Dodaj do ulubionych

Picie i Swawole (PiS)

09.09.13, 09:31
Posłowie PiS na partyjnym wyjeździe na kilka godzin zdjęli maski nobliwych polityków hołdujących konserwatywnym wartościom. W pijackiej dyskusji rzecznik PiS Adam Hofman chwalił się nawet pracownicom biura klubu PiS wielkością swojego penisa.

www.wprost.pl/ar/415983/Poslowie-PiS-bez-pudru-Nagranie-z-Podkarpacia/
Obserwuj wątek
    • oleg3 Oglądałeś film czy 09.09.13, 11:41
      poprzestałeś na tekście WPROST?

Ja nie oglądałem, bo w swoim czasie widziałem to i owo, a nawet grałem w takich filmach. Tylko wtedy Wielki Brat miał mniejsze możliwości techniczne.
      • andrzejg Re: Oglądałeś film czy 09.09.13, 12:01
        oleg3 napisał:

> poprzestałeś na tekście WPROST?
        >
        > Ja nie oglądałem, bo w swoim czasie widziałem to i owo, a nawet grałem w
        > takich filmach. Tylko wtedy Wielki Brat miał mniejsze możliwośc
        > i techniczne.

Gdzieś , ktoś popełnia tu kardynalny błąd, chcąc pokazać nawiedzonych jako normalnych, przeciętnych ludzi, którzy owszem do kościoła chodzą, ale jak trzeba to i pochlać potrafią.

A.
        • oleg3 Re: Oglądałeś film czy 09.09.13, 12:08
          andrzejg napisał:
          > Gdzieś , ktoś popełnia tu kardynalny błąd, chcąc pokazać nawiedzonych jako norm
          > alnych, przeciętnych ludzi, którzy owszem do kościoła chodzą, ale jak trzeba to
          > i pochlać potrafią.

Pokazywanie Hofmana, że jest głupi "po pijaku" mogłoby nawet sugerować, że jak wytrzeźwieje, weźmie prysznic i założy krawat to gada do rzeczy.
      • wikul Re: Oglądałeś film czy 09.09.13, 12:04
        oleg3 napisał:

> poprzestałeś na tekście WPROST?
        >
        > Ja nie oglądałem, bo w swoim czasie widziałem to i owo, a nawet grałem w
        > takich filmach. Tylko wtedy Wielki Brat miał mniejsze możliwośc
        > i techniczne.

Jak czytam te twoje rozhisteryzowane obrony polityków PiS to nie wiem czy sie śmiać czy płakać. Hofman protestuje za okładkę we Wprost ale nie za nagranie. Z wypowiedzi nawalonych polityków słychać że wiedzą że paparazzi są w pobliżu ale stopień upojenia i dotychczasowa bezkarność powoduje że maja to wszystko w dupie. Przecież pożyteczni idioci wszystko zakwestionują i będą bronić do upadłego. Powodzenia !

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14570236,Blaszczak__Hofman_pozwie__Wprost____Naruszono_jego.html#BoxSlotII3img
        • oleg3 Re: Oglądałeś film czy 09.09.13, 12:13
          wikul napisał:

> Jak czytam te twoje rozhisteryzowane obrony polityków PiS to nie
          > wiem czy sie śmiać czy płakać.

Śmiać!
        • wikul Obejrzyj i ty. Napisz że to prowokacja ... 09.09.13, 12:16
          www.youtube.com/watch?v=cf6uykBKNtA#t=47
          • oleg3 Re: Obejrzyj i ty. Napisz że to prowokacja ... 09.09.13, 12:26
            Jaka prowokacja? Samo życie!

Tyle, że ja "to życie" znam. Ty pewnie też. Nie ekscytują mnie pijackie gadki. Chcesz pogadać o politycznych aspektach ostatniego Wprost?
            • wikul Re: Obejrzyj i ty. Napisz że to prowokacja ... 09.09.13, 12:59
              oleg3 napisał:

> Jaka prowokacja? Samo życie!
              >
              > Tyle, że ja "to życie" znam. Ty pewnie też. Nie ekscytują mnie pijackie gadki.
              > Chcesz pogadać o politycznych aspektach ostatniego Wprost?

Nie chodzi o ekscytacje. Nie ja wymyslłem że politykom nie wszystko wolno, lub raczej nie wszystko wypada, zwłaszcza jak sie należy do partii przyznajacej sie do katolickich wartości, majacej ambicje moralizatorskie i przeciwnej rozwięzłemu trybowi życia.
              • oleg3 Re: Obejrzyj i ty. Napisz że to prowokacja ... 09.09.13, 13:18
                wikul napisał:

>Nie ja wymyśliłem że politykom nie wszystko wolno

Ok. To napisz w punktach jakie to zasady i wartości złamał Hofman&Co.
                Tylko pomiń estetykę, bo to jest oczywiste. Zdradził żonę? Pobił kogoś? Była trawka? Zniszczył wyposażenie? Złamał regulamin hotelu? Tak strzelam na oślep.
                • wikul Re: Obejrzyj i ty. Napisz że to prowokacja ... 09.09.13, 13:20
                  oleg3 napisał:

> Ok. To napisz w punktach jakie to zasady i wartości złamał Hofman&Co.
                  > Tylko pomiń estetykę, bo to jest oczywiste. Zdradził żonę? Pobił kogoś? Była tr
                  > awka? Zniszczył wyposażenie? Złamał regulamin hotelu? Tak strzelam na oślep.

Nie wciągniesz mnie w bezproduktywne bicie piany.
                  • oleg3 Re: Obejrzyj i ty. Napisz że to prowokacja ... 09.09.13, 13:23
                    wikul napisał:
                    > Nie wciągniesz mnie w bezproduktywne bicie piany.

Bez sms-ów z centrali jesteś bezradny jaj przedszkolak.
                    • wikul Re: Obejrzyj i ty. Napisz że to prowokacja ... 09.09.13, 13:31
                      oleg3 napisał:

> wikul napisał:
                      > > Nie wciągniesz mnie w bezproduktywne bicie piany.
                      >
                      > Bez sms-ów z centrali jesteś bezradny jaj przedszkolak.

Za to ty dzisiaj dostałes jakieś pilne ponaglenia żeby bronić chamów i ochlajtusów do oporu. Przez to jesteś zdterminowany i upierdliwy ponad zwykła miarę. Że ci qrwa, nie wstyd, żałosny dupku.
                      • oleg3 Re: Obejrzyj i ty. Napisz że to prowokacja ... 09.09.13, 13:37
                        wikul napisał:

> Za to ty dzisiaj dostałes jakieś pilne ponaglenia żeby bronić chamów i
                        > ochlajtusów do oporu.

Piją niestety też twoi idole!

www.pardon.pl/artykul/4213/platforma_na_rekolekcjach_popijawa_zamiast_modlitw/8
                        To by było tyle o obyczajach. Nagannych oczywiście.
                        • wikul Re: Obejrzyj i ty. Napisz że to prowokacja ... 09.09.13, 14:04
                          oleg3 napisał:

> wikul napisał:
                          >
                          > > Za to ty dzisiaj dostałes jakieś pilne ponaglenia żeby bronić chamów i
                          > > ochlajtusów do oporu.
                          >
                          > Piją niestety też twoi idole!
                          >
                          > www.pardon.pl/artykul/4213/platforma_na_rekolekcjach_popijawa_zamiast_modlitw/8
                          > To by było tyle o obyczajach. Nagannych oczywiście.

Pudło ! Wszyscy piją, alkohol jest dla ludzi. Jednak z tego smiesznego linku z 2008 r. wynika tylko że dokonali obfitych zakupów (okazja znakomita nie wszędzie jest taki wybór zakonnych wyrobów) i nic więcej. Jeżeli te zdarzenia są dla ciebie porównywalne to gratuluję.
              • g-48 Re: Wikulejszczyk.... 14.09.13, 20:47
                Nie chodzi o ekscytacje. Nie ja wymyslłem że politykom nie wszystko wolno, lub
                > raczej nie wszystko wypada, zwłaszcza jak sie należy do partii przyznajacej sie
                > do katolickich wartości, majacej ambicje moralizatorskie i przeciwnej rozwięzł
                > emu trybowi życia
                Obrazu nie widac twoj glos slychac "Wprost" wychodzi w poniedzialek prokurator przyjmie oskarzenie w Wtorek a wikulejszczyk kiedy przeprosi?!
                .
    • oleg3 Recenzja filmu 09.09.13, 12:03
      Ja tylko cytuję. Filmu nie oglądałem. smile

stinger47.salon24.pl/532469,kogucik-hofmana-w-centrum-uwagi
      Jak przystało na porządny tabloid, tygodnik „Wprost” uraczył nas sensacyjnym newsem, pokazującym znanych działaczy PiS-u w sytuacji bardziej rozrywkowej niż politycznej. Na dowód niecnych i niemoralnych zachowań tychże zacnych Panów przedstawiono film i kilka tuzinów zdjęć. I cóż z tego materiału wynika? Otóż wynika, że chłopaki z tej partii to całkiem normalne chłopaki. Zdając sobie doskonale sprawę z tego, że są podglądani zrobili sobie zwykłe jaja, a dziennikarze łyknęli to aż miło. Fakt, że chłopaki na filmie są imprezowi co widać, ale jakoś za dużo przekleństw tam nie pada, wulgarności specjalnie nie ma. Może część żartów jest dla niektórych zbyt pikantna i niewybredna, ale jak na tego typu imprezy to raczej było grzecznie. Nie wynika z tego filmu, że doszło do jakiś skandali erotycznych, orgii, pobicia, gwałtu, palenia trawy i temu podobnych ekscesów. Zwykła pijacka imprezka jakich w weekend w Polsce były miliony. Zwykłe, durne pijackie gadki, a śpiewów to nawet żadnych nie było i nikt całkiem goły po trawie nie ganiał. Panny PiSowe zachowywały się nadzwyczaj przyzwoicie. Nawet nie wiadomo czy Hoffman tego swojego kogucika pokazał w końcu czy tylko tak udawał. Zrobili sobie jaja z napalonego na sensację dziennikarzyny, który spędził noc w krzakach praktycznie na darmo. I jak zwykle z igły zrobili widły.
      • metal34 Re: Recenzja filmu 14.09.13, 21:57
        Ranking najlepszych filmów. Ocena filmów w ośmiu kategoriach. Najlepsze filmy animowane, wartościowe filmy, filmy bez przemocy, filmy bez scen erotycznych, najlepsze dramaty, najlepsze komedie, najlepsze filmy familijne, fantasy, najlepsze filmy akcji.

Recenzje, opisy, ocena...najlepsze filmy
    • wikul Metamorfoza Bufona 12.09.13, 20:10
      autor: oleg3 ☺ 12.09.13, 12:41
      Wracam do sprawy kogucika Adama Hofmana, podobno rzecznika PiS.
      Cytat
      - Z młodymi ludźmi czasem się rozmawia tak jak młodzi ludzie. Jak się prywatną rozmowę pokazało, to oczywiście ona dobrze nie wygląda - tłumaczył się w TVN24 rzecznik PiS Adam Hofman.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14589524,Hofman_po_publikacji__Wprost___Mlodzi_ludzie_na_imprezie.html#BoxWiadTxt

Hofman to dureń i chyba nikt, z jarkaczem włącznie, nie ma co do tego wątpliwości. Ale rzecznik prasowy wypowiadający takie brednie we własnej obronie to coś niesamowitego.

• oleg3 Wikul mam pytanie 12.09.13, 20:26
      Fragment cytatu z postu otwierającego wątek:

"Posłowie PiS na partyjnym wyjeździe na kilka godzin zdjęli maski nobliwych polityków hołdujących konserwatywnym wartościom."

A oto pytanie:

Posłowie programowo postępowi mogliby się tak zachowywać bez łamania zasad? Ci co są za jednopłciowością też?
      • wikul Re: Wikul mam pytanie 12.09.13, 20:55
        oleg3 napisał:

> Fragment cytatu z postu otwierającego wątek:
        >
        > "Posłowie PiS na partyjnym wyjeździe na kilka godzin zdjęli maski nobliwych pol
        > ityków hołdujących konserwatywnym wartościom."
        >
        > A oto pytanie:
        >
        > Posłowie programowo postępowi mogliby się tak zachowywać bez łamania zasad? Ci
        > co są za jednopłciowością też?

Nie wiem kogo uważasz za programowo postępowych ale skoro chcesz znać moje zdanie w tej materii, to uważam że wszyscy posłowie powinni pamiętać że są posłami 24 godz. na dobę i postępować zgodnie zasadami etyki poselskiej.
        • oleg3 Re: Wikul mam pytanie 12.09.13, 21:20
          wikul napisał:

> Nie wiem kogo uważasz za programowo postępowych ale skoro chcesz znać moje zdan
          > ie w tej materii, to uważam że wszyscy posłowie powinni pamiętać że są p
          > osłami 24 godz. na dobę i postępować zgodnie zasadami etyki poselskiej.

I ja tak uważam.
          • oleg3 Re: Wikul mam pytanie 13.09.13, 10:09
            oleg3 napisał:

> I ja tak uważam.

Tylko tyle mogłem napisać wczoraj wieczorem. Pozwolisz Wikulu, że uzupełnię.

Ja nie usprawiedliwiałem zachowania Hofmana i innych posłów w trakcie tej nagrywanej imprezki. Atakowałem tylko tezy medialnego ataku, którym ty hołdowałeś. To jest poniekąd konsekwencją sprawy ulotki przedwyborczej nieznanego wydawcy (Dniem Pupa nocą pupa). Dziennikarze, a może wydawcy polowali na posłów PiS pozbawionych rozrywek na Podkarpaciu. I wyszło im, że konserwatyści tak nie mogą. Ja nawet nie wiem czy Hofman to konserwatysta. Przypuszczam, że wątpię. Mamy też oczywiście sprawę ze złamaniem prywatności, choć - podobno- aktorzy mieli świadomość nagrywania i podjęli grę w pijackim widzie, bo musimy wygrać ... .

Mój wątek " My młodzi .." zasadniczo nie dotyczył incydentu tylko jakości pracy Hofmana.
            • oleg3 Re: Wikul mam pytanie 13.09.13, 10:41
              oleg3 napisał:
              > Mój wątek " My młodzi .." zasadniczo nie dotyczył incydentu tylko
              > jakości pracy Hofmana.

W korporacji, rzecznik "chłopek roztropek", wyleciałby z roboty nawet gdyby był chrześniakiem prezesa. Profesjonalny rzecznik zrobiłby zebranie współpracowników i opracował taktykę jak zjeść żabę.

Gdybym był poproszony o radę, to zaproponowałbym:
              - wysłanie kosza kwiatów każdej kobiecie biorącej udział w tej imprezce ze stosownymi przeprosinami. Paparazzi mile widziani. Ot zwykła ustawka.
              - W TV mówię o życiu w stresie, o nerwowej "bratobójczej kampanii" kampanii i o tym, że w bezpiecznym miejscu, w gronie przyjaciół wypiłem trochę za dużo. I nie mam żadnego usprawiedliwienia na swoje zachowanie. Jest mi wstyd i proszę o wybaczenie. Żona już mi wybaczyła, a w ramach pokuty gotuję i sprzątam w każdy wolny weekend do końca roku. Albo podobną narrację.

A ten dureń opowiada, że dostosował się do młodych!
    • qwardian Re: Picie i Swawole (PiS) 12.09.13, 22:24

To nie Rijad, Arabia Saudyjska. To katolicka Polska i picie dobrego trunku jest naszą narodową tradycją,. To nie Północna Korea w której staje się przed plutonem egzekucyjnym za wysoko podniesioną nogę. Moja konwersacja z kobietą zazwyczaj dotyczyła się tematu zawartości majteczek. Przestańcie się kompromitować...
      • wikul Re: Picie i Swawole (PiS) 12.09.13, 23:55
        qwardian napisał:

> To nie Rijad, Arabia Saudyjska. To katolicka Polska i picie dobrego trunku jest
        > naszą narodową tradycją,. To nie Północna Korea w której staje się przed pluto
        > nem egzekucyjnym za wysoko podniesioną nogę. Moja konwersacja z kobietą zazwycz
        > aj dotyczyła się tematu zawartości majteczek. Przestańcie się kompromitować...

Znamy, znamy twoje zainteresowania zwiazane z zawartością damskich majteczek a "katolicka Polska" jest wyrozumiała w stosunku do swoich.

• oleg3 Re: Picie i Swawole (PiS) 13.09.13, 09:22
        qwardian napisał:

> Moja konwersacja z kobietą zazwyczaj dotyczyła się tematu
        > zawartości majteczek.

Zacznijmy od tego, że Hofman konwersował o zawartości swoich majteczek i nie z jedną kobietą, ale - jak wynika z recenzji filmu, którego nie oglądałem - w szerszym gronie. Pewnie znasz b. stary przebój, który ja już ledwie pamiętam:

Nie bądź taki szybki Bill, wstrzymaj się przez kilka chwil,
        przestań działać jednostajnie, porozmawiaj o Einsteinie,
        nie bądź taki szybki Bill.

youtu.be/pDed89Ti9ZA
        I, w warstwie estetycznej, o to by mi chodziło. Wykładanie małego na stól i mierzenie kto wygrał jest być może dopuszczalne wśród górników (w męskim gronie), ale jednak niedopuszczalne wśród radców prawnych i posłów. Bo oni mogą, a przynajmniej tego od nich oczekujemy, zagajać podryw trochę inteligentniej niż pokazując zegarek i opowiadając o długości swojego IQ. Nie trzeba mówić do kobiety, przy świadkach, masz wielkie balony, można jakie piękne niebieskie oczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka