pikrat 06.04.14, 09:21 Ktoś wie co to za dzieło? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwardian Re: Elegia "Puste miejsce" 06.04.14, 11:16 Wizja polskiej racji stanu, i Polski opartej na fundamencie założyciela, Kościoła Katolickiego, oraz Europy wielu ojczyzn i narodów.. Mój Prezydent, który nawiązał do najlepszych z polskich tradycji, obrona słabszych i przestrzeganie prawa... Lech Kaczyński zapełnił lukę w ciągłości historycznej naszego narodu, politycznej czarnej dziury, która pozostała po PRL-u... Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Elegia "Puste miejsce" 06.04.14, 11:27 No popatrz - taki wizjoner, a ja myślałem, że on wciąż cierpiał na sraczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Elegia "Puste miejsce" 06.04.14, 12:11 W mojej pamięci nic nie zostało, żadnego śladu tego prezydenta. Wszystko przykryte przez słynny meldunek: "Panie Prezesie, zadanie wykonane". I przez idiotyczne koalicyjne kombinacje brata, zakończone jeszcze bardziej idiotycznym oddaniem władzy. A - coś jeszcze było, jakieś kłótnie o krzesło, gdzieś za granicą. Pamiętam, że nie mogłem wtedy zdecydować, czy bardziej mnie ta sytuacja rozśmiesza czy rozczula. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Elegia "Puste miejsce" 06.04.14, 12:28 A - i jeszcze było coś z jakimś zamachem, jakieś strzały, ale nie pamiętam, co - byłem zajęty czymś innym, znacznie ważniejszym, chyba jakaś dedlajnowa robota. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Elegia "Puste miejsce" 06.04.14, 22:37 pikrat napisał: > Ktoś wie co to za dzieło? "Maja borba". Albo, jeśli już się nauczył angielskiego, "My battle". Odpowiedz Link Zgłoś