Dodaj do ulubionych

Nikczemny ten kraj w którym wypadło mi żyć, i

IP: *.core.lanet.net.pl 02.07.04, 23:45
straciłem już nadzieję że coś sie zmieni. Mam pretensje do losu, że kazał mi się urodzić w Polsce.

Nie mogę już słuchać:
o budżetowym, wiecznym braku na wszystko,chorej służbie zdrowia, korupcji w wymiarze sprawiedliwości i na szczytach władzy,
o umierających ludziach bo szpital nie ma kasy by przyjąć pacjenta,
o absurdalnych zarobkach Wróblów i jemu podobnych,
o sprzedawczykach na urzędniczych stanowiskach, którzy umożliwiają paru właścicielom tego żałosnego kraju bogacenie się bezprawnie lub na granicy prawa,
o manipulacjach służb specjalnych,które na usługach nikczemnych polityków wyczarowują papiery na zamównie,
o niemożności pozbycia się skompromitowanych polityków,
o kolejnych pomysłach fiskalnych, kolejnych rządów, byleby przyp***lić podatnikowi
o bezczelnym rozkradaniu i zawłaszczaniu majątku państwowego itp. itd.

Z tego chocholego kraju trzeba uciekać, bo to jest jakieś przeklęte położenie geograficzne.
Wstydzę się tego kraju a przecież jest mój.
Chyba mam "doła"
Obserwuj wątek
    • Gość: Janko Re: Nikczemny ten kraj w którym wypadło mi żyć, i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 23:52
      Przypomina mi się rysunkowy dowcip sprzed lat - pod latarnią stoi narąbany
      facet i rzyga. Przechodzień klepie go po plecach i mówi - panie kolego,
      podzielam pańskie poglądy.
      Kolego, rozumiem Cię! Ale nie przesadzaj. Jak masz doła to sobie strzel albo
      lufę albo panienkę. Albo razem! Pomaga. Zaufaj doświadczonym.
      • Gość: sffinx Re: Nikczemny ten kraj w którym wypadło mi żyć, i IP: *.core.lanet.net.pl 03.07.04, 00:01
        Podaj gdzie przesadziłem - Kolego !

Co do lufy i panienki to właśnie się sposobię.
      • Gość: claymore Strzel se - w łeb! A jeśli nie masz z czego... IP: *.netten.pl 04.07.04, 14:43
        ... to są inne sposoby. (Choć faktycznie ten Bękart Grubej Kreski jest
        obrzydliwy. Tyle że to nie jest Polska, to jest jakaś wszawa Michnikolandia.)
        • Gość: sffinx Re: Strzel se - w łeb! A jeśli nie masz z czego.. IP: *.core.lanet.net.pl 04.07.04, 14:56
          Miałeś szanse napisać coś mądrego ale jej nie wykorzystałeś, tylko jeb**łeś jak gołąb na parapet.
          No cóż.... wyrażnie sensownych myśli to sztuka, którą nie każdy potrafi opanować.
          • Gość: claymore Zauważyłeś? I od razu zrezygnowałeś z wszelkich IP: *.netten.pl 04.07.04, 14:58
            prób, tak? Tylko dlaczego tych ckliwych bredni nie opowiadasz własnej mamie i
            babci?
            • Gość: sffinx Re: Zauważyłeś? I od razu zrezygnowałeś z wszelki IP: *.core.lanet.net.pl 04.07.04, 15:34
              To masz coś mądrego do powiedzenia na temat tego wątku ? czy bębnisz tak po próżnicy.

"...ckliwych bredni"
              Widzę, że nie rozumiesz znaczenia słów których używasz.
          • Gość: rabin_geremek Nowy Chirac proszę państwa! Czapki z głów! IP: *.netten.pl 04.07.04, 15:00
    • Gość: Solówa Re: Nikczemny ten kraj w którym wypadło mi żyć, i IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.07.04, 10:28
      To spadaj i nie pisz takich żałosnych tekstów.
      • Gość: Janko Re: Nikczemny ten kraj w którym wypadło mi żyć, i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 00:59
        Gość portalu: Solówa napisał(a):

> To spadaj i nie pisz takich żałosnych tekstów.
        Nie przesadzajmy! Każdy ma prawo do "dołka". Kolego! Napisz jak Ci poszło!
        Musi być lepiej! Nie ma lepszego lekarstwa jak lufeńka z panienką. Ale Ci,
        kurka, zazdroszczę!!!!!

• Gość: sffinx Re: Nikczemny ten kraj w którym wypadło mi żyć, i IP: *.core.lanet.net.pl 04.07.04, 01:44
        Tekst jest żałosny ?
        a nie kraj ?

Gdzie minąłem się z prawdą ?
    • Gość: skalny brzeg a moze zorganizowac rewolucje?! IP: *.dc.dc.cox.net 04.07.04, 01:20
      nie mozna sie zalamywac, trzeba walczyc z politycznym gangsterstwem. Stawka
      jest zbyt wielka!
      • matti.x Re: a moze zorganizowac rewolucje?! 04.07.04, 04:08
        Gość portalu: skalny brzeg napisał(a):

> trzeba walczyc z politycznym gangsterstwem

Organizując rewolucję? Eee, to już naprawdę lepiej zorganizować sobie
        panienkę. Skutki polityczne będą podobne, ale przyjemność może być większa.

> Stawka jest zbyt wielka!

Tzn. jaka konkretnie jest ta stawka? To, co gangsterstwo może jeszcze ukraść?
        I w ramach rewolucji, powinniśmy to wcześniej zachachmęcić sami?
        Hm. A masz może jakiś inny pomysł na tę walkę, niż rewolucja?

Do autora wątku:
        W niczym się raczej nie pomyliłeś. Ucieczka oczywiście wchodzi w grę (i będzie
        zapewne skuteczniejsza niż panienka oraz lorneta z meduzą). Ale zanim zwiejesz,
        może by się tak, choćby z nudów, pokusić o diagnozę? Bo ta "goeograficzna"
        trochę zbyt mało do mnie przemawia. Że niby "naród" taki jest bo leży między
        Rosją a Niemcami (rozbiory, komuna, itd.? hm, może). Czy raczej klimat to
        powoduje? Czy co właściwie?
        • panidanka Re: a moze zorganizowac rewolucje?! 04.07.04, 06:43

• Re: a moze zorganizowac rewolucje?!
          matti.x 04.07.2004 04:08 odpowiedz na list

”Do autora wątku:
          W niczym się raczej nie pomyliłeś. Ucieczka oczywiście wchodzi w grę (i będzie
          zapewne skuteczniejsza niż panienka oraz lorneta z meduzą). Ale zanim zwiejesz,
          może by się tak, choćby z nudów, pokusić o diagnozę? Bo ta "goeograficzna"
          trochę zbyt mało do mnie przemawia. Że niby "naród" taki jest bo leży między
          Rosją a Niemcami (rozbiory, komuna, itd.? hm, może). Czy raczej klimat to
          powoduje? Czy co właściwie?”

