01.04.15, 12:46
Nazbyt często, co znamy z podwórka, dobrze dobrany krawat (mucha) czy Matka Boska dobrze wyglądały w mediach, zastępując im wiedzę i umiejętności praktycznego jej zastosowania.

Polszczyzna nie lubi powtórzeń w szczególności przy opisach
słów, przymiotów
= przysłówków, przymiotników
np. 2 x "dobrze" jak powyżej - 1. dobrze zbędne

Nie lepiej było tę samą wmyśl wyrazić lakoniczniej:
Nazbyt często, co znamy z podwórka, dobrze dobrany krawat (mucha) czy Matka Boska dobrze wyglądały w mediach, zastępując im wiedzę i umiejętności praktycznego jej zastosowania

ROZGADANE - 25 SŁÓW = krótkie: - 4 WYRAZY

Wygląd nie zastąpi zalet!
Obserwuj wątek
    • andrzejg Re: kalllka 01.04.15, 12:55
      prudernik napisał(a):

> ROZGADANE - 25 SŁÓW = krótkie: - 4 WYRAZY
      >
      > Wygląd nie zastąpi zalet!

Zaczynam podejrzewać, że to Ty zadzwoniłeś do Ojca Dyrektora i miałesś mu o wiele więcej do powiedzenia poza trzema słowami.
      • prudernik ależ skąd..to Kalllka starała się mnie POuczać 01.04.15, 13:22
        i PFa jak mamy pisać i co pisać i jeszc najważniejsze jak się powinno pisać poprawnie po polsku.
        No to się jej posłuchałem.

• andrzejg Re: ależ skąd..to Kalllka starała się mnie POucza 01.04.15, 13:32
          OK,

bo niezwykle komicznie wyglądało Twoje pouczenie o zwięzłości pisania , przy Twoich obszernych elaboratach.

A.
          • prudernik komicznie wyglądało Twoje pouczenie o zwięzłości p 02.04.15, 15:42
            Kulą w płot jeśli chciałeś być ironiczny albo złośliwy!

Obszerne elaboraty nie są antonimem do zwięzłego pisania!

Popełniasz żenujące błędy logiczne wynikające z niezdrowej ambicji i emocjonalnej chęci dokopania za wszelką cenę mającemu rację w dyskusjach.
            To Ci zaciemnia sytuację.

Bodaj najkrócej tu zbiłem oszczerstwa i wyjaśniłem mechanizm manipulacji zaatakowania Dudy przy pomocy sfingowanej rzekomej "afery w SKOKach" - polegającej na "wrzuceniu wszystkich SKOKów do jednego wora" z mafijnymi SKOKami Kopernik PO i WSI Wołomin chronionymi przez KNF PO i niepodlegającymi pod KASĘ KRAJOWĄ w czasie wykradzenia na podstwiane słupy 2,35 mld PLN z obu kas.
            .................................................................................
            Wyobrażasz sobie jak powyższą skomplikowana machinację tak trudną do zrozumienia przez większość Polaków próbowałaby opisać Kalllka? Iloma pokracznymi i bełkotliwymi zdaniami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka