Dodaj do ulubionych

Rozpleniła się jakaś praktyka

27.08.13, 14:47
Zatrzymanie było wręcz hańbiące. Rozpleniła się jakaś praktyka, również w powszechnym wymiarze sprawiedliwości, zatrzymywania widowiskowego - powiedział sędzia. Zwrócił uwagę na - jak to nazwał - "standardowe", krytykowane zwłaszcza w orzecznictwie SN powody, dla których prokuratura wystąpiła o areszt tymczasowy: obawę matactwa i chęć ukrywania się.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14502589,SN__Oficer_uniewinniony_ws__Nangar_Khel_dostanie_150.html#BoxWiadTxt
    • wikul Re: Rozpleniła się jakaś praktyka 27.08.13, 15:37
      oleg3 napisał:

> Zatrzymanie było wręcz hańbiące. Rozpleniła się jakaś praktyka, również
      > w powszechnym wymiarze sprawiedliwości, zatrzymywania widowiskowego - po
      > wiedział sędzia. Zwrócił uwagę na - jak to nazwał - "standardowe", krytykowane
      > zwłaszcza w orzecznictwie SN powody, dla których prokuratura wystąpiła o areszt
      > tymczasowy: obawę matactwa i chęć ukrywania się.

Wszystko ma swój poczatek i atmosferę. Mimo tego że później Szczygło przeprosił za tą wypowiedź to smrodek pozostał.

wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/123822,szczyglo-banda-durniow-strzelala-do-cywili.html
      • oleg3 Re: Rozpleniła się jakaś praktyka 27.08.13, 16:44
        wikul napisał:

> Wszystko ma swój poczatek i atmosferę. Mimo tego że później
        > Szczygło przeprosił za tą wypowiedź to smrodek pozostał.

Zajrzałem do linkowanego newsa

2008-02-12 | Ostatnia aktualizacja: 16:05

To Szczygło był MO w 2008?
        • wikul Re: Rozpleniła się jakaś praktyka 27.08.13, 17:29
          oleg3 napisał:

> Zajrzałem do linkowanego newsa
          >
          > 2008-02-12 | Ostatnia aktualizacja: 16:05
          >
          > To Szczygło był MO w 2008?

Jakie MO. Gdzie ty masz tam MO. Chyba we własnej wyobraźni. W linku jest znane powiedzenie Szczygły: Banda durniów strzelała do cywili
          Przed dochodzeniem, przed procesem wydał wyrok.
          • oleg3 Re: Rozpleniła się jakaś praktyka 27.08.13, 18:36
            wikul napisał:

> Przed dochodzeniem, przed procesem wydał wyrok.

A co to ma wspólnego z cytatem będącym tematem wątku?
            • dachs Olegu 28.08.13, 07:54
              Syfa łatwiej złapać niż wyleczyć, a raz rozplenioną praktykę trudno wyplenić.
              A kiedy zbiry z tzw. "sprawiedliwości" dostały zielone światło dla takich praktyk - wiadomo.
              No, i tak to leci.
              Ciekawe, nawiasem mówiąc, czy Szczygło by powiedział te słowa, gdyby to PiS był u władzy i ponosił odpowiedizalność za żołnierzy.
              • oleg3 Borsuku 28.08.13, 08:33
                Dla ścisłości ten syf był i przed erą PiSu. Po cherlawego księgowego wysyłano antyterrorystów zamiast listonosza z wezwaniem.
                • dachs No,tak 28.08.13, 09:13
                  to prawda, ale dopiero Ziobro nadał tej patologii rangę słusznego państwowego oburzenia na obywateli "aferzystów".
                  A rodacy się nie oburzają, bo tak mają, że dopóki ich samych państwo nie skotłuje, to kotłowaniu innych przyglądają się raczej przychylnie.
                  • oleg3 Re: No,tak 28.08.13, 09:41
                    dachs napisał:

> to prawda, ale dopiero Ziobro nadał tej patologii rangę słusznego
                    > państwowego oburzenia na obywateli "aferzystów".

A Tusk szedł do władzy z programem odnowy. I niczego nie zmienił. A nawet prześcignął kaczora.
                    • dachs Re: No,tak 28.08.13, 09:51
                      Prawda, nie zmienił, ale przynajmniej nie popiera takich zachowań oficjalnie.
                      Ja w tym widzę raczej inercję instytucji. Z tym jest cholernie trudno walczyć.
                      • sz0k A ponoć to PiSiacy są sektą 28.08.13, 16:56
                        dachs napisał:

> Prawda, nie zmienił, ale przynajmniej nie popiera takich zachowań oficjalnie.
                        > Ja w tym widzę raczej inercję instytucji. Z tym jest cholernie trudno walczyć.

A tu proszę - klasyczny przykład POwskiego sekciarza.
                        • dachs Re: A ponoć to PiSiacy są sektą 28.08.13, 20:59
                          sz0k napisał:

> A tu proszę - klasyczny przykład POwskiego sekciarza.

Rozumiem, że z biurokracją i zaskorupiałymi instytucjami walczyć jest łatwo i wystarczy jeden kaczor, żeby całość rozleciała się w puch.
                          Nawet życzę mu zwycięstwa w wyborach, żeby to sobie obejrzeć.
                          Szczerze, mogę sobie na to pozwolić, ja żyję w Niemczech. smile
                          • sz0k Re: A ponoć to PiSiacy są sektą 28.08.13, 23:59
                            dachs napisał:

> Szczerze, mogę sobie na to pozwolić, ja żyję w Niemczech. smile

Pozwalasz sobie na to od wielu lat, stręcząc Polakom z uporem godnym sekciarza, szajkę Donaldzia. Tylko za co nas tak nienawidzisz?
                            • wikul Re: A ponoć to PiSiacy są sektą 29.08.13, 11:27
                              sz0k napisał:

> Pozwalasz sobie na to od wielu lat, stręcząc Polakom z uporem godnym sekciarza,
                              > szajkę Donaldzia. Tylko za co nas tak nienawidzisz?

Borsuk i nienawiść ! Puknij sie w czółko a za pokutę przeczytaj wywiad Prymasa.

www.rp.pl/artykul/1040095-Kosciol-od-gejow-sie-nie-odwroci.html

Miejmy nadzieję że idą nowe czasy w Kościele a takim jak ty nienawistnikom pozostanie kościół w Toruniu.
                              • sz0k Re: A ponoć to PiSiacy są sektą 29.08.13, 13:33
                                wikul napisał:

> sz0k napisał:
                                >
                                > > Pozwalasz sobie na to od wielu lat, stręcząc Polakom z uporem godnym sekc
                                > iarza,
                                > > szajkę Donaldzia. Tylko za co nas tak nienawidzisz?
                                >
                                > Borsuk i nienawiść ! Puknij sie w czółko a za pokutę przeczytaj wywiad Prymasa.
                                >
                                >
                                > www.rp.pl/artykul/1040095-Kosciol-od-gejow-sie-nie-odwroci.html
                                >
                                > Miejmy nadzieję że idą nowe czasy w Kościele a takim jak ty nienawistnikom pozo
                                > stanie kościół w Toruniu.

Przeczytałem, teraz twoja kolej.
                            • dachs Re: A ponoć to PiSiacy są sektą 29.08.13, 13:54
                              sz0k napisał:
                              >Tylko za co nas tak nienawidzisz?
                              Jako Niemiec, muszę.
                              • sz0k Re: A ponoć to PiSiacy są sektą 29.08.13, 18:04
                                dachs napisał:

> sz0k napisał:
                                > >Tylko za co nas tak nienawidzisz?
                                > Jako Niemiec, muszę.

OK, zawsze podejrzewałem, że ta ślepa miłość do Donaldzia nie może się brać znikąd.
                      • ada08 Borsuku, a to dopiero! 29.08.13, 11:45
                        dachs napisał:

> Prawda, nie zmienił, ale przynajmniej nie popiera takich zachowań oficjalnie.

Napełniłeś smutkiem serce moje.
                        a.
                        • dachs Re: Borsuku, a to dopiero! 29.08.13, 13:44
                          ada08 napisała:

> Napełniłeś smutkiem serce moje.

A chciałabyś, żeby popierał?
                          Ja bym się wtedy właśnie martwił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka