Dodaj do ulubionych

Nie ma lipy, będzie bożek...

04.04.14, 18:15
W Kraśniku wycięto drzewa. Nie kilka, a dokładnie 231. Powstaną z nich rzeźby Jana Pawła II, a konkretnie 12 takich figur. Mieszkańcy miasta są podzieleni. Urzędnicy przekonują, że cel jest szczytny, a lipy do parku przecież wrócą - tyle, że już w innej postaci.

Zawsze twierdziłem, że religijny zajob jest gorszy od faszyzmu. Teraz mogę dodać, że kraśnickie urzędasy dorównali w barbarzyństwie ludom pierwotnym.
www.tvn24.pl/polska-i-swiat,33,m/nie-ma-lipy,414927.html
Obserwuj wątek
    • dachs 231-12=219 04.04.14, 19:12
      Na dwanaście posągów starczy 12 lip.
      Tyle odstąpili katolom radni ateiści, licząc na sprzedaż reszty, na lewo, zaprzyjaźnionym stolarzom.
      Można powiedzieć - ateistyczny przekręt miesiąca.
      smile
      • pikrat Re: 231-12=219 04.04.14, 21:37
        Ooooo!!! - widzę, że z rachunków też jesteś dobry. Ja przedstawiłem linka a gdzie twój, na potwierdzenie twoich racji?

Najciekawszy, w materiale filmowym, był fragment dotyczący starszej pani, która w czynie społecznym te lipy sadziła...
        • dachs Re: 231-12=219 04.04.14, 21:53
          Nie tylko z rachunków. Z logiki też.
          • ziner Re: 231-12=219 04.04.14, 23:09
            dachs napisał:

> Nie tylko z rachunków. Z logiki też.
            >

Tej samej "logiki", która każe Antkowi Mitomanowi bredzić o zamachu?

A tak BTW, poprosimy linka do źródeł, z których korzystałeś. Tych o światopoglądzie radnych. i o losie tych 219 lip. Bo oczywiście takowymi dysponujesz. Nieprawdaż?
            • dachs Re: 231-12=219 04.04.14, 23:28
              Nie wiem kim jesteś - anonimie- ale durniem jesteś napewno. Poczytaj co ja sądze o Smoleńsku. Chyba, że jesteś więcej niż durniem i nie potrafisz korzystać z wyszukiwarki.
              A nie obrażając Pikrata, trzeba być kompletnym kretynem, by uwierzyć, że to katolicy wycięli 231 lip, by zrobić 12 rzeżb papieża.
              • ziner Re: 231-12=219 05.04.14, 17:30
                dachs napisał:

> Nie wiem kim jesteś - anonimie- ale durniem jesteś napewno. Poczytaj co ja sąd
                > ze o Smoleńsku. Chyba, że jesteś więcej niż durniem i nie potrafisz korzystać z
                > wyszukiwarki.
                >

"Na dwanaście posągów starczy 12 lip.
                Tyle odstąpili katolom radni ateiści, licząc na sprzedaż reszty, na lewo, zaprzyjaźnionym stolarzom.
                Można powiedzieć - ateistyczny przekręt miesiąca. "

Powyższe to cytat z Twojego posta.
                A teraz zamiast kolejnych personalnych wycieczek (które spływają po mnie jak woda po kaczce wink, podaj ŹRÓDŁA na których oparłeś swoją wypowiedź. Przytocz DOWODY na to, że wycinka drzew jest, cytując Twoje własne słowa "ateistycznym przekrętem miesiąca". Jeżeli tego nie zrobisz, to z mojego punktu widzenia znalazłeś się na poziomie logiki Antka i spółki, oczekując, że przyjmiemy Twoje "rewelacje" za dobrą monetę wyłącznie dlatego, że Ty jesteś ich autorem.

> A nie obrażając Pikrata, trzeba być kompletnym kretynem, by uwierzyć, że to kat
                > olicy wycięli 231 lip, by zrobić 12 rzeżb papieża.

Oczywiście że nie wycieli "231 lip, by zrobić 12 rzeżb papieża". Drzewa poszły pod topór najprawdopodobniej dlatego, żeby owe 12 rzeźb mogło być "godnie zaprezentowanych". Bo przecież 12 rzeźb pomiędzy 219 lipami nie byłoby widać. Oczywiście nadal oczekują, że podasz ŹRÓDŁA i DOWODY na poparcie Twojej tezy, że 219 lip poszło pod topór ponieważ "radni ateiści" chcieli je opchnąć "na lewo, zaprzyjaźnionym stolarzom"
                • dachs Re: 231-12=219 05.04.14, 18:26
                  Nudzisz, Pikrat.
                  • pikrat Re: 231-12=219 05.04.14, 22:39
                    dachs napisał:

> Nudzisz, Pikrat.

Pier*do*lisz*), Dachs. Nie jestem Zinerem, chociaż jego zdanie w tej sprawie pokrywa się z moim.
                    Zachowałeś się jak zwykły katol a już myślałem, że są wśród was ludzie inteligentni. Okazuje się, że poza zwykłym przys*rywaniem nie potraficie nic więcej.
                    Jakiś bliżej mi nie znany Ziner (szacun) podał ci linki i jesteś bezradny. Jak dziecko we mgle smile
                    • dachs Re: 231-12=219 06.04.14, 13:53
                      pikrat napisał:

> Zachowałeś się jak zwykły katol a już myślałem, że są wśród was ludzie intelige
                      > ntni.

Oczywiście, że myślałeś i nadal myślisz. Dlatego cała Twoja tfurczość to próby poniżania ludzi, myślących inaczej, żeby siebie samego dowartościować.
                      I jakoś Ci nie wierzę, że nie jesteś zinerem. Choć jestem raczej człowiekiem wierzącym i ufnym

> Jakiś bliżej mi nie znany Ziner (szacun) podał ci linki i jesteś bezradny. Jak
                      > dziecko we mgle smile

A na co mi biedaku linki? Co mi mają udowodnic? Że wycięli? Czy ja przeczyłem, że wycięli? Nie przeczyłem.
                      Mnie tylko śmieszy jak się zaśliniasz przy każdej okazji gdy pada słowo "kościół", "papież", lub jakieś inne, związane z wiarą.
                      A nie przyszło Ci do racjonalnego (czyt. pustego - przyp. dachs) łba, że przyczyny wycięcia drzew mogły być całkiem inne i przy okazji ktoś postanowić część z nich wykorzystać na rzeźby JPII, co wywołało pianę na ustach tolerantów?
                      Btw. dlaczego uważasz porównywanie rydzykowców z ateistami za zabieg logicznie poprawny?
                      • pikrat Re: 231-12=219 06.04.14, 16:15
                        Znalazłem zinera:

forum.gazeta.pl/forum/w,902,111618065,111619150,Re_Takia_ulotka_wisiala_kiedys_u_mnie_na_drzwiac.html
                        To tylko przykład, ze pod tym nickiem działa już kilka lat.
                        Stawiając mi zarzut wielonickowości sam się poniżasz ale po katolsku odwracasz kota ogonem.

Powołałem się a artykuł, podałem link. Ty chcesz dyskutować z własną wyobraźnią. To nie ten wątek.

Piszesz:

> Btw. dlaczego uważasz porównywanie rydzykowców z ateistami za zabieg logicznie
                        > poprawny.

To ty tak uważasz, to twój argument. Dla mnie porównanie kogokolwiek z Rydzykiem było by jak plunięcie w twarz.
                        • dachs Re: 231-12=219 06.04.14, 17:59
                          pikrat napisał:

> Znalazłem zinera:
                          >
                          > rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,902,111618065,111619150,Re_Takia_ulotka_wisiala_kiedys_u_mnie_na_drzwiac.html
                          > To tylko przykład, ze pod tym nickiem działa już kilka lat.

Miło, że zadałeś sobie trudu. Swój swojego znajdzie, nawet takie same bzdury pisze podobnym jak Ty stylem
                          > Stawiając mi zarzut wielonickowości sam się poniżasz ale po katolsku odwracasz
                          > kota ogonem.

Nie bardzo rozumiem, dlaczego mnie ma poniżać to, że Ty zmieniasz nicki. Ile już miałeś, bo rachubę straciłem... cztery czy pięć?

> Powołałem się a artykuł, podałem link. Ty chcesz dyskutować z własną wyobraźnią

Z artykułu wynika jedynie że ścięto 231 chorych lip, a z niektórych zrobi się pomniki.
                          Ale Ty się naturalnie musiałeś antyreligijnie nabulgotać.

> Dla mnie porównanie kogokolwiek z Rydzykiem było by jak plunięcie w twarz.

Dla mnie też. Dlatego napisałem w tamtym wątku "I to jest właściwe sąsiedztwo."
                          .
                          A teraz szybciutko, bez podpowiadania i zaglądania do googla... dlaczego pytanie:
                          "A swoja drogą ciekaw jestem kto by ci bardziej przeszkadzał ateiści czy rydzykowcy?"
                          urąga zasadom logiki, albo jest zręczna manipulacją?
                          • pikrat Re: 231-12=219 06.04.14, 19:38
                            Zmieniałem nicki bo tutejsza Wielka Cenzorka miała na mnie oko. Podpadnięcie cenzurze jest chwalebne i nobilitujące. Pisałem o tym swego czasu, założę się, że nie przeoczyłeś.
                            Zaraz, zaraz... ty też kiedyś kreśliłeś się borsuk, nieprawdaż? Tak to doszliśmy do pięknego, polskiego przysłowia: "Przygadał kocioł garnkowi".

To, że niektóre drzewa były chore nie wynika z artykułu a z filmu. Tak twierdzą nawiedzone władze Kraśnika. Musiałbym być rzeczywiście dotknięty czymś nieprzyjemnym żeby im uwierzyć. Dowód? - drzewa są wycinane pasami. Czyżby tak dziwnie chorowały?

Zgaduj zgadula - zostawiam cie z tą zagadką, manipulatorze.
                            • dachs Re: 231-12=219 06.04.14, 22:32
                              Żeby tutejsza, raczej ateistyczna cenzorka rzuciła na Ciebie okiem trzeba było czegoś więcej niż tylko niecenzuralnej treści.
                              Na ogół bany dostaje się za... nie będe wymieniał, bo sam dostanę bana za chamstwo. smile

Ja swojego nicka zmieniłem w dniu w którym wprowadzono obowiązek logowania się.
                              Login borsuk był zajęty, więc wybrałem "dachs" - po niemiecku borsuk, o czym powiadomiłem wszystkich, i na wszelki wypadek blisko rok podpisywałem wszystkie posty nickiem "borsuk". Tamtego postu już nie ma, ale wielokrotnie przypominałem kolegom kim jest dachs. Jak np. tutaj:
                              forum.gazeta.pl/forum/w,13,12878623,13001592,Re_Mow_tak_do_mnie_mow_moj_ty_moj_najslodszy_O_.html
                              Po prostu wydawało mi się to uczciwe, wtedy...
                              Dziś też.
                              • pikrat Re: 231-12=219 07.04.14, 08:55
                                dachs napisał:

> Żeby tutejsza, raczej ateistyczna cenzorka rzuciła na Ciebie okiem trzeba było
                                > czegoś więcej niż tylko niecenzuralnej treści.
                                > Na ogół bany dostaje się za... nie będe wymieniał, bo sam dostanę bana za chams
                                > two. smile
                                >
                                > Ja swojego nicka zmieniłem w dniu w którym wprowadzono obowiązek logowania się.
                                > Login borsuk był zajęty, więc wybrałem "dachs" - po niemiecku borsuk, o czym po
                                > wiadomiłem wszystkich, i na wszelki wypadek blisko rok podpisywałem wszystkie p
                                > osty nickiem "borsuk". Tamtego postu już nie ma, ale wielokrotnie przypominałem
                                > kolegom kim jest dachs. Jak np. tutaj:
                                > forum.gazeta.pl/forum/w,13,12878623,13001592,Re_Mow_tak_do_mnie_mow_moj_ty_moj_najslodszy_O_.html
                                > Po prostu wydawało mi się to uczciwe, wtedy...
                                > Dziś też.
                                >

Nudzisz. Pisałem ci wyżej, że też pochwaliłem się moimi nickami bo wydawało mi się to uczciwe. O chamstwie na tym forum mogę napisać tylko tyle, że gdyby było kryterium ważnym to wielu by tu już nie pisało pod swoim "zasłużonym" nickiem. Straciłem dwa nicki w "akcji" zwalczania dwóch idiotek, z których jedna miała sygnaturkę o basenie w Auschwitz a druga... druga była identycznie głupia. Do tego religijne pisówki. Jak pamiętam sprowadził je tu perła.

A ty wolisz personalne rozgrywki niż przyznać, że religijne oszołomstwo wycięło sporą część sadzonego w czynie społecznym drzewostanu by uczcić bożka. To włazidupstwo jest porażające.
                                • dachs Re: 231-12=219 07.04.14, 09:05
                                  pikrat napisał:

> A ty wolisz personalne rozgrywki niż przyznać, że religijne oszołomstwo wycięło
                                  > sporą część sadzonego w czynie społecznym drzewostanu by uczcić bożka.

Bo to nieprawda. Jak byś sam uważnie czytał, to co linkujesz nie otwierałbyś w ogóle tego wątku.
                                  A jak tam z rydzykowcami i ateistami? Posuwasz się naprzód w wyjaśnieniu?
                                  • pikrat Re: 231-12=219 07.04.14, 12:01
                                    Nie zamierzam niczego wyjaśniać. To też napisałem wcześniej, ale nie dotarło.
                                    • dachs Re: 231-12=219 07.04.14, 12:45
                                      pikrat napisał:

> Nie zamierzam niczego wyjaśniać. To też napisałem wcześniej, ale nie dotarło.

Bo nie potrafisz.
                                      Co napisałeś wcześniej, że nie potrafisz?
                  • ziner Re: 231-12=219 06.04.14, 20:13
                    dachs napisał:

> Nudzisz, Pikrat.

Nie Pikrat, tylko Ziner. Ale to już Ci Pikrat wytknął.

A teraz będę nudził dalej.

GDZIE SĄ TWOJE ŹRÓDŁA I DOWODY NA POPARCIE TEZY, ŻE WYCINKA DRZEW JEST "ATEISTYCZNYM PRZEKRĘTEM MIESIĄCA"

Ostatnia szansa. Albo podajesz źródła i dowody, albo trafiasz do PLONK'a. Gdzie będziesz w doborowym towarzystwie innych "geniuszy" od insynuacji i pomówień, udowadniania że białe nie jest białe, a czarne czarne.
                    • ziner Tik Tak, dachs, Tik Tak 08.04.14, 19:21
                      Nadal czekam na Twoje "dowody".
                      Tchórz Cię obleciał, czy resztki przyzwoitości się obudziły?
                      • dachs Re: Tik Tak, dachs, Tik Tak 08.04.14, 20:15
                        ziner napisał:

> Nadal czekam na Twoje "dowody".
                        To będziesz długo czekał, bo ja nie mam czego dowodzić.
                        • ziner Re: Tik Tak, dachs, Tik Tak 09.04.14, 18:49
                          dachs napisał:

> ziner napisał:
                          >
                          > > Nadal czekam na Twoje "dowody".
                          > To będziesz długo czekał, bo ja nie mam czego dowodzić.
                          >
                          Oryginalna wypowiedź dachs'a, która rozpoczęła całą dyskusję:
                          "Tyle odstąpili katolom radni ateiści, licząc na sprzedaż reszty, na lewo, zaprzyjaźnionym stolarzom.
                          Można powiedzieć - ateistyczny przekręt miesiąca. "

Jak widać, dla forumowicza podpisującego się dachs nie liczy się rzeczowa dyskusja.
                          Zaś standardowym modus operandi są kłamstwa i pomówienia.

Szkoda mi czasu na takiego osobnika, więc...

PLONK
                          • dachs Re: Tik Tak, dachs, Tik Tak 09.04.14, 20:27
                            Oryginalna wypowiedź pikrata, która rozpoczęła całą dyskusję:
                            "Zawsze twierdziłem, że religijny zajob jest gorszy od faszyzmu. Teraz mogę dodać, że kraśnickie urzędasy dorównali w barbarzyństwie ludom pierwotnym."
                            Powyższe oświadczenie pikrata ma się nijako do tej istotnej treści informacji, w której mowa o wycięciu chorych drzew.
                            Jak widać, dla forumowicza podpisującego się pikrat nie liczy się rzeczowa dyskusja.
                            Zaś standardowym modus operandi są kłamstwa i pomówienia.
                            Oparte zresztą - jak muszę dodać - na antyreligijnym zajobie, który od lat nie pozwala pikratowi na skomentowanie czegokolwiek bez odwoływania się do złowrogiej roli kościoła.

> Szkoda mi czasu na takiego osobnika, więc...
                            >
                            > PLONK

Spadaj więc pospiesznie - PLUMS
              • pikrat Re: 231-12=219 05.04.14, 22:57
                dachs napisał:

> Nie wiem kim jesteś - anonimie- ale durniem jesteś napewno. Poczytaj co ja sąd
                > ze o Smoleńsku. Chyba, że jesteś więcej niż durniem i nie potrafisz korzystać z
                > wyszukiwarki.
                > A nie obrażając Pikrata, trzeba być kompletnym kretynem, by uwierzyć, że to kat
                > olicy wycięli 231 lip, by zrobić 12 rzeżb papieża.
                >
                >
                Katolikom coś takiego nie mogłoby się przytrafić. Tu masz rację. smile
          • pikrat Re: 231-12=219 05.04.14, 22:55
            Samochwała w kącie stała... wink
    • jaceq Re: Nie ma lipy, będzie bożek... 04.04.14, 23:55
      To chyba prymaaprylysowa bujda z tymi figurami JP-2. Prawica, lewica, nie wierzę, by istniało w Polsce miasto, które zechciałoby się dobrowolnie oszpecić 12-ma pinokiami.
      Zresztą, jak wyschnie, to się dobrze pali.
      • ziner Obawiam się, że to nie żart 05.04.14, 17:32
        jaceq napisał:

> To chyba prymaaprylysowa bujda z tymi figurami JP-2. Prawica, lewica, nie wierz
        > ę, by istniało w Polsce miasto, które zechciałoby się dobrowolnie oszpecić 12-m
        > a pinokiami.
        > Zresztą, jak wyschnie, to się dobrze pali.
        >

Oryginalny artykuł, który ukazał się w Dzienniku Wschodnim (ta, 1 kwietnia):
        www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140401/KRASNIK/140339881
        I drugi, też z DW, z potwierdzeniem, że to nie żart
        www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140402/KRASNIK/140409920
      • pikrat Re: Nie ma lipy, będzie bożek... 05.04.14, 22:42
        Też tak myślałem, Jacequ, ale ilość informacji o tym "niezwykłym" wydarzeniu przeczy domysłom o primaaprilisowym dowcipie.
        Tak, tak, ci kretyni są wokół nas. Podpalą świat by pójść do nieba...
      • ewa8a Re: Nie ma lipy, będzie bożek... 08.04.14, 21:13
        jaceq napisał:
        > nie wierzę, by istniało w Polsce miasto, które zechciałoby się dobrowolnie oszpecić 12-m
        > a pinokiami.

E tam. Ja po Jezusie ze Świebodzina jestem skłonna uwierzyć w to bez żadnego problemu.
        • jaceq Re: Nie ma lipy, będzie bożek... 08.04.14, 21:27
          Na szczęście to lipa. Jak wyschnie, świetnie się pali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka