Dodaj do ulubionych

Imperia naszych czasów.

10.04.13, 18:04
Moim zdaniem istnieją następujące: Żydowskie, Watykańskie, Islamskie, Hinduskie, Amerykańskie, Brukselskie. Czy jakieś pominąłem?
Obserwuj wątek
    • rycho7 Re: Imperia naszych czasów. 10.04.13, 18:25
      superspec napisał:

> Czy jakieś pominąłem?

Oczywiscie. To, ktorego nie ma. Nie nadajesz sie do leczenia z pogladow w psychuszce.

Nie wiesz czyim jestes niewolnikiem?
      • superspec You're a slave to money then you die.:) 10.04.13, 18:29
        www.tekstowo.pl/piosenka,the_verve,bitter_sweet_symphony.html
    • polski_francuz Jeszcze 10.04.13, 19:41
      Chinskie, rosyjskie i brazylijskie mozna dodac...

PF
      • rycho7 rozczarowales mnie pomijajac imperium rozumu 10.04.13, 20:31
        polski_francuz napisał:

> Chinskie, rosyjskie i brazylijskie mozna dodac...

Musi doluje Cie realizm.
        • polski_francuz Doluja 10.04.13, 20:41
          mnie te cholerie nkwdowskie, ktore doluja moje ulubione forum Swiat. Dzieki za przypomnienie, ze rozum istnieje. Przywracasz mi wiare w ludzi.

Pozdro

PF
          • rycho7 Re: Doluja 10.04.13, 21:01
            polski_francuz napisał:

> Przywracasz mi wiare w ludzi.

Tys mi inspiracja. W intencji byl to z mojej strony zyczliwy zart. Ty przewrociles knowania. Wykazales wrodzone Wieczniedziewictwo. Brawo.

> cholerie nkwdowskie, ktore doluja moje ulubione forum Swiat.

Rzycie to nie je bajka.
            • polski_francuz Troche 10.04.13, 21:13
              emocji musi byc, rycho. Inaczej nie da rady. Rozum to granice, to kontrola, to zreszta jedyny sposob w jaki 60-latek moze wygrac z 30-latkiem w tenisa.

A ja lubie wygrywacsmile

Pozdro

PF
              • polski_francuz Emocje 10.04.13, 22:20
                niezadlugo wezma gore w Niemczech zyjacych ponad 65 lat pod rygorem rozumu, kazacemu robic "bella figura".

Jeszcze trudniej bedzie wtedy z nimi rozmawiac...

PF
                • rycho7 za rada Sorosa wystapia ze strefy Euro 11.04.13, 06:46
                  polski_francuz napisał:

> Jeszcze trudniej bedzie wtedy z nimi rozmawiac...

Oni przyznaja sie do dziadka w Wehrmachcie. No i dokladnie nic dla nich z tego nie wynika. Ja chcesz z nimi rozmawiac to moze najpierw wyjasnij im dlaczego wnuki maja cierpiec (moralnie) za to czego nie zrobili. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, ze to rodzi reakcje (normalna), ze jak mnie stale oskarzaja to dlaczego mam nie zrobic w koncu tego o co mnie oskarzaja. Chcesz to masz.

Kto dolki kopie ten sam w nie wpada.
                  • polski_francuz Niezly kompromis 11.04.13, 07:19
                    Dziadek w Wehrmachcie to male piwo. Oczywisty racjonalizm i szkoda o nim gadac.

Emocje rosna gdzie indziej. Polacy i Europejczycy chce miec Niemcy silne, winne ale placace za glupoty finansowe i ekonomiczne innych. To po stronie kosztow. Po stronie zyskow, ta reszta Europy Niemcow lubi.

Jak Niemcy staja deba i nie chca placic, to biedna Angela dostaje wasow i czapke SS-mana na malowidlach na europejskich murach.