klimat powoduje?
          oczywiście, że tak!
          tu jest dobry klimat na wszelkiego rodzaju bezprawie w świetle prawa.
          nie ma chyba drugiego na świecie takiego kraju, gdzieby słoneczko tak
          przyjaźnie świeciło wszystkim, którzy jego pragną? czyż nie warta jest takiego
          dobroczynnego słoneczka polska skóra wygarbowana historią? teraz rewolucji plam
          na słońcu się oczekuje jako zbawienia i opatrzenia oparzeń po nadmiernym
          nasłonecznianiu? a gdzie filtry zabezpieczające przed porażeniem od promieni
          słoneczka wszechczasów grzejącego najcieplej tam, o czym wszyscy przecież
          wiedzieć powinni, gdzie skórę okrywa czarny skrawek czarnej materii.
          po co rewolucja?
          wystarczy przypomnieć sobie, że „kąpiele słoneczne” są bardzo zdrowe dla
          dzieci, ale ich nadmiar bardzo też szkodzi.
          plaże dla „nudystów’?
          a nie „umrą” na nich z nudów?
          może wtedy wymyślą wędkę, aby złotą rybkę by spełniała ich życzenia.
          bo na razie umieją jedynie ubrani w barwy ochronne różnych homilii, haseł i
          programów dla ubogich wymyślać dla innych wędki z mchu i paproci, które nie
          tylko czas zżera.
          może pora, aby sami sobie poszukali wartości pod omszałym kamieniem węgielnym i
          przykładem swojego patrona na swoją wędkę łapali rybki spełniające ich
          życzenia.
          taki cud przecież już raz się zdarzył i....państwo dostało należny sobie
          podatek.
          nie ma to jak odkrycie zakopanego skarbu.... wartości .....cennych...do których
          nikt nigdy nie będzie mógł rościć sobie prawa, że jest jego

smile

danka

ps
          a rewolucja?
          tylko zabija prawowitych właścicieli swoich cenności
          nie ma właścicieli-cenności zmieniły "właściciela" i ....fajno nie?
          można kręcić dalej
          • rycho7 zabciu nie chwal tak sloneczka bo Ci glowke przegr 04.07.04, 11:13
            przegrzalo.
            • panidanka Re: zabciu nie chwal tak sloneczka bo Ci glowke p 04.07.04, 11:31
              nie ma obawy z tym „przegrzaniem” mojej główki
              wszystko policzone zgodnie ze sztuką
              a z tą zabką to radzę ci się udać do kapiących kraników twoich stetryczałych
              organów
              im nawet słoneczko już nie pomoże, ale zabka może coś jeszcze wyciśnie , jak
              jej dobrze zapłacisz w swoich euro
              i radzę nie drażnić więcej mistrza, bo nie wiesz nawet czym ci to grozi
              zapamiętaj jednak, że ostrzegałam
              zgodnie ze sztuką zresztą
              a teraz spadaj do tej swojej zabci
              • rycho7 poetko niezrozumialych nie na temat 04.07.04, 11:41
                panidanka napisała:

> i radzę nie drażnić więcej mistrza, bo nie wiesz nawet czym ci to grozi

Slowo daje, ze nie wiem co mi sie stnaie. Jak Ci dam buzi to staniesz sie
                waranem czy Krzysiem52? Mnie to nie straszne bo juz tak sie jawisz.
                • panidanka Re: poetko niezrozumialych nie na temat 04.07.04, 18:26
                  rycho7 napisał:

> panidanka napisała:
                  >
                  > > i radzę nie drażnić więcej mistrza, bo nie wiesz nawet czym ci to grozi
                  >
                  > Slowo daje, ze nie wiem co mi sie stnaie. Jak Ci dam buzi to staniesz sie
                  > waranem czy Krzysiem52? Mnie to nie straszne bo juz tak sie jawisz.

ostrzegam po raz ostatni
                  nie drażnij mistrza, bo....
                  może go zaswędzić oko na celowniku a ty nie zdążysz umknąć do swojej dziury

danka
              • Gość: claymore Boże! A ja myślałem że Stefan Żeromski ma... IP: *.netten.pl 04.07.04, 14:51
                ... najobrzydliwszy, najbardziej pokrętny i "wrzodziasty" styl w
                polszczyźnie... Naiwniak ze mnie! Dziewczyno - Ty Go Bijesz Na Głowę!
                Gratulacje! Zgłoś się do pisania w "Gazetcie Wyborczej"! (co za kretyńska
                nazwa, nawiasem!)
          • Gość: triarius "Cenności"? Skąd wzięłaś to przedziwne słowo? IP: *.netten.pl 04.07.04, 14:48
            Sądzisz że tak przyjemnie jest żyć na obczyźnie? Zapewniam że nie jest, mam w
            tym niezłe doświadczenie. (Tym bardziej jeśli ktoś potrafi tworzyć tak paskudne
            językowe nowo-potworki. wink
            • panidanka Re: "Cenności"? Skąd wzięłaś to przedziwne słowo? 04.07.04, 18:09
              cenności są słowem jak najbardziej zgodnym z konstrukcją językową języka
              polskiego
              podobnie jak słowo kosztowności
              czy jest pomiędzy nimi różnica znaczeniowa?
              taka jaka pomiędzy ceną a kosztem?
              mówimy nieraz o czymś, że jest bezcenne, ale czy mówimy, że bywa bezkosztowe?
              nawet darowiznę możemy nazwać bezcenną-czyż nie tak?
              a przecież każdy dar ma swoją cenę i swój koszt-czyż nie tak?
              dlatego też wymyśliłam sobie takie pożyteczne słówko jak cenność, czyli dar,
              który wprawdzie nie podlega wymianie handlowej z braku określonej ceny, jednak
              ma swój koszt, który trzeba zapłacić.
              a reszta?
              w tej wymianie „cenności” nie ma reszty-poza oczywiście milczeniem smile

danka

ps
              jedno ziarenko piasku nie ma ceny
              ale tona tego samego piasku na składzie materiałow budowlanych już taką cenę
              posiada i użyta do budowy np. odcinka autostrady podnosi jej koszt

jasne już?
      • Gość: sffinx Re: a moze zorganizowac rewolucje?! IP: *.core.lanet.net.pl 04.07.04, 13:40
        Jest 55 lat po II wojnie i 15 lat po III. Jest gdzieś granica woli walki.
        To granicą jest nasze życie.
        • Gość: sffinx Re: korekta !!! .a moze zorganizowac rewolucje?! IP: *.core.lanet.net.pl 04.07.04, 13:48
          Oczywiście 59 lat po II wojnie.
        • Gość: sarpedon Organizowanie rewolucji ma chyba sporo wdzięku IP: *.netten.pl 04.07.04, 14:54
          Zapewne znacznie więcej niż żałosna ucieszka i męczenie się jako przybłęda
          niższej klasy u obcych.
          • rycho7 przybłęda niższej klasy u obcych 04.07.04, 15:06
            Gość portalu: sarpedon napisał(a):

> przybłęda niższej klasy u obcych.

Widze, ze lepiej sie czujesz jako przybłęda niższej klasy u swoich. Gratuluje
            tendencji masochistycznych.
            • Gość: sarpedon ? ? ? IP: *.netten.pl 04.07.04, 15:13
              Co? To zapewne miałby być koncept? Ale marny nad wyraz. Gratuluję zadowolenia z
              siebie.
              • rycho7 Re: ? ? ? 04.07.04, 15:46
                Gość portalu: sarpedon napisał(a):

> Co?

U obcych przynajmniej wiesz dlaczego jestes gorszy - bo obcy. A u swoich?
        • Gość: skalny brzeg Re: a moze zorganizowac rewolucje?! IP: *.dc.dc.cox.net 04.07.04, 15:30
          Otoz to!!! Stawka jest nasze zycie i zycie przyszlych pokolen, ktore rosna i
          zrodza sie na tej ziemi. Jesli Polacy wybiora zycie niewolniczo-zebracze,
          wowczas niech nic nie robia, moze Kulczyki-Janiki podrzuca im sucha kromke
          chleba, bo zywnosc nie moze sie marnowac i cos trzeba zrobic z opdadkami ze
          stolow po ich hucznych balach, a oni sa "filantropami". Ale jesli POlacy maja w
          sobie tzw. "guts", czyli flaki, to cos musza wymyslic, zeby zmienic swoj los.
          Rewolucja wcale nie musi byc krwawa, moze byc podobna do solidarnosciowej-
          welwetowej - ale musi byc masowa i wymaga ciezkiej pracy organizacyjnej. W PL
          trzeba zmienic caly system polityczno-gospodarczy i upodobnic go do systemu
          skandynawskiego, ktory jest jedynym jaki odnosi prawidzy sukces w swiecie.
          Mozna tez wyprobowac JOWs, w koncu nie mamy nic do stracenia, bo gorzej niz
          jest byc chyba nie moze, choc nie wiem. Zacznijmy prace rewolucyjne od podstaw.
          • Gość: claymore System skandynawski? IP: *.netten.pl 04.07.04, 15:34
            Dzięki, poza najwyższą na świecie ilością samobójstw i depresji na pysk, nie
            wiem na czym miałyby polegać te wyjątkowe sukcesy "systemu skandynawskiego". To
            co jest, to zasługi uprzedniego trzymania za mordę przez setki lat, miejca na
            które mało kto ma ochotę, współpracy z obiema stronami w czasie dwóch wojen
            światowych, wydatków na obronę kompatybilnych z ze strategiczną koncepcją ew.
            poddania się przez telefon, ogromnej ilości surowców i malego zaludnienia.
            Jeśli nie wierzysz... To nie wiem, ale możemy np. kontynuować tę dyskusję po
            szwedzku. wink
            • Gość: skalny brzeg Re: System skandynawski? IP: *.dc.dc.cox.net 04.07.04, 17:04
              Well, Skandynawia ma naturalnie swoje problemy. Najwazniejszy chyba to fatalny
              klimat, brak slonca, ktory nie sprzyja dobrym nastrojom. Poza tym wydaje mi
              sie, ze tam przegieto tzw. "pale" w wolnosciach spolecznych. czytalam, ze tam
              oficjalnie zacheca sie juz dzieci do kupulowania ze wszystkimi i ten styl
              zycia "liquid love" przenosi sie potem na cale zycie. Ludzie nie przywiazuja
              sie do siebie, nie tworza trwalych zwiazkow, tylko chwilowo zaposkajaja swoje
              chuci, co jest pogwalceniem ludzkiej psychiki. Moze dlatego tak duzo tam
              depresji i samobojstw. Ale ja pisze o systemie polityczno-spolecznym opartym,
              na "welfare state", ktory dobrze sluzy mieszkancom tego kraju i wart jest
              nasladowania.
    • Gość: vvv Re: Nikczemny ten kraj w którym wypadło mi żyć, i IP: *.katowice.msk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.04, 10:32
      Gość portalu: sffinx napisał(a):

> straciłem już nadzieję że coś sie zmieni. Mam pretensje do losu, że kazał mi
      si
      > ę urodzić w Polsce.

jak nie masz dzieci, to zawsze możesz się pocieszyć, że przynajmniej one
      nie muszą żyć w tym paranoicznym watykańskim folwarku, a jeśli je masz to
      rzeczywiście uciekajcie stąd jak najszybciej
      • Gość: sffinx Re: vvv. Nikczemny ten kraj w którym wypadło mi IP: *.core.lanet.net.pl 04.07.04, 13:23
        Dzieci mam.
        Niepotrzebnie wprowadzasz wątek religijny, bo w żaden sposób nie wiąże się z wymienionymi patologiami.
        • rycho7 ciekawe 04.07.04, 13:48

> Niepotrzebnie wprowadzasz wątek religijny, bo w żaden sposób nie wiąże się z
          wy
          > mienionymi patologiami.

Pomoge Ci, wszystkiemu winni czerwoni i zmowa z Magdalenki.
          To by bylo na tyle jezeli chodzi o mozliwosc wysluchiwania przez Ciebie
          odpowiedzi.
          • Gość: sffinx Re: ciekawe IP: *.core.lanet.net.pl 04.07.04, 14:16
            W skrócie.
            Najpierw była nadzieja w '56, potem "pomożecie" Gierka, dalej Solidarność '80
            następnie '89, kolejne Rządy i każdy chciał 100 dni, potem "Wybierzmy przyszłość i odbierzmy im władze" - tych hipokrytów którzy marnie skończyli choć ich wódz pozował na macho. Teraz kolejne obietnice.
            Ile razy jeszcze !!!
            • rycho7 nie martw sie 04.07.04, 14:26

> Ile razy jeszcze !!!

Bog Ci to wynagrodzi w niebie. Masz to jak w banku.
              • Gość: sffinx Re: nie martw sie IP: *.core.lanet.net.pl 04.07.04, 14:34
                Słaba pociecha rycho7.
                Znając zdolności członków wrażej orientacji w przepoczwarzaniu się, też w tym niebie się znajdą, i zacznie się od nowa.
                • rycho7 Sedziego Najwyzszego 04.07.04, 14:39

> Znając zdolności ... też w tym niebie się znajdą, i zacznie się od nowa.

Cos sobie slabo cenisz Swego Sedziego Najwyzszego. Przekupny jakis czy tez
                  wbrew Twej woli uzna sprawiedliwych za sprawiedliwych?
                  • Gość: sffinx Re: Sedziego Najwyzszego IP: *.core.lanet.net.pl 04.07.04, 14:48
                    "wbrew Twej woli uzna sprawiedliwych za sprawiedliwych?"
                    Którzy to ci sprawiedliwi ?

"Sędzia Najwyższy" jest nieskończnie miłosierny, nawet dla tych co piszą bzdury.
                    • rycho7 Re: Sedziego Najwyzszego 04.07.04, 14:57

> "wbrew Twej woli uzna sprawiedliwych za sprawiedliwych?"
                      > Którzy to ci sprawiedliwi ?

Ci, ktorych za takich uzna Sędzia Najwyższy. Nie wiedziales? Jestes malej wiary?

> "Sędzia Najwyższy" jest nieskończnie miłosierny, nawet dla tych co piszą
                      > bzdury.

Sadzisz, ze ja na jego miejscu juz dawno bym Ci dal w zeby?

Twa wiara (jako zbior tekstow) jest niezmierzonym zrodlem cytatow, ktore w
                      mojch tekstach uznasz za bzdury. Mnie to nie dziwi. Powiem wiecej, nawet cieszy.
                      • Gość: sffinx Re: Sedziego Najwyzszego IP: *.core.lanet.net.pl 04.07.04, 15:06
                        Wytęż umysł i napisz jeszcze raz, bo staram się jak moge, a nic nie kumam z Twojego bełkotu. Choć naprawdę chciałbym wiedzieć o co Ci chodzi.
                        • rycho7 czytaj do zrozumienia 04.07.04, 15:50

> Wytęż umysł i napisz jeszcze raz, bo staram się jak moge, a nic nie kumam z
                          Two
                          > jego bełkotu. Choć naprawdę chciałbym wiedzieć o co Ci chodzi.

Sedzie Ostateczny to synonim Boga w Trojcy Jedynego. Mam Ci tak tlumaczyc krok
                          po kroku?
            • Gość: claymore To wygląda przekonująco IP: *.netten.pl 04.07.04, 15:16
              Ale pytanie (szczerze): kto był tym "wodzem pozującym na macho"? Nie mogę sobie
              żadnego macho, a nawet jego imitacji, w tym kraju przypomnieć, chyba od czasu
              Zbyszko Cyganiewicza.
              • Gość: sffinx Re: To wygląda przekonująco IP: *.core.lanet.net.pl 04.07.04, 15:46
                nie udawaj - Miller.
                Cyganiewicz był siłaczem - zapaśnikiem - o ile pamietam.
                A macho - w kulturze łacińsko-iberyjskiej - ma inne znaczenie.
        • Gość: vvv Re: vvv. Nikczemny ten kraj w którym wypadło mi IP: *.katowice.msk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.04, 19:23
          Jaki wątek religijny? Masz na myśli Watykan? Religia to tylko narzędzie
          (genialne) w jego rękach do robienia nie-wia-ry-go-dne-go biznesu.
          Przy najostrożniejszym przeglądzie wymienionych przez ciebie problemów
          co najmniej 5 z nich ma bezpośredni związek z kolaboracją naszych władz
          (również tych lewicowych) z okupantami. Z góry zaznaczam, że słowo
          "okupanci" to nie wynik wąchania kleju przeze mnie, tylko przez
          Boya-Żeleńskiego.
      • Gość: triarius Watykańskim folwarku??! IP: *.netten.pl 04.07.04, 14:57
        Jaki ty klej wąchasz chłopcze, skoro masz tak niesamowite wizje? Naprawdę to
        Watykan rządzi w tym kraju? Tylko jeden problem... co będzie jak ci się zapas
        tego wspaniałego kleju skończy?
        • rycho7 katolski poziom argumentacji 04.07.04, 15:00
          Gość portalu: triarius napisał(a):

> Jaki ty klej wąchasz chłopcze, skoro masz tak niesamowite wizje? Naprawdę to
          > Watykan rządzi w tym kraju? Tylko jeden problem... co będzie jak ci się zapas
          > tego wspaniałego kleju skończy?

Odpowiedziec nalezaloby w Twoim stylu ale uznamy to obaj za obraze "Hostii sie
          nazarles". Moze wiec powtorz swa odpowiedz po przemysleniu w innej poetyce.
          • Gość: triarius Poziom lepszy niż twoja polszczyzna IP: *.netten.pl 04.07.04, 15:20
            • rycho7 Ponial? 04.07.04, 15:35
              Moze wiec powtorz swa odpowiedz po przemysleniu w innej poetyce.
              • Gość: triarius W jakiej? Majakowskiego? IP: *.netten.pl 04.07.04, 15:38
          • Gość: sffinx Re: rycho7. No nareszcie się odkryłeś przygłupku. IP: *.core.lanet.net.pl 04.07.04, 15:20
            Ty jesteś jednym z tych forumowych popaprańców, którzy w każdym wątku, choćby np.:
            "o zasoleniu Bałtyku" widzą związek religijny ze szczególnym uwzględnieniem katolicyzmu.
            Trzeba było tak od razu, to wielu dało by sobie spokój w dyskusji z tobą.
            Lecz się, bo o rozum juz zapóźno.
            • rycho7 Ponial? 04.07.04, 15:44
              Moze wiec powtorz swa odpowiedz po przemysleniu w innej poetyce.

sffinx napisał(a):

> Ty jesteś jednym z tych forumowych popaprańców, którzy w każdym wątku ...
              > widzą związek religijny ze szczególnym uwzględnieniem katolicyzmu.

Oczywiscie jako katolik nie jestes w stanie zauwazyc prostego nastepstwa
              czasowego. Najpierw to Ty zaprotestowales przeciwko wiazaniu stanu Polski z
              dominacja kosciola katolickiego. Przy czym ja wczesniej sie o tej dominacji
              nawet sie nie zajaknalem. Ja Ci odpowiedzialem, ze juz wiem, ze dla Ciebie
              odpowiedzialni sa czerwoni i Magdalenka. Zauwazyles w tej mojej odpowiedzi
              kosciol katolicki? Zapewne tez nie zauwazasz kto i jak nakreca rozmowe na
              katolstwo. Zamiast rozumu wystarcza Ci wiara. Twoj wybor. Wiec Polski sie nie
              czepiaj. Ona jest taka jak chcesz. A, ze Ci to bokiem wychodzi to dla mnie
              oczywiste. Nie podejmuje Ci sie jednak tego inaczej wytlumaczyc niz wedlug
              Twojej mantry "czerwoni i Magdalenka".
              • Gość: sffinx Re: Dobra rycho7. Ponial? IP: *.core.lanet.net.pl 04.07.04, 16:17
                Niestety nieuważnie przeanalizowałeś moje posty. Zaprotestowałem ale w odpowiedzi na poniższy zacytowany tekst niejakiego "vvv" a
                nie Twój.
                "....to zawsze możesz się pocieszyć, że przynajmniej one
                nie muszą żyć w tym PARANOICZNYM WATYKAŃSKI FOLWARKU, a jeśli je masz to
                rzeczywiście uciekajcie stąd jak najszybciej"
                więc twoja teza jest chybiona.
                Fakt - jestem ochrzczony jak większość polaków, ale czy to znaczy że jestem "katolem". Bardzo sie mylisz, bo krnąbrna ze mnie "owieczka".
                Jestem bardzo krytyczny wobec niektórych posunięć Kościoła a już zupełnie obcy mi są wojujący działacze podpierający sie autorytetem Kościoła, tak jak obcy mi są również plujący irracjonalną nienawiścią antykatolicy.
                Dalej to już były odpowiedzi na Twoje sformuowania zawarte w Twoich kolejnych postach, więc możesz miec pretensje wyłącznie do siebie.

Ja nie chcę żeby Polska była taka i wyraziłem to w założonym wątku. A ten rejtanowski wydźwięk miał być prowokacją do dyskusji.
                Też pozdrawiam.
                • rycho7 czerwoni i Magdalenka 04.07.04, 17:46

> Dalej to już były odpowiedzi na Twoje sformuowania zawarte w Twoich kolejnych
                  p
                  > ostach, więc możesz miec pretensje wyłącznie do siebie.

Ja preteensji do siebie o dyskusje z Toba o przebiegu Sadu Ostatecznego nie
                  zamierzam miec. Podobalo mi sie jak ujawniales niedostatki swej wiary. A Twoja
                  obrona kolegi, ktory uzyl merytorycznego argumentu o wachaniu kleju wrecz mnie
                  ucieszyla. To byl piekny przyklad "kochaj blizniego swego jak siebie samego".
                  Amok w jaki wpadaja katolicy, kiedy ktos skrytykuje czczona przez nich
                  instytucje (ktora bynajmniej nie jest Bogiem). Instytucja ta niewatpliwie ma
                  duzy wplyw w Polsce. Ale juz ocenic jaki ten wplyw jest nie mozna gdy beda
                  negatywne wnioski. Sadzisz, ze racjonalne dyskusje sa w takiej sytuacji
                  mozliwe? Ja juz Ci powiedzialem co o tym sadze: "czerwoni i Magdalenka".
                  Wyjasnie Ci to wprost, juz dawno wypowiedzialem formulke, ze zakonczylem z Toba
                  merytoryczna dyskusje. Dalej to byly jedynie podszczypywania.

> Ja nie chcę żeby Polska była taka i wyraziłem to w założonym wątku.

I tak Ci dopomoz Bog.
                  • Gość: sffinx Re: rycho7. Teraz mam już pewność, że nie IP: *.core.lanet.net.pl 04.07.04, 18:21
                    rozumiesz zasad tego forum, nie wiesz kto komu odpowiada, bredzisz coś o mojej obronie kolegi od kleju, choć nic takiego nie pisałem. Tak na szybko to : jakaś niezborność umysłu, przy założeniu że go masz.
                    Reasumując, należysz ewidentnie do tej grupy przygłupów forumowych o których wcześniej już pisałem. I jak czas pokazuje jest to nieuleczalne.
                    Pałuj się więc z ta swoją nienawiścią aż cie zeżre. I nie wcinaj sie w dyskusję na której temat nie masz nic do powiedzenia, prócz w kółko powtarzanych zdań.
                    Dyskusja z toba nie ma żadnego sensu, bo przypomina tę z "dziadem i obrazem"
                    • rycho7 udawnanie dyskusji 04.07.04, 19:04

> rozumiesz zasad tego forum, nie wiesz kto komu odpowiada, bredzisz coś o
                      mojej
                      > obronie kolegi od kleju, choć nic takiego nie pisałem.

Widzisz na ekranie wciecia z kropkami? To policz kropki i sprawdz komu
                      odpowiadales i co bylo wczesniej.

> jakaś niezborność umysłu, przy założeniu że go masz.

Kropki liczyles?

> Reasumując, należysz ewidentnie do tej grupy przygłupów forumowych o których
                      wc
                      > ześniej już pisałem.

Nie pocieszaj sie, nazwanie ateisty przyglupem nic nie zalatwia. Obnaza jedynie
                      Twoj brak argumentow merytorycznych.

> I jak czas pokazuje jest to nieuleczalne.

Z tym sie zgadzam. Z tym, ze w komunikacji sa dwie strony. Ty i ja. Wnioski
                      moga byc lustrzane.

> Pałuj się więc z ta swoją nienawiścią aż cie zeżre.

Wybacz ale gdy nazywasz nienawiscia zwrocenie uwagi katolikowi, ze obrazliwym
                      jest uzywanie wyrazen o "wachaniu kleju" to chyba nie pojmujesz co mowisz.

> I nie wcinaj sie w dyskusję
                      > na której temat nie masz nic do powiedzenia, prócz w kółko powtarzanych zdań.

Cytowanie abys lepiej zrozumial nie jest zamierzonym przeze mnie powtarzaniem.
                      Reaguje na Twoje klopoty z percepcja. A o problemach Polakow mam wiele
                      przemyslen i porownan z innymi krajami. Niestety to przemyslenia ateisty -
                      wedlug Ciebie nic.

> Dyskusja z toba nie ma żadnego sensu, bo przypomina tę z "dziadem i obrazem"

Dyskusja o przycynach z pominieciem bardzo waznego czynnika jest udawnaniem
                      dyskusji. Ja to widze Ty nie.
            • Gość: Krzys52 On, R...est jednym z tych katolskich debili, IP: *.proxy.aol.com 05.07.04, 07:46
              ktorzy uwazaja, ze ublizanie innym jest wylacznie ich swietym prawem. Oni nawet
              nie potrzebuja zastanawiac sie nad tym co mowia, gdyz - a jakze by inaczej -
              ich mowieniu nie mozna przeciez nic zarzucic.

Takich debili koscielnych ktorzy pierwsza wymiane zdan zaczynaja od epitetow
              poznalem na forach polskich na kopy. Co ciekawe, na ogol absolutnie nie zdaja
              sobie sprawy z tego, ze obrazaja innych. Takie to u nich naturalne jest...
              .
              K.P.
    • Gość: harc mistrz Re: Nikczemny ten kraj w którym wypadło mi żyć, i IP: 62.233.241.* 04.07.04, 14:02
      Jedyna metoda naprawy (poza rewolucją) tego bałaganu w naszym kraju, to
      ustawiczna walka z TYM draństwem i NOWE WYBORY!!!
      Żle się dzieje jeśli naród czy społeczeństwo tylko narzeka, narzeka i narzeka,
      a jak raz na 4 lata pojawia się szansa bezkrwawego usunięcia pożerajacego nas
      raka (przez wypierd...nie tego tałatajstwa lewicowo-centrowo-prawicowego, czyli
      tzw. "klasy politycznej")- to ludzie olewają wybory i nie chce im się tyłka z
      domu ruszyć. A potem znowu narzekają , narzekają, narzekają...

GŁUPI I LENIWI LUDZIE - TOLERANCYJNI DLA SK...SYNÓW!!!
      DLATEGO JEST TAK JAK JEST!
      (HKP)
      ...
      CZUWAJ, DEMOKRATYCZNY (He, he, he!) ELEKTORACIE!!!
      • Gość: claymore Wybory to głupota IP: *.netten.pl 04.07.04, 15:08
        W dodatku dzisiejsze "elity" coraz wyraźniej stosują ją jako dymną zasłonę dla
        głupich mas, w rzeczywistości wprowadzając już własny system mandaryński.
        (Chodzi o to, że rządzić mogą tylko wtajemniczeni w arkana Unii, nie ma
        znaczenia że te arkana to psierdoły, a ci "mędrcy" to durnie.) Tak jak i komuch
        znacznie bardziej bał się ignorowania wyborów, tak i ci nowi totalitaryści
        przejmuja się właśnie tym, że tak wielu ludzi nie daje się na
        ten "demokratyczny" sztafaż nabrać. Od tego do rewolucji b. daleko, ale to
        lepsze niż wygłupianie się i wiara w przyszłość naszej (w tym "europejskiej"!)
        załganej "demokracji".
      • Gość: FRODO Ale wymagania IP: 213.25.168.* 08.07.04, 17:31
        No coz.
        Wkurza mnie perspektywa rzadow Rokity i Kaczynskich.

PZDR
    • jantoni.jajcorz Re: Nikczemny ten kraj w którym wypadło mi żyć, i 04.07.04, 17:34
      ............> Z tego chocholego kraju trzeba uciekać, bo to jest jakieś
      przeklęte położenie geograficzne.....

To spier..j z tego kraju.
      Albo wykaż się charakterem i zrób coś, aby było lepiej. Biadolić to ja też
      potrafię i "bez doła", ale jako racjonalista nie czynię tego, jałowa
      działalność nie jest w moim guście.
      • Gość: sffinx Re: Nikczemny ten kraj w którym wypadło mi żyć, i IP: *.core.lanet.net.pl 04.07.04, 18:34
        "Albo wykaż się charakterem i zrób coś,...."
        Co mam zrobić mądralo w pojedynkę ?

"To spier..j z tego kraju."
        Jak na racjonaliste to to mało wyszukana rada. A co Ty już zrobiłeś jako "człowiek z charakterem" ?
        Jest nas aktywnych ok. 30 mln. i co czy coś się zmienia ?
        • jantoni.jajcorz Re: Nikczemny ten kraj w którym wypadło mi żyć, i 05.07.04, 08:58
          W przeciwieństwie do ciebie, NIE SKAMLAM. Zorganizowałem sobie godne życie w
          sposób nie budzący zainteresowania prokuratora. W miarę możliwości pomagam
          konkretnym ludziom [żadnym organizacjom tzw. charytatywnym]. Nie czuję się na
          siłach kopać się z koniem, więc raczej skłaniam sie do "pracy u podstaw". Nie
          wyznaczam sobie superambitnych celów, których osiągnięcia nie da się
          przewidzieć w rozsądnym czasie.
          Na tym polega mój racjonalizm, chociaż jestem świadom, że niewysokich lotów. Ja
          się już wystrzelałemsad(

"Jest nas aktywnych ok. 30 mln. i co czy coś się zmienia ?"
          Realnie jest znacznie mniej. Olbrzymia większość to osoby bierne, oczekujące na
          coś co im się należy (od kogo konkretnie?). Wielu potencjalnie pożytecznych
          aktywistów rozmienia się na drobne, m.in. skamląc na forum.
          To dobrze, że cię uraził mój post; Może nie pozostaniesz w biernej większości,
          czego ci życzę
          Jantoś
    • Gość: Astra Re: Nikczemny ten kraj w którym wypadło mi żyć, i IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 04.07.04, 18:26
      Po pierwsze co zrobiles zeby ten kraj byl mniej nikczemny?

Ponizej masz ataki na katoli. To oczywiste, cala skorumpowana lewica
      zostala przywieziona w teczce z Watykanu!! Glowa peka!
      • Gość: sffinx Re: Nikczemny ten kraj w którym wypadło mi żyć, i IP: *.core.lanet.net.pl 04.07.04, 18:48
        Jako jeden z 38 mln. mogę uczestniczyć w życiu tego kraju najrzetelniej jak potrafię, choć pewnie nie zawsze mi się to udaje, mimo że się staram. Nie jestem typem działacza i nie zamierzam nim być. Moge jednak [taki przynajmniej jest cel wyborów] głosować na swoich reprezentantów. I robiłem to. Jaki jest tego efekt ? To widać.
        • Gość: Astra Re: Nikczemny ten kraj w którym wypadło mi żyć, i IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 04.07.04, 18:57
          Po pierwsze musisz zwalczac lewoskretna mentalnosc korupcyjna.
          Za Buzka nie bylo korupcji, a u wladzy byli glownie katole chociaz
          pod premierostwem protestanta. Co do mechanizmow wyborczych, to w dniu wyborow
          SLD miala 40% poparcia. Dzisiaj 6%. Oczywiscie przy poparciu prezydenta nie
          chca zeby im oderwac tylki od stolkow. Moze urwac tylki? Albo poczekac jeszcze
          rok. W koncu zylismy 45 lat pod "jedynie slusznym" skorumpowanym jarzmem,
          wiec jeden rok wiecej to niewiele.
          • Gość: sffinx Re: Nikczemny ten kraj w którym wypadło mi żyć, i IP: *.core.lanet.net.pl 04.07.04, 19:09
            "Po pierwsze musisz zwalczac....."
            Rzecz w tym,że nie MUSISZ lecz musimy. A jeśli chodzi o katoli to po mszy szli głosować także na SLD, bo te 40% skądś się wzięło.
            • rycho7 wprowadzic jawnosc glosowania!!! 04.07.04, 19:13

> A jeśli chodzi o katoli to po mszy szli
              > głosować także na SLD, bo te 40% skądś się wzięło.
          • rycho7 brawo! 04.07.04, 19:11
            Gość portalu: Astra napisał(a):

> Za Buzka nie bylo korupcji

Pisalem wyraznie "czerwoni i Magdalenka". W czym sie mylilem?
            Obrazanie "wachaniem kleju" to katolickie molosierdzie. Mea culpa.
            • Gość: Astra Re: brawo! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 04.07.04, 19:22
              Czy ty oczekujesz ze ksieza na kazaniach zaczna zwalczac lewuskow?
              A to dopiero bylby jazgot!!! Jesli ktos jest katolikiem i nie glosuje na
              komuchow zaraz wrzeszcza o braku milosierdzia. Widac ze mozgow nie maja z
              powodu wachania kleju!!!

> Pisalem wyraznie "czerwoni i Magdalenka". W czym sie mylilem?
              > Obrazanie "wachaniem kleju" to katolickie molosierdzie. Mea culpa.

• rycho7 unicestwic lewice 05.07.04, 06:29
                Gość portalu: Astra napisał(a):

> Czy ty oczekujesz ze ksieza na kazaniach zaczna zwalczac lewuskow?

Biedni ksieza na kazaniach nie moga zwalczac lewuskow. Totez my swiadoma czesc
                spoleczenstwa powinnismy sie za to zabrac sami. Nadaza sie dobra okazja bo
                lewuski sa w wyjatkowo zlej kondycji. Elektorat sie od nich odwrocil bo nie
                spelnili obietnic wyborczych. Lewuski chca sie zalapac na zlodziejskiej
                transformacji ustojowej. Polega ona na tym, ze kapitalista zostaje sie z
                kolesiowskiego nadania. Najpierw doprowadzy sie do ruiny jakis komplet srodkow
                produkcji a nastepnie prywatyzuje sie go za bezcen. Wiekszosc przedsiewziec
                tego nie wytrzymuje. W normalnej sytuacji biznesy by nie wytrzymaly a co
                dopiero mowic gdy brak znajacych sie na rzeczy wlascicieli i menadzerow.
                Lewuski zachowaly instynkt samozachowawczy. Boja sie nawet bzdur wyssanych z
                pismackiego palca. Ugotowali juz peczak na miekko. Wystarczy, ze prokurator
                nacisnie zlodzieja siedzacego kilka miesiecy w areszcie a ten jak z nut wie, ze
                pieniedzy nie ukradl lecz przeznaczyl na lewa kase lewusow. A trzesidupek na
                plaskim czolku lewusow juz domaga sie od towarzysza dymisji i rezygnacji z
                immunitetu poselskiego. Poniewaz zlodziei w aresztach jest znacznie wiecej niz
                poslow i senatorow to mozna udupic kazdy parlamentaryzm. Sprawy w sadach tocza
                sie dluzej niz kadencja parlamentu wiec mozna uksztaltowac dowolna wiekszosc
                parlamentarna. Polska moze wniesc istotny wklad w praktyke polityczna swiata
                kreujac demokracje prokuratorska. Bedzie ona istotnym rozwinieciem demokracji
                stalinowskiej w ktorej rozstrzeliwano opornych delegatow.

> Widac ze mozgow nie maja z powodu wachania kleju!!!

Nalezy wiec wprowadzic nowy wyroznik wsrod obywateli. Wachajacych klej
                wyeliminowac z zycia publicznego. Klej mozna zrobic zarowno z maki
                ziemniaczanej jak i zbozowej. W sklepach wystarczy wprowadzic rejestracje
                osobnikow nabywajacych surowce do produkcji kleju. Listy te Komisje Wyborcze
                powinny wykorzystac do wreczania osobnych kartek wyborczych dla kretynow. Na
                ich podstawie przeprowadzayne beda wybory samorzadow pacjentow w zakladach
                psychiatrycznych. Oczywiscie beda to zaklady otwarte aby nie obciazac budzetu
                panstwa.

Majatki lewusow nalezy skonfiskowac. Zostaly one zdobyte nieuczciwie. Za czasow
                komuny czerpali oni dochody z prania zoltych firanek w sklepach dla
                kosmopolitow. Po 1989 roku utworzyli spolki nomenklaturowe ktore przejely banki
                sprzedane nastepnie kapitalowi zagranicznemu.

Nalezy wydac ustawe zakazujaca zebrania przed kosciolami osob innych wyznan.
                Zebranie ateistow przed bankami (swiatyniami bezboznej mamony) powinno byc
                zagrozone kara smierci.

Czlonkow lewusowatych organizacji i ich elektorat nalezy oznaczyc czerwonymi
                kolczykami wpetymi w nos. Dla osob falszywie ukrywajacych swa lewusowosc nalezy
                wprowadzic instytucje i zasady wyprobowane w Hiszpanii po zakonczeniu
                rekonkwisty.
                • panidanka Re: unicestwic lewice 05.07.04, 07:21
                  chyba wkradła się literówka
                  pewnie powinno być "lwice"
                  bo "lewice" to chyba od lewi pochodzi a ktoś tam przez nieuwagę dopisał ce
                  • rycho7 tam gdzie 9 na zegarze 05.07.04, 07:31
                    panidanka napisała:

> chyba wkradła się literówka
                    > pewnie powinno być "lwice"
                    > bo "lewice" to chyba od lewi pochodzi a ktoś tam przez nieuwagę dopisał ce

Mnie nie kojarzy sie jakoby lwice pochodzily od kaplanskiego rodu Leviego. A
                    lewa reka to tam gdzie 9 na zegarze. O ile mas jeszcze ten skarb zdobyty w 1944
                    roku w czasie "wyzwalania" Polszy.

Masz czkawke poezji niezrozumialstwa obok tematu?
                    • panidanka Re: tam gdzie 9 na zegarze 05.07.04, 08:08
                      lewa to na 9-tą?
                      a z której strony patrzysz?
                      ze wschodu czy z zachodu?
                      przodem czy tyłem obrócony?
                      a co widzisz gdy staniesz na głowie?
                      wszędzie zegarki?
                      jak śpisz na wznak też?
                      a który cię budzi?
                      na której półkuli?
                      twojego mózgu oczywiście
                      bez dryń dryń nie wstaniesz na dwie nogi?
                      a jak nie wstaniesz to jak układasz ręce na 9-tą?
                      jak na anioł pański?
                      a może w kącie rozwarcia 10-2 czy obie na płaskie 6?

nie umówię się z tobą na 9-tą
                      nie znasz się na zegarach i godzinaach a ja nie lubię czekać nadaremno
                      • panidanka Re: tam gdzie 9 na zegarze 05.07.04, 08:09
                        panidanka napisała:

> nie umówię się z tobą na 9-tą
                        > nie znasz się na zegarach i godzinaach a ja nie lubię czekać nadaremno

twoje studenckie 15 minut już upłynęło
                        • rycho7 i cale szczescie 05.07.04, 12:13
                          panidanka napisała:

> twoje studenckie 15 minut już upłynęło
                    • Gość: austriak I prawicę tyż! IP: *.liwest.at 05.07.04, 08:39
                      Polska (znowu jako ostatnia w świecie) musi zlikwidować ten idiotyczny podział
                      na lewicę i prawicę. Jego bezsens najlepiej widać właśnie w Polsce.
                      Lewica prywatyzuje państwowe, a Giertych domaga się ochrony pażstwowych
                      zakładów.
                      Nie mówiąc już o Wałęsie, wielkim orędowniku utrzymywania za wszelką cenę
                      gierkowskich molochów za pieniądze podatnika, czyli wygospodarowane przez
                      rentowne zakłady.
                      Prawica zbiera elektorat wśród chłopsko-proletariackiej publiki, alewica opiera
                      się na oligarchach gospodarczych i multimilionerach.
                      A może by tak Polacy zaczęli myśleć i oceniać swoich rządzicieli nie wg
                      starodawnych porzekadeł bez treści o lewicy i prawicy, tylko wg idei słusznych
                      lub niesłusznych, obojętnie od kogo by nie pochodziły? Korzystnych bądź
                      niekorzystnych dla Polski? Dla większości Polaków? Prawdziwych bądź
                      nieprawdziwych? Ekonomia, ekonomika, rachunki, "słupki" - nie są lewe ani
                      prawe, tylko słuszne lub niesłuszne.
                      No ale tu jest akurat na odwrót. Poprawność i słuszność - same te pojęcia są
                      przez niedouków skompromitowane. Odróżnianie co słuszne i prawidłowe wymaga
                      wiedzy, a nie przynależności do lewej czy prawej szuflady.
                      PRL upadła nie tyle z powodu "lewicy", tylko z powodu karygodnych błędów
                      oligarchicznej, wcale nie lewicowej, tylko raczej dziedzicznej kliki ignorantów.
                      Co to jest komunizm - nie umieli wyjaśnić zagranicznemu studentowi na praktyce
                      sekretarze partyjni olbrzymiego kombinatu warszawskiego!!!!
                      Nie przeszkadza to głupkom nazywać byłymi komunistami tych, co nie mieli nawet
                      pojęcia co to komunizm! Byli to lzusi "góry" aż do Kremla włącznie, który nota
                      bene w tym czasie dawno już też odszedł od wszelkiego komunizmu, władzy ludu i
                      rad delegatów i był już tylko prymitywną dyktaturą. Prymitywniejszą od
                      obalonego przez swych założycieli caratu. Tyle, że teraz lud za mordę trzymali
                      nie pamieszczyki, tylko ich dawni stangreci. Którzy obrośli w piórka i sami
                      założyli nową, dziedziczną kastę rządzącą.
                      Tej dziedziczności mają zapobiegać demokratyczne wybory. Niestety głupcy
                      odcięgają od nich Polaków, żeby we własnym gronie najbliższych przy...pasów bez
                      przeszkód uzyskać wynik taki jak chcą.
                      A ogłupiały naród dał sobie wmówić, że absencja wyborcza - to protest przeciw
                      złu!!!
                      Pewnie skorumpowani politykierzy wybrani do żłobu jak trzeba, tak się tą niską
                      frekwencją przejmą, że się bardzo zawstydzą i poprawią! A może nawet odstąpią
                      ze wstydu swoich stołków dobrowolnie mądrzejszym i bardziej godnym!!! Których
                      nikt nawet w Polsce nie zna, bo się wstydzą odezwać, żeby się nie ośmieszyć w
                      wirach walki "prawicy" z "lewicą".
                      I to dorośli ludzie propagują w Polsce takie bzdury!!! Mający się za
                      intelektualistów!!
                      To jest prawdziwa zmora Polski! Głupole są wsządzie, ale nie wszędzie
                      intelektualiści nimi też są.
                      • rycho7 klucz 05.07.04, 12:26
                        Gość portalu: austriak napisał(a):

> Tej dziedziczności mają zapobiegać demokratyczne wybory. Niestety głupcy
                        > odcięgają od nich Polaków, żeby we własnym gronie najbliższych przy...pasów
                        bez
                        > przeszkód uzyskać wynik taki jak chcą.
                        > A ogłupiały naród dał sobie wmówić, że absencja wyborcza - to protest przeciw
                        > złu!!!

Jestes optymista raczej odleglym od polskich realiow.

> A może nawet odstąpią
                        > ze wstydu swoich stołków dobrowolnie mądrzejszym i bardziej godnym!!! Których
                        > nikt nawet w Polsce nie zna, bo się wstydzą odezwać, żeby się nie ośmieszyć w
                        > wirach walki "prawicy" z "lewicą".

Ten teoretyczny wtret troche rozjasnia sytuacje. W Polosce nikt nie zna tych,
                        ktorych ewentualnie moznaby wybierac do wladzy. A jak nie zna to nie wybiera
                        nie chodzac do wyborow. Tyle i tylko tyle. Ja nie uwazam sie az za takiego
                        kretyna aby zajmowac sie w Polsce polityka. I znam takich wielu.

> I to dorośli ludzie propagują w Polsce takie bzdury!!! Mający się za
                        > intelektualistów!!
                        > To jest prawdziwa zmora Polski! Głupole są wsządzie, ale nie wszędzie
                        > intelektualiści nimi też są.

Podpowiem moze, ze napisalem tekst ironiczny. Pod slowo lewusy proponuje
                        podstawic elity polityczne. Zarty zartami ale sytuacja jest tragiczna. A
                        zgodnie z tytulem obecna lewice nalezy unicestwic. Takze z powodow jakie sam
                        podales.
                • rycho7 Errata 05.07.04, 07:34
                  Zamiast
                  Lewuski zachowaly instynkt samozachowawczy.
                  powinno byc
                  Lewuski zatracily instynkt samozachowawczy.
    • Gość: Krzys52 Pozwol, ze ci dopisze to moze powiesisz sie w konc IP: *.proxy.aol.com 05.07.04, 08:00
      a jak nie mozesz sluchac to zatkaj uszy - tak jak na nastepujace:

- o skoku kk na panstwo i kieszen podatnika
      - o rozszabrowaniu Polski przez czerwonych do spolki z czarnymi
      - o uratowaniu wlasnej skory przez czerwonych dzieki czarnym oraz gestowi
      czerwonych... z kieszeni podatnika.
      - o finansowaniu przez podatnika koscielnych potrzeb, choc nie kazdy podatnik
      jest katolikiem, nie kazdy zyczy sobie przymusowo placic na Pasozytow - nikogo
      nie pytano o zdanie.
      - o wasalskim Art.25.4 Konstytucji RP, uzalezniajacym Polske od Watykanu - jak
      niegdys od Moskwy (konstytucyjna przyjazn ze Zwiazkiem Radzieckim).
      - o konkordacie narzucajacym panstwu i podatnikowi wiele ale dajacym panstwu i
      podatnikowi - od Watykanu NIC - ZERO.
      .
      Ty nie jestes zaden sfinks palancie. Ty jestes idiota.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka