny sposob, ze prowadzi to do katastrof i tragedii? Proste: ROSJA, bo jedna z takich tragedii (omylkowe rozpylenie waglika) wydarzyla sie w SWIEDRLOWSKU, nie w Peorii! )) Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Odpowiedz Meerkata dla Ojca Zadzumionych 04.07.04, 11:52 Gość portalu: meerkat napisał(a): > MALY eksmoterze (nie <Wielki Czarodzieju>!) > > Czyja bron znajdujemy niemal co tydzien w Iraku wiadomo. Mirage'y i Rolandow-3 Owszem Francja dostarczała broń KONWENCJONALNĄ (z zasady) > np. nigdy w USA nie produkowano, podobnie jak sowieckich czolgow, noktowizorow > > i zagluszarek GPS. To już ruskie. > > A jaki kraj ma ogromne zapasy broni biologicznej, przechowywanej w tak > nieodpowiedzialny sposob, ze prowadzi to do katastrof i tragedii? > > Proste: ROSJA, bo jedna z takich tragedii (omylkowe rozpylenie waglika) > wydarzyla sie w SWIEDRLOWSKU, nie w Peorii! )) Jak mniemam USA nie ma takich zasobów wcale a wcale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzein Krasnyj meerket, czy tuba propagandy komunistyczne IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 04.07.04, 20:53 Gość portalu: meerkat napisał(a): > Zamiast szerzyc antyamerykanska DEZinformacje zapoznaj sie z ogolnie znanymi > faktami. > > Stany zjednoczone zniszczyly CALY swoj arsenal broni biologicznej jeszcze w XX > wieku!!! Ich bron chemiczna jest obecnie niszczona w specjalnych incyneratorach > . > Doswiadczenia z bronia termonuklearna zostaly w Ameryce wstrzymane CWIERC WIEKU > > TEMU!!!! A ty pier..lisz i pier..lisz jak "Krasnaja Zwiezda"! Nawyk? (( Widzisz meerket, to co tu podajesz poprostu sie kupy nie trzyma, zrodla informacyjne z jakich kozystasz, przeznaczone so do propagandy mydlenia oczu i umyslu takim DUPKOM jakty. Wyzywasz ludzi od lewakow, to ty jestes pierwszym lewakiem, poprostu nie zauwazasz, ze twoj idol Busz i cala ta zydowska spolka, najchetniej kooperoje z lewactwem. Jesli tego nie zauwazasz, to przeczytaj liste polskich politykow, a tam jest napisane co to za ludzie. Przy prawicowym Rzadzie RP, wszelka swolec typu Busz i cala zydo komuna made in USA, beda krytycznie ustosunkowywac sie do kazdego posuniecia politycznego. Twoi pupile szukaja takich przyglupow jak ty, oraz takich politykierow jak, Kwasniewski, Miller,Cimoszewicz, Geremek, Balcerewicz itd. Wiec zamiast macic wode tego forum, zacznij analizowac bardziej obiektywnie, wszystkiego co cie dookola otacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: "Zagroziłoby USA" ? ? ? IP: *.nll.se 02.07.04, 12:11 Ten post potwierdza to co stwierdzilem juz wczesniej, tym razem juz poza wszelka watpliwaoscia - jestes glupi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do geologa Re: "Zagroziłoby USA" ? ? ? IP: 62.111.199.* / *.crowley.pl 02.07.04, 12:45 jesteś chyba "absolwentem" uniwerku im Lumumby w Moskwie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claymore No to atakuj! :-) IP: *.netten.pl 02.07.04, 13:38 Zdajesz sobie sprawę z tego, jakie infantylne brednie wygłaszasz? Ty i podobni lewacy? Zaatakuj jakiegoś dresiarza, bohaterze, po co bełkoczesz bez sensu o atakowaniu najsilniejszego państwa świata? Mimo głupoty w swojej armii - równouprawnienie itd. - wystarczyłby jeden amerykański dzieciak, żeby Cię wyprawić do twego lewicowego raju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: "Zagroziłoby USA" ? ? ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 11:52 aha... fajnie.. w takim razie czemu nikt nic nie robi z izraelem? albo jesli robi to sie go terorysta nazywa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claymore A co mnie obchodzi Izrael? IP: *.netten.pl 02.07.04, 14:05 Mało w nim widzę zagrożenia (jeśli już, to raczej w różnych Michnikach, Geremkach, Rywinach, Kwaśniewskich, Trockich, Mincach i Bermanach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: "Zagroziłoby USA" ? ? ? IP: *.arcor-ip.net 02.07.04, 13:13 Gość portalu: claymore napisał(a): > A co to miałaby być za różnica, czy jest ich 16 czy 1600000? Jeśli ktoś sobie > nie życzy mieć do czynienia z czymś takim, to temu zapobiega. (Jeśli ma tzw. > jaja, w odróżnieniu od różnych Chiraców i innych różowych zgniłków.) Nie poruszalbym jako buszmen tematu jajek, Chirac ma ich wstarczajaco, zeby powiedziec co mysli, nie tylko dupowatym "polaczkom" z ex-PZPRu ale i ich Wielkiemu Wodzowi Bushowi. Gorzej z jajami u Busha, jak grzmotnelo w WTC to sie chyba zesral, bo wpierw zniknal w schronach na wiele godzin i olal wlasny narod, a potem szybko wypowiedzial "wojne krzyzowa" islamowi, zeby prawnie usankcjonowac swe tchorzliwe znikniecie. Skutki jego tchorzostwa mamy do dzis, wojny odwolac juz nie mogl. No a o jajach magistrow i ex-lektorow KC PZPR to nawet nie warto mowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claymore Nie znoszę komucha, więc o czym pie?dolisz? IP: *.netten.pl 02.07.04, 14:02 Całe życie tępiłem komucha (z pewnym sukcesem), także tego dzisiejszego staram się w miarę skromnych możliwości zniszczyć... Co ma moja względna proamerykańskość, i absolutna wrogość do islamskiego terroryzmu i jego pomocników, do sympatii dla komucha? Komucha należy oczywiście wytępić, ale terrorystów jeszcze pilniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triarius Chirac to bufon, idiota i sqrwiel IP: *.netten.pl 02.07.04, 14:09 Podtrzymuje tradycję francuskiej polityki co najmniej od II Wojny Światowej: teatralne pozerstwo, retoryka... Jasne że de Gaulle był tysiace razy wybitniejszy od tego błazna, ale reprezentował i poniekąd stworzył, ten przepiękny styl. De Gaulle był poniekąd biedny, cóż... Tak się kończą próby robienia Mocarstwa z kraju, który regularnie bierze w dupę w każdej wojnie od niemal 200 lat i tak samo długo się nie mnoży. Ale Chirac to po prostu dureń i błazen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Re: "Zagroziłoby USA" ? ? ? IP: 198.155.189.* 02.07.04, 15:03 Pełne poparcie Claymore! Jeżeli dla kolegi postującego wcześniej to żadna różnica 0 czy 17 to niech tylko pomyśli że to mogło trafic na któregokolwiek z jego krewnych... Wtedy zmieniłby zdanie w jednej chwili.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbychu Re: "Zagroziłoby USA" ? ? ? IP: *.icpnet.pl 02.07.04, 15:22 W pełni podzielam Twoją opinię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa ALEŻ SKĄD SARIN W METRZE DZIAŁA WZMACNIAJĄCO. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 05:56 Lewacy wszystkich krajów łączcie się w nienawiści do USA, które was próbuje bronić przed islamskim zagrożeniem dla całego świata. Rozum wam odebrało. Zobaczcie co się dzieje w Darfour w Sudanie, gdzie arabska muzułmańska "milicja" wygnała z domów milion Afrykanów i trzyma ich w obozie koncentracyjnym umierających z głodu. Mało wam jeszcze WTC, i innych rzeźi na tle nienawiści do was właśnie, pożal się Boże "obrońców pokoju i powszechnej sprawiedliwości" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 10:44 Wiem, ze pacyfistow poza wlasnym nosem i zadyma nic nie interesuje, ale od takich bomb zginely setki tysiecy ludzi zagazowanych przez saddama, a wy jeszcze marudzicie, ze zostalo to przerwane?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskar Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna IP: 195.117.188.* 02.07.04, 14:04 Broń chemiczna użyta przez Saddama przeciwko Kurdom pochodziła najprawdopodobniej z USA lub została wyprodukowana przy pomocy USA,przeciwko ówczesnemu największemu "terroryście świata" Iranowi.Niestety polityka USA nie jest po prostu wredna , ona jest głupia i wredna."Tylko głupiec karmi tygrysa mając nadzieję,że pożre on tylko sąsiada".USA zbroiło najpierw cacy Talibów w Afganistanie by dokopali "ruskim".Jak zaczęli kopać tą bronią amerykańskich gównojadów stali się terrorystami. Wcześniej dostarczano broń cacy Saddamowi,żeby wykończył największego wroga Ameryki Iran Ajatollachów.Jak przestał słuchać swoich amerykańskich dostawców broni stał się największym zagrożeniem dla światowego pokoju.Mógłbym wymienić jeszcze co najmniej kilka takich przykladów z Ameryki Pd. i Azji,tylko po co?Najwyraźniej jedzenie hamburgerów i genetycznie modyfikowanej żywności,poza przemianą tkanki mięśniowej w łojową,zamienia również komórki mózgowe w komórki kałowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna IP: *.wejherowo.sdi.tpnet.pl 02.07.04, 19:52 Kolego pie....z bzdury podstawowych faktow nie znasz, zastanow sie troszke, poczytaj (wiem to trudne) Owszem USA popieraly irak podczas konfliktu z iranem, ale nie dostarczaly mu uzbrojenia, w przeciwienstwie do francuzow, ktorzy zbroili na potege iran i co smieszniejsze irak, w silach powietrznych iranu do tej pory lataja francuzkie mirage i amerykanskie tomcaty F14, jakos nie widac sladow amerykanskiego uzbrojenia w silach irackich, ale francuzkie i owszem, slynne rolandy chociazby.W przypadku Talibow masz racje amerykancy ich uzbroili podczas konfliktu w afganistanie, ale to niczego nie zmienia, bo sowieci zbroja wszystkich na okolo, wiec moze troche wiecej barw , a nie tylko czarne i biale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna IP: *.icpnet.pl 02.07.04, 10:46 Twoja znajomość chemii widzę że ogranicza się do soli i pieprzu, więc na tym powinieneś poprzestać. Zresztą co Twoim zdaniem znaczą dzisiątki tysięcy ofiar, to tylko w Twoim mniemaniu suche cyfry. Osiołka każdy wieśniak znajdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mangod Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 02.07.04, 10:50 Tak czy siak znajdą więcej to tylko kwestia czasu a raczej wyborów prezydenckich w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomlee Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna IP: *.pcmedia.com.pl 02.07.04, 10:50 Kiedys czytalem o analizie ze gaz z jednego tylko pocisku (niw wiem czy takiego typu) wprowadzony w wentylacie w jakims biurowcu wykonczylby okolo 500-1000 osob. Z 16 ludzie wysadzajacy sie w autobusach potrafili by zrobic USA nowy 11.IX. Gaz nieskuteczny jest na otwartym polu, ale silnie skuteczny w zamknietej przestrzeni. Inna sprawa- wiesz co to relatywizm sil? Podam ci przyklad- kilkoma dzialami przeciwpancernym nie zdabedziesz miasta, ale te same dziala dobrze umiejscowione w obronie miasta moze blokowac natarcie nawet tygodniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geolog Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna IP: *.pwn.com.pl 02.07.04, 12:33 Sensowne. Wojna była bo Irak stwarzał zagrożenie dla sąsiadów i USA. Czyli Saddam musiałby spakować tą broń i pojechać do USA i zagazować biurowiec - mało realne (chociaż możliwe). W stosunku do sąsiadów jednak było by nieskuteczne walczyli by w polu. Co do tej broni "relatywizm sił" sie nie sprawdza 16 pociskami mozdzieżowymi nie zatrzymasz armii nawet 1 dzień (tym bardziej, że przewaga technologiczna była po stronie USA). Poza tym co jest wart pocisk po 24 latach od wyprodukowania - nie pokazali jak one wyglądały i czy były przygotowane do uzycia. Ale całemu twojemu rozumowaniu przyznaję część racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna IP: *.nll.se 02.07.04, 13:03 Pocisk jest wart prawie tyle ile zawarty w nim gaz bojowy! Gaz bojowy zas "jest wart" przez lat kilkaset, i zawsze jest gotowy do uzycia, nawet jezeli jest przechowywany w zardzewialej (nie mylic z przerdzewiala) beczce! Podoba mi sie zdanie to o zatrzymaniu armii przez 1 dzien. Przyznaj, ze pochodzi z wykladu PO z lat piecdziesiatych, szescdziesiatych lub siedemdziesiatych. Wtedy znaczenie mialy armie, a nie pojedynczy, i nie daj Boze cywilni, ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claymore Zgoda, wiem choćby dlatego, że właśnie tłumaczę IP: *.netten.pl 02.07.04, 14:16 ... ebooka na temat indywidualnej ochrony przed bronią chemiczną i biologiczną. Amerykańskiego zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol no to busz ma przechlapane wybory IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.07.04, 10:52 mogli choć amerykanie podrzucić jakieś świństwo ze swoich aresenałów na pustyni. Grubymi nićmi ale by było uszyte. A tak jeden wielki wygłup, trupy cywilów, wkurwiony na maxa i jednoczący się świat arabski. Jednoczący się przeciw cywilizacji euro-amerykańskiej. A chodzi przecież o ropę i zyski z niej dla mafii która steruje kukiełką busza. Wprowadzać demokrację Arabom to tak jakby w Polsce prohibicję i obowiązkową spowiedź co tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomlee Re: no to busz ma przechlapane wybory IP: *.pcmedia.com.pl 02.07.04, 11:41 W feudalnej Japoni sie udalo... w podobnym tonie sie ludzie wtedy wypowiadali. McDonald/MTV/CocaCola niejeden narod przekonaly. Irak nie bedzie wyjatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: no to busz ma przechlapane wybory IP: *.nll.se 02.07.04, 12:13 Robolu, pozostan prosze, przy tym, co rozumiesz najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskar Re: no to busz ma przechlapane wybory IP: 195.117.188.* 02.07.04, 14:12 Andrzeju,masz absolutną rację,każdy powinien wypowiadać się jedynie co do spraw,które pojmuje.Szkoda tylko,że w tej sytuacji twoje wypowiedzi bedziemy mogli czytać jedynie w forum dotyczącym "Mody na Sukces" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triarius No to leć tam organizować Marsz Milczenia i... IP: *.netten.pl 02.07.04, 14:21 ... jeszcze Paradę Miłości na dodatek. Wtedy przestaną się jednoczyć przeciw "amerykańsko-europejskiej" cywilizacji... Tylko błagam - zabierz ze sobą na te parady Adama Michinika, jeśli już nie wszystkich różowych euro- kolaborantów!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaba Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna IP: *.comarch.pl 02.07.04, 10:59 Boenig?, a zwłaszcza 3-4! Czy też ktoś przypuszczał, że potrafią zabić ponad 5 tys ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomlee Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna IP: *.pcmedia.com.pl 02.07.04, 11:43 Taaa doookladnie- i pograzyc gospodarke swiatowa na kilka lat?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej W. O broni masowego rażenia. IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.04, 11:06 To sukces WSI, że ta broń (śladowe ilości) została odnaleziona. Saddam to zuchwały i przebiegły władca, a takim trudno udowodnić cokolwiek. Złamał rezoluzję ONZ należy się kara - ale nie śmierci. Wiedzał czym grozi brak deklaracji nt. takiego rodzaju broni i tu powinien byc koniec wszelkiej dyskusji, ponieważ zasady "gry" były ustalone dla wszystkich, ze wszystkimi i przed wszyskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reguly Re: O broni masowego rażenia. IP: *.acn.waw.pl 02.07.04, 13:05 a usa nie ma broni? jezeli sa reguly, to czemu nie dla wszystkich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JCK Re: O broni masowego rażenia. IP: *.biol.us.edu.pl 02.07.04, 13:45 To ze ja ma broń w szufladzie to nie znaczy ze osoba która wali bo mordach wszystki też ja moze miec. Niby reguły równe dla wszystkich, a jednak nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claymore Zmarnowałeś wyborną okazję żeby się zamknąć ;-) IP: *.netten.pl 02.07.04, 14:26 Podoba ci się taki europejski styl wypowiedzi? No to popieraj Chiraca i merdającą przed nim ogonkami rodzimą targowicę. Odpowiedz Link Zgłoś
meteorr Re: O broni masowego rażenia. 02.07.04, 18:14 nie chodzi o bron tylko o to kto ja kontroluje wariatowi nie dasz pozwolenia na pistolet despoty z BMR nie bedzeisz tolerowal proste, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba usa podrzuciło, polacy znaleźli i będzie tak jak k IP: 212.244.46.* 02.07.04, 11:14 kiedyś z francją POLISH JOKE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Znow polacy ? Bo nadaja sie do KAZDEJ operacji IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 02.07.04, 12:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: usa podrzuciło, polacy znaleźli i będzie tak IP: *.nll.se 02.07.04, 12:16 Kazdy twoj post to buba-joke! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claymore Nie bądz aż taki przewrażliwiony koleś! IP: *.netten.pl 02.07.04, 14:28 Każdy nowy francuski czy brukselski pedofil - a zapewniam cię, że będzie ich jeszcze sporo - to większa kompromitacja, niż tamto. Po prostu różowo- europejskie media tamto się starają wyciszać, a o tym trąbią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibibobi Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna IP: 213.77.45.* 02.07.04, 11:23 Farsa, farsa, jedszcze raz farsa ! Bush kiedy widzi, ze jego reelekcja jest powaznie zagrozona wyciaga kolejnego asa z rekawa. Najpierw oddał władzę ( w nocy żeby nikt nie widział i nie słyszał - ale oczywiscie naród iracki był z tego faktu bardzo szczęśli, ludzie ze szczęscia płakali i tłumnie wyszli na ulice ... z karabinami w reku ), później przekazał Saddama w ręce "narodu" ( a przecież Saddam był jeńcem wojennym, czyzby zatem Amerykanie nie mieli juz powodów aby go osądzić ? Pytanie - za co? a teraz sensacyjne odkrycie polskich żołnierzy ? Wybory prezydenckie w USA coraz blizej nie da się ukryc. Cały cza jednak wszyscy zapominaja , co było powodem inwazji na USA ? i czy ten powód znalazł uzasadnienie. Złapano Saddama- i co ? wojna jeszcze bardzie przybrała na sile. To winę zrzucono na Al-Kaidę ( a tak w ogóle to czy problem Ben Ladena jeszcze dla USA istnieje ? - przecież o to rozpetana została wojna w Afganistanie ), później okazało sie, ze problemem nie jest Ben Laden tylko jakis inny duchowny iracki, jak ten sie uspokoił to teraz okazuje sie, że najgroxniejszy jest terrorysta ( chyba sudański czy jemeński - nie pamietam ). A co z tymi więźniami , którzy zostali wywiezieni na Kube ? żyją jeszcze czy nie ? czy to są terrorysci czy zwykli ludzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomlee Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna IP: *.pcmedia.com.pl 02.07.04, 11:32 ?? Farse to ty siejesz. Jak dla mnie nie wazny jest powod tej wojny, ale jej wynik- Saddam zostal obalony. Ciezko ci to pewnie przyznac, ale w calej kampani wojennej z USA zginelo mniej cywili niz pod rzadami Saddama w czasie pokoju. Co do sytuacji w IRAKU to bylo raczej do przewidzenia ze przedluzajace sie uruchamianie administracji doprowadzi do "destabilizasji". Popatrz kto ginie w zamachach w IRAKU- ostatnio masowo Irakijczycy- wytlumacz mi logikie zamachowcow skoro w/g lewakow to "bojownicy o wolnosc". Ciezko przyznac ze w tym przypadku USA ma racje- to Al Kaida i terrorysci, ktorym silnie zalezy na nekaniu usa i poazaniu jak bardzo im sie nie udalo. Za wszelka cene. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claymore TERRORYŚCI IP: *.netten.pl 02.07.04, 14:30 Już wiesz? No to zajmij się teraz na odmianę czymś sensownym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna IP: *.oepd.com.pl / 83.136.227.* 02.07.04, 11:25 Zapewne USA nie ale gdyby tak jedna z nich wybuchła w twoim przedpokoju ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna IP: *.jinr.ru / *.jinr.ru 02.07.04, 11:28 O tym ze Irak mial bron chemiczna to wiedza wszyscy. Jak i o tym ze bron chemiczna Irakowi dostarczyl USA. Swego czasu dobry Saddam Hussejn wojowal ze zlymi Iranczykami. Amerykanie podrzucili Irakowi troche chemii. Widac Irak nie zuzyl wszystkiego na Irakijczykow i na Kurdow. Cos im sie w magazynach zapodzialo, albo zgubili i zapomnieli o tym. Jesliby nasi dzielni wojacy znalezli opakowania po tych chemikatach to tam by byl napis 'MADE in USA" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomlee Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna IP: *.pcmedia.com.pl 02.07.04, 11:38 Czy kazdy lewak/pacufista za swoje glowne zrodlo informacji uznaje Urban LEGEND? Bo z tamtad zdaje jest taki news ze to USA zaopatrzylo Saddama w chemie- prawda jest prawdopodobnie po srodku- USA wyslalo doradcow i swoich ekspertow od chemi jako konsultantow do Iraku. To nie to samo co dac im pociski- zreszta one sa bardziej made in USRR niz USA. Osobna sparawa to ze pociski doprzenoszenia gazu, bez gazu sa malo efektywne- pociski moga pochodzic z lat 80 ale gaz niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Antyamerykanskie robactwo(lewactwo) nie rezygnuje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 11:44 Bron cheniczna dostarczyli Saddamowi doswiadczeni w tym zakresie NIEMCY (IG Farben). A jesli wasi "dzielni wojacy" znajda w Iraku jakas nielegalna bron wprodukowana w latach 90tych (w okresie obowiazywania ONZetowskich sankcji) to beda na niej napisy "Made in France", "Made in China", a przede wszystkim: "SDIELANO B CCCP"!!! No ale przeciez swoich (komuchow i lewakow) krytykowac nie mozesz, wiec ci wybaczam! )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb [...] IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 02.07.04, 12:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: POLSKIE I USA ROBACTWO "WALCZY" o $$$$$$$$$ IP: *.nll.se 02.07.04, 12:23 A o co ty walczysz baranie? O kartofle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: POLSKIE I USA ROBACTWO "WALCZY" o $$$$$$$$$ IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 02.07.04, 12:45 Ja pracuje az +70 gdz. na tydzien i zarabiam duzo. Podobalo by sie panu Andrzejowi zarabiac miesiecznie 20.000, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: POLSKIE I USA ROBACTWO "WALCZY" o $$$$$$$$$ IP: *.nll.se 02.07.04, 13:16 Pan Andrzej, pracuje moze nie tak duzo jak pan "bbb", ale zarabia wystarczajaco, ok. 1 500 000 SEK w ciagu roku. Mimo tego, pan Andrzej nie zglupial, tak jak pan "bbb". Moze dlatego, ze pracuje mniej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triarius Jak każda utopia, twoja jest kretyńska i zboczona IP: *.netten.pl 02.07.04, 14:37 A jeśli zarabiasz w euro, to chyba jesteś jakimś obrzydliwym kastrowanym eurokratą. Tam są etaty dla utopistów, tylko nie utopiści za te wygłupy płacą, a porządni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: POLSKIE I USA ROBACTWO "WALCZY" o $$$$$$$$$ IP: *.crowley.pl 02.07.04, 14:27 Gość portalu: bbb napisał(a): > Tak ohydna > jest polityka polska. Sznowny BBB. Polska to od 1989 roku wolny i suwerenny kraj, a Polacy to wolny naród. To my decydujemy o swojej polityce , tu nad Wisłą. Nie zawsze dobrze decydujemy , czasem nawet bardzo nierozsądnie. Ale to nie Twoja sprawa tylko nasza , więc się nie wtrącaj . Pracuj w Polsce ,płać podatki w Polsce , glosuj w Polsce , to bęedziesz mial moralne prawo do oceniania naszj polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claymore Zgoda! IP: *.netten.pl 02.07.04, 14:40 (Miałbym cień wątpliwości co do sensu i wdzięku płacenia podatków na tow. Jaskiernię & Co., ale poza tym popieram. Cóż, komucha należało wyplenić, a nie robić Grube Kreski...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claymore "polak" (z małej litery), ty ty i twoja rodzina... IP: *.netten.pl 02.07.04, 14:34 ... a "polaczek" to twoja rodzina, ty i paru jeszcze różowych pacanów. Więc o co tu chodzi? Kogo obchodzą te wasze przygody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna IP: *.nll.se 02.07.04, 12:21 Ciekawe co mozna by znalezc w twojej glowie, gdyby ja przeswietlic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bann Kurza slepota...! IP: 218.80.73.* 02.07.04, 11:41 Czy pan od geologii pomyslal kiedykolwiek, ze likwidacja saddamowskiego cesarstwa byc moze uratowala setki tysiecy ludzi (wlaczajac geologiczny szlachetny tylek) od smierci? I nalezy sie cieszyc, i modlic sie, by znaleziono jak najwiecej tego swinstwa, ktore w rekach szalencow i fanatykow moglyby spowodowac katastrofe na skale dotad niespotykana. WTC 11 wrzesnia to tez juz byl czyn na skale niespotykana dotad... I mam nadzieje, ze to swinstwo nie znajdzie sie ktoregos dnia w poblizu Polski! Megalomanski szaleniec Saddam nie liczyl sie z niczym. Mordowal z zimna krwia swoich wlasnych ludzi, mordowal wszystkich innych, ktorzy mu stawali na drodze. Podpalenie 500 szybow naftowych tuz przed ucieczka z Kuwejtu przynosi do dzis efekty w zmianie swiatowego klimatu. To bylo swiadome dzialanie! Afganistan zostawiono przez glupote na laske Talibow przez pare lat - i trzeba bylo miedzynarodowej wojny i katastrofy z 11 wrzesnia, zeby swiat oprzytomnial (z wyjatkiem pacyfow) i zdal sobie sprawe czym to wszystko grozi dla CALEGO SWIATA! Gdyby Al Qaida obiecala Saddamowi przywodztwo w swietej wojnie, i honory najwyzszego przywodcy CALEGO swiata muzulmanskiego ( do czego Saddam zawsze pretendowal) - to bez interwencji w Afganistanie i Iraku - niewykluczone, ze swiat juz dzis bylby przewrocony do gory nogami, a pan geolog musialby jezdzic na oleju rzepakowym bez dodatku benzyny...! I przestanmy sie spierac, czy interwencja w Iraku byla zrobiona dobrze czy zle, czy mozna bylo inaczej, czy byla bron masowego razenia, czy nie... Na te tematy beda trwac dyskusje przez nastepne paredziesiat lat. Nalezy sie tylko dobrze zastanowic, jak zlikwidowac smiertelne zagrozenie dla CALEGO swiata, ktore stanowi konflikt izraelsko-palestynski na Bliskim Wschodzie. Bez uregulowania tamtejszych spraw - nie ma szans, zeby swieta wojna kiedys sie skonczyla. Nikt tego nie chce tykac, bo cuchnie. Oby ktoregos dnia nie bylo za pozno. Technologia wojenna idzie naprzod, coraz wieksze pieniadze na nia potrzebne - sa w zasiegu terrorystow. To juz nie bedzie wysadzanie sie fanatykow razem z bomba w taksowce, ani strzelanie rakieta w hotel z ogrodka za rzeka. Oby to nie dotarlo do nas.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kurza slepota...! IP: *.nll.se 02.07.04, 12:25 Dzieki za post! Nie wiem czy potrzebnie traktujesz tych kutasow jak partnerow do dyskusji. Oni wcale nie chca wymieniac sie argumantami! Oni chca byc widoczni - chca zaistniec! Pozdrowienia Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kurza slepota...! IP: *.ny325.east.verizon.net 02.07.04, 12:30 Gość portalu: Andrzej napisał(a): >tych kutasow Andrzejku jestes nie tylko kutas, Jestes glupi ch... tak jak meerkat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kurza slepota...! IP: *.nll.se 02.07.04, 12:34 Maslo maslane! A tak wogole to co miales na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 dla jetek jednodniowek IP: 202.172.58.* 02.07.04, 11:49 przypominam w jaki sposob spara broni chemicznej NAGLE stala sie dla amerykanow WAZNA antrax czyli weglik w listach rozsiewany przez zydowskiego lekarza z amerykanskiego laboratorium wprowadzil caly narod w stan PANIKI cala reszta byla prosta i piekna irak co wiekszocie amerykanow zwisal i powiewal MIAL WEGLIKA w ilosci 300000 ton sam prezydent to im powiedzial stad z gaciami pelnymi strachu przyzwolenie na wojne niemcy tez byli grzeczni dopuki komunisci i zydzi im rajchstagu nie spalili nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KROK konto Sadama IP: *.sympatico.ca 02.07.04, 19:48 1 napasc na Iran....Irak wykorzystal oslabienie Iranu po rewolucji i uznal ,ze przyszla pora na dominacje tej czesci swiata....preteketem bylo sporne terytorium przy ujsciu rzeki E.i T....milion zabitych po obu stronach,gazy bojowe w uzyciu przez Irak 2 napasc na Kuwejt...bo to nasze terytorium!!.Twierdzil Sadam....bo Kuwejt nie daja pozyczek na dobrych warunkach a my ochronilismy swiat przez rewolucja islamska.. 3 uzycie gazow bojowych na Kurdow...5000 ofiar 4 krwawe stlumienie powstania Szyitow...kilkadziesiat tysiecy zabitych 5 krwawe rozprawianie sie z opozycja wewnetrzna..kilkaset tysiecy zabitych 6 wspieranie teroryzmu na swiecie(finansowe wsparcie dla terrorystow z Hezbola i Hamas...kontakty z Alkeida....ale sprytnie organizowane 7 program atomowy i biologiczny....dosc skutecznie zatrzymany zostal program atomowy po pierwszej wojne...natomiast program biologiczny byl kontynuowany(tanszy!!) 8 RZECZ NAJWAZNIEJSZA - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: konto Sadama IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.07.04, 20:10 zgoda. ale trzeba było otwarcie powiedzieć że rozwalamy bo zagraża i nie podoba się jego gęba i polityka. Nie dorabiać debilną ideologię że im zrobimy lepiej. Jak ruscy napadli na Afganistan za Breżniewa to też słyszeliśmy najpierw że trzeba beduinom zrobić demokrację i socjalizm. Po roku ciężkich walk zmieniono płytę i nagle zaczął się liczyć cel polityczny i strategiczny mocarstwa Jedyny pożytek dla Polski z awantury irackiej to tanie szkolenie wojska w warunkach niemal frontowych. Prócz żołnierzy USA i Anglii mało które państwa mają takie możliwości I ponownie pytam: czemu busz nie rusza Korei pn? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Horacy Re: konto Sadama IP: *.d1.club-internet.fr 02.07.04, 22:28 Kolega robol nie ma pojecia o geografii... A gdzie wiec lezy Korea Pln ? A Rosja i Chiny ? Poki nie jestesmy w swiecie w pelni wirtualnym, to zeby uprawiac polityke, trzeba znac geografie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xawery no tak to mamy wojne z powodu pary pociskow IP: *.zedat.fu / *.fu-berlin.de 02.07.04, 12:05 no tak to mamy wojne z powodu pary pociskow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: no tak to mamy wojne z powodu pary pociskow IP: *.nll.se 02.07.04, 12:28 Wojne mamy z powodu glupoty ludzi takich jak ty!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna IP: *.nll.se 02.07.04, 12:09 Glupi jestes! Odpowiedz Link Zgłoś
1gomez Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna 02.07.04, 12:13 znalezli zapomniana kupe zlomu i teraz na tym zlomie opra cale uzasadnienie wojny .smiechu warte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat ZSRS TEZ okazal jedna wielka KUPA ZLOMU!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 12:16 My tez jak ZSRS sie rozpadl,znalezlismy tylko gigantyczna KUPE ZLOMU! I co z tego? czy byl to papierowy tygrys lub kolos na glinianych nogach? )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz polacy juz zawsze byli ekspertami zlomu IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 02.07.04, 12:29 bo na tym sie b. dobrze znaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna IP: *.nll.se 02.07.04, 12:26 Co masz na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej [...] IP: *.ny325.east.verizon.net 02.07.04, 12:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.. Hej,bk tylko nie badz trywialny...Bush was right! IP: *.utc.com 02.07.04, 12:44 "Zgodnie z rezolucją Rady Bezpieczeństwa ONZ Irak był zobowiązany do zniszczenia tego typu amunicji chemicznej." No powiedz nam byl czy nie byl? A czy zniszczyl? Tylko mi nie mow ze zapomnial... Reszte sobie oszczedz!....))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bush sux cok Re: Hej,bk tylko nie badz trywialny...Bush was ri IP: *.acn.waw.pl 02.07.04, 13:07 ale oni pewnie zapomnieli Odpowiedz Link Zgłoś
spamkiller Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna 02.07.04, 13:32 Gość portalu: geolog napisał(a): > 80 lata na pewno mają długi termin ważności. 16 bombek zagroziło by USA. > Farsa i jeszcze my się musieliśmy w to dać wrobić. Twoja chata z kraja. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik To Forum to jedna wielka wesola BMR ! <eom> IP: *.ext.eurgw.xerox.com 02.07.04, 14:03 Odpowiedz Link Zgłoś
spamkiller Re: To Forum to jedna wielka wesola BMR ! <eom 02.07.04, 14:44 Do czego innego może służyć dowolne forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna IP: 216.223.64.* 02.07.04, 14:03 jezeli bombki pochodza z lat 80 -tych to sa made in usa&co- chlopy jak mozna bylo znalezc taki kompromitujacy amerykanow dowod w momencie kiedy notowania busha leca na pysk: oj, beda dymisje i wczesniejsze emeryturki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.. antos -uwazaj bo se silikon przegrzejesz...:-)) IP: *.utc.com 02.07.04, 14:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna IP: *.crowley.pl 02.07.04, 14:13 Odpowiadasz na : Gość portalu: geolog napisał(a): > 80 lata na pewno mają długi termin ważności. 16 bombek zagroziło by USA. > Farsa i jeszcze my się musieliśmy w to dać wrobić. 16 "bombek" to jest zagrożenie . Nie warto dyskutować o jego skali i obiekcie zagrożenia . Jesli dzięki temu uratowano choćby jedno ludzkie życie, to warto było szukać. Choćby to była tylko jedna "bąbka" znaleziona np na Antarktydzie a nastepnie unieszkodliwiona to i tak należaloby sie cieszyć. Nie rozumiem Geologu dlaczego drwisz z tak waznej sprawy. Czyżbyś wolał aby taka "bąbka " jednak kogoś zabiła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna IP: *.gdynia.mm.pl 02.07.04, 14:21 Gość portalu: klik napisał(a): > Geologu dlaczego drwisz z tak waznej sprawy. Czyżbyś wolał aby taka "bąbka " > jednak kogoś zabiła? > ************************* Sprawa jest poważna. Jednak politycznie, to kpina. Oskarżano reżim Saddama o produkcję BMR po sankcjach z 1991. A ilość oceniano na 30 tys. głowic. Znalezione głowice pochodzą z lat 80. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.. przy dobrym wietrze... IP: *.utc.com 02.07.04, 14:29 z Gdyni zostaloby umarle "wesole miasteczko"..Saddam byl zobowiazany rezolucja ONZ do zniszczenia tej broni...kropka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskar Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna IP: 195.117.188.* 02.07.04, 14:33 czy nie sądzisz kliku,że zamiast mordować ileś tysięcy niewinnych Irakijczyków prościej było Irakowi broni chemicznej nie dostarczać (nie pomagać w produkcji)??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna IP: *.crowley.pl 02.07.04, 14:43 Sądzę ,że nie wolno niokogo mordować ,ani Irakijczyków ,ani Amerykanów ,ani Patagończyków. A te "bombki" służą do mordowania. Więc dobrze ,że już ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Amerykanie je tam zawieźli ze swoich magazynów. IP: 193.59.95.* 02.07.04, 14:26 A usłużne Polaczki oczywiście odkryły ten skarb! Tak samo było z krową zarażoną prionami - przepchnęli przez granicę niemiecką, aby umoczyć rolnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.. zapomniales o stonce ziemniaczanej..:-)) IP: *.utc.com 02.07.04, 14:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Amerykanie je tam zawieźli ze swoich magazynó IP: *.crowley.pl 02.07.04, 14:36 Gość portalu: Realista napisał(a): > A usłużne Polaczki oczywiście odkryły ten skarb! > Tak samo było z krową zarażoną prionami - przepchnęli przez granicę niemiecką, > > aby umoczyć rolnictwo. Piszesz w sposob pogardliwy o naszym narodzie . Zmien jak najszybciej obywatelstwo z polskiego na jakies inne ( chyba ,że już to zrobiłęś ) i nie zawracaj nam glowy swoimi kompleksami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geolog Re: Irak/Strzelecki: Ponad wszelką wątpliwość zna IP: *.pwn.com.pl 02.07.04, 14:33 UWAGA NOWY WĄTEK - od kogo i gdzie są więc te magazyny "Szef WSI ujawnia kulisy zdobycia broni chemicznej Na początku czerwca otrzymaliśmy informację o możliwości zakupu głowic, dokonaliśmy zakupu i poddaliśmy je badaniom - powiedział gen. Marek Dukaczewski, szef WSI. 23 czerwca przejęliśmy 17 głowic i pociski moździeżowe z cieczą - poinformował Dukaczewski. Po badaniach okazało się, że głowice zawierają m. in. cyklosarin. Według Dukaczewskiego terroryści poszukiwali podobnych głowic, które mieli użyć w atakach na wojska koalicji w Iraku." Coraz ciekawiej dajemy się wrobić w rozgrywki polityczne. Jeśli znaleźli by arsenał to co innego, a oni po prostu to kupili jakie jest źródło tej broni magazyny USA z napisami po arabsku???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.. HAH a nie mowilem!!!!! IP: *.utc.com 02.07.04, 14:37 ..pozwolcie niech sie ta informacja troche podelektuje na pohybel pacyfolewakow ..Powiadacie,ze terrorysci chcieli przejac BMR? Oczywiscie bk powie ,ze to nieprawda..A ja mam cicha nadzieje,ze nie zdetonuja tego pod Luwrem... Odpowiedz Link Zgłoś