Taki kompromis sie ustalil i ciekawym czy dlugo potrwa. W moim interesie jest aby potrwal. Mam zaufanie do Niemcow, zreszta, niedlugo dostane od nich tytul honorowy a moja najmlodsza latorosl przygotowuje na prace u nich.

PF
                    • kolter-xl Re: Niezly kompromis 11.04.13, 07:56
                      polski_francuz napisał:

> Dziadek w Wehrmachcie to male piwo. Oczywisty racjonalizm i szkoda o nim gadac.
                      >
                      > Emocje rosna gdzie indziej. Polacy i Europejczycy chce miec Niemcy silne, winne
                      > ale placace za glupoty finansowe i ekonomiczne innych. To po stronie kosztow.
                      > Po stronie zyskow, ta reszta Europy Niemcow lubi.
                      >
                      > Jak Niemcy staja deba i nie chca placic, to biedna Angela dostaje wasow i czapk
                      > e SS-mana na malowidlach na europejskich murach.

Ta, to się zgadza , od kiedy niemiecki podatnik nie ma ochoty np dopłacać do premii greka który nie spóźniał się do pracy w której i tak nic nie robił, to nagle Greccy przypomnieli sobie ze 7o lat temu Niemcy ich czołgami zajechali , ot pazerne na kasę leniwe towarzycho.
                      • rycho7 dla kogo jest ten swiat? 11.04.13, 10:22
                        kolter-xl napisał:

> pazerne na kasę leniwe towarzycho.

Nietety nalezy sie jeszcze zastanowic dlaczego mamy stale wiecej produkowac aby jeszcze szybciej wyrzucac to barachlo.

Po wyprodukowaniu rzeczy niezbednych powinno byc mozliwe poleniuchowanie. Oczywiscie jak komu to potrzebne. Moze ono byc na silowni, w zespole muzycznym lub w kolku rozancowym.

Zrujnoowaloby to koncepcje VAT. Obroty by nie furczaly lecz leniwie pelzly. Pasozyty bylyby nie nazarte.
                        • polski_francuz Ano 11.04.13, 10:53
                          moge tylko potwierdzic kolege elektronika i dodac dwa argumenty:

1. Produkujac byle co spada cena ale i jakosc i trzeba coraz czesciej kupowac nowe. Czyli zysk dla konsumenta jest watpliwy.
                          2. Surowcow naturalnych jest coraz mniej, coraz je trudniej wydobywac i niezadlugo wzrost cen od tej strony sie zacznie.

PF
                        • kolter-xl Re: dla kogo jest ten swiat? 11.04.13, 10:59
                          rycho7 napisał:

> kolter-xl napisał:
                          >
                          > > pazerne na kasę leniwe towarzycho.
                          >
                          > Nietety nalezy sie jeszcze zastanowic dlaczego mamy stale wiecej produkowac aby
                          > jeszcze szybciej wyrzucac to barachlo.
                          >
                          > Po wyprodukowaniu rzeczy niezbednych powinno byc mozliwe poleniuchowanie. Oczyw
                          > iscie jak komu to potrzebne. Moze ono byc na silowni, w zespole muzycznym lub w
                          > kolku rozancowym.
                          >
                          > Zrujnoowaloby to koncepcje VAT. Obroty by nie furczaly lecz leniwie pelzly. Pas
                          > ozyty bylyby nie nazarte.

Wiem jedno o Grekach ; ten 10 milionowy naród zatrudniał co najmniej tylu urzędasów co w blisko 40 milionowej Polsce .
    • kolter-xl Re: Imperia naszych czasów. 10.04.13, 21:04
      superspec napisał:

> Moim zdaniem istnieją następujące: Żydowskie, Watykańskie, Islamskie, Hinduskie
      > , Amerykańskie, Brukselskie. Czy jakieś pominąłem?

Rydzykowe.
      • polski_francuz Bez przesadyzmu 10.04.13, 21:14
        to samoobrona starszych i przegranych...

PF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka