oko_ala_maroko 21.01.13, 18:03 Piękna uroczystość, mnóstwo ludzi przyszło. Po przysiędze ogromny aplauz zgromadzonych tłumów aż się wzruszyłam. Widać, że Amerykanie kochają swojego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa8a Re: Prezydent USA Obama zaprzysiężony. 21.01.13, 19:08 Wzruszyłaś się ? Zawsze uważałam Cię za romantyczkę, ale żeby wzruszać się na taki widok ?! > Widać, że Amerykanie kochają swojego prezydenta. Towarzysz Murzyn po prostu objął urząd. Gdzie tu miejsce na miłość ? Odpowiedz Link Zgłoś
oko_ala_maroko Re: Prezydent USA Obama zaprzysiężony. 21.01.13, 19:54 Wzruszyłam się oprawą uroczystości jakże inną niż u nas. Nie widzę nic złego w moim wzruszeniu. Mam nadzieję, że moje wzruszenie nie sprawiło nikomu przykrości. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Prezydent USA Obama zaprzysiężony. 21.01.13, 20:04 Bardziej mnie wzruszył przed chwilą los pacjenta, któremu pogotowie przywróciło życie, a następnie w dziesięciu szpitalach zatrzaśnięto drzwi przed nosem. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Prezydent USA Obama zaprzysiężony. 21.01.13, 19:12 Łzy mi się leją z ócz, fantastyczne widowisko z przewagą potomków dr Zira. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Prezydent USA Obama zaprzysiężony. 21.01.13, 19:24 off_nick napisała: >fantastyczne widowisko e tam.... kolejne igrzyska, na kredyt. Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Obama straszy Bushem jr niczym PO Kaczyńskim. 21.01.13, 20:03 Nie za krótkie te wczasy miales, superspecu? Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Miałem takie wczasy na jakie POlska może sobie 21.01.13, 20:12 POzwolić. Odpowiedz Link Zgłoś
oko_ala_maroko Re: Miałem takie wczasy na jakie POlska może sobi 21.01.13, 20:17 Po wczasach jaki zafunduje Tobie Kaczyński nawet nie PISniesz.))) Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Jestem wyborcą PO ale Kaczyńskiego się nie boję. 21.01.13, 20:29 A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
oko_ala_maroko Re: Jestem wyborcą PO ale Kaczyńskiego się nie bo 21.01.13, 20:31 Ja się boję. Boję się wszystkich szaleńców. Ale ja jestem słabą niewiastą. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Specek Burczymucha 21.01.13, 21:59 O większego trudno zucha, Jak był Specek Burczymucha, - Ja nikogo się nie boję! Choćby niedźwiedź... to dostoję! Wilki?... Ja ich całą zgraję Pozabijam i pokraję! Te hieny, te lamparty To są dla mnie czyste żarty! A pantery i tygrysy Na sztyk wezmę u swej spisy! Lew!... Cóż lew jest?! - Kociak duży! Naczytałem się podróży! I znam tego jegomości, Co zły tylko, kiedy pości. Szakal, wilk,?... Straszna nowina! To jest tylko większa psina! ... M.Konopnicka Odpowiedz Link Zgłoś
oko_ala_maroko Re: Prezydent USA Obama zaprzysiężony. 21.01.13, 20:00 a000000 napisała: > e tam.... kolejne igrzyska, na kredyt. Teraz wszystko jest na kredyt. Także igrzyska. Dziwi mnie trochę jakby nieprzyjazne recenzowanie tej ważnej przecież uroczystości u naszego największego sojusznika. Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Prezydent USA Obama zaprzysiężony. 21.01.13, 20:02 Paniom sie nie podoba bo wsrod zaproszonych gosci nie zauwazylem ani jednego purpurata. Zmierzch purpuratow? Odpowiedz Link Zgłoś
oko_ala_maroko Re: Prezydent USA Obama zaprzysiężony. 21.01.13, 20:20 pikrat napisał: > Paniom sie nie podoba bo wsrod zaproszonych gosci nie zauwazylem ani jednego pu > rpurata. Zmierzch purpuratow? Też nie dostrzegłam, ale przysięgał na ogromną, starą Biblię. Może to wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Luter tworca jezyka niemieckiego 21.01.13, 20:25 oko_ala_maroko napisała: > przysięgał na ogromną, starą Biblię. Dla analfabetow pisano wiekszymi literami. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Rychujku, dla ślepych pisano większymi literami, 21.01.13, 20:31 analfabetów zaś lano po mordzie, bez skutku zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Rychujku, dla ślepych pisano większymi litera 21.01.13, 20:36 off_nick napisała: > analfabetów zaś lano po mordzie, bez skutku zresztą. Aluzju ponial, nauka nie poszla w las. Chcesz to masz. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Prezydent USA Obama zaprzysiężony. 21.01.13, 20:22 pikrat napisał: > Paniom sie nie podoba bo wsrod zaproszonych gosci nie zauwazylem ani jednego pu > rpurata. Zmierzch purpuratow? Purpuratów może nie, przewagę mają inne wyznania chrześciańskie ale Biblie, Pan Bóg i modlitwy wszechobecne, nawe w większym stopniu niż u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Prezydent USA Obama zaprzysiężony. 21.01.13, 22:22 oko_ala_maroko napisała: >u naszego największego sojusznika. u którego stoimy zaledwie na przedpokojach... Do luftu z takim sojusznikiem. Polska nie ma sojuszników. Powinna mieć tylko interesy. Jak USA. Odpowiedz Link Zgłoś
oko_ala_maroko Re: Prezydent USA Obama zaprzysiężony. 21.01.13, 22:26 Lepszy wróbel w garści niż gołąbek na dachu.))) Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Prezydent USA Obama zaprzysiężony. 21.01.13, 22:31 oko_ala_maroko napisała: > Lepszy wróbel w garści niż gołąbek na dachu jo. Teraz uściślijmy, kto jest wróblem i w czyjej garści.... Odpowiedz Link Zgłoś
oko_ala_maroko Re: Prezydent USA Obama zaprzysiężony. 21.01.13, 19:56 off_nick napisała: > Łzy mi się leją z ócz, fantastyczne widowisko z przewagą potomków dr Zira. > > Porównanie Murzynów do małp niezbyt eleganckie. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Prezydent USA Obama zaprzysiężony. 21.01.13, 20:17 Nieprawda...wszak porównania stanowią kwintesencję elegancji. okoala_oko_mar napisała: Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Miał mowę bełkotliwą ale poparcie mediów 21.01.13, 19:31 głównego nurtu robi swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Tak, Amerykanie kochają swojego prezydenta. :O) 21.01.13, 20:06 Nie twierdze, ze wszyscy, ale z cala pewnoscia czesc tych, ktorzy na niego glosowali. A ze wygral byl wybory wiekszoscia glosow, to nalezy spodziewac sie, ze tych kochajacych go jest calkiem sporo. Szczegolnie pomiedzy czarnoskorymi Amerykanami. Ale nie tylko. Pracuje z Azjatami i kilkakrotnie slyszalem wyrazana nadzieje, ze nastepnym prezydentem bedzie moze Azjata. Obama rozbudzil te nadzieje, wiec kochajacych jest byc moze wiecej. Przemowienie bylo bardzo dobre - wysluchalem go z przyjemnoscia. No ale to jest przeciez moj prezydent. Czy go kocham - tego nie wiem. Cenie go natomiast za to wszystko co soba reprezentuje. Co, przy okazji, bardzo dobrze bylo widac na tle jego republikanskich konkurentow. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Miał taką samą mowę jakby miał Romney 21.01.13, 20:09 czyli bełkotliwą. Odpowiedz Link Zgłoś