Dodaj do ulubionych

Michał Kamiński potępia antysemityzm

12.02.13, 00:01
"Polski poseł do Parlamentu Europejskiego Michał Tomasz Kamiński ostro potępił "nową formę antysemityzmu", która jego zdaniem polega na demonizowaniu Izraela.

Zwracając się do obradującego w Krakowie Europejskiego Parlamentu Żydowskiego Kamiński powiedział, że "Izrael jest jedyną demokracją na Bliskim Wschodzie" i dzisiaj patrząc na morze arabskich dyktatur "Izrael jest jedynym krajem, gdzie muzułmańscy Arabowie mogą w całkowicie wolny sposób wybierać swoich przedstawicieli do krajowego parlamentu".

- To się może wielu ludziom wydać dziwne, ale dzisiaj jedyną prawdziwą arabską demokracją na świecie jest ciągle Izrael - powiedział poseł Kamiński, który był bliskim współpracownikiem śp. prezydenta Lecha Kaczyńskiego.

Zdaniem posła Kamińskiego "izraelscy żołnierze bronią nie tylko Izraela, ale także Europy w wojnie z terroryzmem"."

izrael.org.il/news/3172-posel-michal-tomasz-kaminski-staje-w-obronie-izraela.html

S.
Obserwuj wątek
    • pikrat Re: Michał Kamiński potępia antysemityzm 12.02.13, 10:45
      Bardzo ladna wypowiedz i bardzo polityczna. Przed Kaminskim wielka kariera.
    • jenisiej Podobieńetwo o sto owiec i o dziesiąci groszy... 12.02.13, 22:40
      ...srebrnych, jako téż bywa radość w niebie nad jednym pokutującym, i o synu marnotrawnym.

Trochę się początkowo zdziwiłem, czytając właśnie Wasze (Snajpera i Pikrata) aprobujące posty na temat wypowiedzi tego katofaszola czy faszokatola Michała Tomasza Kamińskiego. Szczerze wątpię bowiem, czy aprobujecie jego dotychczasową drogę polityczną: Narodowe Odrodzenie Polski, ZChN, AWS, Przymierze Prawicy, PiS, PJN.
      W 1999 udał się razem z Markiem Jurkiem i Tomaszem Wołkiem (hehe) do Wielkiej Brytanii, by spotkać się z osadzonym w areszcie domowym generałem Augusto Pinochetem. W czasie wyjazdu wręczył generałowi pamiątkowy ryngraf z Matką Boską.

Zrozumiałem jednak, że wyciągnęliście wnioski z przytoczonej przez Łukasza przypowieści tego akrobaty od krzyża o nawróconym grzeszniku:

Radujcie się ze mną, iżem nalazł owcę moję, która była zginęła. Powiadam wam, żeć tak będzie radość w niebie nad jednym grzesznikiem pokutę czyniącym, niż nad dziewiąciądziesiąt i dziewiącią sprawiedliwych, którzy nie potrzebują pokuty.
      (...)
      Radujcie się ze mną; bom nalazła drachmę, którąm była straciła. Tak, powiadam wam, radość będzie przed Anioły Bożymi nad jednym grzesznikiem pokutę czyniącym.
      (...)
      ...rzekł ojcu swemu: Oto tak wiele lat służę tobie, i nigdym nie przestąpił rozkazania twego, a nigdyś mi nie dał koźlęcia, żebych używał z przyjacioły moimi. Ale gdy ten syn twój, który pożarł majętność swą z nierządnicami, przyszedł, zabiłeś mu utuczonego cielca.
      A on mu powiedział: Synu! tyś zawżdy jest zemną, i wszystko moje twoje jest. Lecz trzeba było używać i weselić się, iż ten brat twój był umarły, a ożył: zginął był, a nalezion jest.

pikrat napisał:
      Bardzo ladna wypowiedz i bardzo polityczna. Przed Kaminskim wielka kariera.

Przypuszczam, że wątpię. Wishful thinking. Takie jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam.
      • pikrat Re: Podobieńetwo o sto owiec i o dziesiąci groszy 13.02.13, 09:56
        Kazdy ma prawo zrozumiec swoje bledy. Moja ateistyczna religia mowi mi bym szanowal blizniego jak siebie samego, bledy wybaczal i nie chowal urazy.
      • snajper55 Re: Podobieńetwo o sto owiec i o dziesiąci groszy 14.02.13, 01:10
        jenisiej napisał:

> ...srebrnych, jako téż bywa radość w niebie nad jednym pokutującym, i o synu ma
        > rnotrawnym.
        >
        > Trochę się początkowo zdziwiłem, czytając właśnie Wasze (Snajpera i Pikrata) ap
        > robujące posty na temat wypowiedzi tego katofaszola czy faszokatola
        > Michała Tomasza
        > Kamińskiego.

Ja nie napisałem niczego aprobującego. Ba, ja niczego nie napisałem poza zacytowaniem pewnej notki. Jej treść była dla mnie na tyle zaskakująca, że nie wiedziałem jak ją skomentować. Obawa przed ekspansją islamu pcha Kamińskiego w ramiona Żydów? Zmiana poglądów z proNOPowskich (żeby nie napisać antyjakichśtam) na proIzraelskie? A może oficjalna gadka akurat pasująca do sytuacji? W każdym razie dla mnie dysonans.

S.
    • kolter-xl Re: Michał Kamiński potępia antysemityzm 13.02.13, 14:59
      snajper55 napisał:

- To się może wielu ludziom wydać dziwne, ale dzisiaj jedyną prawdziwą arabską
      > demokracją na świecie jest ciągle Izrael - powiedział poseł Kamiński, który był
      > bliskim współpracownikiem śp. prezydenta Lecha Kaczyńskiego.

Ta, ale o ile pamiętam to ani Jaro ani Lech nie są znani z tego ze byli/jest antysemitami
    • rycho7 autentyczne judzenie wroga naszego wroga 13.02.13, 15:43
      snajper55 napisał:

> "izraelscy żołnierze bronią nie tylko Izraela, ale także Europy w wojnie z terroryzmem"

Za wysoka oplata nalezy zaprosic izraelskich żołnierzy do ochrony posmutnialych sztetl we wszystkich zakatkach Europy. Jeszcze wieksze koszty pochlonie ochrona tych żołnierzy przed przyciaganymi jak cmy do ognia islamistami.

Powyzszy cytat zawiera ogrom szczerosci definicyjnych. Terrorysta to wyznawca religii mahometanskiej. Natomiast czlonek katolickich bojowek narodowych jest patriota.

Ciekawe czy Kaminski zaciagajac dlug wie jakie jest jego oprocentowanie i jak bedzie sciagany. Czy Palac Kultury im. Stalina wroci zgodnie z rzymska zasada czyja ziemia tego nieruchomosc?
    • mariner4 A znasz tam inny kraj, gdzie są demokratyczne 13.02.13, 19:47
      wybory?
      Powiedz który?
      M.
    • krates-8 Нaциoнaлиc 14.02.13, 00:42

• krates-8 Нaциoнaлиc 14.02.13, 00:44

• krates-8 Sorry - cyrylica w tytule szwankuje 14.02.13, 00:47
          miało być:
          Нaциoнaлиcты вcех cтрaн, coединяйтеcь ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka