wikul 07.04.14, 12:02 ... pajaców. Ku przestrodze Pikratowi i innym. Łatwo popaść w śmieszność. www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,15753855,_Robia_z_ateizmu_posmiewisko__a_z_nas__ateistow__pajacow_.html#BoxSlotII3img Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pikrat Re: Robią z ateizmu pośmiewisko, a z nas, ateistó 07.04.14, 12:15 Przeczytałeś artykuł z należytą uwagą? - bo mnie tam "coś" nie pasuje. Ostatecznie nie rozumiem czy Meller usiłuje grać rolę pożytecznego idioty zazdroszcząc Hartmanowi znakomicie zagranej roli Łyszczyńskiego czy też chciałby wyrazić coś jeszcze czego w kontekście tej opinii: Swój felieton w "Newsweeku" kończy (Meller, przyp. mój) gorzko: "Prawicowi publicyści szlachetnemu przymiotnikowi 'niepokorny' nadali rys błazeński. Szkoda pięknego słowa, ale nie mój cyrk, nie moje małpy. Natomiast bardzo proszę nie robić z ateistów obciachowych pajaców". A co do pomnika Łyszczyńskiego to ważniejszy byłby ten pomnik dla naszej kultury i prawdy historycznej niż pomnik "Najlepszego Prezydęta" Rzeczypospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Robią z ateizmu pośmiewisko, a z nas, ateistó 07.04.14, 12:36 To też Ci na pewno nie pasuje: "Publicysta przeciwstawia kilka rzeczy, m.in. stwierdza, że obecność w życiu publicznym Tadeusza Rydzyka nie oznacza jednocześnie, że reprezentantem ateistów jest Janusz Palikot, tak samo jak odpowiedzią na Sakiewicza i braci Karnowskich nie jest prof. Hartman. "Bycie ateistą nie oznacza, że skoro tamci mają Pawłowicz, to my cieszmy się Ryfińskim. Bycie ateistą nie oznacza, że masz mieć wizerunek opętanego oszołoma, zatrutego własną żółcią i obsesjami". I wtym kontekście ponawiam pytanie o zasadność porównywania rydzykowców z ateistami Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Robią z ateizmu pośmiewisko, a z nas, ateistó 07.04.14, 12:47 dachs napisał: > I wtym kontekście ponawiam pytanie o zasadność porównywania rydzykowców z ateis > tami Porównianie jest niezasadne. Prawidłowe będzie porównianie rydzykowców z palikotowcami. Widać, że wśród ateistów też są odłamyzwiązane z innym postrzeganiem walki o swoą tożsamość. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Nie podpowiadaj 07.04.14, 12:53 andrzejg napisał: > Porównianie jest niezasadne. Prawidłowe będzie porównianie rydzykowców z paliko > towcami. Pikrat sam powinien do tego dojść, a tak pozbawiłeś go okazji do samodzielnego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Nie podpowiadaj 07.04.14, 13:14 dachs napisał: > andrzejg napisał: > > > Porównianie jest niezasadne. Prawidłowe będzie porównianie rydzykowców z > paliko > > towcami. > > Pikrat sam powinien do tego dojść, a tak pozbawiłeś go okazji do samodzielnego > myślenia. > > > Wiesz co, dachs? - kiedy Krzyś czasem pisał o tobie że jesteś Szkop plus kilka przymiotników zawsze się wzdragałem ale nie od dziś. Od dziś zasługujesz na każdy epitet w wozackim stylu. Uważasz się za kogoś ważniejszego ode mnie a w ostateczności jesteś głupia świnia. Ja już od dawna mam za sobą wszelkie wątpliwości co do mojego ateizmu i muszę ci napisać, że sposób w jaki mnie traktujesz tylko mnie radykalizuje. Hartman jest moim idolem w sprawach, które są mi bliskie a ty byłeś i jesteś kościelny wycieruch, który nie patrzy co kto pisze ale byle był ci bliski w twoim strachu przed śmiercią. Pamiętaj, że nic cię nie uratuje i umrzesz jak każdy. Twoje nadzieje, że będziesz żył wiecznie nie są warte funta kłaków, ale będziesz się tego trzymał bo może... Napisz może czy pomnik Łyszczyńskiego powinien stanąć czy nie? Włosi uczcili śmierć Giordana Bruno, z ręki kościelnych katów. Tu, w Polsce, taki pomnik hańby KK pewnie by nie mógł powstać. Zbyt wielu jest lizusów gotowych zjeść z pod księdza gó... byle by zajmować stołek, z którego można oszustom służyć. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Nie podpowiadaj 07.04.14, 16:52 pikrat napisał: > Wiesz co, dachs? - kiedy Krzyś czasem pisał o tobie że jesteś Szkop plus kilka > przymiotników zawsze się wzdragałem ale nie od dziś. Od dziś zasługujesz na każ > dy epitet w wozackim stylu. Uważasz się za kogoś ważniejszego ode mnie a w osta > teczności jesteś głupia świnia. Ja już od dawna mam za sobą wszelkie wątpliwośc > i co do mojego ateizmu i muszę ci napisać, że sposób w jaki mnie traktujesz tyl > ko mnie radykalizuje. Hartman jest moim idolem w sprawach, które są mi bliskie Ja rozumiem, że człowiek dla którego idolem są Hartman i pan Motyl inaczej nie może. Nie mam Ci tego za złe. I nawet dam Ci dobrą radę - człowiek myślący nie powinien mieć idola. Jak poprosisz, wyjaśnię Ci nawet dlaczego. > Napisz może czy pomnik Łyszczyńskiego powinien stanąć czy nie? Pomnik by mi w normalnych warunkach nie przeszkadzał. Ale polska wojna na pomniki zaczyna przybierać groteskowe kształty. Jeżeli w odpowiedzi na chęć stawiania pomników JPII przez ludzi, których sami uważacie za głupich i prymitywnych, jedyną waszą odpowiedzią jest pomnik Łyszczyńskiego, to stawiacie się z nimi na tym samym poziomie. Że na nim jesteście, to ja wiem już dawno, ale dla Ciebie może to być ważne odkrycie > Włosi uczcili śmierć Giordana Bruno, z ręki kościelnych katów. A to nowość jakaś. Znowu? Bo już raz uczcili w 1889r. Powiedz mi mój drogi, czy czcisz Giordana Bruna za jego poglądy *), czy za to że on z ręki tych "kościelnych katów"... *) bo wg niego to Ty masz duszę, co powinno obrażać Twój racjonalizm, niezależnie od tego gdzie ma on swe siedlisko. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Nie podpowiadaj 07.04.14, 13:27 Pozwolę sobie, Pirat nie ma podstaw aby samodzielnie wyciągnąć prawidłowe( zgodne z zasadami logiki- do systemu wartości odpowiednio dobranych kryteriów) wnioski. Na dodatek dopompowany dyskusjami jak choćby tej "na lipę" fruwa dumnie uniesiony megalomania. I prawdę powiedziawszy to nie tylko jego "zasługa". Wracając do logiki- wypowiedz mellera jasno pokazuje efekt , jaki wywołało w końcu obcowanie przeciętnego inteligenta z osobnikami pokroju pirata- zmęczenie pokretnym systemem myślenia, niedojrzałością emocjonalna, do tego stopnia, ze obudziło zniechęcenie i wstręt do prowadzenia dialogu. Końcówka wypowiedzi Mellera o małpach i cyrku, kaze zastanowić się nad długofalowym skutkami" piratowej pajdokracji.... Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Nie podpowiadaj 07.04.14, 17:11 kalllka napisała: > Końcówka wypowiedzi Mellera o małpach i cyrku, kaze zastanowić się nad długo > falowym skutkami" piratowej pajdokracji.... Palikociarnia padnie, pochowamy ją wspólnie z rydzykarnią, postawimy im pomnik Łyszczyńskiego, bramę do mauzoleum zamkniemy na cztery spusty i znowu będzie trochę normalniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Nie podpowiadaj 07.04.14, 19:10 Wiesz co dachu ani to mądre ani pożyteczne oczekiwać ze piraci sami zrezygnują z wyrywania nam (po kawałku języka- mózgu) twój przykład Jasno pokazuje jak oddawać brzydkim za głupie i o takim (nielogicznym ) użyciu kryteriów pisał właśnie Meller. wedle mnie przykład pokazuje, jak w lawinowo postępujących procesie namnażania genoglupoty, lekkiej, lepkiej i tempej, trudno Zauważyć i się pozbyć malostkowego pedagogizmu. Który jeśli mu pozwolić na chwile (edycyjnej) nieuwagi zaprowadzi, wszystkich, na stos. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Nie podpowiadaj 07.04.14, 20:06 kalllka napisała: > twój przykład Jasno pokazuje jak oddawać brzydkim za głupie i o takim (niel > ogicznym ) użyciu kryteriów pisał właśnie Meller. Tuś mnie złapała. Nie będę się krygował, że wszystko co piszą do Pikrata jest ładne. > Zauważyć i się pozbyć malostkowego pedagogizmu. Który jeśli mu pozwolić na chwile > (edycyjnej) nieuwagi zaprowadzi, wszystkich, na stos. Słusznie zauważyłaś, że ja chcę Pikrata czegoś nauczyć. Czy jestem w tym małostkowy, nie wiem. On wierzy, że ja go chcę nawrócić, ale to nieprawda. Wręcz przeciwnie, ja chcę go ocalić od tej żarliwości i fanatyzmu, jaki tu prezentuje. Niech on sobie w tego Boga nie wierzy, ale z nieco mniejszą furią To przecież chyba podstawa racjonalnego myślenia, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Nie podpowiadaj 07.04.14, 20:18 ..."Nieprawdaz". Bo po prostu nie wiem, zwłaszcza po dość oportunistycznym sposobie tłumaczenia ( się) Co jest dla cię racjonalizmem nie wiem. Zwłaszcza , ze w związku z zaprezentowanym przez cię brzydkim protekcjonalizmem praz nieuzytecznym w sieci dydaktyzmem, mam mieszane uczucia. Za czym, jeśli pozwolisz, oddale w celu zdystansowania i przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Robią z ateizmu pośmiewisko, a z nas, ateistó 07.04.14, 13:18 Tak można w nieskończoność, Andrzeju, rozpatrując kolejne odcienie szarości. Założę się, że dla Szkopa jednakowo miły byłby widok Hartmana płonącego na stosie razem z Mellerem. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Robią z ateizmu pośmiewisko, a z nas, ateistó 07.04.14, 17:05 pikrat napisał: > Tak można w nieskończoność, Andrzeju, rozpatrując kolejne odcienie szarości. Na tym Pikracie polega właśnie racjonalistyczne, naukowe podejście. A Ty kociusiu, chcesz być racjonalistą. Dowiedz się zatem, że świat bez odcieni szarości znany jest tylko w ideologii. Ideologii prostej, jak sierp wbijany w czaszkę młotem Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Robią z ateizmu pośmiewisko, a z nas, ateistó 07.04.14, 20:29 pikrat napisał: > Tak można w nieskończoność, Andrzeju, rozpatrując kolejne odcienie szarości. Bo świat składa się z szarości. Ja jestem w stanie zrozumieć fanatyków z każdej strony i odpowiednio ich umieścić, ale podejrzewam ,że oni tego nie potrafią. Dla takiego Hartmana z pewnością będę religiantem, a dla rydzykowca palikotowcem. Po prostu są grupy ludzi dla których (cytując klasyka) "białe jest białe, a czarne czarne", a ja sam siebie widzę przy granicy , za którą , na wyciągnięcie ręki , usadowił się Borsuk A. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Robią z ateizmu pośmiewisko, a z nas, ateistó 08.04.14, 18:06 pikrat napisał: > miły byłby widok Hartmana płonącego na stosie > razem z Mellerem Miły jest widok Hartmana paradującego na czele dwustu osobowej grupki nieudaczników, w porównaniu do dwustutysięcznych tłumów Ojca Tadeusza Rydzyka... - Burmistrz Bat-Uul Erdene podczas usuwania pomnika Lenina z centrum stolicy Mongolii: - Około 100 milionów ludzi zabito podczas komunistycznej ery. A więc komuniści zabili nawet więcej ludzi niż obie wojny światowe . Osobą, która wszystko zaczęła, był Lenin. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Robią z ateizmu pośmiewisko, a z nas, ateistó 07.04.14, 13:04 wikul napisał: > Łatwo popaść w śmieszność. oraz w obłęd właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Robią z ateizmu pośmiewisko, a z nas, ateistó 07.04.14, 22:14 perla napisał: > wikul napisał: > > > Łatwo popaść w śmieszność. > > oraz w obłęd właśnie. Obłęd? - masz rację. Popatrz ile limuzyn ile pałaców, służących i wystawnego żarcia. To obłęd. Pierwszy raz od dłuższego czasu się z tobą zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Robią z ateizmu pośmiewisko, a z nas, ateistó 08.04.14, 17:40 Oni są założycielami, organizatorami i stanowią kontrolę nad projektem watykańskim zwanym Polska. Dzięki temu naszym ukochanym katolickim narodem nie rządzą tacy jak Ty Pikracie i dlatego możemy sobie żyć spokojnie z solidnymi samochodami (niektóre projektowane przez samego Adolfa), dobrym jedzonkiem (oho zbliżają się Święta Wielkanocne), a i nie obejdzie się bez dobrych trunków. Nam po drodze z księżmi, naszym ukochanym radyjkiem, naszą religią, niż z takimi straceńcami jak wiecznie rozpaczający nad własnym losem ateiści.. Odpowiedz Link Zgłoś