Dodaj do ulubionych

Perła, martwiłeś się o frekwencje, pamietasz?

28.08.13, 14:10
www.wroclaw.sport.pl/sport-wroclaw/1,123437,14505389,Slask___Sevilla__Tlumy_kibicow_na_meczu__klub_sporo.html#LokWrocTxt
Obserwuj wątek
    • oleg3 A ja martwiłem się o deficyt stadionów. O tym 28.08.13, 15:01
      oczywiście zapomniałeś! Który ze stadionów budowanych na Euro nie jedzie na stratach?

Z tą frekwencją to nie chodziło o jednorazowe zapełnienie stadionu tylko o roczną sprzedaż biletów, która w połączeniu z innymi przychodami dałaby stadionom stabilność finansową (choćby niewielki zysk).

A jak tam idzie sprzedaż lóż? Wszystkie zajęte?
      • wikul Re: A ja martwiłem się o deficyt stadionów. O tym 28.08.13, 15:36
        oleg3 napisał:

> oczywiście zapomniałeś! Który ze stadionów budowanych na Euro nie jedzie na str
        > atach?
        >
        > Z tą frekwencją to nie chodziło o jednorazowe zapełnienie stadionu tylko o rocz
        > ną sprzedaż biletów, która w połączeniu z innymi przychodami dałaby stadionom s
        > tabilność finansową (choćby niewielki zysk).
        >
        > A jak tam idzie sprzedaż lóż? Wszystkie zajęte?

Wolałbym gdyby to Perła odpowiadał gdy go o to proszę. Z tobą rozmowa to jak ze smarkatym jedzenie.
        Nie mam ochoty.
        • oleg3 Re: A ja martwiłem się o deficyt stadionów. O tym 28.08.13, 15:43
          > Nie mam ochoty.

Załóż sobie prywatne forum. Będziesz tam mógł pisać bez natrętów. Na forum publicznym to ja decyduję czy pisać i co pisać.
          • wikul Re: A ja martwiłem się o deficyt stadionów. O tym 28.08.13, 15:50
            oleg3 napisał:

> > Nie mam ochoty.
            >
            > Załóż sobie prywatne forum. Będziesz tam mógł pisać bez natrętów. Na forum pub
            > licznym to ja decyduję czy pisać i co pisać.

Pogadaj z g-48, to najlepszy partner dla ciebie i ma podobne zdanie.
            • piq wraz ze zjazdem sondaży robisz się... 28.08.13, 16:40
              ...coraz bardziej psychotyczny. Może jakaś terapia, czy co, bo głupiejesz w oczach.
              • wikul Re: wraz ze zjazdem sondaży robisz się... 22.09.13, 20:45
                piq napisał:

> ...coraz bardziej psychotyczny. Może jakaś terapia, czy co, bo głupiejesz w oczach.

To do mnie? Mam w dupie sondaże i oderwane od meritum komentarze. Podeptali cię w innych watkach to na mnie nie próbuj się odgrywać, nie jestem haszem.
                • pikrat Re: wraz ze zjazdem sondaży robisz się... 23.09.13, 18:17
                  Lej w mordę chama, Wikul. Nie pękaj. Jak będzie trzeba pomogę.
    • oleg3 Wikul pamiętasz? 21.09.13, 12:48
      Zachwycałeś się frekwencją na jednym meczu. A teraz co napiszesz?

www.wroclaw.sport.pl/sport-wroclaw/1,123437,14642934,Slask_zacznie_nowy_sezon_od_IV_ligi__Wroclaw_bedzie.html#BoxSportTxt
      Taka ewentualna dramatyczna przyszłość Śląska niesie ze sobą wiele innych poważnych problemów. Choćby pytanie dotyczące sensu funkcjonowania 43-tysięcznego Stadionu Miejskiego. Bo chyba meczów Śląska w IV lidze z LZS-em Stary Śleszów, Orlą Wąsosz czy Sokołem Wielka Lipa nie będziemy organizować na pustym kolosie?

Przepadną też miliony złotych z wynajmu lóż VIP oraz miejsc biznesowych na stadionie. W efekcie znów z miejskich pieniędzy trzeba będzie wciąż dokapitalizować spółkę zarządzającą obiektem
      • andrzejg Re: Wikul pamiętasz? 21.09.13, 16:23
        Z tej sytuacji wyniknie pewnie korzyść. Zawodnicy chcąc znaleźć dobre kluby będą gryźć trawę i przynajmniej przez jakiś czas będzie radość dla wrocławskich kibiców.

A.
        • kalllka Re: Wikul pamiętasz? 21.09.13, 19:42
          jestesmy potega, nomen omen, kipolska. obecnie nawet z a-dressem w Kolosseum )
      • wikul Re: Wikul pamiętasz? 22.09.13, 20:38
        oleg3 napisał:

> Zachwycałeś się frekwencją na jednym meczu. A teraz co napiszesz?
        > Taka ewentualna dramatyczna przyszłość Śląska niesie ze sobą wiele innych poważ
        > nych problemów. Choćby pytanie dotyczące sensu funkcjonowania 43-tysięcznego St
        > adionu Miejskiego. Bo chyba meczów Śląska w IV lidze z LZS-em Stary Śleszów, Or
        > lą Wąsosz czy Sokołem Wielka Lipa nie będziemy organizować na pustym kolosie?
        > Przepadną też miliony złotych z wynajmu lóż VIP oraz miejsc biznesowych na stad
        > ionie. W efekcie znów z miejskich pieniędzy trzeba będzie wciąż dokapitalizować
        > spółkę zarządzającą obiektem

Jak zwykle ślizgasz się po poboczach tematu. Co by było gdyby, co będzie gdy. Polecam komentarze kibiców Śląska pod tym sensacyjnym ale nierzetelnym artykułem pełnym znaków zapytania. W swoim czasie decydenci, na czele z Dudkiewiczem, zaufali znanemu cwaniakowi biznesowemu Solorzowi licząc na jego uczciwość i bezinteresowność. Srogo się na tym zawiedli, tylko co to ma do aktualnej frekwencji na trybunach Stadionu Miejskiego? Nad wszystkimi klubami wisi podobna groźba bo wszystkie mają sponsorów a nie dotacje z centralnej kasy państwowej.
        • oleg3 Re: Wikul pamiętasz? 23.09.13, 09:56
          wikul napisał:
          > Jak zwykle ślizgasz się po poboczach tematu.

smile
    • snajper55 Jolka, pamiętasz? 21.09.13, 22:55
      www.youtube.com/watch?v=fjuVwhu0m9E

S. smile
    • perla słusznie się martwiłem 22.09.13, 11:46
      patrząc na frekwencję ligową właśnie.
      • wikul Re: słusznie się martwiłem 22.09.13, 17:02
        perla napisał:

> patrząc na frekwencję ligową właśnie.

Jestem od kilku dni poza domem, jak wrócę w październiku to znajdę i przypomnę twoje zmartwienia.
      • wikul Re: słusznie się martwiłem 22.09.13, 20:49
        perla napisał:

Czyżby?

ekstraklasa.wp.pl/frekwencja.html
      • wikul Re: słusznie się martwiłem 22.09.13, 20:51
        perla napisał:

Czyżby?

www.mmkrakow.pl/450315/2013/6/4/frekwencja-na-meczach-tmobile-ekstraklasy--wisla-krakow-na-piatym-miejscu?category=sport
    • janusz2_ "Portugalia w kłopotach po Euro 2004" 22.09.13, 14:49
      "Portugalia w kłopotach po Euro 2004.
      Organizatorzy zadłużeni na ponad 200 mln euro

Największe zobowiązania mają miasta Leiria i Coimbra. To długi m.in. po stadionach, na których budowę lub modernizację Portugalia wydała łącznie ponad 1 mld euro. Niektóre trudno wynająć, inne mimo znalezienia najemców przynoszą wciąż straty.
      Zadłużenie portugalskich samorządów w związku z organizacją piłkarskich mistrzostw Europy w 2004 r. przekracza 200 mln euro. Dziewięć lat po zakończeniu turnieju największe zobowiązania do pokrycia mają miasta Leiria i Coimbra. Jak wynika z danych Rocznika Finansowego Portugalskich Samorządów, wszystkie gminy, na terenie których rozgrywane było Euro 2004, nadal mają pokaźne długi do spłacenia.
      (...)"
      wyborcza.pl (17.09.2013)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka