Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jazda w kapturze

IP: *.77.classcom.pl 12.01.07, 00:31
    powoli dochodze do wniosku ze jazda na rowerze w bluzie z kapturem wywoluje
    emocje u pozostałych uczlestnikow ruchu. Ciagle ktos sie czepia albo wscieka
    zwlaszcza taksowkarze a dzisiaj nawet tramwaj caly hamowal przedemna mimo ze
    widzialem go i zatrzymalem sie kulturalnie duzo wczeniej. motorniczy sie
    wtedy czepil ze mam zsiasc z roweru na przejsciu no mial racje ale akurat to
    nie byl powod do hamowania zeby mi kazac zsiadac. rano taksowkarz sie
    zatrzymal ze sie nie patrze w prawo a przeciez kurde stalem w miejscu na
    stopie i czekalem az baran przejedzie.
    Nie wiem moze oni nie widza ze pod kapturem sie rozgladam i ich widze.
    Macie moze jakies doswiadczenia w tym wzgledzie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: pegaz Re: jazda w kapturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 00:43
        Powiem, że się nie dziwię reakcji - sam za kółkiem nauczyłem się zasady ograniczonego zaufania w stosunku do 'podejrzanych' uczestników ruchu. W Twoim wypadku nie byli pewni reakcji, bo nie widzieli żadnych symptomów, że się rozejrzałeś i uwzględniłeś sytuację.

Kaptur wydaje mi się mało praktycznyi niewygodny. Osobiście preferuję kurtkę ze stójką i czapkę pod kask. Kask ma daszek, który wystarczająco skutecznie chroni przed deszczem padającym na oczy.
      • boruta_wwa Re: jazda w kapturze 12.01.07, 01:26
        no sorry ale jazda w kapturze jest szalenie niebezpieczna, NIDGY nie zakładam
        kaptura na rowerze, możesz mówić co chcesz ale kaptur strasznie ogranicza pole
        widzenia i jeśli Ci życie miłe nie zakładaj go
        pozdrawiam
        b.
      • Gość: Tome Re: jazda w kapturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 19:01
        Co byś powiedział gdyby kierowcy w samochodach jeździli w kapturze? Czy ufałbyś im bardziej czy mniej?
        • Gość: bod Re: jazda w kapturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 22:39
          Próbowałem jeździć autem w kapturze i oświadczam , że tylne strefy przy zmianie
          pasa są zasłaniane - nie da się tak jeździć bezpiecznie .
      • nakole Re: jazda w kapturze 15.01.07, 23:28
        Co tam kaptur, końskie okularki-to jest to!
        ;-\
      • terina Re: jazda w kapturze 16.01.07, 08:28
        Wolę kaptur od czapki ale nie na rowerze. Zgadzam się w pełni z momi
        przedmówcami - kaptur est niewygodny, ogranicza pole widzenia, nie czuję się
        bezpiecznie i komfortowo w czasie jazdy.
        Jazda rowerem to wielka frajda !!!!!!!!!!!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka