Gość: zenek IP: 217.153.63.* 05.07.04, 19:21 ktos tu z kogos robi idiote wirtuale nie pobieraja oplaty za przelew wiec kim sa klienci tych punktow i jka dlugo ich starczy hehe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasieńka Sam jesteś idiota... IP: *.toya.net.pl 05.07.04, 19:59 bo np mbank pobiera za przelew wlaśnie 50 groszy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx albo idiotka korzystajaca z mBanku ... IP: *.era.pl 06.07.04, 00:56 LukasBankPro: zero oplat za prowadzenie; zero oplat za przelewy; bezpieczne konto z tokenem SecurID. Trzeba byc idiotka, zeby korzystac z mBanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: albo idiotka korzystajaca z mBanku ... IP: *.pkobp.pl 06.07.04, 07:49 Zapomniałeś dodać, że: "* Jeżeli średnie saldo miesięczne na LUKAS e-Konto PRO (rachunek bieżący + lokaty) wynosi co najmniej 5.000 PLN opłata za prowadzenie konta jest odpowiednio obniżona do 0 PLN lub 1 PLN. ** Jeżeli przynajmniej raz w miesiącu za pośrednictwem LUKAS e-Banku wykonano przelew, założono lokatę lub zrealizowane zostało zlecenie ustanowione w LUKAS e-Banku, opłata za użytkowanie tokena nie jest pobierana 0 PLN. " poza tym więcej tutaj: www.lukasbank.pl/oferta_tabele_oplatiprowizji.asp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vortex Re: albo idiotka korzystajaca z mBanku ... IP: *.itpp.pl 06.07.04, 15:58 Tak, jestem jego uzytkownikiem. Wszystko to prawda, lecz nie posiadaja wlasnego centrum kart kredytowych, co oznacza ze pieniadze mozna pobrac dopier na nastepny dziem po wplacie na konto. To troche denerwuje. Poza ty sa OK. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yelonek Trzeci swiat IP: 80.43.195.* 05.07.04, 20:23 Czy nie lepiej pojsc do biblioteki czy nawet kawiarenki internetowej i samemu sobie zaplacic przez internet? Ciemnogrod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: air Re: Trzeci swiat IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.07.04, 23:21 jak jesli sie nie ma konta w wirtualu? poza tym po co komus bez dostepu do netu takie konto. w zyciu nie logowalbym sie na moje konta bankowe w kafejce czy tym podobnych zrodlach. ewentualnie warto pomyslec o komorce z gprsem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Trzeci swiat IP: *.acn.waw.pl 06.07.04, 09:54 > ewentualnie warto pomyslec o komorce z gprsem jakim gprsem?? przelewy można robić zwykłym smsem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Z pieniędzmi przyjdziesz do kafejki???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 07:45 Coś ciężko myślisz... mimo żeś taki "trendy".Chyba jednak "passe" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom K. Ludzie nie mają ŻADNEJ gwarancji... IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.07.04, 20:34 że ich kasa nie "zniknie". Futura Capital to dopiuero początek. A wszystko dlatego, że banki i poczta zdzierają jak mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Rośnie konkurencja dla poczty i banków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 21:21 Posluchajcie specjalisci od byznesu. To prawdziwe, rewelacyjne w swojej prostocie pomysly na biznes. Ludzi tabunami tam placą i mysle, ze bedzie sie to rozwijac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzeznik Re: Rośnie konkurencja dla poczty i banków IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.07.04, 23:19 Gość portalu: tom napisał(a): > Posluchajcie specjalisci od byznesu. To prawdziwe, rewelacyjne w swojej > prostocie pomysly na biznes. Ludzi tabunami tam placą i mysle, ze bedzie sie > to rozwijac. Tja, a potem będzie się zwijać (razem z kasą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adr. Re: Rośnie konkurencja dla poczty i banków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 22:13 Bardzo dobrze, je*ać monopole! Trzeba tylko pilnować, żeby nie oszukiwali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oyeah Re: Rośnie konkurencja dla poczty i banków IP: *.acn.pl 05.07.04, 22:28 Super biznes! Gratuluję. Usługi górą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: air Re: Rośnie konkurencja dla poczty i banków IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.07.04, 23:18 prowizji nie bierze tylko vw bank ale ma malo klientow. mbank ma 50 gr, inteligo 99gr (+99 gr miesiecznie za karte). w mbanku jest ponad 600 tysiecy klientow, w inteligo nie wiem ile ale moze ze 100 tysiecy. cala reszta kraju to potencjalni klienci takich punktow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacz Prowizji nie bierze też Lukas Bank IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 23:39 Prowizji nie bierze też Lukas Bank od przelewów z e-konta zlecanych przez internet. Niestety tam nie można robić przelewów dowolnych a tylko na konta wcześniej zdefiniowane podczas wizyty w którejś placówce LB. Z tym że wizyty są przyjemne bo można napić się darmowej kawy. No chyba, że ktoś się szarpnie na tokena to sobie może robić przelewy dowolne z domu, ale traci okazję wypicia darmowej kawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwr Re: Prowizji nie bierze też Lukas Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 12:53 owszem przelewy tylko na zdefiniowane konta jesli nie masz tokena. Jak masz token to sam puszczasz na dowolne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: W PeKaO SA elektroniczne przelewy bezpłatne IP: *.laczpol.net.pl 06.07.04, 09:55 W banku Pekao SA przelewy z eurokonta realizowane elektronicznie też są bezpłatne i w mojej ocenie dużo bardziej bezpieczne niż u innych. Klnąłem nieraz na nich, ale przyznaję że z tego rozwiązania jestem bardzo zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jern Inteligo obiera prowizje i to w okolicy 1 zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 23:18 zenek: sam jestes idiota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Rośnie konkurencja dla poczty i banków IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.07.04, 23:23 Dopóki punkty te nie będą regulowane podobnie jak agenci ubezpieczeniowi (odpowiedzialność zakładu za szkody agenta, OC multiagencji) korzystanie z czegoś takiego to czysty hazard. Ale mi to wisi, czy ktoś korzysta, jak ktoś głupi to jego strata, niech sobie tego nie regulują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . A odrozniacie konta firm od kont prywatnych? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.07.04, 00:36 Mam wrazenie ze przynajmniej niektorzy nie dostrzegaja tej roznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m29 Re: Rośnie konkurencja dla poczty i banków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 02:47 Uwaga - nie dajcie się nabrać. Ja skorzystałem z oferty "Incaso" - słownie trzy razy. Po trzecie wpłacie w ich "dziupli" przyszli wyłączyć mi gaz. Pomimo, że miałem dowód wpłaty zakład gazowniczy stwierdził brak pieniędzy na koncie. Okazało się, że panowie z "Incaso" obracali sobie moimi pieniędzmi przez 25 dni. Dopiero po mojej interwencji raczyli dokonać przelewu. Wolę zapłacić na poczcie 3,50. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Członek bankom tam gdzie światło nie dociera IP: *.core.lanet.net.pl 06.07.04, 04:17 Incaso przez 25 dni obracalo twoja kasa, i przez to odlaczyli ci gaz? Od kiedy zaklad gazowniczy tak szybko reaguje????? Zmyslasz koles. Czest place rachunki miesiac i wiecej po terminie, ale jakos nikt mi jeszcze niczego nie odlaczyl. Do inteligenta, co woli isc dod kafejki: Za kafejke trzeba zaplacic, trzeba miec jakiekolwiek pojecie o komputerach, trzeba miec konto w wirtualnym banku. Jak punkt oplat "ulotni" sie, wiesz kogo szukac, ale jak jakis szpiegujacy program przechwyci twoje haslo, nie polapiesz sie kogo scigac. Gdzie tu wiekszy hazard? A 3.5 za wplate, to czyste zlodziejstwo. Jakis czas temu majac konto w BZWBK, mozna bylo robic przelewy po ok 1pln, tymczasem placac rachunek bez uprzedniego wplacenia kasy na konto, musiales zabulic ogromna prowizje. To jest dopiero oszustwo, bo czasu zajmowalo to tyle samo (wplacenie kasy na wlasne konto i zrobienie przelewu, oraz bezposrednie wplacenie kasy na konto np. energetyki). Jak jest teraz w bezecie nie wiem, ale po tym jak ostanio sie dowiedzialem, ze zabieraja mi kase za ubezpieczenie karty, nie sadze aby bylo lepiej. PS: jakim prawem mozna wcisnac mi bez mojej zgody jakies ubezpieczenie, tylko na podstawie nie wyslania sprzeciwu??? Banki robia nas w czlonka, a my to tolerujemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi z Łodzi i niech rośnie konkurencja! IP: *.pai.net.pl 06.07.04, 07:43 3,5 PLN za przelew na poczcie to cena 1 USD.Przeciez to zdzierstwo. Ja sam prywatnie mam konto w mBanku i płace za przelew 0,5 PLN (a do niedawna nic nie płaciłem). Odpowiedz Link Zgłoś
curtiz Re: i niech rośnie konkurencja! 06.07.04, 07:56 przypadkow oszukanczych praktyk tego typu firm bylo wiecej. w samym Wroclawiu dwa. nie znam nazw firm, ale jeden punkt ktory sie nagle zwinal byl na ulicy Horbaczewskiego, a drugi na Sudeckiej - kablowka trabi o tym, zeby tam czasem nie wplacac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majki Re: i niech rośnie konkurencja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 08:35 Korzystam z mBanku od ponad dwóch lat i jestem bardziej niż zadowolony. Początkowo podchodziłem do tego typu bankowości dość sceptycznie ale sybko przekonałem że nie miałem racji. Nie ma lepszego banku w Polsce. Nie prawdą jest że potrzebny jest internet żeby móc korzystac z mBanku. Przez pierwsze pół roku dopóki nie kupiłem kompa korzystałem z konta przez domowy telefon. Za przelewy wtedy nie płaciłem ani grosza. Teraz mBank wprowadził opłatę za przelew w wysokości 50 groszy ale przy okazji wprowadził także większą liczbę bezprowizyjnych bankomatów WBK. Więc w porównaniu do innych banków to jest rewelacja (bankomaty WBK i Euronetu za darmo!!!). MBakiem płace za wszystko (prąd, gaz, telefon, internet, czynsz, zakupy w internecie itd). Dodatkowo konta w mBanku załozyla sobie takze moja rodzinka i teraz kiedy nagle potrzebuje pieniadze wystarczy ze zadzwonie np. do dziewczyny i pieniadze mam u siebie w ciagu 1 sekundy. A to wszystko bez opłat bo przelwy pomiędzy rachunkami w mBanku są całkowicie za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Constr Mbank i niech rośnie konkurencja! IP: *.chello.pl 06.07.04, 10:29 Tak jest !!! Mam konto w mbanku praktycznie od początku jego istnienia (niemal 4 lata) i nigdy nie było znaczącej wpadki (parę razy były chwilowe problemy z dostępem przez inet). Jak czytam że ludzie płacą 3,50 za przelew to nie moge zrozumieć dlczego na to się godzą. (Jedyne wytłumaczenie to wstecznictwo i głupota.) Mogę zrozumieć tylko emerytów którzy do komp-a podchodzą jak do jeża. Miesięcznie wysylam średnio ok 20-tu przelewów co kosztuje mnie 10 PLN (do niedawna 0 PLN. Gdybym robił to w "marmurowej instytucji" to kosztowałoby mnie to 70PLN !!! Jedynie na co warto zwracac uwagę to stan oprogramowania na komp-ie. Uważać na wirusy, spy-softy i często przeprowadzć aktualizacje OS-a. Polecam: AD-Aware jako antispy software który skanuje komp-a i usuwa spysoft. lavasoft.element5.com/support/download Uwaga, jest kilka stron o podownej nazwie, które instaluję spyware zamiast anti- spyware !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwach Nie, bo potrzebujesz kwitek IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 06.07.04, 09:10 większość firm co pewien czas rozsyła wezwania do okazania dowodów wpłat lub robi akcje typu wysyłanie wezwań do rzekomo niezapłaconych rachunków. Jeśli nie masz dowodów wpłat to musisz zamawiać wyciąg w swoim wirtualnym banku, cena/szt to min 5pln, wiec sie raczej nie opłaca i nie ma gwarancji że dana firma to uzna, jeśli dowód wpłaty nie jest na ich firmowym papierze - radze poczytać niektóre umowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Constr Nie nie , bo jeśli potrzebujesz kwitek to wydrukuj IP: *.chello.pl 06.07.04, 10:37 Ja płacę przez inet od 4-ech lat i nigdy nie miałem tego typu problemów. Poza tym, możesz sobie wydrukowac potwierdzenie. Jest tam klauzula że: "Wygenerowane elektonicznie. Dokument sporządony na podstawie art.7 Ustawy Prawo Bankowe (Dz.U.Nr140 z 1997r, poz.939 z późniejszymi zmianami). Nie wymaga podpisu ani stępla." Wg prawa nawet USkarbowy musi zaakceptowac w.w. dokument. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacko Re: Rośnie konkurencja dla poczty i banków IP: 212.244.177.* 06.07.04, 09:47 Jaka konkurencja ? Znów pole do popisu dla kolejnych cwaniaczków. Mało było Bezpiecznych Kas Oszczędnościowych, systemów argentyńskich itp ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grek Re: Rośnie konkurencja dla poczty i banków IP: 62.103.219.* 06.07.04, 10:29 W Grecji mozna placic za swiadczenia w punktach Lotto. Jest to niezly biz , gdyz przy wydawaniu reszty w wiekszosci wypelnia siekupon zamiast brac gotowke.. i business sie kreci everybody's happy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Rośnie konkurencja dla poczty i banków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 11:04 Moi drodzy, troche zrozumienia dla tych, którzy umiejetnosci obsługi kopmputera nie wyssali z mlekiem matki. Owszem, opłaty banków intermetowych są niskie lub zadne, ale jak wpłacić tam gotówkę? Oczywiście przez bank lub pocztę, która pobierze od ciebie stosowną prowizję. No i chciałabym zobaczyc jak ktoś na koncie internetowym wklepuje 300 przelewów dziennie. I to bez pomyłek, które są bardzo kosztowne. Bez odpowiedniego oprogramowania, mozliwości transweru danych do banku, czytnika kodów kreskowych to raczej niewykonalne. Prowadze taki punkt od czterech miesięcy. Miesięcznie przybywa mi ok 100 klientów, którzy płaca po kilka rachunków. Oczywiscie są niezadowoleni ale głównie dlatego, ze płaca miesiąc po terminie a potem mają pretensje, ze im dzien po wpłacie komórke lub kablówke wyłączono. Notorycznie próbuja tez wymusic wsteczną datę na dowodzie wpłaty lub zapłacić fałszywym banknotem. Na szczęscie mam ten luksus, że mogę ich desłac na pocztę lub do diabła 98% moich klientów jest zadowolonych i przysyłaja mi nastepnych klientów. Jesli chodzi o ucziwość i bezpieczeństwo transakcji, to mimo wszystko łatwiej jest znależć osobnika, który kiedys w Urzedzie Miasta zarejestrował działaność a potem zwinął sie z gotówką, niz znależć zgubioną wpłatę na poczcie. Mi próba znalezienia takiej zgubione wpłaty zajęła 3 miesiące - bez skutku. Pieniądze wcięło. Reszta jest kwestią tego jak pracujesz. Na dobra opinię trzeba sobie zasłuzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Rośnie konkurencja dla poczty i banków IP: 62.233.173.* 06.07.04, 12:03 niektorzy jakos zapominaja, ze w Polsce wciaz dostep do komputerow i internetu nie jest tak powszechny jakby sie moglo wydawac, a i kwestia swiadomosci wsrod ludzi jest znikoma ludzie kieruja sie przyzwyczajeniem i choc od kilku lat dostepne sa uslugi bankowe online - nie tylko bankow czysto internetowych, i choc wiele osob ma konta bankowe - nadal biegaja z rachunkami na poczte - ot, przyzwyczajenie, jak 30 lat placili na poczcie, to wydaje im sie ze to jest jedyne, sluszne i skuteczne osobiscie znam ludzi, ktorzy majac w domu internet, majac konto w banku nawet nie sprawdza nigdy czy mozna miec dostep do konta przez net - po prostu nie maja zaufania - jak fizycznie wyloza gotowke na lade (nota bene pobrana przedtem z bankomatu, bo praca wysyla wyplate na konto) to wydaje im sie ze zaplacili a kart platniczych uzywaja tylko do brania cashu z bankomatu, w zyciu karta nie zaplacili ... ot, jak juz wspomnialam, brak swiadomosci, ze mozna sobie zycie ulatwic osobiscie mam konto w ING od wielu lat, i korzystam z dostepu on-line, place tak wszelkie mozliwe oplaty i juz nie wyobrazam sobie biegania z gotowka, i stania w kolejkach na poczcie - szkoda mi czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. 50 groszy??? IP: *.warszawa.tktelekom.pl 06.07.04, 12:25 Również prowdzę taki punkt i wiem, żę jest to najlepsze co można w tej chwili osiągnąć. Ja przekształciłem swoją Agencję PKO i powiem szczerze ze nie spodziewałem się aż takiego zadowolenia klientów. Ale jednego nir rozumiem, skad 50groszy??? współpracuje z Agencją "Skarbonka" z Gdyni(jak ktos chce kontakt to 58 6657045) i płacę im tylko 25 groszy. pieniadze sa na koncie klienta w 48 godzin, maja popodpisywane umowy z roznymi firmami, nie mam reklamacji. jest tylko jeden problem. ludzie sie smieja z logo ale przynajmniej z zadna inna firma mnie nie pomyla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vortex Re: Rośnie konkurencja dla poczty i banków IP: *.itpp.pl 06.07.04, 16:04 Stac w kolejce na poczcie by zaplacic rachunek? Zreszta, gotowka potrafi krazyc po pocztowych kontach przez 2 tygodnie zanim trafi do odbiorcy! Mialem takie zdazenie, zablokowali mi telefon bo poczta zwlekala przez 14 dni z przekazaniem pieniedzy. Procz przelewow realizowanych przez interet sa jeszcze platnosci direct debit, kiedy to firma sama pobiera sobie naleznosc. Nic to nie kosztuje a zapobiega wylaczeniom z powodu nioplaconych rachunkow. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś