Dodaj do ulubionych

Konkurs - W jakim kraju wynaleziono ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 23:56
1860 - karabin wielostrzałowy
1874 - drut kolczasty
1916 - bombę głębinową
1945 - bombę atomową
1952- bombę wodorową
i w 1954 - ... pigułkę antykoncepcyjną ,

czyli wynalazki niezbędne do ... życia ?

Obserwuj wątek
    • hazet_95 Gdyby nie te 3 pierwsze daty, to powiedziałbym... 08.08.04, 00:39
      że w ZSRR, towarzyszu.

A może dobrze mniemam, tylko wasz wykładowca z tajnych kompletów jest po prostu
      lewackim niedoukiem? Nie zdziwiłbym się smile
      • Gość: V.C. Re: Gdyby nie te 3 pierwsze daty, to powiedziałby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 00:45
        Mniemasz ? Może . Ale gdybyś jeszcze zaczął myśleć ...
        • hazet_95 Re: Gdyby nie te 3 pierwsze daty, to powiedziałby 08.08.04, 00:49
          Nie uczęszczam na tajne komplety, towarzyszu. A co wam towarzysz Pol powiedział
          na temat tych dat?
          • Gość: V.C. Re: Gdyby nie te 3 pierwsze daty, to powiedziałby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 00:56
            Wincenty Pol wykładał na Uniwersytecie Jagiellońskim . Ja zaś studiowałem we
            Wrocławiu wink

encyklopedia.pwn.pl/58175_1.html
            • hazet_95 Re: Gdyby nie te 3 pierwsze daty, to powiedziałby 08.08.04, 00:59
              Gość portalu: V.C. napisał(a):

> Wincenty Pol wykładał na Uniwersytecie Jagiellońskim . Ja zaś studiowałem we
              > Wrocławiu wink

Nie uwierzę. Znam naprawdę wielu ludzi ludzi z Wrocka. Z twoja naiwnością nie
              uchowałbyś się.
            • pollak Re: Gdyby nie te 3 pierwsze daty, to powiedziałby 08.08.04, 01:06
              Całkiem niedawno we Wrocku były wielkie bilbordy z napisem "Wrocław znów
              będzie czerwony (od 28.11)" i z wielką twarzą tow. Lenina. Aż mnie obrzydzenie
              brało. Czy Ty tam przypadkiem nie miałeś jakiegoś stażu/praktyk o kierunku
              reklama itp?
              • Gość: V.C. Re: Gdyby nie te 3 pierwsze daty, to powiedziałby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 01:10
                Reklam to sztuka oszustwa . Nidy nie poszedłbym na taki kierunek . A pracę w
                takiej branży wykluczam . Gdy przypadkowo widzę reklamy w TV gwałtownie podnosi
                mi się poziom adrenaliny . Szybko przełaczam na inny kanał .
                • hazet_95 Re: Gdyby nie te 3 pierwsze daty, to powiedziałby 08.08.04, 01:16

> A pracę w takiej branży wykluczam.

Śmiało możecie ją wykluczyć, towarzyszu. Tam trzeba być kreatywnym. Copy-paste
                  potrafi zrobić każdy średnio pojętny. Znajdzie się nawet pewnie taki pośród
                  twoich kamratów...
                  • Gość: V.C. Re: Gdyby nie te 3 pierwsze daty, to powiedziałby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 01:25
                    Kreatywność w polskiej reklamie widać na każdym kroku . Dlatego pracownicy
                    reklamy to ... najlepsi klienci dilerów narkotyków .

A co na to Gożdzikowa ? wink
                    • hazet_95 Re: Gdyby nie te 3 pierwsze daty, to powiedziałby 08.08.04, 01:28

> Dlatego pracownicy reklamy to ... najlepsi klienci dilerów narkotyków .

A skąd ta wiedza, towarzyszu? Z czerwonej bibuły?
                    • Gość: V.C. Kreatywność "twórców" reklam nie zna granic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 01:29
                      miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,2213945.html
      • alfalfa Re: Gdyby nie te 3 pierwsze daty, to powiedziałby 08.08.04, 01:02
        O! Czyżby Hasz Pana zmobilizował? wink
        pozdrawiam
        A.
        • Gość: V.C. Re: Gdyby nie te 3 pierwsze daty, to powiedziałby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 01:12
          Do czego ?

PS Jestem przecież pacyfistą

wink

Pozdr,
          V.C.
    • snajper55 Re: Konkurs - W jakim kraju wynaleziono ? 08.08.04, 00:47

> 1860 - karabin wielostrzałowy

Spencer USA

> 1874 - drut kolczasty

Gildden USA

> 1916 - bombę głębinową

Tait USA

> 1945 - bombę atomową

zespół USA

> 1952- bombę wodorową

zespół USA

> i w 1954 - ... pigułkę antykoncepcyjną ,

Pincus i Rock USA

> czyli wynalazki niezbędne do ... życia ?

S.
    • pollak Re: Konkurs - W jakim kraju wynaleziono ? 08.08.04, 00:47
      Te narzędzia, drogie siostry, służyły do zadawania ran ciętych, kłutych i
      szarpanych. W ten sposób samce męczyli kobiety. Esta, esta, esta! Sekcja
      specjalna zawsze lojalna!
    • blq Re: Konkurs - W jakim kraju wynaleziono ? 08.08.04, 01:12
      > 1874 - drut kolczasty
      > 1916 - bombę głębinową
      > 1945 - bombę atomową
      > 1952- bombę wodorową

Rozwoj techniczny to takze rozwoj militarny. Banal, ale jakze trudny do
      akceptacji...

Niechciane dzieci... odtracane przez matki, sieroty, wychowane w
      przeswiadczeniu, ze sa balastem. Inteligencja nierozwijana opowiadaniem bajek,
      odpowiadaniem na pytania, emocjonalnosc ograniczona do zera brakiem czulosci,
      przytulania, opieki.
      Na swiat nie przyszlo kilka milionow (potencjalnych?) frustratow, zboczencow,
      zwyrodnialcow i mordercow.
      • pollak Re: Konkurs - W jakim kraju wynaleziono ? 08.08.04, 01:17
        blq napisał:

> > i w 1954 - ... pigułkę antykoncepcyjną ,

Swoją drogą, lewi są jak najbardziej za tym, bo to postempowe jest.

> Na swiat nie przyszlo kilka milionow (potencjalnych?) frustratow, zboczencow,
        > zwyrodnialcow i mordercow.

A także paru geniuszy, Beethovenów, Chopinów... To trąci faszyzmem jakby.
        • blq Re: Konkurs - W jakim kraju wynaleziono ? 08.08.04, 01:21
          Niechcianym geniuszom lepiej podziekujmy. Hitler geniuszem nie byl, a co
          potrafil zycie pokazalo. To nie faszyzm, to anty-faszyzm.

Zreszta... tak jednym ciagiem, a to lewak a to faszysta... troche jedno do
          drugiego niepodobne.

PS. Co masz przeciwko pigulkom? Ja rozumiem, srodki wczesnoporonne... ale
          pigulki? Tego to zakaze zabronic jedynie impotent, ktory zazdrosci, ot co.
          • Gość: ktos Re: Konkurs - W jakim kraju wynaleziono ? IP: *.acn.pl 08.08.04, 11:57

> Niechcianym geniuszom lepiej podziekujmy. Hitler geniuszem nie byl, a co
            > potrafil zycie pokazalo. To nie faszyzm, to anty-faszyzm.

profilaktyczna kara smierci to faszyzm jak najbardziej.

> Zreszta... tak jednym ciagiem, a to lewak a to faszysta... troche jedno do
            > drugiego niepodobne.

ideologia faszystowska jest ideologia lewacka. hitler byl lewakiem pelna geba.
        • snajper55 Re: Konkurs - W jakim kraju wynaleziono ? 08.08.04, 01:22
          pollak napisał:

> blq napisał:
          >
          > > Na swiat nie przyszlo kilka milionow (potencjalnych?) frustratow, zboczen
          > > cow, zwyrodnialcow i mordercow.
          >
          > A także paru geniuszy, Beethovenów, Chopinów... To trąci faszyzmem jakby.

Tak, tak. Słyszałem o takim, co uparł się, że drugiego Chopina >zrobi<. Ma już
          podobno 16 dzieci. I same córki. wink))

S.
    • Gość: Stanislaw S. Re: Konkurs - W jakim kraju wynaleziono ? IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 08.08.04, 01:45
      Czy nie masz wstydu w odkrywaniu przed innymi braku logicznego myslenia.
      Przeciez wynalazki jako takie sa tylko dowodem mozliwosci danej cywilizacji. Co
      ludzie zrobia z danym wynalazkiem jest juz moralna ocena. Gdybysmy tak chcieli
      oceniac dorobek ludzkosci to czlowiek nie powinien nic uzywac. Zeby to
      unaocznic zastanow sie nad najbardzie pospolitymi wynalazkami.
      1) ogien - mozna zagotowac jedzenie, odstraszyc zwierzeta drapiezne ale tez
      przypalic rece osobie torturowanej, lub spalic namiot drugiemu Arabowi;
      2) luk - mozna wiecej zwierzat zabic dla utrzymania rodziny ale tez wiecej
      niemulzumanow i to z daleka;
      3) kolo - mozna przewizc chorego do lekarza, ale tez bobme do likwidacji Zyda w
      Tel Awiwie.
      Naprawde trudno znalezc cokolwiek czego czlowiek nie moze uzyc jako bron do
      zabijania innych ludzi lub niszczenia ich majatku. W koncu samoloty wymyslono
      po to zeby przwozily szybko na duza odleglosc a nir po to aby wlatywac nimi w
      budynki. To prawdopodobnie jest duze osiagniecie mysli synow Allaha. Moje
      szczere gratulacje. Z drugiej strony jak sie dobrze zastanowic to prekursorami
      byl japonscy kamikaze.
      Stosowanie moralnych ocen jest tez mylace bo atak na Nowy Jork byl niemoralny z
      punktu widzenia "niewiernych" ale za to bardzo moralny z punktu widzenia
      Islamistow.
      • Gość: V.C. Re: Konkurs - W jakim kraju wynaleziono ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 01:51
        Ty zaś odkrywasz przed innymi swój relatywizm moralny w całej okazałości .

Oczywiście wg Ciebie użycie przeciwko ludziom bomby wodorowej mogłoby uczynić
        wiele dobrego ?

Kto uczył Cię w Monachium ? Mam nadzieję , ze nie jacyś pogrobowcy Hitlera ?
        • Gość: do WuCeta.. Re: Konkurs - W jakim kraju wynaleziono ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 01:59
          Masz kolego kompleksy, ze arabscy brudasi od ponad 200 lat nic sensownego i
          pozytecznego nie wymyslili i stad ten watek?
          A skad niby te ciemne tluki moga cos wymyslec oprocz samobojczych atakow?
        • Gość: Stanislaw S. Re: Konkurs - W jakim kraju wynaleziono ? IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 08.08.04, 02:03
          Czy mozesz dyskutowac bez takich epitetow. Przeciez 1/3 energii elektrycznej we
          Francji jest z elektrowni atomowych. Prwdopodobnie naped atomowy (jako wiatr
          elektronowy) bedzie uzywany do lotow poza uklad sloneczny. Co to ma wspolnego z
          moim wyksztalceniem lub moja opinia o wynalzakach. Sa one obiektywna ingerencja
          w materie, co ludzie z nimi robia jest juz czyms inny. Zacznij stosowac
          prakseologie a nie cymbalistyke.
          • Gość: V.C. Re: Konkurs - W jakim kraju wynaleziono ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 02:25
            Nie obraziłem Cię osobiście żadnym epitetem , to Ty pierwszy wspominałeś coś
            dzisiaj o majtkach ...

Nie wymieniłem wśró wynalazków reaktora jądrowego . Jestem za wykorzystaniem
            energii jadrowej , ale do celów pokojowych , a nie po to by szybciej wygrać
            wygraną już wojnę .
        • blq V.C. - polegles i logicznie i moralnie. 08.08.04, 02:03
          wiec na ten temat nic juz nie mow. po prostu przemysl sobie to wszystko. mozesz
          nie lubic USA za to co robi w Iraku, ale nie bron czegos, czego obronic po
          prostu sie nie da.

pogadajmy o czyms przyjemnym. potrafisz?
          • Gość: Stanislaw S. Re: V.C. - polegles i logicznie i moralnie. IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 08.08.04, 02:13
            Taktyka V.C. byla bardzo prosta. Chcial odciagnac uwage od mojego konkursu na
            wynalzki swiata Islamu 2 ostatnich 2 wiekach. Prawde mowiac to nie mam
            antypatii do Arabow, nie lubie tylko jak sa bohaterami bijac kobiety kijami, a
            jak przyjdzie do wojny to kazda od XIII wieku przegrywali. Zastanawia mnie
            jednak dlaczego kultura, ktora miala szanse wyjsc do przodu kilka razy zawsze
            zapada sie w sobie. Czyz nie jest zagadka dla muzulmanow, zeby 1,400 mln. ludzi
            nic nie moglo wymyslic ? Podkreslam jeszcze raz, ze nie mam wrogosci do Araboe,
            ale zeby chcieli sie ucywilizowac i im byloby latwiej.
            • blq Re: V.C. - polegles i logicznie i moralnie. 08.08.04, 02:46
              Prawde mowiac to nie mam
              > Zastanawia mnie
              > jednak dlaczego kultura, ktora miala szanse wyjsc do przodu kilka razy zawsze
              > zapada sie w sobie. Czyz nie jest zagadka dla muzulmanow, zeby 1,400 mln.
              ludzi nic nie moglo wymyslic ?

Religia. A raczej ich sposob rozumienia. To tu wg mnie lezy pies pogrzebany...

> Podkreslam jeszcze raz, ze nie mam wrogosci do Arabow,
              > ale zeby chcieli sie ucywilizowac i im byloby latwiej.

Dokladnie to samo moge powiedziec.
            • a.adas Ja mam taką teorię, ze kluczowa była utrata 08.08.04, 15:40
              Półwyspu Iberyjskiego. Ale to niesprawdzalna i kompletnie amatorska teoria...
              No i dwie religie się rozminęły - islam przeszedł etap rozbudowy i zaczął sie
              zamykać we własnym getcie, radykalizować, a chrześcijaństwo wkraczało w
              następny etap rozwoju (także dzięki islamskiej kulturze!).
              Gdzieś wyczytałem, ze islam jest o te 600 lat za chrześcijaństwem - a gdzie
              nasza religia była w 1410 roku?

Pozdrawiam
              adas
          • Gość: Stanislaw S. Re: V.C. - polegles i logicznie i moralnie. IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 08.08.04, 02:27
            Naprawde nie zalezalo mi na wygraniu ale raczej na tym jak to sie dzieje, ze
            pewne kultury bez przerwy cos zmieniaj, ulepszaja, przestawiaja itd. a inne
            znowu lubia utarte sciezki i stagnacje. Ani Ameryki nie chcialem chwalic ani
            potepiac np. Indonezji. Ale czy cos wymyslono w 200 mln. Indonezji co stalo sie
            czescia codziennego zycia na swiecie? Dlaczego tak jest - to bylo moim pytaniem.
            Z spraw weselszych mozna zajac sie np. teoria Linde'ow o rozszerzajacym sie
            miltiversie.
            • Gość: V.C. Pewien kraj nieco zmienia sytuację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 02:32
              Jeśli masz w domu klimatyzację sprawdź , gdzie została wyprodukowana .
              Największym jej eksporterem jest ... Malezja .

Większość półprzewodników w Twoim kompie jest z pewnoscią made in Malaysia . W
              tym też są najlepsi ...

• Gość: Stanislaw S. Re: Pewien kraj nieco zmienia sytuację IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 08.08.04, 02:42
                VC, faktycznie uzywasz dziwnej logiki. Przeciez nie sa to wynalazki tego kraju.
                Tania sila robocza jest przyczyna, ze tam sie je produkuje. Czesc moich
                inwestycji zalezy od wydajnosci kobiet Malajzji.
                • Gość: V.C. Re: Pewien kraj nieco zmienia sytuację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 02:48
                  Nie twierdzę przecież , że je tam wynaleziono. Po prostu wskazuje na kraj w
                  większości muzułmański , gdzie nastąpił znaczący postęp technologiczny i który
                  ma szansę w niedługim czasie dołaczyć do krajów rozwiniętych .

PS Siła robocza jest tam o wiele droższa niż w Indonezji , Chinach czy
                  Wietnamie .
          • Gość: V.C. do blq IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 02:27
            Nie poległem .

Pewnie , że potrafię . A o czym chciałbyś pogadać ? W Polsce jest już po 2 w
            nocy ...
            • Gość: Stanislaw S. Re: do blq IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 08.08.04, 02:46
              Porozmawiajmy o seksie z kobieta islamska ktorej usunieto lechtaczke. Mam mase
              informacji na ten temat z organizacji kobiecych ale nie ma tam opisow seksu.
              Czy naprawde taka kobieta nie ma orgazmu ? I co z tego wynika jak mezczyznie
              odbiera sie mozliwosc sprawdzenia czy jest dobrym partnerem w lozku? Poniewaz
              jestes muzulmaninem (co oczywiste) dobrze jest wiedziec z pierwszej reki.
              • Gość: V.C. Re: do blq IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 22:50
                No i doszliśmy do tego , co najbardziej interesuje pana Stanislawa S. . Seks z
                kobietą islamską ...

Kto jest muzułmaninem ? Piłeś coś ?
              • Gość: V.C. Especially for Stanislaw S. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 00:05
                Tło sprawy

Okaleczanie żeńskich narządów płciowych (FGM) obejmuje wszystkie działania,
                które polegają na częściowym lub całkowitym usunięciu zewnętrznych organów
                płciowych lub zadaniu innych ran genitaliów z powodów kulturowych, religijnych
                lub innych nieterapeutycznych.

Natychmiastowe i długofalowe konsekwencje zdrowotne okaleczenia różnią się w
                zależności od typu i dolegliwości przeprowadzonego zabiegu. Natychmiastowe
                komplikacje to: ciężki ból, szok, krwotok, zastój moczu, owrzodzenie krocza i
                uszkodzenie tkanki łącznej. Powikłania późne to nawracające zakażenia układu
                moczowego, infekcje w obrębie miednicy mniejszej, bezpłodność (od głębokich
                zakażeń), bliznowacenie, zaburzenia menstruacji, przetoki (pomiędzy pochwą a
                pęcherzem moczowym lub odbytnicą), bolesność w trakcie stosunku płciowego,
                komplikacje w trakcie ciąży i porodu (potrzeba nacięcia pochwy w celu
                umożliwienie porodu i uraz powodowany powtórnym zszyciem).

FGM stosowane jest w 28 krajach afrykańskich a także w Azji (Indonezja) i
                Środkowym Wschodzie (Jemen). Obserwuje się wzrost tego zjawiska w Europie,
                Australii, Kanadzie i Stanach Zjednoczonych przede wszystkim wśród imigrantów z
                w/w wymienionych .

źródło : www.amnesty.org.pl

Widać z tego , że FGM to przejaw tak cenionej przez Ciebie "tradycyjnej"
                moralności wśród mieszkańców Trzeciego Świata . Koran nie nakazuje dokonywania
                FGM . Wśród krajów gdzie stosuje się FGM raport AI nie wymienia nawet Arabii
                Saud. czy Iranu . Wygląda na to , że Bliski Wschód jest wolny od tych godnych
                potępienia praktyk .
            • blq Re: do blq 08.08.04, 02:50
              > Nie poległem.

Coz, ktos bezstronny by sie przydal. Sa tu tacy?

> Pewnie , że potrafię . A o czym chciałbyś pogadać ? W Polsce jest już po 2 w
              > nocy ...

Opilem sie coca-coli (prosto z lodowki) i teraz nie chce mi sie spac.
    • Gość: felusiak Koncepcje zwiotczalej wyobrazni VC IP: *.nyc.rr.com 08.08.04, 06:30
      Drut kolczasty nie mial nic wspolnego z wojskiem. Drut kolczasty zostal
      wynaleziony w celu ogrodzenia pastwisk.

Ponizej wynalazki z tego tak znienawidzonego przez VC kraju, ktore do dzisiaj z
      powodzeniem utrudniaja nam zycie:
      1837-Telegraf
      1839-Guma
      1876-Telefon
      1846-Maszyna do szycie
      1852-Winda
      1867-Maszyna do pisania
      1876-Telefon
      1877-Gramofon
      1882-Zelazko elektryczne
      1882-Wiatrak elekrtyczny
      1884-Wieczne pioro
      1885-Transformator elektryczny
      1891-Zamek blyskawiczny (zipper)
      1900-Traktor
      1901-Zyletka
      1903-Samolot
      1908-Tasma produkcyjna
      1914-Biustonosz
      1916-Sonar
      1931-Dlugopis
      1938-Teflon
      1866-Zszywacz biurowy
      1891-Schody ruchome
      1899-Odkurzacz
      1902-Klimatyzacja
      1903-Wycieraczka samochodowa
      1907-Bakelit
      1913-Krzyzowka (tak ta w gazecie)
      1920-Plaster (na skaleczenia)
      1927-Telewizja
      1927-Zegar kwarcowy
      1928-Penicylina
      1930-Scotch tape
      1930-Mrozona zywnosc
      1930-Komputer analogowy
      1932-natychmiastowa fotografia (Polaroid)
      1934-Magnetofon
      1935-Nylon
      1939-Helikopter
      1942-Komputer (digital)
      1946-Kuchnia mikrofalowa
      1947-Telefon komorkowy
      1947-Tranzystor
      1950-Karta kredytowa
      1951-Videotape recorder
      1952-Bar code
      1954-Bateria sloneczna
      1955-tetracyklina
      1955-Swiatlowod
      1958-Modem
      1958-Uklad zcalony
      1965-Compact Disk
      1968-Mysz (komputerowa)
      1968-RAM (Random Access Memory)
      1971-Microprocesor
      • Gość: Astra W jakim kraju wynaleziono samolot? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 08.08.04, 08:02
        I czy to co islamisci z nim robia jest niezbedne do zycia???
        • Gość: Astra Re: W jakim kraju wynaleziono samobojcze IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 08.08.04, 08:04
          wysadzanie niewinnych? I czy to jest potrzebne do zycia?
      • abstrakt2003 dodam jeszcze 08.08.04, 08:17
        łódź podwodna
        żarówka
        mikrofalówka
        A poza tym smile
        masowa motoryzacja
        holywood
        kina samochodowe
        szybkie żarcie
        NASA
        lot na Księżyc
        kilka dobrych uniwesytetów.
      • Gość: V.C. Felusiak nie spi po nocach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 11:03
        by tylko bronić honoru swojego ukochanego Homeland , a nawet niewinności ...
        drutu kolczastego .

Wiesz , drut kolczasty jakoś dziwnie (?) kojarzy mi się z hitlerowskimi obozami
        koncentracyjnymi . Byłeś kiedyś w Oświęcimiu ?
        • abstrakt2003 V.C. twoje skojarzenia to twoja sprawa 08.08.04, 11:06
          mi drut kolczasty kojarzy sie z 'sistiemą'
          A przy okazji V.C.
          Wiesz kto wynalazł obozy koncentracyjne?
          • Gość: . On nie wie. Ale ja MUSZE wiedziec. Beee.... IP: *.range81-156.btcentralplus.com 08.08.04, 15:02
            • abstrakt2003 Re: On nie wie. Ale ja MUSZE wiedziec. Beee.... 11.08.04, 15:19
              Właśnie!
          • Gość: V.C. Re: V.C. twoje skojarzenia to twoja sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 18:40
            Hiszpanie w czasie zrywu niepodległościowego Kubańczyków ( 1895-98 )
            Brytyjczycy w czasie II wojny burskiej ( 1899-1902 ).
        • Gość: felusiak Re: Felusiak nie spi po nocach IP: *.nyc.rr.com 08.08.04, 17:03
          No widzicie towarzyszu, mialem racje, macie ten wasz mozg zwiotczaly od nadmiaru
          glupot, ktore tu wypisujecie.

A moze powiedzmy inaczej, drut kolczast zostal wynaleziony przez amerykanow ale
          wylacznie w celu zastosowania go w obozach koncentracyjnych. Dlatego tez
          amerykanie wepchneli na slolek Hitlera, zmusili do rozpetania wojny aby sprzedac
          mu zwoje drutu do grodzenia Oswiecimia.

Wasza nienawisc do wszystkiego co amerykanskie ma charakter paranoi i byc moze
          powinniscie zasiegnac porady lekarza-psychiatry. On wam da lek, pewnie
          amerykanski, ktory bedzie kontrolowal wasz mozg.
          Ach ta wstretna Ameryka.

• Gość: V.C. Re: Felusiak nie spi po nocach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 21:29
            A to już sam sobie dopowiedzialeś . Ja napisałem , że wynaleziono go w USA .
            Nic więcej .

Znowu brakło Ci argumentów .

PS Pozdrów ode mnie swojego psychoanalityka .
        • mr_pope Re: Felusiak nie spi po nocach 08.08.04, 20:13
          A kto wynalazł dynamit?
      • Gość: ktos m.in. cd, komputer NIE sa wyn. amerykanskimi! IP: *.acn.pl 08.08.04, 15:37

cd to wspolna robota europejczykow z philipsa i zoltkow z sony. komputer tez jest niezwykle naciagany, bo idea i pierwsze konstrukcje komputeropodobne oraz pierwszy komputer (na przekaznikach) powstaly w europie (do tego sie przyczynily glownie francja i wielka brytania).

czy reszta wynalazkow tez jest naciagana lub wrecz klamliwa?

felusiak, dlaczego ty kompromitujesz ameryke? juz kolejny raz. jak jej bronisz (i dobrze, bo to caly czas jedno z najzdrowszych panstw na swiecie), to rob to uczciwie i z glowa. a ty caly czas jej bronisz tak, jak vc ja atakuje, czyli absurdalnie i klamliwie. po co? dzidzictwo ameryki jest zbyt bogate, zeby trzeba sie bylo uciekac do klamstw.
        • Gość: V.C. Re: m.in. cd, komputer NIE sa wyn. amerykanskimi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 18:42
          Proszę wskazać , gdzie posługiwałem się kłamstwami .
          • Gość: ktos Re: m.in. cd, komputer NIE sa wyn. amerykanskimi! IP: *.acn.pl 08.08.04, 20:12

wybacz, troszke sie moze zagalopowalem, co niniejszym odszczekuje, niech beda "polprawdy" (przyklad: drut kolczasty).
            • Gość: V.C. Re: m.in. cd, komputer NIE sa wyn. amerykanskimi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 22:37
              Czy nie wynaleziono go w USA ?

• Gość: ktos Re: m.in. cd, komputer NIE sa wyn. amerykanskimi! IP: *.acn.pl 09.08.04, 01:22

owszem, ale nie do niewolenia ludzi, tylko zapewnienia im posilku...
      • Gość: V.C. Re: Koncepcje zwiotczalej wyobrazni VC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 22:44
        Używasz jeszcze gramofonu ? wink

Pisze się "scalony" wink

Zapomiałeś o czymś :

Kalendarium - 8 Sierpnia

1884
        Georg Eastman, założyciel zakładów Kodak, zgłosił patent na film rolkowy.

Do dzisiaj zużywam z żoną dziesiątki filmów ( ale nie Kodaka wink do aparatu .

Jakoś nie mogę porzucić mojej Agfy dla aparatu cyfrowego ( kupiłem go , ale
        leży bezużytecznie w szafie ) .
    • Gość: . Re: Konkurs - W jakim kraju wynaleziono ? IP: *.arcor-ip.net 08.08.04, 12:41

> 1874 - drut kolczasty
      > 1916 - bombę głębinową
      > 1945 - bombę atomową
      > 1952- bombę wodorową
      >

Zaraz sie proamerykanskie lewactwo oburzy.

.
      • Gość: Borek Re: Konkurs - W jakim kraju wynaleziono ? IP: *.g.pppool.de 08.08.04, 14:11
        Wodz tego kraju w pelnej krasie.smile)
        cagle.slate.msn.com/working/040219/graff.gif
      • Gość: blq Re: Konkurs - W jakim kraju wynaleziono ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 14:29
        Z tego co wiem, lewactwo jest raczej prorosyjskie, czesto tez proeuropejskie.
        Jak ktos proamerykanow uwaza za lewakow musi byc doprawdy.... okazem!!!
    • a.adas Szkoda, ze w jakim kraju nie wymyślono: 08.08.04, 14:56
      > 1874 - drut kolczasty
      > 1916 - bombę głębinową
      > 1945 - bombę atomową
      > 1952- bombę wodorową
      >
      >
      • Gość: . I jeszcze na dokladke wymyslono....POLITICAL IP: *.range81-156.btcentralplus.com 08.08.04, 15:03
        CORRECTNESS
        • Gość: Borek Re: I jeszcze na dokladke wymyslono....POLITICAL IP: *.g.pppool.de 08.08.04, 16:01
          CORRECTNESS.
          Kiedys sie mowilo po prostu cenzura.

cagle.slate.msn.com/working/031020/lauzan.gif
    • cs137 V.C.: W jakim kraju wymyslono OBSESJE? 08.08.04, 16:26
      Jako posiadacz takowej, i to sporej
      • Gość: V.C. do cs137 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 21:30
        Czy doniosłeś już na mnie do odpowiednich służb ?
        • Gość: felusiak Re: do cs137 IP: *.nyc.rr.com 08.08.04, 21:36
          A kto chcialby brudzic sobie rence?
          Jednak twoja obsesja staje sie coraz bardziej nieznosna.
          A wiesz, ze w USA nie ma panstwowej policji i nie ma komendy glownej i komend
          wojewodzkich i powiatowych. Burdel, chlopie, burdel.
          • Gość: felusiak Re: do cs137 IP: *.nyc.rr.com 08.08.04, 21:39
            A wiesz VC, ze w USA nie trzeba sie meldowac. Burdel, chlopie, burdel. Jak
            porzadne panstwo moze funkcjonowac bez komendy glownej policji i bez urzedu
            meldunkowego i na dodatek nie ma dowodow osobistych i koleje sa glownie prywatne
            i autobusy tez. Tragedia.
        • cs137 Re: do V.C.-ta. 08.08.04, 21:54

> Czy doniosłeś już na mnie do odpowiednich służb ?

V.C., ludzi ogarnietych obsesjami roznego typu na swiecie jest tylu, ze jakby
          chciec na nich donosic, to czlowiek musialby to robic przez 8 godzin dziennie
          az do emerytury, i zdolalby zaledwie drobny ulamek obsluzyc.

Po wtore, Twojja obsesja, chlopie, to jest Twoj problem, a nie moj. Ja Ci tylko
          chcialem z dobroci serca zwrocic uwage na to, ze z Toba jest cos nie w
          porzadku.

Twoja antyamreykanska obsesja w gruncie rzeczy jest zjawiskiem calkowicie
          obojetnym
    • Gość: felusiak Specjalnie dla ktosia IP: *.nyc.rr.com 08.08.04, 21:33
      Gosc ktos napisal:
      > cd to wspolna robota europejczykow z philipsa i zoltkow z sony. komputer tez
      > jest niezwykle naciagany, bo idea i pierwsze
      > konstrukcje komputeropodobne oraz pierwszy komputer (na przekaznikach)
      > powstaly europie (do tego sie przyczynily glownie francja i wielka brytania).

> czy reszta wynalazkow tez jest naciagana lub wrecz klamliwa?

Nie jest i nie bylo moim celem naciagac czy wrecz klamac:

James Russell invented the COMPACT DISK in 1965. James Russell was granted a
      total of 22 patents for various elements of his compact disk system.
      However, the compact disk came into popularity when it was mass manufactured by
      Philips in 1980.
      inventors.about.com/library/inventors/blcompactdisk.htm====================================================================
      1930-The "differential analyzer", or ANALOG COMPUTER invented by Vannevar Bush
      at MIT in Boston.
      inventors.about.com/library/weekly/aa122299a.htm
      1942-John Atanasoff and Clifford Berry built the first electronic DIGITAL COMPUTER.
      inventors.about.com/library/weekly/aa122299a.htm=====================================================================

Byc moze naczytalem sie bzdur, ale przynajmniej jesli to bzdury to nie mojego chowu.
      Komputer ma rzeczywiscie wielu ojcow, chociaz w obecnej formie zawdzieczamy go
      przede wszystkim wstretnym, znienawidzonym przez towarzysza VC amerykanom.
      Zreszta bez tranzystora nie byloby komputera na ktorym pisze te slowa, a to tez
      ci wstretni amerykanie. Nie ulega wztpliwosci, ze to w USA powstalo najwiecej
      wynalazkow bez ktorych nie moglibysmy dzisiaj sie obejsc.
      Gdyby nie ten drut i pistolet plus dwie bombki i globulki ZET VC bylby calkiem
      kontent.
      • Gość: Jan Re: Specjalnie dla ktosia IP: *.dip.t-dialin.net 08.08.04, 21:50
        Kto wynalazl rower,biustonosz,silnik Benzynowy i Diesla lodowke Liebher..
        Laser wynalezli Polacy.Czyli nie wszystko Amerykanie...
        • cs137 Re: Specjalnie dla ktosia 08.08.04, 21:56
          Gość portalu: Jan napisał(a):

> Laser wynalezli Polacy.

W pojemniku na smiecie wystawionym przed sowiecka ambasada?
          • Gość: V.C. do prof. cs137 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 23:06
            Jan miał chyba na myśli tzw. niebieski laser .

PS Studia skonczyłem już dawno , więc nie traktuj mnie jak studenta . Twoje
            nudne wykłady też mnie nie interesują . Pouczaj sobie swoje żaczki .
            • cs137 Re: do prof. cs137 09.08.04, 01:08

> Jan miał chyba na myśli tzw. niebieski laser .
              >
              > PS Studia skonczyłem już dawno , więc nie traktuj mnie jak studenta . Twoje
              > nudne wykłady też mnie nie interesują .

Przyganial kociol garnkowi.

Do tego, ja przynajmniej nie przepisuje od innych, a Wasc to robisz pasjami.
      • Gość: ktos dziekuje IP: *.acn.pl 09.08.04, 01:28

przyznaje, philips/sony to tylko konsumenci wynalazku russella.

tak czy owak, wplyw ameryki na rozwoj cywilizacji jest znacznie wiekszy niz wytrzymalosc vc.
        • Gość: V.C. Poddaję się i wycofuję z oskarżeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 18:48
          pod adresem drutu kolczastego . To nie był z mojej strony najfortunniejszy
          wkład do krytyki amerykańskiej myśli technicznej . To jednak rzeczywiście
          niewinny wynalazek .
        • Gość: Jan Chlopie, IP: *.dip.t-dialin.net 13.08.04, 19:11
          wynalazca drugiego Tysiaclecia zostal jednoglosnie Niemiec Gutenberg.I co,Gdzie USA?Ha ha,USA wtedy to byly bojki Indian i Hiszpanow.Dzis najwieksze szpanery co kupuja BM-ki,MB i Porszaki to w USA.No tak,50 mln.ma pochodzenie Hitlera,moze dlatego tak te auta uwielbiaja...No bo Polaki amerykanskie to nie sa.Angliki amerykanskie kupuja Jaguary,Wloskie dupki Ferrari a polskie dupki..Wlasnie ,jakie auta kupuja polskie milionery????
    • kobieta18 Re: Konkurs - W jakim kraju wynaleziono ? 13.08.04, 19:23

> 1874 - drut kolczasty
      > 1916 - bombę głębinową
      > 1945 - bombę atomową
      > 1952- bombę wodorową
      >
      >

Ateny 2004 naa oczach i w zasiegu broni terrorystów?
      jaaaki kraj następny?wysunaaaaaał ssię na pierwsze miejsce w rangingu?
      • Gość: V.C. Nie martw się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:26
        Greckie służby działają . I to jak :

www.lewica.pl/?dzial=swiat&id=2745
        • Gość: V.C. Mam jeszcze tylko jedno pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:28
          W jakim kraju wynaleziono i po raz pierwszy zastosowano w praktyce ( na
          ludziach ) komorę gazową ?
          • Gość: Jan Re: Mam jeszcze tylko jedno pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 13.08.04, 19:31
            W Niemczech lub w USA,bo 50 mln.Amerykanow ma pochodzenie....
        • Gość: cubus Re: Nie martw się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:34
          Kto czyta takie qwno jak:
          www.lewica.pl/ ?
    • Gość: Max Do glupiutkiego VC IP: *.mad.east.verizon.net 13.08.04, 19:34
      Dodaj jeszcze reszte wynalazkow tego kraju z ktorych codziennie korzystasz.
      Zabraknie miejsca na serwerzesmile

• Gość: V.C. Podpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:45
        To nie było w Niemczech ...

PS Również w Polsce wielu ludzi ma niemieckie korzenie . Nie tylko na
        Opolszczyźnie .
      • Gość: # Kto kupił Alaskę za 9 mln$ Amerykanom? Polak. IP: *.finemedia.pl 13.08.04, 20:00
        • Gość: # Kto sprzedał Alaskę za 9 mln$ Amerykanom? Polak. IP: *.finemedia.pl 13.08.04, 20:00
    • Gość: Michnik TYMCZASEM... IP: 62.47.121.* 13.08.04, 20:15
      ...Gubernator New Jersey zrezygnowal na dzien przed ujawnieniem ze ma kochanka oplacanego na koszt publiczny. Kochanka pan gubernator
      (zonaty, dwojka dzieci) poznal podczas podrozy do Izraela, gdzie ten pan pracowal po opuszczeniu stanowiska w konsulacie Izraela
      w Nowym Jorku. Niby wolal prace rzecznika burmistrza malego miasteczka w ojczyznie, gdzie mozna przypadkowo spotkac gubernatorow
      obcych krajow.

Pozniej gubernator zaprosil pana do siebie, dal prace za 2 tysiace dolarow tygodniowo jako specjaliscie od bezpieczenstwa po 9-11
      w New Jersey, ale FBI
      odmowilo dania przepustek obywatelowi Izraela, wiec z pracy rzadowej wyszla klapa. Zabawka seksualna pana gubernatora pozostala na
      liscie plac stanu New Jersey. Pozniej pan gubernator zalatwil prace u kumpla za 3 tysiace USD tygodniowo. Tak sie sklada ze
      kumpel jest aresztowany za to ze probowal prostytutkami szantazowac swiadka/szwagra w innej sprawie o lapowkarstwo gubernatora.

Kochanek, tak sie sklada byl 5 lat w armiii Izraela i dosluzyl sie stanowiska porucznika. A Michnik karmi nas informacjami o
      Hojarskiej. Hmmm...

www.nydailynews.com/news/regional/story/221719p-190554c.html
      tajnedokumenty.com/kawecki.html
      • Gość: V.C. Nie wiecie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 22:50
        W jakim kraju wynaleziono i po raz pierwszy zastosowano w praktyce ( na
        ludziach ) komorę gazową ?
        • Gość: V.C. Odpowiedź nadeszła z ...Nowego Jorku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 23:44
          A oto jaką odpowiedź otrzymałem od Felusiaka z USA (sic!):

Otoz w Newadzie na poczatku lat 20-tych ubieglego stulecia, skazancy byli albo
          rozstrzeliwani albo wieszani. Legislatura stanowa uznala obie metody za
          niehumanitarne podobnie jak krzeslo elektryczne. W owym czasie Dr. Allen McLean
          Hamilton, toksykolog zaproponowal gazowanie. Pierwszy raz dokonano egzekucji
          przez zagazowanie w 1921 roku ale nie w komorze lecz w celi, na wiezniu, ktory
          sie tego nie spodziewal. Metoda byla niepraktyczna. Wtedy major Delos A Turner,
          oficer korpusu medycznego skonstruowal komore gazowa, ktora po raz pierwszy
          zostala uzyta 8 lutego 1924 roku. Wyrok wykonano na urodzonym w Chinach Gee Jong
          za morderstwo.

Dodam , że pierwsze zagazowanie w komorze miało miejsce w stolicy stanu Carson
          City .

Czy wiecie może jakiego gazu użyto ?

A Teraz pewnie ktoś z prawicowych moralistów oświeci mnie , że komora gazowa
          to - podobnie jak drut kolczasty - całkowicie neutralny i niewinny wynalazek ,
          który tylko ułatwia nam wszystkim codzienne życie niczym ... toster .
          • Gość: V.C. No i co z tą komorą gazową ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 21:30
            Nie znajdzie się ani jeden obrońca tego , jakże użytecznego , amerykańskiego
            wynalazku !?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka