Gość: BOLINOGA IP: *.nyc.rr.com 16.09.04, 03:32 Ups, Kofi sie obudzil. Jakiz ten swiat inny od tego sprzed roku, kiedy Kofi zapadl w drzemke. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: unotw O co mu chodzi? IP: *.tor.primus.ca 16.09.04, 03:45 "Wolne wybory" ze 140 tys. nielegalnych okupantow na plecach, ktorzy zajeci sa rozkradaniem Iraku z majatku i surowcow naturalnych przy pomocy marionetkowego "tymczasowego" rzadu kolaborantow i agentow CIA, hmmm... przy 35 tys. zabitych w ciagu roku wyborcow i zrujnowanym kraju, codziennym bombardowaniu z powietrza dzielnic mieszkalnych i zabijaniu srednio 20 cywilow (kobiety, dzieci) dziennie, hmmm... bez potwierdzenia jakiejkolwiek z przyczyn tego bandyckiego napadu, hmmmm... FARSA. Kofiemu chodzilo moze o nadchodzace wybory w US? Hail W! Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Niech ten Kofi Banana pocholek USA cicho siedzi... 16.09.04, 04:46 ...bo jak sie Busio zdenerwuje, to Kofiego Banana kopnie w jego mala ,czarna murzynska dupke... Ameryka bardzo nie lubi swoich buntujacych sie pacholkow. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: bydło amerykańskie ma w dupie prawo 16.09.04, 10:27 Czlowieku, siedzisz na panstwowej posadzie, uzywasz sprzetu i infrastruktury swojego pracodawcy i jeszcze mowisz na jakis narod "bydlo". Elementarnej uczciwosci sie najpierw naucz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojenymen Re: bydło amerykańskie ma w dupie prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:57 A Ty sie nie mądraluj bo widze ze niezly z ciebie amerykanski żydek. Stany to bydło i wszyscy o tym wiedza. Bedac elementarnie uczciwym takich jakim jak ty trzeba zamknac dziob bo gadasz straszne bzdury. Palant jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t [...] IP: 207.248.159.* 16.09.04, 11:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: bydło amerykańskie ma w dupie prawo 16.09.04, 11:51 Hehehe do lez bawia mnie faszysci w przykrotkich spodenkach Z piaskownicy juz wyrzucili, bo za duzy i bil mlodsze dzieci, do harcerstwa nie przyjeli, bo znecal sie nad psami, do organizacji paramilitarnych tez nie, bo jeszcze za maly. Pozostalo mu forum GW Misiu, a moze tak do szkoly jeszcze zaczniesz chodzic? Tam sie mozna faktycznie intelektualnie wyzyc Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Rada Bezpieczenstwa nie zgodzi sie rowniez na IP: *.adsl.solnet.ch 16.09.04, 11:05 uwolnienie Tybetu czy Czeczeni. Nie zgodzilaby sie rowniez na interwencje USA przeciwko Hitlerowi i Niemcom w czasie II WS, gdyby Rada wtedy istniala. Przynajmniej tak dlugo, jak dlugo Niemcy nie zaatakowaly bratniego sojusznika. Tak samo Rada Bezpieczenstwa nie mogla sie dogadac w sprawie interwencji w Bosni-Herzegowinie, kiedy Serbowie mordowali dziesiatki tysiecy ludzi. USA pomogla "na wlasna" reke. A i tak zolnierze UNO dopuscili do zamordowania okolo 7000 ludzi w Zebrenicy, popijajac w czasie mordow wlasnie z ... mordercami. No i teraz w Suddamie Arabowie morduja czarnych mieszkancow: wymordowali juz okolo 60'000 ludzi, okolo 1.2 mln musial uciec. Rada Bezpieczenstwa nie podjela zadnej decyzji. Jedynym krajem, ktory naprawde chce pomoc tym ludziom sa znowu USA. Amann, Amann, zabierz sie do roboty i nie bron malego Hitlera Suddama. Pomysl na Irakijczykach, ktorzy po raz pierwszy do 25 lat moga sie znowu modlic w najwazniejszych swiatyniach, do ktorych nie mieli dostepu; beda mogli wybierac wlasny rzad i wybrac sobie ta forme wladzy, ktora im najbardziej odpowiada. Mam nadzieje, ze nie taka jaka Putin wybral. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeT ONZ nie robi cudow IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 16.09.04, 11:37 Gość portalu: fritz napisał(a): > Rada Bezpieczenstwa nie zgodzi sie rowniez na uwolnienie Tybetu czy Czeczeni. ... Rowniez Bush jr nie uwalnia ani Tybetu czy Czeczeni. Wrecz odwrotnie Bush jr dogadal sie z Putinem, ze nie beda sobie przeszkadzali. ONZ moze zrobic tyle na ile czlonkowie sie zgodza. Dwa lata temu Bush jr zdeklarowal, ze ONZ to niepotrzebna organizacja - Stany same moga lepiej rozwiazywac problemy swiatowe. Co moze zrobic ONZ jesli przywodca najsilniejszego kraju (USA wydaja na zbrojenia tyle co 7 nastepnych krajow razem wzietych) kompletnie lekcewazy te organizacje. Busha jr polityka byla - albo mnie sluchasz, albo jestes moim wrogiem. Jesli chodzi o Sudan - zginelo tam juz okolo 2 mln ludzi, wiekszosc na poludniu kraju. Busha jr Sudan nie wiele obchodzi, bo nie ma tam istotnych zasobow ropy naftowej (Irak ma drugie co do wielkosci na swiecie). Chociaz ostatnio ktos pisal, ze moze jednak jest w Sudanie ropa - moze Bush zainteresuje sie Sudanem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: a nawet wiecej zabijajc irakijczykow ,bush IP: 207.248.159.* 16.09.04, 11:49 udostepnil im zycie wieczne czekamy na wdziecznosc dla busha rodzin szczodrze tak obdarzonych wolnoscia iscie w amerykanskim stylu (indianie i czarni niewolnicy sa wdzieczni do dzisiaj) pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Rada Bezpieczenstwa nie zgodzi sie rowniez na IP: *.top.net.pl 16.09.04, 13:12 W roku 1969 Salwador dokonał inwazji na Honduras. Nie pamiętam, czy wtedy Rada Bezpieczeństwa podjęła jakieś działania a jeśli tak, to czy odniosły jakiś skutek. Może ktoś pamięta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: bydło amerykańskie ma w dupie prawo IP: *.top.net.pl 16.09.04, 13:10 Bank PEKAO S.A. jest - pośrednio czy bezpośrednio - w rękach banków amerykańskich. Z pewnością głupi cwel wyleci z roboty za takie pisanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: bydło amerykańskie ma w dupie prawo IP: *.proxy.aol.com 16.09.04, 14:30 " r 306 " a Ty skad piszesz? Dlaczego Ciebie nie mozna zidentyfikowac bo nie ma adresu? Bardzo ciekawi mnie skad sa takie posty bez adresu. Moze administrator powie skad sa takie posty bo ukazuja sie dosc czesto. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Hmmm 16.09.04, 15:18 Pisze z Polski, a adres IP znika, gdy masz login na portalu GW. Ot i cala tajemnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggy Re: do koscia , IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.04, 11:21 Bydlo posluguje sie wlasnie dokladnie takim jezykiem jek ty. Nie powinienes rowniez uzywac komputera przeciez to wynalazek Amerykanski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: jestes zwyczajnie niedouczonym matolkiem IP: 207.248.159.* 16.09.04, 11:50 pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: jestes zwyczajnie niedouczonym matolkiem 16.09.04, 20:50 Gość portalu: pamietamy.t napisał(a): > pamietamy.tripod.com Pamietamy, ze ciebie nalezaloby oddac na leczenie. Nie nudz, matole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berlinczyk Re: bydło amerykańskie ma w dupie prawo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.09.04, 15:28 pewnie buraku jestes fanem putina i nienawidzisz ameryki to spojrz jaka rzez urzadzilo bydlo islamskie razem z ruskim bydlem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy RASIZM W POLSCE NIE JEST SCIGANY PRZEZ PRAWO IP: 212.199.251.* 16.09.04, 15:04 Ciekawe, jak w waszej prasie, zebraniach etc., rasizm jest tolerowany przez prawo. Wy, nadal, jestescie niedorozwinieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig Dlaczego do tego dopusciles? IP: *.oc.oc.cox.net 16.09.04, 04:56 Kofi, Ty bezpanstwowy faszysto, sprzymierzencu mocodawcow tego swiata. Dlaczego dopusciles do inwazji, bedac przewodniczacym miedzynarodowki??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . O SYNA! I jego przewaly w programie Ropa za zywnos IP: *.range81-156.btcentralplus.com 16.09.04, 05:22 Wspomnisz jeszcze moje slowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazg Bezprawny był handel Annana z Husseinem IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 16.09.04, 10:14 Kofi Annan, Francja i Rosja handlowały z Husseinem w ramach programu ropa za żywność, tyle że to nie żywność kupował Hussein, lecz broń i technologie wojskowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: O co mu chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:28 Żal ci, baranie, że się nie załapałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: O co mu chodzi? IP: *.dyn.iinet.net.au 16.09.04, 14:38 Ciesze sie ze sa tam jeszcze Polacy ktorzy maja sumienie i troche rozumu bo jak do tej pory to wiekszosc uwielbiala Georga. I totally agree. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sracnaczaqrnucha skorumpowana czarna swinia kwiczy IP: *.client.comcast.net 16.09.04, 04:54 ten bezmyslny falszywy bydlak, nierob, lapowkarz, skorumpowana czarna swinia smie bezczelnie otwierac tes swinski ry, zamknij morde czarna malpo, sprzedajny bydlaku i gnido bezmyslna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Jasne, ze czarny. Ale czy musisz robic z siebie IP: *.range81-156.btcentralplus.com 16.09.04, 05:24 CHAMSKIEGO RASISTE? Masz racje co do korypcji etc, ale po co te epitety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cube Re: Jasne, ze czarny. Ale czy musisz robic IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.04, 08:51 Gość portalu: . napisał(a): > CHAMSKIEGO RASISTE? nie musi ale moze wiec korzysta rasista > Masz racje co do korypcji etc, Zbiorowa odpowiedzialnosc? (Za Walesa nie przepadam, ale nie za wyczyny jego synalka.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lora4 Re: Jasne, ze czarny. Ale czy musisz robic z sieb IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.04, 09:01 Zauwazyles, ze publiczne sracze duzo czystsze w Polsce ostatnio? Wszyscy smarowacze tutaj sie przeniesli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mixer Oszolomy spod znaku PiS I LPR IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.04, 05:18 przeczytajciee sobie to dobrze, za dwa lata utoniecie w roszczeniach odszkodowawczych z Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek kilku wojskowych i politykow odstawimy do Hagi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 08:09 Kilku wojskowych i politykow odstawimy do Hagii, i z ich majatku zaczniemy splacac reperacje . Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: kilku wojskowych i politykow odstawimy do Hag 16.09.04, 09:59 Na co wiec czekasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: wlasnie nie czekamy, chwytamy mafie IIIRP IP: 207.248.159.* 16.09.04, 11:54 za lep w prezydenckim wydaniuPPP A P E L Do Prezydenta i Rządu Rzeczypospolitej Polskiej o niezwłoczne wycofanie wojsk polskich z Iraku. Domagam się niezwłocznego wycofania wojsk polskich z Iraku, uznając, iż dalsza tam ich obecność nie służy bezpieczeństwu Polski. Polskie Stronnictwo Ludowe dziękuje za poparcie apelu o niezwłoczne wycofanie Wojsk Polskich z Iraku Polscy żołnierze powinni jak najszybciej wyjść z Iraku ponieważ: 1.To nie jest misja pokojowa, tylko wojna. 2.W tej wojnie leje się wiele niewinnej krwi, w tym polskiej. 3.Ta wojna oddala perspektywę stabilizacji w świecie. 4.W wyniku tej wojny Polska znalazła się na pierwszej linii zagrożenia terroryzmem. 5.Polacy dumni ze swej tradycji niepodległościowej nie chcą być okupantami. 6.Zobowiązania sojusznicze Polski nie wymagały pójścia na tę wojnę. 7.Polski patriotyzm wyrażony jest w słowach Bóg, Honor, Ojczyzna Bóg do Iraku nas nie posyłał, Honor nasz pójścia tam nie wymagał, Ojczyzna nas tam nie wzywała. P r e z e s Polskiego Stronnictwa Ludowego Janusz Wojciechowski pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: wlasnie nie czekamy, chwytamy mafie IIIRP IP: 207.248.159.* 16.09.04, 11:57 za leb w prezydenckim legowisku http://pamietamy.tripod.com Andrzej Kalwas: Mam prawo dobierać sobie ludzi Jacek Żakowski 10-09-2004, ostatnia aktualizacja 10-09-2004 11:33 - To była moja suwerenna decyzja, taką decyzję podjął konstytucyjny minister sprawiedliwości i ja za nią ponoszę odpowiedzialność, proszę o inne pytanie. Jeszcze dodam, że mam prawo dobierać sobie ludzie według swoich zasad - powiedział Andrzej Kalwas, minister sprawiedliwości w rozmowie z Jackiem Żakowskim w "Poranku w radiu TOK FM". Jacek Żakowski: Tak się ostatnio składa, że jak spotykamy się tutaj z ministrem sprawiedliwości w radiu, to jest nowy minister za każdym razem a potem już go nie ma i znowu jest nowy minister sprawiedliwości. Andrzej Kalwas: Takie są reguły demokracji europejskiej, demokracji prawdziwej. Jacek Żakowski: Ja bym wolał, żeby jednam minister zdążył rozłożyć rzeczy z teczki w swoim gabinecie zanim będzie musiał odejść. Po co ten straszny podpis z mianowaniem pana ministra Sadowskiego. Andrzej Kalwas: To nie pośpiech Jacek Żakowski: A ile pan decyzji personalnych podjął, zanim go pan powołał do prokuratury? Andrzej Kalwas: Jeszcze nie podjąłem, rzeczywiście. Jacek Żakowski: To była pierwsza decyzja. Andrzej Kalwas: Ale ważna, świadoma i suwerenna... Jacek Żakowski: Właśnie. Andrzej Kalwas: ...po przemyśleniu i decyzja, z której bym się nigdy nie wycofał. Jacek Żakowski: O Boże. Andrzej Kalwas: Gdybym miał ją podjąć drugi raz, podjąłbym ją ponownie. Jacek Żakowski: Panie ministrze, muszę powiedzieć, że jak obserwuję procesy nominacji do Prokuratury Krajowej, kto tam trafia, to z coraz większym niepokojem przychodzi mi taka myśl do głowy, że to jest takie schronienie dla tych prokuratorów, którzy próbowali doskoczyć do polityki i odpadli, im się nie udało. Pan prokurator Kaucz. Właściwie od sprawy Kaucza zaczęła się degrengolada rządu Millera, dość wcześnie w Prokuraturze Krajowej. Potem, o ile pamiętam, pan prokurator Kapusta też tam trafił, jak musiał odejść z Warszawy z opinią człowieka, który blokował śledztwo w sprawie afery Rywina. Teraz pan minister Sadowski, który nie był dość wiarygodny na to, żeby być ministrem i prokuratorem generalnym, a pana zdaniem stał się dość dobrym wzorcem dla młodych prokuratorów, zaczynających pracę. No i co, nie ma pan kaca, jak pan to słyszy? Andrzej Kalwas: Nie mam, panie redaktorze. Dziwi mnie, że pan w ten sposób, jako znakomity, wzorcowy właściwie, dziennikarz, tak sprawę stawia. Jacek Żakowski: Czy to jest taki chwyt, którego polityków uczą w pierwszej klasie, że trzeba albo poniżyć dziennikarza, albo go wywyższyć, żeby rozebrać go... Andrzej Kalwas: Na razie to dziennikarze poniżają byłego ministra sprawiedliwości w sposób na pewno nie godny lepszej sprawy i w sposób nieelegancki. Nie odnoszę tego do pana redaktora. Jacek Żakowski: Ale czym poniżają? Andrzej Kalwas: Na przykład gazeta "Fakt", przedstawiając go, fotomontaż, jako pirata. Przecież on nie był żadnym piratem, nawet drogowym piratem nie był. Po prostu uczestniczył w wypadku... Jacek Żakowski: Ale to śmieszne jest, z tą opaską na oku. Andrzej Kalwas: Nie, to po prostu jest obrażanie człowieka i rozbestwianie i tak rozbestwionych przestępców, którzy zacierają ręce, oglądając to. Ci, którzy powinni drżeć przed polskim wymiarem sprawiedliwości, to jest raczej moim zdaniem działanie na szkodę społeczną. Tak to oceniam. ŹRÓDŁO: Jacek Żakowski: Naprawdę, panie ministrze? Andrzej Kalwas: Tak. To jest ponad potrzebę. To jest po prostu nieeleganckie. Ja mówię o tym, co robi "Fakt", nie o tym, co robi pan elegancko, etycznie i w dobrym stylu. Ja odpowiem na te pytania. Po pierwsze pan Sadowski nie jest przestępcą. Jacek Żakowski: To dopiero sąd stwierdzi. Andrzej Kalwas: Widzi pan. Jacek Żakowski: Być może jest przestępcą, a jeszcze nie skazanym. Andrzej Kalwas: Jeszcze w ogóle nie postawiono mu zarzutu żadnego. Jacek Żakowski: Nie postawiono, bo nie dał sobie postawić. Andrzej Kalwas: Teraz jak pan wie i słyszał prokuratura wszczęła postępowanie, teraz nie jest sędzią tylko prokuratorem prokuratury krajowej, już prokuratora zapowiedziała, że na pewno wystąpi do sądu dyscyplinarnego, prokuratorskiego który to sąd, ponieważ pan Sadowski o to prosi, zabiega, on chce, żeby ten immunitet mu uchylono i chce odpowiadać przed sądem, żeby się oczyścić. Jacek Żakowski: Panie ministrze, pan jest prawnikiem z wykształcenia, prawda? Czy ja się mylę? Andrzej Kalwas: Ja tu przyszedłem, żeby mówić. Jacek Żakowski: Nie, jak pan będzie mówił do dziewiątej... Andrzej Kalwas: Nie będę mówił do dziewiątej, ale nie dam się zagadać. Ja umiem gadać, bo ja z gadania żyję i żyłem. Jacek Żakowski: No pewnie, ja też. Andrzej Kalwas: Proszę pana, każdy zawód prawniczy, wykonywany jako władza publiczna, zawód sędziego, zawód prokuratura, zawód adwokata a nawet radcy prawnego posiadają określone immunitety, a pan Sadowski się nie nadaje do tego, żeby być na przykład dziennikarzem. Jacek Żakowski: Dlaczego, może by się sprawdził? Inteligentny człowiek. Andrzej Kalwas: Nie, nie sprawdziłby się, a na pewno, jak powiedziałem pani Siedleckiej nie zasługuje na to, żeby zamiatał ulice. Jacek Żakowski: Ale to też trzeba umieć. Andrzej Kalwas: Też trzeba umieć, bez wątpienia, ale on tego nie umie, za słaby fizycznie. Nie zasługuje na banicję zawodową i życiowa. Dlatego to była moja pierwsza decyzja, że to była pierwsza osoba w tym resorcie, jest to człowiek którego ogromnie cenię za jego fachowość, profesjonalizm i uważam, że nie ma powodu, żeby on nie mógł pracować. Będzie pracował w Prokuraturze przy sprawach związanych z postępowaniami przed Trybunałem Konstytucyjnym. Jacek Żakowski: Panie ministrze, pan jest prawnikiem z wykształcenia. Andrzej Kalwas: Bez wątpienia. ŹRÓDŁO: Jacek Żakowski: Tak jest. Kiedy kończy się termin w którym pan minister Sadowski może odpowiadać za ten wypadek, mówiąc krótko, kiedy nastąpi przedawnienie? Andrzej Kalwas: Tego nie badałem. Jacek Żakowski: Prasa zbadała, wie pan kiedy? Andrzej Kalwas: Kiedy? Jacek Żakowski: Za 11 miesięcy. Andrzej Kalwas: Do tego czasu na pewno się rozpocznie postępowanie przeciwko niemu. Jacek Żakowski: Ale czy się zakończy? Andrzej Kalwas: Ja bym nie chciał żebyśmy ten temat kontynuowali, to będzie strata czasu dla pana i dla słuchaczy i dla mnie. Jacek Żakowski: Na rozmowę z panem ministrem nigdy nie szkoda czasu. Andrzej Kalwas: Ja już pomijam to, że tu miałem napisane, że będziemy mówić o czym innym, ale ja znam reguły obecnego dziennikarstwa, ze jeżeli mamy trzy pytania to będą trzy inne, ale bardzo proszę, mówmy o innych. Jacek Żakowski: Panie ministrze wchodzi pan na drogę wskazaną przez wczoraj posła Wodę, czy to jest dobra droga? Andrzej Kalwas: Nie, też nie trafne porównanie. To była moja suwerenna decyzja, taką decyzję podjął konstytucyjny minister sprawiedliwości i ja za nią ponoszę odpowiedzialność, proszę o inne pytanie. Jeszcze dodam, że mam prawo dobierać sobie ludzie według swoich zasad. Jacek Żakowski: A! To tu jest problem! Pan myśli, że pan sobie dobiera ludzi, a pan nam dobiera ludzi, to my jesteśmy pracodawcami. Pan nie psuje swojej prywatnej firmy, jeżeli pan coś psuje, jeszcze tego nie oceniłem... Andrzej Kalwas: Dobrze, proszę o następne pytanie panie redaktorze. Jacek Żakowski: Panie ministrze, jeśli pan pozwoli to ja będę decydował o tematach rozmowy. Andrzej Kalwas: No właśnie, ja nawet je dostałem na piśmie. Jacek Żakowski: Proszę czytać. Andrzej Kalwas: Ocena stanu funkcjonowania wymiaru sprawiedliwości, propozycja reform poprawiających funkcjonowanie wymiaru sprawiedliwości, nadzór prokuratora generalnego nad najważniejszymi śledztwami. Czekam na te pytania. Jacek Żakowski: No właśnie i szybko do tego dochodzimy. Andrzej Kalwas: Proszę bardzo. ŹRÓDŁO: Jacek Żakowski: Chciałem zapytać, w ramach punkt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Trzeba być idiotą, żeby to pisać lub czytać! IP: *.magma / *.magma-net.pl 16.09.04, 14:53 Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: wlasnie nie czekamy, chwytamy mafie IIIRP 16.09.04, 11:57 Bhehehehe i rozumiem, ze sidlami na te mafia ma byc apel jednej z bardziej skompromitowanych partii na politycznej scenie tej IIIRP? Rozbwailes mnie do lez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyfista Napad na Irak bezprawny-tylko Kwas mowil inaczej! IP: *.69.202.62.cust.bluewin.ch 16.09.04, 06:53 najazd na suwerenny Iral przez waszyngtonska mafie naftowa-militarna byl ewidentnie bezprawny i nikt przy zdrowych zmyslach nie mial tu watpliwosci.. Trzeba by teraz odebrac tytuly naukowe? pomocnikom Kwasniewskiego, ktorzy w zaklamaniu ten agresje uzasadniali...www.panstwozla.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Napad na Irak bezprawny-tylko Kwas mowil inac IP: *.top.net.pl 16.09.04, 09:46 Nu szto wy? Pacyfista nie widieli, a? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Annan, ONZ i filatelisci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 08:09 Pod rzadami tego Pana rola ONZ zostala zredukowana do roli jaka np. pelni Miedzynarodowa Federacja Filatelistyczna (przy calym szacunku dla filatelistow). Podobno jest to mily facet, ale zaden z niego polityk. Nikt sie z nim nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manuela Re: Annan, ONZ i filatelisci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 09:19 > Pod rzadami tego Pana rola ONZ zostala zredukowana Nie było czego redukować. ONZ było skuteczne tylko wtedy gdy wtórowało USA. Czy może marionetka zrobić coś sama lub wystąpić przeciwko temu, który nią porusza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samsob Re: Kofi Annan:Inwazja na Irak była bezprawna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 08:23 A kiedy my się obudzimy? Czy dopiero wtedy kiedy Irak zażąda reparacji wojennych? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxx Re: Odszodowanie dla Iraku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 08:30 No wlasnie, kto zaplaci za to Irakowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolby2 Słowa te dedykuję panu magistrowi oraz przydupasom IP: 212.244.252.* 16.09.04, 08:34 ...przygłupa zza Wielkiej Wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fela Re: Kofi Annan:Inwazja na Irak była bezprawna IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.09.04, 09:06 synkowi ubyło bo nie ma programu ropa za żywność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelsonek Anana Kofana IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.04, 09:17 no tak. tylko czemu tak pozno sie zorientowales panie Anana Kofana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ Ciekawe, czy np. wytrucie tysięcy Kurdów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 09:42 ... gazem było zgodne z prawem?? Przypomnę, że zginęło tam znacznie więcej dzieci niż w Biesłanie. Taka sama bzdura jak fakt, że Niemcy wypominają Polakom, że w '44 podczas przesiedleń łamaliśmy prawo międzynarodowe!!! Bo oczywiście mordy milionów Polaków z lat '39-44 były z tym prawem zgodne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Ciekawe, czy np. wytrucie tysięcy Kurdów... IP: 80.55.6.* 16.09.04, 11:57 Wtedy dla USA - TAK. Przecież oni dostarczyli Saddamowi technologię, aby nie musieli tracić czasu na eksperymenty. Były to tylko dowody poparcia dla rozwiązania problemu kurdyjskiego, aby armia sojusznika - Turcji mogła sprawniej "rozwiązać" sprawy ze swoimi Kurdami. Gdy Turcy spacyfikowali Kurdów Amerykanie zaczeli się obawiać, że Saddamowi zbyt gładko poszło i może wymknąć się z pod ich kurateli zwłaszcza,że zachęty USA do inwazji Iraku na Kuwejt( misja Rumsfelda z 1991r) nie pozostały bez czynnej odpowiedzi. USA nie mogły traktować silnego państwa (poza Izraelem) w tym rejonie. Dalej była tylko pospieszna prowizorka - co widać do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Ciekawe, czy np. wytrucie tysięcy Kurdów... 16.09.04, 12:03 > Wtedy dla USA - TAK. Przecież oni dostarczyli Saddamowi technologię, Misiu, za przeproszeniem, ale tego inaczej ujac nie mozna, pierd...sz jak potrzaskany. W latach 1979-88 3/4 uzbrojenia Irak kupil od Rosji, technologie rakietowe, mysliwce i dokumentacje do elektrowni atomowych od Francji, a technologie chemiczne od Niemiec. Dalej nie komentuje, bo ze smiechu spadlem z krzesla i teraz rozmasowuje sobie posladki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Ciekawe, czy np. wytrucie tysięcy Kurdów... IP: 80.55.6.* 16.09.04, 12:32 Gdy rozmasujesz sobie głowę - w takich przypadkach podobno pomagają elektrowstrząsy, poszukaj matriałów publikowanych w ciągu ostatnich kilku miesięcy.Nie mam czasu na rozwijanie tego co napisałem poprzednio, zdumiwa mnie tylko niprawdopodobna Twoja ignorancja. Nie mam zamiaru poprawiać ani Twojego światopoglądu - jest typowy dla przefarbowanych komuchów - ani prostowac kłamstw i przmilczeń prawomyślnych publikatorów, ani zabawiać świata. Jedna tylko rada - jak będziesz tak często spadał z krzesła zostaniesz wkrótce kaleką - nie tylko umysłowym. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Ciekawe, czy np. wytrucie tysięcy Kurdów... 16.09.04, 13:20 > poszukaj matriałów publikowanych w ciągu ostatnich kilku > miesięcy.Nie mam czasu na rozwijanie tego co napisałem poprzednio, zdumiwa > mnie tylko niprawdopodobna Twoja ignorancja Taaaak, jakiez to typowe Najpierw cos rzucic, wyzwac kogos, a pozniej powiedziec, ze nie ma sie czasu dowiesc swoich slow. Lepperiada na codzien... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ o Koffi Ananie IP: *.top.net.pl 16.09.04, 09:43 Jak chcesz rządzić, to płać! Na razie, cała ta ONZ jest na utrzymaniu głównie USA. Nie może być tak, że jedni płacą a inni rządzą. To tak, jakby w przedsiębiorstwie rządziły związki zawodowe. Katastrofa jest wtedy tylko kwestią czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva ZZ naiwny jak dziecko IP: *.tnt12.fft4.deu.da.uu.net 16.09.04, 16:26 Biedaku ty zupelnie nie wiesz , co sie wokol ciebie dzieje. USA placa raptem (a i to tylko teoretycznie) na ONZ tyle co 2,5 mniejsza od nich ludnosciowo Japonia. Przeczytaj sobie biedaku artykul z GW, oto fragment: "Polityczny karzeł (Japonia) Tymczasem polityczne znaczenie tej potęgi jest wciąż nieproporcjonalnie małe. Tokio nie ma stałego miejsca w Radzie Bezpieczeństwa ONZ, choć od dawna zgłasza takie aspiracje. A zgłasza nie bez powodu - 20 proc. budżetu ONZ to składka Japonii. USA, których dochód narodowy jest trzykrotnie większy, wpłacają tyle samo. Nieproporcjonalnie wysoki wkład Japonii otrzymuje także OECD (Organizacji Współpracy Gospodarczej i Rozwoju), której czwarta część przychodów pochodzi z Tokio. Zniecierpliwieni Japończycy zapowiadają, że za dwa lata na nowo przemyślą swoje kontrybucje dla organizacji międzynarodowych." serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34220,1903630.html?v=0&f=50 Poczytaj tez dane ONZ, zanim cos powiesz: www.unic.un.org.pl/ue/statystyka.php Jeszcze jedno, choc skladki w stosunku do potegi ekonomicznej i demograficzenj kraju sa dla UsSA niewielkie, to one ich i tak NIE PLACA. Dokladnie ujmujac latami nie placili, troche jkapneli przed wojna z Irakiem, bo szukali poparcia. Nie placic na organizacje miedzynarodowe ale zadac ich bezwzglednego posluszenstwa, to troche naiwne. Dotychczas bylo tak, ze kto placi ten wymaga. Stany jednak coraz mniej STAC na placenie, i to jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iracki SojuszDem www.irak.pl - prokurator gen.USA: wojna bezprawna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:00 www.irak.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazg Bezprawny był handel Annana z Hussseinem IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 16.09.04, 10:13 Kofi Annan, Francja i Rosja handlowały z Husseinem w ramach programu ropa za żywność, tyle że to nie żywność kupował Hussein, lecz broń i technologie wojskowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Kofi Annan:Inwazja na Irak była bezprawna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:17 Kofi, aleś im powiedział, w pięty teraz Amerykanom poszło. Ciekawe czy to samo byś mówił, jakby sytuacja w Iraku była teraz spokojniejsza. Teraz Kofi powiedz coś podobnego rządowi w Sudanie, to jeźdźcy mordujący całą wielomilionową prowincję spadną z konia. A może lepiej uchwalić coś wzniosłego, to za dwa lata pojadą tam błękitne hełmy odkrywać masowe groby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Coffee ONAN! Czyn co ci NAZWISKO dyktytuje! :-)n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lora4 masowe groby? IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.04, 10:33 Gość portalu: ma napisał(a): > to za dwa lata pojadą tam błękitne hełmy odkrywać masowe groby? Masz na mysli te masowe groby w Kosowie? Slyszalo sie o nich przed interwencja - pozniej ciezko sie bylo o nie dopytac i tak jest az do dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat NIE! O masowe groby w IRAKU,w RUANDZIE,w SUDANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: masowe groby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 11:15 Jak już napisał meerkat akurat chodziło mi o groby w Sudanie, co należało wywnioskować ze zdania wcześniej. Zazwyczaj pisząc staram się zachować związek logiczny pomiędzy zdaniami. Ale skoro już wspominasz o Kosowie. Czyli nie było tam ludobójstwa, tak? Czyli NATO mogło spokojnie czekać na to, aż błękitne hełmy będą rozkładać ręce a wręcz haniebnie i bezradnie usuwać się zbrodniarzom Milosevica z drogi, jak to było w Bośni? Czyli interwencja USA/NATO w Kosowie też była bezprawna, bo się nie zgodziła Rada-hehe-Bezpieczeństwa ze stałym członkiem - Rosją? No i to wszystko prezydent USA zrobił żeby zająć opinię publiczną zainteresowaną skandalem obyczajowym? Ach ten okropny Bush, tylko to chyba nie był on, prawda? A to, że o groby trudno się dowiedzieć - no cóż - światowy pacyfizm ma inne problemy, niż ofiary ludobójstwa, jeżeli tylko te ofiary nie służą jednej wspólnej sprawie srania na USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat O groby w KATYNIU NADAL trudno sie dowiedziec;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 19:18 A demokratyczna i chrzescijanska Europa przez POL WIEKU udawala, ze wierzy w SOWIECKA wersje masakry, bo robila w pory, jak zwykle! Odpowiedz Link Zgłoś
walbrzych POLSKA AGRESOREM !!! 16.09.04, 10:26 Teraz Rzeczpospolita Polska znalazła się w elitarnej grupie międzynarodowych agresorów. Ramię w ramię, dzięki rządowi koalicji SLD - Unia Pracy, jesteśmy z Trzecią Rzeszą Hitlera, Włochami Mussoliniego, Związkiem Radzieckim Stalina i im podobnym. Polacy walczący wcześniej "Za wolność wasza i naszą" teraz mogą na sztandarze Wojska Polskiego napisać: "ZA OKUPACJĘ WASZĄ I HAŃBĘ NASZĄ" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat POLSKA AGRESOREM od STULECI! ALE INNI TEZ!;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:34 To samo mogli wypisac jak zajmowali Kijow, Wilno,Zaolzie,"Ziemie "Odzyskane" (Stettin, Schwenemunde, Danzig, Breslau, Gruenberg, Hirshberg, Oppeln, Katttowiz, Gleiwitz, Hindenburg, Bielitz) oraz mordowali i wysiedlali z ich ojczystych ziem LEMKOW i UKRAINCOW (Operacja "WISLA"). Dzisiaj sie urodziles?! ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawianka2 KOLEGO MEERKAT 16.09.04, 13:56 Zgadzam się, że Polska wczesniej dopuszczała się agresji na sąsiednie państwa (Wilno, Kijów, Zaolzie). Jednak nie mogę się zgodzić na porównywanie agresji z przejęciem "Ziem Odzyskanych", gdyż ta operacja była następstwem właśnie agresji Niemiec hitlerowskich. To oni rozpoczęli II wojnę światową mordując miliony obywateli innych państw. W sumie spotkało ich nieszczęście, ale... ich przywódcy z NSDAP do tego doprowadzili. Życzmy narodowi polskiemu, czyli sobie, żebyśmy nie skończyli tak, jak Niemcy. Żeby sprawa była jasna - uważam, że naród niemiecki (obywatele) ponieśli koszty działania władz. Czy my poniesiemy koszty działania rządu koalicji SLD - Unia Pracy? Czuję, że TAK! Nawet Niemcy opluwają nas teraz za agresję na Irak. Narodowi irackiemu należało i należy pomóc, ale nie agresją i zabijaniem tysięcy niewinnych obywateli tego kraju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: KOLEGO MEERKAT 16.09.04, 14:12 > Narodowi irackiemu należało i należy pomóc, ale nie agresją i zabijaniem > tysięcy nie winnych obywateli tego kraju!!! Pytanie - JAK???? Przez 10 lat Koffy Annan tak pomagal temu narodowi, ze zdefraudowano w ONZ okolo 3 miliardow dolarow z programow 'ropa za zywnosc' i 'ropa za leki', w samym Iraku smiertelnosc noworodkow (co jest glownym czynnikime przy ocenie jakosci sluzby zdrowia) byla w tym okresie gigantyczna, a kraj popadal w coraz wieksza ruine. Gdy krytykujecie te wojna, to powiedzcie jak inaczej byscie rozwiazali problem 'iracki'. A nie tylke be be be.... To jest juz nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: r306 a rozwiazanie problemu "irackiego" IP: *.tnt11.fft4.deu.da.uu.net 16.09.04, 16:59 r306 napisał: > Pytanie - JAK???? Przez 10 lat Koffy Annan tak pomagal temu narodowi, ze > zdefraudowano w ONZ okolo 3 miliardow dolarow z programow 'ropa za zywnosc' > i 'ropa za leki', w samym Iraku smiertelnosc noworodkow (co jest glownym > czynnikime przy ocenie jakosci sluzby zdrowia) byla w tym okresie gigantyczna, > a kraj popadal w coraz wieksza ruine. Pisanie , ze kradziez 3 mrd spowodowala smierc gigantyycznej ilosci noworodkow, to beltanie w niektorych naiwnych glowkach - oj nieladnie. A wystarczy szkolna znajomosc arytmetyki: 3 mrd w 10 lat, to srednio 300 mln rocznie, czyli 15 $ rocznie na glowe Itakijczyka. To nawet jak na warunki irackie suma smieszna. Nie, to nie ta, skadindad naganna, kradziez byla winna smierci dzieci, lecz embargo jako takie. To dzieki niemu dochody Iraku spadly o MILIARDY a nie miliony rocznie. Bandycki rzad, jak kazdy inny zreszta sie wyzywil, ucierpieli najslabsi czyi owe dzieci. > Gdy krytykujecie te wojna, to powiedzcie jak inaczej byscie rozwiazali > problem 'iracki'. A nie tylke be be be.... To jest juz nudne. Acha, czyl dzieki tej wojnie rozwiazano wreszcie problem "iracki". Czyli jak rozumiem, rowniez ten problem gigantycznej smiertelnosci niemowlat. Czy sa jakies dane na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
r306 rozwiazanie problemu "irackiego" 17.09.04, 08:30 > Pisanie , ze kradziez 3 mrd spowodowala smierc gigantyycznej ilosci > noworodkow, to beltanie w niektorych naiwnych glowkach - oj nieladnie. Och, najmocniej przepraszam za skrot myslowy Chodzilo tylko o przytoczenie najbardziej jaskrawych przykladow bezradnosci i zlej polityki ONZ wobec Iraku, a nie bezposrednie wiazanie kolejnych faktow. > Acha, czyl dzieki tej wojnie rozwiazano wreszcie problem "iracki". A czy ja cos takiego powiedzialem? Przeciez wielokrotnie w naszych dyskusjach podkreslalem, ze to proces na dlugie lata - 7-10 to minimum. Ale przynajmniej sa to jakies konkretne dzialanie, a nie przygladanie sie z boku degradacji narodu. Wiec Pani Ewo - co z tym alternatywnym rozwiazaniem? Bo sama Pani napisala, ze: > Bandycki rzad, jak kazdy inny zreszta sie wyzywil, ucierpieli > najslabsi czyi owe dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Kolezanko z Lwowa Zachodniego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 19:31 Czy kiedy ROSJA, NIEMCY i AUSTRIA rozparcelowaly Polske miedzy siebie to Polacy "poniesli koszty dzialania wladz"? Owszem! Ale ICH wladz !!! I dlatego Ty, Kolezanko, mieszkasz w Breslau/Wroclaw , a nie we LWOWIE! I dlatego ja urodzilem sie w Kalifornii, a nie na WOLYNIU! (((((((( I tu lezy pies pogrzebany! P.S. Zauwazylem, ze nie wspomnialas nic o LEMKACH i UKRAINCACH z Bieszczadow! Czy podczas Operacji "WISLA" oni ROWNIEZ ""poniesli koszty dzialania wladz" A jesli tak, to CZYICH????! ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: POLSKA AGRESOREM !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:35 Cały Wałbrzych?!? Nie sądziłem, że całe miasto może zidiocieć! To chyba jakaś pomyłka?! Inna sprawa, że jak się poczyta posty kretynów w rodzaju "pacyfisty" (na żołdzie Kim Dzong Ila)to można dojść do wniosku, że psychiatryki nagle opustoszały! Odpowiedz Link Zgłoś
masaladosa Re: Kofi Annan:Inwazja na Irak była bezprawna 16.09.04, 10:35 objawienie sie annana zaiste groteskowe jak ogon probujacy zamerdac psem choc a moze tym bardziej ze facet mowi prawde... mdosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigzbig Re: Kofi Annan:Inwazja na Irak była bezprawna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:41 Ciekawy jestem jak długo USA będzie utrzymywać to stado nierobów, malwersantów i złodziei z Kofana Anana na czele! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Kofi Annan:Inwazja na Irak była bezprawna IP: 80.55.6.* 16.09.04, 11:39 Gdybyś ukończył przynajmniej podstawówkę to może udałoby się Tobie przeczytać w jaki sposób USA "utrzymuje" ONZ. Zaległości w płatnościach USA wobec ONZ sięgają kilkunastu mld USD.Tak każe sie nieprawomyślość ONZ wobec mocarstwa. Reszta świata płaci! Nie przepadam za K.Annanem, ale o bezprawności działań USA mówił już na długo przed inwazją. Buszmeni postawili USA ponad prawem międzynarodowym o czym mówi coraz więcej polityków amerykańskich, co owocuje pogłębiającą się izolacją poczynań Stanów Zjednoczonych. Przy okazji wojna jest aktem nielgalnym z punktu widzenia prawa międzynarodowego, o czym wie każdy student prawa! Na forach dyskusyjnych można spotkać często opinie małolatów znających wojnę z gniotów typu Rambo, czy czerwonych mieniących się teraz sojusznikami Zachodu i takim samym wazeliniarstwem wobec USA co niedawno wobec Przodującej Siły Postępu - ZSRR. Pamiętam tow.Millera , Kwaśniewskiego i innye twarze znane z TV rzucających gromy na "zgniły,imperialityczny Zachód". W bibliotekach można znaleźć te teksty w gazetach z przed kilkunastu lat. Teraz przechrzczony komuch rzuca tekst o "pacyfach" wobec swoich przeciwników i to według nich załatwi sprawę. Cóż tego was uczono na partyjnych zebraniach przez 40 lat...I to przekazujecie waszym następcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Kofi Annan:Inwazja na Irak była bezprawna IP: *.zeelandnet.nl 16.09.04, 11:09 Dla Murzynka Bambo Kofana Anana ze skorumpowanego ONZ wojna w Iraku jest "nielegalna", poniewaz skonczyly sie temu panu i jego synkowi "dochody na boku" w ramach ONZ-owskiego programu "Ropa za zywnosc". O Rezolucji 1441 juz ten "Kon Trojanski Zabojadow" raczyl zapomniec. Bo tak wygodniej, prawda?? Zabojadom rowniez tez sie skonczyly, dlatego tak pyszczyly przeciwko tej wojnie ( wszystkie tranzakcje finansowe w ramach tego programu przechodzily przez banki francuskie ). Panie Annan, co sie stalo z 3 miliardami dolcow, ktorych nikt nie moze sie doliczyc? Panie Annan, jak czuje sie panski osobisty sekretarz i totumfacki (jakis Cypryjczyk - nazwisko zapomnialem), ktory te szwindle i ekstra pensyjke dla siebie i pana organizowal? Czy w dalszym ciagu chroni go panski immunitet i czy dalej przebywa "gdzies" na urlopie? Panie Annan, co porabia panski synalek, ktory nadzorowal "uczciwosc" tranzakcji pracujac w szwajcarskiej firmie audytyjnej? Panie Annan, czy "liste plac" Saddama Husajna (liste glownie francuskich i rosyjskich dyplomatow, firm i instytucji ktorych Saddam oplacal i przekupywal) juz pan poznal i czy wykreslil pan z tej listy swego synalka i swego sekretarza? Trzeba to zrobic panie Annan, bo bedzie smrod. Takich pytan panie Kofana Anana moznaby postawic wiecej. Posprzataj wiec Murzynku Bambo najpierw gnoj kolo samego siebie, gnoj ktory sam stworzyles, a dopiero potem bierz sie za krytykowanie innych. Taka jest kolejnosc rzeczy panie Kofi Annan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof A co z przekrętem ONZ-tu na kilka mld w handlu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.04, 11:12 ropą z Saddamem. Przecież obiecał postępowy Kofi wyjaśnienie wielomiliardowych przekrętów urzędasów ONZ-tu w programie "Ropa za żywność". Zbliżają się wybory w USA i postanowił poprzeć następnego postępowca Kerry-ego. Kofi ma w głęboko prawo i sprawiedliwość, bo nie słyszałem aby choć raz się zająknął o Czeczenii, Tybecie, Somalii. Płacenie przez nasze państwo pieniędzy na tą organizację jest tak samo sensowne jak płacenie abonamentu RTV. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: A co z przekrętem ONZ-tu na kilka mld w handl 16.09.04, 11:28 Gość portalu: Krzysztof napisał(a): > Kofi ma w głęboko prawo i sprawiedliwość, bo nie słyszałem aby choć raz > się zająknął o Czeczenii, Tybecie, Somalii. Nieraz sie zajaknal, tylko ty w tej swojej prowincjonalnej Warszawce masz wybiorcze informacje z cywilizowanego swiata a psy szczekajace dupami jeszcze ci zagluszaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat A co z SUDANEM????!!!! ANNANU DO SUDANU!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 19:40 Przeciez 'MURZYNOW BIJA"!!!!!! Aaa, rozumiem! To nie JANKESI bija, tylko ARABUSY, wiec morda w kubel! A to ja pana, panie Onan, b.przepraszam! Czyn Pan dalej, co Panu nazwisko wskazuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin CZYLI POLACY GINĄ ZA PRZESTĘPCĘ BUSHA!!!DOSYĆ TEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 11:23 CZYLI POLACY GINĄ ZA PRZESTĘPCĘ BUSHA!!!DOSYĆ TEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . DO Bolinogi IP: *.arcor-ip.net 16.09.04, 11:24 Gość portalu: BOLINOGA napisał(a): > Ups, Kofi sie obudzil. Jakiz ten swiat inny od tego sprzed roku, kiedy Kofi > zapadl w drzemke. To ty sie chyba obudziles? Annan nie po raz pierwszy stwierdzil bezprawnosc tej agresji. Roznic atylko taka, ze Amerykanie i ich przydupasy zrozumieli, ze jednak lepiej sluchac co on mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milosz Re: Kofi Annan:Inwazja na Irak była bezprawna IP: *.crowley.pl 16.09.04, 11:28 hehe, zupelnie jakby byla wojna legalna i nielegalna... Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Kofi Annan:Inwazja na Irak była bezprawna 16.09.04, 11:34 Przecież Rada Bezpieczeństwa nie jest w stanie podjąć żadnej decyzji. Zobaczcie, ile było konfliktów od czasu powstania ONZ, a RB tylko 2 razy podjęła decyzję o interwencji - w Korei w 1950 i w Iraku w 1990. Zresztą, decyzja o interwencji w Korei była przypadkowa, gdyż nie zawetowali jej komuniści, którzy akurat nie byli na obradach, gdyż bojkotowali RB. Ile USA mogły czekać? Odpowiedz Link Zgłoś