prudernik
17.03.15, 11:07
do czego przyłożysz swą rękę?
Do bankowego czarnego pijaru mającego na celu likwidację spółdzielczych polskich kas SKOK?
Przejętych przez państwo po 10 letniej nagonce GW i obcych banków oraz "autorytetów Sorosa" z czystej zemsty na Biereckim i w celu łatwiejszego strzyżenia polskich baranów chowających się w bezpiecznych polskich spóldzielczych samorzadnych kasach.
jedynie w państwie Tuska i państwie Kim Ir Sena jako dwu jedynych takich opresyjnych finansowo antyobywatelskich państw na świecie?
To ma być droga do bogacenia Polaków czy droga do bogacenia obcych banków kosztem obrabowanych do gołej skóry Polaków?
O stawce WIBOR w Polsce decydowało 16 obcych banków majac możliwość manipulacji a po interwencji senatora Biereckiego większy nadzór na ustalaniem WIBOR, przejął prezes NBP.
www.polskatimes.pl/artykul/3781803,ze-skokow-wyprowadzano-pieniadze-bierecki-te-zarzuty-to-klamstwa-po-robi-brudna-kampanie,id,t.html?cookie=1
wpolityce.pl/polityka/200240-grzegorz-bierecki-4-czerwca-1989-roku-nie-skonczyl-sie-komunizm-jakie-perspektywy-na-kolejne-cwiercwiecze
"Rostowski w ciągu pięciu lat podwoił zadłużenie Polski, do tego doprowadził do jego niekorzystnej struktury, bo większość długu jest w rękach obcego kapitału."
Czytaj sensacyjny artykuł link b. długo się ściąga
www.stefczyk.info/publicystyka/opinie/szewczak-banki-rzadza-polkolonia-nad-wisla,13043219453
"~Rotszyld do ~ja to ja: Za czasów Kazimierza III Wielkiego dochód narodowy Polski wynosił 80% dochodu narodowego Francji, ale taki postęp "zastał drewnianą a zostawił murowaną" nastąpił przez zadłużenie. Wszystko szło było na kredycie żydowskim i psuciu monety. Nie wiem czy ktoś wie ale Statut Kaliski z XIII w.- który Kazimierz potwierdził - zabraniał mincarzom aresztowania żyda za psucie monety. Żydzi systematycznie zmniejszali zawartość metali szlachetnych w monecie. Teraz to się nazywa drukowanie pieniądza i podatek emisyjny.
Keynes byłby zadowolony zwiń"