Dodaj do ulubionych

Sondaż: Polacy to najmniej lubiani sąsiedzi

• Gość: IP search Re: Sondaż: Polacy to najmniej lubiani sąsiedzi IP: *.terminus.pl / *.terminus.pl 12.08.04, 22:02
      Jest program do sprawdzania IP gościa. Chętnym prześlę na e-maila.
      Wyeliminujemy z forum pseudo polaków. Narka
      • Gość: edek Spadaj wiesniaku IP: *.dip.t-dialin.net 12.08.04, 22:12
        nie strasz, bo sie zesrasz, nie graj wiekszego niz jestes, bo sa wieksi od
        ciebie lamerze, zladowal se dupek jakis whois i bedzie tu szpanowal.
    • Gość: Mk Re: Sondaż: Polacy to najmniej lubiani sąsiedzi IP: *.class145.petrotel.pl 12.08.04, 22:11
      Ja też was nie lubię. I siebie też.
    • Gość: Do Edka Re: Sondaż: Polacy to najmniej lubiani sąsiedzi IP: *.terminus.pl / *.terminus.pl 12.08.04, 22:15
      Edek z fabryki kredek nie wyjeżdzaj za granicę bo właśnie takich jak ty tam
      walą po ryju.
      • Gość: edek do IP SEARCH IP: *.dip.t-dialin.net 12.08.04, 22:18
        siusiu, paciorek i spac lamerze
    • Gość: repre$ Wali mnie to kto mnie lubi. IP: *.enformatic.pl 12.08.04, 22:26
      Z tym lubieniem to jest tak: jeśli ja kogoś nie lubię, to bardziej to męczy
      mnie niż tego kogo nie lubię. On z reguły ma moją antypatię w głębokim
      poważaniu i nie spędza mu to snu z powiek.
      Oczywiście każdy chciałby być lubiany, ale nie powinno być to celem życia.
      "Nielubienie" nas przez Niemców wynika prawdopodobnie ze schematu: Polak
      ukradł Niemcowi samochód-jest tytuł w gazetach "Polacy kradną", Polakowi
      z@pierdzielą samochód w Niemczech-nie ma tytułów w prasie "W Niemczech okradają
      Polaków".
      W swoim zawodzie spotykam się z interesami polsko-niemieckimi.
      Kilkakrotnie szukali u mnie pomocy Polacy oszukani przez Niemców. Nie spotkałem
      się w swojej praktyce ze sprawą Niemca oszukanego przez Polaków. Nie znaczy to
      oczywiście, że Polacy są cacy a Niemcy be. Znaczy to tylko, że łatwiej
      jest "znielubić" kogoś na podstawie "złych incydentów" niż polubić za
      normalność.
      Niemcy nie znają Polski, nie znają Polaków. To co znają, to eksponowane
      przez media "złe incydenty z polskim udziałem". Szkoda, ale zmiana wymaga czasu.
      Kiedy na początku lat 90-tych odwiedził mnie pewien 30-letni Niemiec
      (który do tej chwili nie miał żadnego kontaktu z Polską i Polakami) był
      zaskoczony, że u nas tak wiele się buduje. Wyjaśniłem mu, że to nie były
      budowy, tylko domy zamieszkane mimo braku elewacji (wtedy jeszcze elewacje
      domów były rzadkością). Dla niego było niezrozumiałe, że ludzi nie stać na
      elewacje budynków. Trzeba także przyznać, że my Polacy byliśmy w tym zakresie
      niechlujami (zbieractwo zużytych opon i pordzewiałe beczki w obejściach; dziś
      bardzo wiele zmieniło się na lepsze). Złe były i są polskie drogi. Ale podobało
      mu się np., że sklepy są czynne w niedziele, a już gały mu wyszły z orbit gdy
      odwiedził jedną z dyskotek (był miłośnikiem takiej rozrywki). Mimo, że znał
      dyskoteki w całych chyba Niemczech, to był zaszokowany pozytywnie tym co
      zobaczył w jednym z galicyjskich miast. Oczywiście doszła naturalna dla Polaków
      gościnność. Ten facet z pewnością ma dobre zdanie o Polsce i Polakach, ale
      tak "zapoznanych z polskością" jest niewielu. Opinie kształtują volksdeutsche w
      I (góra II) pokoleniu, którzy uwielbiają srać w swoje niedawne gniazdo. Z tymi
      z@srańcami (na forum GW jest ich mnogo) nie warto dyskutować.
      Na koniec pozwolę sobie zapytać siebie jakich sąsiadów Polski ja nie
      lubię? I łatwiej mi odpowiedzieć kogo lubię. Ukraińców lubię, bo ich znam.
      Słowaków i Czechów lubię, bo w trudnych czasach socjalizmu umożliwili mi
      zaopatrzenie w kawę, banany, ciuszki i buty dla dziecka. Rosjan lubię, bo są
      konkretni i rzetelni w interesach. Białorusinów lubię, bo to bracia Słowianie.
      Litwinów lubię, bo łączą nas wieki wspólnoty. Niemców lubię, bo głównie dzięki
      kanclerzowi Kohlowi (tak! tak!) jestem w UE, dlatego, że moja siostrzenica ma
      męża Niemca i jest to świetny facet (jego rodzina też jest ok.) oraz dlatego,
      że w Bundeslidze zawsze gra kilku cenionych Polaków.
      Kto mi pozostał do "nielubienia"?
      Dlaczego miałbym jakiegoś narodu nie lubić? Jeśli ktoś mi podpadł, to
      austriaccy (wiem, że nie sąsiedzi) celnicy i pogranicznicy za chamstwo w
      obsłudze, ale popi@rdoleni urzędnicy są rozkoszą każdego kraju. Naszego też.
      Wybitnie.
    • Gość: PiKo Re: Było 4 braci: Lech, Czech, Rus i ... Zygfryd ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 22:27
      Szkoda, że Niemcy dali się w XVIIIw zdominować pruskiej hegemonii - bo wszystko
      co u Niemców odrażające - pochodzi z, pruskiej bezkultury. Dlatego "pruskich"
      Niemców uważam za najniesympatyczniejszych sąsiadów pod słońcem.
      • Gość: adolfek najbiedniejszy kraj w UE! nic dziwnego ze nielubia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.04, 22:38
        akto lubi biednego wujka lub ciocie?? jak w rodzinie, SZWAJCAROW lubia bo im
        cos moze skapnie a i do kont nikt nie zaglada!!!
    • Gość: Waldek POLSKO-NIEMIECKA, GRANICA BOGACTWA I BIEDY? IP: *.158.141.216.Dial1.Chicago1.Level3.net 12.08.04, 23:09
      W USA, Meksykanie jako sasiedzi tez nie maja wysokich not.
      Ale Polska jednak jest bardziej cywilizowana od Meksyku.
      Kiedys przeczytalem ze Niemcy uwazaja granice Niemiecko-Polska za najwieksza
      przepasc bogactwa i biedy na calym Swiecie; wysle ze to lekka przesada. Mysle
      ze granica Meksykansko-Amerykanska, Polnocno i Poludniowo Koreanska albo
      Rosyjsko-Japonska (morska) stanowia najwieksza przepasc jesli chodzi o bogactwo
      spoleczenstw sasiadujacych ze soba.
      • moped Bull..... 12.08.04, 23:30
        nie zapomnij czlowieku dlaczego jest tak potworna rozpietosc w bogactwie obu
        krajow!

Przypomij sobie kto na Polske w 1939 napadal?
        Kto Polske sprzedal w Sowieckie rece?
        Kto i jacy ludzie zniszczyli Polske po 1945 roku..az do 1989 roku?
        Jacy to ludzie obecnie siedza przy wladzy ?

to wszystko sa kontrolowane mechanizmy...
        napawa mnie wielkim optymizmen, ze ludzie zaczynaja sie wreszcie budzic i takie
        bzdury idace miedzy innymi jak np. z GW zostaja wreszcie odrzucane!
        • Gość: Waldek Re: Bull.....Who cares? IP: *.158.141.216.Dial1.Chicago1.Level3.net 12.08.04, 23:44
          Zupelnie sie z Toba zgadzam. Niestedy w wlasnego doswiadczenia wiem ze
          zachodnie spoleczenstwa tego nie rozumia, malo tego nawet media i ludzie nauki
          nie rozumieja tego ze sytuacja Polski w duzej mierze to rezultat rozbiorow i 2
          wojny swiatowej.
          Kiedys rozmawialem na ten temat z roznymi amerykanami i oni sadza ze bieda na
          Wschodzie Europy jest powodem zacofania spoleczenstwa, nie rozumieja ze to
          Sowieci i systemy totalitarne zniszczyly wschod Europy.
          Z czego taka postawa wynika, moze z tego ze Amerykanie nie nawidza wymowek. Po
          prostu sadza ze jesli sie chce to wszystko mozna.
          Tylko z tym wyjatkiem ze Ameryka miala perfekcyjne waronki dla rozwoju, miala
          po prostu miejsce dla rozwoju; na zachod az do pacyfiku.
          Polska natomiast zamiast sie rozwijac muciala odganiac Rosjanow, Niemcow,
          Szwedow a nawet Austryjakow ktorzy probowali tez sie rozwijac tylko ze kosztem
          Polski.
          • moped Re: Bull.....Who cares? 12.08.04, 23:56
            dlatego od lat trabie i mowie wszystkim rodakom o Polskich korzeniach...
            pracujesz w srodowisku sobie obcych ludzi odkrecaj oficjalna propagande.
            Badz aktywny w umieszczaniu listow do redakcji prostujacych polprawqdy lub
            wrecz klamstwa.
            W moim miescie zalatwilem sprawe b. prosto...
            media wiedza, ze ich czeka proces...tylko 80 mill. USD za jakiekolwiek
            szkalownaie lub klamliwe info o polsce i polakach..
            Media b. nie lubia takich procesow sadowych..
            i najlepsze ...adwokatem jest czlowiek o wspolnych korzeniach z krwia
            Chrystusa!
            • Gość: Waldek Re: Bull.....Who cares? IP: *.158.42.34.Dial1.Chicago1.Level3.net 13.08.04, 01:54
              Przegrani nigdy nie maja racji- mowi anglo-saskie przyslowie. Teraz to bogaci
              zawsze maja racje.
              Mysle ze dopoki Polska nie zdobedzie mocnej pozycji i bedzie miala pieniadze
              zeby popagowac dobre imie Polski w Swiatowych mediach, mozna zapomniec od
              dobrym imieniu Polski i Polakow.
              Tylko wtedy prawda w Polsce-Zbawiciela Europy(Wieden1683,Warszawa i Kijow 1920,
              Gdansk1980, Warszawa 1998)i Niemcach-Nazistach, Rosji imperium Zla bedzie
              bardziej akcentowana.
              Tymczasem kto finansuje CNN, BBC, albo Encyklopedie Britanika z ktorej glownie
              dowiaduje sie Swiat o histori?
              Tak prawda kosztuje wiele pieniedzy..
              • Gość: . Re: Bull.....Who cares? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 13.08.04, 02:01
                newssearch.bbc.co.uk/cgi-bin/search/results.pl?scope=newsukfs&tab=news&q=Poland&go.x=22&go.y=16
                • Gość: Waldek PBC WORLD- POLISH BROADCASTING CORPORATION IP: *.158.42.34.Dial1.Chicago1.Level3.net 13.08.04, 02:22
                  BBC i CNN ksztaltuja opinie publiczna w angielskojezychnym Swiecie tak jak
                  chca, rezultatem tego sa: "Polskie" obozy koncentracyjne, Nazisci ktorzy sa
                  bezpanstwowi, a jezeli juz to zachodnie media bardziej sugeruja Polakow a nie
                  Niemcow.
                  Trzeba tylko wybrac sie do Barnes & Noble's (najwieksza siec ksiegarni w USA)
                  zeby dowiedziec sie z przewodnikow turystycznych i albumow ze Polska jest pelna
                  grubych kobiet jadacych na pole furmanka, bezzebnych mezczyznach w beretach w
                  starych garniturach sprowadzanych z Albani.
                  Takie zdjecia z lat 70 i 80 wciaz przewazaja nawet w przewodnkach o Polsce z
                  roku 2004.
                  A Warszawa pokazana jest przez pryzmat Palacu Kultury i Rotundy, i powiedzcie
                  co ludzie ktorzy nigdy nie byli w Polsce maja myslec o Polakach i Polskiej
                  architekturze nowoczesnej?
                  • Gość: . Gdzie ty miales w BBC"Polskie obozy koncentracyjne IP: *.range81-156.btcentralplus.com 13.08.04, 02:45
                    I KIEDY? A pewna niezrecznosc na portalu ITV brzmi b.zle dla Polaka, ale duzo
                    mniej niezrecznie dla native speakera. Bo "Nazi Polish camp" w jezyku
                    angielskim nie jest tozsame z "Polish Nazi camp". Pomysl...
                    • Gość: Waldek Re: Gdzie ty miales w BBC"Polskie obozy koncentra IP: *.158.42.34.Dial1.Chicago1.Level3.net 13.08.04, 03:22
                      ....wlasnie.
                      Dlaczego media zachodnie nigdy nie lacza slowa "Nazi" z "Germany" w jednym
                      zdaniu. To jest celowa manipulacja ktora ma na celu wymazanie winy Niemiec, a
                      wrecz przelanie tej winy na Polske. Z tad mamy te "Nazi Polish camp".
                      Kiedys jeden z moich znajomych amerykanow powiedzial ze wszystko co wie o
                      Polsce to ze w Polsce sa obocy koncentracyjne, i nie pamietal nic o Niemcach,
                      tylko o polskich obozach concentracyjnych, z tego co wiem to ten czlowiek
                      dowiaduje sie o Swiecie tylko z angielskojezychnych mediow i w Polsce nigdy nie
                      byl.
                      • Gość: . Waffen SS Wiking nie byla niemiecka... IP: *.range81-156.btcentralplus.com 13.08.04, 03:42
                        >>The Wiking Division was well known not only for being a fierce and bitter
                        fighting unit, but because a great number of its members were not German, but
                        were foreign volunteers from many other Western and Northern European
                        Countries. The following listings is a general break-down of the foreigners in
                        the ranks of Wiking.

Holland: 631 Dutchman were reported in the Westland Infantry Regiment in June,
                        1941.

Flanders (Flemish Speaking Belgium): Members of this area were found mainly in
                        the Westland Infantry Regiment.

Norway: 294 Norwegians were reported in the Division on June 22, 1941, in the
                        Nordland Infantry Regiment. According to some, another unit was made up of
                        Norwegian members, the SS Freiwilligen Panzer Grenadier Abteilung, but others
                        state that it was a part of Regiment Nordland, and not independent.

Denmark: 216 Danes were reported in the Nordland Infantry Regiment in June,
                        1941. Another Danish unit was reported to have been formed called Danmark which
                        may have been a special unit.

Switzerland: Conflicting information gives the Swiss contribution to this
                        Division as being either a single individual, while another records the level
                        at 800.

Finland: 421 Finns were in the Division in 1941, and the Finish Volunteer
                        Battalion was added in 1942.

Sweden: Varying numbers of Swedes are said to have served in the Division.

Estonia: Estonians served in the SS Panzer Grenadier Abteilung Narwa.

Wallonia: (French speaking Belgium)- Wallonian membes served in the SS
                        Strumbrigade Wallonien.

Volksdeutsche: Some divisional replacements were drawn from Volkdeutsche in the
                        Balkans region, and a few other locations...<<

www.feldgrau.com/5ss.html
                        Podobnie z innymi dywizjami i brygadami. Mysle, ze gdyby uzywac narodowosci, to
                        nalezaloby oskarzyc ze 3/4 Europy...Nazi jest dla tych 3/4 Europy po prostu
                        wygodniejsza.
    • Gość: frytz501 Re: Sondaż: Polacy to najmniej lubiani sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 23:55
      powiem krótko: róbmy swoje - pierdolmy Starą Europę.
      • Gość: bodzio Re: Sondaż: Polacy to najmniej lubiani sąsiedzi IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 13.08.04, 00:47
        e ty, ktore salepsze , z francji czy niemki.
    • Gość: ooooo ZWALCZAĆ ANTYPOLONIZM ŻYDÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 01:45
      spójrzmy prawdzie w oczy,żydzi nienawidzą Polaków,przed 1939 rokiem w Polsce
      był duży antysemityzm a gdy komuniści objęli rządy UBecja była zdomionwana
      przez żydów -zabijali oni Polaków za ich antysemityzm ,a teraz znowu ich lobby
      na władzę się zwiększa -wystarczy poczytać takie antypolskie gazety jak Gazeta
      Wyborcza ,Nie,Rzeczpospolita,Tygodnik Powszechny by zauważyć syjonistyczny
      spisek, żydami są B. Geremek,J. Urban,B.Wildstein i WIELE INNYCH OSÓB
      zakończę więc takim mottem-NIE ANTYSEMITYZM POLAKÓW JEST PROBLEMEM TYLKO
      ANTYPOLONIZM ŻYDÓW
      • Gość: misio [...] IP: *.dsl.pipex.com 13.08.04, 02:02
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Stanislaw S. Re: ZWALCZAĆ ANTYPOLONIZM ŻYDÓW IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 13.08.04, 02:08
        Polecam urlop spedzic w Palestynie. Plaze puste, tyle, ze nia ma kobiet bo
        muzulmanki sie nie opalaja. Mowia ,ze na skore szkodzi. Za to moze sobie nawet
        postrzelasz do Zydow. Wesprzyj slow czynem dzielny bohaterze Lechistanu. Do
        boju. Nawiaz kontakt z neofaszystami w Monachium. Oni tworza grupe popierajaca
        walke z USA w Iraku. Przeciez wiadomo, ze Bush to pacholek Izraela (dlatego az
        9% - dziewiec procent - Zydow Amerykanskich ma na niego glosowac). Stworz
        brygade "Za wasza wolnosc i nasza" i do boju. Tylko krzyza nie dodaj do flagi.
        Jakos tak chlopaki tamtejsze nie lubia krzyzy. Poza tym chlopie : " Sami swoi" -
        na tym samym poziomie intelektualnym. O malo zapomnialem. Zydow w Polsce
        czlowieku od cholery, Az siedem tysiecy w 38 milionowym narodzie. Dlatego jest
        tak zle. Wiadomo , ze narod porzadny, pracowity, nie pije, uczeszcza do
        kosciola co niedziela. I dlatego te cwane siedem tysiecy (a moze nawet 10
        tysiecy, Jezu az tyle) balamuci te 38 mln. Hej na Zyda kto Polak i Ty moj
        kochany patrioto zrob to samo. Do Palestyny bracie, do Palestyny....
      • Gość: . Myslisz, ze to Zydzi namowili Niemcow,by przestali IP: *.range81-156.btcentralplus.com 13.08.04, 02:09
        kochac Polakow? I moze dobrze, ze w koncu kochac przestali...
        PS: wylicz mi Amerykanow, Francuzow, Anglikow, Niemcow, Szwajcarow, Dunczykow,
        Szwedow etc, ktorzy sa w stanie czytac "antypolskie teksty" w GW, Nie,
        Rzeczpospolitej,ba...nawet w Tygodniku Powszechnym? KTO z w.w. nacji zna
        nazwisko Urbana czy Wildsteina (ostatniego i ja nie znam, choc znam polski
        b.dobrze). Bredzisz, czlowieku, bredzisz! A poza tym KOGO wsrod w.w. nacji
        Polska obchodzi? Maja wlasne sprawy na glowie...
        POLSKIM PROBLEMEM JEST POLSKA MEGALOMANIA NARODOWA
        • Gość: Stanislaw S. Re: Myslisz, ze to Zydzi namowili Niemcow,by prze IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 13.08.04, 05:33
          Nie zgodze sie nigdy na rasizm (zydowski, polski, niemiecki - obojetnie)nawet
          jesli pozornie ubrany jest w szaty patriotyzmu. Jesli Polacy maja byc
          zaakceptowani w UE, to niech lepiej zaczna sie zastanawiac, kto naprawde jest
          odpowiedzilany za ich problemy.
          • Gość: . Ale typowy Polak nie uwierzy, ze winny...Polak IP: *.range81-156.btcentralplus.com 13.08.04, 05:53
    • Gość: opiniapollpressage CIULE UWAZAJA SADAZ OPINII ZA WIARYGODNY IP: *.sympatico.ca 13.08.04, 02:21
      To afera. Aby uznac sadaz opinii publicznej za wiarygodny, to trzeba miec wiele
      danych. W tym wiarygodnosc hipotezy, przdzial ufnosci ect. Kolejny raz GW
      trzepie jezykiem. To afera.
    • Gość: kagan Re: Sondaż: Polacy to najmniej lubiani sąsiedzi IP: *.lib.unimelb.edu.au 13.08.04, 04:14
      niechec do Polakow na zachodzie Niemiec to wynik antypolskiej polityki i
      propagandy dominujacej tam CDU (Adenauer byl znanym polakozerca), a szczegolnie
      CSU, ktora jest najbardziej antypolska i jednoczesnie najbardziej katolicka
      partia w Niemczech... Zas w NRD inaczej wychowywano mlodziez...
    • Gość: Adolf Re: Sondaż: Polacy to najmniej lubiani sąsiedzi IP: 5.5R4D* / *.oracle.com 13.08.04, 04:56
      Heil Hitler!
    • Gość: Propagandowanie... Re: Sondaż: Polacy to najmniej lubiani sąsiedzi IP: *.abhsia.telus.net 13.08.04, 06:10
      Jestem zdziwiony niskim poziomem GW ze propaguje tego typu artykuly. Mozna
      nielubic poszczegolnego Janka X, Hansa Y czy Ivana Z za powiedzmy niski poziom
      kultury, czy jakis wybryk kryminalny. Nielubiec Polaka, Niemca czy Rosjanina
      dlatego ze jest swojej narowosci jest to oznaka prymitywnego nacjonalizmu.
      Holota zawsze wykorzystuje pochodzenie zeby okazywac nienawisc czy obsmiewac
      inne narodowosci. Trzeba byc tego swiadomym i umiejetnie sie bronic.
      Kazdy sondaz mozna preparowac, generowac w zaleznosci od celu
      polityczno/gospodarczego. Wszystkie XIX i XX wieku kraje ktore prowadzily wojny
      doskonale stosowaly takie metody.
      Wasz, Propagandowanie...

• Gość: Propagandowanie... Re: Sondaż: Polacy to najmniej lubiani sąsiedzi IP: *.abhsia.telus.net 13.08.04, 06:21
      Jestem zdziwiony niskim poziomem GW ze propaguje tego typu artykuly. Mozna
      nielubic poszczegolnego Janka X, Hansa Y czy Ivana Z za powiedzmy niski poziom
      kultury, czy jakis wybryk kryminalny. Nielubiec Polaka, Niemca czy Rosjanina
      dlatego ze jest swojej narowosci jest to oznaka prymitywnego nacjonalizmu.
      Holota zawsze wykorzystuje pochodzenie zeby okazywac nienawisc czy obsmiewac
      inne narodowosci. Trzeba byc tego swiadomym i umiejetnie sie bronic.
      Kazdy sondaz mozna preparowac, generowac w zaleznosci od celu
      polityczno/gospodarczego. Wszystkie XIX i XX wieku kraje ktore prowadzily wojny
      doskonale stosowaly takie metody.
      Wasz, Propagandowanie...

• de_oakville Re: Sondaż: Polacy to najmniej lubiani sąsiedzi 13.08.04, 13:31
        Gość portalu: Propagandowanie... napisał(a):

> Jestem zdziwiony niskim poziomem GW ze propaguje tego typu artykuly. Mozna
        > nielubic poszczegolnego Janka X, Hansa Y czy Ivana Z za powiedzmy niski poziom
        > kultury, czy jakis wybryk kryminalny. Nielubiec Polaka, Niemca czy Rosjanina
        > dlatego ze jest swojej narowosci jest to oznaka prymitywnego nacjonalizmu.
        > Holota zawsze wykorzystuje pochodzenie zeby okazywac nienawisc czy obsmiewac
        > inne narodowosci. Trzeba byc tego swiadomym i umiejetnie sie bronic.
        > Kazdy sondaz mozna preparowac, generowac w zaleznosci od celu
        > polityczno/gospodarczego. Wszystkie XIX i XX wieku kraje ktore prowadzily wojny
        >
        > doskonale stosowaly takie metody.
        > Wasz, Propagandowanie...
        >
        >

Nic dodac, nic ujac. Moge tylko przytoczyc fragment ksiezki Ryszarda
        Kapuscinskiego "Lapidarium". Oto on:

"Unikaj holoty, bo zle skonczysz, bo ona cie pograzy, zniszczy. Traktuj tych
        ludzi jako roznosicieli zarazy, omijaj ich z daleka. W holocie jest jakas wola
        podboju, zawistna pasja unicestwienia wszystkiego. Dazeniem holoty jest burzyc
        twoj spokoj, uniemozliwiac ci prace, a ludzkosci - uniemozliwic postep. Ruch
        holoty to zawsze ruch wstecz, do tylu, to ruch - w bezruch. Chce ona tylko
        jednego - wciagnac cie w bagno. Tego wciagania w bagno nie bedziesz w stanie
        powstrzymac, poniewaz jestes zbyt slaby. Masz tylko takie wyjscie - nie dopuscic
        do zrobienia pierwszego kroku w kierunku bagna. Ten pierwszy krok rozstrzyga.
        Ale ilez jest sytuacji, w ktorych trudno zorientowac sie, ze byl to wlasnie
        ow pierwszy i zarazem juz ostateczny krok!"

• Gość: bawarczyk Re: Sondaż: Polacy to najmniej lubiani sąsiedzi IP: *.net-serwis.pl 13.08.04, 07:32
      to ewidenta manipulacja i lipa! Własnie nie kto inny jak szwajcarzy sa namniej
      lubianym sasiadem ( i ze wzajemnoscia !!).Tyle ile jest kawalow o niemcach i
      szwajcarach to w Polsce nie ma o ruskich czy o czechach nie mowiac o zydach.
      Oni sie po prostu nienawidza. Niech no Niemiec sprobuje szybciej pognac na
      autobahnie swoim luksusowym audi czy mercedesem.Juz oni go potraktuja jak zadna
      nacje- z bomby i z najwyzszej polki mimo ,ze obowiazuje te same cenniki ))
      A Niemcy ..uwazaja szwajcarow za pastuchow,konfidentow i kanciarzy zyjacych ze
      zlodziejskich pieniedzy
      • de_oakville Re: Sondaż: Polacy to najmniej lubiani sąsiedzi 13.08.04, 14:16
        Gość portalu: bawarczyk napisał(a):

> to ewidenta manipulacja i lipa! Własnie nie kto inny jak szwajcarzy sa namniej
        > lubianym sasiadem ( i ze wzajemnoscia !!).Tyle ile jest kawalow o niemcach i
        > szwajcarach to w Polsce nie ma o ruskich czy o czechach nie mowiac o zydach.
        > Oni sie po prostu nienawidza. Niech no Niemiec sprobuje szybciej pognac na
        > autobahnie swoim luksusowym audi czy mercedesem.Juz oni go potraktuja jak zadna
        >
        > nacje- z bomby i z najwyzszej polki mimo ,ze obowiazuje te same cenniki ))
        > A Niemcy ..uwazaja szwajcarow za pastuchow,konfidentow i kanciarzy zyjacych ze
        > zlodziejskich pieniedzy

To dziwne co piszesz. Nie zdawalem sobie z tego sprawy. Zarowno Szwajcaria jak i
        Bawaria zrobily na mnie bardzo dobre i kulturalne wrazenie. Jezyk na dobra
        sprawe ten sam (oczywiscie dialekty brzmia inaczej, ale ponad 70% Szwajcarow
        mowi po niemiecku). Moze Bawarczycy zazdroszcza Szwajcarom neutralnosci i faktu,
        ze nie zawitala do nich wojna (choc slyszalem, ze jakies tam "pomylkowe" bomby
        amerykanskie spadly rowniez kiedys na przedmiescia Zurychu).
        A moze taki stosunek Niemcow do Szwajcarow tlumaczy zdanie z ksiazki o
        Szwajcarii, wydanej w Niemczech. Jej rozdzial "Historia" zaczyna sie od zdania:

"Mowi sie, ze szczesliwe narody nie maja historii" ("Glueckliche Voelker haben
        keine Gescichte"). Bycie "neidisch" to cecha wielu Niemcow, choc oczywiscie nie
        wszystkich.
    • Gość: Expert Jak kafelkuja u nich IP: 192.85.16.* 13.08.04, 07:36
      za jedna czwarta to wtedy sa lubiani ale gdy kradna ich "ulubione dziecko"
      samochod to nie . w ogole narodu nie da sie kochac lub nienawidziec.
      Dlatego taki sondaz mozna sobie wlozyc tam gdie slonce nie dochodzi.
      • Gość: meerkat Kazdy bauer lubi Polakow, zwlaszcza z doktoratem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 07:42
        Jaka Niemcy powtarzaja od stuleci: " Ja, ja, Polnische Wirtschaft!" , to nie
        znaczy ze nie lubia Polakow.

Oni po prostu zazdroszcza im gospodarnosci i daru organizacji! wink))
    • Gość: Jan Mars - Futura Re: Sondaż: Polacy to najmniej lubiani sąsiedzi IP: *.dip.t-dialin.net 13.08.04, 15:46
      Dla czego nasi sasiedzi nie lubia Polakow?
      - hihi odpowiedz znalazlem tu na forum. za wyjatkiem kilku kulturalnych
      wypowiedzi, zauwarzylem, ze nie dosc tego ze jestesmy w oczach sasiadow banda
      zapijaczonych tepych zlodziei, sfrustrowanych nedza przez to zadziornych i
      agresywnych glabow. malo tego: - niektorzy tu znudzeni pseudointelektualisci
      czytac nie potrafia, podniecaja sie glupia ankieta, ktorej wynikiem nikt sie
      nie przejal. "polactwa nie lubia sasiedzi" to byl ten temat: - czego wywlekacie
      tu jakiegos idiote busha? ten gosc wciagnal polakow w haniebna wojne z arabami.
      i co w zamian za to dostaniemy? lotnisko wojskowe wieksze niz rammstein?
      zdajesz sobie sprawe, jak nam to atmosfere zabrudzi? jaki halas z tego jest gdy
      co 3 min ich samoloty startowac beda?
      czego piszecie tu jakies farmazony antysemickie? ciesz sie laszku z europy i
      nie przejmuj sie ameryka. a co do starchow ze niemcy i francuzi chca nad europa
      zapanowac to czysty objaw paranoi, bo i kto chcialby sie zajmowac taka banda
      prymitywnych huliganow.
      z malymi wyjatkami stwierdzam. zescie w dupie byli i gowno widzieliscie.
      wiecie co wyniknie ze skrzyzowania polaka i rumunki?
      - potomstwo bedzie za leniwe zeby isc krasc!
      wstan polaku wreszcie trzezwy z lozka, wymyj twe zaropiale krwawe oczeta, do
      sniadania napij sie kawy nie wodki i pracuj szczesliwy ze zanim zes sie nauczyl
      sylabizowac byli juz w polsce intelektualisci i dzialacze, ktorych np.: stac
      bylo by sowiecki system przegonic.
      pfui, wstyd mi za was
      • Gość: Jan Jestes brutalny! IP: *.dip.t-dialin.net 13.08.04, 18:41
        Stare krzywdy sie zapomina.Chcesz czy nie chcesz.Dla mlodego Niemca zabijanie Polakow podczas 2 wojny jest obojetne.Ale rabowanie jubilerow niemieckich przez bandy polskie powoduje polska antypatie.Mozna powiedziec,polskie bandy rabuja jubilerow ciezkim sprzetem,czy wyrywaja automaty bankowe fadromami ale to nie jest takie straszne jak zabijanie bezbronnych gazem...Ale to nic nie da..Dla przecietnego Niemca to Polacy sa straszni.
    • aleksander_krzeszowice SKORO NAS TAK WIDZĄ ... 13.08.04, 19:37
      ... to cos w tym jest .
    • Gość: Michnik TYMCZASEM............. IP: 62.47.121.* 13.08.04, 20:16
      ...Gubernator New Jersey zrezygnowal na dzien przed ujawnieniem ze ma kochanka oplacanego na koszt publiczny. Kochanka pan gubernator
      (zonaty, dwojka dzieci) poznal podczas podrozy do Izraela, gdzie ten pan pracowal po opuszczeniu stanowiska w konsulacie Izraela
      w Nowym Jorku. Niby wolal prace rzecznika burmistrza malego miasteczka w ojczyznie, gdzie mozna przypadkowo spotkac gubernatorow
      obcych krajow.

Pozniej gubernator zaprosil pana do siebie, dal prace za 2 tysiace dolarow tygodniowo jako specjaliscie od bezpieczenstwa po 9-11
      w New Jersey, ale FBI
      odmowilo dania przepustek obywatelowi Izraela, wiec z pracy rzadowej wyszla klapa. Zabawka seksualna pana gubernatora pozostala na
      liscie plac stanu New Jersey. Pozniej pan gubernator zalatwil prace u kumpla za 3 tysiace USD tygodniowo. Tak sie sklada ze
      kumpel jest aresztowany za to ze probowal prostytutkami szantazowac swiadka/szwagra w innej sprawie o lapowkarstwo gubernatora.

Kochanek, tak sie sklada byl 5 lat w armiii Izraela i dosluzyl sie stanowiska porucznika. A Michnik karmi nas informacjami o
      Hojarskiej. Hmmm...

www.nydailynews.com/news/regional/story/221719p-190554c.html
      tajnedokumenty.com/kawecki.html
    • Gość: Ciekawy Sondaz EU IP: 24.84.151.* 13.08.04, 23:39
      Co niemcy mysla to ich problem. Oto co mysli Europa naszych kolegach z niemiec:
      www.sxswblog.com/mefi/34256
      Dla tych co nie czytaja po ang.: "niemcy najmniej lubiani w Europie"
      • Gość: Jan Re: Sondaz EU IP: *.dip.t-dialin.net 14.08.04, 13:27
        Moze ktos przetlumaczy ta wypowiedz z podanego ponizej Forum?
        Backhanded complements to various Europeans:
        Friendly Italians will feed you until you die.
        Germans are the nicest people to get into auto accidents with (for fear of 100k Euro fines and injections of anti-anxiety Valium from paramedics.)
        Poles are busy trying to be the good part of what Germans used to be. In novels, at least.
        Austrians. Three things: ballroom dancing, deadly pastries, and slacking off.
        The Czechs are becoming what Hollywood wanted everybody else to think it was.
        The Swedes are the world's main consumers of hair bleach. Keeping up appearances. (Insert Lutekefish joke.)
        The French, they are a funny race. Parlez-vouz.
        The Spanish refuse to admit they are.
        The Dutch are increasingly hard to find.
    • Gość: Stanislaw S. Re: Sondaż: Polacy to najmniej lubiani sąsiedzi IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 14.08.04, 04:54
      Przeczytajcie co watto pisze na wszystkich watkach to zrozumiecie dlaczego
      Polacy nie sa lubiani. Dorzuce Wam jeszcze V.C (albo WC - jakos tak).Krzys tez
      dobry. Cisnota pogladow i brak indywidualnego myslenia zdradza szkole KGB.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka